Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΔΤΡ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΔΤΡ: ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ- ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Στις 7 Μαϊου εδώ: https://freeforumstocks.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html#more
περιγράψαμε την πορεία της μετοχής : Να σημειωθεί το gap down της συνεδρίασης ( 634,37-626,68) το οποίο θα μπορούσε και άμεσα να κλείσει ,αλλα η ενδεχόμενη καθοδική διαφυγή απo τον σχηματισμό και η επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση της Κ θα φέρει τον δείκτη προς το σύστημα των δυο κινητών 200ημ ( 584-559 μον) αλλα κυρίως στην στήριξη  D1 των 552 μον." 

Πράγματι η η καθοδική διάσπαση της Κ έφερε τον δείκτη πάνω στον εκθετικό κινητό 200ημ όπου και προσπαθεί να ισορροπήσει. Αδυναμία αντίδρασης από το σημείο αυτό, θα επιβεβαιώσει την συνέχεια της κίνησης και τον στόχο της στήριξης των 552 μον της D1.
Η στήριξη αυτή ισχυροποιείται καθώς από εκείνο το σημείο διέρχεται και ο απλός κινητός των 200ημ.
Απώλεια και της D1  θα αυξήσει τις πιέσεις των πωλητών και φυσικά τον όγκο συναλλαγών προς την επόμενη στήριξη των 512 μον της Τ .

ΜΟΝΟ κίνηση και επιστροφή πάνω από την Κ ,αλλα και το gap θα επαναφέρει τον δείκτη σε ανοδικό momentum, με στόχο νεότερα τοπικά υψηλά και την αντίσταση  D των 690 μον.

30 σχόλια:

Andreas D. είπε...

http://lobbystas.gr/%CF%80%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%BA%CF%89/

http://lobbystas.gr/%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/

http://lobbystas.gr/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B7-%CF%80%CF%89%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%B5%CF%83%CF%85-%CF%89%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BF%CF%85%CF%83/

ArTaXiA είπε...

Χαίρομαι πολύ που περνάει νόμος για μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην ενέργεια, αλλά δεν το γράφει κανένας "Φιλελεύθερος", λες και έγινε σε κάποια μακρινή χώρα, ενώ ας πούμε ασχολούνται με τους "εργάτες" του Τσίπρα.

Παιδιά, όταν υπάρχουν εξελίξεις μέγιστης σημασίας στο οικονομικό πεδίο και ασχολείστε με "κότερα", "εργάτες", σωστά ελληνικά, τότε μάλλον έχετε στερέψει από αντιπολιτευτική γραμμή.

Bonjour

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://www.protothema.gr/world/article/890323/o-ellinokuprios-megistanas-alkis-dauid-sunelifthi-stin-karaiviki-me-kannavi-axias-13-ekat-sto-idiotiko-tou-tzet/

michele είπε...

Ποιο αυτο που βρηκε 13% το πηγε 24% και το ξαναπάει 13% ( αλλα οχι τον καφε;)
Ελπίζω να χαρηκες και πριν 6 χρόνια οταν τον πηγε ο Σαμαρας 13%

Κι εγω πετάω απο τη χαρα μου που πήγαμε εκεί που ήμασταν αφου πέρασαν τόσα χρόνια αχρηστης υπερφορολόγησης

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

ArTaXiA είπε...

Πετάς από τη χαρά σου, αλλά δεν διάβασα να το αναφέρεις.

Paolo GG είπε...

https://www.euro2day.gr/news/market/article/1681119/hsbc-giati-trehoyn-oi-ellhnikes-trapezes-.html
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση απο σοβαρό Οργανισμό.

michele είπε...

Τι να πω, μπράβο που μας τα πηρες 6 χρόνια χωρίς λόγο και τώρα προεκλογικά το επιστρέφεις εκεί που το βρήκες;

μπραβο που έκοψες 2,5 δισ απο τους συνταξιούχους και τους επιστρέφεις 800 εκ πέντε μέρες πριν τις εκλογές;

Ας μιλάμε για πολιτική όχι για τσαρλατανισμους

ArTaXiA είπε...

Τι εννοείς "μας τα πήρες"; Τα έβαλε σε κανέναν λογαριασμό στην Ελβετία; Εδώ, το αφορολόγητο δεν μείωσε και έπεσε γκρίνια τύπου "τι θα πουν οι θεσμοί". Λες και έπρεπε και πρέπει να μειωθεί. Και τώρα ξαφνικά η φορολόγηση ήταν "χωρίς λόγο"; Οπότε επαγαωγικά η ελάφρυνση γίνεται "με λόγο".

Να μη βγαίνουν οι "Φιλελεύθεροι" -επαναλαμβάνω-, να μιλούν για προεκλογικές παροχές που "εκτροχιάζουν τις θυσίες του λαού". Δεν γίνονται και τα δύο. Είτε οι φόροι ήσαν απαραίτητητοι στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων, οπότε ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις και καλώς εφαρμόστηκαν, ή κακώς υπήρχαν, οπότε το πρώτο πράγμα που περιμένω από την ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση είναι να τους καταργήσει όλους και να τρέχουμε χαρούμενοι σκορπώντας χαρτονομίσματα στα καλντερίμια.

michele είπε...

Εννοω το πολυ απλο, που ΚΑΝΕΙΣ οτι δεν καταλαβαινεις οτι η χωρα γυρισε πισω το 2015 φεροντας ενα τριτο αχρείαστο μνημονιο που φόρτωσε την Ελλαδα καμμια 80 αρα δισ, που μηδενισε τις τραπεζες και που μας ΑΥΞΗΣΕ εκ νεου εμμεσους και αμεσους φόρους.

Η δε συριζοκυβερνηση, δημιουργει υπερπλεονασματα εις βαρος της αναπτυξης για να μπορει να μοιραζει στους ιθαγενεις το 1/5 απο αυτο που τους πήρε λιγες μερες πριν τις εκλογες.
Αυτο, επαναλαμβάνω ΔΕΝ ειναι πολιτική, ειναι τσαρλατανισμος.

Επισης, ελευθερος ειναι ο καθενας, αντι να διαβάζει Φιλελευθερο, να διαβαζει Αυγη και Εφσυν που εχουν καταξιωμένους δημοσιογραφους και γραφουν την αλήθεια :))

ArTaXiA είπε...

Το ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν "αχρείαστο", ανεξαρτήτως κυβέρνησης, να μου επιτρέψεις να το αμφισβητώ. Εάν ήταν "αχρείαστο" δεν θα έτρεχε ο Σαμαράς να κάνει εκλογές για να ξεφορτωθεί το πολιτικό κόστος από πάνω του. Εάν ήταν "αχρείαστο", δεν θα έκρουαν σήμα κινδύνου οι αγορές ήδη από το καλοκαίρι προ των εκλογών. Εάν ήταν "αχρείαστο" θα είχε λάβει η χώρα τη δόση που η Τρόϊκα αρνήθηκε να χορηγήσει. Επίσης, εάν ήταν "αχρείαστο" τα ομόλογα της χώρας δεν θα ήταν Junk και ο Σαμαράς θα είχε κερδίσει τις εκλογές.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε Αρταξια..αφου δεν το κατεχεις το αθλημα ...γιατι παιδευεσαι;
Το αθλημα της οικ.αναλυσης..και της πολιτικης σου λεω..
Ασε που καποια πραγματα δεν θελουν αναλυση..
Μιλανε μονα τους..
Αληθεια για την εστιαση και τον ΦΠΑ..τι γνωριζεις;
Αντε να σε βοηθησω λιγο..
Ειχα στην εστιαση 13%...
Θα γινει παλι 13%..σε καποια προιοντα...
Για το 5 αευρο σε καθε κιλο καφε δεν θα εχεις ακουσει...(ανεξαρτητος φπα)
Ξερεις ποσα κιλα καφε εχω αγορασει σε 5 χρονια;..
Ξερεις ποσα 5αευρα εχω πληρωσει ανα κιλο;
Δηλαδη να στο πω απλα..
Ενα κιλο φρεντο 20 ευρω..ειχε..
Τωρα απο το 2015 εχει 20 συν 5..
ΑΝΑ ΚΙΛΟ..

michele είπε...

Τα εχουμε πει αυτα. Ο Σαμαρας δεν έτρεξε να κάνει εκλογές, ο αστοιχειωτος θα της προκαλούσε επ ευκαιρία της εκλογής ΠτΔ και ο οποιος έλεγε οτι ΔΕΝ θα υπογράψουμε τίποτα ( στους επενδυτες) , οτι θα αλλάξουμε την Ευρωπη ( με τον παλιάτσο Βαρουφάκη) κλπ.

Ξερεις, η πολιτικη ιστορια δεν διαστρεβλώνεται, απόψεις αντίθετες θετικό είναι να υπάρχουν αλλα οταν μια άποψη βασιζεται σε λαθος δεδομένα, καταλήγει στα σκουπίδια.

Εχω ξαναπεί οτι βρισκόμαστε στο τέλος της μεταπολιτευσης, θα υπαρξει αναδιάταξη πολιτικού σκηνικού και ευτυχώς με κυβέρνηση πολύ καλύτερη και απο αυτην(ευκολο) και ενδεχομένως απο πολλες προηγούμενες.

Mark my words.

ArTaXiA είπε...

Αλήθεια, επειδή εγώ από πολιτική είμαι άσχετος και τα εσωκομματικά σας δεν τα γνωρίζω. Αφού ο Σαμαράς ήταν τόσο καλός και η κυβέρνησή του είχε κατορθώσει να ορθοποδήσει τη χώρα, γιατί εκπαραθυρώθηκε από την κεφαλή του κόμματος;

Τους καλούς δεν τους κρατάμε;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τζαμπα μιλαω..
Παμε παρακατω.

michele είπε...

Δεν δουλεύει ετσι το πράγμα. Εφ οσον έχασε και ειδικά στο δημοψήφισμα ο περιούσιος λαός ψήφισε 61% κόντρα στην δική του γραμμή παρέδωσε την αρχηγία.
Ετσι κάνουν στα κόμματα της αστικής δημοκρατίας του δυτικού κόσμου.

ArTaXiA είπε...

Χάνεις/Βγαίνεις δηλαδή;

Δεύτερες ευκαιρίες δεν υπάρχουν στα αστικά κόμματα των αστικών δημοκρατιών του αστικού μας κόσμου;

Θα πάω να το πω στον Στέφο τον υποψήφιο δήμαρχο που υποστηρίζεται από τη ΝΔ, εδώ παρακάτω στη Ν. Σμύρνη, πως αφού έχει χάσει ήδη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές, κακώς δεν αποσύρθηκε. Κάτι ιδέες που μου δίνεις ώρες-ώρες. ;)

michele είπε...

Δεν εχει καμμια σχέση η τοπική αυτοδιοικηση με την κεντρική πολιτική σκηνική.
Αν ειχε βρεθει καποιος που θεωρουσαν καλυτερο, θα ειχαν στηριξει αυτον.
Στην Ν.Σμύρνη θα βγει ο Τζουλακης

ArTaXiA είπε...

12 εκ. ευρώ ταμείο δηλώνει πως έχει ο Τζουλάκης, αλλά όταν πήγα στο δήμο για να φτιάξουν το πεζοδρόμιο, και ενώ είχαν αλλάξει εκείνο του παραπάνω οικοδομικού τετραγώνου μου είπαν επί λέξη: "Δηλαδή τώρα εσύ θέλεις ο δήμος να σου φτιάξει το πεζοδρόμιο"; Λες κι είναι δικό μου το πεζοδρόμιο. Λες και δεν πληρώνω τέλη. Λες και αν το χαλάσω δεν θα μου ρίξει ο δημοτική υπηρεσία πρόστιμο. Επίσης, η δημαρχάρα ο Τζουλάκης, με 12 εκ. ταμείο -ίσως ο πλουσιότερος δήμος στη χώρα-, "δεν έχει πόρους" να προσλάβει δημοτικούς αστυνόμους να ρίχνουν κλήσεις στους παράνομα σταθμευμένους, ούτε γερανό να μαζέψει τα εγκαταλελλειμένα.

Γι αυτό φέτος θα φάει ένα ωραιότατο μαύρο ο Τζουλάκης.

michele είπε...

Η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζω πως διοικησε ,εσυ φυσικα ξερεις πολυ καλυτερα.
Το να εχεις πλεονασμα στο δημο και να μην κάνεις τα απαραίτητα για τους δημοτες, οπως αυτα που περιγράφεις δεν εχει νόημα.
Το ιδιο λεει και ο Καμίνης οτι "εφτιαξα τα οικονομικα του δημου"
αλλα το θεμα ειναι οτι η δευτερη θητεια του ειναι αποτυχημενη μακράν

Εγω απλως ειπα, οτι ειναι φαβορι ο Τζουλάκης απο τις πληροφορίες που εχω.
Σ αυτα που αναφέρεις εχεις δίκιο και συμφωνώ. Μηπως εμενε καποιος ..μεγαλοσχημος στο απο πανω οικοδομικό τετράγωνο; Γιατι τα κανουν αυτα οι δημαρχοι

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Όταν χάνεις εκλογές ,θέτεις τον εαυτού σε διάθεση του κόμματος.

Ο Σαμαράς στις Δημοκρατικές εσωκομματικές εκλογές δεν κατέθεσε υποψηφιότητα.
Ίσως και για λόγους υγείας.
Βγήκε Ο Μητσοτάκης από την ΒΆΣΗ.
Όχι με δακτυλίδι όπως ο Τσίπρας.


Το μέρισμα Σαμαρά ο Αλέξης δεν το ψήφισε.
Έτσι για την ιστορία..το έλεγε δωράκι των θεσμών...εεε της Τρόικας προς τον Σαμαρά που σκύβει το κεφάλι.

Άραγε εσυ έσκυψες Αλέξη μου ;

Ρητορικό .

ArTaXiA είπε...

Το ότι ο Αλέξης είναι πρωταθλητής στην οσφυοκαμψία δεν μπορεί να το αμφισβητίσει ούτε ο ίδιος πιστεύω. Το ζητούμενο όμως είναι να γίνεται καλύτερη η κοινωνία, όχι να λέμε, "να εγώ εδώ τα καταφέρνω καλύτερα από τον πρωθυπουργό". Διότι, το "καλύτερο από τον πρωθυπουργό" μπορεί και πάλι να μην είναι αρκετό.

michele είπε...

Aυτο ειναι σωστο.Και κοινωνικά και πολιτικά. Αυτο αλλωστε ειναι και αυτο που υποστηρίζω.Οτι δηλ καπως πρεπει να "παιδευτει" και ο κόσμος
στο τι και με τι μπορει να εχει αναπτυξη οικονομική, θεσμους καλύτερους, παιδεια καλύτερη, δικαιοσυνη καλύτερη.

Αυτο ειναι ενα στοίχημα των πολιτικών δυνάμεων,οχι μόνο αυτού που κυβερνά αλλα και των αντιπολιτευόμενων.

Διοτι οι περισσοτεροι πολιτεύονται ( απο ολο το φασμα) με ορους προηγούμενων δεκαετιών ενω ο κόσμος τρέχει

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε αφηστε τα πολιτικα..
Εδω η αγορα θελει να φυγει..και δεν μπορει..
Περιμενει τις δημοσκοπησεις...
Χαχαχα
Αφου το ντοκουμεντο εδωσε +2.5%... μπροστα την νδ...
Και αν το στατιστικο λαθος ειναι υπερ του τσε και κατα του μητσο...
Παει μπροστα το παιδι..
Ναι..ναι...παει μπροστα..
Το ειπε και ο Αιμιλιος χθες το βραδυ..

michele είπε...

Σταθμιση 0,15% για ΕΤΕ και 0,18% για Ευρωβ

https://www.euro2day.gr/news/market/article/1681206/morgan-stanley-stathmish-015-gia-ete-kai-018-gia-e.html

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ ποια να πιστέψω. .
Την μια τράπεζα πού δίνει στόχο 1 ευρώ. .Η την άλλη πού δίνει στόχο 0
80ευρω..για την γιουρομπανκ. .
Κάπου στην μέση. 0.90?

michele είπε...

Εχουν μια σχετική σημασία αυτοι οι στόχοι, καλο ειναι να διαβαζουμε τις εκθεσεις αλλα:
Επειδη χρησιμοποιουν διαφορετικά μοντέλα στην ανάλυσή τους, βγαινουν και διαφορετικοί στόχοι.
Ειναι πάντα σε ευρος 52 εβδομαδων
Συχνα αναθεωρούνται οταν η αγορα τους υπερβεί ή οταν μεινουν πολυ μακριά απο αυτους

Andreas D. είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=ZE3UKoZ4kw4

austin είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/techniki-olimpiaki-i-alithia-ke-ta-paramithia-pragmatiki-skotodini-o-isologismos

Το έβαλα το πρωί αλλά είτε κόλλησε το κινητό είτε κάποιο σκάλωμα έπαιξε.

Η αγορά τελικά, είναι 10-15 χαρτιά το πολύ. ότι άλλο παίζεις μπλέκεις με τα σκατα τα ελληνικά, τα συριζαίικα.

Γιατί για να έρθω στα του ΑΡΤΑΞΙΑ, συριζα δεν είναι κόμμα είναι νοοτροπία.

Και για ακόμα μία φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιτομή όλων των σκατών που είχαν μαζευτεί στην πολιτική αλλά και στην νοοτροπία του μέσου έλληνα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι καθάρισαν τα άλλα κόμματα από αυτά τα σκατά. Αλλά πως να καθαρίσουν όταν αυτή την στιγμή πρέπει έστω και προβοκατόρικα σχόλια να σπαταλάμε σάλιο έστω και για κάτι θετικό που έκανε ο Τσίπρας.

mixalis mixalios είπε...

Με 1.3 ανάπτυξη ετησίως πόσα χρόνια θα μας πάρει να κερδίσουμε πίσω το 26% των Σαμαροβενιζελων?

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1681168/anaptyxh-13-fetos-provlepei-h-morgan-stanley-.html

michele είπε...

Πολυ καλη συνεδρίαση ( αντιδρασης για την ωρα) με κλεισιμο στο +1,02% και τζιρο ιδιαίτερα αυξημένο λογω τραπεζων ( εκθεση HSBC και εισοδος ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ στον MSCI)

65 εκ ο καθαρός τζιρος 60% του συνολικού τζίρου στις συστημικές τράπεζες
Μειωσε πολυ τα κερδη στο τελος η ΠΕΙΡ

ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-ΜΟΗ-ΜΠΕΛΑ-ΤΙΤΚ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΑΡΑΙΓ αρνητικες προσοχη στην ΙΝΛΟΤ που βρισκεται κοντα στα ιστορικα χαμηλά