Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
MIΓ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ.
και 
ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΣΤΟ www.liberal.gr  

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

Μετα από αρκετές συνεδριάσεις συσσώρευσης και την ανοδική διάσπαση της πράσινης στα 0,08€ η μετοχή κινήθηκε αλλάζοντας επίπεδο, κάτω από τα όρια της Κ1 των 0,10€ και πάνω από τον εκμο 50 ημ για αρκετό διάστημα.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις και μετά την ανοδική τμήση της σημαντικής ( όπως επισημαίνεται στο γράφημα)  S των ο,1210 ευρώ, ο τίτλος απέκτησε νέα ορμή υπερβαίνοντας και την Χ1 των 0,1330 και κατευθύνεται στον στόχο της L στα 0,1550€.

 Ο ταλαντωτής RSI14 στις 78 μον καταγράφει το θετικό momentum ευρισκόμενος στην υπεραγορασμένη ζώνη και δεν αποκλείεται μια κίνηση retest στην Χ1 από εδώ και στο εξής.

Ο βασικός στόχος παραμένει η ζώνη των 0,17 ( Ρ1)- 0,18 € γι αυτό το χρονοπλαίσιο , στα υψηλά του Μαρτίου του 2018.

Σημαντική σε κάθε περίπτωση η S  των 0,1210 που καθορίζει και την μεσοπρόθεσμη τάση του τίτλου.
............................................................................................................................

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 


Πορευτήκαμε σε παράλληλες αλλά και κοινές πορείες τα σαράντα χρόνια της μεταπολίτευσης. Βρεθήκαμε στις 25 πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, αλλά και στην παγκόσμια ανυποληψία με την καταφυγή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ρισκάραμε τόσο θεσμικά κεκτημένα και την ευρωπαϊκή πορεία μας, όσο και την οικονομία μας. Εξ αιτίας των ελλειμματικών κυβερνήσεων όλων αυτών των ετών, από την άφρονα, σχεδόν μεταφυσική επίκληση στην ελληνική νιρβάνα, η περιπέτεια μας είχε ήδη "δρομολογηθεί".....

https://www.liberal.gr/apopsi/to-telos-tis-metapoliteusis-to-mellon-einai-idi-edo/257842



18 σχόλια:

Γιατρός είπε...

Γεια σας σύντεκνοι. Υπάρχει και αυτό:

https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1005621/akuri-ruthmisi-to-doraki-tsipra-stin-panagopoulou/

Αρα ο Σαμαράς ήξερε πολύ καλά γιατί να μην υπογράψει το 2014.

ArTaXiA είπε...

Bonjour

Μιας και σήμερα -βλέπω- είναι ημέρα απόψεων, ας παραθέσω κι εγώ μία, την οποία προσυπογράφω με χέρια-πόδια. Δημοσιεύτηκε στο Capital. Και ο σχολιαστής, ανεφέρει επακριβώς τις ίδιες ενστάσεις που έχω κι εγώ στην καραμέλα των τάχα μου επενδύσεων που δρομολογούνται ερήμην του κοινωνικού συμφέροντος.

"Δηλαδή η Βουλγαρία πάει τρένο με την χαμηλή της φορολογία, h Μάλτα πνίγεται στις επενδύσεις και η Γερμανία έχει καταστραφεί από την φορολογία.

Κατά την γνώμη μου επένδυση είναι να σου στήσει η Huawei 1 εργοστάσιο , η SAIC ακόμα ένα και μαζί να απασχολούν 10-15χιλ άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας διότι διαφορετικά απο το λιμάνι του Πειραιά δεν θα φεύγει τίποτα . Επένδυση είναι να σου έρθει ένα εργοστάσιο της Tesla διότι διαφορετικά τα ναυτάκια στην Σούδα δεν θα έχουν ζεστό νερό .

Τώρα το να έρθει η Eldorado να μου φτιάξει 200 θέσεις εργασίας , να μου κλείσει όλα τα ξενοδοχεία , να μου ρημάξει την περιοχή , να παντελονιάσει και γω να μείνω να καθαρίζω τα ασυμμάζευτα για τα επόμενα 100-200 χρόνια . εεε να με συγχωρείται δεν το λέω επένδυση , το λέω εκμετάλλευση όμοια με την Αφρική.

Είναι επένδυση που η Φραπορτ πήρε δάνειο απο την Αλφα , που εμείς ανακεφαλαιοποίησαμε με αίμα για να μας αγοράσει τα αεροδρόμια και να παντελονιαζει αβέρτα κρατώντας ομήρους ολόκληρα
νησιά ? (όποιος θέλει ανάλυση , ας έρθει pm)

Προφανώς και πρέπει να μειωθούν οι φόροι , όχι για να έρθουν ξένοι αλλά για να επενδύσουν οι ίδιοι οι Έλληνες. 300δις κύριοι κυνηγήσατε απο το 2010 και μετά . Με την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου, τα κουρέματα καταθέσεων , την τρομοκρατία Ντράγκυ , τον τσαμπουκά Σοϊμπλε κ.ο.κ

Ευτυχώς μερικοί δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου , ούτε σχηματίσαμε εγκέφαλο μετά το 2015. Αναμφισβήτητα ο Τσίπρας ήταν ένα άθλιος πρωθυπουργός και πρέπει να εξοντωθεί πολιτικά. Αλλά είναι ,τουλάχιστον, άνανδρο να του φορτώσουμε την αύξηση φορολογίας ή τα μνημόνια όταν ο Σαμαράς απο τα Ζάπεια μας πήγε στο PSI με το επακόλουθο κλατάρισμα των τραπεζών."

Γιατρός είπε...

Σύντεκνε για το PSI+ Σαμαρά προτείνω να μελετήσεις το ακόλουθο άρθρο στο ποίο συμφωνώ και επαυξάνω. Θαρρώ θα σου αλλάξει γνώμη.

https://www.athensvoice.gr/politics/479828_megala-psemata-gia-ta-mnimonia-4-psi-katestrepse-tis-trapezes-kai-ta-tameia

Γιατρός είπε...

Ένα μόνο κομμάτι του άρθρου για όποιο κοπέλι βαριέται να το διαβάσει όλο:

"στην πραγματικότητα, η χρεοκοπία της χώρας είχε ήδη διαγράψει την αξία αυτή και είχε μειώσει τη συνολική πραγματική αξία των τραπεζών αναλόγως.

Είναι καταπληκτικό ότι δεν βρέθηκε κανείς τη στιγμή εκείνη να εξηγήσει οτι τα παλιόχαρτα που είχαν οι τράπεζες στα θησαυροφυλάκιά τους και λέγονταν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου είχαν μία πραγματική αξία ιλιγγιωδώς μικρότερη από την ονομαστική τους, γιατί το ελληνικό δημόσιο ήταν πλήρως ανίκανο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του που απέρρεαν από ό,τι ήταν γραμμένο επάνω στα εν λόγω παλιόχαρτα! Ήταν δηλαδή ανίκανο να πληρώσει τους τόκους και την αξία τους στη λήξη τους.

Η πραγματική αξία τους, δηλαδή, είχε ήδη συρρικνωθεί πολύ πριν το PSI! Και μάλιστα, εάν δεν υπήρχε αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία αναπροσαρμογής της ονομαστικής αξίας τους προς την πραγματική (δηλαδή το PSI), με τη συνολική μείωση της ονομαστικής αξίας περίπου κατά το ήμισυ, τότε τα ομόλογα αυτά θα είχαν πλήρως εκμηδενιστεί και οι τράπεζες θα είχαν υποστεί πολλαπλάσιες ζημιές από όσες υπέστησαν Συνεπώς δεν ήταν το PSI που έβλαψε τις τράπεζες αλλά ήταν η ίδια η χρεοκοπία, την οποία το PSI έφερε σε ανεκτά μέτρα και δεν την άφησε να εκδηλωθεί με όλη την έντασή της, η οποία θα κατέστρεφε πραγματικά την ελληνική οικονομία εκ θεμελίων."

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :) Ευτυχως που εγινε και το Psi βέβαια λεω εγω.
Τωρα οσον αφορα τους χαμηλούς φορολογικους συντελεστες. Αληθες ειναι οτι δεν αρκει σαν μετρο. Οπως αληθες ειναι οτι η Fraport ειναι επενδυση γιατι κανει τα αεροδρομια μας της προκοπης και οχι αχουρια οπως ηταν πολλα περιφερειακα.

Και να θυμησω στο φιλο οτι ειχε ερθει εδω και η Pirelli και η Datsun στο Βόλο και ειχαμε τους κουκουεδες που τα κλεινανε

Γι αυτο λεω οτι χρειάζονται πολλα, σε πολλους τομεις. Τωρα ο φίλος που τα γραφει δεν τον εχω προχειρο να του πω και τα Ζαππεια και τη φορολογια και ποιος σηκωσε και πότε και ποιος ανεβασε και πότε τους φόρους.

Λιγη σημασια εχει. Ζουμε σε μια χώρα που ποινικοποιησε χρονια το κέρδος χωρις σοβαρο κρατικο μηχανισμο ελεγχου. Και φταινε ολες οι κυβερνησεις, αλλα και αυτοι που δεν κυβερνουσαν τοτε.Ε τους φεραμε να κυβερνησουν.
ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΜΈΝΟ ηταν το αποτέλεσμα.

michele είπε...

Σχεδον στο -10% ! το δεκαετές ομολογο 2,109% -9,72%

michele είπε...

Και δεν ξερω που θα καταλήξει η αποδοση μεχρι τις εκλογες, αλλα γνωμη ειναι αμεσως μετά η νεα κυβερνηση να βγει στις αγορες, να αναχρηματοδοτησει πολυ ακριβότερο χρέος

ArTaXiA είπε...

Όπως λέει κι ο αγαπημένος μου Γιάνης, αφού είσαι σε εποπτεία και πληρώνεις ΕΚΤ+0,25%, ποιος ο λόγος να πας να αναχρηματοδοτήσεις;

ΟΥΔΕΙΣ!

Γι αυτό ο ένας έκανε ακαδημαϊκή καριέρα και κάποιοι άλλοι τραβιούνται σε σπίτια, λες και δειγματίζουν Tupperware, προκειμένου να μαζέψουν μερικά ψηφαλάκια ακόμη.

michele είπε...

Kαλα τι λέει ο Γιανης τώρα ας το αφήσουμε χαχ. ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ δεν εισαι τίποτα

Θυμασαι στο τουιτερ τι του ελεγα και τι μου ελεγε στο 2014. Το εβλεπα εγω τι μας περίμενε

michele είπε...

Σε δυο πόντους μεσα γινεται όλη η δουλειά 872-874 με την ΕΤΕ λογω ΛΕΠΕΤΕ να παρασυρει τον ΔΤΡ ( -0,62%) ο οποίος ειναι στις 803

Αν περάσει τις 812 θα παίξει

michele είπε...

Εσπασε κατω απο 872 ο ΓΔ ,σε ολες τις τράπεζες δουλευει "μηχανάκι" με λιγα κομματια εκτος ΕΥΡΩΒ

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3369342/esal-upo-proupotheseis-i-teliki-egkrisi-gia-to-master-plan-tou-olp

Γιατρός είπε...

Και ένα χρηματιστηριακό: Πιστεύω στα 2€ κλείνουν shortοθέσεις και ετοιμάζει επίθεση.

michele είπε...

Στην ΔΕΗ εννοεις γιατρε μάλλον, εχει μηχανάκι εκεί με χιλιάρικα εδω και 2-3 μέρες

Γιατρός είπε...

Ναι εκεί.

Lorac είπε...

Δύσκολη μέρα σήμερα...Στα νεά της ημέρας από την μία η Τζούλια Νόβα βάζει φωτιά στη Μύκονο και από την άλλη η Κριστίν Λ. παίζει σοβαρά για Πρόεδρος της ΕΚΤ.

Εεεερεεε AQR που θα πέσει!!

michele είπε...

Και η Φαν ντερ Λαινεν και για προεδρος ΕΕ με την Βερσταγκε αντι, λες να του βγει του Μακρον που ηθελε και γυναικες ;

michele είπε...

Τελικα συνεδριαση διευθετήσεων, εκλεισε στο μηδεν και κατι ο ΔΤΡ 10 μοναδες κατω απο το όριό μας.Καλος ο τζιρος ο καθαρος στα 63 εκ ευρώ
Ενδιαφερον το παιχνίδι στη ΔΕΗ με θετικό κλείσιμο +1,81%
στα 2.03
Αντε 3 συνεδριάσεις μεινανε μεχρι τις εκλογες