Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


ΓΕΡΜΑΝΙΑ:ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ
ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ...


Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπέρασαν τον άνθρακα ως βασική πηγή ενέργειας της Γερμανίας για πρώτη φορά το 2018, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 40% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το Reuters.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στοχεύει σε μερίδιο 65% της ενέργειας για τις ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, καθώς εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2022 και σχεδιάζει μια ομαλή, σταδιακή κατάργηση του άνθρακα.

Σύμφωνα με την έρευνα της οργάνωσης εφαρμοσμένων επιστημών Fraunhofer, η ηλιακή, η αιολική, και η υδροηλεκτρική παραγωγή μαζί με την παραγωγή βιομάζας αυξήθηκαν κατά 4,3% το 2018 για την παραγωγή 219 τεραβατώρων. Η καύση άνθρακα είχε μερίδιο 38%, ενώ το μερίδιο της πράσινης ενέργειας αυξήθηκε σε 42,5%, από 38,2% το 2017 και μόλις 19,1% το 2010.

Το 2019 το ποσοστό αναμένεται να παραμείνει άνω του 40%, καθώς κατασκευάζονται περισσότερες ανανεώσιμες εγκαταστάσεις και τα καιρικά πρότυπα δεν αναμένεται να αλλάξουν δραματικά, αναφέρει η έρευνα.

Η ηλιακή ενέργεια αυξήθηκε κατά 16% σε 45,7 τεραβατώρες λόγω παρατεταμένης καλοκαιρίας, ενώ η εγκατεστημένη ισχύς αυξήθηκε κατά 3,2 γιγαβάτ πέρυσι φτάνοντας τα 45,5. Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας παρήγαγε 111 τεραβατώρες, αποτελώντας το 20,4% της συνολικής γερμανικής ισχύος.

Ξεχωριστά, η αιολική ήταν η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας μετά την εγχώρια εξόρυξη καυσίμων άνθρακα με 24,1%. Οι μονάδες με εισαγόμενο λιθάνθρακα είχαν ποσοστό 13,9% επί του συνόλου. Η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσώπευε μόνο το 3,2% της παραγωγής ενέργειας, η βιομάζα το 8,3%, το φυσικό αέριο το 7,4%, και η πυρηνική ενέργεια το 13,3%, με το υπόλοιπο να προέρχεται από την καύση πετρελαίου και αποβλήτων.


Η Γερμανία ήταν καθαρός εξαγωγέας ενέργειας το 2018, κυρίως στην Ολλανδία, εισάγοντας παράλληλα μεγάλες ποσότητες από τη Γαλλία.

και
https://www.naftemporiki.gr/story/1431448/ipa-i-xamiloteri-katanalosi-anthraka-edo-kai-39-xronia

5 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Διαβάστε το τουΐτ του Καμένου. .Γελάσαμε και σήμερα. . Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και «μαφιόζικα», δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...».
Όταν το πολιτικό τέλος φτάνει...καθ σε πουλάνε όλοι. .

austin είπε...

Την καλημέρα μου. Σε συνέχεια της χθεσινής σουμας του Μιχάλη ερωτω:

Εχουνε ξανάγινε τετοια πράγματα μετά την χούντα;; ρωτάω οντως..
Τελικά ποιος είναι πολύ χειρότερος ο τσιπρας από τον σαμαρά; για μένα είναι πολύ χειρότερος και από τον ΓΑΠ.
Εχεις άδικο ο Στέφανος Μάνος που λέει ότι οι ξένοι τα βρήκαν με τον αισχρό και ότι είναι απαράδεκτο;; μήπως όντως είναι η πρώτη σοβαρότατη ευθύνη των Ευρωπαίων; πραγματικά τέτοια Ευρώπη δεν νομίζω ότι θέλει κανείς. Αλλο οικονομική δέσμευση (χούντα που λένε κάποιοι) και άλλο γενικές καθεστωτικες συμπεριφορές με τις ευλογίες των ξενων

hippy είπε...

Λεφτά υπάρχουν....το σκάνδαλο διαρκείας...μέχρι να τους ακουμπήσει η τυφλή, κουφή, παράλυτη (αλλά καλοπληρωμένη) δικαιοσύνη δεν θα έχουν αφήσει σέντσι στη χώρα οι Δημήτριος Τζώρτζης και Σια (Μαφία)


https://www.protothema.gr/greece/article/852686/oikogeneia-koutsolioutsou-hlidata-parti-para-to-skandalo-kai-tis-poinikes-dioxeis/

austin είπε...

Έτσι, ξέρουν ότι θα την γλυτώσουν και τσίπα δεν έχουν.

Αναρωτιέμαι πόσα λεφτά να έχουν βγάλει από το χρηματιστήριο εκμεταλλευόμενοι το πάνω κάτω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Προκλητικοί. ..
Ξέσπασμα ενοχής...αγχωμένη μα..κια..