Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ 
του 
Μichele..


Κάθισα πάνω στις δάφνες της εκλογικής μου εκτίμησης-ανάλυσης που είχα κάνει στις 22 Μαΐου στις Ευρωεκλογές:

https://www.facebook.com/michalis.michailidis.9/posts/2761869970496776

Είχαμε να ψηφίσουμε 3,5 χρόνια και ήταν μια πραγματικά δύσκολη εκτίμηση, ειδικά ως προς το εύρος της διαφοράς των δυο μεγαλύτερων κομμάτων.
Αυτή τη φορά, δεδομένου του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, παρά ήταν ευκολάκι η πρόβλεψη. Βασικές σταθερές των ερευνών, της εκλογικής συμπεριφοράς και κάποιες αρχές της πολιτικής επιστήμης μας βοήθησαν να καταλάβουμε ότι ήταν πια μια πιο εύκολη διαδικασία.
Γι αυτό το λόγο, θα αναφερθώ μόνο σε κάποιες πολιτικές εκτιμήσεις χωρίς πολλά νούμερα.

1) Θεωρώ την αυτοδυναμία δεδομένη με κάτω όριο τις 155 μονάδες
2) Εκτιμώ ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ-Συριζα θα είναι η μεγαλύτερη από το 1981 στο πλαίσιο του διπολικού πολιτικού συστήματος.
3) Εκτιμώ ότι είναι πιθανόν το αποτέλεσμα να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι διαφαίνεται μια πολιτική ηγεμονία της κεντροδεξιάς παράταξης.
4) Πιστεύω ότι ένα από τα 3 κόμματα που παίζουν με το όριο εισόδου στην βουλή ,τελικά δεν θα τα καταφέρει. Δεν μπορώ να εκτιμήσω ποιο ( προσωπικά κανένα από αυτά τα τρία δεν θα ήθελα εντός βουλής).
5) Το αποτέλεσμα θα μας δώσει έναυσμα για πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς με ερωτήματα σχετικά με την επιβίωση του ΚΙΝΑΛ με τη σημερινή του μορφή και με την ενδεχόμενη πρωτοκαθεδρία στο χώρο του Σύριζα, με την σημερινή του μορφή. Είναι το πιο ενδιαφέρον θέμα από πολιτική άποψη όσον αφορά το κομματικό πεδίο στην Ελλάδα.

6) Παρατηρώ μια μικρή μεταστροφή των πολιτών όσον αφορά το θετικό πρόταγμα ή την αρνητική ψήφο που πάντα ήταν οδηγός στο πολιτικό κριτήριο της ψήφου. Σε αυτό βοήθησε η πολιτεία του κ.Μητσοτάκη από την αρχή της θητείας του ως αρχηγός αλλα και η αντίστοιχη του κ.Τσίπρα ως πρωθυπουργός. Η κρίση έδωσε ευκαιρίες και για αναστοχασμό. Έχουμε ακόμα δρόμο.


Και πολλή δουλειά.Διότι το αυριανό αποτέλεσμα θα φορτώσει πολύ μεγάλες ευθύνες στην πλάτη του επόμενου πρωθυπουργού. Γιατί θα είναι εκκωφαντικό.

2 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...



https://www.euro2day.gr/news/market/article/1686202/o-hrhmatisthriakos-apologismos-toy-syriza-.html

Όλα τα λεφτά ο πίνακας που λέει ότι η κεφαλαιοποίηση σε σύγκριση με το ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι στο 20% που μπορεί να έχει φτάσει στο 25% σήμερα, όταν στην Ευρώπη είναι περίπου στο 80%....

Άρα μια τριπλάσια κεφαλοποίηση από τα σημερινά δεδομένα του Ελληνικού ΧΑΑ απλά θα πλησιάσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα. ΟΥΑΟΥ που έλεγε και ο ανεκδιήγητος

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για ουζάκι και χαλάρωση σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί. .
Το πιο ωραίο στιγμιότυπο αυτό τού Κουτσουμπα σε Ταβέρνα να δοκιμάζει ψωμί σε σχήμα σφυροδρεπανου. .
Ελπίζω και το ούζο να μην ήταν με γεύση ρόδι..και να μην είχαν για μεζέ μόνο παζάρια. .