Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ...


Του Σάκη Μουμτζή

Παχύδερμος είναι αυτός που, επειδή έχει παχύ δέρμα, δεν αισθάνεται τα ερεθίσματα που τον αγγίζουν. Με άλλα λόγια, είναι αναίσθητος. Δεν αντιδρά.

Μεταφορικά σημαίνει πως δεν συμπάσχει, δεν συγκινείται, δεν χαίρεται και δεν λυπάται. Απαθής παρατηρεί τα γεγονότα.

Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι επιεικείς μπροστά στο πώς αντέδρασαν ο πρωθυπουργός και υπουργοί του την μοιραία εκείνη νύχτα της καταστροφής στο Μάτι, καθώς δεν αποτυπώνουν σε όλη της την έκταση, την ανηθικότητα τους.

Εκείνο το βράδυ μια ομάδα πολιτικών στελεχών και κρατικών λειτουργών, συσκεπτόταν όχι για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και τις περιουσίες τους, αλλά για να μηχανευθούν τρόπους να συγκαλύψουν την κατάσταση και τις ευθύνες τους.

Και σε αυτόν τον απάνθρωπο σχεδιασμό ενεπλάκη και ο πρωθυπουργός. Συνειδητά, συμμετείχε σε εκείνην την σκηνοθετημένη παράσταση για να καθησυχάσουν τον κόσμο, όταν η καταστροφή συνετελείτο ήδη.

Και δεν ήταν μόνον αυτό.

Την άλλη ημέρα μια άλλη ομάδα συσκέφθηκε για το πώς θα δώσει αξιοπιστία στα ψέμματα που ειπώθηκαν την προηγούμενη νύχτα.

Κατασκεύασαν, μια φωτογραφία από δορυφόρο που αποδείκνυε πως δημιουργήθηκαν συγχρόνως πολλές εστίες πυρκαγιάς κι έτσι η κατάσβεση τους ήταν ανθρωπίνως αδύνατη. Μόνον που αποδείχθηκε πως η σχετική φωτογραφία ήταν «μαϊμού».

Την κατασκεύασαν, για να παραπλανήσουν. Κάποιο ανθρώπινο χέρι ζωγράφισε τις πολλές εστίες φωτιάς. Και όταν ζητήθηκαν οι πρωτότυπες φωτογραφίες, ουδέποτε επιδείχθηκαν.

Απατεώνες.

Στην συνέχεια, και ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν, ανακάλυψαν τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες, ρίχνοντας την ευθύνη για ό,τι έγινε στους κατεστραμμένους. Μάλιστα, ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης Π. Καμμένος επισκέφθηκε την περιοχή για να κουνήσει αυστηρά το δάχτυλο του σε έναν πυρόπληκτο, ενώ μια κοπέλα που άκουγε τον διάλογο, έκλαιγε.

Ευτυχώς ή μάλλον δυστυχώς, υπάρχουν οι σχετικές φωτογραφίες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ανεπάρκεια; Ολιγωρία; Ή κάτι άλλο βαρύτερο και χειρότερο;

Όλα μαζί.

Οι κυβερνώντες, με πρώτον –πρώτον τον πρωθυπουργό αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν αυτήν την κρίση. Δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν το μέγεθος της.

Αν μέναμε σε αυτά, θα λέγαμε πως και άλλες κυβερνήσεις, προηγουμένως, στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων στην αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων.

Εκείνο που διακρίνει τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς του από τους προηγούμενους είναι πως στην ανικανότητα τους και στην ανεπάρκεια τους, προστέθηκε και η ανηθικότητα τους.

Γιατί δεν ήταν απλώς αναίσθητοι, καθώς συμμετείχαν συνειδητά σε μια απόπειρα εξαπάτησης και παραπλάνησης των πολιτών, ενώ συνάνθρωποι μας καιγόταν ζωντανοί.

Συσκέφθηκαν, σχεδίασαν και εκτέλεσαν ένα σχέδιο, όχι για να περιορίσουν την καταστροφή, αλλά για να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες. Είπαν ψέμματα σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Χωρίς να διαθέτουν στοιχειώδες ήθος, αδιαφόρησαν για τους κατεστραμμένους, και δήλωσαν μάλιστα την λύπη τους για την ατυχία που «έκατσε» σε αυτούς τόσο μεγάλη καταστροφή και χάλασε την φιέστα της «εξόδου από τα μνημόνια».

Και τολμούν οι ανήθικοι και ζητούν την ψήφο μας, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς καμιά συγγνώμη.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν στην προχθεσινή εκπομπή του κ. Α. Παπαχελά καθιστούν αναγκαία και επιβεβλημένη την πολιτική συντριβή αυτής της συμμορίας.


Το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνον πολιτικό. Είναι πρωτίστως ηθικό.

www.liberal.gr

12 σχόλια:

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ είπε...

Καλημερα.

Peter vlaso ολοι εδω ειναι καλα παιδια να το ξερετε και φυσικα ευχομαι κ εγω κ ολοι να παει καλα η υποθεση της ff.Ειναι μια δυσκολη πολυκροτη κ χρονοβορα κατασταση αλλα φυσικα ολοι ειμαστε μαζι σας κ με τους μικρομετοχους.

Οποιος γνωριζει αν υπαρχει καποια εξελιξη ας ενημερωσει τον ανθρωπο γιατι παλιοτερα καποιοι γνωριζανε κ γραφανε οποτε καλο θ ειναι ν ανοιξει παλι ο φακελος ff αν εχει γινει κατι.

Και εσεις κυριε peter vlaso να μας δινετε πληροφοριες γιατι πολλα παιδια εδω δυστυχως καηκαν με το χαρτι αυτο.Για αυτο γραφουμε ολοι εδω για το κοινο καλο και να προσφερουμε κατι.Κανεις δεν εχει κακη προθεση ...
Και εγω οτι μαθαινω θα το κοινοποιω μιας και πολλοι ενδιαφερονται.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κύριε Vlaso..
Σας ζητήθηκε να λάβετε μέρος σε μία αγωγή κατά μελών της αμαδος(ποιας ομάδος)αλλά αρνηθηκατε...αλλά ταυτόχρονα αν κατάλαβα καλά καταγράφεται τις συνομιλίες..χωρίς την έγκριση των μελών. ..για ποιο λόγο?
Δεν σας κρύβω Πώς έδειξα το μήνυμα σάς σε νομικό πού γνωρίζω χρόνια και αφού γέλασε μου είπε επί λέξη. .
Ελπίζω αυτός ο κύριος να έχει αρκετά χρήματα. ..μισό βήμα χρειάζεται ακόμα.

mixalis mixalios είπε...

Νομίζω η Ε.Γ. είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά του κόσμου! Λιμους, καταποντισμους, σκόνη στην ατμόσφαιρα και γενικότερα για την κλιματική αλλαγή! Πάντως κι εγώ την ίδια απορία έχω: Σε ποια ομάδα αναφέρεται ο Πέτρος ο Βλάσος?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μάλλον είναι λαγός τού κυρίου Συνηγορου?.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ είπε...

Περι debate.

Ο μητσοτακης ειναι μπροστα οποτε δεν τον συμφερει να αναμετρηθει με τον τσιπρα ...

Ποτε σε ενα debate δεν ξερεις τι μπορει να συμβει...


Εγω ως ειδικος εκλογικος αναλυτης θα δινω απαντησεις στο πως σκεφτονται τα εκλογικα επιτελεια των κομματων.

mixalis mixalios είπε...

Έτσι είναι καθηγητή τα πράγματα...debate ζητάει όποιος είναι πίσω γιατί δεν έχει να χάσει κάτι, ενώ ο πρώτος φυλάει τα ρούχα του να έχει τα μισά και καλά κάνει....Στις εθνικές που είναι θεσμοτημενο θα γίνει.

Χρήστος είπε...

Καλημέρα,
κοσμογονία στο blog τις τελευταίες ημέρες.......διάβασα όσα γράφτηκαν την περασμένη εβδομάδα απνευστί......μπράβο αλλαγές!!!!...........μακάρι να έχουν διάρκεια οι καλές (αλλαγές)....αν και πολύ αμφιβάλω .....ίδωμεν...
Το χρηματιστήριο είναι για άντρες και όχι για παιδάκια που κλαίνε όταν δεν τους δίνουν γλειφιτζούρι για να γλείψουν....
Α,...... και τα δίδακτρα για να μάθεις, ενίοτε, κοστίζουν περισσότερο από τα δίδακτρα που πληρώνει κανείς στο Harvard...εκτός και εάν στρώσει τον κώλο του και διαβάσει, μόνος του, πρώτα και μετά να ασχοληθεί με δραστηριότητες ενηλίκων.....
Α,.......και να αποβάλει, όσο γίνεται, την ''εξυπνάδα'' που διακρίνει τον Νεοέλληνα και την απληστία, που έχουμε όλοι, δυστυχώς....
Και πάλι....... τίποτα δεν είναι δεδομένο!!!
Άντε και καλό Σαββατοκύριακο

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ είπε...

Ετσι ειναι μιχαλιο.Παντα πρεπει το δεξι σου χερι και φυσικα το επιτελειο σου να απαρτιζετε απο πανεξυπνους ανθρωπους κατι που δεν γινετε εδω και ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ.

Δεν μπορει ολοκληρος τσιπρας να λες η θαλασσα δεν εχει συνορα! ή να λες μυτιληνη λεσβος πως ειναι διαφορετικα νησια!!!

ή αντιστοιχα ολοκληρος μητσοτακης να μιλας για εξωγηινους στην βουλη !!!


ή ολοκληρος σαββιδης ( καλα αυτος ειναι βλακας τεσπα) να μπαινεις με το κουμπουρι μεσα κ να μην προλαβαινουν οι μπραβοι ή το δεξι σου χερι να σε προστατευσει να σε συγκρατησει ....


Εχοντας μελετησει χρονια σε θεσεις μεγαλων ξερω πως πρεπει να λειτουργει το επιτελειο ενος πρωθυπουργου υπουργου επιχειρηματια κλπ...

Λευτερης είπε...

https://www.euro2day.gr/news/market/article/1678980/ti-deihnei-to-crash-test-sth-reystothta-ton-eishgm.html

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ είπε...

https://m.youtube.com/watch?v=bN8g0ls8voc


Ο νεος υπ πολιτισμου.Θαυμαστε τον!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ είπε...

https://www.documentonews.gr/article/h-biky-flessa-allazei-twra-ta-fwta-ston-gkanti-kai-ton-tolstoi-video


Και εδω το αντιπαλο δεος ηλιθιοτητας...βικυ φλεσσα την λενε κ ολα τα παιδακια κλαινε...


Που βρηκε ο μητσοτακης τετοια φρουτα για το ευρωψηφοδελτιο δεν ξερω...μα την βικυ φλεσσα!!!!!

austin είπε...

Διαφωνώ για το debate. Ο Μητσοτάκης έπρεπε να πάει, αλλά δυστυχώς είναι και εν μέρει στο κόλπο της σιωπής για την περίοδο του Τσίπρα με το μεγαλύτερο ξεπούλημα στην ιστορία.

Το debate Θα ήταν πανεύκολο. Θα αρκούσε η ψυχραιμία που έχει, μαζί με μια εισαγωγική απάντηση σε κάθε ερωτηση: αρχικά να μην ξεχνάμε ότι είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης πολιτικός, οπότε με ψεύτες δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, δεν μπορείς να κάνεις διάλογο, δεν μπορείς επί της ουσίας να συζητήσεις.

Σε κάθε απάντηση θα έπρεπε να αναφέρει το ψέμα και την υποκρισία.

Επίσης σε κάθε αναφορά τραμπούκικη από τον Τσίπρας, θα μπορούσε ο Μητσοτάκης να προαναγγείλει εξεταστικές για: cc, βλήματα, Βενεζουέλα, αρτεμιου, κανάλια, μάτι, πετσιτη, δελτίο τιμών φαρμάκων, σκευωρία νοβαρτις.

Καλησπερα