Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΓΔ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                       σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Εισαγόμενη επίθεση στις δεικτοβαρείς κυρίως μετοχές, δέχθηκε ο ΓΔ την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να προσεγγίσει την ισχυρή στήριξη των 900 μονάδων AV  που όπως λέγαμε ΕΔΩ  θα πρόκειται για retest της ανοδικής διάσπασης.
Λογω όμως του εξωτερικού παράγοντα, οφείλουμε να εξετάσουμε και την υπερβολή, με την γραμμή τάσης R1, που ορίζει την ανοδική κίνηση από τον Οκτώβριο του 2019 να αποτελεί ισχυρή στήριξη. Σε περίπτωση απώλειάς της η ζώνη FB ( 887-882) είναι η επόμενη σοβαρή στήριξη.
Στο θετικό σενάριο και σε σχετικά άμεση ανοδική αντίδραση, είναι πιθανή η κίνηση προς τις 931 μονάδες της G και μόνο αν υπερβληθούν, το θετικό σενάριο θα μας οδηγήσει σε νεότερα υψηλά, δεδομένης και της προηγηθείσης αποθέρμανσης.
O ταλαντωτής RSI14 κατήλθε στις 43 μονάδες και είναι εφικτό ένα γύρισμα από τις 35 μονάδες 

57 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα!

Σε αυτές τις αγορές από αλλού περιμένεις την διόρθωση από αλλού σου ρχεται...

https://graphics.reuters.com/CHINA-HEALTH-MAP/0100B59S39E/index.html

Ένα ενδιαφέρον λινκ για τον κακό χαμό που γίνεται τις τελευταίες μερες. Αν και η θνησιμότητα μικρή αναλογικά με τα κρούσματα..Βρισκόμαστε στην φάση της "Παναγια μου βόηθα"

ArTaXiA είπε...

Πήγαινε εκεί παίκτη μου, να σορτάρεις τον Alibaba, κι άστα τα περισπούδαστα.

Bonjour mes amis.

Vlasoooooooo. Πονάαααααας;

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημέρα σε όλους και καλό μήνα :))

austin είπε...

Σπάμε κάτω και στις τράπεζες από ότι βλέπω/?

michele είπε...

Θες κλείσιμο κατω απο 815 στον ΔΤΡ για να σπασει κατω

austin είπε...

ΤΗν ανερχόμενη γραμμή πάντως την έχασε...

ArTaXiA είπε...

Δεν πειράζει. Τώρα με τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, θα φτιάξουν όλα.

austin είπε...

817 και πάμε για σπάσιμο χοντρό!

austin είπε...

μέχρι να το ποστάρω...έφυγε και το 815... μια χαρά!

ArTaXiA είπε...

Σταμάτα βρε! Έχουμε Κυριάκο για πρωθουπουργό. Όλα πάνε καλά. Ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού δεν έχουμε στη χώρα. Επενδυτές συρρέουν. Ο Άδωνις, έχει κόψει πενήντα πίτες τις τελευταίες ημέρες. Δεν καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

ArTaXiA είπε...

Την χειρότερη όμως συμπεριφορά όλων των αγορών την έχει ο FTSE100 του Λονδίνου. Τώρα με το Brexit, έφαγαν μεγάλη ήττα οι Βρετανοί. Ήδη -μου λένε- δεν έχει μείνει κωλόχαρτο στα supermarket, στοκάρουν όλοι μπισκότα και γαλέτες. Καμία σχέση με μας που μείναμε Ευρώπη και απολαμβάνουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

michele είπε...

Εχε χαρη που εισαι εσυ και δεν ειναι κανας αλλος να λεει αυτες τις πίπες να τον ειχα μπουμπουνίσει καλλιτέχνη μου που λεει κι ο αλλος :))

ArTaXiA είπε...

Αχαχαχαχαχα. Έχε χάρη που επίσης είσαι εσύ και είμαι τόσο γλυκος και απαλός στην κριτική μου. Ειδάλως, θα σου έγραφα και για τον Κικίλια. :)

ΑΡΤ είπε...

ArTaXiA ...και για τον Αυγενακη να γραψεις .χαχαχα

ArTaXiA είπε...

Άσε! Γράφουν, άλλοι, που γνωρίζουν καλύτερα:

https://www.ethnos.gr/politiki/86136_ta-erga-kai-oi-imeres-toy-leyteri-aygenaki-loyloydia-nova-kai-metaklitoi

michele είπε...

ΑΡΤ στρατηγε μου χωμα την ειδα την ομαδα σου χθες :)) λες να επηρεαστηκαν τα παιδια;

michele είπε...

Το Εθνος του Σαββιδη ξερει καλύτερα βεβαια :)) και το ΟΠΕΝ ξερει καλύτερα

ArTaXiA είπε...

Εγώ μόνο για τον τίτλο "Λουλούδια - Nova - και Μετακλητοί", του δίδω την υποστήριξή μου.

michele είπε...

Η αλήθεια ειναι οτι δεν εχω δει πιο απαλη κριτική απο την δική σου χαχα

ΑΡΤ είπε...

Δεν ηταν μονο χθες χωμα...αρα δεν μπορει να επηρεαστηκαν .
Η ομαδα σερνετε απο την διακοπη του πρωταθληματος και μετα με την εμμονη του προπονητη να παιζει 4-2-3-1 και οχι το πετυχημενο εως τοτε 4-4-2 .
Το μονο αξιολογο χαφ που εχει το αχρηστευει βαζοντας τον να παιξει σαν δευτερο σεντερ φορ .
Σε σχεση φυσικα με περσυ η διαφορα ειναι τεραστια κυριως λογω της ελειψης ικανων χαφ...μας λειπουν τα γκολ των σακχωφ,ολιβειρα,κανιας .

ArTaXiA είπε...

Εννοείται!

Περίμενε τώρα να σκάσει μύτη ο Vlasso, αν τον αφήσει η μητέρα του βέβαια, γιατί τελευταία δεν τα διαβάζει τα μαθήματά του, να μας πει πως αισθάνεται με την ΛΑΜΔΑ, που μας είχε δηλώσει πως τον Ιανουάριο "θα γινόταν βασικό συστατικό του χαρτοφυλακίου του".

hippy είπε...

Καλημέρα

δεν μου πέφτει λόγος βέβαια θα πω όμως για λόγους εντιμότητος ότι θα ήθελα αντί να είχα πουλήσει τη θέση μου στην ΛΑΜΔΑ στα 7,80 πριν ξεκινήσει η ΑΜΚ να την είχα κρατήσει και να είχα συμμετάσχει και στην αύξηση. Φυσικά δεν θα την αγόραζα σήμερα εκτός κι αν ο μεγαλοδύναμος γίνει υπουργός ανάπτυξης στην θέση του Άδωνη (μπορεί όμως η μελλοντική κίνηση της μετοχής να με ξαναδιαψεύσει)

hippy είπε...

Θεωρώ δεδομένο ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός, υπουργός κλπ θα ήθελε το καλύτερο για την χώρα του...η πολύχρονη ιστορία της κατασκευής του Ιδρύματος Νιάρχου (ασύγκριτα ευκολότερο έργο) με κάνει να αφουγκράζομαι με δέος τη δύναμη των φατριών της χώρας.

ArTaXiA είπε...

Έχω μία ένσταση κατά πόσον "το καλύτερο για τη χώρα", είναι ένα αρχιτεκτονικό έκτρωμα στο Ελληνικό, μια εκατοντάδα παραθαλάσσιες βιλίτσες, που θα στεγάζουν Σέρβους ναρκέμπορους, Λιβανέζους έμπορους όπλων και Ρώσσους ολιγάρχες, ένα καζίνο, που σε μια πενταετία από την κατασκευή του, θα είναι τόσο ζημιογόνο, που θα πρέπει να το σώσει ο Έλλην φορολογούμενος και δυο Mall που θα ζημιώσουν την τοπική εμπορική αγορά. Αλλά ο πρωθυπουργός, θα ξέρει καλύτερα....

hippy είπε...

Σαφώς και δεν γνωρίζω τα μελλούμενα...μπορεί και να έχεις δίκιο. Ωστόσο η σωστή πρόταση είναι "αλλά οι πρωθυπουργοί, θα ξέρουν καλύτερα...." καθώς όλοι οι πρωθυπουργοί προσπάθησαν να ξεμπλοκάρουν το έργο και μάλιστα ο Τσίπρας προσωπικά (και ως προς την αρχαιολογία κάτι κατάφερε)

hippy είπε...

Ως προς την ΛΑΜΔΑ πάντως (αλλά και τη χώρα) είναι πολύ ανησυχητικό ότι απέτυχε να προσελκύσει ξένα κεφάλαια και γι αυτό προσωπικά φοβάμαι μετοχική επένδυση σ΄αυτήν. Το 1,2 δις ευρώ που θα δανειοδοτηθεί θα προέλθει απ΄τις ελληνικές τράπεζες και μάλιστα με όρους άγνωστους προς το παρόν. Η απόσυρση των ξένων κεφαλαίων από ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ και η αντικατάσταση τους από εγχώρια σίγουρα δεν γίνεται να αξιολογηθεί σαν θετικό γεγονός. Πιθανολογώ πως οι ξένοι είδαν αυτό που συζητάμε κι εμείς. Καθυστερήσεις στην υλοποίηση, πλημμελή πληροφόρηση για την πορεία του έργου ίσως και φόβο για υπερβάσεις στον προϋπολογισμό του έργου (αν και αυτά δεν γίνονται στην ελλάδα χε χε)

Μαύρος Κύκνος είπε...

3 Φεβρουαρίου 2020 - 1:41 μ.μ.

Η οι ξένοι αγαπητέ Hippy αφήνουν το δύσκολο πρώτο κομμάτι της επένδυσης στους Ελληνες ώστε να μπουν δυναμικά στα επόμενα πλέον κομμάτια (τα οποία είναι αρκετά σε βάθος χρόνο και απαιτούν πολύ περισσότερα κεφάλαια απο το 1ο κομμάτι).

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ο Σταϊκούρας προτείνει μέσα σε άλλα και...

Ολοκληρωμένη ένωση Κεφαλαιαγορών της ΕΕ!

Χμ για φανταστείτε ...

Όχι ρε ΧΑΑ Θεμε.. :)
Τί μόνο η γηραιά Αλβιόνα.

michele είπε...

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την ημέρα της γέννησής μου είχε ενα ρεπορτάζ για την μεγάλη αντίθεση των κατοίκων του Λυκαβηττου που η τότε κυβέρνηση
ήθελε να ασφαλτοστρώσει το δρόμο από τους Αμπελοκηπους προς τον Αη Γιωργη
Ηδη είχαν ξεκινήσει να αυξάνονται τα αυτοκίνητα στην πρωτεύουσα, που παρέμεναν βέβαια τότε πολύ λίγα στις αρχές των ΄60ς
Εννοείται οτι έγινε τελικά ο δρόμος και μπόρεσαν να ανεβούν όλοι οι Αθηναίοι κάποια στιγμή

Το ίδιο εγινε όταν ο γερος Καραμανλής μιλησε για πρώτη φορά για το αεροδρόμιο στα Σπατα και ξεσηκώθηκαν ΟΛΑ τα Μεσόγεια

Το ιδιο έγινε όταν δημοπρατηθηκε η Αττική Οδος σε πολλά σημεία της Αθήνας και ακόμα και στην Αγ. Παρασκευη στα τουνελ και πήγαν φυσικά στο ΣΤΕ

Το ιδιο έγινε και με τις 131 υπογραφες των λαμογιοσυριζαιων επειδή στο Βοτανικό, ειχαμε κορμοράνους και έμεινε εκει χαβουζα

Οι όποιες καθυστερησεις μεγάλων έργων για μια μοντέρνα χώρα του δυτικού πολιτισμού γίνονται παντα είτε απο κατοίκους που πιστεύουν οτι θα χασουν τα προνόμια τους, ειτε απο οργανωμένες αριστερές-το τονιζω - ομαδες και κόμματα που αναπτύσσουν οικολογικά επιχειρήματα και στην πράξη είναι οι πιο βρωμιαρηδες της πόλης με τις κομματικες τους αφισες.

Αυτη ηταν η Ελλάδα, ολα θα τρέξουν πιο γρήγορα θέλουμε δεν θέλουμε.

Ο Τσιπρας ψήφισε το νόμο τον Οκτωβριο του 2016 και τα βήματα τα πολυ λίγα που έγιναν εκ μέρους της κυβέρνησης τους προήλθαν απο μεμονωμένα άτομα ( γγ Περκα -Πιτσιορλας)
Για 3 χρόνια ελαχιστα κουνήθηκε το θεμα, αυτά για να μην λεμε αερολογίες.
Και να το πω κι αυτο. Σε πολλά θέματα ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ πια
Θα κανουμε λογαριασμό το 2002-2023 να βγουν και τα συμπεράσματα :))

ArTaXiA είπε...

Μαύρε Κύκνε, πόσα προφίλ έχεις κάψει με αστοχίες και ακυρότητες, ώστε να επανέρχεσαι ως νέος;

Διότι, δεν πιστεύω να είσαι από τους τύπους τους "σας διαβάζω μισό αιώνα τώρα, αλλά γενικά δεν γράφω".

hippy είπε...

Φίλε Κύκνε «Γνώθι Σαυτόν».

Γνωρίζω ότι είμαι ερασιτέχνης και μάλιστα μέτριος. Οπότε παρατηρώ προσεκτικά τους επαγγελματίες για να δω προς τα που πρέπει να κινηθώ. Στην περίπτωση της ΛΑΜΔΑ περιμένω να μάθω τους όρους του δανείου. Εάν το επιτόκιο κινηθεί περί το 4% θα σκεφτώ ότι οι τράπεζες αξιολόγησαν την επένδυση ως χαμηλού ρίσκου και συνεπώς ίσως έχει επενδυτικό ενδιαφέρον και για μένα. Ακριβώς το αντίθετο για 5% ή μεγαλύτερο.


(εγώ είμαι μαθηματικός και τα λέω τσεκουράτα όπως έλεγε κι ο συμπαθής Σταύρος Ξενίδης στον "Αντωνάκη" στη γνωστή ταινία)

ArTaXiA είπε...

Καλώς και τον Vlaso τον επενδυταρά της ΛΑΜΔΑ. Για πες λοιπόν...

Π Ο Ν Α Σ ;

Μαύρος Κύκνος είπε...

3 Φεβρουαρίου 2020 - 3:16 μ.μ.

Περαστικός αγαπητέ ArTaXiA. Δεν έχω χρόνο ούτε για να γράφω συχνά ούτε για να παρακολουθώ επισταμένα.

Hippy η απάντηση μου ήταν γιατί δεν μπήκαν οι ξένοι τώρα. Ο λόγος είναι αυτός που ανέφερα και αφορά τις γνωστές Ελληνικές παθογένειες. Οι πρώτοι λοιπόν θα βγάλουν τα δύσκολα και μετά το πιο εύκολο κομμάτι θα προχωρήσει με φρέσκα κεφάλαια ΚΑΙ ξένων.

austin είπε...

Παίδες, βλέποντας την αγορά και ασχέτως όποιας πολιτικής πεποίθησης του καθενός, τρώνε χώσιμο μετοχές όπως ΒΙΟ, ΜΥΤΙΛ κτλ, ενώ δεν τρώει τόσο η ΜΠΕΛΑ ας πούμε και κάποιες αλλές (όπως ΤΕΝΕΡΓ και ΓΕΚ).

Ο λόγος που πήγαν ασάλιωτο τον Μυτιλ είναι σίγουρα ο κινέζικος-μέταλλα που έγινε χαμός αυτές τις μέρες.. σωστά το πιάνω?

Η κίνα σήμερα έφαγε χοντρό ξύλο. Τα κρούσματα αυξάνονται, και φάρμακο δεν βλέπω να βγαίνει για την ώρα. Εκεί που έδειχνε αντοχές ο αμερικάνος ότι και αν γινόταν, εν μέσω αποτελεσμάτων τρώει ξύλο και αυτός γερό.

Πως η αγορά γυρίζει σε τέτοιο κλίμα..? Νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας πολύ ταλαιπωρία.

ArTaXiA είπε...

Εντάξει τότε, Μαύρε Κύκνε. Μη σου τρώμε το χρόνο. Εμείς εδώ, είμαστε αργόσχολοι. Και γράφουμε όλη την ώρα. Και ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;

Επειδή αυτή είναι Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. Να κοιτάμε οθόνες. Δεν είμαστε ούτε περαστικοί, ούτε περί άλλων τυρβάζουμε. Μη γίνεις σαν κι εμάς. Να παραμείνεις περαστικός με άποψη.

Μαύρος Κύκνος είπε...

3 Φεβρουαρίου 2020 - 3:23 μ.μ.

Δεν αντιλαμβάνομαι την επίθεση. Να είσαι καλά πάντως. Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι που δεν γνωρίζεις και αφορά επενδύσεις πολύπλοκες όπως το Ελληνικό θα ήταν χαρά μου.

ArTaXiA είπε...

Να βοηθήσεις αλίμονο, εσύ που γνωρίζεις από πολύπλοκες επενδύσεις. Με τι όρους πιστεύεις, δανείστηκε η ΛΑΜΔΑ από Eurobank και ΠΕΙΡ για το Ελληνικό;

Πες μας!

hippy είπε...

"Οι όποιες καθυστερησεις μεγάλων έργων για μια μοντέρνα χώρα του δυτικού πολιτισμού γίνονται παντα είτε απο κατοίκους που πιστεύουν οτι θα χασουν τα προνόμια τους, ειτε απο οργανωμένες αριστερές-το τονιζω - ομαδες και κόμματα που αναπτύσσουν οικολογικά επιχειρήματα και στην πράξη είναι οι πιο βρωμιαρηδες της πόλης με τις κομματικες τους αφισες"

1) Για τις ομάδες δεν ξέρω, οι δήμαρχοι τους όμως που τους καλύπτουν πολλές φορές είναι δεξιάς ιδεολογίας και στήριξης όπως πχ ο ∆. Κάρναβος στην Καλλιθέα

2) Καλέ μου φίλε Μιχάλη μερικές φορές δεν παίζεσαι...μήπως για λόγους εντιμότητας να άλλαζες τον τίτλο του μπλογκ σε "ελεύθερη νεοδημοκρατική γνώμη?" χε χε


(αστείο-σοβαρό)

Μαύρος Κύκνος είπε...

3 Φεβρουαρίου 2020 - 3:28 μ.μ.

Η αρχική μου απάντηση προς τον Hippy αφορούσε το γιατί δεν μπήκαν ξένοι.επενδυτές σε αυτή την φάση. Και αυτή θεωρώ απαντήθηκε. Τώρα στην δική σου ερώτηση φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι ότι και να γνωρίζω εφόσον δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την εισηγμένη δεν μπορώ να επεκταθώ. Μέσες άκρες θα σου πω ότι οι όροι είναι καλύτεροι αυτών εκδόσεως ενός εταιρικού ομολογιακού δανείου σήμερα (πάντα για πόσο σαν αυτό που έγινε ο δανεισμός απο Eurobank και Πειραιώς).

Ελπίζω να σε κάλυψα.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArTaXiA είπε...

Εγώ, ως αντικειμενικός και ορθολογιστής που θέλω να πιστεύω πως είμαι, θα επισημάνω, πάνω στο σχόλιο του Κύκνου, πως εάν οι ξένοι πίστευαν πως η πρώτη φάση δεν θα είχε αυξημένο ρίσκο, θα έμπαιναν από τώρα. Ακόμη κι αν δεχτούμε πως περιμένουν τη δεύτερη φάση, επαγωγικά δεν είναι σίγουρα για την έκβαση της πρώτης. Σκέφτονται -με βάση την απάντηση του Κύκνου πάντοτε- πως άσε να φάνε οι local το ενδεχόμενο κλαρίνο, κι εδώ είμαστε εμείς.

Αυτό δεν ακυρώνει στο παραμικρό την υπόθεση Hippy, αλλά την επιβεβαιώνει. Υπάρχει ομίχλη, και οι ξένοι θέλουν αρχικώς να παραμείνουν στο περιθώριο.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Και για να προλάβω όσο αφορά το επιτόκιο αυτό θα είναι κυμαινόμενο με περιθώριο σύμφωνα με αυτό της αγοράς. Όσο αφορά τις χρηματοδοτήσεις Στο θα υπάρξει η παροχή εξασφαλιστικών δικαιωμάτων (π.χ. υποθήκες), ενεχυρίαση των μετοχών της Lamda κ.α.

hippy είπε...

Μαύρε Κύκνε ούτε θα συμφωνήσω ούτε θα διαφωνήσω. Απ΄ότι κατάλαβα κι εσύ υποθέσεις κάνεις. Εγώ από άλλη οπτική γωνία, επενδυτική, έγραψα τις ανησυχίες μου για το παρόν και τις ενδείξεις που θέλω για να συμμετάσχω.

Οι εξελίξεις στις ομολογιακές εκδόσεις το τελευταίο 8μηνο είναι που δίνουν τη δυνατότητα στην ΑΛΦΑ να ελπίζει κουπονι κάτω του 5% στο Tier ΙΙ που ετοιμάζεται να εκδώσει σε σχέση με το 9,75% της Πειραιώς και το 8,25% της Εθνικής (εάν αναφέρεσαι σ΄αυτά). Συνεπώς δεν τα θεωρώ συγκρίσιμα.

ΑΣΧΕΤΟ

Προσωπικά θα ήθελα ενεργότερη συμμετοχή τόσο δική σας όσο και του κυρίου Vlaso. Θεωρώ ότι η άποψη σας πλουτίζουν την σκέψη (τη δική μου σίγουρα)

hippy είπε...

Δίχως στο παραμικρό να υποβαθμίζω τον πυλώνα Αρτάξια φυσικά

Μαύρος Κύκνος είπε...

3 Φεβρουαρίου 2020 - 3:52 μ.μ.

Οπώς έγραψα δεν έχω τον χρόνο ειλικρινά. Όσο αφορά το θέμα ενεργοποίησης των ξένων σε 2η φάση αυτό μου λέει η εμπειρία μου από τέτοιου μεγέθους επενδύσεις ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ όπου τα προβλήματα σαν τα δικά μας είναι λιγότερα. Προφανώς και δεν έχω inside πληροφόρηση!

Καλό απόγευμα.

ArTaXiA είπε...

Ο πυλώνας ευχαριστεί και αναμένει κι αυτός μεγαλύτερη συμμετοχή, διότι έτσι ακονίζουμε τον λογισμό μας και βλέπουμε και άλλες απόψεις. Δυστυχώς, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι από ανύπαρκτες έως ελλειπείς. Αντ' αυτού, σκάνε ψευδώνυμα από το πουθενά, πετάνε μια παράγραφο κι όταν γράφουμε, elaborate please, "δεν υπάρχει χρόνος ειλικρινά".

Μας τα ΄παν κι άλλοι αδελφέ. Άντε στις δουλειές σου, κι άσε μας κι εμάς, να κάνουμε τη δική μας.

hippy είπε...

Η Κίνα σίγουρα δεν είναι απλή περίπτωση (κάποιοι αναλυτες υπολογίζουν την ζημιά απ΄τον ιό έως 1% του ΑΕΠ). Νομίζω ωστόσο πως υπάρχουν κάποιοι πρόδρομοι δείκτες που πρέπει να μας ανησυχούν μεσομακροπρόθεσμα για πιθανή αλλαγή στην τάση. Αναφέρομαι στις τιμές των μετάλλων, πετρελαίου κλπ που πιέζονται σημαντικά. Μου φαίνεται λογικότερη εξήγηση η μείωση της ζήτησης απ΄τη βιομηχανία που σε επόμενο στάδιο θα εμφανιστεί στην λιανική και στην κατανάλωση.

Σκέφτομαι πως ίσως είναι αναγκαία κάποια αποφόρτιση τώρα που υπάρχει χρονική απόσταση μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ώστε μετά το καλοκαίρι που θα φαίνεται ότι δε χάνει ο Πρόεδρος να ηρεμήσουμε. Κάποιοι αναλυτές επισημαίνουν οτι οι αποτιμήσεις σε αρκετές περιπτώσεις πλησιάζουν τα ψηλά του 2000 και του 2007. Από την άλλη βέβαια αφού άρχισαν το τύπωμα των τρις, τι να τυπώσουν 20 τρις, τι 25. Σε ότι με αφορά είναι λίγο μπερδεμένος οπότε δεν ξεθαρρεύω, απλά χαζεύω.

μπαρμπαλιας είπε...

austinnnnn,
πιστευω η ευροπάνκα να γυρισει στο 0,88888888888888 ολε

michele είπε...

3.32 Φιλε Ηippy οπως ξερεις στην πολιτική...οντως δεν παιζομαι, στα υπόλοιπα ναι, γι αυτο αλλωστε εχω απαντήσεις και με ιστορικο επικαλλυμμα. Παντα υπάρχουν και αρκετοί δεξιοί ψεκασμένοι( που συγκυβέρνησαν και με το ζαβό)

Οι οροι αυτοι εχουν ξεπεραστει οπως εχω γραψει. Και δεν αφορά εδω κοντρες ή μικροομαδες δεξιούς ή αριστερους, αλλα νοοτροπίες

Και ξερεις ποιοι και πως διαχρονικά ήσαν τροχοπέδη στις επενδύσεις. Μεχρι που εντέλει τους φέρατε και στην εξουσία και τα κάνανε γης μαδιαμ

mixalis mixalios είπε...

Δεν τ αφήνετε αυτά να δούμε τι θα αγοράσουμε? Ή να μην αγοράσουμε?

michele είπε...

Και συμφωνω και με τον Μαυρο Κυκνο, ετσι γινεται συνηθως στα πολυ μεγάλα έργα

austin είπε...

Δεν έχει και πολύ διαφορά...τι 0,888888 τι 0,808888888.

Το μηδενικό σχεδόν χάνεται.

ArTaXiA είπε...

"Ο/Η Peter Vlaso είπε...
Έκτος βέβαια εάν μάθει ότι ταλαντούχοι την σορτάρουν και φοβηθεί. Προσωπικά την θεωρώ ένα από τα καλύτερα χαρτιά της Αγοράς μας και πλησιάζει να γίνει η μεγαλύτερη μου θέση.

21 Δεκεμβρίου 2019 - 1:57 μ.μ."


Αχνε! Που σου κάνω και bullying. Σαν δεν ντρέπεσαι!

michele είπε...

Δεν διαγραφω παρα μονο σε ελαχιστες περιπτωσεις Peter, ελεύθερο φόρουμ ειναι εδω. Εχω πολλα τρεχάματα για να ασχολουμα και γι αυτο

να τωρα εδω περιμενω τη ΔΕΗ μπας και παει <3,90 να μπουκάρω :))

michele είπε...

Ελα μωρη Εθνικάρα :))

ArTaXiA είπε...

Αγόρασες κι εσύ;

michele είπε...

Κι εγω :) και στα παραγωγα που οπως ξερεις την πανωκατεβαζω σταθερα