Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
του
MICHELE...


Δεν ξέρω αν κίνηση της κ.Γεννηματά να ..αποδεσμεύσει το ΚΙΝΑΛ από την επιβλητική προσωπικότητα του Ευαγ. Βενιζέλου θα προσκομίσει τα επιδιωκόμενα οφέλη. 
Πρόκειται για στοχευμένη κίνηση υψηλού ρίσκου. Στοχευμένη διότι το προφίλ του κ.Βενιζέλου δεν συνάδει με τους "προοδευτικούς πολίτες", επομένως πολιτικά τροχιοδρομείται κίνηση προς τα αριστερά διευρύνοντας το πεδίο με την πάντως άχρωμη-άγευστη-άοσμη υποψηφιότητα του αξιοπρεπούς κ. Καμίνη.
Υψηλού ρίσκου δε, καθώς ουδείς στοιχηματίζει ότι σε ποσοτικό επίπεδο οι "προοδευτικοί ψηφοφόροι" που ενδεχομένως έχουν ψηφίσει επτά φορές τον Σύριζα αποφασίσουν τώρα να επαναπατριστούν, υπερβαίνοντας τον αριθμό εκείνων που ομνύοντας στο προοδευτικό ( χωρίς εισαγωγικά) μεταρρυθμιστικό κέντρο θα μετακινηθούν προς την ΝΔ.
Η δυσκολία του εγχειρήματος έγκειται ακριβώς σ αυτό. Ότι το πρόβλημα ταυτότητας επιχειρείται να λυθεί προσεγγίζοντας τον χώρο που καταλαμβάνει ένα τοξικό -πρώην ριζοσπαστικό- κυβερνητικό κόμμα, ενώ αντιθέτως κατά την άποψή μου απομακρύνεται η αναβάθμιση του σοσιαλδημοκρατικού προφίλ που οφείλει να αποκτήσει και να διαθέτει ένα εξελισσόμενο- όλον- ΠΑΣΟΚ
Και λέω ΠΑΣΟΚ γιατί η προσπάθεια εξοβελισμού του παραδοσιακού ονόματος με τρία -τέσσερα άλλα διαφορετικά, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ως προς την ελκυστικότητά του.
Το ΚΙΝΑΛ δεν κατέστη ελκυστικό γιατί δεν είναι πια ούτε κίνημα, ούτε και φαίνεται να κομίζει οποιαδήποτε αλλαγή.
Αντιθέτως, διαβάζοντας και την επιστολή -μάλλον πικρίας-του κ.Σγουρού,σε σχέση με την υποψηφιότητά του, που στις αυτοδιοικητικές πήρε υπερδιπλάσιο ποσοστό από αυτό του κόμματος, παρατήρησα πόσο βαθιά ριζωμένος είναι ο παρωχημένος βερμπαλισμός μιας άλλης εποχής ( "δεξιός νεοφιλελευθερισμός") εκτοξεύοντας στην πολιτική στρατόσφαιρα μια εμφανή αδυναμία του χώρου.
Την αδυναμία να πορευτεί επιταχύνοντας το βήμα σε μια βαθιά πολιτική αναδιοργάνωση, την ώρα που τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα αναζητούν με σχετική ταχύτητα την επίλυση τους.
Φαίνεται πως ήδη η πλειοψηφία των πολιτών, μετά την δεκάχρονη κρίση προσανατολίζεται προς δυνάμεις που αντιλαμβάνεται ότι κοιτούν μπροστά.

Η ριζοσπαστικοποίηση και ο αντισυστημισμός σ αυτές τις εκλογές θα υποχωρήσουν. Το ποιος θα ωφεληθεί έχει πια καταστεί βεβαιότητα.

1 σχόλιο:

Γιώργος είπε...

Εύστοχη η παρατήρησή σου Μιχάλη, ότι ο πρώτος στόχος τους θα έπρεπε να ήταν η να αναβάθμιση του σοσιαλδημοκρατικού προφίλ του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Πως θα μπορούσε όμως κατά τη γνώμη σου να γίνει αυτό;
Και ... ας ευχηθούμε η προσδοκία που επιλόγου σου να πάρει σάρκα και οστά!