Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΣΕΝΤΡ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΣΕΝΤΡ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Στις 3 Απριλίου εδω : http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/04/blog-post_3.html#more

παρουσιάσαμε το εβδομαδιαίο γράφημα της μετοχής "...Υπέρβαση αυτής της ζώνης θα στείλει την μετοχή στην άνω πλευρά του καναλιού στο επίπεδο των 0,22-0,23 ευρώ.
Η μετοχή κινείται για 4η εβδομάδα πάνω από τον εκμο 200 εβδ γεγονός που πιστοποιεί την ανοδική του κίνηση...."

Πράγματι η μετοχή διέσπασε ανοδικά την ζώνη W( 0,1790-1850) και καταγράφοντας ένα 30% προσέγγισε την άνω πλευρά του καναλιού V-V1.

Είναι πολύ πιθανή μια διόρθωση από τα επίπεδα αυτά με στόχο τη στήριξη της ζώνης W δεδομένης της μεγάλης κίνησης που έχει προηγηθεί από τον Νοέμβριο του 2018 ( 110%) 
Παρ όλα αυτά μια ανοδική διαφυγή από το κανάλι θα έχει πρώτο στόχο την V10 στα 0,2340€ και μακροπρόθεσμα τα 0,30 της F.

32 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρες!
Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Σεντρ δόθηκε η πληροφορία ότι η διακοπεισα δραστηριότητα φέρνει τα επιθυμητά νούμερα οπότε αναμένονται νέες εισροές κεφαλαίων στην εταιρεία η οποία θα "κάθεται" σε μεγάλη για τα δεδομένα της ρευστότητα. Θεμελιωδώς λοιπόν το 0.30 μου φαίνεται πολύ πιθανό με τις οποίες στάσεις χρειάζονται βέβαια....Ρόλο θα παίξει βέβαια και τι θα κάνει αυτή τη ρευστότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος της ανόδου της μετοχής την Τρίτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων!

ArTaXiA είπε...

Bonjour

Νομίζω πως ο καταιγισμός των χθεσινοβραδινών σχολίων, δεν μου αφήνει άλλο περιθώριο, από το να επανέλθω.

Καταρχάς, επί του πρακτικού του θέματος, όταν επισημάνσεις και διευκρινήσεις καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και έκταση από το αρχικό κείμενο, το οποίο ουσιαστικά αναλύει το ίδιο ακριβώς θέμα, κάτι δεν πάει καλά με το αρχικό σκεπτικό. Αλλά θα το αντιπαρέλθω, αποδίδοντας το στην ταραχή που προκάλεσε στην συντάκτρια η ευθεία αμφισβήτιση της πολιτικής της κρίσης.

Στην ουσία τώρα, εγώ δεν γνωρίζω, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω και ούτε με αφορά προσωπικώς η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα. Δεν σχολίασα το ηθικό έρισμα, ή το πολιτικό πλεονέκτημα του πραξικοπήματος αυτού -ναι, είναι πραξικόπημα-, αλλά την ουσία, μία πρόσκληση, σε ανατροπή του καθεστώτος, διότι περί αυτού πρόκειται. Και δεν θα σχολιάσω, ούτε τη νομιμοποίηση ενός ανθρώπου, του Guaido συγκεκριμένα, ο οπόιος αυτοανακυρήχθηκε πρόεδρος και κέρδισε τη στήριξη πολλών κυβερνήσεων, άραγε με τι ανταλλάγματα;

Θα χρησιμοποιήσω ωστόσο έναν παραλληλισμό με μία ανάλογη κλήση σε ανατροπή, εκείνη του 2016 στην Τουρκία κατά ενός καθεστώτος επίσης μη ελεύθερου, όπου αντιφρονούντες φυλακίζονται, συχνά χωρίς δίκη, ή με δίκες παρωδία, όπου αντιπολιτευόμενα μέσα αναγκάζονται σε κλείσιμο, ενίοτε βίαιο, και όπου ο άρχων Ερντογάν, ζητεί από τις ΗΠΑ να του παραδώσουν όποιον θεωρεί πως είναι εχθρός του. Εκεί δεν είδα κανέναν να αμφισβητήσει πως επρόκειτο για πραξικόπημα, κι ας ομοιάζει η κατάσταση υπερβολικά με εκείνη της Βενεζουέλας. Εκεί δεν σας είδα κυρία Παυλακούδη (μου) να στέκεστε στο πλευρό του Τουρκικού χειμαζόμενου λαού, ίσως επειδή το βιοτικό επίπεδου των Τούρκων δεν έχει τόσο ευτελιστεί, όσο των Βενεζουαλών, αλλά η έκταση μιας κατάστασης δεν είναι εκείνη που ορίζει τη φύση της. Ένας καρκίνος, λέγεται καρκίνος, είτε μιλάμε για όγκο 2 χιλιοστών, είτε 10 πόντων.

Αυτό είναι εκείνο για το οποίο σας μέμφθηκα, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, κάτι που ειλικρινά έχω κουραστεί να συναντώ σε κάθε άρθρο και κάθε πολιτική ανάλυση. Άλλα επιχειρήματα για τους "φίλους", διαφορετικά για τους υπόλοιπους.

Και φανταστείτε τώρα, το όχι και τόσο μακρινό 2012, τότε που η ελληνική κυβέρνηση υπέγραφε το δεσμευτικό και δυσβάχτακτο PSI, που ο κόσμος έπεφτε από τα μπαλκόνια απελπισμένος, ή καιγόταν με τα μαγκάλια, που η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων εξαερώθηκε και τα αποθεματικά των τραπεζών εξανεμίστηκαν, να πήγαινε κάποιος Έλληνας στο Λονδίνο και να καλούσε το λαό σε εξέγερση ενάντια στην τότε "δοσίλογη" κυβέρνηση. Να έλεγε μάλιστα πως έχει και τη στήριξη του στρατού. Υπάρχει κάποιος που δεν θα χρησιμοποιούσε τον όρο "πραξικόπημα";

Θα σας θυμίσω επίσης, διότι ίσως είστε αρκετά νέα, πως η Χούντα της 21ης Απριλίου, ήλθε για να προστατεύσει το έθνος από την κομμουνιστική απειλή, καθώς οι κυβερνήσεις εναλλάσσονταν και η χώρα είχε εκλογές κάθε λίγους μήνες. Να διοθρώσει μια κατάσταση ήθελε η χούντα, όχι να δημιουργήσει. Έτσι είπαν.

Συνεχίστε ό,τι κάνετε. Ο καθείς με την άποψή του.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα. .
Έχω την εντύπωση Πώς ο Κύριος Αρταξιας έχει δίκιο. .
Αν και διαφωνώ σε αρκετά μαζί του...και έχω την εντύπωση πως είμαστε και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ή ιδεολογικούς καλύτερα...πιστεύω ότι έχει δίκιο. .
Χουνταρα τού κερατά είναι και εκεί και στην Τουρκία. .και στην Σ.Αραβια..και αλλού. .
Στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία και αυτό είναι το μεγαλύτερο προτέρημα πού ακόμα διατηρούμε πάρα τα χουντικα μνημονια που περάσαμε και περνάμε. .αλλά καμία σχέση με τις χώρες πού έχουν πραγματική χούντα ή απαγόρευση έκφρασης τουλάχιστον λόγου. .
Και η Κυρία Παυλακουδη έχει σωστή τοποθέτηση. .αλλά η θεωρία πολλές φορές νικιεται από την πραγματικότητα. .
Καλημέρα και πάλι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χαχα. ..Χριστός Ανέστη. .
Κρίμα που τα εσβησες. .αν και σώθηκαν. ..

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

Η χθεσινή απάντηση της Ευφροσύνης στο σχολιο του Art ηταν απλως μια στοιχειοθετημενη ανάλυση πολιτικων όρων, διεθνων συσχετισμών με παραδείγματα και βέβαια ενα μάθημα πολιτικής επιστήμης.
Περαν του γεγονότος οτι η εκλογη Ερντογαν ,το κοινοβούλιο, η αποδοχη απο τους διεθνεις οργανισμους των εκλογικων διαδικασιων καταδεικνύουν οτι καμμια σχεση δεν εχει το καθεστως αυτο με της Βενεζουέλας.

Εκείνο που εχω να προσθέσω είναι ότι το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος ορίζει:

"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".

Ας διαβαστει προσεκτικα, ωστε να κατανοήσει κανεις τι ακριβως λέει.

michele είπε...

Για το ΣΕΝΤΡ τα ειπαμε και τα γραψαμε :))

mixalis mixalios είπε...

Και ο ΟΛΠ ανεβαίνει επίπεδο....

michele είπε...

Ο ΟΛΠ εχει ηδη ξεμυτίσει απο τα ψηλά 6 περίπου ετων να δουμε αν κρατηθει που θα σημανει καινουργια κινηση.Παντως εχει καταγραψει σε μικρο χρονικο διαστημα πολυ ψηλή απόδοση για τα δεδομενα του

ΝίκοςΤ είπε...

Στην πρώτη καραβιά Ελλήνων για την Βενεζουέλα,1954 αν δεν κάνω λάθος,ταξίδεψε αδελφός της μητέρα μου.Ακολούθησαν άλλοι δύο.Σήμερα έχει μείνει εκει ο μικρότερος,εβδομηνταπεντάρης πλέον,άλλοτε επιτυχημένος εργοστασιάρχης,σήμερα απελπισμένος έχοντας αναγκαστεί να απολύσει όλο το προσωπικό και έχοντας δει τον μονάκριβο του γιο να φεύγει και αυτός μετανάστης στην Ισπανία.Άλλοι της οικογένειας έγιναν Τσαβίστες,άλλοι αντιφρονούντες.Η Βενεζουέλα είναι περίεργη χώρα,τεράστια εγκληματικότητα και διαφθορά.Αρκεί να σας πω ότι όταν η σύζυγος μου είχε ταξιδέψει πριν από δεκαπέντε χρόνια εκεί,την εποχή των παχέων αγελάδων,είχε προσλάβει για σωματοφύλακα ταγματάρχη του στρατού τους.Γνωρίζω επομένως αρκετά καλά τα συμβαίνοντα εκεί,η σημερινή πραγματικότητα είναι τραγική. Έλλειψη βασικών φαρμάκων,έλλειψη τροφίμων,αδυναμία εισαγωγής πρώτων υλών για την βιομηχανία τους,αδυναμία πληρωμής παραγγελιών από τους εμπόρους και παραστρατιωτικές ομάδες που σιτίζονται απο το κράτος για την προστασία του καθεστώτος.Τι μέλει γενέσθαι; Είδομεν.

michele είπε...

Kαλημέρα Δάσκαλε Χρόνια πολλά :)

''Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Creta Farms από σήμερα 2 Μαϊου 2019 ανακοίνωσε το χρηματιστήριο της Αθήνας.
Ειδικότερα, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται από σήμερα, 2 Μαΐου 2019, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας "ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε.", κατ΄ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 17, του Ν. 3371/2005, έως ότου η εταιρία προβεί:
α) σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σχετικά με τα ευρήματα του ειδικού ελέγχου από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, που αναφέρεται στο θέμα έμφασης το οποίο περιλαμβάνεται στην έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή της εταιρίας και στη σημείωση 15.33.2 των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2018, κατόπιν ολοκλήρωσης του εν λόγω ελέγχου και έκδοσης της τελικής έκθεσης και
β) σε τυχόν επανακατάρτιση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για την χρήση 2018, εφόσον απαιτείται, σε συνέχεια αξιολόγησης των ευρημάτων της ως άνω τελικής έκθεσης.''

mixalis mixalios είπε...

Η Κρετα δεν ήταν αυτή που έκανε rally τον τελευταίο καιρό? Προφανώς για να φύγουν αυτοί που έπρεπε....

michele είπε...

Οι "φίλιες" δυνάμεις, κλασσικα Μιχαλιό :)

michele είπε...

Δραττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω τις εταιρείες με αρνητικα ιδια κεφάλαια:

Diversa, Eurobrokers, Frigoglass, Pasal, SATO, ΕΛΓΕΚΑ, Σφακιανάκης, ΑΝΕΚ, Μπήτρος, ΣΙΔΜΑ, Εριουργία 3Α, ΑΕΓΕΚ ΑΕΓΕΚ 0,00%, ΒΙΟΤΕΡ, Forthnet, Ακρίτας, Yalco, Ιχθυοτροφεία Σελόντα, Βαρβαρέσος, Dionic, Εκδόσεις Λιβάνη, ΚΡΕΚΑ, Βαράγκης.

michele είπε...

Αλλα και αυτες με θετικό καθαρό ταμείο: (διαθέσιμα συν χαρτοφυλάκιο υψηλότερα από το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού)

Alpha Αστικά Ακίνητα, AS Company, CNL Capital, Entersoft, Jumbo, Mermeren Kombinat, Profile, Quest Holdings, ΑΔΜΗΕ, Αεροπορία Αιγαίου, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Κανάκης, ΟΛΠ, Πλαίσιο, Newsphone, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Optronics, ΕΚΤΕΡ, Καρέλιας, Πλαστικά Κρήτης, Q&R, ΓΕΚΕ, Centric, IDEAL, ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, ΟΛΘ, Epsilon Net, Mediterra Hellas.

mixalis mixalios είπε...

Αν βάλω 100€ σε κάθε μία από αυτές με τα αρνητικά μπορεί να γίνω μια μέρα πλούσιος?

mixalis mixalios είπε...

Απίστευτο....Και έδω έχουμε τον μινάρα( όποιος ξέρει τι σημαίνει αυτή η λέξη κερδίζει 100 frigo) τον Πολλάκη που έχει κάτσει στην καρέκλα και ο διάτρητος τον προστατεύει....

http://www.kathimerini.gr/1022028/article/epikairothta/kosmos/kypros-paraith8hke-o-yp-dikaiosynhs-sth-skia-twn-fonwn

michele είπε...

Στατιστικά ναι , δυο -τρεις να εχουν turn around story και να μεινεις μεσα

michele είπε...

Εγω που ειμαι Αιγιωτης ξερω Mιχαλιό, στείλε τα 100 frigo

mixalis mixalios είπε...

Θα τα στείλω μέσω ΕΛΤΑ, αρκεί να προλάβω μέχρι να κλείσουν (δεν εννοώ σήμερα, να κλείσουν οριστικά εννοώ)!

michele είπε...

χαχαχ καλα υπαρχουν και ιδιωτικες εταιρείες δεν ανησυχω ! είναι γνωστη η αξιοπιστία σου :))

mixalis mixalios είπε...

Εκείνο το μακροπρόθεσμα που είπες για τη ΣΕΝΤΡ το εννοούσες σε σύγκριση με τα δευτερόλεπτα και τα λεπτά? Γιατί βλέπω να έχει ορέξεις...

michele είπε...

Χα, μπορει να παει και πιο γρηγορα, δεν εννουσα βεβαια μηνες και χρόνια

mixalis mixalios είπε...

Απλά να θυμίσω (αν κι εγώ θυμάμαι καλά) ότι οι Κινέζοι είχαν πάρει το λιμάνι σε αυτά τα επίπεδα περίπου συν το γεγονός ότι έχουν δεσμευθεί για επενδύσεις 300εκ συν άλλα 300εκ που θέλουν να κάνουν οι ίδιοι extra

michele είπε...

Nαι, αν θυμαμαι καλα στα 22 ευρω .Να πουμε και για την Profile που η Sumitomo Mitsui Trust Bank επέλεξε εφαρμογη της

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μην μιναρεις ρε Μιναρα...
ΠΠΠ..χαχα..βρε εχουμε κανει αγροτικο στην Πατρα..

mixalis mixalios είπε...

Ναι αλλά τα 100 φριγο τα έχω στείλει ήδη με το περιστέρι.....
Φαντάρος, φοιτητής ή ερωτικός μετανάστης?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εκτακτος καρναβαλιστης..στα ψιλαλωνια...χαχα..

michele είπε...

Aντιδραση τελικά της ΔΕΗ απο το 1,27, πηγε πιο κατω λιγο την Τριτη, αλλα σε βραχυπρόθεσμο δινει ανοδικό σημα

Lorac είπε...

Καλησπέρα στους παίκτες!! Και στις κυρίες φυσικά που μας γράψανε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα (συμφωνεί ή όχι κανείς), οπότε τις ευχαριστούμε για τον κόπο.

Άσχημο ημερήσιο κεράκι ο Βαγγελίνιο. Ελπίζω να μην μετανιώσω που δεν τον έδιωξα ολόκληρο στα 9,83-4.

Ασχολείται κανείς με ελλακτωρα αυτή την περίοδο? Για κανα 2 ερωτήσεις που (ψιλο)βαριέμαι να επιλύσω με προσωπική πνευματική εργασία.

michele είπε...

Καλως τον Lorac, ασχημο το κερακι, αλλα να δουμε και το κλείσιμο του, εκει στα ψηλά ακουμπησε και αντισταση

Με απογοητευεις, εσυ το εχεις με την πνευματικη εργασια χαχα

michele είπε...

Eλπιζω στην ΜΠΕΛΑ να ακολουθησε την τεχνικη εικόνα ο Λευτερης

michele είπε...

Οντως κακό τελικα το κερι του Βαγγέλα, η κινηση και οι εντολες στο κλεισιμο ειναι κόπια της χθεσινης συνεδρίασης των ΕΛΠΕ