Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΔΤΡ

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΔΤΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Στις 23/10 στην παρουσίαση του δεικτη εδω: https://freeforumstocks.blogspot.com/2019/10/blog-post_23.html

επισημάναμε: "Σημαντική η αντίσταση G1 με επέκταση την G2 των 866 μον.

Ανοδική διάσπασή τους, με αυξημένο όγκο, θα προσδώσει μεγαλύτερη ορμή στον δείκτη και κίνηση προς τις 920 μονάδες.
Ο σχηματισμός ανάποδου ωκω που επισημαίνεται στο γράφημα, εάν και εφ΄οσον λυθεί ανοδικά δίνει ένα μεσοπρόθεσμο στόχο στην περιοχή των 1085 μονάδων στα υψηλά του Αυγούστου του 2017 ".

Πράγματι η ανοδική διάσπαση συνετελέσθη και ο στόχος των 920 μονάδων της F εξακολουθεί να ισχύει. 
Στο αρνητικό σενάριο, ο δείκτης μπορεί να επιστρέψει για το retest στην G1 των 848 μονάδων αλλα και στην στήριξη των 831 μονάδων της B10.
O ταλαντωτής RSI 14 μόλις έχει εισέλθει στην υπεραγορασμένη ζώνη, αποτυπώνοντας την δυναμική της κίνησης.


18 σχόλια:

austin είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/tetoia-sfaliara-den-tin-perimenan-oi-pseytogkoyroy-toy-ellinikoy-banking-kai-oi-pistoi-akoloythoi-toys/

Καλημέρα. Όντως μπόλικοι έλεγαν ακόμα και για κούρεμα στα χαμηλά των τραπεζών...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλημέρα Austin,

χωρίς να έχω διαβάσει το σχέδιο Ηρακλής, αυτό που όλοι λένε είναι ότι οι τράπεζες όντως θα χρειαστούν επιπλέον έως και 8δισ δάνεια εγγυημένα από το Ελληνικό δημόσιο.
Αν το παραπάνω ισχύει δεν μιλάμε για ανά-κεφαλαιοποιήση τραπεζών με τα γνωστά επακόλουθα.
Το παραπάνω είναι γνωστό και για αυτό το λόγο όλοι οι οίκοι αξιολόγησης είναι θετικοί προς το σχέδιο Ηρακλής.
Αυτό που λέει ο Μικρομέτοχος είναι ότι θα πάρουν δάνεια 8δις αλλά δεν αναφέρει πουθενά ανακεφαλαιοποίηση, ενώ και δεν αναφέρει ότι θα είναι δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου (άρα και χαμηλότοκα).

Γιατί θεωρείς ότι είναι νέα είδηση που θα οδηγήσει τις τράπεζες κάτω?

Σημειώνω ότι το χαρτοφυλάκιό μου έχει βέβαια 20% τράπεζες!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...


Austin άσε διάβασα και το Euro2day ... :)

mixalis mixalios είπε...

Και ΟΛΠ έχουμε λέμε...

https://www.euro2day.gr/news/politics/article/1705008/mhtsotakhs-tha-kanoyme-ton-peiraia-proto-limani-st.html

Χρήστος είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.............,
Η ουσία του άρθρου του ΜΜ και το συμπέρασμά του για το πόσο εύρωστες είναι οι τράπεζες (παραφράζω λίγο), είναι πολύ επικίνδυνο και παραπλανητικό.
Τα χρηματοοικονομικά των τραπεζών είναι σε μαύρα χάλια.
Βέβαια, ο συντάκτης μπερδεύει τεχνική, κυματική κλπ ανάλυση, καθώς και την χρηματοοικονομική ανάλυση.......... έτσι είναι καλυμμένος από όλες τις πλευρές...............
Φαλιρισμένα, συνεχίζουν να είναι μαγαζιά οι τράπεζες, δυστυχώς και είναι άκρως επικίνδυνο, κατά την γνώμη μου να ισχυρίζεσαι ότι αφού έφτασαν ή και ξεπέρασαν τις τιμές της τελευταίας ΑΜΚ, είναι μια χαρά και, ενδεχομένως, επενδύσιμες εταιρίες.
Πολλά μεγέθη τους είναι μαγειρεμένα σε μεγάλο βαθμό, με κρυμμένα νούμερα, επομένως και παραπλανητικούς δείκτες σε όλα τα στάδια των οφειλών σε καθυστέρηση (30+, 60+ αλλά και, κυρίως, 90+ ημερών).
Με τα χίλια ζόρια ''σπρώχνουν'' και ''ξανασπρώχνουν'' νούμερα από το ένα στάδιο καθυστέρησης στο άλλο προκειμένου τα νούμερα αυτά να μην είναι τόσο αποκρουστικά προς τα έξω.
Έχουν πολύ δρόμο ακόμη μπροστά τους για την πραγματική εξυγίανση.
Τώρα εάν θέλει κάποιος να επενδύσει από τώρα ή έχει επενδύσει πριν 5, 10 μήνες σε τράπεζες.............αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...........και εγώ είμαι μέσα σε 3/4 συστημικές εδώ και καιρό....αυτό δεν τις κάνει υγιείς επιχειρήσεις!!!
Την καλημέρα μου Μιχάλη.

michele είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους :) Μετα απο μια δυσκολη εβδομαδα και 1300 χιλ ταξιδι πανω -κατω επιστρέφουμε στον..αγώνα

austin είπε...

Νομίζω ότι το άρθρο απλά εστιάζει στο γεγονός ότι στα χαμηλά αρκετοί φώναζαν για πρόβλημα και τελικά τίποτα δεν έγινε.

Δεν λεει νομίζω κάπου ότι πάρτε αβέρτα τράπεζες... Και ίσως είναι και μπηχτή πουθενά συγκεκριμένα που δεν ξέρω. Ο μιχάλης ίσως που τα παρακολουθεί πιο στενά να έχει καμία ιδέα που πάει αυτό για τεχνική ανάλυση και μιγ κτλ.

Μιχάλη, και πάλι να ζήσεις να τον θυμάσαι. Πάντα δύσκολες στιγμές και ταλαιπωρίας.

austin είπε...

Πάντως δείχνει η αγορά πλέον να μην διορθώνει... Από την ταλαιπωρία τόσο καιρού, πάμε σε μη ουσιαστική διόρθωση. Βοηθάνε και τα ξένα...

mixalis mixalios είπε...

Μην πολυασχολούμαστε, μετά τις 16:00 τα σπουδαία, τακτοποιήστε κάποια εκκρεμότητα μέχρι τότε...

michele είπε...

Οσον αφορα τον αρθογραφο, σιγουρα καταφερεται εναντιον του Λεω ( "καταστροφολόγοι,υποστηρικτες της ΜΙΓ") και βεβαια εχει και το προβλημα των περισσοτερων "αναλυτων θεμελιωδων μεγεθών" που δεν τους αρέσει η τεχνικη αναλυση.

austin είπε...

Μιχάλη και ένα σχόλιο για το χθεσινό άρθρο που έβαλες...

michele είπε...

Κοιταξε το αρθρο επιβεβαιώνει ( με περαιτερω στοιχεια που προφανως θα ειναι στη διαθεση της προανακριτικης επιτροπης) οτι υπηρξε ενα μεγαλο σκάνδαλο σκευωριας. Κατι που ηδη ξεραμε οσοι εχουμε ασχοληθει με την υπόθεση.

Το θεμα σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι οτι αλλο πραγμα ειναι να ειναι σιγουρος για κατι αλλο να εχεις ενδειξεις ισχυρες ή αποχρωσες ,αλλο να εχεις αποδειξεις

michele είπε...

Πολυ χαμηλός τζιρος 26 εκ καθαρα μεχρι τώρα, χωρις ιδιαιτερα τεχνικα σημεια η συνεδρίαση
τα κεκτημενα ακολουθει

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Αυτός ο ΟΠΑΠ τι έπαθε ο κακομοίρης και πέφτει -3%

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...


Μειώθηκε η στάθμιση στον FTSE https://www.euro2day.gr/news/market/article/1705105/opap-meiothhke-h-stathmish-stoys-deiktes-ftse.html

hippy είπε...

Αναμένονται συνολικά (σε FTSE και MSCT) πωλήσεις 3,4 εκ. μετοχές περίπου. Η αλλαγή των δεικτων της ΜS θα γίνει γνωστή την Τετάρτη το βράδυ στις 6 του μήνα και θα ισχύσει απο 27/11 λόγω Σαουδικης Αραβιας η οποία αλλάζει ΠΑΛΙ στάθμιση...προσωπικά ψώνισα λίγο σήμερα στα 9,65 στα χαρτοφυλάκια των παιδιών (που σημαίνει επενδύω με ορίζοντα 5ετίας τουλάχιστον) έχω κατά νου να κάνω το ίδιο αύριο και θα ολοκληρώσω στις 27/11.

michele είπε...

Τωρα που ειπες Σαουδικη Αραβια, κοιταμε και την IPO της Αramco να δουμε τι χαρια θα πιασει

michele είπε...

Παιγνιον στις δημοπρασιες αυτη τη φορα με "καλυψη" τριων σχεδον μοναδων απο το -0,40 στο -0,13% και σε αλλες δεικτοβαρεις,οχι μονο
στις τραπεζες
Τζιρος σχετικα χαμηλο στα 44 εκ καθαρα η ΜΠΕΛΑ πρωταγωνιστης στα πακετα
με +1,71% στα 17,80