Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  2020

3 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Καλή χρονιά, λοιπόν.
Ας ελπίσουμε το 2020 να είναι το καλύτερο όλων των προηγούμενων ετών και το χειρότερο των επόμενων (και τα χαρτάκια μας να εκτιναχτούν όπως και τα πυροτεχνήματα, αλλά αυτό είναι δευτερεύον...)

hippy είπε...

Χρόνια Πολλά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Σαφώς και στο 2020 είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθούν οι αποδόσεις του 2019 όπου προεξοφλήθηκαν πολλά...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι καλή χρονιά. Η κυβερνητική ομάδα δείχνει σοβαρή (ιδίως ο πρωθυπουργός) και υπάρχουν αρκετές προσδοκίες κάποιες εκ των οποίων απολύτως βάσιμες. Αναφέρομαι στις αναβαθμίσεις του αξιόχρεου του χρέους της χώρας από τους οίκους και θα μπορούσαν να μας φέρουν σε επενδυτική βαθμίδα εντός του έτους. Βέβαια εμείς εδώ το ξέρουμε, με 1,62% μεσοσταθμικό επιτόκιο για την επόμενη 25ετία η εξυπηρέτηση του δεν είναι πρόβλημα (κανείς από τους "νότιους" δεν έχει τέτοιο επιτόκιο). Όσο να πεις όμως το rating ΒΒΒ- θα επισφραγίσει την επιστροφή στην κανονικότητα της ΕΕ.

Η πολιτική των χαμηλών* επιτοκίων της ΕΚΤ αλλά και της Fed ως το τέλος του 2020 λογικά θα βοηθήσουν στη συνέχεια του καλού κλίματος όπως και οι εκλογές του Τραμπ (που απ΄όσο θυμάμαι πρώτοι επισημάναμε, τώρα το διαβάζω παντού). Όσον αφορά τη χώρα μας η μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα θα βοηθήσει τον τζίρο στις επιχειρήσεις λιανικής και η μείωση των εισφορών ελπίζουμε να βοηθήσει στην μείωση της ανεργίας.

Προσωπικά λοιπόν δηλώνω συγκρατημένα αισιόδοξος. Στο 2020 προσθέτω στην τετράδα μου τον ΟΛΠ και συνεχίζω με ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΤΕΝΕΡΓ σαν βασικές επιλογές (75% μετοχικού χαρτοφυλακίου). Γνωρίζω φυσικά πως η 5άδα μου το πιθανότερο είναι να κάνει χαμηλές πτήσεις (αλλά πιθανολογώ ασφαλέστερες). Το υπόλοιπο 25% βρίσκεται σε μετοχές που αγαπούν οι βασικοί μέτοχοι (πχ ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡ) ή σέξι τσιφτετελούδες όπως ΦΡΙΓΟ (του αρχηγού), ΔΕΗ, ΜΕΒΑΚΟ.


* (δεν ξεχνώ πως τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ δυσκολεύουν-μειώνουν την κερδοφορία των τραπεζών...αυτό είναι που με κάνει διστακτικό με τον κλάδο...σε ότι με αφορά συνεχίζω να τις θεωρώ "ξεπέτες" )

Κλειδαράς είπε...

μπράβο πολύ κάλο άρθρο
Κλειδαράς