Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΕΥΔΑΠ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΕΥΔΑΠ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Ενας σχηματισμός τύπου pennant Z1-Z2 έχει δημιουργηθεί από την κίνηση της μετοχής .
Η γραμμή τάσης L1 απο τα χαμηλά του Μαρτίου, ορίζει την κίνηση και ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση του σχηματισμού θα λειτουργήσει ως ισχυρή στήριξη.
Η ζώνη τιμών 7,44-7.47 όπου συγκλίνουν η Ν50 και η Ζ2 εαν δεν παραβιαστούν θα δώσουν κίνηση ανοδικής αντίδρασης προς την άνω πλευρά Ζ1 του σχηματισμού.
Ανοδική λύση του σχηματισμού θα συνοδευτεί με αύξηση του όγκου συναλλαγών και πολύ υψηλότερα επίπεδα με διάσπαση του υψηλού 8,37€  που θα ωθήσει την μετοχή στον στόχο του breakout ( 9,20€).
Aντίθετα μια απώλεια της L1 θα επιφέρει αρνητικές διαγραμματικές συνέπειες με εμφάνιση ισχυρών πωλητών που θα στείλουν ως τελικό στόχο τη μετοχή στην περιοχή των 6 ευρώ.

37 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα. Έτσι όπως πάει η ΜΛΣ πάει σε κατηγορία Φολι και "να ζήσουμε να την θυμόμαστε".

Κρίμα...

μπαρμπαλιας είπε...

αρωστεια βαρεια η αγόρα...
δεν χαμπαριαζει τιποτα λεμε.

χαα-λι μαυρο

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλημέρα σας,
Λέτε να πιάσουμε 870 σήμερα :)

austin είπε...

Μα πως να το πιάσουμε? Μυτιλ δεν κατάφερε να σπάσει πάνω και έχει για την ώρα κακό κερι.
ΕΕΕ ακούνητη στα χαμηλά.
Τράπεζες ζόρι
ΦΡΛΚ δεν έσπασε πάνω πάρα την πακετούμπα (άρα πάμε για κάτω..?)
ΤΕΝΕΡΓ ξεκίνησε να ζορίζεται. ΟΤΕ εκεί γύρω κτλ κτλ. άρα?? Πάμε στο κλάσσικο 10ήμερο συσσωρευση-ψιλο-ανόδου και ελπίζουμε σε μη ξαφνκό χ΄ψσιμο

michele είπε...

Επιστροφη πανω απο το 858 για ΓΔ ,επιστροφη πανω απο 831 για ΔΤΡ

ο δεικτοβαρης ΟΤΕ μαζι με ΟΠΑΠ-ΤΙΤC "κρατανε" τον δεικτη
αυριο αποτελεσματα ΕΕΕ
η οποια καθεται στην ΙΣΧΥΡΗ ζωνη 26,5-27

austin είπε...

πωπω...αντιδείκτης έγινα! χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

αγοραστε...αγοραστε...
αγοραζουν και οι κινεζοι επεντυτες

ArTaXiA είπε...

Bonjour.

Εγώ έχω screenshot οικοδεσπότη όπου ομιλεί περί σκέψεων short κάτω από 858 κλείσιμο, το οποίο συνέβη χθες. Δηλαδή πως να το ερμηνεύσω αυτό τώρα; Πώληση συμβολαίου στο κλείσιμο χθες; Πώληση στο άνοιγμα σήμερα; Τίποτα από τα δύο, εμείς να'μαστε καλά;

Χωρίς σκωπτική διάθεση, απλώς για να είμεθα ακριβείς. Τη δική μου την άποψη την έχω καταθέσει.

μπαρμπαλιας είπε...

ε καλα πια κιεσυ...περιμενε 855
και μετα προβληματεψου

michele είπε...

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία, για τον μήνα Αύγουστο 2019, της Έρευνας Οικοδομικής Δραστηριότητας. Ειδικότερα:

▪ Το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας), κατά τον μήνα Αύγουστο 2019, στο σύνολο της Χώρας με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.300 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 325,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.530,9 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, αύξηση κατά 27,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 29,6% στην επιφάνεια και κατά 33,9% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

euro2day

michele είπε...

Art ακριβως, περι σκεψεων. Αλλα το βιβλιο λεει τουλαχιστον 2 κλεισιματα κατω απο ενα ισχυρο σημειο στηριξης. Η εμπειρια προσθετει στο σκεπτικο, ογκο συναλλαγων, ορμη και πολλα αλλα.

Επισης ο υποφαινομενος εχω πει καθαρα οτι η κινηση της αγορας δεν επιτρεπει ευκολα κινησεις short καθως υπαρχει πολυς κοπος, μικρη μεταβλητοτητα, χαμηλος ογκος συναλλαγων και δεν αξιζει τον κόπο.

Γι αυτο το λογο στα συμβολαια μου κινουμαι με long διαθεσεις κλεισιμο θεσεων -οχι short- και ξαναματαανοιγμα long

To οποιο υλοποιησα χτες με ανοιγματακι 10 ΕΤΕ στο 2,81 και βλέπουμε

michele είπε...

Γιατι μονο 10; γιατι ηταν μεν το δευτερο κλεισιματακι κατω απο 2,80
αλλα με πολυ χαμηλό ογκο της αγορας
αν σημερα εμενε κατω απο 2,80 κλεισιμο θεσης. Αν κρατηθει μεχρι τελους
αυξηση θεσης ( πιο γερη)

ArTaXiA είπε...

"Η εμπειρια προσθετει στο σκεπτικο, ογκο συναλλαγων, ορμη και πολλα αλλα."

Αυτά τα "πολλά άλλα" είναι που στην ουσία ακυρώνουν την τεχνική ανάλυση στα περισσότερα backtesting, καθώς όταν ο παίκτης καλείται να γράψει αλγόριθμό σε automated trading system, δεν μπορεί να τα συμπεριλάβει κι έτσι το σύστημα του φερέλπη πάει άπατο κι ο φερέλπις μετά τραβιέται στα κωλάδικα και ξεπλένει τον καημό του στα ουίσκια.

Από την άλλη, ορκισμένοι αρνητές τέτοιων κανόνων δεν περιμένουν βέβαια το 858, προκειμένου να σορτάρουν, βλέπουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ενίοτε έχουν και καλή μνήμη και ρίχνουν τις μαντεψιές από το 2168 δείκτου, ακολουθώντας κυρίως χρονικό και ουχί αριθμητικό ορίζοντα. Στη σπάνια περίπτωση δε που όντως θα κάνει δυο κλεισίματα κάτω από το 858, το πιθανότερο είναι πως θα κλείσουν τα δικά τους short την δεύτερη ημέρα, όταν στα διάφορα σιτέ, θα ψυθιρίζεται πως "έσπασαν οι στηρίξεις".

austin είπε...

Όπως είπε και ένας γνωστός μου όταν του είπα ότι ακολουθώ τεχνική ανάλυση:

"Ακόμα και ένα παιδάκι μπορεί να ζωγραφίσει γραμμούλες κτλ, αρκεί να έχει μια βασική αντίληψη. Είναι δυνατόν δύο ή και περισσότερες γραμμούλες να ορίζουν λεφτά. Πολλά λεφτα???"

Η αλήθεια είναι ότι από την γραμμούλα την χθεσινή του τραπεζικού αντέδρασε. Αλλά από την άλλη έχει κάνει ότι σπάει πάνω ο ΜΥΤΙΛ την κατερχόμενη πολλές φορές. Στο κάνει ότι την σπάει τσίμπησα. Στο ξανακάνει ότι σπάει ξανατσίμπησα.

Τελικά, βλέπετε στο ταμπλό τι έχω τσιμπήσει...

ArTaXiA είπε...

Εμ! Δεν άκουσες προτροπή όψιμου γκουρού παραδιπλανού ιστολογίου, ο οποίος σε απέλπιδα ερώτηση πελάτη του (μάλλον), "τι γνώμη έχεις για ΜΥΤΙΛ", απάντησε "όσο είναι κάτω από 9,80 υπάρχει πρόβλημα".

https://youtu.be/P0tCJX6FUTk

austin είπε...

χαχα! Και τα λεγα το πρωί, δεν μπορεί να σπάσει πάνω ο ΜΥΤΙλ...τι ήθελα να τσιμπήσω? Με παραπλάνησε η αγορά και όχι...μόνο

ArTaXiA είπε...

Πάντως, όσοι ενδιαφέρεστε έχουμε μια ωραία ομαδούλα στο FB, "Sic Transit Mundi Gloria", λέμε καμιά βλακεία να περνάει η ώρα, να ξέρετε ωστόσο πως η πόρτα είναι πολύ αυστηρή και μην περιμένετε τίποτα tips για χαρτάκια.

austin είπε...

Είναι επί πληρωμή?

ArTaXiA είπε...

Ναι, θα σε πληρώσουμε να μας κάνεις πλούσιους.

michele είπε...

Παμε αλλη μια τωρα που επεστρεψα.
Αrt οπως ξερεις και σε μια σπηλια να με βαλεις με εναν υπολογιστη και ενα γραφημα εστω και φτωχουλι χωρις να εχω καμια πληροφορηση, καμια επαφη με το εξωτερικο περιβαλλον, τα sites, το θερινο ηλιοστασιο κλπ
μπορω να σταθω.
Αντιθετως ενας ανθρωπος χωρις γνωσεις τεχνικης αναλυσης, ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ τελειως απο το συστημα.
Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ υπαρχει σαν πληροφορια ενσωματωνεται συνηθως προκαταβολικα
στας γραμμας.
Οταν η ταση ειναι ουδετερη οπως τωρα, απλα προετοιμαζεται μια κινηση.Και προσφερεται για κανα μικρο-trading

Οι παραπανω πληροφοριες που ανεφερες κι εσυ κι εγω απλα μειωνουν τον κινδυνο γιατι προσφερουν περαιτερω δεδομένα.
Εμενα με ενδιαφερει -πιστευω και ολους- το price action και δευτερευοντως το ΓΙΑΤΙ.
Στις αγορες η ΙΔΙΑ ΕΙΔΗΣΗ μπορει να στειλει δεικτες και επανω και κατω με τους αναλυτες να μπορουν να δικαιολογηουν επιτυχως και το πανω και το κατω

ArTaXiA είπε...

Ωραία, και επειδή σε βλέπω σοβαρό στην απάντησή σου, (όχι πως περίμενα κάτι διαφορετικό δηλαδή), δεν σε ανησυχεί η αντιστροφή της πορείας των ομολόγων και οι δύο αναφορές πώλησης από UBS και SG, με την ταυτόχρονη αύξηση της απόδοσης των; Το ξεκόβεις αυτό από την πορεία της αγοράς γενικότερα;

Τι αφήγημα θα έχει κάποιος να πουλήσει το ΧΑΑ πλέον; Το φορολογικό, το οποίο αποδείχτηκε πίπες καμαρωτές; Τα ομόλογα, τα οποία τερμάτισαν, μηδενίζοντας το spread με τα ιταλικά; Τα ελληνικά κέρδη, τα οποία δεν προέκυψαν στα όσα εννιάμηνα δημοσιεύθηκαν; Τις επενδύσεις που ακόμα τις περιμένουμε;

Ή μήπως θα πουλήσω ελληνικό όνειρο; Δώσαμε ΟΛΠ και άδεια στην Bank of China και πήραμε ατέλεια στον κρόκο Κοζάνης και ακτινίδια; Μεγάλη επιτυχία!

Θα πουλήσω Ελληνικό, όπου η ΛΑΜΔΑ ήδη στεγνώνει την αγορά, γυρεύοντας τα κεφάλαια να το φτιάξει; Με τις παραδοχές για 38€ το μέτρο ενοίκιο και τιμές πώλησης από 4,500€ το μέτρο; Παραδοχές που στηρίζονται στις σημερινές τιμές όπου τα ακίνητα στο μέτωπο του Αγ. Κοσμά είναι καμμιά εκατοστή όλα; Δηλαδή, 7.000 νέα διαμερίσματα προσφορά στην αγορά δεν θα ρίξουν τις τιμές από τα 6,500€ το μέτρο σήμερα;

Βασικές έννοιες οικονομικές θεωρίας πρώτο εξάμηνο, προσφορά και ζήτηση.

Καληνύχτα Κεμάλ. Όποιος αγόρασε Κυριάκο έχασε στην χειρότερη, δεν κέρδισε στην καλύτερη. Τι μας έμεινε; Η Μαριάννα στο Προεδρικό μέγαρο (λείπει ο μάρτης;) και η σύζυγος Μπουμπούκου να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι.

Καληνύχτα Κεμάλ ΙΙ.

michele είπε...

Πραγματικα δεν εχω χρονο να κανουν αναλυση περι της προοπτικης. εχεις μια αποψη -που φυσικα θα πεσει εξω- σχετικα με την προοπτικη της ελληνικης οικονομιας και επομενως της αγορας.

Μπορω ομως να σου πω οτι η UBS στην οποία αναφερθηκες
τον ΜΑΙΟ !! ελεγε ΠΟΥΛΗΣΤΕ ελληνικά ομολογα.
Εδω το σχετικον:

https://www.capital.gr/agores/3358340/ubs-sell-gia-ola-ta-ellinika-omologa-poioi-einai-oi-kindunoi-gia-tous-ependutes?fbclid=IwAR1VcnAxIn7nvC7WNFG4H_vLIXqPnHbkvESGMWRhHArF3vw-F3wE1TQadoA\

Μπραβο στους γκουρουδες!! Εγω αντιθετα, ειχα βαλει κατι "διαμαντια" απο νωριτερα και ελεγα παμε επανω
Αλλα ποιος ειμαι εγω μπροστα στους παγκοσμιους γκουρούδες ; ταπεινος σχολιαστης

michele είπε...

Παρ ολα αυτα, ας υποθεσουμε οτι εγω βλεπω λαθος την προοπτικη. Εσυ τι πιστευεις, δεν θα μου το δειξει η αγορα ή δεν θα πειθαρχησω;
μολις δω στραβα πραγματα indeed ομως και οχι μαϊμου ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΩ

Ολα αυτα τα λεω σε πρωτο προσωπο για να καταδειξω τη λογικη μου οχι κατι αλλο.
Ουδεις ασφαλτος που ελεγε και η Αντζελα

mixalis mixalios είπε...

Τελικά ένας από τους δύο τα πήρε, ή ο Λοβέρδος ή η Τουλουπακη...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ο συνδιασμός κλείνει και με γ) και οι δύο δ)κανενας από τους δύο :)
Γιατί έχουν αποκλειστεί το γ) & δ)¿

mixalis mixalios είπε...

Το και οι δύο το σκέφτηκα και παίζει, έχεις δίκιο. Ο Λοβέρδος την κατηγορεί ότι απέκρυψε μαρτυρίες, ένα υψηλόβαθμος δικαστικός δεν το κάνει κατά λάθος αν ισχύει αυτό! Άρα ή έχει δίκιο ο Λοβέρδος η δικαίως κατηγορείται ή και οι δύο τα έχουν πάρει από διαφορετικούς δωροδοτες....

hippy είπε...

Χαιρετώ την καλή παρέα

ως προς τα ομόλογα πίστευα κι είχα δώσει τιμή στόχο 1,20% για το 10ετές ΟΕΔ μέχρι τέλους του έτους. Μπορεί και να πέσω λίγο έξω αλλά ερασιτέχνης είμαι (αυτο)δικαιολογούμαι.

Η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ακολουθεί την πανευρωπαϊκή άνοδο...κατά τη γνώμη μου ίσως οφείλεται στην αλλαγή στην ηγεσία της ΕΚΤ... πρέπει η κυρία Λαγκαρντ να δώσει τα διαπιστευτήρια της. Δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει αλλαγή στρατηγικής μέχρι τέλους του 2020 έτσι δεν είναι?

 Εάν δούμε τα ελληνικά ομόλογα  να έχουν αντίθετη συμπεριφορά απ΄ της ευροζώνης, αρκετά πιθανό, υποπτευόμαστε ότι ίσως επίκειται νέα έξοδος στις αγορές που δεν το λες και κακό. Αντίθετα μάλιστα.

Ως προς τα καλά νέα για την χώρα μπροστά μας εγώ βλέπω τις πιθανότατες αναβαθμίσεις από τους "οίκους" στο προσεχές 8μηνο, την αποπληρωμή ίσως και του συνόλου των δανείων του ΔΝΤ, την αύξηση του ΑΕΠ, την μείωση της ανεργίας.

Ως προς τις μετοχές όλοι ξέρουμε ότι στατιστικά το τέλος Νοέμβρη είναι η καλύτερη περίοδος για αγορές. Συμπίπτει και με την αλλαγή σταθμίσεων της Μοργκάνας στις 26/11 δένει το γλυκό. Προσωπικά έχω επενδυτική θέση σε ΑΔΜΗΕ, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΠΑΠ την οποία έχω κατά νου ν΄αυξήσω.

Όλοι αγαπάμε το trading αλλά είναι δύσκολο και το επιτυχημένο trading για λίγους. Η επένδυση είναι ευκολότερη. Προσωπικά έχω σαν στόχο για το 2020 απόδοση 10-12% κι αισιοδοξώ-ελπίζω ότι θα τον πετύχω. Είμαι αισιοδοξος...φαίνεται?



michele είπε...

Προσεξτε τωρα: Η εισαγγελεας εχει 3 χρονια το φακελο και κωλοβαραει να στηθει η σκευωρια, δεν εχει βεβαια βρει τιποτα εχουν ψαχτει λογαριασμοι ,ξεσκονισμα κλπ
και την ΕΠΟΜΕΝΗ ημερα που της ΠΑΙΡΝΟΥΝ την υποθεση για να τη στειλουν σε εμπειροτερους δικαστες.
Βγάλτε συμπερασμα :))

hippy είπε...

Όσον αφορά τους "οίκους" όλοι, μα όλοι, μα όλοι ακολουθούν την τάση. Δεν την προβλέπουν. Έπονται. Σιγά να μην τους πάρουμε στα σοβαρά. UBS ε? Αυτή δεν είναι που την γλύτωσαν το 2008 οι φορολογούμενοι της χώρας της απ΄την χρεοκοπία? Και πρέπει να την πάρω στα σοβαρά? Μη χέσω

michele είπε...

4.52. Επειση το σχολιο σου Ηλια, ειναι η επιτομη της φωνης της λογικης
να προσθεσω οτι κατα τη γνωμη μου παιζει μεγαλο ρόλο και το τι θα κανουμε με τα ANFA'S και τα SMP,τα κερδη δηλ των ομολογων που διακρατουν οι κεντρικες τραπεζες και θα μας επιστρεψουν,
ΑΝ πετυχουμε αυτα αντι για μειωση του χρεους να κατευθυνθουν σε δημοισες επενδυσεις, θα ειναι καλο σημαδι για την αγορα

michele είπε...

4.58! like again Ηλια

hippy είπε...

ΜΥΤΙΛ. Ο ορισμός του "πίστευε" και μη ερεύνα". I love Vangelis

michele είπε...

Ψυχουλα ο Βαγγελης ...

michele είπε...

Και το γελιο ειναι οτι ο ΔΤΡ εκλεισε στις 848,00! μονάδες
Μα δεν τους ξεφυγε ουτε σεντ :))

hippy είπε...

Συνήθως η Μοργκάνα αλλάζει τη στάθμιση των μετοχών στους δείκτες τέλος του μήνα. Επειδή οι αλλαγές φέτος αφορούν και μετοχές της Σαουδ. Αραβίας το χρηματιστήριο της οποίας θα είναι κλειστό εκείνες τις μέρες αποφάσισαν να γίνει κατ΄εξαίρεση στις 26/11. Μια και έχω σημαντική θέση στον ΟΠΑΠ ρώτησα σε ιδιωτική ΑΧΕ τι εκροές περιμένουν. Μου απάντησαν ότι ΔΕΝ περιμένουν ανάλογες του FTSE για το χαρτί και συνολικά μικρές...περίπου 20 εκατ. και για τις 8 μετοχές.

Δεν το έχω διασταυρωμένο, το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη έτσι?

michele είπε...

Ναι συνηθως αναγγελονται την πρωτη εβδομαδα του μηνα και πραγματοποιουνται εκει προς το τελος

Μακαρι να ειναι ετσι Ηλία με τις εκροες