Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


H EΛΛΑΣ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΑ...


..σε πλήρη αντίθεση με τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη ( Η Ελλάς ευγνωμονούσα )που κόσμησε τα γραφεία όλων των εκλεγμένων πρωθυπουργών της χώρας από το 1982 και μετά εκτός του Γεωργίου Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα.
Προσωπικά θα ήμουν υπέρ μιας συμφωνίας, που να είναι ισορροπημένη, γι αυτό άλλωστε ήμουν υπέρ της σύνθετης ονομασίας στην βάση του Βουκουρεστίου του 2008.
Αλλά σε μια συμφωνία που παραχωρούνται ζωτικά ταυτοτικά σημεία εθνότητας και γλώσσας, δεν μπορώ να μην "ταυτιστώ" με πολλά σημεία των ομιλιών στην Βουλή του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά, του Κυριάκου Μητσοτάκη απ όλο το φάσμα του ΟΧΙ.
Η συμφωνία υπήρξε προϊόν συναλλαγής με τους ξένους που ήθελαν για γεωπολιτικούς και ενεργειακούς λόγους να ξεμπερδεύουν και ευρέθη ο "χρήσιμος ηλίθιος" που νόμισε ότι θα διχάσει την μείζονα αντιπολίτευση, εργαλειοποιώντας την συμφωνία, όπως άλλωστε συνηθίζει σε όλα τα θέματα. Πέτυχε βέβαια να εξαφανίσει τα μικρά κόμματα, ένας τακτικός στόχος,για να προβάλλει μεθαύριο ως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του δεύτερου "προοδευτικού"( my ass) πόλου.
Στρατηγικά βέβαια και σε εκλογικό επίπεδο, αυτό θα ωφελήσει την ΝΔ καθώς δεν διαφαίνεται και μια δυναμική παρουσία στο χώρο δεξιά της, που θα επιθυμούσε να αναπτυχθεί, ο Αλέξης Τσιπρας.
Αγνόησε μια επιβεβλημένη θεσμικά ενημέρωση και σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ως όφειλε και έκαναν πάντα οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, στοιχισμένοι στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής στην συνεννόηση με όλο το πολιτικό φάσμα. 
Σήμερα, εμφυλιοπολεμικοί κομμουνιστές, πολιτικά σκύβαλα, περιτρίμματα της πολιτικής, 
αχαμνοξύστες αριστεροί του Dolce( έτσι θα το λέω πάντα εγώ) ενώθηκαν σε ένα.


ΝΤΡΟΠΗ και για τις διαδικασίες και για το αποτέλεσμα.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα

Michele:  από τη σελίδα μου στο fb 

2 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Γατάκια....
http://www.kathimerini.gr/1006774/article/epikairothta/politikh/mpoylman-keler-kai-tsimer-sthrizoyn-toys-al-tsipra-kai-z-zaef-gia-to-nompel-eirhnhs

hippy είπε...

Διαφωνώ πλήρως με το κείμενο σου Μιχάλη...πολύς θυμός, αλλαγή της πραγματικότητας (σύνθετη ονομασία στην βάση του Βουκουρεστίου του 2008 ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ) και πολλά επίθετα που οδηγούν σε διχαστικό αποτέλεσμα...ακριβώς το αντίθετο απ΄ότι θέλω εγώ.