Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΟΠΑΠ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online 

OΠΑΠ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Μεγάλη εβδομαδιαία διαγραμματική απεικόνιση της μετοχης τα τελευταία 9 χρόνια.
Εχει δημιουργηθεί ενας πυθμένας πέντε ετών, τυπου κούπα με χερούλι, ο οποίος λύθηκε ανοδικά με μεσομακροπόθεσμο στόχο λιγο ψηλότερο απο την ισχυρή αντίσταση ΑΒ των 13,70€.
Ο τίτλος έπιασε την αντίσταση Χ1  στα 11,15€ διασπώντας με ενα μεγάλο κερί την προηγούμενη αντίσταση Ζ10 των 10,30 ευρώ , η οποία θα λειτουργήσει ως ισχυρή στήριξη σε περίπτωση υποχώρησης  της μετοχης, εαν και εφ΄οσον αρνηθει την ανοδική διάτρηση της Χ1 των 11,15€.
Ο εβδομαδιαίος RSI 14 προ των πυλών της υπεραγορασμένης ζώνης, λόγω της ορμής της προηγούμενης εβδομάδας.

78 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα,καλημέρα ! Καλή εβδομάδα σε όλους :)

hippy είπε...

Καλή μέρα με λιακάδα...όπως πάμε θα κάνουμε Χριστούγεννα στις παραλίες με τους χειμερινούς κολυμβητές...καλή βδομάδα...καλό μήνα.


Φρεσκάρω τιμή απόκτησης ΛΑΜΔΑ (με κόστος ΛΑΜΔΑΔ 0,60 που αγοράζει 1,217 νέες μετοχές)

0,60/1,217 = 0,493 + 6,70 = 7,193 δλδ όσο περίπου και στο ταμπλό.

Εάν προεγγραφώ για άλλες τόσες αδιάθετες (και εάν τις πάρω όλες) τότε έχω κόστος/μετοχή

0,60/1,217 = 0,493 διά 2 =0,247 + 6,70 = 6,947 μόλις 3% περιθώριο ασφαλείας


Το θεωρώ ελάχιστο αφού είμαι αρνητικός για την εταιρεία πολύ περισσότερο που δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι η προεγγραφή μου θα ικανοποιηθεί 100%...συνεπώς προσωπικά δεν με ενδιαφέρει

hippy είπε...

Δεν μ΄ενδιαφέρει προς το παρόν βέβαια καθώς το ταμπλό είναι ζωντανό και απρόβλεπτο...ωστόσο όπως λέει ο λαός "η καλή μέρα απ΄το πρωί φαίνεται"

ArTaXiA είπε...

Το Ελληνικό θα αποδειχτεί το μεγαλύτερο φιάσκο της δεκαετίας που έρχεται. Να δω πως θα το μεθοδεύσει ο Σπυρέτος να το φορτώσει κι αυτό στο δημόσιο, όπως την ΠΕΤΡΟΛΑ και την τράπεζα του.

Bonjour

Λευτερης είπε...

Καλημέρα καλή εβδομάδα σε όλους

https://www.mononews.gr/business/vook-building-gia-to-8-tis-elvalchalkor-tis-ikogenias-stasinopoulou

michele είπε...

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI) –ένας σύνθετος δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– έκλεισε στις 54,1 μονάδες τον Νοέμβριο, τιμή υψηλότερη από τις 53,5 μονάδες του Οκτωβρίου, και υπέδειξε την ταχύτερη βελτίωση της υγείας του ελληνικού μεταποιητικού τομέα που έχει καταγραφεί σε διάστημα τριών μηνών. Ο ρυθμός συνολικής ανάπτυξης ήταν ισχυρός και μεταξύ των εντονότερων που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

michele είπε...

Ειπαμε Ηλία, προς το τελος θα κανουμε λογαριασμο :))

ArTaXiA είπε...

Περίμενε μεθαύριο που θα ανακοινωθεί το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου να δούμε.... Και περιμένω να διαβάσω όμορφες δικαιολογίες.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για το Ελληνικο συμφωνω με Αρταξια..
Παει για φιασκο..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Διαβαζω εδω..200.000 οικογενειες θα παρουν το μερισμα..
Αφαιρω..πακιστανους Αλβανους..και λοιπους ξενους..ποσοι Ελληνες θα το παρουν;Σχεδον κανενας..
Παρακαλω το σχολιο μου μην ληφθει ως ρατσιστικο..καμια προθεση..απλα κανω την συγκριση με τον τσε..και το 31% που ελαβε στις εκλογες..καθολου τυχαιο..
Και πως να μην κανει την συγκριση ο ερμος της μικρομεσαιας ταξης..οταν 3 χρονια το επερνε..αλλα τωρα πηρε ενα 20 αρικο εκπτωση στον ενφια..αλλα του εκοψε μερισμα 500-1000 ευρω..
Καλη σας ημερα..

ArTaXiA είπε...

Χαίρομαι Οπλαρχηγέ, που τουλάχιστον σε κάποια βασικά πράγματα, η κρίση σου είναι ακμαία. Ενώ, οι υπόλοιποι άλλοι ακούν τον Άδωνι να λέει πως η "επιτυχία του Ελληνικού αποτυπώνεται στην πορεία της μετοχής της αναδόχου εταιρείας στο χρηματιστήριο" (WTF), ενώ συμπληρώνει με ουσία πως "η χρηματοδότηση εξασφαλίζεται από την Eurobank" (WTF II) καθώς και πως "η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πηγαίνει πάρα πολύ καλά", (βλέπει και το μέλλον ο Αδώναρος).

Μπεεεεεεεε. Μπεεεεεεεεεε.

austin είπε...

Hippy έχεις αρχίσει να με προβληματίζεις αρκετά. Ειδικά μετά το σημερινό, γιατί η στατιστική είναι σύμμαχος στο ΧΑΑ..και στατιστικά αυτό που λες περιθώριο ασφαλείας είναι σημαντικό.

Από την άλλη, γιατί έχω στο μυαλό μου έντονα, ότι όλοι αυτοί που ψώνισαν ελλάδα όοοολα αυτά τα χρόνια (και δεν εννοώ μόνο το ΧΑΑ) και στήνοντας την μετά Συριζα εποχή με πολύ ωραίο τρόπο, να αφήσουν να γίνει φιάσκο το Ελληνικό.

Απορώ. Ούτε ήξερα και ακόμα δεν ξέρω αν θα μπω στην ΑΜΚ. Περισσότερο το βλέπω ωςθετικό σημάδι για την οικονομία και επενδύσεις παρά για κερδοσκοπία

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρες,

Η "συστράτευση" των διαφόρων επιχειρηματιών από μόνη της δεν εξασφαλίζει και την επιτυχία του εγχειρήματος, αλλά δεν νομίζω να τους πιάσει "κώτσους" ο γερο-Λάτσης. Από την άλλη ένα μικρό μέρος των διαθεσίμων μας για το μεγαλύτερο project της Μεσογείου δεν είναι κακή επιλογή για το συντηρητικό κομμάτι του χαρτοφυλακίου. Καθυστερήσεις, αναβολές κτλ θα υπάρξουν σίγουρα. Νομίζω ότι θα βρούμε τα δικαιώματα και πιο χαμηλά.

Όσον αφορά το μέρισμα έχει ήδη δοθεί στη μεσαία τάξη με έμμεσο και μόνιμο τρόπο με τον ΕΝΦΙΑ που δεν ήταν μόνο 20 ευρώ για τη μεσαία τάξη. Οι προσδοκίες προφανώς για μόνιμα μέτρα και όχι φιλοδωρήματα είναι μεγάλες (όπως για παράδειγμα μόνιμη διαγραφή της εισφοράς αλληλεγγύης). Με τη μείωση των πρωτογενών θα γίνουν κι αυτά...Προσωπικά (θεωρώ τον εαυτό μου μέλος της μεσαίας τάξης) έχω ωφεληθεί τα μάλα με την έλευση του Κυριάκου μέσω ΧΑΑ παίρνοντας βέβαια το ανάλογο ρίσκο...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια..για μενα στις δουλειες μου ενα και ενα κανει παντα δυο..
Σου μιλαω λογο τιμης..στην αγορα δεν κουνιεται φυλο.
Οπως χτυπησα τον τσε..θα χτυπησω και τον μητσο..γιατι δεν τους εχω καμια εμπυστοσυνη πλεον.Στον Μητσο...θα δωσω λιγο χρονο ακομα..χωρις αυτο να σημαινει οτι θα κανει κατι εξαιρετικα μεγαλο..
Επρεπε...επρεπε λεω..να ειχε αλλαξει το κλιμα..αντι για αυτο βλεπω και ακουω κατι μπουρδες που μονο σε κακες σκεψεις με βαζουν...γιαυτο και βγαινω επιθετικος τωρα τελευταια..
Κρατηστε στο μυαλο σας τα εθνικα θεματα..που υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να παμε 100 χρονια πισω..
Προσωπικα λαμβανω μετρα που ευχομαι να μην χρειαστουν..αλλα πρεπει να ειμαι ετοιμος..
Θα μας ερθει απο εκει που δεν περιμενουμε..και εκει να δειτε γλεντια...
Να θυμησω πως με διευθυντρια μεγαλης τραπεζας ηρθα σε κοντρα τον Δεκεμβριο του 14 οταν της ειπα να σπασει προθεσμιακες...και μου επερνε ορκο οτι ολα θα πανε καλα..
Βεβαια σαν βρεγμενη γατα μετα το καλοκαιρι του 15 με παρακαλαγε να επιστρεψω...
Δεν εχω το χαρισμα να προβλεπω το μελλον...αλλα μπορω να διακρινω που παμε..

austin είπε...

Προσωπικά πάντως Αρτ, δεν στέκομαι στον Άδωνι και νομίζω ελάχιστοι από αυτούς που πιστεύουν ή θα μπουν στην ΑΜΚ κοιτάνε τα λεγόμενα του Άδωνι για να μπουν.

Το θέμα είναι ότι όσες και αν είναι οι πιθανότητες φιάσκου του Ελληνικού, θα είναι μία πάρα πάρα πολύ κακή εξέλιξη για την φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Για να το πούμε και αλλιώς. Πέραν το ότι έφυγαν οι κατσαπλιάδες (πολύ σημαντικό μεν, αλλά μέχρι να δούμε το "οικονομικό αποτέλεσμα είναι θεωρία), πέρα ότι γίνονται κάποιες κινήσεις, επί της ουσίας νομίζω ότι το Ελληνικό θα είναι η πρώτη επί του πρακτέου αποτύπωση του "έργου" της "κυβέρνησης αλλαγής".

Αλλιώς...Δεν έχουμε ακόμα πολλά να πούμε πέρα από τις νομοθετήσεις και τον ΕΝΦΙΑ που μειώθηκε όσο μειώθηκε.

Κατ τα άλλα, πολλά μαγαζιά βλέπω να κλείνουν επειδή τόσα χρόνια δεν άντεξαν. Στην τσέπη μας πραγματικά θα πάρει καιρό να δούμε σημαντική διαφορά.

ArTaXiA είπε...

Austin, έχω έναν μισθωτή από το 2012, εξαιρετικός καλοπληρωτής σε κλάδο της εστίασης. Όλα αυτά τα χρόνια δεν του γύρεψα καμία αύξηση, κι ας ήταν ήδη υπογεγραμμένη στο μεταξύ μας συμβόλαιο, και θα ήμουν ηλίθιος να ζητήσω, διότι η ποιότητα του μισθωτή προέχει. Με τη λήξη της εξαετίας τον Ιανουάριο, σκόπευα να ζητήσω ένα 20%, που θεωρώ εύλογο και δίκαιο μετά από τόσα και τόσα χρόνια. Επειδή ωστόσο, πάντοτε παρακολουθώ τις τάσεις της αγοράς, και η αγορά δεν είναι η Markit και οι πίπες που γράφει ο Μαυρίδης στον Φιλελέ, έκανα μια βόλτα στην περιοχή, όπου με έκπληξη διαπίστωσα πως υπάρχουν αντίστοιχα καταστήματα σαν το δικό μου άδεια, και μιλάμε για εμπορικό κέντρο περιοχής, όχι απόκεντρο. Επίσης, παρατήρησα πως ο μισθωτής μου, έπειτα από πέντε χρόνια που άνοιγε από το πρωί, πλέον ανοίγει στις 14.00 τις καθημερινές. Συμπέρασμα: Επιχειρηματία που του κοστίζουν περισσότερο οι υπάλληλοι της βάρδιας από το καθαρό του έσοδο δεν τον ζορίζεις με αύξηση μισθώματος. Και επειδή δεν θεωρώ πως φταίει ο ίδιος, θα αποδώσω την κάμψη στην περιρρέουσα οικονομική ατμόσφαιρα. Να προσθέσω και όλα τα ακίνητα που αγοράστηκαν προς εκμετάλλευση, τα οποία βλέπουν τις αποδόσεις να πέφτουν λόγω υπερπροσφοράς, το ζόρι έρχεται με απλωτές και ειλικρινά, θέλω να δω που θα το αποδώσουν οι καντηλανάφτες του Κούλη.

Αυτά.

austin είπε...

Οπλα μαζί γράφαμε ότι έξω στους μικρομεσαίους η κατάσταση είναι τραγική...

Μόνο η ψυχολογία δεν φτάνει βλέπετε. Και ακόμα και αν όλα πάνε καλά, η κατάσταση θυμίζει λίγο εργαζόμενο λίγο πριν την σύνατξη, που περιμένει πως και πως να βγει στην σύνταξη και όταν την παίρνει, μετά από λίγο καιρό έρχεται το μοιραίο.

Το να κλείνουν μαγαζιά μετά από τόσα χρόνια ξύλο και με υποτιθέμενο φως στο τούνελ, λέει πολλά!

Το παραπάνω δεν σημαίνει ότι και αυτοί είναι ίδιοι με τους προηγούμενους, αλλά όπως και να έχει, όπως λέει και ο ΟΠΛΑ, δεν χρωστάμε σε κανέναν, οπότε είμεθα αντικειμενικοί

austin είπε...

Πολύ σωστά Αρτ και όπως ξέρεις επειδή και εγώ ασχολούμαι έμμεσα πλέον με ακίνητα... Θα σου πω ότι ζορίζομαι να νοικιάσω ένα γραφείο σε πολύ κεντρικό σημείο και το ποσό που το έχω βάλει μου λένε όλοι οι ειδήμονες μεσίτες ότι είναι χαμηλά.

Τους απαντώ, βρες μου εσύ αύριο σε αυτά τα λεφτά αφού είναι φθηνά, και άσε την εταιρεία που το εκμεταλλεύται να χάνει!

Επειδή ο νόμος του βίντεο κλαμπ ισχύει παντού στο ελλαδιστάν, βρήκαν όλοι πεδίο δόξης λαμπρό τα ακίνητα, πάνε και βάζουν τώρα (όχι τότε στην ξεφτίλα) τα λεφτά τους στα μπετά ή στα οικόπεδα και ξεκινάνε χτισίματα και ανακαινίσεις.
Όντως και εγώ πλέον απορώ που θα διοχετευθούν όλα αυτά... Και ας φωνάζουν τώρα για έκρηξη της οικοδομικής δραστηριότητας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και μιας η αναπτυξη και τα εσοδα θα ερθουν απο το τι θα παραχθει και τι θα φορολογηθει εγω να ρωτησω το οικ.επιτελειο..
Τι σκοπευουν να κανουν για χιλιαδες κοσμου που ειναι νεοι αλλα εχουν καταστραφει απο την κριση και κρυβονται πισω απο γυναικες..παιδια..ανυπαρκτα αφμ..και δεν μπορει το κρατος να παρει δεκαρα απο αυτους...
Μπορει το οικ.επιτελειο να τους επαναφερει;να τους κανει παλι ενεργους..χρησιμους..και να μεγαλωσει την πιτα;και ρωταωεγω ο ασχετος...ενας που βγαινει στην συνταξη..με μια δουλεια που παει σφαιρα..γιατι να πρεπει να σταματησει να δουλευει..
Δηλαδη αν εχει κατοχυρωσει την συνταξη του..και επιθυμει να την παρει..το κρατος τι θα χασει αν τον αφησει να κανει νεα εναρξη και να συναιχισει να παραγει και να πληρωνει φορους και εισφορες...τοσο δυσκολα ειναι αυτα;

mixalis mixalios είπε...

Κινητικότητα στους ιχθύες...(νηρ, περσ)

Μα και βέβαια πάει καλά η ΑΜΚ αφού έτσι κι αλλιώς είναι καλυμμένη από Λάτση. Όσο για τις τράπεζες αγωνιούν να δώσουν δάνεια γιατί πια έχουν τη δυνατότητα. Η ζήτηση έχει αυξηθεί αλλά όχι όσο θα ήθελαν οπότε project τύπου Ελληνικού έχουν ενδιαφέρον για αυτές. Να δούμε βέβαια και τους όρους χρηματοδότησης...

ArTaXiA είπε...

Πως, βεβαίως Οπλαρχηγέ. Θα τους προσλάβει ο υπεργολάβος της ΛΑΜΔΑ για εργάτες και μετά θα απασχοληθούν ως γκαρσόνια και σεκιούριτι στο Καζίνο και στο ξενοδοχείο. Έχουν σχέδιο.

Λευτερης είπε...

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1709125/yp-ergasias-sta-1166-o-mesos-misthos-me-vash-ta-st.html

mixalis mixalios είπε...

Πάντως το σχέδιο του Κυριάκου είναι σαφώς καλύτερο από του Τσίπρα που απειλούσε τους επενδυτές και άλλα υπέγραφε και άλλα έκανε (βλ. ΟΛΠ/Cosco). Εκτός αν το προτιμάτε....

ArTaXiA είπε...

Προτιμάμε εκείνον που είναι καλύτερος για την τσέπη και τα συμφέροντά μας. Ας πούμε δεν προτιμάμε εκείνον που μας αναγκάζει να δαπανήσουμε το 30% των εσόδων μας, το οποίο εάν αφαιρέσεις ΕΝΦΙΑ και ΦΕ, καταλήγει στο 60% του μικτού εισοδήματος, ειδικά εάν δεν μένουμε όλο το χρόνο στην Ελλάδα.

Έλα τώρα και πες μου, πόσο σκοτώνει την αποταμίευση αυτό το μέτρο. Όταν κρίνουμε πολιτικές ξεκινάμε από τον μικρότερο κύκλο και πηγαίνουμε στον μεγαλύτερο.

ArTaXiA είπε...

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Εάν ο φίλος μας Hippy, βγάλει 150.000 ευρώ κέρδη από τα ομόλογά του και τις λοιπές του τοποθετήσεις, θα πρέπει να δαπανήσει 45,000. Να πάει στο Mall και να το σηκώσει όλο, να ανοίγει δίλιτρες Belvedere (με απόδειξη βέβαια) και να κλείσει πεντάστερο στη Μύκονο. Εάν θελήσει να επανεπενδύσει αυτά τα 45,000€, θα πρέπει να μετρήσει στον Πιτσιλή 9,900€. Έτσι, για το Yolo βρε αδερφέ.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ!

hippy είπε...

"Ο/Η ArTaXiA είπε...

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Εάν ο φίλος μας Hippy, βγάλει 150.000 ευρώ κέρδη από τα ομόλογά του..."

Φίλε δεν έχετε καταλάβει τι έγινε στα ομόλογα...το κάθε 100Κ στα ΟΕΔ/33 που συνέστησα για αγορά στον Ιούλιο του 2012 στα 14,250 ευρώ σήμερα αξίζει 123,000 ευρώ κι ενδιάμεσα έχει δώσει πάνω από 21,000 ευρώ σε τόκους δίχως να εγκλωβίσει ποτέ...απίστευτο

https://www.capital.gr/forum/thread/3069302?page=6

ArTaXiA είπε...

Πάντα επιτυχίες εύχομαι, αλλά όταν θα δηλώσεις τα κέρδη, πλέον δεν θα εξαιρείσαι από τη δαπάνη για το 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικά μέσα. Σε βλέπω με μαύρη AMEX ως big spender και πάλι δεν θα φτάνουν.

hippy είπε...

austin το θέμα είναι απλό. Θα δώσεις το χρήμα σου σήμερα για κάτι που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από 5-7 χρόνια...κι ελπίζεις να πάνε όλα κατ΄ευχήν όπως τα θα θα θα που ταίζουν τα ΜΜΕ επειδή παίρνουν διαφήμιση...κι αν κάτι στραβώσει ενδιάμεσα?

Τέλος πάντων εγώ χαρτί που δεν δίνει μέρισμα δεν μ΄ενδιαφέρει...η ζωή μπροστά μου μικραίνει και χρειάζομαι το μέρισμα για βελτίωση της καθημερινότητας μου. Προφανώς και δεν ξέρω τι θα γίνει στο ταμπλό, μπορεί και να σου βγει.

Ακριβώς έτσι, αρνητικά, βλέπω και τη ΔΕΗ. Εδώ όμως επειδή οι προσδοκίες των μικροεπενδυτών είναι περισσότερος ρισκάρω διακράτηση μικρής θέσης ελπίζοντας στα 3,80-3,90 (με το όπλο παραπόδα όμως)

austin είπε...

Περίργα πράγματα...Ζημιές η ΔΕΗ και όχι μόνο δεν διορθώνει, αλλά πάει και πάνω δυνατά.

michele είπε...

Αντε τωρα να απαντησεις μια-μια στις μπαλαφαρες που διαβαζεις ,ειστε βαλτοι δεν γινεται αλλιως χαχα

michele είπε...

Υποκλίνομαι βεβαια στο Hippy που ναι μεν εχει την ιδεολογία του αλλα ειναι ορθολογιστης Κiller, εκτος των γνώσεών του

hippy είπε...

"Ο ArTaXiA είπε...
Πάντα επιτυχίες εύχομαι, αλλά όταν θα δηλώσεις τα κέρδη, πλέον δεν θα εξαιρείσαι από τη δαπάνη για το 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικά μέσα. Σε βλέπω με μαύρη AMEX ως big spender και πάλι δεν θα φτάνουν"

Φίλε αυτοπροσδιορίζομαι σαν αριστερός. Μακάρι να υπάρχουν κέρδη κι ας φορολογούνται. Το καλό είναι ότι ο Τσακαλώτος για να πετύχει η ανταλλαγή του 2018 τους χάρισε το φόρο υπεραξίας 20%...άσε που τα αντάλλαξε και στο 101,25

Θεωρώ πάντως την τριάδα Τσαλαλώτος-Χουλιαράκης-Πιτσιόρλας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ...μακάρι ο κ. Σταικούρας να φανεί αντάξιος. Για τα παιδιά μου και την πατρίδα.

ArTaXiA είπε...

Ενώ εμείς οι υπόλοιποι αρχηγέ μου, είμεθα πλεμπαίοι, ονειροπαρμένοι που μεροληπτούμε γιατί έχουμε προηγούμενα με τον Άδωνη, τότε που ήμασταν μικροί και μας έκλεβε τα παιχνίδια. Οπότε, απαξιείς, ε;



michele είπε...

ΟΠΛΑ 12.40 : Αυτη τη στιγμη καποιος που εχει κατοχυρωσει συνταξη μπορει να παιρνει το 30% και να συνεχισει να εργαζεται ( εχω πελάτη τετοιον 68 χρονων)
Το 30% θα γινει 70%

michele είπε...

Αrt φίλε μου οταν μου λες οτι γραφεις στα παπουτσια σου τη Markit αλλα κρινεις την αγορα απο τη γειτονια , εγω τι να υποθέσω;

michele είπε...

ο ΟΠΛΑ μου γραφει οτι οι 200.000 οικογενειες που θα παρουν ο,τι παρουν ποσοι θα ειναι Ελληνες αναρωτιέται, λεει σχεδον κανενας
εγω τι να πω τωρα;

mixalis mixalios είπε...

Πάντως εγώ θα ήθελα πολύ να μου πείτε αν υπάρχει οικογένεια που να μην δαπανά τουλάχιστον το 30% του εισοδήματος της. Εκτός αν τα φυλάει κάτω απ'το στρώμα και θα της τα φάνε οι κοριοί, μακάρι να απαγορευοντουσαν εντελώς οι συναλλαγές με μετρητά. Το μετρητο παραπέμπει σε μαύρα εισοδήματα

mixalis mixalios είπε...

Τελικά ήταν καλά τα αποτελέσματα της ΔΕΗΣ?

michele είπε...

Λιγο καλυτερα απ όταν ηταν 1,35 πριν 6 μήνες Μιχαλιό

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και γιατι να παιρνει το 30%...αυτο λεω...
Απο την στιγμη που εχει κλειδωσει..χρονια..εισφορες..δικαιωμα..να την παρει ολοκληρη..και να μπορει να ξαναστησει δουλεια με νεες ασ.εισφορες μεχρι τα 100 του..χωρις οι νεες να εχουν δικιωμα στην συνταξη..η αν θελει να τις χαριζει σε αλλον..

mixalis mixalios είπε...

Κάτσε βρε ΟΠΛΑ...Δεν το κατέχω το συγκεκριμενο αλλά κάνεις κριτική για ένα μέτρο που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και με τον κατσαπλια έπαιρνε κάποιος 30 και τώρα θα παίρνει 70? Νομίζω περιμένουμε σε λίγους μήνες να λυθούν όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο, αυτά μόνο ο Χουντινης και ο κατσαπλιας

mixalis mixalios είπε...

Το 3,36 ήταν το προηγούμενο υψηλό για αυτό και ζοριζεται...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παμε τωρα στις 200.000 οικογενειες που εχουν ανανκη...
Θελω να μου αφεραισει καποιος τους ρομα..που δεν δηλωνουν τιποτα...τους πακιστανους κααι τους Αλβανους που επισεις δουλευουν μαυρα..αλλα ως δια μαγειας εχουν προσβαση σε ολα τα επιδοματα..αυτο λεω..
Δεν θα ειχα καμια αντιρηση να τα παρουν ολοι οσοι εχουν αναγκη..αλλα ο Μητσοτακης θελει εχθρους...
Μετα το κυνηγι των ανθρωπων της εστιασης..τωρα κοβει και τα λιγα που ελπιζαν να παρουν υπο μορφη μερισματος και να βουλωσουν καμια τρυπα οι νοικοκυραιοι...θα τα παρουν ομως καποιο αλλοι και θα γινουν εμβασμα σε ξενη χωρα...δηλαδη καταναλωση μηδεν στο ελαντα..

mixalis mixalios είπε...

Ε καλό κι αυτό...από το φορολογικό νόμοσχεδιο οι πιο οφελημενοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (εκτός αν δηλώνουν ζημίες, πως ζουν άραγε?)

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΠΛΑ προσυπογραφω το τελευταιο και ασ λεει ο Μικες τα δικα του.
πολυ σωστα γραφεις "εχουν προσβαση
σε ΟΛΑ τα εποδοματα"...
εχω γνωστο ελληνα οικογενειαρχη -στην ανεργεια -
με δυο παιδια και αρρωστη γυναικα ,
και περιμενω να δω τι θα παρει ...

michele είπε...

Προσωπικα ειμαι εναντιον της πολιτικης επιδομάτων. Ειδικα οταν δινεται με σκοπο τη ψηφοθηρια.
Ομως μια φιλελευθερη δυτικη κοινωνια, οφειλει να δινει στους εχοντας μεγαλο προβλημα.
Γι αυτο το λογο κατοχυρωθηκε και συνταγματικα το Ελαχιστο Εγγυημενο Εισοδημα ( που ΗΔΗ υπαρχει σε 23 χωρες της Ευρωπης)

Τωρα διαβαζω οτι θα δοθει ενα μερος του υπερπλεονασματος στις εξης κατηγοριες:

Οι μακροχρόνιοι άνεργοι
Οι πολύτεκνες οικογένειες
και οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Οι νοικοκυραιοι δεν ανηκουν σ αυτες τις κατηγοριες; οι νοικυραιοι συνταξιουχοι δεν πηραν το προεκλογικο μέρισμα τον Μαιο;

μπαρμπαλιας είπε...

ασε που λυσσιαξανε για την μεσαια ταξη και στο φορολογικο πιπες μπλουέ.ουτε το 1/10 απο τα κομμενα της αρχικης συνταξης...
αλλα ξεχασα.περιμενω να οριμασω στα 73 μου

μπαρμπαλιας είπε...

Μικελε δε ξερω για πιο προεκλογικο μερισμα ομιλεις και απορω μηπως εχω λαμβανειν....

mixalis mixalios είπε...

Σαφές...περιμένατε όλοι να βγάλετε τα σπασμένα της τελευταίας δεκαετίας σε 4 μήνες. Welcome to reality

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη Μιχαλιο...
Δεν ξέρω τι επάγγελμα κάνεις. .αλλά μιας και ρωτάς πως ζούνε οι ελ.επ.να σε βοηθήσω. .
Αυτός πού η δουλειά τού πάει καλά δεν μπορεί να κρυφτεί εύκολα. .Η και να κρύβει. .πληρώνει πάρα πολλά σε χρήμα και όχι εικονικά όπως ένας δ.υ.
Αυτός που η δουλειά τού δεν πάει καλά. .και τι κρατάει το μαγαζάκι ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες. .ζει με δανεικά. .τρώει από τα παγια..πουλάει χωράφια. .σπίτια. .και ζει..άσε πού δηλώσει δεν δηλώσει. .θα πληρώσει με αντ.κριτη..Τέλος επιτιδ..και εισφ..αλληλ.....δηλαδή μια χαρά πληρωνει..
Θα παρακαλεσω να μην είσαι ειρωνικός με αυτή τη κατηγορία. .άσε που δεν παίρνουν και εφάπαξ. .πολλές φορές ούτε σύνταξη. .γιατί χρωστανε..πιστεύω να σε βοήθησα.

michele είπε...

Του Μαιου που πηραν οι συνταξιουχοι Μπαρμπα μου με χαμηλοτερες συνταξεις απο σενα :))

Η αρχικη συνταξη ειναι που μας χρεωκοπησε Μπαρμπα μου, αστα τωρα μην αρχισω

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μη γαργαλας...
εγω δε θελω τα 31 χρονια του Δημοσιου.
ΘΕΛΩ τα 10 χρονια της θαλασσας
σε συναλλαγμα καθαρο να μου τα επιστρεψει ατοφια...και πατσιζω με το Δημοσιο που δεν θελω τιποτα.
αλλα ξεχασα τα πηραν οι τσετσενοι
που εβαλε ο γεροπουτανιαρης στο ΝΑΤ....

michele είπε...

ΟΠΛΑ καλε μου φιλε την ξερουμε την αγορά λεμε και για τους συνταξιουχους λεμε και για τους ελ. επαγγελματιες

ποσα δηλωνουν αυτα τα παλληκαρια; ποσοι ειναι; πως ζουνε με 10000 το χρονο;
καθε που επεφτε το αφορολογητο χαμηλωναν και τη δηλωση
αυτα λενε τα στοιχεια

mixalis mixalios είπε...

ΟΠΛΑ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και πίστεψε με ξέρω κάποια πράγματα για την "πιάτσα" γιατί η δουλειά μου εξαρτάται από το πόσο καλά πηγαίνει εκεί έξω η πιάτσα. Ειρωνικός δεν είμαι απλά ότι ξεφεύγει της κοινής λογικής δεν μπορώ να το αποδεχθώ. Τώρα βέβαια θα μου πεις τι σημαίνει κοινή λογική και θα έχεις δίκιο γιατί απλά δεν είναι κοινή για όλους μας. Τέλος πάντων, καλά κέρδη σε όλους μας (είτε από τη δουλειά μας είτε από το ΧΑΑ)

μπαρμπαλιας είπε...

και οπως παντα η χειριστη συμπεριφορα η σαπακοΑΛΦΑ στο ταβλέ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ωραια...Μακρ.ανεργοι..
Πολυτεκνες οικ..
Αμεα..
Ας δουμε λιγο πιο αναλυτικα...
Για τα αμεα δεν θα πω κουβεντα.σεβασμος..
Πολυτεκνες οικογενειες..
Ποιοι εχουν μεγαλες οικογενειες;οι πατεραδες μας..αλλα δεν ζουν..και οι ρωμα..λεω ψεματα;
Μακ..ανεργοι..ποιοι ειναι;μια επισκεψη σε γραφεια οαεδ θα πεισει και τον πλεον δυσπιστο οτι εκει μεσα δεν ακους Ελληνικα..ξερουν ολους τους νομους..και τα πραθυρακια για να αρπαζουν μερισματα...
Και γιατι ρωταει και ενδιαφερεται ο οπλαρχηγος;
Εχει προσωπικο συμφερον;
Οχι..δοξα το θεο..
Αλλα βλεπω ..στην δουλεια μου.π.χ..υπαληλλους μου..που μου λενε..φετος δεν θα παρω τιποτα;..
Δεν μου αρεσει να δινω λεπτομεριες για τετοια θεματα..αλλα νοιωθω και ενοχες που τους ελεγα και τι να ψηφισουν για το συμφερων τους και τωρα κλαινε..

austin είπε...

Ο γερμανός γύρισε κάτω ενώ άνοιξε με αισιοδοξία. Έφαγε και τα κέρδη στην προσυνεδρίαση ο Αμερικάνος. Είναι που είναι στα ψηλά εκεί έξω, θέλει προσοχή

michele είπε...

Nα μην παρουν , υπαρχουν και αλλοι που δεν εχουν δουλεια μακροχρονια ΟΠΛΑ μου
τωρα, το συμφερον τους ειναι οχι να παιρνουν επιδοματα αλλα να γινουν νεες δουλειες
( και μην μου πεις για τον αντικαπνιστικο παλι :))

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1709045/se-ekkatharish-en-leitoyrgia-tithetai-amesa-h-lark.html

michele είπε...

Mπαρμπα μου συμφωνω απολυτα στο 3.08

michele είπε...

Το 5% των φορολογουμένων πληρώνει όσα το 95%

https://www.kathimerini.gr/1053990/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/to-5-twn-forologoymenwn-plhrwnei-osa-to-95?fbclid=IwAR3w10oLa6fCdXz2ECzDFH3I__zDb6besRA14-JYUWKeC2hG_-Q927NVBYY

Μια και κανουμε την κουβεντα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ειπε ο Μιχαλης...Να μην παρουν , υπαρχουν και αλλοι που δεν εχουν δουλεια μακροχρονια ΟΠΛΑ μου..

Μιχαλη..ειναι σαν να μου λες..μερισμα απο μια μετοχη θα παρουν και οσοι δεν εχουν μετοχες...εδω ειναι η ενσταση μου..Μερισμα να παρουν αυτοι που ειναι χαμηλα..και μετεχουν στη οικονομια..αυτους να βοηθησουμε..και οχι τους τεμπεληδες που δεν πανε για δουλεια ..και αρπαζουν και επιδοματα..Αυτο φωναζω μερες τωρα..
Επανερχωμαι σε θεμα προηγουμενο..σε αυτους που τα εχασαν σχεδον ολα..αλλα κρυβονται πισω απο τις γυναικες τους τα παιδια τους κ.τ.λ.πως θα επανελθουν να γινουν ενεργοι..και να παραξουν πλουτο παλι..
Σου εχω πει οτι εχω γυναικα Ελληνο Αυστραλεζα..κατα καιρους πηγαινουμε εκει..και γνωριζω το συστημα πως δουλευει..για τις συνταξεις τις παιρνεις σε λιγες ημερες...επιδομα ανεργιας παιρνουν ολοι ασοι δεν δουλευουν..μαλιστα οταν πηγα εκει με τον πεθερο μου και την πεθερα μου..που δουλευαν εκει..και ειχαν επιστρεψει Ελλαδα..συμπληρωσαν χαρτι στο αεροδρομιο..οτι ταχα επεστρεψαν για δουλεια στην Αυστραλια και σε λιηε ημερε ελαβαν το επιδομα τους...
Συγγενης εκει που ειχε καταστραφει οικονομικα..αντι να εξαφανηστει..πηγε η τραπεζα και του χρηματοδοτησε νεα δουλεια με πλανο νεο..και τωρα ειναι αρκετα πλουσιος μιας και η δευτερη ευκαιρια επισε τοπο..
Φαντασου τωρα εδω να εχεις πεσει εξω..και να σου πει η τραπεζα..σε στηριζω παμε παλι...μπα..τι λεω τωρα..
Αυτα θελω να δω απο το οικ.επιτελειο ..να πιασει τα μυαλα που για καποιον λογο επαθαν ζημια και να τα βοηθησει να ξαναστησουν δουλειες..για να εισπρατουν ολοι..τραπεζες ..κρατος..ολοι..αυτα θελω φιλε..

ArTaXiA είπε...

Ωραία όλα αυτά, αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα. Γι αυτό κι εγώ θα θέσω τρεις βασικές ερωτήσεις:

Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει πως η ΛΑΜΔΑ είναι σε θέση να υλοποιήσει αυτήν την επένδυση στον Ελληνικό;

Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως η αγορά σήμερα έχει καλύτερο sentiment απ' ότι τρεις μήνες πριν;

Υπάρχει κάποιος από εκείνους που μας μιλούσε για "χρηματιστήριο ως προεξοφλητικό μηχανισμό", να μας εξηγήσει τι ΔΕΝ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ πλέον;

Όσο για τη μομφή για τη Markit, Mic είσαι αφελής. Η Markit είναι πάντοτε μήνες πίσω από εμένα, διότι εγώ βλέπω το τι συμβαίνει στην αγορά ΣΗΜΕΡΑ. Δεν υπάρχει αξία πρόβλεψης σε τέτοια στοιχεία, ούτε καν ως τάση, διότι μετρούν "sentiment". Ξέρεις τι έχει αξία πρόβλεψης; Τα κέρδη των εισηγμένων στο εννιάμηνο.

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!

μπαρμπαλιας είπε...

κιαπο κονταο ΔΝους με τις πιπες του....
MHNYMA: ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΔΕΗ, ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ…

ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΑ ΘΑ είναι κερδοφόρα…
ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΥΔΙΑ ΑΛΛΑ και ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ…
ΕΝΩ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ…
ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ: ΒΛΕΠΕ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ…

ρε ΔΝ υπηρχε ΔΕΗ μπιφορέ και ΔΕΗ αφτέρ...ασε να δουμε ενα εξαμηνο τουλαχιστον και μετα ξεσκιστε

την ...
καιπούσε ,μαζεψε καναν ανεζουλακι ,γραψε τα γνωστα σου...να ακολουθησει η μλαρία και ασε τη ΔΕΗ

austin είπε...

Αρτ εγώ να είμαι ειλικρινής ασχέτως τι θα κάνει η μετοχή, νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο μύριο να πάει στραβά το ελληνικό.

Για τα άλλα...συμφωνώ. Ακόμα μάλλον θέλουμε δρόμο.

michele είπε...

Συμφωνω σε πολλα που λες ΟΠΛΑ μου. Αλλα για ποσο διαστημα παιρνεις το επιδομα ανεργιας στην καθε Αυστραλια; δεν σε "πιεζουν" να βρεις δουλεια; τι γινεται με το συστημα υγειας τους ; ποια ειναι η κουλτουρα των Αυστραλων που παιρνουν το δανειο και ΟΝΤΩΣ ξεκινανε μια καινουργια δουλεια και δεν τα τρωνε και μετα περιμενουν κουρεμα απο τις τραπεζες;

michele είπε...

Ωραια Αρτ πες μας τοτε εσυ τι θα δειξει την Πεμπτη το ΑΕΠ να μην περιμενουμε μια προβλεψη θα την εχεις, σοβαρα το λεω :))

michele είπε...

Οσο για την προεξοφληση. Η αγορα ΗΔΗ προεξοφλησε φετος την πολιτικη αλλαγη.
θα δουμε και του χρόνου τι θα προεξοφλήσει Το sentiment το δινει και το ΙΟΒΕ ε, σε υψηλα δεκαετιας ειναι κι αυτο

michele είπε...

4,24 Μπαρμπας. Εμ δεν την επιασε, εμ μας τη λεει κιολας

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το επίδομα ανεργίας μπορείς να το παίρνεις για πάντα εκεί Μιχαλη..αλλά στο μεταξύ σε έχουν καλέσει σε 10 δουλειές για να πας. ..αν δεν πας στο κόβουν. .αν πας και δεν κάνεις για την δουλειά φεύγεις αφού ο επιχηρηματιας δηλώσει ότι δεν του κάνεις. .και πάει λέγοντας. .με λίγα λόγια κάποιος πού δεν θέλει να εργαστεί θα βρει την δικαιολογία. ..
Είναι άλλο σύστημα...αν πχ..έχεις σπίτια και νοικιάζεις δεν παίρνεις σύνταξη. .Οπότε τα γράφεις σε άλλο όνομα και την λαμβάνεις. ..δικαιουσε σπίτι και εξοχικό. .από εκεί και πάνω πληρώνεις πολλά. ..αλλά υπάρχουν και παραθυράκια. ..
Άλλη κουλτούρα. ..νιώθεις ότι αυτά που πληρώνεις στο κράτος πιανουν τοπο..

michele είπε...

Αυτο ακριβως ειπα, αν δεν πας στο κοβουν, για την κουλτούρα δεν μιλησα κι εγω ;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Δεν θέλουμε να συνέλθουμε, κάθε φορά που γίνεται σύγκριση με οποιαδήποτε οργανωμένη χώρα σε πιάνει κατάθληψη.
Είπαμε είναι δύσκολο πολύ για τους πολιτικούς μας να ξεφύγουν την πεπατημένη...
Ένα από τα κυριότερα θέματα είναι η λειτουργία των Κρατικών και Δημόσιων οργανισμών, βλέπει κανείς να υπάρχει κάποια στρατηγική για βελτίωση της λειτουργίας τους?
Κανείς δεν βλέπει τον Ελέφαντα?

πχ στα Πανεπιστήμια ή θα ψηφίσουν νόμο για τους "αιώνιους φοιτητές"
Ωραίο και εύκολο μέτρο...με μόνο σκοπό να ενισχύσει συζητήσεις καφενέδων για νοικοκυραίους και μη!

Επί της ουσίας: Με ένα "διάταγμα¨ εξαφανίζουμε το αποτέλεσμα και δεν ασχολούμαστε με το αίτιο!

Το φαινόμενο των αιώνιων φοιτητών είναι παράγωγο της τρισάθλιας λειτουργίας του Ελληνικού Πανεπιστημίου.
Τι έγινε για το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστημίο? Λειτουργία (Διοίκηση,Προγράμματα Σπουδών, Χώροι κτλ) - Αξιολόγιση?

Ωστόσο οι πολιτική ηγεσία θα εμφανίσει έργο...εντυπώσεων.

Με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο αντιμετωπίζονται και αρκετά άλλα θέματα και δυστοιχώς αυτό δεν είναι φαινόμενο μίας κυβέρνησης αλλά όλων με κάποιες ελλάχιστες εξαιρέσεις Πολιτικών που πήγαν να κάνουν κάτι.
Η πλάκα είναι ότι αυτούς που προσπάθησαν τις περισσότερες φορές τους πετάξαν.

Το επάγγελμα του Πολιτικού λοιπόν στην Ελλάδα, δεν είναι εύκολο για ανθρώπους που θέλουν να κάνου έργο.
Επικρατούν οι Δημόσιες σχέσεις σε τέτοιο βαθμό που τελικά είναι η μόνη τους ασχολία.

Παρόλα αυτά και εγώ πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, έτσι και αλλιώς η Θεία Πρόνεια πάντα βοηθά τους τους αδαείδες :)

michele είπε...

Εμ τι λεμε, ας αναλογιστουμε ποιοι και ποιας ιδεοληψιας ανθρωποι εκαναν κουμαντο 40 χρονια στα πανεπιστημια και θα βρουμε την απαντηση
Βασίλη.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Χίλια συγνώμη για την άθλια ορθογραφία μου...εδώ πονάνε τα δικά μου ματάκια χαχα

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μιχάλη όσον αφορά την Ψυχολογία, πραγματικά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσε ...χρααααπ Ιδεοληψίες οι προηγούμενοι και ουσία και δουλειά οι ΝΔδες.

Θα πάω να ψωνίσω τπτ για να νοιώσω ακόμα καλητερα με τα νεότερα χαχαχα
και παράλληλα θα ξεχάσω τα παλιά :))

michele είπε...

Βασιλη δεν εχω δει ακομα δουλεια οταν την δω θα την αναγνωρισω.Αυτο που εχω δει ( και εχω γνωρισει και καμποσους) ειναι οι αριστεροι καθηγητες -που καποιοι γιναν και βουλευτες η πηραν θεσεις με το Συριζα
που ουτε ηθελαν να ακουσουν για αυτα που ανεφερες: Αξιολογηση -συνδεση με την επιχειρηματικοτητα-πλανο σπουδων κλπ

ΠΟΙΟΙ μιλανε γι αυτα; ΠΟΙΟΙ ησαν εναντιον; ποιες χωρες τα εχουν και προοδευουν; ΑΠΛΑ ειναι τα πραγματα.
ας κανουν οποιοι θελουν Μπιλ τους ισαποστακηδες,εδω υπαρχουν πραγματα που τα ζουμε.
και σε τεσσερα χρονια θα κανουμε απολογισμο.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Συμφωνούμε, κάποιοι "ιδεολογικά" πάνε να χαιδέψουν αυτιά.

Ωστόσο τι να πεις για κάποιον που θα προχωρήσει πχ σε Αξιολόγηση πρίν διορθώσει την διαδικασία την οργάνωση-διοίκηση και το τελικό προιόν της όποιας υπηρεσίας?

Εγώ θάλεγα ότι Κοροιδευόμαστε
Όπως ακριβώς κοροιδευόμαστε με την απαγόρευση των αιώνιων φοιτητών.
Τουλάχιστον θα μας μήνει η διαφήμιση πχ Εμείς που καταργήσαμε τους Αιώνιους Φοιτητές.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Οι ταμπέλες σε όλα τα κόματα δεν κοροιδεύουν κανένα.
Αν θα το βάψουν Κόκκινο - Μπλέ - Πράσινο και θα έχει σήμα τον αετό, ταύρο, ήλιο, γροθιές και σφυροδρέπανα δεν έχουν κανένα νόημα.
Εύχωμε να είμαι λάθος, αλλά η εμπειρική μου θέση είναι, ότι ώς τώρα έχουμε ένα:
- Κοματικό - Διεφθαρμένο Κράτος που το υπηρετούν πολιτικοί που το μόνο που κάνουν είναι δημόσιες σχέσεις και μπίζνες και που παράγουν Διεφθαρμένους ή μπερδεμένους πολίτες και λένε και καμιά μπούρδα με ιδεολογική χροιά.

Αν ο Μητσοτάκης κατορθώσει να κόψει την ορμή του κόματος στην εξουσία θα έχει κάνει ένα μεγάλο άθλο.