Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΑΔΜΗΕ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                                     σχόλια για τη συνεδρίαση online 
ΑΔΜΗΕ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Σε συμμετρικό τρίγωνο ΚΙ - ΚF  κινείται η μετοχή και πλησιάζει στο apex του.
Η κάτω πλευρά ΚF διατρέχεται και από τον κμο100 ημ και αποτελεί ισχυρή στήριξη στην περιοχή των 2,12€.
Καθοδική διάσπαση θα βρει πρώτο εμπόδιο τα 2,08 και πιο σημαντική στήριξη τα 2,02€ της V. 
Η μεγάλη γραμμή τάσης R1 από τις αρχές της χρονιάς είναι αυτή που ορίζει την κίνηση της μετοχής και είναι πολύ ισχυρή στήριξη σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης.
Αντίθετα, ανοδική διαφυγή από το τρίγωνο, θα δώσει και με αύξηση όγκου μια κίνηση με στόχο τα 2,50€ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. 

48 σχόλια:

hippy είπε...

Καλημέρα.

εμφανίστηκε ο συμβιβασμός που πιθανολογούσαν οι αναλυτές της ΕΥΡΩΒ και περιμέναμε

OPAP’s (OPAr.AT – OPAP GA) majority shareholder, Emma Delta, legally challenges 2016 GGR tax hike

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

michele είπε...

6,375% ο Ελλακτωρ στην 600αρα, πολυ ακριβα αλλα αναμενομενα

μπαρμπαλιας είπε...

ευτυχως ευτυχως....
η σοσιαλιστοπονιάρα κυβερνηση
θα "φροντισει" φετος τα "πάκισταν πιντιά",τους ρομα και τους ντοπιους συστηματικα ντεμπεληδες.

ναι ,αλλα για να κανουν τα αγιάσματά τους μερικοι μερικοι....,εχουν σηκωθει αλλοι και πανε πρωινιατικα για δουλεια.

ψαξτε μια μια την κατηγορια που θα γκεψουν το μιραδι και θα φρικαρετε.γιατι παραδες στο χερι κυρΜητσό;....οι δημοι ,οι κοινοτητες και τα χωρια ,γνωριζουν ποιοι εχουν αναγκη και κοψιμο

ArTaXiA είπε...

Μπάρμπα μου, η κυβέρνηση το είπε ξεκάθαρα. Το μέρισμα θα δοθεί σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Ποιοι είμαστε εμείς η "μεσαία τάξη" των 6,500€ ετησίως που θα τα βάλουμε με την κυβέρνηση.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Δύο θέματα,
Τα έκτακτα επειδόματα λειτουργούν ή όχι? είναι το πρώτο και εκεί υπάρχει χώρος για πολύ συζήτηση.

Για το δεύτερο δηλαδή τη διαδικασία διαμοιρασμού έκτακων επιδομάτων, είμαι παντελώς αντίθετος.
Δηλαδή η τοπική αυτοδιοίκηση που παίρνει τόσα λεφτά από φόρους και δεν κάνει τπτ παρά να βάζει από πόρτες και παράθυρα κόσμο και που δεν μπορεί να βάλει μια τάξη στα οικονομικά της, είναι ανίκανη να ελέγξει και να μοιράσει έκτακτα επιδόματα.

hippy είπε...

Οκ, θα μπορούσαν οι "μακροχρόνια άνεργοι" δικαιούχοι να προσφέρουν και λίγο κοινωνικό έργο πριν την είσπραξη του επιδόματος...πχ καθαρισμός του πάρκου και της παιδικής χαράς της γειτονιάς τους, μάζεμα των ελιών στα πεζοδρόμια κλπ ώστε να υπάρχει κάποια ικανοποίηση σε όλους

michele είπε...

Οι δημοι, οι κοινοτητες και τα χωρια Μπαρμπα ειναι πιο διεφθαρμενοι απο οποιαδηποτε κεντρικη κυβέρνηση. Ανεξαρτητως πολιτικης τοποθετησης και ακομα χειροτεροι τωρα με το αθλιο εκλογικο νομο που εγιναν οι τελευταιες εκλογες

Για τα υπολοιπα δεν συζητω τα εχουμε πει και βαριεμαι

michele είπε...

Ηλια μου μακαρι να φτασουμε σ αυτο το σταδιο, πολυ φοβαμαι οτι προηγουνται πολλες-πολλες αλλαγες πριν απο μια τετοια λυση. Εδω ακομα και στο σωφρονιστικο συστημα η εννοια της "κοινωνικης εργασίας" απεχει απο τα δικανικα συστηματα των χωρων της Δυσης

Λευτερης είπε...

https://banks.com.gr/katathetikes-roes-kai-spreads-deichnoun-giati-veltionontai-makrooikonomikes-prooptikes-tis-choras/

austin είπε...

Hippy πολύ μπροστά.

Μόνοι οι άνθρωποι με σοβαρότατα ψυχολογικά ή σωματικά προβλήματα έχουν δικαίωμα να φωνάζουν.

Για τους υπολοίπους άνεργους, ας έρθουν σε μένα και σε λίγες ώρες θα τους βρω δουλειά. Πολύ καλύτερη από ένα τηλεφωνικό κέντρο. Απλά σε κάποιες ίσως χρειαστεί κουβάλημα.

Την καλημέρα μου!

hippy είπε...

Κοίτα Μιχάλη δεν βιάζομαι να κρίνω τον Κυριάκο. "Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται" έγραψε ο Δημοσθένης. Συνεπώς θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας (και μακάρι της 8ετίας). Ωστόσο για ν΄αλλάξει τα πραγματα ήρθε, όχι να τα διαχειριστεί. Οπότε εάν δεν τα καταφέρει οι φράσεις "οι άλλοι ήσαν χειρότεροι" θα είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις"... μηδενικής αξίας.

Σε ότι με αφορά πάντως θεωρώ πρόωρη κάθε γκρίνια πριν το 12μηνο τουλάχιστον.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

72 ωρες εδωσαν στον Λυβιο πρεσβη να αποχωρησει απο την Ελλαδα.
Λογικα πρεπει να γινει το ιδιο και με τον Τουρκο;
Δεν ξερω ρωταω...
Καλημερα σας..
Και stay long οπως εχουμε πει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και ξεχασα να πω...
Ναι στην κοινωνικη εργασια...
Να ριξουν κααι ενα χερακι οι φιλοξενουμενοι τωρα που εχουμε και μαζεμα ελαιοκαρπου.
Εγω θα τους δινω και μισο μεροκαματο.

michele είπε...

Συμφωνω απόλυτα Ηλια 12.58

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Αυτό το έρμο η Μιγ εντάξει σαπάκι αλλά που είναι ο πάτος της?
:)

michele είπε...

Οχι δεν ειναι το ιδιο, ο Λιβυος πρεσβης εκπροσωπει μια "κυβερνηση" στην ουσια μονο της Τριπολης και η οποια δεν ελεγχει την βουλη

γι αυτο και την αλλη εβδομαδα θα ερθει εδω ο προεδρος της βουλης της Λιβυης

michele είπε...

Βασιλη εχει ενα γκαπακι που κλεινει στο 0,0814 αλλα πρεπει αμεσα αν παει εκει να αντιδρασει

μπαρμπαλιας είπε...

τι εχει παθει ο ανεζουλακις-οπου εγινε τοσος ντορος-δεν ειναι καλο χαρτι;;

hippy είπε...

Το θέμα με τα μικρά χαρτιά με την δική μου οπτική έχει ως εξής: Ησαν χρόνια στα αζήτητα με τιμές χρεοκοπίας (δίκαια για αρκετές από δαύτες) και μηδενική εμπορευσιμότητα. Ξαφνικά με τον κύριο Μορφωνιό ένθερμο οπαδό και τον μ/μ να τον αντιγράφει έγιναν της μόδας και 2πλασίασαν, 3πλασίασαν, 5πλασίασαν όλες ανεξαιρέτως. Ο κίνδυνος λοιπόν δεν είναι απλά να ζημιώσει κάποιος αλλά να εγκλωβιστεί δίχως να μπορεί να ρευστοποιήσει καθώς θα ελαχιστοποιηθεί η εμπορευσιμότητα. Νομίζω ότι εάν έρθει το January effect και φέτος ο μικροεπενδυτής θα πρέπει να σκεφτεί στα σοβαρά εάν αξίζει η επιλογή του απ΄την παιχνιδιάρα μικρή κεφαλαιοποίηση.

hippy είπε...

Ποστάρισα κάποιο "χλιαρό" παρόμοιο σχόλιο προ μηνός στο μπλογκ του κ. Τάκη μαζί με την παρακάτω μια ιστορία δανεισμένη από την ταινία ("παιχνίδια μνήμης")

Δυο κυνηγοί βρίσκονται στο δάσος όταν ξαφνικά ακούνε ένα βρυχηθμό...γυρίζουν και  βλέπουν σε απόσταση 250 μέτρων μια αρκούδα...ο πρώτος γονατίζει, σταυρώνει τα χέρια και προσεύχεται...ο άλλος γονατίζει κι αρχίζει να δένει καλά τα κορδόνια στα παπούτσια του.

-Μα καλά, του λέει ο πρώτος, πιστεύεις θα τρέξεις πιο γρήγορα απ΄την αρκούδα?

-Όχι, του απαντάει ο άλλος, θέλω να τρέξω πιο γρήγορα από εσένα.

Νομίζω δείχνει εξαιρετικά το σκηνικό των αγορών.

hippy είπε...

"χλιαρό" σχόλιο διότι πρώτον οι συνάδελφοι εκεί υπεραγαπούν τα μικρά χαρτιά και δεύτερον γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνω λάθος οπότε όλο και κάποιος θα βρεθεί (δικαίως) να μου τα ψάλλει.

leky είπε...

Μιχάλη, μήπως σιγά σιγά πάμε και προς το 850; Χαμηλοί τζίροι μεν, αλλά βλέπω αρκετές μετοχές να τις σπρώχνουν πιο κάτω και αυτό το πάνω κάτω κουράζει αυτούς που βιάζονται και δεν έχουν υπομονή.

leky είπε...

Αγαπητέ hippy, όταν μπεις σε καλή εταιρεία που βελτιώνει συνέχεια τα αποτελέσματά της και έχει μέλλον, νομίζω δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Κάποια στιγμή θα αυξήσει και τους όγκους. Αν λοιπόν δεν πέφτει, αλλά απλά κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις, τότε πιστεύω θα πάρεις πολύ καλές αποδόσεις σε διάστημα 2-3 χρόνων, ανάλογα και με την υπομονή που έχει ο καθένας βέβαια. Και όταν θέλεις να πουλήσεις θα σου τα πάρουν τα κομμάτια σχετικά γρήγορα. Δεν μιλάω βέβαια για μετοχές που ανοίγουν μια φορά τον μήνα ή το εξάμηνο.

leky είπε...

Μιχάλη, την ΑΤΤ την πήγαν πάλι στο 0,40.

hippy είπε...

Αγαπητέ leky φυσικά και υπάρχουν καλές μερισματοφόρες εταιρείες στην όχι και τόσο χαμηλή κεφαλαιοποίηση ( >15 εκατ όπως ΓΕΒΚΑ, ΠΠΑΚ, ΜΟΤΟ, ΑΣΚΟ) ...μπορείς όμως να μην είσαι γενικόλογος και μου αναφέρεις μερικές από τις άλλες, μη μερισματοφόρες, που αναφέρεσαι?

michele είπε...

Eιναι ενδιαφερον το θεμα των μικρων οσοι ειναι πιο παλιοι θυμουνται πως ειχα ιδιαιτερο ενδιαφερον για καποιες απ αυτες
ΕΛΒΕ-ΝΑΥΠ -ΓΕΒΚΑ-ΒΙΟΚΑ κλπ

Πραγματι ειχαν μεινει πολυ πισω και οντως ο Τακαρος ασχολιοταν με αρκετες απ αυτες
Ειναι διαφορετικη παντως η οπτικη γωνια και αναλυση μεταξυ των Τακαρου και μ/μ
αν και οι δυο ασχολουνται με τα θεμελιωδη. Δεν μπορω να επεκταθω περισσοτερο σε λεπτομερειες.

Η αληθεια ειναι οτι καποιες ειχαν και growth οπως η ΠΡΟΦ που εφτασε απο τα 0,20 στα 4 ευρω
και η ΕΛΒΕ που μονο τις επιστροφες να παιρνει κανεις αρκει για τοποθετηση. Βεβαια τα λεφτα πρεπει και καπως να τα επενδυσει.

Κλασσικο το προβλημα που αναφερει ο Hippy με το ωραιο ανεκδοτο του σ αυτες, οταν καποιος ασχοληθει πρεπει να ξερει και πως να φυγει, πως παιζουν το χαρτι κλπ. Πολυπλοκο θέμα

michele είπε...

Η ΑΤΤ εμπλεξε ολιγον με την Praxia και πιεζεται μπορει να παει 0,3790 που εχει καλη στηριξη

michele είπε...

Οσον αφορα τους δεικτες, επειδη ειναι πολυ κοντα και τελος της εβδομαδας που διαμορφωνεται και το εβδομαδιαιο κερι πρεπει να δουμε το κλεισιμο
Θυμιζω 848 για τον ΔΤΡ και 877 για τον ΓΔ

leky είπε...

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει στις μικρές τόσο το μέρισμα, αλλά η απόδοση που θα μου φέρει στα επόμενα χρόνια. Και δεν μιλώ για 10% ή 20%. Αν δίνει και μέρισμα ακόμα καλύτερα. Για παράδειγμα η ΠΡΟΦ δεν έδινε παλιότερα μέρισμα. Επίσης, Εβροφάρμα, Παπουτσάνης, ΓΕΒΚΑ. Ανεβαίνουν συνέχεια τα τελευταία δύο χρόνια, άλλη πιο γρήγορα , άλλη πιο αργά...Σημασία έχει ότι ανεβαίνουν και δεν χάνεις.

hippy είπε...

ΠΡΟΦ από τα 0,55 στα 4...επειδή έχω το πρόγραμμα της για το ΧΑΑ monopoly πάντα είχα συμπάθεια, μικρή θέση και την παρακολουθώ (στα σημερινά υψίπεδα όχι φυσικά)

hippy είπε...

Κύριε leky δεν αναφέρομαι στις εταιρείες που γράψατε που δεν ανήκουν άλλωστε στην πολύ μικρή κεφαλαιοποίηση...κι αν διαβάσετε θέματα του κ. Τάκη πριν το 2018 θα δείτε ότι οι συγκεκριμένες ανήκαν στο γκρουπ των αγαπημένων μας (με κορυφαία τον ΙΚΤΙΝ που χρωστούσε μέρισμα προηγουμένων ετών 4 λεπτών και δεν έλεγε ο αθεόφοβος να μας το δώσει)

michele είπε...

Η το ΕΚΤΕΡ που ο τσιγγουνης δεν εδινε ενω ειχε γεματο ταμειο ουστ και ηταν και εποχη της κρισης

michele είπε...

874,63 το σημειο που πρεπει να περασουμε σημερα για να δουμε καλο κλείσιμο, διαφορετικα εχετε γεια βρυσουλες :)

leky είπε...

Κύριε hippy, βλέπω ότι κολλάτε στο μέρισμα. Σέβομαι τον τρόπο που θέλετε να κερδίσετε από το χρηματιστήριο, αλλά σας ξανατονίζω ότι δεν με ενδιαφέρει το μέρισμα. Για να σας θυμίσω η ΠΡΟΦ πριν δύο χρόνια ανήκε στην μικρή κεφαλαιοποίηση. Τώρα πια άλλαξε επίπεδο. Συμφωνώ με τον κύριο Τάκη, που πηγαίνει για μεγάλες αποδόσεις σε τέτοιες εταιρείες. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα ομόλογα. Όμως, επαναλαμβάνω σέβομαι τον τρόπο που επενδύετε.



leky είπε...

Άλλο παράδειγμα μικρής εταιρείας είναι η ΒΙΟΣΚ. Εγώ πιστεύω ότι θα δώσει καλή απόδοση στο μέλλον.

hippy είπε...

Το μέρισμα είναι το μόνο έσοδο του μικροεπενδυτή σε κακές περιόδους και ταυτόχρονα δείχνει την υγεία μιας εταιρείας. Μόνο οι εύρωστες δίνουν μέρισμα.

Αγνοώ τι θα κάνει η ΒΙΟΣΚ...και στις αρχές της χρονιάς την προμοτάριζε ο μ/μ αλλά δεν του έκατσε. Την "παιξαμε" στην ΑΜΚ και ίσως θυμάστε ότι στου Τάκη είχα γράψει και τον τρόπο με τις αδιάθετες που εξασφάλιζαν 0,31 σαν κόστος εισόδου. Προσωπικά τώρα δεν έχω λέπι, μακάρι να διπλασιάσει και να χαρούν οι φίλοι της.

michele είπε...

Εκεινο που εχει ενδιαφερον και με εξιταριζε παντα, παρακολουθωντας τη συνομιλια σας ειναι το ποσο διαφορετικη αλλα και παρομοια εινα η συμπεριφορα των επενδυτων σε σχεση με το χρηματιστηριο αυτο που λεμε
στο χωριο financial behaviour
o αντιθετικος( contrarian) αυτος που ακολουθει την ταση, ο ημερησιος trader κλπ

Καποια μερα θα αρθογραφησω γι αυτο, οταν μου ερθει η ορεξη :))

michele είπε...

Μολις εκλεισε το gap του Μαιου και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ ισχυρη στηριξη το 1,50

dionisos είπε...

Βγήκαν με φορεία και ασθενοφόρα
να μαζέψουν τα ΠΤΩΜΑΤΑ !!!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Σχετικά με τους Δείκτες Κλεισίματος σήμερα...Μιχάλη ακριβώς εκεί που είπες πανε να κλείσουν.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Η Eurob πάει για χοντρό χώσιμο

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Τελικά το αντιστρέψαν ...

michele είπε...

Εκλεισαν ομως λιγο πιο κατω Βασιλη, θελει μελετη στους ποντους τωρα
υπαρχουν και στηριξεις λιγο πιο κατω
αλλα διαφοροποιουνται απο χαρτι σε χαρτι
47 κ καθαρός τζιρος

dionisos είπε...

https://banks.com.gr/omologo-tis-ellaktor-pou-den-einai-omologo-oute-einai-tis-ellaktor/

michele είπε...

Ε ναι, χωρις τα σιγουρα εσοδα που ειναι και σχετικα μακροχρονια δεν θα μπορουσε να δανειστει ουτε 100 εκ

hippy είπε...

Στα 101,50 ξεκίνησε η τιμή του ομόλογου στην "γκρι αγορά"...τα χρήματα των επενδυτών θα εκταμιευτούν στις 12/12...πρεμιέρα μάλλον στις 13/12

klvnivths είπε...

Έρχεται ανεργία παγκοσμια πάνω από 30%...πρέπει να ετοιμαστούμε στην επέλαση των ρομποτ