Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΓΔ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Ξαναγυρίζοντας στις 30 Ιανουαρίου εδω: http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/01/blog-post_30.html#more

διαπιστώνουμε την απόλυτη ταύτιση του σεναρίου που περιγράψαμε, με την πορεία της αγοράς.
Ο δείκτης υπερσκέλισε και την R2 των 676 μον και δημιούργησε ένα κερί μέσα στην "δαγκάνα" του συστήματος των δυο κινητών 200 ημ.

Στόχος παραμένει η Χ100 των 700 μον και σε επέκταση η Χ50 των 708 μον.
Οι R2 και R1 παραμένουν πλέον ως οι σημαντικότερες στηρίξεις σε περίπτωση  υποχώρησης που καθώς η αγορά είναι υπεραγορασμένη μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα σημεία.
Ο RSI 14  στις 79 μον.

28 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η μάχη στις εκλογές πού θα έρθουν θα είναι δύσκολη. .
Ο Τσιπρας θα τα δώσει όλα για να κερδίσει την μάχη αυτή. .
Η συνεργασία του με πασοκους και δεξιούς απόλυτα φυσιολογική..
αλώστε το 80% τού εκλογικού σώματος δεν έχει τέτοια ταμπού. .
Εκλογικός αιφνιδιασμός δεν είναι ούτε ο Μάιος ούτε ο Οκτώβριος. .
Άρα δεν θα αιφνιδιασει και πολλούς. .
Το χρηματιστηριο ίσως προσπαθεί να προεξοφλησει πρόωρες εκλογές...που αν δεν γίνουν θα οδηγήσουν σε πτώση διαρκείας. .
Τα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων αν δεν εξαργυρωθούν ίσως να γίνουν και ζημιες..
Καλημέρα σε όλους. .και μερικές φορές αυτό πού βλέπουν οι πολλοί δεν είναι και πάντα η πραγματικότητα. .

austin είπε...

Καλημέρα.

Οπλα, είναι πιθανό σενάριο αυτό, αλλά από την πολύ μικρή μου εμπειρία και επειδή και προσωπικά την έχω πατήσει την "κλασσική" φόλα, έχω να πω ότι βγάζει κάποιος μια φήμη για να γίνει διασπορά και να παίξουνε τα παιδιά ανάποδα.

Αποδεικνύεται καθημερινώς ότι μία παρέα είναι το ΧΑΑ, ένα χωριό, που γνωρίζονται οι περισσότεροι με τους περισσότερους.

Άρα είναι εύκολη η παραπλάνηση προς όποια κατεύθυνση...Μην ξεχνάμε ότι ο Δραγασάκης είπε δις ότι οι τράπεζες έχουν θέμα και έχουν κάνει 30% πάνω από τότε.

michele είπε...

Καλημερα σε όλους :) Η πραγματικότητα ειναι οτι εγινε αυτο με το Δραγασακη. Οι εκλογες θα ειναι συγκρουση δυο κόσμων οντως

Θανασης Κ είπε...

καλημερα στην παρεα..Μιχαλη η ΔΕΗ τεχνικα τι νουμερα εχει...?
ευχαριστω...

michele είπε...

Kαι η ΔΕΗ πεταει σημερα που λεγαμε χθες με Hippy :)

michele είπε...

Θανάση εδω ενα θεμα στο 1,49€ τα ψηλα του Δεκεμβρίου και μετα το εχει το 1,60 εχει αυξησει και όγκους

michele είπε...

Χθες οι κουβανοί με μεγάλη πλειοψηφία ενέκριναν το νέο σύνταγμά τους, το οποίο μεταξύ των άλλων προβλέπει το δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία, τη διπλή υπηκοότητα και τη νομική εκπροσώπηση του κατηγορουμένου μετά τη σύλληψη (δηλαδή κάτι που στον ανάλγητο καπιταλισμό ισχύει εδώ και πολλές δεκαετίες).
Ένα μικρό βήμα προς την ελευθερία.

Jim. είπε...

Μετά τον Δραγασάκη σπεκουλσ και ο Παναγιωτάκης! Της μετανοιας έχει να γίνει!

Δημήτρης είπε...

Γνώμη μπορεί να έχει ο καθένας.Η πραγματικότητα όμως είναι το 10ετές βρίσκεται σε ζώνη χαμηλών 13ετίας.Καμμία σχέση λοιπόν με πιθανά σενάρια εκλογών. Και έτσι για να θυμόμαστε τα λεγόμενα μας και επειδή θέλω να βλέπω -όσο μπορώ βέβαια - για ένα χρόνο μπροστά πιστεύω οτι στο ΧΑ θα κοιτάμε τιμές και δεν θα το πιστεύουμε ειδικά στις τράπεζες.Και για πιό λιανά η αποτίμηση των τραπεζών θα έχει περάσει τα 15 δις.

michele είπε...

Eπειδη γινεται συχνα αυτο το λαθος η αποδοση του 10 ετους εχει ουσια με την συγκριση του με την αποδοση του γερμανικου 10 ετους -spread
Κατα τα αλλα συμφωνω σε βάθος χρόνου

Λευτερης είπε...

Eτοιμάζουν τροπολογία για την αποτίμηση των μονάδων της ΔΕΗ - Αναμένεται απάντηση της Κομισιόν

http://bankingnews.gr/index.php?id=411103

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δηλαδη οι τραπεζες θα τετραπλασιαστουν;

Δημήτρης είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη αυτό ακριβώς ανέφερα. Αν κοιτάξεις τα ιστορικά επιτόκια η διαφορά μας με τη Γερμανία ποτέ δεν ήταν 360 μβ τα τελευταια 13 χρόνια όπως τώρα. Τις τιμές μπορείς να τις βρείς στα ιστορικά στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος

Λευτερης είπε...

10ετές ομόλογα.

Ιταλία 2,74
Ισπανία 1,14
Πορτογαλία 1,43
Ιρλανδία 0,81
Ελλάδα 3,78

michele είπε...

Oχι αγαπητε Δημητρη, το spread το 2007-8-9 ηταν στις 120 μοναδες βασης
βλεπω στα γραφηματα, μπορουμε να φτιαξουμε και κανα συγκριτικό γραφημα καποια στιγμη

Bondexj είπε...

Καλησπέρα,
αρχές 2018 Ελλάδα 10 χρόνια VS. Γερμανία 290 b.p.s

michele είπε...

Ψηλό ημερας παρα τις απωλειες του ΔΤΡ λόγω ΑΛΦΑ και ΕΤΕ Δεη πρωταγωνιστει σημερα

michele είπε...

Ναι σωστα Bondex !

hippy είπε...

Ο/Η michele είπε...
Oχι αγαπητε Δημητρη, το spread το 2007-8-9 ηταν στις 120 μοναδες βασης
βλεπω στα γραφηματα, μπορουμε να φτιαξουμε και κανα συγκριτικό γραφημα καποια στιγμη

26 Φεβρουαρίου 2019 - 2:34 μ.μ.


Αυτή η μιζέρια με ξεπερνάει βρε Μιχάλη...στο "παιχνίδι" Ελλάδα-Γερμανία πραγματικά έτσι είναι...οι Φρίτσηδες πάνε καταπληκτικά την τελευταία 10ετία έχοντας καπελώσει όλη την ΕΕ. Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει ότι κι εμείς δεν πάμε αρκετά καλά οικονομικά τους τελευταίους μήνες έστω και με κυβέρνηση συριζα (ή μήπως αυτό ακριβώς είναι που ενοχλεί?)

Spy είπε...

mr michele
τον οτε πως τον βλέπετε .έχει και άλλο επάνω?

hippy είπε...

Από Eurobank Equities

OTE (Hellenic Telecoms) | Back on growth trend, accelerating returns

Rating: Buy

Target Price: EUR13.00

In our new note on OTE we emphasize that the group has returned on growth trend despite the weak performance in Romania and argue that the solid trends in Greece, which accounts for c90% of group operating profits, are likely to continue by virtue of both structural and cyclical drivers and are likely to underpin 1.3-2.3% growth in group comparable adj. EBITDA (excl. IFRS 16) in 2019-20e. With profitability ticking higher, financing expenses edging lower and capex normalizing, we expect distributable FCF to increase markedly, with shareholder returns rising from c7% in 2019 to >9% post 2020e.

michele είπε...

Ηλια μου η αλήθεια ειναι το πρώτιστον. Δεν υπαρχει καμια μιζέρια ,υπαρχουν τα νουμερα. Και αυτι ισχυει και τα spreads με αλλες χωρες εκτος Γερμανιας ,Ιρλανδια-Πορτογαλια- Κυπρο.

Απο την αλλη το γεγονος, οτι δεν μας εριξαν στα βραχια και τωρα ειμαστε εκει στα επίπεδα του 2014 σε γενικες γραμμες αλλου λιγο καλυτερα αλλου λιγο χειρότερα, δεν μας κανει να ξεχναμε οτι πεταξαμε 4 χρονια στον κουβα για να κανουν το κομματι τους καποιοι στις πλατες της χώρας.

hippy είπε...

Και η άποψη απ΄το ΧΡΗΜΑ WEEK

ΟΤΕ «Το αφεντικό τρελάθηκε»

Αυξημένη κερδοφορία για τον ΟΤΕ, με αποτέλεσμα η διοίκηση Τσαμάζ να προχωρά στη διανομή μερίσματος 0,46 ευρώ/μετοχή, σε αγορές ιδίων μετοχών (έως του ποσού των 120 εκατ.) και να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διανομής προμερίσματος από τα έσοδα της πώλησης της Telecom Albania (κατά πάσα πιθανότητα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους).

Η κερδοφορία του Οργανισμού και η αυξημένη μερισματική απόδοση ήρθαν μία μέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της Deutsche Telekom, που εμφανίστηκαν μειωμένα στο τέταρτο τρίμηνο του 2018. Σαν να λέμε ο ΟΤΕ
ενισχύει τον μητρικό γερμανικό όμιλο.

Υπερθετική είναι και η προσέγγιση της Citi, με τον οίκο να σημειώνει πως η αύξηση στην αποζημίωση των μετόχων αντανακλά τη σημαντική ενίσχυση των ελεύθερων ταμειακών ροών που αναμένεται για το 2019. Ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν στα 450 εκατ. (!), λόγω της μείωσης των κεφαλαιακών δαπανών και της αύξησης των EBITDA. Για τη Citi το μέρισμα που θα διανείμει ο ΟΤΕ ξεπερνά τις προβλέψεις της.

Όμως η είδηση βγαίνει από τη διαπίστωση ότι οι κακές επιδόσεις στη Ρουμανία ήταν αναμενόμενες και η εταιρεία εξετάζει τρόπους ώστε να αποχωρήσει από τη χώρα.

Spy είπε...

ίσως κύριε hippy ,θα ήταν μία καλή κίνηση η πώλησις του και η επαναγορά ένα ευρώ λιγότερο ,καθόσον μέχρι τις εκλογές θα έχουμε αναταράξεις ,αποψις μου (οτε)

hippy είπε...

Καλέ μου φίλε Μιχάλη...το έχουμε γράψει πως πολλες φορές..."τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι...τα βλέπουμε όπως είμαστε"...σε αυτήν την κατηγορία ανήκουμε κι εγώ κι εσύ...συνεπώς ότι γράφεις είναι η αλήθεια ΣΟΥ (μπολιασμένη απ΄τις πεποιθήσεις σου)...το βασικό θέμα είναι η προκατάληψη να μην γίνει αφορμή και χάσουμε την αγορά.

Απολύτως καλοπροαίρετα καθώς ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ισχύει και για μένα.

hippy είπε...

Σίγουρα κύριε Μανώλη θα ήταν μια εξαιρετική κίνηση αυτό που περιγράφετε...αν όμως δεν τα καταφέρω?

Σε ότι με αφορά περιμένω το 11,98 ευρώ ή το Πάσχα για να ρευστοποιήσω τη θέση μου...ότι απ΄τα δυο έρθει πρώτο...με δεδομένα το αυξημένο για φέτος μέρισμα (ακούγεται έως 0,70 ευρώ) νομίζω πως υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας

michele είπε...

Ηλια μου συχνα γραφω εδω για τους φίλους "trade what you see don't what yoy believe" .Aυτο σημαινει οτι εχω ξεπρασει προσωπικά τέτοια προβλήματα.
Προσφατο παραδειγμα οταν ο Δραγασακης μιλουσε δυο φορες για ανακεφαλαιοποιηση τραπεζων κλπ και ηταν μαυρα τα θεματα, εγω εδω μιλαγα-τεχνικα- για διαμάντι και στοχο τις 700 μον. Ουδόλως με επηρεασε η γενικοτερη ειδησεογραφια και τα sites.
Πιστευω λογω της καταρτισής σου και της εμπειρίας σου οτι περίπου το ιδιο συμπεριφερεσαι και συ ως επενδυτης.
Το θεμα ειναι να μεταλαδαμπαδεύουμε στους νεοτερους επενδυτες που μας διαβαζουν τις οποιες γνωσεις και την εμπειρια μας.
Λαθη κανουμε ολοι, φυσικα και μπορει να πεσουμε εξω σε εκτιμήσεις.

Αλλα η πολιτική ειναι και αυτη ενα πολυδαιδαλο πεδίο, οντως εχω συγκεκριμενη τοποθετηση στα πολιτικα πράγματα που ειναι γνωστη. Το ιδιο ισχυει οσον αφορα τις απόψεις μου και τα διεθνή.
Απλα ειμαι περηφανος αλλα ΚΑΘΟΛΟΥ χαρούμενος, που επιασα εδω απο το 2013 σε τι κατσαπλιάδες εχουμε πέσει.

michele είπε...

692,84 μον το τελικό κλείσιμο στον ΓΔ ελαφρά κατω ο ΔΤΡ -0,07% ΛΟΓΩ ετε και αλφα αλλα καλύτερη η ΕΥΡΩΒ +5,26% στα 0,61 ευρώ.

Η ΔΕΗ απόλυτη πρωταγωνίστρια της ημέρας με +10,22% στα 1,51€ Θετικα και τα ΕΛΠΕ -ΜΠΕΛΑ-ΟΤΕ-ΟΠΑΠ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ- ΑΔΜΗΕ -ΜΟΗ-ΓΡΙΒ-ΕΕΕ

Καθαρός τζίρος στα 50 εκ ευρώ ανεβασμενος