Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΓΔ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online 

ΓΔ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ  ΓΡΑΦΗΜΑ... ( ΟΥΠΣ!) 

Μεγαλος σχηματισμός της χρονιάς ,τύπου κούπα με χερούλι. Διακρίνεται το diamond  του Ιανουαρίου και η εξαιρετική κίνηση που έδωσε.

http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/01/blog-post_30.html#more

Ο δείκτης έχει διαφύγει ανοδικά και βρίσκεται  3 μονάδες από τα υψηλά έτους των 901,57 μονάδων.
Επιβεβαιωμένη λύση του σχηματισμού δίνει τιμή-στόχο σε μεσοπρόθεσμο διάστημα στην περιοχή των 1160-1180 μονάδων.

Αδυναμία υπέρβασης ,θα επαναφέρει τον δείκτη στις 877  μονάδες της Ν και πιο κάτω στις 858 μονάδες.
Η υπέρβαση απαιτεί ένα εβδομαδιαίο όγκο συναλλαγών άνω του 200 εκ τεμαχίων .
Ο ταλαντωτής rsi 14 στις 60 μονάδες, στην ουδέτερη ζώνη, διατηρεί τα περιθώριά του.

21 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιλησες και μια φορα σωστα ρε σκακιστα.

austin είπε...

Αν θέλουμε να μπούμε σε μία σειρά, πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου.

Αν κάποιος πιστεύει ότι θα πέσει η δουλειά του επειδή δεν θα μπορεί να καπνίσει μέσα στο μαγαζί ο πελάτης...τι να πω, είμαστε έτη φωτός πίσω.

Ο άνθρωπος βγαίνει για να περάσει καλά, να επικοινωνήσει και όχι με αυτοσκοπό να καπνίσει. Όπως όλες οι παμπ εδώ και πολλάαα χρόνια στην αγγλία, είναι γεμάτες είναι εσωτερικώς και... έξω είναι γεμάτες με τους καπνίζοντες.

Για ακόμα μια φορά ασχολούμαστε με βλακείες. Σιγά μην σταματήσει ο κόσμος να βγαίνει επειδή απαγορεύτηκε το κάπνισμα εντός. Άσε που η βρώμα της τσιγαρίλας στα ρούχα και πιο πολύ η αποπνικτική ατμόσφιαρα μπορεί να ήταν αποτρεπτικό για τους μη καπνίζοντες

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin ..δεν μιλαμε για τεκεδες..
Μιλαμε για μαγαζια με εξαερισμο που τραβαει και την σκονη..
Οσο για το αν βγει ο πελατης να διασκεδασει..σου απαντω..ναι θα βγει..και στο πρωτο τεταρτο μην τον ειδατε..δηλαδη.. δεν θα καταναλωσει εντος του καταστηματος..
Δεν ξερω ποσο μπορει να σε ενοχλει ενας καπνιστης εντος καταστηματοςμε σωστο εξαερισμο..απο εναν αλλον που ειναι μεθυσμενος..πρεζομενος...χαπακωμενος..
Εμενα με ενωχλει το δευτερο...

michele είπε...

Οπου υπαρχουν παραθυρακια ,αστα να πανε :)) Την καλημερα μου σε όλους

austin είπε...

Επειδή και εγώ σε μαγαζιά δούλευα κάποτε και εξαερισμό είχαν, μια χαρά γύρνα τεκεδιασμένος!

Τώρα, ακόμα και εξαερισμό να έχουν, η τσιγαρίλα είναι τσιγαρίλα. Και δηλαδή αυτός που καπνίζει και έξω έχει 10 βαθμούς για παράδειγμα, στο τέταρτο που θα πάει? Σπίτι του να κάτσει?

Οπλα εδώ θα μαστε και θα δεις ότι όλα καλά θα πάνε, άσε που η παραβίαση πάλι θα πάει σύννεφο, εκτός και αν το πήραν απόφαση με πρόστιμα διαρκή...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ακου φιλε austin..
Ωραι αυτα που λες...αλλα..ακου καποιον απο μεσα..
Τζιρος..- 30%
Και τωρα πες μου κααι κατι αλλο..
Η υστερια αυτη του Μητσοτακη..γιατι να μην υπαρχει για το αλκοολ...
Βαζουμε ενα στοιχημα οτι αν την στησουν σε οποιοδηποτε δρομο οι αστυνομ...πρωι..μεσημερι..βραδυ..οι μισοι που θα περασουν θα ειναι πιωμενοι..πρεζωμενοι;
Γιατι δεν τον ενοχλει αυτο..
Γιατι δεν τον ενοχλει οτι αν πας σε δημοσιο νοσοκομειο θες 100 ευρω την ημερα για τα παρελκωμενα..εκτον νοσηλιας..
Γιατι δεν εχει υστερια που τα σχολεια ειναι στο μαυρο τους το χαλι..
Γιατι δεν εχει υστερια που χθες με μια βροχουλα κοπηκε η Ελλαδα στην μεση..
Ας φτιαξει αυτα και αλλα..και ας μιλησουμε μετα για το τσιγαρο..μπου τον πηρε ο πονος..
Τον ψηφισα..αλλα αυτα που πρεπει να πω θα τα πω..οπως τα ελεγα και για τον αλλον τον τσε..

michele είπε...

Πες του τη ομως σε κανα αλλο θεμα, οχι εκει που εχει ΔΙΚΙΟ. Ολος ο κοσμος ακομα και οι Τουρκοι ( θυμιζω το "καπνιζω σαν Τουρκος" ) το εχουν καταφερει

ο Ελληναρας δεν μπορει για 2-3 μηνες χειμωνα. Οσο για το αλκοολ, αν σε πιασουν να οδηγεις πιωμενος το τρως το προστιματακι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω μιλαω για την υστερια σχετικα με το τσιγαρο..
Και βλεπω εδω..χιλιαδες κλησεις στο νουμερο ταδε για τους καπνιστες..
Και ρωταω..
Πηρε κανεις στα αντιστοιχα νουμερα τηλ.γιατι..
Ειδε πιωμενο στο τιμονι;
Γιατι η διπλανη του τρωει ξυλο καθε μερα απο τον αντρα της;
Γιατι καποιος στην εθνικη παταει στην ΛΕΑ;
Γιατι μιλςνε στο κινητο ενω οδηγουν..
Γιατι..γιατι..γιατι...
Δεν εχεις υποψην σου τι υστερια υπαρχει..και τι μενος για τους επαγγελματιες του κλαδου...

Nikos Ok now gr είπε...

πάντα το μεταβατικό στάδιο φέρνει αναστάτωση.
όπως και σε κάθε ευρωπαικη πολη όταν πάει ο ελληνας γινεται ένα με τους κανονες εκει κ ξοδευει μια χαρα και βγαινει εξω να καπνισει,ετσι και εδώ.
φυσικά θα υπάρχει αναστάτωση ,φυσικά καποια μαγαζια θα παρανομούν αλλά σαν χώρα ειναι ντροπή αυτο που γινόταν με το κάπνισμα.
πιο πολύ πιστευω οτι ειναι κίνηση εντυπωσιασμού,να δείξει οτι θα γινουμε μια χώρα που ακολουθει κανόνες και προχωράμε μπροστά αλλιώς σιγά μην είχε ορεξη ο μητσοτσακης να του κάνουνε παραπονα όλοι οι κλαδοι της εστιασης,ή νομιζετε οτι δεν έχει αρκετους φιλους σε αυτον τον κλάδο...

michele είπε...

Παιδες οταν 70-75% του συνολου και μεγαλο ποσοστο των ιδιων των καπνιστων συνηγορει σε ενα μετρο, δεν υπαρχει αλλη λυση παρα να συμφωνησει και η μειοψηφια.

Ο,τι και να πεις ΟΠΛΑ, το καπνισμα στο εστιατοριο ειναι το μονο που απευθειας ενοχλει τον αλλο. Ολα τα αλλα που λες δεν τον ενοχλουν ευθεως
Και μιλαμε οτι εγω καπνιζα 35 χρονια και τωρα ειμαι ατμιστης. Μου τη σπαει να βγαινω εξω αλλα το σωστο ειναι αυτο.
Κανεις και γνωριμιες βγαινοντας εξω, αλλα το θέμα ειναι οτι βγαινω μαζι με τη γυναικα μου :))

hippy είπε...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΠΟΛΛΑ ΤΑ «ΜΙΛΙΑ» ΜΕΧΡΙ ΤΑ STRESS TESTS

Μαραθώνιο 228 ημερών θα πρέπει να «τρέξει» το εγχώριο banking προκειμένου να περάσει αλώβητο τα stress tests του Ιουλίου του 2020. Έναν αγώνα δρόμου σε αντίξοες συνθήκες, σε ένα περιβάλλον που, εν πολλοίς, επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις, τις σχέσεις Βερολίνου-Φραγκφούρτης.

Υπό την πίεση της ΕΚΤ, τις εκ των υστέρων παρεμβάσεις του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, που οδηγούν σε ολική ανατροπή των σχεδιασμών για τιτλοποιήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης, το τραπεζικό σύστημα έχει να διαχειρισθεί και τα εσωτερικά ζητήματα, με αυτό των νέων χρεώσεων να οδηγεί σε πρωτοφανείς (για τα ελληνικά δεδομένα) ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε υψηλότατο μάλιστα επίπεδο. Ωστόσο, κύριος στόχος και των τεσσάρων ομίλων είναι να εμφανίσουν εξορθολογισμένους ισολογισμούς χρήσεως 2018 βάσει των οποίων θα γίνουν οι έλεγχοι αντοχής από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή), να επιτύχουν τη στοχοθεσία για τη μείωση των κόκκινων δανείων για φέτος, να ενισχύσουν τη λειτουργική κερδοφορία τους, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο των αναγκαστικών αυξήσεων κεφαλαίου, ή ακόμη –στην ακραία περίπτωση– το ενδεχόμενο στρατηγικών συνεργασιών.

«Αχίλλειος πτέρνα» είναι τα προβληματικά χαρτοφυλάκια, που βαραίνουν τους ισολογισμούς και πιέζουν την καθαρή θέση τους σε μια περίοδο κατά την οποία η πιστωτική πίστη μετά βίας είναι θετική, οι καταθέσεις αυξάνονται μεν, αλλά με βραδύ ρυθμό, και η καθαρή κερδοφορία δεν έχει διαχρονικό χαρακτήρα. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η παρέμβαση του SSM, που ζήτησε από τους τραπεζίτες να διενεργηθεί το κύριο μέρος των τιτλοποιήσεων μέσω κρατικών εγγυήσεων.

Η «καυτή αλήθεια» είναι πως οι τράπεζες έχουν σημαντικά χαμηλότερο συντελεστή κάλυψης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από προβλέψεις σε σχέση με τις ιταλικές. Επιπλέον, με την τελευταία στοχευμένη αξιολόγηση εσωτερικών υποδειγμάτων, αναδείχθηκε η ανάγκη αναμόρφωσης του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού. Από τις τέσσερις τράπεζες, η Εθνική ήταν αυτή που έφερε μπροστά όλο το βάρος, διαδικασία που πιθανόν να ακολουθήσουν και οι άλλες τρεις συστημικές.

«Με την παρέμβαση του SSM, που επί της ουσίας... πάγωσαν προγράμματα τιτλοποιήσεων, ορισμένα εκ των οποίων είχαν παρουσιασθεί σε ειδικές ημερίδες, στο Λονδίνο (σ.σ. περίπτωση Αlpha Bank), όλος ο σχεδιασμός για το 2019 πήγε τουλάχιστον 2-3 μήνες πίσω, με συνέπεια να είναι ορατός ο κίνδυνος μη επίτευξης του στόχου για τα NPEs για το 2019...», εκτιμά χαρακτηριστικά κορυφαίος τραπεζικός παράγοντας, ο οποίος ήταν επιφυλακτικός στο κατά πόσον οι φετινοί στόχοι θα επιτευχθούν και από τους τέσσερις ομίλους.

Το πρόβλημα είναι πως, μετά και την έγκριση του Hercules Project από την DG Comp –διαδικασία που όμως θα πρέπει να ξαναγίνει με βάση τα αναθεωρημένα πλάνα τιτλοποιήσεων, τίθεται εν αμφιβόλω η εμπρόσθετη τιτλοποίηση NPEs, ύψους 7,5 δισ. Σε αυτό το απευκταίο ενδεχόμενο, όλος ο σχεδιασμός για φέτος πέφτει, στην κυριολεξία, εκτός στόχων. Επιπροσθέτως, η δραματική καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής» αποστέρησε από τις τράπεζες ένα καλύτερο τέταρτο τρίμηνο, που σε μικρότερο ή μεγαλύτερο
βαθμό θα βελτίωνε τη συνολική εικόνα για τη χρήση 2019


(από την εβδομαδιαία ηλεκτρονική οικονομική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ WEEK, του περιοδικού ΧΡΗΜΑ)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φωναζω λιγο..αλλα η ζημια μου μεγαλη.

hippy είπε...

Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Φωναζω λιγο..αλλα η ζημια μου μεγαλη.


Ελπίζουμε και θέλουμε να είναι μικρης διάρκειας. Κανείς δεν θέλει να χάσει ο συμπατριώτης και συνφορολογούμενος

michele είπε...

Θα προσαρμοστει και ο ΟΠΛΑ δεν τον φοβαμαι, αλλωστε την προσωρινη "χασουρα" θα την καλυψει απο σωστες επιλογες στην αγορα που εχει καλα χρόνια μπροστα της

Οσον αφορα για τις τραπεζες Hλια, δεν θα με χαλαγε μια μετρημενη ΑΜΚ που θα ειναι και η τελευταια της κρίσης και πιο σημαντικη και στην οποια θα εμπαινα με τα μπουνια.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευχαριστω κυριε hippy..
Ειμαστε και συμπατριωτες;χαχα για πειτε..

austin είπε...

Σήμερα είναι η ιδανική μέρα για τον Πετράν. είναι γθα αυτούς τους τ΄τιλους του, κόπωση στην αγορά!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

καλά οι δημοπρασίες στην alpha ήταν wow 4ml στη συνεδρίαση και 3,5ml στη δημοπρασία!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

η δε Mig είναι όντως αυγουστιάτικη +5 ;)

michele είπε...

Ενα σχετικο ενδιαφερον, μονο στο τελος της συνεδριασης με μεγαλη αυξηση του ογκου συναλλαγων λογω MSCI

ΟΠΑΠ 3,5εκ τμχ, ΕΥΡΩΒ 14,9 εκ ΔΤΡ σχεδον 29 εκ τμχ 1,3εκ ο ΟΤΕ

891,86 μονάδες ο ΓΔ 146 εκ ο συνολικος τζιρος με 8,9εκ πακετα στο -0,71%

mixalis mixalios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
cornelsen είπε...

Πολύ καλό το σημερινό άρθρο σου michele για την τεχνική εικόνα του Δείκτη. Σου βγάζω το καπέλο...