Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΓΔ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...


Ο γενικός δείκτης έχει ήδη διασπάσει την κατερχόμενη F1 και βρήκε αντίσταση στην πολύ ισχυρή D των 877 μον που επισημαίνεται στο γράφημα μας.

Η ανοδική διάσπασή του,θα αυξήσει τους όγκους συναλλαγών και θα τον φέρει στα υψηλά έτους των 901 μονάδων της Ν100.
Ενδεχόμενη διάσπαση των υψηλών, θα αλλάξει τα διαγραμματικά δεδομένα και θα επιστρέψουμε για να αναλύσουμε την κίνηση.
Αντίθετα, εάν ο δείκτης αρνηθεί την υπέρβαση της D θα επιστρέψει προς ένα πλέγμα ισχυρών στηρίξεων :

1) το κανάλι των κινητών 100 ημ ( high & low price) [ 861-848] 
2) την G των 848 μονάδων.

Η F2 γραμμή τάσης από τα χαμηλά της 20ης Μαϊου και τις 717 μονάδες, παραμένει η μεγάλη στήριξη της κίνησης του δείκτη και ορίζει την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση του.

29 σχόλια:

austin είπε...

Την καλημέρα μου σε όσους και όσες περίμεναν άνοδο σήμερα!

Αναβάθμιση. Ούριος άνεμος λένε τα μέσα για τον Ηρακλή μετά την αναβάθμιση. Ιστορικά υψηλά ο αμερικάνος. Ιστορικά χαμηλά για τα ομόλογα.

Οριακά πράσινο το ΧΑΑ.

hippy είπε...

Ένας οδηγός που κατά την οδήγηση έχει κολλημένο το βλέμμα στην άκρη του καπό του αυτοκινήτου είναι ένας επικίνδυνος οδηγός. Τόσο για την πάρτη του όσο και για την οικογένεια του. Σωστότερο είναι να κοιτάζει 10-20 μέτρα μπροστά του αγαπητέ austin

austin είπε...

Hippy, πολύ σωστά... Περισσότερο αστειεύομαι με την αγορά. Απλά δείχνει μία μόνιμη αδυναμία θεωρώ. Και διακρίνω μία μόνιμη προσπάθεια να μην σπάσει πάνω κομβικότατα σημεία.

Επιπροσθέτως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τροχός διεθνώς γυρίζει. Μπορεί να μην διορθώσει αύριο η Αμερική, αλλά κάνει μπαμ πλέον ότι κάτι βρωμάει στον πλανήτη.

michele είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα(δουλειας) σε ολους.Εκτος των αλλων εχει ενδιαφερον η κινηση της ΕΕΕ που ειναι η πιο δεικτοβαρης μετοχη και βρισκεται στο -22,5% απο τα υψηλα ετους σε αντιθεση με τον ΓΔ που ειναι στο -3%

austin είπε...

Και μία σφήνα που έχει κάνει την σπάει και κάτω.

Βεβαίως απορώ πότε θα σπάσει πάνω η αγορά. Έργο βλέπει. Αναβάθμιηση είδε. Λύση Ηρακλή είδε. είμαστε θεωρητικά σε καλύτερη μοίρα από όταν ήταν ο Τσίπρας πάνω.

Υποτίθεται η χώρα γυρνάει σελίδα και είμαστε ακόμα κάτω από τα τοπικά υψηλά που είδε η αγορά επί Τσίπρα. Κατ εμέ ανεξήγητα πράγματα ή οι παίκτες δεν θέλουν να πάρουν ρίσκο γιατί περιμένουν κάτι γενικώς...

hippy είπε...

Έχω μείνει από λάστιχο...έρχεται ένας καλός άνθρωπος και μου δίνει ένα γρύλο για να ξεκινήσω την αλλαγή...όλη η δουλειά είναι μπροστά μου και πρέπει να την κάνω μόνος μου...άσε που πρέπει να βρω και μπουζόκλειδο

(έτσι βλέπω προσωπικά τον Ηρακλή)

hippy είπε...

Ε ναι, έχω γελάσει πολύ με δαύτο...γράφω κι ένα άλλο, επίκαιρο

Ένα πούλμαν με Εβραίους κινείται σε ένα δάσος λίγο πριν το Άουσβιτς όπου πηγαίνουν να προσκυνήσουν τους τάφους των αδικοχαμένων παππούδων τους. Ξαφνικά τους πιάνει λάστιχο. Ο Γερμανός οδηγός κατεβαίνει να το αλλάξει αλλά διαπιστώνει ότι δεν έχει γρύλο. Σαστίζει για λίγο, μετά όμως βλέπει στο βάθος, σε κάνα χιλιόμετρο απόσταση, το φως από ένα αγρόκτημα. Δεν μπορεί, σκέφτεται, ο ιδιοκτήτης θα έχει ένα γρύλο να με εξυπηρετήσει και κινάει προς τα εκεί. Χτυπά την πόρτα και του ανοίγει ένας παππούς. Μέσα διακρίνει στους τοίχους με στρατιωτικές φωτογραφίες  και λάβαρα.

"Καλησπέρα παππού" του λέει, "μεταφέρω ένα πούλμαν με Εβραίους στο Άουσβιτς κι έμεινα από λάστιχο...χρειάζομαι την βοήθεια σας"

"Αχ, παιδί μου" απαντά αυτός, "πολύ θα το ήθελα αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω...μια σομπίτσα τόση δα έχω, τι να σου κάνει"

(βλέποντας τα αφιερώματα τούτες τις μέρες έχω πολύ θυμώσει με τους Φρίτσηδες, ιδίως που κάνουν τους Κινέζους για το κατοχικό δάνειο)

ArTaXiA είπε...

Και αναβάθμιση και "Ηρακλής" και ομόλογα σε ιστορικά υψηλά και αναβολή Brexit και Wall σε επίσης ιστορικά υψηλά και και και

ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΝΗΤΗ.

Το επόμενο που αναμένω είναι να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, μπας και βρείτε καμιά καλή δικαιολογία για τη στασιμότητα, διότι το ρεπερτόριο το έχετε εξαντλήσει.

Μποντζούρ

austin είπε...

Μιλάμε τέτοιο μπέτωμα δεν το φανταζόταν κανείς. Είμαι βέβαιος ότι ελάχιστοι περίμενα αυτό το πράγμα σήμερα... Ειδικά μετά την wall street χθες το grek κτλ κτλ.

Και ξέρετε, αφού δεν ανεβαίνει με όλα αυτά τα νέα, κάποια στιγμή θα έρθει μία απότομη διόρθωση στα ξένα (αναγκαστικά μετά από ράλλι) και πάρτο και το δικό μας κάτω.

hippy είπε...

Φίλε καλλιτέχνη η αγορά σκέφτεται τον στατιστικά κακό Νοέμβρη και ψαρώνει...οι πλέον αισιόδοξοι (κι εγώ μαζί τους) ψωνίζει όπου θεωρεί ότι έχει λογική η διστακτικότητα (ΟΠΑΠ) και μελετά τη συμπεριφορά αυτών που θα ψωνίσει προς το τέλος του επόμενου μήνα ελπίζοντας στο μεταπρωτοχρονιάτικο εφφεκτ

ArTaXiA είπε...

Τον ΟΠΑΠ τον διαφημίζουν ολούθε φίλε μου, ωστόσο εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός ως προς το μελλοντικό χαμόγελο του μικρομετόχου.

michele είπε...

Πως δεν το υπολογιζει ο ΓΔ το μερισμα Peter, εγω βλεπω μια γκαπαρα στην ΕΕΕ εκει πανω που γραφει τιμη και φυσικα το υπολογιζει
παντου υπολογιζεται το μερισμα

ArTaXiA είπε...

Πως τα λες έτσι βρε Vlaso! Τσουτσούριασα!

michele είπε...

Η μουλαρα ( που εχω φαγωθει να αναφερω) κανει ψηλα 16 μηνων
η ΓΕΚ ειναι σε ψηλα 10 ετιας
ο ΟΤΕ επισης
η ΕΥΔΑΠ ψηλα 5 ετιας
η ΜΠΕΛΑ στο Θεο

ArTaXiA είπε...

Ξέχασες τον Παπουτσάνη και τον Τζιρακιάν....

michele είπε...

Οκ υπαρχει και μια παιδευτικη διαδικασια σε αυτα που γραφουμε ( σε αυτην βασικος συντελεστης ειναι ο Hippy)
αλλα καποτε κουραζομαστε κιολας χαχα

michele είπε...

Αρτ τιποτα δεν ξεχναω εγω, απλα βαριέμαι συχνα

hippy είπε...

Η επιφυλακτικότητα και η κριτική ανάγνωση είναι σαν τις ζώνες και τα κράνη φίλε καλλιτέχνη. Ενίοτε σώζουν ζωές. Ωστόσο κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εάν κάποιος είχε μεγάλη θέση σε ομόλογα των οποίων συντρίβεται η απόδοση, ιδίως τα ξένα και σε όσα ΟΕΔ λήγουν στην 10ετία του 2020-30 δεν έχει δα και πολλές "σχετικά ασφαλείς" επιλογές. Πέντε-έξι μερισματοφόρες ελληνικές μετοχές και λίγο περισσότερες ξένες.

hippy είπε...

Ο/Η michele είπε...
Η μουλαρα ( που εχω φαγωθει να αναφερω) κανει ψηλα 16 μηνων
η ΓΕΚ ειναι σε ψηλα 10 ετιας
ο ΟΤΕ επισης
η ΕΥΔΑΠ ψηλα 5 ετιας
η ΜΠΕΛΑ στο Θεο

29 Οκτωβρίου 2019 - 1:16 μ.μ."


Εάν η ΕΤΕ καταφέρει τούτη τη φορά να πουλήσει την Ασφαλιστική δικαίως το προεξοφλεί το ταμπλό...και γιατί όχι, οι συνθήκες είναι καλύτερες από ποτέ (άνοδος τιμών ομολόγων και ακινήτων)

Εξαιρετική επιλογή Μιχάλη

michele είπε...

Ηλια μου και αυτο εμπεριεχεται στην επιλογη μου, αλλα ως γνωστον ειναι και ο συνδυασμος tape και γραμμών που δινω προσωπικα την απόλυτη προτεραιοτητα

austin είπε...

Αρτ τι λες? Πάμε σε διόρθωση? χαχα

ArTaXiA είπε...

Αμέρικαν κλαρινέ

https://youtu.be/4l8B5w_g5hA

μπαρμπαλιας είπε...

κατα τα συνηθη...ακολουθουμε μονον
αγορες που πεφτουν.σημερα λπν πεφτει το Λοντίνο,βουρ εμεις .
το χοντρο ξυλο ακολουθει τις επομενες μερες,για να κανει τα συνηθησμενα του

michele είπε...

Πως γκεγκεν αυτο που ελεγε και ο Ογκουνσοτο ( για τους ποδοσφαιροφιλους)

mixalis mixalios είπε...

Ένα δάκρυ κύλησε για την Ευρωβ....εγραψε το 9 και οσονουπω το 1. Και ο Γενάρης είναι κοντά!

michele είπε...

Οποιος εχει (ή θα) διαβασει αυτο, θα εχει καταλάβει πως γκεγκεν


https://freeforumstocks.blogspot.com/2019/10/blog-post_23.html

michele είπε...

50% του συνολιου τζίρου οι συστημικες τραπεζες
Υψηλο 16 μηνών ( αλλα η αγορα πέφτει :) )

για τον ΔΤΡ 867,12 μονάδες.Πως γκέγκεν;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

απλό γίνονται θαύματα χαχχαχα

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

happy ending :)