Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΟΤΟΕΛ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                                     σχόλια για τη συνεδρίαση online 

ΟΤΟΕΛ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Ένας τοπικός πυθμένας ( double bottom) που λύθηκε ανοδικά τον Σεπτέμβριο με δυναμικό τρόπο και retest που επισημαίνεται στο γράφημα, στην SD.

Μετά την επιβεβαίωση, ο τίτλος κινήθηκε πλαγιοανοδικά πάνω στην γραμμή τάσης KB, η κλωνοποιημένη ΚΑ της οποίας είναι η άλλη πλευρά ενός πιθανολογούμενου  ανοδικού καναλιού. 

Στο αρνητικό σενάριο η διόρθωση που συντελείται θα βρει στήριξη στην ΚΒ απ όπου αναμένεται μια τεχνική αντίδραση, με στόχο την επαναφορά  σε υψηλότερα επίπεδα από τα τοπικά υψηλά  στα όρια της ΚΑ, στο επίπεδο των 7,50€.

Αρνητική διαγραμματική εξέλιξη θα επιφέρει τυχόν καθοδική διαφυγή από το κανάλι με πρώτο στόχο τα 6,74€ της Β.

59 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα!

Τέλος οι πιέσεις στο δικαίωμα της Λαμδα?? ενδιαφέρον, αλλά έχουμε μπροστά μας μέρες

austin είπε...

έως και 100% πάνω έδωσε από χθες το δικαίωμα...πολύ πολύ ενδιαφέρον, γιατί σπανίως γίνεται αυτό (διορθώστε με αν κάνω λάθος)

michele είπε...

Παλια που ειχαμε συχνες αυξησεις, γινονταν πολλα παιχνιδια intraday τυπου
αλλα οπως ειπες εχουμε μερες ακομα
Καλημέρα σε όλους :)

Andreas D. είπε...

Αγορά ΚΡΕΤΑΔ Χ 0,0050
Πώληση στο 0.1030 !!!

Καλημέρα

hippy είπε...

Και στην ΙΝΚΑΤ είχαμε (ΔΕΚ/17) είχαμε άνοδο του δικαιώματος περί το 20% τις τελευταίες μέρες διαπραγμάτευσης. Σε ότι με αφορά θέλω απόσταση μαμάς-δικαιώματος 20 πόντους για να επιχειρήσω. Αλλιώς...και τι έγινε, ένα παιχνιδι που δεν παίξαμε, πάμε γι άλλα.

Καλημέρα

austin είπε...

Σωστός Hippy για το παιχνίδι.

Προσωπικά ο λόγος που κοιτάζω την όλη διαδικασία είναι περισσότερο για την εξέλιξη του έργου και όχι τόσο για την κερδοσκοπία.

Αν όπως πιστεύετε (και όχι αδίκως, απλά καταγράφω δεν κρίνω) αυτό εξελιχθεί σε "φιάσκο" ή δεν αποτυπωθεί στην μετοχή η προοπτική αυτού του έργου δεν θα είναι καλό σημάδι για την αλλαγή σελίδας.

Δλδ, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σφαδάζει. Οι παθογένειες της ελλάδας (συμπεριφορά δημοσίου, γραφειοκρατία κτλ κτλ) δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα και άμεσα.
Αν και το έργο που μπαίνουν μεγάλοι παίκτες δεν έχει την "υπόσταση" και "εκτίμηση" που θα έπρεπε (ελπίζω να γίνομαι κατανοητός) τότε μιλάμε ότι δεν πάμε απολύτως πουθενά...

ArTaXiA είπε...

"Στο άνοιγμα των δικαιωμάτων, όπως είχα αναφέρει μία συνεδρίαση πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης τους τα πούλησα με μέση τιμή 0,57."

Τάδε έφη ο τιτανοτεράστιος νεόκοπος γκουρού που πασχίζει να αποκτήσει status σοβαρού συνομιλητή.

Πριν μας γράψεις πόσο κερδίζεις σε ένα μήνα, μας γράφεις λίγο πως αισθάνεσαι που σήμερα γράφει 0,61€ το δικαίωμα;

Bonjour παίκτε. Μην ξεχάσετε το διαγωνισμό γκουρουδιάς στην ομάδα Sictransitmundigloria στο FB που ξεκινά στο κλείσιμο σήμερα. Εκεί, βλέπουμε όλοι ποιος το έχει με τις μαντεψιές και ποιος όχι.

ArTaXiA είπε...

Χαχαχαχαχαχα, χθες ανέβασα το top7% του xαρτοφυλακίου μου. Η πρώτη επιλογή κερδίζει 107% και την έχω λίγο περισσότερο από χρόνο. Κάνε τη διαίρεση και έλα μετά να μας το παίξεις φωστήρας.

Μπουρού της κακιάς ώρας.

michele είπε...

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1709669/anaptyxh-23-to-trito-trimhno-katagrafei-h-elstat.html

ArTaXiA είπε...

Ax οικοδεσπότα θα σας μαλώσω!

Αυτά παθαίνετε όταν παραθέτετε τρίτες πηγές. Εάν είχατε επισκεφθεί την ιστοσελίδα της ίδιας της ΕΛΣΤΑΤ, θα βλέπατε πως η ανάπτυξη του 2ο τριμήνου ήταν 1,3%, ενώ το 3ο τρίμηνο (με κυβέρνηση Μητσοτάκη ντε και εισροές τουρισμού και και και) μόνο 0,6%. Πες το και στο φίλο σου το Μαυρίδη, γιατί κι εκείνος βλέπει μόνο ό,τι θέλει.

ArTaXiA είπε...

Εδώ και το link, μήπως και το ψάχνετε καμια βδομάδα.

https://www.statistics.gr/el/statistics?p_p_id=documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_Mr0GiQJSgPHd&p_p_lifecycle=2&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_cacheability=cacheLevelPage&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=4&p_p_col_pos=3&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_Mr0GiQJSgPHd_javax.faces.resource=document&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_Mr0GiQJSgPHd_ln=downloadResources&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_Mr0GiQJSgPHd_documentID=115388&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_Mr0GiQJSgPHd_locale=el

michele είπε...

H αναπτυξη μετριεται 1) σε σχεση με το αμεσως προηγουμενο τριμηνο και 2) σε σχεση με το αντιστοιχο του περσινου ετους

Επομενως η προταση ολη που γραφεις ειναι αντιστοιχη των ...πολιτικων :))

Παμε λοιπον. Η Αναπτυξη του β τριμηνου 2019 ηταν 1,9% σε σχεση με τον αντιστοιχο του 2018
η αναπτυξη του γ τριμηνου ηταν 2,3% σε σχεση με το αντιστοιχο του 2018

Και βεβαια να προσθεσω την ΕΠΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩ αναθεωρηση του α τριμηνου του 2019 απο το 1,3% που ηταν αρχικα στο 1,1% που μας εκλεισε το
α εξαμηνο του 2019 στο 1,5%.

Μην μπρεδευουμε τον κοσμο επειδη θελουμε να πουμε την εξυπναδα μας για το Μαυριδη

ArTaXiA είπε...

Όχι φίλε μου, κάνεις λάθος. Η ανάπτυξη έχει ένα momentum.

Όταν έχεις 1.3% το 2ο τρίμηνο και πέφτεις στο 0,6%, που είναι κάτω από το μισό, τότε η ανάπτυξη σου φρενάρει. Και αυτό είναι καθαρά οικονομικό θέμα και καμία σχέση δεν έχει με τον πολιτικό λόγο. Στον πολιτικό λόγο, μπορείς να λες ό,τι θέλεις, αλλά σε οικονομικά μεγέθη, μιλάω πάντοτε με ντοκουμέντα. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ. Τώρα εάν εσύ θέλεις να συγκρίνεις με το προηγούμενο έτος, με γεια σου και χαρά σου. Μπορείς να συγκρίνεις και με το καλοκαίρι του 58. Σημασία έχει το τί έχει αξία πρόβλεψης. Η οποία, αποτυπώθηκε ακριβώς στις τιμές με το που βγήκε η αναφορά της ΕΛΣΤΑΤ. Όσο για τον Μαυρίδη, δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια από μέρους μου να τον υποτιμήσω. Τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του.

michele είπε...

Τωρα εχουν γινει αναθεωρησεις για τα δυο πρωτα τριμηνα και θα ερθει η αναθεωρηση και για το τριτο
Προς το παρον επομενως με βασει τις αναθεωρησεις για τα 2 πρωτα τριμηνα και με το τριτο ΧΩΡΙΣ αναθεωρηση τρεχουμε με 2,1%

hippy είπε...

Ε ναι...με το γιο μου πήραμε μέρος σε αγώνα δρόμου 100 μέτρων...εγώ βγήκα δεύτερος ενώ ο γιος προτελευταίος

(μόνο που στον αγώνα τρέξαμε μονο εμείς οι δύο)

ArTaXiA είπε...

Καμμία αντίρρηση. Πρώτα ο Θεός, εδώ θα είμαστα να τα λέμε και να γελάμε. Ποιος θα γελάει με τι, δεν ξέρω ακόμη, αλλά κι αυτό μένει να το δούμε.

michele είπε...

Παντα η συγκριση γινεται με το πρηγουμενο ετος. Παρεθεσα και τις αναθεωρησεις.
Αυτη τη στιγμη εχουμε αναθεωρημενα τα δυο πρωτα τριμηνα και ΜΗ αναθεωρημενο το τριτο
Τι συζητηση κανουμε;

ArTaXiA είπε...

Φίλε μου Mic, η ιστορία ξεκίνησε με τη Markit και το Business Sentiment. Σου έγραψα πως είμαι "μπροστά από τη Markit" επειδή εγώ βλέπω τι παίζει στην αγορά σήμερα. Σου έδωσα παράδειγμα και ανέφερα πως θα δεις τα στοιχεία για το ΑΕΠ.

Σήμερα, βγήκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ, το momentum φθίνει και αυτό θα αποτυπωθεί στο Sentiment που θα ανακοινώσει η Markit σε κανένα δίμηνο. Υπό αυτή την έννοια -και για να μιμιθώ φίλο κυματιστή- Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ. Εάν δεν το βλέπεις, ή κάνεις πως δεν το βλέπεις, τότε ΟΝΤΩΣ, δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Εάν το βλέπεις, παραδέξου πως ο Κυριάκος αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων και πάμε παρακάτω.

Τόσο απλό είναι!

michele είπε...

Τωρα θα περιμενουμε τις αρχες Μαρτιου οπου θα γινει η εκτιμηση του δ τριμηνου και ΜΑΖΙ θα γινει και η αναθεωρηση του Γ τριμηνου και παει λεγοντας
και βεβαια θα γελαμε με την καλή εννοια :)

michele είπε...

Ανθρωπος που μιλαει στο πρωτο διμηνο για "ανικανη κυβερνηση" και στο α πενταμηνο οτι ο Κυριακος αποδειχτηκε κατωτερος των περιστασεων
οταν ο ιδιος ανθρωπος μας ελεγε "τι εχει να φοβηθει η αγορα απο τον Τσιπρα" το 2014 τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

καταλαβαινεις οτι χανει την αξιοπιστια του. Ενταξει επειδη στην αγορα ΔΕΝ εισαι μυρωδιας οπως στην πολιτικη, προφυλαξε τον εαυτο σου
σαν φιλος το λεω ειλικρινα και με αγαπη.

ArTaXiA είπε...

Η αγορά δεν φοβήθηκε τίποτα από τον ΤΣΙΠΡΑ, και αυτό προκύπτει από τα κέρδη που έχει ο φίλος Hippy, από τα ομόλογα του. Αυτό επίσης προκύπτει και από τα δικά μου κέρδη, που αγόρασα το 2015, όταν όλοι οι "Φίλοι Μαυρίδη και Popaganda" έβγαιναν και έλεγαν πως η χώρα θα πτωχεύσει και τα ομόλογα θα μηδενίσουν.

Και το "ανίκανος" πήγαινε στον πρωθυπουργό καθώς η σύνθεση της κυβέρνησης δεν ήταν γνωστή το πρώτο δίμηνο. Και εξακολουθώ να το πιστεύω, βέβαια. Αλλά δεν θα μιλήσουμε γι αυτά. Θα μιλήσουμε για τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν και πόσες από αυτές επαληθεύτηκαν. Βλέπεις κάτι ιδιαίτερο στο ταμπλώ; Όχι; Θα φταεί η ΛΑΜΔΑ που κάνει αύξηση, η άνοδος του πρώτου εξαμήνου, ο Trump που φταρνίστηκε, ή ο κακός μας ο καιρός. Προς ΘΕΟΥ, δεν φταίει ποτέ η κυβέρνηση. Γιατί να φταίει άλλωστε;

Κι εγώ με αγάπη στα γράφω. Σταμάτω να συστρατεύεσαι με ελλειπείς. Θα καταλήξεις γραφικός.

austin είπε...

θα μπω στην μέση στον τύπου "dogfight" και θα πω

-Όντως η αγορά με το που βγήκε η ανακοίνωση η αγορά ψιλοχώθηκε. άρα καλό νούμερο δεν το λες
-Το ότι εσύ είσαι γάτος και δεν έχασες επί Τσίπρα δεν σημαίνει ότι ο Τσίπρας και ο Συριζα δεν είναι ότι χειρότερο είδε η ελλάδα και μπορεί να γίνει ευθεία σύγκριση και με σκοτεινές εποχές (μπορώ να το αναλύσω, δεν έχω θέμα)
-Το ότι είναι ανίκανη αυτή η κυβέρνηση, προς το παρόν διαφωνώ κάθετα οριζόντια κτλ.

Αυτή την στιγμή δύο πράγματα "κακά" έχουμε ευθέως να πούμε για την κυβέρνηση αυτή:
1) Όντως το ΧΑΑ δεν αποτύπωσε όπως αναμενόταν την αλλαγή, κάτι που σημαίνει ότι ίσως κάτι βλέπουν ή απλά είναι διστακτικοί, γιατί τόοοοσα χρόνια έπαιζαν κυβερνήσεις απαράδεκτες
2) Όλα αυτά τα συμβάντα τύπου Πατέρα και πλαστων βιογραφικών.

Χαίρομαι ιδιατέρως που μόνο αυτά είναι τα αρνητικά. Γιατί αν βάλουμε κάτω τα αρνητικά πολλών προηγουμένων ήταν πολύ χειρότερα.

Κλείνοντας, όταν ζούμε σε μία κοινωνία, που η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκει δουλειά μέσω γνωστού, δεν ξέρω γιατί πρέπει "ξαφνικά" κάποιος για να βρει να πει κάτι να κατηγορεί που ο πατέρας είναι κομματικό στρατό και θα έπαιρνε θέση.
Εκεί όμως, που όπως λέω εγώ, χρήζει απέλασης...Είναι να πήρε την θέση, να είναι άχρηστος, να καπηλεύεται γεγονότα και καταστάσεις και εν τέλει να ζημιώσει πολύ το κράτος.

Π.χ. ο γιος του καπετάν Νίκου, δεν με νοιάζει αν είναι η θεωρεί ότι είναι κομμουνιστής, ούτε με νοιάζει που είναι πατέρας του πρωην υπουργού. Με νοιάζει όμως ότι τίποτα δεν προσέφερε, άσε που τα κανε και χειρότερα

michele είπε...

Προς το παρον και για πολλαααα χρόνια τωρα οι πολιτικες μου εκτιμησεις ειτε βραχυπροθεσμες ειτε μακροπροθεσμες εχουν πεσει μεσα.

Μεχρι και το αποτελεσμα των εκλογων επεσα, ελεγα +7%

τα γραπτα μενουν και ειναι εδω
τωρα αν ο Hippy ειναι μαγκας και μπορει και αγοραζει τα κομμενα ομολογα του 2012 και αυτο ειναι κατι που ξερουμε.

Να πουμε και ενα μπραβο δηλ στον Τσιπρα που γαμησε την οικονομία, την αγορα και την Ελλαδα σε θεσμικο και αξιακο επίπεδο
επειδη βρηκαμε εσυ ,εγω η ο αλλος καποιες ευκαιριες, ωραια λογική.

Τωρα τι επαθε η αγορα απο τον Τσιπρα το ξερουμε, οποτε ποιος γινεται γραφικος ειναι αυταποδεικτο.

ArTaXiA είπε...

Τα γραφικά φίλε μου είναι αυτά. Να βουϊζουν τα μέσα, και κάποιοι να κάνουν την κορόϊδα.


"Αποδεκτή έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα για την τοποθέτηση του Τ. Φιλιππάκου σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα ότι ο Α. Διαματάρης δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.

"Το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον υφυπουργό και του ζήτησε διευκρινήσεις για το θέμα της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου. Του ζητήθηκε η παραίτηση, η οποία αμέσως δόθηκε, για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό. Ήταν μία δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας τους. Όμως, ο πρωθυπουργός βάζει επάνω από όλα αυτό που είναι το σωστό", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές."

ArTaXiA είπε...

Ευκαιρία για τον Διαματάρη τώρα που θα έχει ελεύθερο χρόνο, να τελειώσει κι εκείνο το ρημαδογυμνάσιο που άφησε στη μέση.

michele είπε...

Αυτος ο τυπος ο οποιος ειναι πολυ σημαντικος για την ομογενεια και τα κονε στην Αμερικη προφανως ειχε τη ψωναρα του και εγραφε ψευδως
οτι τελειωσε ενα ΜΒΑ που αρχισε αλλα δεν τελειωσε και επρεπε να την κανει απο την πρωτη ημερα.

Οταν βεβαια ειχαμε πνιγει στους ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ απο τον πρωθυπουργο μεχρι τον Καρανικα δεν ειχες βγαλει κιχ

Πες μας τωρα ποιος ειναι ο γραφικος, μην βγαλω τα αρχεια με τους κατσαπλιαδες, που δεν χρειαζεται βεβαια γιατι ολα τα ξερουν.
Πηξαμε στην αγραμματοσυνη με τους συριζαιους αλλα τοτε ασχολιοσουνα με την Μαρεβα και τον εκβιαστη απο το documento

ArTaXiA είπε...

Μην τα γράφεις αυτά, γιατί θα νομίζει ο κόσμος πως είμαι κανένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ. Αυτά τα γράφω επειδή η πρωθυπουργάρα μας, έστησε όλο το επικοινωνιακό της αφήγημα στις παπάντζες περί αριστείας και "μικρότερου κράτους" και βλέπουμε τι γίνεται. Τον άλλον τουλάχιστον τον ξέραμε. Ένας πολιτικά μικρός που έγινε πρωθουπουργός από σπόντα. Αλλά τούτος δω;

Εσένα δηλαδή σου φαίνεται σε ακολουθία με όσα δήλωνε;

austin είπε...

Art ξέρεις ότι προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός.

Αλλά όντως, άπαντες έχουν λυσσάξει για τέτοια πραγματα τώρα, όταν πριν μιλάμε για απόλυτη ασχετοσύνη αλλά καμία παρατήρηση-κριτική από πολλούς.

Και προφανώς αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, αλλά γιατί να περιμένουμε μία κυβέρνηση ή έναν οργανισμό να είναι τέλειος?? όταν ζούμε στα σκατά.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ και μόνο ότι πάτησε για κάποιο καιρό στο Columbia και έχει κάποια κονέ, είναι για την φάση (σήψης) που είμαστε άλματα.

Το θέμα είναι, ότι για ακόμα μία φορά ασχολούμαστε με τα επουσιώδη γιατί γνωρίζω πολλούς με πτυχία και άσχετους και πολλούς με λιγότερα πτυχία και κολοπετσομένους.

leky είπε...

Καλημέρα σε όλους. Μιχάλη, θέλω να πω κάποια πράγματα για το ΑΕΠ και αν κάνω σε κάτι λάθος διόρθωσέ με. Το ΑΕΠ μετριέται, όπως λες, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος είτε αφορά ετήσιο ΑΕΠ είτε τριμήνου. Αν για παράδειγμα το ΑΕΠ μιας χώρας κλείσει 4% θετικό για μια χρονιά, αυτό βγαίνει σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά με βάση τον μέσο όρο των τεσσάρων τριμήνων. Άρα, το ένα τρίμηνο θα τρέχει με 3,5%, το άλλο με 4%, το τρίτο με 4,2% και το τέταρτο με 4,3% [τυχαίοι οι αρθμοί]. Άρα, δεν μπορεί από τρίμηνο σε τρίμηνο η διαφορά να είναι πολύ μεγάλη. Άλλωστε η ανάπτυξη έρχεται σιγά σιγά. Το 0,6% βελτίωση σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο μας δείχνει ότι η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται. Από εδώ και πέρα θέλουμε στο κάθε τρίμηνο η ανάπτυξη να μεγαλώνει λίγο περισσότερο, ώστε να φτάσουμε του χρόνου στο 3% ανάπτυξη για παράδειγμα.

michele είπε...

Δεν ξερω τι θα νομισει ο κοσμος, εγω συριζαιο δεν σε λεω, ποτε δεν σε ειπα εδω που τα λεμε.
Εγω κρινω τα γραφομενα.
Τωρα βεβαια αν δεν καταλαβαινεις τη διαφορά, η αν αυτος που ηρθε απο την Google η απο το Stanford σου φαινονται λιγοι, ασχολησου λιγο παραπανω.
Εγω οπως ξερεις ασχολουμαι με λεπτομερειες και συγκρινω προσωπα και κυβερνησεις.

Εχουν μπει δεκαδες στελεχη, υπουργοι, υφυπουργοι, γενικοι γραμματεις κλπ. Ο κοσμος θα αχοληθει με ενα δυο που θα εχουν κανει τη μαλακια
αλλα βεβαια δεν ασχολειται με 100 που δεν την εχουν κανει.

Εκεινο που με ενδιαφερει και ειναι ιδιαιτερα σημαντικο, ειναι οτι ειδα ανθρωπους που ψηφισαν το Μητσοτακη να κραζουν
ενω σε αντιστοιχες και ησαν πολλες περιπτωσεις
του Τσιπρα, οι υποστηρικτες κανανε την πάπια.

Αυτη ειναι και η ποιοτικη διαφορα ( πολλων) απο τους ψηφοφορους των δυο παραταξεων. Αυτο ειναι τροφη για σκεψη για τα πολιτικα πράγματα.

michele είπε...

Leky ακριβως ετσι ειναι. Η συγκριση γινεται με το προηγουμενο για να βλεπεις τη ροη την δυναμικη ή την επιβραδυνση
και κυριως με το προηγουμενο ετος.
Το προβλημα ειναι εδω οτι γινονται συχνα αναθεωρησεις και ετσι η εικονα αλλοιωνεται για ενα διαστημα.

Οι εκτιμησεις γινονται 60 μερες μετα την παρελευση του τριμήνου που εκτιμαται, αλλα ταυτοχρονα γινονται αναθεωρησεις και των προηγουμενων τριμηνων γιατι εχουν μπει και αλλα στοιχεια εν τω μεταξυ.

Ετσι αυτη τη στιγμη βρισκομαστε στο ετος 2019 στο 2,1% και αναμενουμε το τελευταιο τρίμηνο.

leky είπε...

Μιχάλη, τέτοιοι αγράμματοι, ασεβείς,κουτοπόνηροι και είρωνες δεν έχουν ξαναυπάρξει ποτέ στο παρελθόν. Μα όταν ο άλλος σου λέει ότι δεν φοράει γραβάτα τι να πούμε άλλο...Ακόμα και στο ντύσιμό τους φαίνονται...

leky είπε...

Μιχάλη, πώς το βλέπεις; Θα κρατήσει κάπου εκεί ή θα πάμε μια βόλτα μέχρι 870;

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε ,ο ελλαχτώρ εχει γκαπέ για κλεισιμο;

michele είπε...

Η γραβατα ηταν το λιγοτερο.Ηταν απλα μια προσπαθεια εμφανισης, "συμφωνη" με ενα αντισυστημισμο που λογω κρισης "πουλουσε".

Μετα γεμισαμε λαμογια. Πολλα απο αυτα, ηταν τα περιτριμματα που ειχαν μαζεψει απο τα αλλα δυο μεγαλα κομματα.

michele είπε...

Εχει και μεγαλο μαλιστα Μπαρμπα μου ( 1,5660- 1,63) της 27ης Μαιου

michele είπε...

Leky με τετοιο ογκο και οσο ειναι πανω απο 877 σε κλεισιμο δεν παει κατω στην ουσια. Βρισκεται σε ενα "ουδετερο" εδαφος
( 877-902) και απλα παρακολουθουμε τις λεπτομέρειες

austin είπε...

Να βγάζεις ομόλογο και να πηγαίνει ασάλιωτο...

Βέβαια, να πούμε ότι ο Αρτ, ήταν εκείνος που είπε κάτσε να βγει το ΑΕΠ και βλέπουμε. Βγήκε και το μαγαζί δνε παίρνει ανάσα πάνω. Άσε που βραχυπρόθεσμα είναι και διπλή κορυφύλα και χθες και σήμερα έκανε το ρετεστ της λύσης.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπερα σας..
Να πω κααι εγω την αποψη μου..και μην με πειτε συριζαιο ...
Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα...
Αν ο Τσιπρας δεν ειχε το καταστροφικο πρωτο 6 μηνο αυτη τη στιγμη θα ηταν ξαναφρεσκωορκισμενος...
Τα μεγαλα πορτοφολια δεν θα επενδυσουν γιατι ηρθε ο Μητσοτακης..δεν κωλανε σε τετοιες λεπτομεριες..
Περιμενα με Μητσοτακη να τρεξουμε με μεγαλυτερο ρυθμο...δεν τρεξαμε ...
Η αγορα εχει πατωσει..να δω πως θα πιασουμε 3.5% και 4%..δυσκολο.
Το οικονομικο επιτελειο κινειται μεσα στα πλαισια οσον εχουν υπογραφει..
Οι οποιες ελαφρυνσεις εγιναν..η θα γινουν ειναι σε απολυτη συμφωνια με την τροικα..και λογο υπερπλεονασματων...και η παπαρηγα να κυβερνουσε..τα ιδια θα εδινε...
Δεν πρεπει να ξεχναμε πως μεχρι να βγαλουμε υπερπλεονασματα..ακομα και για 12 εκατ.ευρω..αν θυμαμαι..που υπηρχε μια εκεμοτητα..δεν μας εδιναν δοση 3 δις..περιεργο ε;
Επρεπε αυτη τη στιγμη η οικονομια να πεταει..αντι αυτου βλεπω τα ιδια με τους προηγουμενους..δυστυχως..
Το εργο στο Ελληνικο δεν εχει ξεκινησει..και δεν νομιζω πως θα γινει..εκτος και γινει κατι αλλο.
Ο Μητσοτακης ισως του χρονου τετοια εποχη θα ειναι αντιπολιτευση..και αυτο κρατηστε το.
Κατωτερος των περιστασεων ..ο τσιπρας ανοιγει σαμπανιες..

michele είπε...

Ο Τσακαλωτος στις 14 Μαιου και αφου ειχε αποφασιστει η λεγομενη 13η συνταξη που εγινε για προεκλογικους λόγους, ειπε οτι δεν υπαρχει δημοσιονομικος χωρος ουτε για καφεδες.
Αλλα οι αλλοι τον βρηκαν προφανως. Μειωσαν τον ΕΝΦΙΑ 22% μεσοσταθμικα
και θα δωσουν και ενα μερισμα σε στοχευμενες περιπτωσεις που εχουμε ηδη αναφερει.

Τα υπολοιπα που γραφεις ΟΠΛΑ, λυπαμαι που θα το πω,φιλος μου και συ ανηκουν στην κατηγορια μυρωδιαδων.
Και βαριεμαι και σου εξηγησω λεξη προς λεξη γιατι. Ελα απ το γραφειο καμια μερα να σου το εξηγησω.

austin είπε...

Ωραία τα είπαμε.

Ωραία ταλαιπωρείται και η αγορά. Μεροδούλι μεροφάι την ώρα που τα έξω είναι στα ιστορικά υψηλά.

michele είπε...

Eτσι πρέπει, εμεις κλέφτες θα γινουμε Αustin;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θα έρθω για καφέ...να έρθει και ο Αρταξιας..χαχα

michele είπε...

Να ερθει, να τ ακουσετε μαζι χαχαχα

michele είπε...

Να κανεις και τσιγαρο με τον καφε να τον ευχαριστηθεις χαχ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χτυπάς κάτω από την μέση. ..χαχα.

michele είπε...

Βρε βασιλια θα σ εχω, ο,τι ζητησεις :))

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Τελίκά οι Κινέζοι τα κατάφεραν και με έδιωξαν από την ΑΔΜΗΕ...θα δωκιμάσω ΕΧΑΕ.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

δοκιμή..1 2

michele είπε...

Τον Αδμηε συχνα τον "πατανε" προς το τελος της συνεδριασης, οταν δεν θελουν να τον ανεβασουν Βασιλη
η μετοχη εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα :)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

δηλ κάτι σαν της ΑΛΦΑ που σε αυτό το επίπεδο, την αφήνουν να κάνει και -2 ή και -3 και στο τέλος την μαζεύουν?

michele είπε...

Ναι, αλλα κατι αναποδο ας πουμε.Δεν το κανει πάντα, αλλα το κανει συχνα

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

επίσης μου αρέσει και ο τύπος που είναι στην ΕΧΑΕ και πουλά 5000 - 5000 -5000 στο 4.50 χαχα μάλον την βαρέθηκε όπως εγώ τον ΑΔΜΗΕ που τον έχω 2 μήνες και τοπ έχει πάει κοντά στο +6 από την αγορά αλλά ποτέ δεν έφτασε.

michele είπε...

Στην ΕΧΑΕ τα κουναει και ο market maker, σημερα εχει πεσει πολλη δουλεια εχει κανει πολλα κομματια το χαρτι

austin είπε...

Άντε και στο επόμενο τρίμηνο... Στο όριο να φύγουν όλα κάτω και να ξεκινήσει το πραγματικό κάτω πάλι.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ο Αναστασιάδης της Κύπρου λέει «Στην προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, έχουμε πει ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε έννομο ή κάθε νόμιμο όπλο» ...Η Χάγη ως όπλο λοιπόν...αυτά είναι τι τα θές τα drone και τα αεροπλάνα, μόνο που από όσο θυμάμε στην Χάγη πρέπει να πάνε και οι δύο, από κοινού ..έτσι για να μην ξεφύγω από το τρόπο που τα λέει.

michele είπε...

Δεν μπορει η Κυπρος, παρα να παει στη Χαγη..

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ωραίο το σημερινό, μας το χρωστούσε από τον Νοέμβριο :)

michele είπε...

Επιστροφη στις 877-878 ο ΓΔ παντα προσεχουμε εδω την διασπαση, σημερα χαμηλοτερος ακομα ο τζιρος στα 46 εκ καθαρα
κοντα στην στηριξή του και ο ΔΤΡ εκλεισε στις 853,38 - 848 η στηριξη

παιχνιδι σημερα στη ΛΑΜΔΑ και τα δικαιωματα (+32%)