Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΕΧΑΕ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΕΧΑΕ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η ζώνη E2-D [ 4,80-4,90] σταμάτησε την κίνηση της μετοχής μετά την δυναμική πορεία της αμέσως μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Δημιουργήθηκε μια συσσώρευση σ αυτήν ακριβώς τη ζώνη, προετοιμάζοντας την εκτόνωσή της με την ανοδική διάσπαση των 4,90€ και με επόμενο στόχο την Ε1 στα 5,25 ευρώ.

Άρνηση  αυτής της διάσπασης, θα επιφέρει αρνητική διαγραμματική εξέλιξη στην μετοχή καθώς θα αυξηθούν οι πιθανότητες  καθοδικής διάσπασης των 4,80€ της γραμμής τάσης ( ακυρωθείσα πλέον αλλα έχει τη σημασία της)  Κ30 με στόχο πλέον την πολύ ισχυρή αντίσταση ( όπως επισημαίνεται στο γράφημα) της D2  στα 4,57€.

21 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Σαν σήμερα έκλεισαν οι τράπεζες από τον δεύτερο ηλήθιο Έλληνα Μπαρούφα. Και όμως αυτόν που οι Ευρωπαίοι πέταγαν έξω από τα Eurogroup εμείς τον βάζουμε στη Βουλή. Καλημέρα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε ολους..
Εξακολουθω να πιστευω πως ο ΓΔ..την ημερα που θα ορκιζεται η νεα κυβερνηση θα ειναι περιξ των 1000 μοναδων..
Τα παιχνιδακια που παιζουν καποιοι θα πεσουν στο κενο..
Και μιλαω για τα παιχνιδακια αυτων που βλεπουν καταστροφη..τοση καταστροφη οση και αυτη που βλεπουμε στο ταμπλο μερες τωρα..ναι ναι..ειναι μεγαλη καταστροφη να βλεπει ο ΓΔ απο τις 730 στις 24/5/19 τις 850 μοναδες σημερα..και τα σπρεντς σε ιστορικα χαμηλα..
Η σκεψη ολων κινειται..και λογικα..σε μομεντουμ τσιπρας τειντ που βλεπουμε απο το 2014-2018..
Αυτοι που ειναι τωρα ..ειναι οι μικροι...αυτοι που θα ερθουν θα ειναι οι τεραστιοι..και θα σαρωσουν..
Οσοι δεν αντεχουν τις συγκινησεις και νομιζουν πως ολη η ζημια της πενταετιας μαζευτικε με 120 μοναδες ανοδου που ειδαμε θα μεινουν απλοι θεατες..
Γιατι οπως λεει και ενας φιλος εδω..στις μεγαλες πτωσεις πολλοι κοιταζουν φοβισμενοι..και στις ανοδους παλι κοιτζουν με θαυμασμο..

austin είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=QvDFctAGJDo

Επέτειος σήμερα. Ο τυπάς (έτσι ακριβώς, τυπάς) είναι ενας από τους χειρίστου είδους πολιτικού του Συριζα.

Δυστυχώς, με θλίψη βλέπω ότι άνθρωποι που είτε έβγαιναν υποστηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε που ενοχλούντουσαν από το ότι η αγορά ήθελε πολιτική αλλαγή έχουν σταματήσει να σχολιάζουν.
Και με μεγαλύτερη θλίψη θα παρακολουθήσω στην πρώτη αδυναμία του επόμενου να εμφανιστούν ξανά και μπρος στο ναρκοπέδιο που έχει στήσει ο Τσίπρας να λένε "να και ο Κούλης τι έκανε". Γιατί είναι βέβαιο (δεν μιλάω για την σιωπή συνδαιτυμόνων εδώ) ότι όλη αυτή η σιωπή που επικρατεί από πλευράς μη υποστηρικτών του Μητσοτάκη, καραδοκεί να εκφραστεί...

Θα ήταν πολύ καλό να γινόντουσαν εκλογές αυτή την Κυριακή. Η μαύρη σελίδα που επιβεβαιώθηκε 4 χρόνια πριν ότι ΟΝΤΩΣ είχε ανοίξει για την χώρα, να έκλεινε ακριβώς (έστω και σημαδιακά) την ίδια περίπου ημερομηνία.

Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα γίνει ειδικό δικαστήριο για τα cc... Αλλά θεωρώ απολύτως αναγκαίο για να πάμε στην επόμενη μέρα για την χώρα ότι πρέπει να γίνει. (μπορεί και να κάνω λάθος...αμφιταλαντεύομαι η αλήθεια είναι)

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλε ΟΠΛΑ εσύ γαϊδουρόδεσες,εγώ γαίδουρογυρεύω χτες και σήμερα στην ΔΕΗ.Γιυτό είσαι στην σωστή βαθμίδα των Axianumbers,τίποτα δεν είναι τυχαίο στον μακρόκοσμο.Βλέπεις πάντως ότι προσέχω και θυμάμαι τι γράφουν οι φίλοι που αξίζουν.
Καλημέρα σας κύριοι.

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε ολους. Οι θλιβερές επέτειοι μας θυμίζουν οτι πρέπει να αλλαζουμε σελιδα. Ειναι ζωντανη ιστορία.

Jim. είπε...

Λοιπόν εγώ θυμάμαι τι είχε γίνει πέρσυ τέτοιες μέρες με αποκοπές μερισμάτων! Ήταν μείον 2.5 ο ΓΔ. Καλή συνέχεια!!

michele είπε...

Σημερα εχουμε και ΟΠΑΠ και ΜΟΗ και ΜΥΤΙΛ απο μερίσματα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα κύριε Νίκο. .
Είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο..πολύ πιο παλιά. .ότι η δίκαιη τιμή της ΔΕΗ ηταν ένα ευρώ ..και ότι αντιπροσωπευει το παλιό κομματικό κακό κράτος. .εννοούσα ένα ευρώ όλη. .κάτι σαν τον οσε..
Τώρα βλέποντας Πώς για την νέα κυβέρνηση θα είναι ένα στοίχημα που θα έχει μεγάλη σημασία και χωρίς να ανοίξει μύτη θα πάρει τον δρόμο τής. .
Τον καλό δρόμο κάτι που θα δώσει την ευκαιρία και στους μετόχους της να πάρουν μεγάλες αποδόσεις. .
Κάντε υπομονή και θα δείτε τι εννοώ.

michele είπε...

Προχτες στο αρθρο μου στο www.liberal.gr ανέφερα καποιες προτασεις απο παλιοτερη εκθεση της Mc Kinsey

Xτες εκανε παρέμβαση ο επικεφαλης της και ειπε αυτα εδω:

http://www.bankingnews.gr/index.php?id=432813

ArTaXiA είπε...

Bonjour.

Επειδή, αυτή η καραμέλα των επενδύσεων, έχει γίνει υπογλώσσιο στο στόμα των φιλελέδων φίλων, παρακαλείται όποιος έχει γνώση περί αυτών, αλλά και όσοι έχουν επαφές με κεφάλαια "που περιμένουν στα σύνορα", προκειμένου να ξεχυθούν στη χώρα, να πάρουμε παρέα ένα παράδειγμα επένδυσης, όπως π.χ. του Αστέρα στη Βουλιαγμένη, καθαρή και παστρική και να βάλουμε τα νούμερα κάτω, τώρα που τελείωσε το project, να λογαριάσουμε:

1) Τι εισέρευσε στα κρατικά ταμεία από αυτήν την επένδυση.
2) Ποιο ήταν από την άλλη, το αντισταθμιστικό κόστος για τους πολίτες που αποστερούνται την πρόσβαση στην παραλία, αλλά και την ελεύθερη πλεύση γύρω από την επένδυση.
3) Πώς ωφελήθηκε, ή ωφελείται η τοπική κοινωνία από την επένδυση.
5) Πόσοι πρώην άνεργοι, απασχολούνται στη μονάδα και σε τι θέσεις.
6) Πώς ακριβώς νοείται ως επένδυση ένα έργο, όπου το 99,5% του πληθυσμού της χώρας δεν έχει πρόσβαση, ούτε ωφελείται από αυτό, ούτε έλαβε, λαμβάνει, ή θα λάβει το παραμικρό ως αντάλλαγμα για παραχώρηση συνταγματικά κατοχυρωμένου αγαθού, όπως δασική έκταση, αρχαιολογικός χώρος, αιγιαλός και παραλία;

Ας ξεκινήσουμε με αυτό και μετά μπορούμε να συζητάμε για μέρες.

michele είπε...

393 εκ κατέβαλε η Apollo Investment ΗoldCo, η ΕΤΕ πηρε 298,8εκ και το ΤΑΙΠΕΔ ( 21,2%) πηρε 94 εκ

Οποιος πληρωνει κανει το μπανακι του, ισχυε και παλια.Εκει δεν δουλευουν ελληνες πολιτες, μονο του λειτουργει το μαγαζι;

η εταιρεια δεν καταβάλει τους φορους που της αναλογουν στο ελληνικό κρατος;

michele είπε...

Χιλιομετρα παραλιας δωρεαν η με μικρο αντιτιμο υπαρχουν στην ριβιερα της Αθηνας, δεν κανεις εσυ το μπανιο σου εκει; εγω ή οποιοσδήποτε;

ArTaXiA είπε...

Καταρχάς, για να καταβάλλει φόρους, ως προϋπόθεση απαιτείται να υπάρχουν κέρδη. Υπάρχουν; Μέχρι τότε, εκπίπτεται και ο ΦΠΑ. Το τι πήρε η ΕΤΕ, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Ήμουν μέτοχος της ΑΣΤΗΡ, όπως και άλλοι φίλοι εδώ. Λάβαμε κάτι; Από τα χρήματα που έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ, πόσα αναδιανεμήθηκαν στον λαό; Έλληνες πολίτες τώρα, δούλευαν και παλιά στον Αστέρα. Εργάζονται περισσότεροι; Έχουμε στοιχεία;

michele είπε...

Ε θα παραξει κερδη ειναι νωρις ακόμα, πρεπει να εχουμε και μεις λεφτα για να κανουμε κυριλε μπανιο στον Αστερα, με το χρηματιστηριο στα ταρταρα που μας πηγαν οι κατσαπλιάδες που να τα βρουμε; :))

Δεν ξερω ποσοι εργαζονται εκει η αληθεια ειναι,αλλα συγνωμη τι επρεπε να γινει. Να παραχωρηθει δωρεαν η εκταση-φιλετο στο λαο;
εσυ ως μετοχος της ΑΣΤΗΡ δεν πηρες το αναλογουν τιμημα;

ArTaXiA είπε...

Αγαπημένε μου φίλε. Το τίμημα που πήραμε με την ΔΠ του Αστέρα ήταν από τα τρία το μακρύτερο. Και κατανοώ πως έχεις μια ιδεολογία να υπερασπίσεις. Οι "επενδύσεις" όπως τις αντιλαμβάνονται πολλοί ταγμένοι στο Liberal, αλλά και αλλού είναι επιεικώς πλιάτσικο. Η Vodafone στην Ελλάδα, έπρεπε να φθάσει στο 2018 για να εμφανίσει κέρδη και από πότε επιχειρεί; Δεν είχε κέρδη η Vodafone; Είχε και παραείχε, ας όψεται η χαλαρή επιτήρηση της Ε.Ε. περί φοροαποφυγής. Με τις διατάξεις περί ενδοομιλικής τεκμηρίωσης (που παρεμπιπτόντως, ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, αυτά τελείωσαν. Επένδυση έκανε κι η Hochtief και μας έχει καθήσει στον σβέρκο με τα ακριβότερα τέλη αεροδρομίου στην Ευρώπη, επένδυση κι ο Μπομπόλ με την Αττική οδό και θέλεις 80 ευρώ το μήνα για να πηγαινοέρχεσαι 25 χλμ.

Η μέθοδος είναι παλιά. Απαξιώνεται ένα δημόσιο αγαθό, όπως η ΔΕΗ π.χ. με την ανοχή των κυβερνώντων, όχι πως δεν μπορούν να το συμμαζέψουν, ή να το κάνουν να προκόψει, απλώς επιβάλλεται να το απαξιώσουν και μετά, αφού σιχτιρίσει ο λαός, όπως στο Ελληνικό, εμφανίζεται ο "επενδυτής". Τέτοιοι επενδυτές υπήρξαν και στο Tier II της ΠΕΙΡ, δεν μου τηλεφώνησε όμως κανένα στέλεχος ΑΧΕΠΕΥ να με ρωτήσει εάν θέλω 9,75% απόδοση. Εσύ τι λες; Ήθελα; Μου τηλεφωνούσαν όμως προκειμένου να μπω στην ΑΜΚ της ΠΕΙΡ, ή να αγοράσω ΤιΠια. Σε εκείνη την επένδυση με ήθελαν.

Όσο για την Αθηναϊκή ριβιέρα, είναι ολόκληρη παραχωρημένη στο ΤΑΙΠΕΔ, από Φρεατύδα έως Βουλιαγμένη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αύριο το ΤΑΙΠΕΔ, την κλείνει και είναι νόμιμο. Επαναλαμβάνω, δεν έχω πρόβλημα με τις επενδύσεις. Αλλά η πείρα μου, μου έχει μάθει πως σε μία "επένδυση", ωφελούνται όλοι οι υπόλοιποι εκτός από την τοπική κοινωνία. Ακόμη και στα AirBnB, Κινέζοι, Λιβανέζοι και Ισραηλινοί έχουν μαζέψει το χαρτί.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε Αρταξια..μην τα λες ετσι αποτομα..θα πνιγω βρε..
Καλα μπανια φιλε..

austin είπε...

Δεν μπορώ να διαφωνήσω απόλυτα με τον Αρταξία, αλλά ούτε και να συμφωνήσω. Είναι δύσκολο το θέμα πολύ κατά την γνώμη μου, γιατί:

1) Δεν ξέρω κανέναν του "κεφαλαίου" που να μην κάνει λαμογιές
2) Οι "μπανανίες" είναι πεδίο δράσης λαμπρό για τους παραπάνω
3) Αφού σε βρίσκουν μπόσικο κάνουν πάρτυ και δεν μιλάει και κανείς.

Έτσι λοιπόν, επειδή κυκλοφορούν και διάφορα άρθρα για την Αττική Οδό και τους ισολογισμούς και το κόστος ανά χιλιόμετρο κτλ κτλ, όντως ότι δεν "αποδίδονται τα δέοντα" είναι κάτι δεδομένο.

Από την άλλη, η ερώτηση αντιστρέφεται... "τι κερδίζει εν τέλει ο πολίτης από κάτι δημόσιο, πέραν του ρουσφετριού και της αργομισθίας;"

Γιατί προσφάτως βρέθηκα στο τελωνείο του Πειραιά. Ένας διάδρομος, που από την μία πλευρά είχε το τελωνείο και από την άλλη την cosco πρώη ΟΛΠ. Ήταν λες και πέρναγες τις πόρτες της κολάσεως και του παραδείσου. Έχουμε και λέμε:

1) Στην cosco σπατάλησα 10 λεπτά το πολύ, στο τελωνείο 5 ώρες μινιμουμ.
2) Καθαρά όλα στην cosco, στο τελωνείο νόμιζες ότι βρισκόσουν σε κτήριο τύπου Hostel από την ανώμαλη ταινία.
3) Στον "δημόσιο χώρο" σκοτώναμε κατσαρίδες και δεν είχε σαπούνι!!! στις τουαλέτες να πλύνουμε τα χέρια μας. Η απάντηση ήταν ο καθένας έχει το δικό του σαπούνι και πάλι καλά που έχει κωλόχαρτο. (πήρα σαπούνι για τα πιάτα από την ιδιωτική εταιρεία εκμετάλευσης της καντίνας μέσα στο τελωνείο για να πλυθώ).
4) Πέρα της καθυστέρησης στις διαδικασίες που ειλικρινά πιστεύω ότι αυτές θα μπορούσαν να μειωθούν στο ήμισυ, προέκυψαν πολλά λάθη τα οποία για να λυθούν χρειαζόντουσαν αλχημείες.
5) Έμαθα ιστορίες για αγρίους τι γινόταν και γίνεται στα τελωνεία, ειδικά πριν την ΕΟΚ.

Τα παραπάνω δεν είναι κάτι καινουργιο. Αλλά ερωτώ, όταν καλά καλα δεν υπάρχει σαπούνι και βρίσκομαι μέσα σε κατσαρίδες ποιο είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ??? Δεν είναι καν αγαθό. Είναι ταλαιπωρία επί πληρωμή, γιατί όλοι μας δίνουμε ένα σκασμό φόρους χωρίς κανένα όφελος.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://www.protothema.gr/politics/article/902983/efi-ahtsioglou-eimai-se-shesi-me-ton-dimitri-tzanakopoulo/

michele είπε...

Αγαπητε οι συμβασεις υπογραφονται απο κυβερνησεις. Ποιος υπεγραψε τη συμβαση με τη Hochtief? ποιοι εκαναν την συμβαση της Αττικης Οδου
ποιοι προσπαθησαν να επεκτεινουν τη συμβαση αεροδρομιου με 400 εκ
και ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ η κακη Ευρωπαϊκη Επιτροπη και πηραμε 1,1 δισ

Ιδιωτικοποιησεις εχουν γινει πολυ συμφερουσες για τον ελληνα πολιτη οπως η Ολυμπιακη, ο ΟΠΑΠ η πωληση της ΕΜΠ. Οταν εισαι χρεωμενος πανε στους πιστωτες τα λεφτα του λαου.

Για ρωτα και την τοπικη κοινωνια της Μεσσηνιας αν τους βοηθησε η επενδυση του Costa Navarino γιατι εγω τους εχω ρωτησει.

Οσον αφορα τη ΔΕΗ ποιος την απαξιωσε; :))

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τώρα...στο έτος 2019 να κουβεντιαζουμε..εμείς πού είμαστε και άνθρωποι των αγορών..για το όφελος μιας επένδυσης..Η αν είναι προτιμότερο να γίνει η όχι το Ελληνικό νομίζω πως δεν είναι και πολύ σοβαρό. .
Να τίθενται σε ένα χρηματιστηριακο μπλογκ..ερωτήματα και απορίες επιπέδου Κουτσουμπα...είναι αστείο. .
Είναι σαν να θέλει ένας μαθητής του Γυμνασίου να μάθει την ΑΒ..

mixalis mixalios είπε...

ΟΠΛΑ, σημερις δίνεις ρεσιτάλ