Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΒΙΟ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                       σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΒΙΟ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Aπο τον Ιούλιο του 2019 και τα υψηλά των 4,4950€ η μετοχή κινείται διορθωτικά εντός του καναλιού F10- F20, καθοδική κίνηση που ανεκόπη με την δημιουργία ενός διπλού πυθμένα στα 3,45 € της D1.

O τίτλος είναι σε φάση διαφυγής από το κανάλι, με πρώτο στόχο την D των 4€ και επόμενο τα 4,26€ της T1.

Έπονται τα υψηλά του 2019 στα 4,4950€.

Σε φάση αποθέρμανσης της ανοδικής κίνησης, ο τίτλος θα μπορούσε να κάνει retest στο κανάλι ή και να "πατήσει" στα 3,80€ πριν επανέλθει στην ανοδική του πορεία. Ο ταλαντωτής RSI14 στις 63 μονάδες ,βρίσκεται σε ανοδική τάση, αλλα ακόμα εντός της ουδέτερης ζώνης.

Ο όλος σχηματισμός, θα μπορούσε να εκληφθεί ως flag pattern επιβεβαίωση του οποίου δίνει μεσομακροπρόθεσμο στόχο την ζώνη των 5,35 €.

25 σχόλια:

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλημέρα a tutti,
Επιτέλους άνοδος τζίρου. Ωραίο παιχνίδι, υπάρχει καμιά είδηση ή λογική για το ξεφούσκωμα?

kostas είπε...

Εγινε το πακετο καρατζη στο 8.42. Που θα γινει η δ.προταση; κανε με σοφο να σε κανω πλουσιο!

hippy είπε...

Στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τον προσδιορισμό του ανταλλάγματος ισχύει η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή του τελευταίου εξαμήνου (εκτός αν αυτός που κάνει τη δημόσια πρόταση απέκτησε μετοχές το τελευταίο 12μηνο, οπότε ισχύει η τυχόν υψηλότερη τιμή στην οποία αγόρασε αυτές). 

Αν υπάρχει θέμα μειωμένης εμπορευσιμότητος ή το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι κάτω του 80% της λογιστικής αξίας ανά μετοχή του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων ή έχουν επιβληθεί κυρώσεις για χειραγώγηση της τιμής της μετοχής, τότε και μόνο τότε (αν ισχύει ένα από αυτά τα τρία κατ’ ελάχιστον) το αντάλλαγμα δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από αυτό της διαδικασίας αποτίμησης (valuation method) για τον προσδιορισμό της εύλογης τιμής (equitable prices), η οποία πρέπει να διενεργηθεί. Επιλέγεται δε η μεγαλύτερη τιμή μεταξύ της μέσης σταθμισμένης χρηματιστηριακής τιμής του εξαμήνου και της τιμής της αποτίμησης.

Εάν δηλαδή δεν συντρέχει καμία από τις παραπάνω τρεις προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν (ισχύει στην παρούσα περίπτωση), το δίκαιο και εύλογο τίμημα προσδιορίζεται με βάση τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 3461/2006, δηλ. τη μέση χρηματιστηριακή τιμή εξαμήνου ή την τυχόν υψηλότερη τιμή στην οποία ο υπόχρεος για δημόσια πρόταση απέκτησε μετοχές το τελευταίο 12μηνο.   

 Ποιος κάνει την αποτίμηση; Κάποιο πιστωτικό ίδρυμα, ΕΠΕΥ ή ελεγκτική εταιρεία, που επιλέγεται από αυτόν που κάνει τη δημόσια πρόταση, αρκεί να μην είχε προηγούμενη συνεργασία μαζί του. Που γίνεται με βάση "τα διεθνώς αποδεκτά κριτήρια και μεθόδους"

hippy είπε...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η τιμή του αποτιμητή μετράει. Που γίνεται βέβαια με βάση τα διεθνώς αποδεκτά κριτήρια και μεθόδους. Απλώς με την υιοθέτηση από το νομοθέτη του κριτηρίου της λογιστικής αξίας, ο υπόχρεος σε δημόσια πρόταση αναγκάζεται να ορίσει αποτιμητή, αν το τίμημα είναι χαμηλότερο από το όριο αυτό, ο οποίος θα προσδιορίσει το δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα µε τη μέθοδο της αποτίμησης.

Η αποτίμηση αυτή ΔΕΝ απαγορεύεται να είναι κάτω από το 80% της λογιστικής αξίας ανά μετοχή του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων (το είδαμε στον ΠΕΡΣΕΑ). Φυσικά και ο μικρομέτοχος ΔΕΝ διασφαλίζεται επαρκώς, αφού ΔΕΝ υπάρχουν «αντικειμενικά συμπεράσματα» σ’ αυτού του είδους τις αποτιμήσεις.   

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους!

michele είπε...

Kαναμε λιγο stock picking δεδομενης της διορθωσης σημερα, στα 20 εκ ο καθαρός τζίρος

michele είπε...

Το 932,8 πρέπει να περάσουμε για να στρωσει η συνεδρίαση

ArTaXiA είπε...

Τι στοκπίκεψες;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Έλα ρε συ Αρτ ακόμα είναι πλαγιοανοδική...χαχα στοκπίκεψες!
Με βλέπω κάνα -1.5 κατά μέσο όρο

Αν φτάσει στο -6 τότε θα στοκπικέψω χαχα

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2003676/karatzh-ypohreotikh-dhmosia-protash-apo-ant-karatz.html

ArTaXiA είπε...

Ο οικοδεσπότης έγραψες για Stockpicking. Κι εγώ αφελώς ερώτησα. Όχι;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Σωστός ..δεν είχα δει τα παραπάνω...και μου χτύπησε το στοκπίκεψες.

ArTaXiA είπε...

Εγώ πάντως, που έστησα να στοκπικέψω, εντολή δεν μου έγινε.

Άσχετο!

Τι χουβαρνταλίκι τούτος ο Καράτζης, 8.34€, του βγάζει η Deloitte καθαρή θέση ανά μετοχή, 10€ βάζει τη ΔΠ και ενώ έχει αγοράσει στο 8,417€ το 38.44%.

Δύο πράγματα μου έρχονται στο νου:

Είτε την έκθεση στη Deloitte, την παρήγγειλε προκειμένου να τιμολογήσει στην αδελφή του, το τίμημα για το 38.44%, είτε ξέρει πράγματα για την εταιρεία του, που δεν γνωρίζουν οι ελεγκτές.

Andreas D. είπε...

Ulysses = 1.76...

michele είπε...

Στοκπικεψα Βαγγελα, λιγα συμβολαιακια ΕΤΕ ακόμα και ΕΧΑΕου

michele είπε...

2.55 συμφωνω Art με το σκεπτικο, εγω στο γαμο του Καραγκιοζη πριν κατι μερες στα 10 σκεφτομουνα οτι θα την κανει χωρις αιτιολογηση,ετσι

michele είπε...

Οντως εστρωσε μετα το 932,80 να κουνηθει λιγο η αγορα

Lorac είπε...

Καλησπέρα φίλοι! Έγραψα και δίπλα στου Σόλωνα, ότι η όλη φάση μοιάζει με την ιστορία με τον βοσκό και τον λύκο. Να έχουμε ετοιμότητα γιατί κάποια μέρα μπορεί να ακούσουμε ένα πραγματικά αρνητικό νέο και να έχουμε εθιστεί στον κύκλο νέο-διόρθωση-νέα άνοδος και να αδιαφορήσουμε!!

Αυτές τις ημέρες έπαιξε ένα νέο "game changer" θετικό υπερ μας, αλλά δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή από τους επενδυτές Είμαι 100% βέβαιος ότι θα επανέλθει 2-3 φορές μέσα στη χρονιά να μας απασχολήσει.

Μιχάλη μετά από πολλααααααα χρόνια αγόρασα έντυπη εφημερίδα με σκοπό να τη διαβάσω και όχι να πάρω κάποιο από τα δώρα της και δεν το μετάνιωσα!! Πολύ αξιόλογη προσπάθεια και δυνατό το team υπάρχουν πολλές ελπίδες για το μέλλον και εύχομαι κάθε επιτυχία.

Αν θες μια πολύ αυστηρή παρατήρηση, είναι να μη θεωρείς δεδομένο στα διαγράμματα σου ότι θα τα καταλάβουν 100% όλοι όπως εσύ τα εννοείς και τα απεικονίζεις. Οπότε
α) άστα και λίγο διφορούμενα για να δημιουργείς και λίγο μυστήριο
β) η πρόβλεψη ενέχει ρίσκο στην αρχή. Προσωπικά θα ξεκίναγα επεξηγηματικά με χρήση λίγο παλιότερων διαγραμμάτων και μετά σταδιακά θα έβαζα προβλεπτικά, ώστε αυτοί που δεν σε ξέρουν να σε κατανοούν καλύτερα στο μέλλον.

Να ξέρεις αυτά είναι λεπτομέρειες της λεπτομέρειας και δεν έχουν σκοπό να υποβαθμίζουν το εξαιρετικό άρθρο σου.

mixalis mixalios είπε...

Ξύπνησε (?) και η ΓΕΒΚΑ. Ευκαιρία για αγορές ή πωλησεις? Πάντως ακόμα κι εταιρείες φεύγουν από το ΧΑΑ αλλά καινούριες εισαγωγές γκολ... Βασίλη αν κάνεις αναριθμητισμο το έτος γέννησης σου βρίσκεις το δικό μου....space invaders, τι μου θυμισες... Atari.... ωραίες εποχές!

mixalis mixalios είπε...

Κανένα νόημα.... Ακόμα φεύγουν εταιρείες από το ΧΑΑ αλλά καινούριες εισαγωγές γιοκ....

michele είπε...

Eυχαριστω πολυ Lorac και ιδιως για τις παρατηρησεις σου! Εξυπνο και το σκεπτικο σου για τα διαγραμματα, αλλα προσπαθω - οπως και εδω αλλωστε- να γραφω οσο πιο απλα μπορω ( χωρις αγγλικους όρους) και χωρις πολλες παραμέτρους.
Καταλαβαινεις οτι εγω χρησιμοποιω πολλες παραμέτρους στα δικα μου αλλα δεν "διαβαζονται" παρα μονο απο μενα γιατι ειναι σκαριφηματα χαχα

Αυτο που λες το εχω σκεφτει ειναι κατι σαν..εκπαιδευτικο αρχικα, αλλα να δουμε πως και αν μπορω να το κανω. Επισης εκει εχω περιορισμενο χωρο, ωστε να επεκταθω ιδιαιτερα σε αυτο που λες

michele είπε...

Θελουμε καποιο χρόνο για τις εισαγωγες, πρωτες βλέπω οτι θα ειναι θυγατρικες που εχουν σχεση με τα ακινητα Μιχαλιό

mixalis mixalios είπε...

Αυτές είναι εκ του νόμου υποχρεωμένες να μπουν στο ΧΑΑ και συνήθως δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο discount οπότε δεν μου φαίνονται και πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Για να δούμε...

michele είπε...

Θα αναφερθω σχετικα..

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ INC


Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια

Ένα δάνειο για την πληρωμή του χρέους σας εύκολα;
Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
Ένα δάνειο για την αγορά ενός διαμερίσματος;
Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο ονείρου;

Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
Χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 ΕΥΡΩ / USD / POUNDS
Σε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής 3%
Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και παροχής
της οικονομικής βοήθειας προς τους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας
Προσφέροντας τις υπηρεσίες μας σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Δίνουμε δάνειο σε εκείνους που χρειάζονται οικονομική βοήθεια από την άποψη του 1 έως
20 χρόνια

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

. πραγματική χρηματοδότηση
. επενδυτής ακινήτων,
. δάνεια κατασκευής,
. δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων,
. στεγαστικά δάνεια
. καταναλωτικα δανεια,
. Δάνεια FHA,
. προσωπικά δάνεια,
. δάνεια αυτοκινήτων και
κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας

email: lendingtreegroupinc@gmail.com

email: lending-tree@outlook.com

whatsapp: +1 213 419 2419

Με θερμό σκεπτικό