Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΕΤΕ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΕΤΕ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η εντυπωσιακή ανοδική κίνηση της μετοχής από τα χαμηλά την έφερε στα επίπεδα της F1 πέριξ των 1,56€ δημιουργώντας μια άτυπη ανοδική σημαία ( flag) 
στην ουσία ένα channel up.
Aυτό το κανάλι διασπάσθηκε εντυπωσιακά ανοδικά κατά την χθεσινή συνεδρίαση, με διάσπαση και της D των 1,76 ευρώ και έχοντας προηγηθεί η ανοδική διάσπαση του συστήματος των δυο κμο 200 ημ.
Επόμενοι στόχοι η Ζ101 και η Ζ100 [ 2,04-2,18€].
Ο ταλαντωτής RSI 14 εισήλθε εκ νέου εντός της υπεραγορασμενης ζώνης δείγμα της ορμής της κίνησης.
Υποχώρηση  από οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα σημεία, η D ,οι κινητοί  και η F1 στα 1,56 ευρώ αποτελούν στηρίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

32 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φιάσκο και στα ΕΛΠΕ..
Κάθε μέρα και ένα φιάσκο με τις επενδύσεις πού διώχνει το τσίρκο Σύριζα. .
Οι επενδυτές έκαναν πίσω. .
Επίσημο επικαλούνται το διεθνές περιβάλλον. .
Ανεπίσημα καταγγέλλουν τις τρικλοποδιές πού έχει βάλει η Κυβέρνηση στους όρους εξαγοράς. ...
Όλοι περιμένουν την νέα κυβέρνηση για να κουβεντιασουν για δουλειές. .
Και λογικό είναι. ..ποιος σοβαρός επενδυτής θα βάλει λεφτά σε μια χώρα πού σε λίγες εβδομάδες θα έχει εκλογές...
Το κλίμα θα χειροτέρεψει μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές μιας και οι υπουργοί θα κατεβάσουν τα στυλό..σε περίπτωση πού πάμε για Οκτώβριο. .
Το επικρατεστερο σενάριο είναι ότι ο τσιπρας σε λίγες ημέρες θα αναγκαστεί να εξαγγείλει εκλογές. .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και δυο λογια για την συμφωνια των πρεσπων και τον ρολο Καμενου Μητσοτακη.. Τσιπρα..
Ας τα παρουμε απο την αρχη..
Την συμφωνια αυτη η καποια παρομοια θα την ψηφιζε και ο Μητσοτακης αν ηταν κυνερνηση..
Και εδω ειναι η κινηση ματ του Μητσοτακη που βγηκε λαδι..
Ο τσιπρας εφερε το Μακεδονικο με μοναδικο σκοπο να διασπασει την ΝΔ..στο εσωτερικο..και για καποια ανταλλαγματα απο το εξωτερικο..
Ο Μητσοτακης βλεποντας την παγιδα..κατεθεσε προταση μομφης τον Ιουνιο..
Εκει ειχε την ευκαιρια ο καμμενος να ριξει την κυβερνηση..μιας και οι βουλευτες του δεν ειχαν προλαβει να τα φτιαξουν με τον τσιπρα..και να φερει τον Μητσοτακη προ τετελεσμαινου...και να τον αναγκασει στην μεγαλη κολωτουμπα..δεν εριξε την κυβερνηση και η συμφωνια περασε με τις πλατες καμμενου...
Αυτη ειναι πραγματικοτητα..και να αφησουν τα κλαματα για την Μακεδονια ολοι τους..
Η δουλεια επρεπε να γινει και εγινε..απο ολους..


Andreas D. είπε...

https://banks.com.gr/5-mikra-mystika-kai-megali-eikona-sto-deal-oaktree-iaso/

Andreas D. είπε...

(για ΟΛΥΜΠ)

ΑΠΟ ΤΑ… ΛΑΓΩΝΙΚΑ του μ/μ:

… Εν τω μεταξύ πηγές κάνουν λόγο για κατάθεση προσφοράς 4,5000 ευρώ ανά μετοχή χωρίς να αναφέρουν όρους. Και πάντα με πάσα επιφύλαξη όχι τόσον για την πραγματική αξία του ομίλου, αλλά για την κατάθεση της προσφοράς.

Andreas D. είπε...

PROFILE: Από μια προσεκτική ανάγνωση των ετήσιων λογιστικών συμπεραίνει κάποιος ότι το θετικό καθαρό της ταμείο (διαθέσιμα μείον σύνολο τραπεζικών υποχρεώσεων) δεν είναι μόνο 3,22 εκατ. ευρώ, αλλά ουσιαστικά 9,12 εκατ. ευρώ. Και αυτό γιατί πέρα από το ταμείο της εισηγμένης, υπάρχει άλλο ένα κονδύλι ύψους 5,89 εκατ. ευρώ τοποθετημένο σε χρηματοοικονομικές επενδύσεις.

«Κυρίως αποσκοπούν σε τοποθέτηση μέρους της ρευστότητας του ομίλου σε ασφαλείς επενδύσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια της χρηματοδότησης του επενδυτικού προγράμματος για την ανάπτυξη του ομίλου, καθώς και ως φυσικό αντιστάθμισμα συναλλαγματικού κινδύνου από τα έργα του ομίλου εκτός ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση της εισηγμένης.

Παρά το γερό ράλι που έχει διανύσει η μετοχή κατά την τελευταία διετία, εξακολουθεί να έχει αποτίμηση αρκετά κοντά στη λογιστική της αξία (23,2 έναντι 18,65 εκατ. ευρώ) και αυτό όταν η εταιρεία έχει πλεονάζουσα ρευστότητα, ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και δραστηριοποιείται σε ένα κλάδο όπου οι διεθνείς χρηματιστηριακοί πολλαπλασιαστές είναι πολύ υψηλότεροι.



ΠΕΡΣΕΥΣ: Νέα ένεση ρευστότητας για την Περσεύς ύψους 461,3 χιλ. ευρώ προέκυψε κατά τις τελευταίες ημέρες μετά την πώληση 308 χιλιάδων μετοχών της ΕΛΤΟΝ Χημικά που κατείχε στο χαρτοφυλάκιό της.

Έτσι, η Περσεύς που κατά τα τελευταία χρόνια περιορίζει τον καθαρό της δανεισμό (11 εκατ. ευρώ στις 31/12/2018), ενισχύει περαιτέρω τη ρευστότητά της. Άλλωστε, στις αρχές της φετινής χρονιάς προχώρησε στην πρόωρη εξόφληση δανείου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που έληγε το 2021.

Πέραν της θέσης που διάθετε στην ΕΛΤΟΝ, η Περσεύς κατέχει και άλλους τίτλους, καθώς στις 31/12/2018 το μετοχικό της χαρτοφυλάκιο είχε τρέχουσα αποτίμηση 1,097 εκατ. ευρώ.

Andreas D. είπε...

http://www.bankingnews.gr/index.php?id=417965

michele είπε...

Γενικα το θεμα των εκποιησεων δεν επηρεαζει ιδιαιτερα την κινηση των μετοχων Ανδρεα

ΝίκοςΤ είπε...

Διαβάζω σχόλια στον πολυπληθή ιστότοπο για το ναυάγιο των ΕΛΠΕ και διασκεδάζω αφάνταστα.Ο ένας αναρωτιέται τι δουλειά έχει να αγοράσει διυλιστήριο ο trader πετρελαίου,ο άλλος πανηγυρίζει αφού αύξησε θέση σήμερα στα 8,30 και μπαούλιασε τα χαρτιά αφού χτες περίμενε προσφορά άνω των 9,0 ,ο τρίτος υποθέτει ότι ο Λάτσης θέλει να αγοράσει όλη την εταιρεία και υπονόμευσε την διαδικασία.Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και ξεχνώ τα καθημερινά βάσανα.
Καλησπέρα αγαπητοί.

michele είπε...

Καλημέρα δασκαλε! Προκειται παντως για ναυάγιο δεδομενων των συνθηκων, σχετικα ανεβασα χθες ενα σχολιο περι αυτου του κ. Προκοπάκη

austin είπε...

Καλημέρα! Ωραίο να βλέπεις και μία μετοχή να παλεύει να σπάσει ή όχι την αντίσταση της. Π.χ. η πειραιώς σήμερα και γενικά αυτές τις μέρες. Και ενώ λές να πάει να σπάσει, δώστου ένα χωσέ.

Και ο σεντρικ τελικά μιχάλη, γύρισε και δεν βλέπω άμεσα διάθεση να σπάσει

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

επηρεάζει μόνο όταν είναι πάρα πολλά τα κομμάτια...

austin είπε...

Από το Mononews:

Η Goldman Sachs και η Γ’ Εθνική
Το φιάσκο που συνέβη χθες με τα Ελληνικά Πετρέλαια δεν έχει ξαναγίνει… Φταίνε οι συμβουλοι δηλαδή η Goldman Sachs και τη Εθνική Τράπεζα; Φταίει το ΤΑΙΠΕΔ;

O ένας τα ρίχνει στο άλλο. Πάντως τα στελέχη της Goldman Sachs είναι μάλλον για την Γ Εθνική.

Μετά την Εθνική Ασφαλιστική που δεν ζήτησαν ούτε τα απαραίτητα όταν ήθελε να την πουλήσει η Εθνική Τράπεζα και ο διαγωνισμός κατέληξε στα βράχια, τώρα αποτυγχάνουν και στα ΕΛΠΕ. Καλά δεν πήραν είδηση οτι οι ενδιαφερόμενοι δεν πρόκειται να καταθέσουν προσφoρές; Όλοι στην αγορά γελάνε με τους καουμπόυδες της Νέας Υόρκης.

Αν για τα ΕΛΠΕ δεν κατέθεσε κανένας δεσμευτική προσφορά φανταστείτε τι θα γίνει στην περίπτωση χαμηλότερου βεληνεκούς ιδιωτικοποιήσεις…

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ… Πανικός!!!

Καλέ μου Αλέξη όπως καταλαβαίνεις οι επενδυτές σου κουνάνε μαντήλι…

Μια οι λιγνιτικές της ΔΕΗ, μια τα ΕΛΠΕ, μια η απέραντη φαρσοκωμωδία με το ΚΑΣ που βλέπει τις ακτές του Πειραιά δάση…

Φαντάσου να μην ήταν η οικονομία το ατού σου…

Αυτά και ως απάντηση για την σύγκριση ΝΔ και Τσίπρα για οικονομία...

michele είπε...

Eιπαμε περιμένουν το τελος. Οι ανθρωποι ειναι ενημερωμένοι, θα κανουν τις δουλειες μετα. Γι αυτο λεμε οτι ειναι πολιτικο το θεμα και οχι τοσο οικονομικό

austin είπε...

Ναι αλλά αν δεν φύγουν τον Μάιο (έχουμε ακόμα μαξ 15 μέρες για να αποφασίσει ο βλάξ) τότε όλη η καλοκαιρινή ραστώνη θα έχει καθίζιση.

Άσε που ήδη έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια της "προεκλογικής περιόδου", με τον κόσμο να έχει πάλι συγκρατηθεί στα έξοδα του.

Κλείνοντας, ο Τσίπρας ανέβασε τον κατώτατο μισθό(μπράβο) και εμένα ο ΕΦΚΑ μου είναι παραπάνω. Ωραία αύξηση, ενώ δεν έχω κανέναν υπάλληλο, μου τσιμπάνε εμένα και από πόσους ακόμα κάτι παραπάνω.

michele είπε...

Με ολη αυτη την φιλολογια θα "σερνεται" το συστημα. Δεν ενδιαφερει το πως θα παει οικονομικα η χρονιά, ενδιαφερει τι θα ..δωσουν ωστε να συγκρατηθει ενα αξιοπρεπες ποσοστο για την επόμενη μερα.
Τα μολυβια εχουν κατεβει, η προεκλογικη περιοδος επεκτεινεται

Η ΙΝΤΚΑ εκτοξευεται, αλλα εφτασε σε αντιστασεις. Οσον αφορα τον ΣΕΝΤΡ μιας και το ανεφερες ετσι κανει.Αλλαζει επιπεδο, σταματαει, ξεχνιεσαι και μια μερα ξανα-αλλάζει αποτόμως

austin είπε...

Καλά λες για τα μολύβια ότι έχουν κατέβει...Πότε ήταν ανεβασμένα? Ανεβασμένα ήταν μόνο για να ξεβρακώσουν την χώρα. Κατά τα άλλα όλα τα άλλα κολλημένα είναι. Τι προχώρησε άλλωστε? Εδώ οι κινέζοι έκαναν πύραυλο το λιμάνι και αντί να πούμε μπράβο βάζουμε και το ΚΑΣ να δημιουργεί πρόβλημα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οσον αφορα τον κατωτατο μισθο και τα σχετικα..
Στην Ελλαδα υπαρχει στρεβλωση..μεγαλη...
Οι επειχηρειματιες ειναι ηρωες..
Ηρωες γιατι στον κατωτατο μισθο..πρεπει να υπολογιζουμε και 2 φορες ακομα το ποσό αυτο που κοστιζει στον επειχηρειματια...και τα ποσα αυτα δεν τα παιρνει ο εργαζομενος που θα ηταν το σωστο αλλα πανε σε φορους και εισφορες...
Ηρωες..γιατι μια επειχηρηση στην ελλαδα εχει αθεμιτο ανταγωνισμο απο τις εταιριες που παιζουν στο ιδιο αντικειμενο και μπορουν και δανειζονται απο το εξωτερικο 2-5 φορες φθηνοτερα...
Ηρωες γιατι στην ελλαδα υπαρχουν μονοπολια με μεριδια αγορας 60-80% μιας και το συνηθες στο εξωτερικο ειναι οι πολυ μεγαλες εταιριες να εχουν μεριδια το πολυ 25-35%...αλλα εδω το ανοιγμα της αγορας ειναι ιδεοληψια....
Και πολλα αλλα που για τους μπολσεβισκους ειναι ψιλα γραμματα...
Θα μου πει καποιος αυτα δεν υπηρχαν πριν τον συριζα;..
Φυσικα..και αυτα θα κληθει να αλλαξει ο Μητσοτακης..αν του επιτρεψουν οι επαναστατες αριστεροι ταχα..κι αν ο ιδιος εχει τα κοτσια να το κανει...
Καπως ετσι η θα μπει η Ελλαδα σε αλλο κλαμπ και θα παει μπροστα η θα σερνεται για παντα στην μιζερια και τα μνημονια..

Andreas D. είπε...

Σε συμφωνία για σύναψη σύμβασης προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας με τον Όμιλο Βιοχάλκο “μετά από εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις” -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- προχώρησε η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βασικά χαρακτηριστικά είναι η τριετής διάρκεια της σύμβασης, που ικανοποιεί πάγιο αίτημα της μεγάλης βιομηχανίας, η αύξηση της τιμής του ανταγωνιστικού τμήματος της Η/Ε κατά 10% και η διατήρηση των λοιπών παραμέτρων των τιμοκαταλόγων περιόδου 2016 – 2018, λαμβάνοντας υπόψη την κατανάλωση του Ομίλου ως συνόλου.

ArTaXiA είπε...

Εδώ, όλοι οι επιχειρηματίες, για τα χρέη των οποίων ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ευτυχώς, με Κυριάκο στο τιμόνι, θα τιμωρηθούν. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαα!

https://www.mononews.gr/business/mpompolas-psicharis-limperis-kostopoulos-apo-tin-pantodinamia-stous-plistiriasmous-ke-tis-pinikes-dioxis?fbclid=IwAR0Wxw5iya0pxet7SF5bjPp6gq6JOqkCWs7daxbDKhCH45Di4pi-SGm6g2w

michele είπε...

Γινονται πραγματάκια. Να μην ειχε παρει και το σαπακι του κολλητου του Ζαεφ η ΔΕΗ πετωντας λεφτα στον αερα για να εξυπηρετηθει το στορυ της συμφωνιας, καλα θα ηταν

Συμφωνω με ΟΠΛΑ να δουμε πως θα ξεριζωθει η παθογενεια αυτη

michele είπε...

Ολοι πασοκάρες ησαν αυτοι παικταρα μου ! Μετα ηρθε ο Συριζα που κατηγορουσε τον Ποταμισιο για όργανο του Μπομπολα
και ανοιξε τα κονε με Καλογριτσα, Λαυρεντιάδη, Σαββιδη, η Γιαννα τον πηγε χερακι στον Κλιντον και μας εκανε ρεζιλι, ο Βαρδης χαιδευε το μαγουλακι στην Περιστερα και ο Τσεπιτης λειτουργουσε σαν αυτοφωρακιας

Βρε ειναι μη υπερασπισιμοι λεμε. Ασε τι θα κανει ο Κυριακος. Αυτο θα το δουμε και θα το κρίνουμε.

ArTaXiA είπε...

Εγώ βλέπω πως και οι περιουσίες τους, επί ΣΥΡΙΖΑ εκπλειστηριάζονται και οι ίδίοι, επί ΣΥΡΙΖΑ διώκονται.

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

δεν βαρεθήκατε τα πολιτικά σχόλια ????
(μη μου απαντήσεις !!!!)

αχαχαχαχα

Andreas D. είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/olo-to-paraskinio-gia-tin-tenerga-ke-giati-i-goldman-sachs-ine-gia-tin-g-ethniki

michele είπε...

Για ψαξε καλυτερα τις ημερομηνιες. Στα θεματα αυτα δυσκολο να αντιπαρατεθουμε.Τα στοιχεια ειναι συντρπτικα. Αν θες, μιλαμε και για την δικαιοσυνη, τις ανεξαρτητες αρχες, την Θανου, τις παρεμβασεις κλπ.
Το στοιχειο μου ειναι :)

ΚΡΟΝΟΣ είπε...

Χθες το βράδυ έκανα μια βόλτα στο κέντρο της πόλης μου στη "Νότια Μακεδονία". Διαπίστωσα ότι προστέθηκαν 7 καταστήματα στα ήδη κλειστά. Η πλουσιότερη πόλη η οποία συνδυάζει βουνό και θάλασσα έχει καταντήσει νεκροταφείο. Πιο βόρεια στη Σίνδο περπατώντας στην βιομηχανική περιοχή σε πιάνει η καρδιά σου, αφού βλέπεις ότι είσαι στην κόλαση των παρατημένων βιοτεχνιών. Όποιος ΑΡΤ είναι κάτω από λεφτόδεντρο αυτά δεν τα καταλαβαίνει.

Andreas D. είπε...

συνεχίζω εγώ με ελαφρολαϊκά ...

https://www.youtube.com/watch?v=ZHwVBirqD2s

ArTaXiA είπε...

Έχουμε, έχουμε!

michele είπε...

Θυμαμαι που "φοβηθηκες" καποια στιγμη Αρτ

ArTaXiA είπε...

Ναι, φοβήθηκα, αλλά εκεί στις γραμμές ξανααγόρασα.

michele είπε...

Yπερισχυσε ο ορθολογισμος! χεχε

michele είπε...

38 εκ ο καθαρος τζιρος, αισθητα μειωμενος απο τις τελευταιες συνεδριάσεις με τον ΔΤΡ στο -2,37% να ριχνει την αγορα μαζι με την ΕΕΕ -1,41%

Λιγες οι θετικες δεικτοβαρεις ΒΙΟ-ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΑΡΑΙΓ- ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΕΧΑΕ ενω η ΙΝΤΚΑ πέταξε στο +8,11% η δε ΟΛΥΜΠ εν μεσω φημων για δημόσια προσφορα
στο 25,35% στα 2,67 ευρώ.