Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΠΕΙΡ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΠΕΙΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Πριν ακριβώς μια εβδομάδα, πιθανολογήσαμε την αντίδραση του τίτλου με τις επισημάνσεις εδώ : https://freeforumstocks.blogspot.com/2019/05/blog-post_15.html
"Η διπλή κορυφή, ενεργοποιήθηκε διασπώντας καθοδικά τον εκμο 200 ημ και έπιασε τον στόχο της, ταυτόχρονα με την "στήριξη" του έτερου κμο 200ημ του απλού αυτή τη φορά.
Απο τα επίπεδα αυτά ή στην χειρότερη από την D ( 1,34€) αναμένεται ανοδική αντίδραση κατ ελάχιστον μέχρι την προσέγγιση του εκμο 200 στα 1,68€.

Στο θετικό σενάριο η κίνηση, πάνω από αυτό το σημείο, θα αυξήσει τις πιθανότητες για νέα ανοδική κίνηση που θα αποκτήσει μεγαλύτερη ορμή, εάν και εφ όσον διασπαστεί ανοδικά και η Χ50 των 1,90 ευρώ..."

Πράγματι η μετοχή βρήκε στήριξη στον απλό κμο 200 ημ ( χαμηλό 1,3850€) και αντέδρασε ανοδικά χθες ( +7,93%). 
Για την συνέχιση της κίνησης, απαιτείται η υλοποίηση του σεναρίου που περιγράφηκε στις 15 Μαϊου .Το σενάριο αυτό, θα ακυρωθεί ΜΟΝΟ με την καθοδική διάσπαση της D των 1,34€ ,με πρώτο στόχο το κλείσιμο του gap της 1ης Απριλίου ( 1,2330-1,2690€).

33 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα..
Γιουρομπ...εφυγε 30%
Σημερα αλλο 30% ελπιζω...
Τα υπολοιπα χωρις πιεση στο 1.00-1.15..

Θανασης Κ είπε...

καλημερα Μιχαλη....

michele είπε...

Η κινηση πανω απο τις 617 μον του ΔΤΡ ( τωρα 624) ειναι σημαντική διαγραμματική εξελιξη. Απο πανω gap που κλεινει στις 634,37 μον

michele είπε...

Αντιστασουλα εδω, στο 743-744 για να δούμε

austin είπε...

Καλημέρα

https://www.stoiximan.gr/league/Politics-PLTC/Greece-EU-Elections-192077

Εδώ στην στοιχηματική εταιρεία, το μόνο στοίχημα που αξίζει κανείς να παίξει είναι το under 5,50% η διαφορά.
Με μία γρήγορη ματιά, καταλαβαίνω ότι γενικά δεν θεωρούν και μεγάλη την διαφορά. Ενδιαφέρον είναι (ο αλγόριθμος βέβαια ευθύνεται) ότι πριν κάποιες μέρες η απόδοση να κερδίσει η ΝΔ ήταν στο 1, ενώ τώρα στο 1,07.

Κλείνοντας, από φίλο ψαγμένο πολιτικά (υποτίθεται) ψαγμένο γενικά κτλ κτλ, όταν του είπα την φράση ο Μητσοτάκης δεν έχει τάξει τίποτα και αυτός είναι ο μόνος λόγος υποστηρίξης για το πρώτο βήμα να αλλάξει (αν αλλάξει) η ρουσφετολογική λογική, η απάντηση του ήταν με εκνευρισμό "τι δεν έχει τάξει ρε?? Τα 2000 ευρώ σε κάποιον που κάνει δεύτερο παιδί δεν είναι παροχή"???

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι όταν ο τύπος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επισημαίνει κάτι τέτοιο...Ελπίδα δεν υπάρχει. χαχα

michele είπε...

Δεν εχει υποσχεθει 2000 στο δευτερο παιδι, εχει υποσχεθει 2000 για καθε παιδι που γεννιεται. Το κονδυλι αυτο ειναι 170 εκ το χρονο, πες του βλάκα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ενα ερωτημα παρακαλω..
2.000 για καθε παιδι συν το επιδομα που ηδη υπαρχει;
Και κατι αλλο..
Τα παιδια θα εξακολουθουν να ειναι τεκμηριο;
Και κατι αλλο...
Τα 1000 ευρω που δινω καθε μηνα στα φροντιστηρια για τα δυο παιδια μου θα εξεκολουθω να τα δινω;
Δεν πανε σε ιδιωτικο...σε δημοσιο πανε..αλλα απο δυο γλωσσες το καθενα και ενα καρο φροντιστηρια...ειναι ενα 1000ρικο τον μηνα..
Εγω σε αυτα θελω απαντησεις...κι μην μου πει καποιος οτι εχω και δινω...γιατι μαζι τους πανε και αλλα παιδακια που δεν εχουν..αλλα οι γονεις τα σκανε με πονο..

michele είπε...

Ας βάλουμε καποια ταξη: Το μέτρο αυτο αφορά ( και δεν σημαίνει οτι το λυνει) το πρόβλημα του δημογραφικου. Πέρυσι οι θανατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις οι οποιες ησαν περίπου 88.000.
Αυτα ειναι και συμπτώματα της κρίσης.

Μιλαμε για νέες οικογένειες που δεν..ξεκινάνε εύκολα και το βοήθημα είναι κάτι γι αυτούς. Το οποίο συμπληρωνεται με 180 ευρώ το μηνα επίδομα αν δεν βρουν θεση σε δημόσιο να πάνε σε ιδιωτικό, ωστε κανένα να μην μενει εκτος.
Τα υπόλοιπα, ειναι εκτός θεματος.

Οπως αλλωστε η χώρα αυτη, ειναι ακόμα εκτός θέματος.

michele είπε...

Οπως διαπιστώνουμε, υπαρχει μια αδυναμία να περάσουμε το 743-744 που έλεγα προηγουμένως

ArTaXiA είπε...

Aντί να τάζει χρήματα με επιβάρυνση του προϋπολογισμού, θα μπορούσε -μια και γουστέρνει ιδιωτική πρωτοβουλία- να επιχορηγεί τα μαιευτήρια που θέλει η ετοιμόγεννη να πάει και το σόϊ ξεπουλάει το χωράφι στο χωριό για να πληρώσει.

Μηδέν φορολογική επιβάρυνση σε όλες τις ΑΠΥ τοκετού.

Άντε, μόνο εγώ και ο Τζήμερος πια;

michele είπε...

Πολυς τζιρος και σημερα, το 73% του τζίρου στις τράπεζες

michele είπε...

Μου είχες λείψει Art, τι Τζήμερος βλέπω εγκατέλειψες τον Γιανη; :))
Η επιχορήγηση αυτη, δεν θα ειναι βαρος στον προϋπολογισμο;

austin είπε...

Να πω ένα σενάριο??

Μικρή διαφορά (σχετική) την Κυριακή, άμεση προκήρυξη εκλογών από Τσίπρα και πάμε σε κρεσέντο παροχολογίας-παροχών. Αν γίνει αυτό, μιλάμε για τεράστιο win win για το Τσίπρα, αφού θα καταφέρει να μην ξεφύγει η διαφορά, θα έχει δύναμη να κατέβει "πεζοδρόμιο" και άσε που γλυτώνει και την πιθανότητα (μακάρι να μην γίνει) φωτιών το καλοκαίρι.

Με τον κρατικό μηχανισμό ανέτοιμο, να ξεκινήσει την θητεία του με πιθανή φωτιά που δεν θα καταφέρει να καταπνίξει, τότε να δείτε πόσο θα λυσσάει ο Τσίπρας.

Τι είχε πει κάποια στιγμή ο Μπάρμπας... Δεν θα γλυτώσουμε εύκολα αό δαύτους!

michele είπε...

Δεν υπάρχει αυτο το σενάριο :))

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχαλη ο Αρταξιας...απο τσιπρα..Γιανη..και απο γιανη τζημερο..
Εγω τον βλεπω μεχρι τις εκλογες να ειναι κουλης με τα χιλια..
Μην πιεζεις τον πελατη..θα ερθει μονος του..χαχαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin..το σεναριο που περιγραφεις ειναι μια καλη ευκαιρια να βγαλουμε ενα καρο χρημα..
Χαχα..το κραταω..

ArTaXiA είπε...

Ευχαριστώ για την ερώτηση.

Η φοροαπαλλαγή περνά σε τελείως διαφορετικό κονδύλι από μια επιδότηση που πληρώνεται με μετρητά απευθείας στον δικαιούχο. Επίσης, έχει άλλο πολλαπλασιαστή χρήματος, καθώς θεωρείται "επένδυση" σε αντίθεση με τη "δαπάνη" του "δίνω δυο χιλιάρικα για κάθε παιδί". Ένα το κρατούμενο.

Η αναφορά στον Τζήμερο ήταν διότι χθες σε ένα περίπτερο μου έδωσαν το πρόγραμμα του και ο άνθρωπος ή ονειροβατεί, ή είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας, ή και τα δύο. Γράφει ας πούμε πως "θα καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας στον δημόσιο τομέα, επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπόλογοι στον φορολογούμενο." Μαντέψτε ποιος δεν θα πάρει ούτε ψήφο από Δ.Υ.

Τώρα ο Γιάνης, δεν ονειροβατεί. Το αντίθετο μάλιστα. Όταν γράφει πως "το Mera25 ονομάστηκε έτσι επειδή το 2025 το ελληνικό κράτος θα κάνει default", ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει.

Άλλη ερώτηση παρακαλώ;

Ναι, ο κύριος με το μουστάκι, έχει το λόγο:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στον σκαι μην δώσεις ερώτηση να σκάσουν. .

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Προλαβαίνουμε να κλείσουμε κόκκινοι;;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...


Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση ????
Αυτη ειναι η δημοκρατία του Άδωνη....
Όλοι Φώφη σημερα 19:30 πλατεία Κοτζιά

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πέρασαν 20 δευτερόλεπτα κ δεν βλεπω το σχόλιο μου. Αποχωρώ κε Αρταξια

mixalis mixalios είπε...

Παρότι αμουστακος θα ήθελα να ρωτήσω τον ομιλούντα αν η πρόβλεψη του Γιανη θα έχει το ίδιο ποσοστό επιτυχίας με την πρόβλεψης που έλεγε ότι μόλις τους πούμε ότι δεν θέλουμε τα λεφτά σας θα μας παρακαλάνε να μας τα δώσουν....

Ευχαριστώ πολύ

michele είπε...

Και ..γρηγορα στο ανεβασα χεχε

michele είπε...

Καλα αν εχουμε default το 2025 σφυρα μου κλεφτικα. Που το λεει ο Γιανης που μας χρεωσε τοσα δισ ( ή μηπως οχι;)

ArTaXiA είπε...

Koίτα, ήδη με την επιμήκυνση του χρέους που δόθηκε πέρισυ και που η καμπύλη προσαρμογής ανακοινώθηκε προχθές, (ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΛΕΛΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ), τα χρεολύσια της χώρας ελάφρυναν κατά πολύ. Αυτό βεβαίως δεν είναι επιτυχία του Κυριάκου, αλλά της κυβέρνησης που κατάφερε μια ευνοϊκή διαπραγμάτευση ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Και βεβαίως δεν ήταν γνωστή όταν ο Γιάνης βάφτιζε το κόμμα του.

Πείτε μου όμως λίγο, πόσο σας ενοχλεί ο Πολάκης; Γιατί φαίνεται αυτά έχουν σημασία.

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1477830

mixalis mixalios είπε...

Και όπως θα έλεγε ο Τσίπρας 2014....κάνουν επιμήκυνση για να επιβαρύνουν τις επόμενες γενιές και για να μην σκάσει η βόμβα στα χέρια τους...άσε για τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα που τώρα απλά είναι ketchup

michele είπε...

Δηλ τωρα ερχεσαι να μας πεις οτι δεν δημοσιευτηκε η επιμηκυνση χρεους της 22 ας Ιουνιου;

ΟΛΑ τα sites το δημοσιευσαν. Οτι εγινε λογω διαπραγμάτευσης ( χαχα) και οχι λογω υπογραφης ολων των απαιτουμενων του γ μνημονίου. Μηπως δεν παρακολουθεις στενα τα eurogroup?

Θες τοποθέτηση Τσίπρα οτι η επιμήκυνση ειναι "ενα μακρύτερο σκοινί για να κρεμαστούμε";

Ξερεις δεν "αγοράζουμε" ευκολα εμεις σανο

michele είπε...

Σημασια εχει και ο Πολάκης και η παροχη επιδόματος 4 μερες πριν τις εκλογες που το βαφτίζουμε 13η συνταξη και οι μπογιες στη βουλή με ανοχη της κυβερνησης και η ρήση "η 13η συνταξη θα ειναι μεσα στο ψηφοδελτιο" και πολλα αλλα..

Η ηττα του Συριζα ειναι νικη της δημοκρατιας,οχι της Νεας, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ArTaXiA είπε...

Η καμπύλη εξυπηρέτησης χρέους δημοσιεύτηκε προχθές. Δεν ήταν γνωστή πέρισυ, επαναλαμβάνω, παρά μόνο στο στενό επιτελείο του ΥΠΟΙΚ.

Τώρα το τι έλεγε ο Τσίπρας δεν με ενδιαφέρει. Το τι έκανε ο Τσίπρας βλέπω.

michele είπε...

Ναι ρε συ λεω για την επιμηκυνση του 2018 ,δεν λεω για την καμπύλη χρεους. Ξερεις πολλα sites να εχουν αρθρα με την καμπύλη του χρεους;

ArTaXiA είπε...

Εντάξει, κοτζαμάν Μαυρίδης, δεν μπορούσε να το βάλει;

Το Λιμπεράλ στον τίτλο τι υπαγορεύει;

Καφέ-Μπάρ στο Λουτράκι;

mixalis mixalios είπε...

Η Αυγή δημοσιεύει συχνά την καμπύλη χρέους.....

michele είπε...

Το οικονομικο παραρτημα του site δεν φαινεται να ειναι τοσο λεπτομερειακο, τα τρια ακραιφνως οικονομικα sites δεν το εβαλαν, naftemporiki- capital και ουτε το συριζαίικο euro2day