Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΑΤΤ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                       σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΑΤΤ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Ενα μεγάλο καθοδικό τρίγωνο έχει δημιουργηθεί από την κίνηση της μετοχής με ισχυρή στήριξη στην Α2 στα 0,3770€  και συσσώρευση πάνω απ αυτήν.
Η μετοχή "ασφυκτιά" μεταξύ του ακμο 20 ημερών και της Α2  και προς οποιαδήποτε πλευρά κινηθεί και διασπάσει ο τίτλος, θα υπάρξει έντονη κίνηση. 

Απώλεια της Α2 θα κινήσει τη μετοχή προς την D10 των 0,3590€ ( επέκταση στα 0,3455€) ενώ αντίθετα ανοδική διάσπαση των 0,39€ θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις  για προσέγγιση της πρώτης αντίστασης στα 0,4080 € της Α3.
Επόμενη αντίσταση η άνω πλευρά του τριγώνου Α1, ενώ ανοδική διαφυγή απ αυτό, θα αλλάξει ριζικά την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική με επόμενη αντίσταση τα 0,4570€ της Α4.

31 σχόλια:

austin είπε...

Την καλημέρα μου. Ζόρικα τα πράγματα με τον Chinese Virus... Από νόσο των πτηνών, SARS και τον κορωναϊό τώρα, πολλά ξεκινούν από εκεί.

Και όταν (πέραν του όποιου φόβου) βλέπεις να τρώει πραγματικά χτυπήματα μία καρά bull market, τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.

Άσε που ακόμα και τα ΙΚΕΑ βγήκαν και είπαν ότι κλείνουν τα "επίφοβα" μαγαζιά στην Κίνα...

ArTaXiA είπε...

10.000.000 Κινέζοι τουρίστες. Που δεν θα έρθουν φέτος λόγω του υιού. Έχει και τα καλά του. Σαντορίνη χωρίς Κινέζους. Βενετία χωρίς Κινέζους. Παρίσι χωρίς Κινέζους. Βερολίνο χωρίς Κινέζους. Ακυρώσεις και ενδεχόμενες πιέσεις στα καταλύματα. Συν, τους υπόλοιπους τουρίστες που ίσως να μείνουν στις πατρίδες τους την άνοιξη τουλάχιστον. Να σφίξουν και λίγο τα κωλιά των συμπαθών ξενοδόχων, ερμπιενπμίδων και λοιπών παρεπιδημούντων στα νησιά μας. Φθηνότερες τιμές για μας και ίσως κάποια ευκαιρία; Εκατόν πενήντα ελληνικά τουριστικά λεωφορεία που ήσαν αποσπασμένα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για μεταφορά Κινέζων, επιστρέφουν λόγω έλλειψης δρομολογίων. Εκατόν πενήντα οικογένειες χωρίς εισόδημα το επόμενο τρίμηνο. Αλλά, τι μας νοιάζει εμάς γι αυτούς; Θα πάμε στο Ελληνικό να χαζεύουμε τις μπουλντόζες.

Bonjour

michele είπε...

Εδω ηρθε ο Τσιπρας και μας εκλεισε τις τραπεζες και κανανε ουρα οι γεροι με τις παντόφλες τη νυχτα
μας μαρανε οτι δεν θα δουλεψουν για ενα διαστημα 150 λεωφορεια;

Αντε καλημερα, γιατι με βλεπω σημερα θα λειπω εχω δουλειες μπόλικες :)

Για ψαξτε λιγο τι γινοταν με την Tomas Cook καμμια 10 ρια μερες ,μετα τι εγινε διορθωθηκαν ολα;

ArTaXiA είπε...

Ε εντάξει, και στον πόλεμο η Βέρμαχτ βομβάρδισε ολόκληρον τον Πειραιά. Δόξα το Θεό, να λέμε!

Λευτερης είπε...

…………Να σφίξουν και λίγο τα κωλιά των συμπαθών ξενοδόχων, ερμπιενπμίδων και λοιπών παρεπιδημούντων στα νησιά μας. Φθηνότερες τιμές για μας και ίσως κάποια ευκαιρία; ……………….
………….Εκατόν πενήντα οικογένειες χωρίς εισόδημα το επόμενο τρίμηνο.

Και ευκαιρία για μούρη στα νησιά θέλουμε και κλάμα για τους άνεργους, …………….και καταλήγουμε στο βομβαρδισμό του Πειραιά.
Κρίμα......

hippy είπε...

Καλημέρα

να πω την αλήθεια βλέπω λίγο διαφορετικά τα πράγματα φίλε καλλιτέχνη. Οι συμπαθείς ξενοδόχοι, εστιάτορες κλπ μερικές φορές πραγματικά βάζουν χέρι και την δική μου τσέπη εάν "καίγομαι" για το προιόν τους. Από την άλλη όμως κάπου ξοδεύουν τα αυξημένα έσοδα...κι ο δικός μου κλάδος (μαθήματα) ευνοείται αυτά και όχι μόνο. Ελπίζω-εύχομαι-πιστεύω να αποδειχθεί πρόσκαιρη η αναστάτωση.

Η ερώτηση στον (καθρέφτη) ως προς το μαγαζί είναι"να σπεύσω ή να περιμένω λίγο?"...νομίζω η απάντηση είναι προφανής...καφές και παρατήρηση...αν πάει το αεροπλανάκι όμως προς το 8,20 θα καβαλήσω. Σταθερή η αγάπη μου για τα χαρτιά που αγαπιόνται και στηρίζονται απ΄τους ιδιοκτήτες

ArTaXiA είπε...

Εγώ προσωπικά δεν θέλω τίποτα. Μου αρκούν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό που πηγαίνω κάθε πρωί και τις χαζεύω.

Κατά τα λοιπά, ανάλυση της πραγματικότητας έκανα και απάντησα στο πανάσχετο με το θέμα "έκλεισαν οι τράπεζες", με κάτι εξίσου πανάσχετο. Εσύ, πότε θα μας κάνεις καμιά αναλυσούλα;

hippy είπε...

Να πω και κάτι για την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη που προσωπικά (για τη χώρα και τα παιδιά μου) θέλω πολύ να πετύχει όπως το ίδιο επιθυμούσα και για τον Τσίπρα βέβαια..."κάθε αρχή και δύσκολη"...λαϊκή σοφία

Αυτό συμβαίνει και στη φύση και το διδάσκουμε στο σχολείο. Υπάρχουν δύο δυνάμεις που αντιστέκονται στην κίνηση. Η στατική τριβή και η τριβή κύλισης. Η πρώτη είναι συντριπτικά μεγαλύτερη αλλά ευτυχώς εμφανίζεται μόνο στην αρχή της κίνησης.

Λευτερης είπε...

……….Εσύ, πότε θα μας κάνεις καμιά αναλυσούλα;…………..Αν αυτό αναφέρεται σε εμένα, να σε πληροφορήσω πως είμαι άνθρωπος που ακούει πολύ και μιλάει λίγο. Όσο για το Κρίμα, γράφτηκε για το έξυπνο μυαλό σου που ορισμένες φορές παίρνει ανάποδες. Καλή σου ημέρα.

hippy είπε...

Εγώ είμαι ερασιτέχνης φίλε καλλιτέχνη. Επιπλέον τι νόημα έχει μια ανάλυση σε "ώτα μη ακουόντων"? Μεθυσμένοι όλοι απ΄τις επιτυχίες του μ/μ ψάχνουν το ελντοράντο στις τράπεζες, στις κλωστές και λοιπά ασήμαντα. Μέχρι και το ζόμπι τον Παίρη ανέστησαν.

Προσωπικά είμαι σχεδόν σταθερός στην 10δα της Πρωτοχρονιάς και στα μακρινά ΟΕΔ (2033 και 2037) που πιθανολογώ πως θα χτυπήσουν το 140-145 αντίστοιχα.

ArTaXiA είπε...

Hippy, οι ακυρώσεις όλων των προγραμματισμένων ταξιδιών τουριστών από την Κίνα, μέχρι την άνοιξη είναι γεγονός δεν είναι εικασία.

Κατά τα λοιπά, έχω κουραστεί από μιά αγορά που κινείται πάνω στη σφαίρα της προσδοκίας όλη την ώρα. Και δεν μιλάω για το Χρηματιστήριο, που ούτως ή άλλως προεξοφλεί. Μιλάω για όλο το φάσμα των συναλλαγών. Άνθρωποι με ελλειπείς, ή ανύπαρκτες γνώσεις οικονομικών, πλασάρουν σενάρια κι όποιον πάρει ο χάρος. 30% πάνω τα ακίνητα σε δεκαοκτώ μήνες: Είναι οι Κινέζοι, Λιβανέζοι, Τούρκοι επενδυτές. Δεκτό για τα Εξάρχεια, την Κυψέλη, τα Πετράλωνα, την Καλλιθέα. Αλλά, στα Ταμπούρια; Στο Χατζηκυριάκειο; Θα πάει το χρηματιστήριο στις 1100, γράφουν κάτι λεμέδες. Αν τους ρωτήσεις, τι πολλαπλασιαστή θα έχει η ΜΟΗ, ή η ΜΠΕΛΑ τότε, δεν ξέρουν να σου πουν. Είναι όπως πρώτοι στο να σου πουν πως ο Mυλωνάς έχει story. Αν πάλι, κάνεις την ερώτηση, πόσα χρωστάει ο Μυλωνάς και σε ποιούς, δεν γνωρίζουν την απάντηση.

Το ίδιο συμβαίνει και στην αγορά. Εκεί που ζητούσες π.χ. 10€ το μέτρο ενοίκιο για κατάστημα σε κεντρικό δρόμο και σου απαντούσαν γενικώς και αορίστως "υπάρχει κρίση", τώρα τα 40€, ζητούμενη τιμή θεωρείται αναμενόμενη επειδή "η κρίση πέρασε, που ζείς"; Και όταν πλήρωνες για ΚΤΕΟ 45€, τώρα ζητούν 60€. Βεβαίως, ο υπάλληλος δεν είδε 33% αύξηση στις απολαβές του.

Θυμάμαι, κάποια εποχή προ μνημονίων κοιτούσα κάτι ακίνητα στον Κεραμεικό που τότε ήταν τόσο in, ώστε οι ιδιοκτήτες τιμολογούσαν με 3000€ το μέτρο. Το δικαιολογούσαν -καλή ώρα- με την εικασία πως ο Κεραμεικός θα ήταν το Κολωνάκι του 2010. Όταν τους απαντούσα πως με 3000 το μέτρο αγόραζα στο Κολωνάκι το ίδιο και δεν υπήρχε καμία βάση στο επιχείρημα, η κουβέντα τελείωνε.

Έτσι λοιπόν σήμερα, ζούμε τη νέα δεκαετία του "Θα". Πω-πω καζίνο και πω-πω έργα, και πω-πω μεγαλεία, μέχρι να χρειαστεί ας πούμε να πας στην ΔΟΥ Καλλιθέας, και τότε αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχει αλλάξει τίποτα.

ArTaXiA είπε...

Το "αναλυσούλα" δεν ήταν για σένα Hippy.

hippy είπε...

Ο ArTaXiA είπε...
Το "αναλυσούλα" δεν ήταν για σένα Hippy.

30 Ιανουαρίου 2020 - 11:47 π.μ.


Είπα κι εγώ...τι στην ευχή αναβαθμίστηκα? Χε χε

Να συμπληρώσω πάντως πως δεν είμαι αρνητικός συνολικά για τα μικρά, κάθε άλλο. Θεωρώ επιβεβλημένη τη συμμετοχή δίχως όμως να ξεχνάμε την "ανέκδοτη" ιστορία.


"Δυο κυνηγοί βρίσκονται στο δάσος όταν ξαφνικά ακούνε ένα βρυχηθμό...γυρίζουν και  βλέπουν σε απόσταση 250 μέτρων μια αρκούδα...ο πρώτος γονατίζει, σταυρώνει τα χέρια και προσεύχεται...ο άλλος γονατίζει κι αρχίζει να δένει καλά τα κορδόνια στα παπούτσια του.

-Μα καλά, του λέει ο πρώτος, πιστεύεις θα τρέξεις πιο γρήγορα απ΄την αρκούδα?

-Όχι, του απαντάει ο άλλος, θέλω να τρέξω πιο γρήγορα από εσένα.

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

ασχολίαστο:

Apostolos Manthos
19h
ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ...κάποιο καλό νέο παίζει ....Η σοβαρή αντίσταση είναι πάντως στη ζώνη 4,80 με 5 ευρώ. Μέχρι εκεί παίζουν άνετα μπάλα τα παιδάκια..

Andreas D. είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΟΦ !!

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3407912/profile-polisi-idion-metoxon-meso-idiotikis-topothetisis

Andreas D. είπε...

NEWMONEY
Σε ποια εταιρεία ψάχνει πακέτα η Fidelity ///

Μαθαίνουμε ότι η αμερικανική εταιρεία Fidelity αναζητά πακέτα και σε άλλη εισηγμένη εταιρεία. Εφόσον επιβεβαιωθεί η είδηση τότε πάμε για μια μεγάλη απόδοση τα επόμενα χρόνια, διότι ο κλάδος – παρά τις δυσκολίες- έχει δυνατότητες να επανέλθει δυναμικά.

ArTaXiA είπε...

Άσχετο!

Ο Βορίδης, την πλήρωσε τελικώς τη βασιλόπιτα; Γιατί στη "Διαύγεια" δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

μπαρμπαλιας είπε...

κατι ευροπάνκες,κατι μυτίληδες,κατι περαιάους...κλπ με υπεραποδοσεις ....ε πεφτουν λιγο σημερα

austin είπε...

Πάμε βουρ για σπάσιμο κεφάλι ώμους στον τραπεζικό. Τώρα φλερτάρουμε με την γραμούλα την ανερχόμενη, και εκεί στο 820 έχετε γεια

ArTaXiA είπε...

https://youtu.be/JxohJX9ElpE

austin είπε...

Να σημειώσουμε εδώ γιατί η αγορά μας δεν είναι καλή πέραν πολύ πολύ συγκεκριμένων μετοχών...

Πέφτει ξύλο στα έξω, εμείς τρώμε μεγαλύτερο χωσέ. Αντιδράνε τα έξω, εμείς είτε δεν αντιδράμε δυνατά, είτε ακόμα χειρότερα είμαστε κάτω.

Τρώνες τα κέρδη τα ξένα, πέφρουμε με 2πλάσιο ποσοστό κατ ελλάχιστο.

ArTaXiA είπε...

Ναι, αλλά ο Κυριάκος μιλάει καλά Αγγλικά.

austin είπε...

Θα της πω και εγώ της κόρης μου (θυμάσαι ότι έβγαζα απο ευρωβ κέρδη για παγωτά) στα αγγλικά ότι πλέον πρέπει να περιμένουμε καιρό για να πάρεις παγωτό...

μπαρμπαλιας είπε...

ηρεμηστε ρεεεε θα σας πατησουν οι μπουρντοζες

ArTaXiA είπε...

Με κάτι τέτοια όμως, αυγατίσανε τα short στη ΛΑΜΔΑ και πλέον, καθόμασατε σε δυνατό ποσοστό.

austin είπε...

Εμένα μου την έχει δώσει πάντως..γιατί με την προσδοκία που λες Αρτ, έχουμε φάει όλοι την μπανανόφλουδα, και κωλώνω να σορτάρω ενώ βλέπω ότι το μαγαζί κινείται μαλακωδώς...

ArTaXiA είπε...

Εμ!

Ακούς τον Vlaso, τον παιχταρά, δεν ακούς εμένα.

austin είπε...

Για την Λαμδα έλεγες...λάμδα δεν θα σόρταρα όποιος και αν μου το λεγε. Σαπιο τράπεζες και κάτι μυτιλους πιο εύκολο σορτ είναι.

ArTaXiA είπε...

Η αλήθεια είναι πως με ταλαιπώρησε αρκετά. Αλλά, πλέον δρέπω τους καρπούς.

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας! Θα συμφωνήσω με καλλιτέχνη! Οι τιμές έχουν αρχίσει και ξεφεύγουν, λες και η κρίση ήταν 1000 χρόνια πριν!! Η δε ποιότητα συμβαδίζει και υπεραποδίδει της κρίσης. Με αποτέλεσμα να έχουμε κακής ποιότητας "αγαθά" σε εξωφρενικές τιμές για το διαθέσιμο εισόδημα του μέσου Έλληνα.

Δυστυχώς η πραγματική κρίση είναι μπροστά μας. Μην αγχώνεστε όχι αύριο, αλλά σύντομα από άποψης ιστορικού χρόνου. Η απώλεια του κινέζου τουρίστα αναμένω να πλήξει αρκετά τον τουρισμό, που δεν θα βρει βοήθειες από μια ευρωπαϊκή αγορά που χωλαίνει ή και ακόμα είναι υφεσιακή και από ένα γεωπολιτικό περιβάλλον, που ευνοούσε τον ελληνικό προορισμό, έναντι των ημι-εμπόλεμων ανταγωνιστών μας.

SCALPER είπε...

Καλησπέρα

Καμιά εικασία για κλωστουφαντουργικό κλάδο??????