Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΜΠΕΛΑ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online 

ΜΠΕΛΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Στα ιστορικά υψηλά κινείται η μετοχή με μια κεφαλαιοποίηση στα 2,55 δισ.
Από τα χαμηλά του Μαΐου των 14,32€ ο τίτλος εχει κάνει μια πλαγιοανοδική κίνηση που ορίζεται από την γραμμή τάσης R .

Aπο τον Οκτώβριο, δημιούργησε με την κίνησή της έναν ανοδικό σφηνοειδή σχηματισμό Β-Β1 και ήδη βρίσκεται κοντά στα υψηλά ( 18,88 της 8ης Ιουλίου) 
όπου διακρίνεται μια έντονη μεταβλητότητα.
Υπέρβαση των υψηλών θα δώσει κίνηση προς την άνω πλευρά του σχηματισμού Β πάνω από τα 19,50€.

Ιδιαίτερα πιθανή πάντως μια διόρθωση  και σε περίπτωση που αναπτύξει μεγαλύτερη δυναμική με καθοδική διάσπαση του σχηματισμού, ισχυρή στήριξη θα προσφέρει η ΚΑ στα 17,65€, σημείο απ όπου είναι ενδεχόμενη μια εκ νέου ενεργοποίηση των αγοραστών με αντίδραση για την επαναπροσέγγιση των υψηλών.

Αρνητική διαγραμματική εξέλιξη και με αύξηση του όγκου συναλλαγών, θα υπάρξει μόνο με την καθοδική διάσπαση των 17,65€ με "εμπόδιο" πλέον τον ανερχόμενο κμο 200 ημ ( αυτή τη στιγμή  στα 16,34ε) .


24 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :) Τραπεζικος σε υποχωρηση προς τις 848 μονάδες
Η αγορα στεκεται με τις δεικτοβαρεις μη τραπεζικες

ArTaXiA είπε...

Πού είναι όλοι εκείνοι που μιλούσαν για 900 μονάδες; Πού είναι ο καραγκιοζάκος μας που είναι μονίμως αγορασμένος και εμφανίζεται όταν η αγορά ανεβαίνει; Δεν τον βλέπω....

μπαρμπαλιας είπε...

ηρθε ο μπατσας ....της πανκ

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μπάνκ Μπάνκ ..he shoots me down.
Τι να πώ για τον ΟΠΑΠ...ευτυχώς με είχε εκνευρίσει αυτός ο ξένας που τον έχει ...άκου αγορά κάτω από την χρηματιστηριακή αξία.
Επίσης ένα μπράβο και στον κύριο Ηλία για την σιγουριά που είχε και βγήκε,στην συγκεκριμένη και εδώ και μήνες δεν ξεχνα να την αναφέρει :)

michele είπε...

Eγω εδω ειμαι παντως Αρτ :) το θεμα δεν ειναι να φτασεις, γιατι φτασαμε τις 900, το θεμα ειναι να τις περασεις.
Με τα ιδια λεφτα να κυκλοφορουν ,με την ΑΜΚ της ΛΑΜΔΑ να απορροφαει ρευστοτητα, δεν περναει ετσι

θεμα χρονου ειναι βεβαια, ο καιρος γαρ εγγυς χαχα

hippy είπε...

Χαιρετίζω

Η χαρά μου είναι μεγάλη αλλά και η τιμή προκλητική...έδωσα το 1/4 της θέσης στον ΟΠΑΠ στα 10,68...μακάρι να συνεχίσει η άνοδος για να κερδίσουν τα υπόλοιπα. Οι τεχνικάριοι της ομάδας νομίζω θα έλεγαν πως εάν σπάσει τα 11,15 του ΙΑΝ/2018 μετά sky is the limit ή (θα τολμήσω την ιεροσυλία) τα 13,65 του τιπΟΤΕνιου. Ωστόσο χρειάζεται ρευστότητα για το πρότζεκτ της ΛΑΜΔΑ.

ArTaXiA είπε...

Και μιας και αποδώσαμε τα εύσημα, μην ξεχάσουμε όλους τους διεθνείς οίκους που μας σκότισαν τον έρωτα με την ΑΛΦΑ, και τι ωραίο bet που είναι, και πόσο νοικοκυρεμένη και το απόλυτο play, και τα είδαμε τα χαϊρια τους.

Μπράβο! Όχι μπράβο!

hippy είπε...

Φίλε καλλιτέχνη προσωπικά αρκετές φορές έχω δώσει σαν στόχο ΓΔ τις 950 μονάδες max. Η τιμή δεν είναι τυχαία, είχα ποστάρει μια ανάλυση παλιά (που να την ψάχνω) όπου φαινόταν ότι στο μέσο όρο τους οι μετοχές του FTSE25 (εξαιρουμένων τραπεζών και ΔΕΗ) με την αντίστοιχη στάθμιση τους βρίσκονταν στα όρια των υψηλών του Μαρτίου 2014. Πολλές από αυτές τις μετοχές του 25αρη είναι ακόμα κοντά στα όρια των τιμών που αντιστοιχούσαν στις 1360 μον ΓΔ 2014 (πχ ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, η κούκλα ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ κλπ). Συνεπώς με τη δική μου οπτική με τις προβληματικές ακόμα συστημικές (παρά τον ΗΡΑΚΛΗ) και τη δυσκοίλια ΔΕΗ δύσκολη, πολύ δύσκολη η σημαντική κίνηση ακόμη.

Θεωρώ όμως σωστά, μετρημένα και σημαντικά τα βήματα που κάνει η νέα κυβέρνηση και καθώς υπάρχουν αρκετά ακόμα καλά νέα* μπροστά πολύ πιθανή την άλωση εκ νέου των χιλίων δηλαδή επανάληψη του 2012.

* αναβαθμίσεις από "οίκους", συνέχεια των πληρωμών του ΔΝΤ για οριστικό ξεκούμπισμα, έλευση των ANFAs και χρήση τους στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, συνέχεια στην αύξηση απασχόλησης και ΑΕΠ πολύ περισσότερο που έχουμε χαμηλή βάση εκκίνησης κ.α.

hippy είπε...

Ως προς τις τράπεζες...βαθιές αναπνοές και ψυχραιμία


ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΠΟΛΛΑ ΤΑ «ΜΙΛΙΑ» ΜΕΧΡΙ ΤΑ STRESS TESTS

Μαραθώνιο 228 ημερών θα πρέπει να «τρέξει» το εγχώριο banking προκειμένου να περάσει αλώβητο τα stress tests του Ιουλίου του 2020. Έναν αγώνα δρόμου σε αντίξοες συνθήκες, σε ένα περιβάλλον που, εν πολλοίς, επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις, τις σχέσεις Βερολίνου-Φραγκφούρτης.

Υπό την πίεση της ΕΚΤ, τις εκ των υστέρων παρεμβάσεις του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, που οδηγούν σε ολική ανατροπή των σχεδιασμών για τιτλοποιήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης, το τραπεζικό σύστημα έχει να διαχειρισθεί και τα εσωτερικά ζητήματα, με αυτό των νέων χρεώσεων να οδηγεί σε πρωτοφανείς (για τα ελληνικά δεδομένα) ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε υψηλότατο μάλιστα επίπεδο. Ωστόσο, κύριος στόχος και των τεσσάρων ομίλων είναι να εμφανίσουν εξορθολογισμένους ισολογισμούς χρήσεως 2018 βάσει των οποίων θα γίνουν οι έλεγχοι αντοχής από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή), να επιτύχουν τη στοχοθεσία για τη μείωση των κόκκινων δανείων για φέτος, να ενισχύσουν τη λειτουργική κερδοφορία τους, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο των αναγκαστικών αυξήσεων κεφαλαίου, ή ακόμη –στην ακραία περίπτωση– το ενδεχόμενο στρατηγικών συνεργασιών.

«Αχίλλειος πτέρνα» είναι τα προβληματικά χαρτοφυλάκια, που βαραίνουν τους ισολογισμούς και πιέζουν την καθαρή θέση τους σε μια περίοδο κατά την οποία η πιστωτική πίστη μετά βίας είναι θετική, οι καταθέσεις αυξάνονται μεν, αλλά με βραδύ ρυθμό, και η καθαρή κερδοφορία δεν έχει διαχρονικό χαρακτήρα. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η παρέμβαση του SSM, που ζήτησε από τους τραπεζίτες να διενεργηθεί το κύριο μέρος των τιτλοποιήσεων μέσω κρατικών εγγυήσεων.

Η «καυτή αλήθεια» είναι πως οι τράπεζες έχουν σημαντικά χαμηλότερο συντελεστή κάλυψης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από προβλέψεις σε σχέση με τις ιταλικές. Επιπλέον, με την τελευταία στοχευμένη αξιολόγηση εσωτερικών υποδειγμάτων, αναδείχθηκε η ανάγκη αναμόρφωσης του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού. Από τις τέσσερις τράπεζες, η Εθνική ήταν αυτή που έφερε μπροστά όλο το βάρος, διαδικασία που πιθανόν να ακολουθήσουν και οι άλλες τρεις συστημικές.

«Με την παρέμβαση του SSM, που επί της ουσίας... πάγωσαν προγράμματα τιτλοποιήσεων, ορισμένα εκ των οποίων είχαν παρουσιασθεί σε ειδικές ημερίδες, στο Λονδίνο (σ.σ. περίπτωση Αlpha Bank), όλος ο σχεδιασμός για το 2019 πήγε τουλάχιστον 2-3 μήνες πίσω, με συνέπεια να είναι ορατός ο κίνδυνος μη επίτευξης του στόχου για τα NPEs για το 2019...», εκτιμά χαρακτηριστικά κορυφαίος τραπεζικός παράγοντας, ο οποίος ήταν επιφυλακτικός στο κατά πόσον οι φετινοί στόχοι θα επιτευχθούν και από τους τέσσερις ομίλους.

Το πρόβλημα είναι πως, μετά και την έγκριση του Hercules Project από την DG Comp –διαδικασία που όμως θα πρέπει να ξαναγίνει με βάση τα αναθεωρημένα πλάνα τιτλοποιήσεων, τίθεται εν αμφιβόλω η εμπρόσθετη τιτλοποίηση NPEs, ύψους 7,5 δισ. Σε αυτό το απευκταίο ενδεχόμενο, όλος ο σχεδιασμός για φέτος πέφτει, στην κυριολεξία, εκτός στόχων. Επιπροσθέτως, η δραματική καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής» αποστέρησε από τις τράπεζες ένα καλύτερο τέταρτο τρίμηνο, που σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό θα βελτίωνε τη συνολική εικόνα για τη χρήση 2019


(από την εβδομαδιαία ηλεκτρονική οικονομική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ WEEK, του περιοδικού ΧΡΗΜΑ)

michele είπε...

Ηλια συμφωνω απολυτως στο 1.10 σχόλιό σου, για τον ΟΠΑΠ εχω αμφιβολιες για τοσο ψηλα νουμερα με 200 εκ κερδη, δυσκολο να πας εκει πανω
Μοιραζοντας τοσο μερισμα και απο χρησεις παρελθοντων ετων δεν μπορω να δω και πολυ growth τα επομενα χρονια
δεν ξερω τι θα βγαλει στο διαδικτυακο βεβαια
μετοχη οπως και ο ΑΔΜΗΕ μερισματικης αποδοσης

τα λεφτα θα ερθουν απο αλλου :))

hippy είπε...


* Strong Kri Kri (KRIr.AT – KRI GA) Q3 results out tonight: Net income seen +51% y-o-y to EUR4.8m (vs -8% in Q2), on ice cream sales rebound in Greece, solid yogurt and easy gross margin comps (Pantelakis Research)

(για τον φίλο καλλιτέχνη)

mixalis mixalios είπε...

Άρα δάσκαλε μικρή σημασία έχουν οι δείκτες αλλά ρόλο παίζει το stock picking.

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1708683/presveyths-ependyseon-o-prem-watsa.html

hippy είπε...

Μεγάλη αλήθεια φίλε Μιχαλιό...πολύ μεγάλη

mixalis mixalios είπε...

Καλά αφού οι Αμερικάνοι είναι σήμερα σε ανάπαυση πώς τσιμπάει η Αγορά τέτοια ώρα?

michele είπε...

Βολεύει το πανω-κατω χαμηλού κοστους, ειναι στα πλαίσια της προτετοιμασίας της επόμενης καλής κίνησης

austin είπε...

Και τι τσίμπημα...Βιαστικό, απότομο, και δυνατό!

mixalis mixalios είπε...

Ίσως παίζει ρόλο και το αυριανό κλείσιμο μήνα εντεκαμηνου κτλ

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

B))

mixalis mixalios είπε...

Θα πάει και 900 που θέλει ο Art και ο Πετραν....sorry Art που σε βάζω στην ίδια πρόταση, δεν έγινε από πρόθεση....

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Για το πειραχτήρι χαχχα

mixalis mixalios είπε...

Ακόμα και η ΙΛΥΔΑ κάνει όγκους....

mixalis mixalios είπε...

Φτου....παρατριχα 900! Για κλειστή Αμερική καλό όγκο είχε!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ωστόσο η ΑΔΜΗΕ κάνει τον Κινέζο στην άνοδο.

Έχουν αρχίσει και με εκνευρίζουν και οι Κινέζοι στον ΑΔΜΗΕ, αν και έχουν κάποιο δίκιο.

michele είπε...

http://www.bankingnews.gr/index.php?id=471598

ΚΡΙ ΚΡΙ: Στα 12,45 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη 9μήνου 2019