Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΔΡΟΜΕ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΔΡΟΜΕ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Ένας μεγάλος κυκλικός πυθμένας εξαετίας έχει δημιουργηθεί από την κίνηση της μετοχής που προσομοιάζει με τον τύπο κούπα με χερούλι.
Η πρώτη σημαντική διαγραμματική εξέλιξη ήταν η ανοδική διαφυγή από την κατερχόμενη R από τα υψηλά των 0,6340€.
Η μετοχή  επιβεβαίωσε -με αργό ρυθμό- την διάσπαση δημιουργώντας και ένα διπλό πυθμένα στην L  στα 0,18 ευρώ.
Η μετοχή προσέγγισε τη ζώνη R1 ( 0.2880-0.3070) επίπεδο η ανοδική διάσπαση του οποίου μπορεί να δώσει πολύ υψηλότερα νούμερα στην περιοχή των 0,53 ευρώ.
Σημαντική αντίσταση στο δρόμο προς τον στόχο αυτό, η G στα 0,40€ που επισημαίνεται στο γράφημα.
Η κατάκτηση της R1 θα σηματοδοτήσει και την λειτουργία της ως στήριξη σε περίπτωση διόρθωσης μετά την λύση του πυθμένα.
Αδυναμία διάσπασής της αντίθετα, θα επιφέρει ταλαιπωρία στους κατόχους καθώς ένα πισωγύρισμα προς την στήριξη C ( 0,2190 ) θα είναι πλέον πολύ πιθανή.

33 σχόλια:

austin είπε...

Οι προσπάθειες αποκατάστασης του προσφυγικού στοιχείου κατά τα πρώτα χρόνια της οθωνικής περιόδου προκάλεσαν αντιδράσεις. Η παρουσία μορφωμένων προσφύγων σε δημόσιες θέσεις και η διάκρισή τους στην πολιτική ζωή προκάλεσαν μεγάλη δυσφορία στους άλλους Έλληνες. Κατηγορούσαν τους ομογενείς πρόσφυγες γενικά, επειδή διαπίστωναν ότι, ενώ αυτοί είχαν αγωνιστεί για να απελευθερώσουν τη χώρα, παραγκωνίζονταν τώρα από τους νεοφερμένους.
Η στάση αυτή υποδήλωνε την ύπαρξη ενός βαθύτερου ανταγωνισμού, τον οποίο προκαλούσε η συνύπαρξη του ντόπιου ελληνικού στοιχείου (αυτόχθονες) και του προσφυγικού, αλλά ομογενούς (ετερόχθονες)

Κοίτα να δεις ομοιότητα με διαφορά 150+ χρόνια με το σήμερα. Μόνο που σήμερα οι αμόρφωτοι πέραν ότι θέλουν αυτοί τις θέσεις, ελληνοποιούν κιόλας για να σιγουρετούν ότι δεν θα τις χάσουν!

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3353809/profile-epistrofi-kefalaiou-0-05-euro-ana-metoxi-stin-taktiki-g-s-tis-8is-maiou

Andreas D. είπε...

http://www.bankingnews.gr/index.php?id=419356


ΧΑΧΑΧΑΧΑ...ποιος μιλάει...

Andreas D. είπε...

https://www.mononews.gr/business/giati-chtipane-tis-metoches-ton-eterion-tou-sokrati-kokkali

μάλιστα...

Andreas D. είπε...

http://lobbystas.gr/%CF%84%CE%B6%CF%89%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%B9-%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%84/

JimMarkus είπε...

Καλημέρα στους παίκτες. Με ενθουσιασμό βλέπω την επιλογή του οικοδεσπότη που την κατέχω με μ.ο. τα 23 σέντσια. Βλέπω και το limit up αποκαταστάθηκε στο 30% για το χαρτί καθώς ήταν στο 10% στην κατηγορία χαμηλής διασποράς. Καλό κι αυτό καθώς δεν έχει πλέον κόφτη.

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/xrim-anakoinoseis/3353893/iktinos-anakoinosi-peri-sxoliasmou-oikonomikon-katastaseon-ektheseon

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :) Καλως τον Jim, πρεπει σιγα-σιγα να βαζουμε και τα μικρά που εχουν μεινει πισω και αξιζουν την κίνηση

austin είπε...

Γκαπάρα και στην ΔΕΗ??

Ωρε τι γίνεται!

michele είπε...

Οντως και ερχεται απο το 1,30 της 11/2 προ δυο μηνων και πρεπει να δουμε μηπως ειναι gap εξάντλησης

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

ο ΔΡΟΜΕ έχει γκαπ ?

JimMarkus είπε...

Και εγώ για γκαπ εξάντλησης το κόβω Michele με ταυτόχρονο shooting star στη ΔΕΗ.

michele είπε...

Οχι ο ΔΡΟΜΕ δεν αφησε gap σημερα, στρωτος-στρωτός παει

michele είπε...

Jim δεν το βλέπω ακόμα ως shooting star

michele είπε...

Oπως εχουμε πει απο την παρουσίαση του εβδομαδιαίου ΓΔ την Δευτερα η ανοδικη διαφυγη απο την μεγαλη κατερχόμενη μας στέλνει στο επιπεδο 772-776 μον

http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/04/blog-post_8.html#more

JimMarkus είπε...

Ο δρομεας ξυνόταν μέρες στη γκλίτσα του τσομπάνη. Τωρα πες μου πως εσύ κατάφερες και βρήκες την ακριβή ημέρα που θα φύγει για άλλα επίπεδα.

JimMarkus είπε...

Συγχαρητήρια ξέχασα να πω! πάντα τέτοια.

michele είπε...

Τον παρακολουθούσα και το περίμενα, ειναι και θέμα τύχης Jim, η χθεσινη συνεδρίαση με προϊδέασε :)) Ευχαριστω!

ArTaXiA είπε...

Για gap διαβάζω σε τίτλους που έχουν ημερήσιους τζίρους κοντά στο διχίλιαρο. Εντάξει παιδιά. Έχετε πάει την ανάλυση σε άλλο level.


Μποντζούρ.

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η michele είπε...
Οχι ο ΔΡΟΜΕ δεν αφησε gap σημερα, στρωτος-στρωτός παει

Ναι Μιχάλη δεν έχει γιατί κάποιος φοβερός Trader είχε βάλει για πώληση 50 τμχ στο χθεσινό κλείσιμο...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

michele είπε...

Ολα τα gaps θελουν προσοχη ακομα και στις μετοχες με μικρη εμπορευσιμοτητα.Αυτα συνηθως κλεινουν με μικρες εντολες εντος της ημέρας.Γι αυτο συνηθως σε τετοιες μετοχες βαζω εβδομαδιαια γραφηματα που εχουν μεγαλυτερη αξιοπιστια

Jim. είπε...

Κύρια η δ.ε.η Για τον φίλο geopart που γρινιαζε το φθινόπωρο! Εδώ παντρεύτηκε η Τζένη η ΔΕΗ δ θ ανεβαίνε?

Andreas D. είπε...

Λιάρδα...

https://www.youtube.com/watch?v=Jzaxhkr0rsQ

Lorac είπε...

Αφήνω λίγο τον Δρομέα "με τζίρους δεκαχίλιαρου" και ερωτώ είχαμε καμιά εξέλιξη με φολι γιατί βλέπω επανήλθε στον ειδησεογραφικό σχολιασμό μετά από 10-μήνες? Φιλολογικό ενδιαφέρον καθαρά.

michele είπε...

Κατι διαβασα Lorac αλλα δεν ασχοληθηκα σοβαρα, εχει δουλεια το μαγαζι με αυτες που ειναι μεσα :)) αν εχει καποιος καλή ενημερωση να μας την κάνει

Lorac είπε...

Επίσης, το γράφω σήμερα για να το θυμόμαστε αργότερα του στυλ "το είπα τότε που ο δρομε έκανε την μεγάλη άνοδο", η απόφαση για γεμάτο εξάμηνο παράταση μπεεε-ξιτ με προβλημάτισε λίγο.


Χρονικά με διάφορα τεχνικά ματζούνια διαφαίνεται ένα μεγάλο πρόβλημα εκείνη την περίοδο. Στο τέλος του εξαμήνου παράτασης δηλαδή ή στο Q3 των επιχειρήσεων. Θα ήταν πολύ άσχημο σενάριο να έχουμε φτάσει εκείνη την περίοδο να τελειώνει και αυτή η παράταση και να μην έχει ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία. Νομίζω οι γαλλικοί φόβοι ότι οι μπριτενς μέσα-έξω στην ΕΕ για 6 μήνες, τελικά θα τα κάνουν μπάχαλο, είναι πέρα για πέρα βάσιμοι. Όσο για kolotoumpa δύσκολο, λαμβάνοντας υπόψη την ξεκάθαρη - στρατηγική- θέση τοριδων (κυρίως) και εργατικών.


Φοβού τους μπρεξιτιιρς και δώρα φαίροντες…

Για την ώρα απολαμβάνουμε ωραιοποίηση πριν τις ευρωεκλογές. Εμείς οι Έλληνες το έχουμε ξαναδεί το έργο (το 2014) ας είμαστε πιο υποψιασμένοι χρηματιστηριακά.

michele είπε...

Συμφωνω οτι οι αντιρρησεις του Μακρον να μην ειναι τοσο μεγαλη η επέκταση εχουν βαση και με βρισκουν κοντα!
Απο την αλλη επειδη φαινεται οτι θα ψηφισουν στις Ευρωεκλογες ισως διαμορφωθουν αλλες ισορροπίες.
Ολα τα ενδεχόμενα ειναι πιθανά

Lorac είπε...

Μιχάλη, επειδή όντως οι ισορροπίες που θα διαμορφωθούν είναι κρίσιμες για πολλά θέματα επιλέγω την αναμονή/υπομονή να δούμε που θα πάει το θέμα.

Σαν τροφή για σκέψη βάζω αυτό.... transatlantic trade in services: Investigating bilateral asymmetries in EU-US trade statistics (2017)

Οι ισορροπίες θα διαμορφωθούν γύρω από άξονες - πόλους. Το θέμα είναι ότι μπορεί ο άξονας που θεωρούμε ίσιο να έχει πάρει σασί που λέμε.

michele είπε...

Οντως ενδιαφέρον και δεν ειναι το μόνο.. να δουμε -επειδη ειναι πολλα τα θέματα- προς τα που θα διαμορφωθουν οι τάσεις και με τις ευρωεκλογες ,την σταση Σκωτίας -Ιρλανδίας κλπ

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ξέρω ποιος έδωσε αυτήν την μεγάλη εντολή στα 18 ευρώ για alpha trust!

Για μήνες κάποιος άλλος προσπαθούσε να πωλήσει στα 17.50 (ήδη πανάκριβα) και δεν μπορούσε να δώσει ούτε ένα κομμάτι με την δίκαιη τιμή να είναι κάπου στα 13 ευρώ.

Έχουμε ξεφύγει γενικά αυτόν τον μήνα οπότε εις αναμονή του Μαϊου και μετά για επιπλέον αγορές!

michele είπε...

Kυριε Dimitri σας καλωσορίζω. Πραγματικα δεν γνωριζω δεν το παρακολουθησα, πολλες φορες τετοιες συναλλαγες ειναι κατα καποιον τρόπο "προσυμφωνημένες" αυτο που λαϊκά ονομαζουμε αλλαγή χεριών

Ανώνυμος είπε...

Καλως σας βρήκα :)

(έχω ξανασχολιάσει πάντως!)

Γενικά δεν μου αρεσει ο τρόπος που ανέβηκε έτσι η αγορά χωρίς θετικά νέα μετά την αλλαγή του νόμου κατσέλη. Π.χ. βλέποντας την άνοδο σε ΟΛΠ, ΔΕΗ κλπ. Όλοι προεξοφλουν ότι θα γίνει αλλαγή κυβέρνησης βέβαια αλλά ένα μικρό ατύχημα θέλει είτε στις διεθνές αγορές είτε εσωτερικά για να γίνει το spark και να πάνε όλα ένα 20% κάτω σε αυτές τις μετοχές.

Ποια είναι η γνώμη σας?

michele είπε...

Σας γραφω τη γνωμη μου στην επομενη αναρτηση,την απογευματινή