Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΓΔ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΓΔ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Βασικά σημεία-επίπεδα : Γραμμή τάσης G1 και η Ρ20 [ 675-650] συνθέτουν ισχυρό πλέγμα στήριξης. Καθοδική διάσπαση των 650 μονάδων και κυρίως σε εβδομαδιαίο κλείσιμο θα επιταχύνει την καθοδική πορεία προς την FB των 598 μονάδων.
Οι ταλαντωτές ( εβδομαδιαίος RSI 14) βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα και από το 2016 στις 26 μονάδες.
Αγορά ιδιαίτερα υπερπουλημένη, αξίζει της προσοχής μας. Η επιβεβαιωμένη επαναφορά πάνω από τις 710-720 μονάδες θα μεταβάλλει την βραχυπρόθεσμη αλλα και μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση. 
Σημαντική εβδομάδα για την αγορά μας !

62 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε ολους..
Έχω την εντύπωση πως εδώ πού φτάσαμε το καλύτερο είναι να δούμε το άσχημο σενάριο για να κάνουμε σημαντικές αγορές.

austin είπε...

Την καλημέρα μου. Ακόμα δεν έχω μάθει, ότι όταν τα παιδιά θέλουν να σορτάρουν, βγάζουν όλα τα βρώμικα νέα σιγά σιγά και σταθερά.

Σήμερα έχουμε το πετρέλαιο... σε καμια-δυο βδομάδες, να δείτε που θα αρχίσει να φθήνει ο πανικός για τον ιό.

Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε αν θα "τριτώσει το κακό".

Βλέπεις το συμβόλαιο του αμερικάνου και μετά από το τόσο ξύλο έφτασε απλά σε ζώνη στήριξης-προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ.

Εμείς εδώ, μου φαίνεται και την γραμμούλα την σημερινή βούτυρο θα την σπάσουμε.

Τι να πω πάντως...Να έχεις τον κατσαπλιά πάνω και να κρατάμε ομπρέλα στην καλύτερη δυνατή περίοδο. Και τώρα με σοβαρότητα να οδεύουμε να δούμε αν τα 7 κακά της μοίρας μας θα είναι αρκετά ή θα χουμε και παραπάνω.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

εντάξει ρε Austin είσαι άδικος ακόμα δεν έχει δείξει κάτι.

austin είπε...

Νομίζω η απάντηση μας δόθηκε στην ερώτηση του Hippy.

Μυτιλ αποφαση για αγορά ιδίων στις 27 μαρτίου.

Η κατάσταση ήταν πέρα για πέρα ρευστή.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

χαχα ξέχασα ότι κατσαπλιάς είναι το ψευδόνυμο του άλλου.
Mea Culpa

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

εντω μεταξύ η πλατφόρμα τουλάχιστον της eurobank είναι πάλι κάτω....για τα πανηγύρια.
Φταίνε δύο πολυεθνικές που συνεργάζονται λένε χαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρπαζουμε το μαχαιρι;
Εδω βλεπουμε συνθηκες πολεμου.
Και στους πολεμους ξερουμε ποιοι κερδιζουν.

austin είπε...

Οπλα, μπράβο αν το έπιασες σωστά. (με μυτιλο και μπελα και αλφα).

Πιάσαμε και το επίπεδο του 2018. Άρα είμαι σχεδόν βέβαιος πλέον ότι και για το 2020 θα είμαστε η νούμερο 1 αγορά σε απόδοση... εκτός βέβαια και αν όλα καταστραφούν.

austin είπε...

Το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε έιναι πότε και αν θα υπάρξει χοντρό margin call...

Νομίζω. Οι εππαγελματίες ας μας πουν. Ίσως να έχουμε και δεύτερο κύμα πωλήσεων λόγω margin

Θανασης Κ είπε...

..νομίζω οτι αυτο που βλέπουμε σήμερα είναι ο ορισμός του πούλα χωρίς αύριο....όσοι έχουν χρήματα για τοποθέτηση έχουν πιάσει ήδη το μαχαίρι...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν επιασα τιποτα ακομα austin.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πουλησα αλφα..1.44
Γιουρομπ.. 0.65
Μυτιλ 7.50..
Την προηγουμενη εβδομαδα...
Και αγορασα κααποια ΜΙΓ.
Αυτα την προηγουμενη εβδομαδα..
Τωρα τι κανω;
Αν θελω φερνω την ΜΙΓ...εδω που παιζει τωρα..αν κανει και την αντιδραση που περιμενω η συγκεκριμενη..θα φυγω για τα εξωτερικαμε γεματες τσεπες..αφου πρωτα θα εχω ξαναπαρει το απογευμα καποια σοβαρα χαρτακια που παντα μου αρεσαν αλλα τα θεωρουσα ακριβα.

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα, χωρίς άλλο σχόλιο

"Τον κίνδυνο της αθέτησης πληρωμών από επιχειρήσεις και νοικοκυριά που χρωστούν στις τράπεζες, φοβούνται ότι θα ενεργοποιήσει ο κορωνοϊός, τινάζοντας στον αέρα τα σχέδια των τραπεζών για τη μείωση των κόκκινων δανείων, που μπαίνουν στην πιο κρίσιμη φάση τους. 
Τα στοιχεία για την εξέλιξη των κόκκινων δανείων τα τελευταία δέκα χρόνια, επιβεβαιώνουν ότι η κουλτούρα πληρωμών στη χώρα μας παρουσιάζει εξαιρετικό βαθμό ευαισθησίας σε εξωτερικούς παράγοντες, ακόμη και αν αυτοί δεν επηρεάζουν άμεσα την οικονομική τους δυνατότητα. Σύμφωνα με τις τράπεζες, πρώτοι στη λίστα των υποψηφίων να αθετήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, που «κατά παράδοση» επωφελούνται κάθε αναταραχής.
Πέραν ωστόσο των συνήθων υπόπτων, το πρόβλημα είναι υπαρκτό για τη συντριπτική μερίδα των δανειοληπτών που καταφέρνουν οριακά να αποπληρώνουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους. Στοιχεία από την αγορά δείχνουν ότι μέρα με τη μέρα η συμπεριφορά των πολιτών αλλάζει. Οι μετακινήσεις περιορίζονται, η κατανάλωση υποχωρεί και οι τράπεζες ζουν με τον φόβο ότι, μαζί με την κίνηση στα τραπεζικά καταστήματα που αρχίζει να μειώνεται λόγω αποφυγής των συναθροίσεων, σε δεύτερη μοίρα θα αρχίσει να μπαίνει σταδιακά και η αποπληρωμή των καθημερινών υποχρεώσεων. Οπως σημειώνουν, «καθώς ολοένα και περισσότερα τμήματα της οικονομίας πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, επηρεάζοντας όλη την αλυσίδα –από την παραγωγή έως την κατανάλωση–, αυτό δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστη την κουλτούρα πληρωμών, είτε ως αποτέλεσμα αρνητικής ψυχολογίας είτε ως αποτέλεσμα αντικειμενικής αδυναμίας».

austin είπε...

E, τέτοια μέρα και δεν θα σχολιάσεις άλλο??

Η αμαρτία ξέρετε ποια είναι...? Να είμαι σορταρισμένος στην ΔΕΗ χοντρα, πάνω από τα 4,10 και να τα κλείνω με κάτι ψιλολόγια για τα δεδομένα επειδή η αγορά ήταν bull...

Βεβαίως όχι ότι θα τα κράταγα μέχρι και σήμερα... αλλά να χαμε να λέγαμε...Για΄τι από τα πεπραγμένα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

austin είπε...

Χοντρά τα μαζέματα, επιλεκτικώς σε μετοχές. Άντε να βγάλεις άκρη τέτοιες μέρες ποια και τι να πάρει

ArTaXiA είπε...

Σήμερα είναι η μέρα που θα μιλήσουν οι αναλυτές. Με τα κανάλια τους, τα κύματά τους, τις γραμμές τους, τις στηρίξεις τους και τα Fibo τους. Αυτοί έλεγαν τόσον καιρό για στηρίξεις και "η αγορά θα σταθεί εκεί" και "η αγορά θα σταθεί παραπέρα", και πλέον η αγορά δεν στέκεται πουθενά. Σήμερα δε διάβασα και για κάτω από 500.

Αυτοί είναι οι αναλυταράδες. Έσπασε το 660 βούτυρο; Δεν πειράζει παιδιά, πάμε στο παρακάτω επίπεδο. Απλά πράγματα.

ArTaXiA είπε...

Η Macy's εντωμεταξύ 10,90;

Πού είναι ο θεούλης, ο Κύκνος;

Που το μόνο που θα μπορούσε να πει θα ήταν "παιδιά βλέπω όλεθρο, σορτάρετε τα πάντα και θα βγάλετε σε μια εβδομάδα όσα πασχίσατε να κερδίσετε από την αγορά σε δύο χρόνια".

Ένα ρε φέρτε μου που να το είπε αυτό, να τον ανακυρήξουμε γκουρού της δεκαετίας, και να του δώσουμε όλα μας τα χαρτοφυλάκια να τα παίζει.

streetboy είπε...

Αχ ναι καλέ αρταξια σχολίασε κι άλλο κι άλλο....έχουμε ανάγκη τα σχόλια σου

austin είπε...

Είναι πάντως ένα (χοντρο)θεματάκι, ένας σχολιαστής να εμφανίζεται προτείνοτας και (πιο σημαντικά) κατακρίνοντας και να όταν γίνεται μακελειό στην αγορά να έχει μπει στην τρούπα του.

ArTaXiA είπε...

Δεν μπήκε. Άνοιξε καινούργιο λογαριασμό σήμερα το πρωί και ξαναήρθε. Ως "streetboy", δεν το βλέπεις;

streetboy είπε...

Ενώ τα γλυφτρακια είναι σταθερά στο καθήκον τους

THE REBEL είπε...

καλό μεσημέρι υπάρχει και το χειρότερο ο σχολιαστής να πρότεινε αγορές πάνω από τις 900 μονάδες πανηγυρίζοντας και να συνεχίζει να ποστάρει τις αναλύσεις του χωρίς αιδώ κ τσίπα - προφανώς αυτά τα δυο αφορούν προηγούμενες δεκαετίες- ...αντε να πω και γω τώρα ότι ο δείκτης τραπεζών πρέπει κυματικά να κάνει νέο χαμηλό!!!??? ....

austin είπε...

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος...αλλά γιατί νομίζεις το έγραψα κάτω από το σχόλιο του. Γιατί οι πιθανότητες γέρνουν προς αυτό που λες!

Στα άλλα, τι λετε? Τελείωσε το κάτω, αφού και από Τετάρτη μεριά θα έχουμε νέα ποσοτική χαλάρωση από ΕΚΤ?

austin είπε...

Βεβαίως φίλτατε... Γλύφουμε ιντερνετικά, γιατί προφανέστατα, μου δίνει μεροκάματο ο Αρταξία.

Καθημερινώς. Πως ήταν εκείνα τα tweet με 0,60. Κάτι τέτοιο.

Ξεκίνα, μάζευε τα σχόλιο που είναι θετικά για τον Αρτ, βάλε ένα ποσό που θεωρείς εσύ, και κάνε την σούμα πόσα μου δίνει.

Α, όταν του την έλεγα για τα πολιτικά, αφαίερεσε και ένα πέναλτι "μη συμμόρφωσης" και θα δεις πόσα βγάζω...

ArTaXiA είπε...

Είπα να απέχω, αλλά με κολάζετε.

Θα σας εμπιστευθώ μια γκουρουδιά, η οποία είναι απαύγμασμα μεγάλης εμπειρίας, και -προς Θεού- δεν προτείνω να την ασπαστείτε, ούτε να ενεργήσετε βάσει αυτής.

Πάντοτε οι πανσέληνοι, όταν συμπίπτουν με φάσης υπερβολικού συναισθηματισμού στις αγορές διογκώνουν το φαινόμενο. Σε φάσης ευφορίας, την μεγενθύνουν, ενώ αντίθετα σε περιπτώσεις πανικού όπως σήμερα, τον διογκώνουν. Με γνώμονα λοιπόν αυτό, πιθανολογώ πως αύριο οι αγορές θα αντιδράσουν. Δίδω δε σε αυτό, πιθανότητα, άνω του 90%.

Σ.σ. Η Πανσέληνος είναι απόψε.

Και τέλος για σήμερα.

μπαρμπαλιας είπε...

πολυ ξυλο στη δεη,ανεξηγητο προς ωρας...........

λες να ξεσεληνιαστουν τελικα;παιζει και δαυτο

hippy είπε...

Αυτό (για το πρόβλημα στις τράπεζες) το πιθανολόγησα κι εγώ χθες στο μπλογκ του Τάκη. Κι επειδή δεν είμαι τζογαδόρος δεν ανακατεύομαι με τον κλάδο. Δεν είχα κατά νου να ψωνίσω αλλά στο -10% θα ήταν ανοησία να μην επιχειρήσω. Σε ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΒΙΟ, ΕΥΑΠΣ και λίγο ΚΟΥΕΣ (λόγω της εισόδου στο FTSE στις 20/3) πήραν το 1/4 της ρευστότητος μου.



hippy8 Μαρτίου 2020 - 5:36 μ.μ.

Συμφωνώ με τον κύριο Μιχάλη, που συμφωνεί με τον κύριο Ξενοφώντα, που έχει παρόμοια άποψη με τον κύριο Cook και τον κύριο Βασίλη ότι όσοι έχουν ψυχραιμία, μυαλό και μετρητά θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις αγορές προς όφελός τους. Cash is king και πρέπει να το σφίγγουμε γερά όσο έχει ο καθένας 10-20-40%. Επίσης αφού δυστυχώς δεν τρόμαξα στην αρχή (εκτίμησα λάθος την κορονο-υστερία) αρνούμαι να πουλήσω τις μερισματοφόρες με τα καλά θεμελιώδη αν και πιθανολογώ μικρή ακόμα πτώση για να κλείσουν αέρηδες και margin.

Είναι νομίζω λογικό ότι η κρίση θα χτυπήσει κυρίως τις υπερδανεισμένες εταιρείες ακόμα κι αν πρόλαβαν να ρυθμίσουν τα δάνεια τους με τις τράπεζες. Σε ότι με αφορά αποφεύγω όλες τις μικρές και πεταχτές του ταμπλό επειδή τάχα τις αδικεί η κεφαλαιοποίηση τους σε σύγκριση με άλλες (πχ ΣΠΙ σε σύγκριση με ΠΡΟΦ). Πιθανολογώ δυσκολία-απροθυμία εξυπηρέτησης των ρυθμισμένων δανείων κι εκ νέου καθυστερήσεις. Αυτό είναι που με κάνει απολύτως αρνητικό και για τις τράπεζες. Νέος κύκλος ομφαλοσκόπησης και εγγύτερα οι ΑΜΚ στις συστημικές (ζητούμενο σε ποιές τιμές). Το ΧΑΑ ξέρουμε είναι ρηχό, ότι πάει στον ένα κλάδο λείπει από άλλους.

Σκέφτομαι ότι η πίεση στο oil ίσως δώσει καλύτερη ευκαιρία απ΄όσο οι εισηγμένες (πχ Brend < $38)

ArTaXiA είπε...

Πώς θα το εκμεταλλευτείς το πετρέλαιο Hippy; Με ευρωπαϊκό ETF; (Τα αμερικανικά πλέον δεν διατίθενται στους retail), ή με προθεσμιακά;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μεχρι αυτη την ωρα δεν εχω κανει καμια κινηση..εκτος απο καποια τηλ...ολοι μου λενε πως παμε για αντιδραση...απο αυριο...
Αν και επιθετικος παιχτης..δεν σας κριβω πως φοβαμαι.
Ειχα πει πριν απο μερες πως η υποθεση κορονοϊος ειναι ενα φιασκο ...αυτο ομως αφορα τις πραγματικες διαστασεις της δηθεν πανδημιας...απο κει και περα ομως πρεπει να λαβω σοβαρα υποψην μου τις επιπτωσεις στην πραγματικη παγκοσμια οικονομια απο τον πανικο που βλεπουμε και θα δουμε..ακουω για αναστολες πληρωμων φπα...ταμειων και καπου εδω κολλαει και η αποψη Αρταξια για μη κουλτουρα πληρωμων στις τραπεζες η ακομα και αδυναμια..τρεμω στην ιδεα να εχουμε πτωση τουρισμου απο 20-50% που ακουω..εκει θα κλαψουν μανουλες..
Προσωπικα...θα κανω καποιες αγορες αυριο η μεθαυριο..αλλα θα κρατησω ικανη ρευστοτητα για να ειμαι καπως καλυμενος..παω βημα βημα..και στο μυαλο μου εχω ακομα και τις 400 μοναδες η και χαμηλοτερα..

hippy είπε...

Φίλε δεν είμαι και πολύ σχετικός. Σίγουρα δεν θέλω κάτι με margin. Έκανα μια πρώτη αγορά 2000 μετοχές Crud στα $4,70 μέσω της πλατφόρμας της ΙΒ

Γιώργος είπε...

μπαρμπαλιας είπε...
πολυ ξυλο στη δεη,ανεξηγητο προς ωρας.....

Μία από τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας που είναι εκτεθειμένη στα προϊόντα του «μαύρου» χρυσού είναι η ΔΕΗ . Για κάθε ένα ευρώ ανά τόνο αύξησης της τιμής του μαζούτ, η επίπτωση είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ και για κάθε ένα ευρώ στο χιλιόλιτρο του ντίζελ, η επιβάρυνση είναι της τάξης των 300.000 ευρώ.

Γιώργος είπε...

Πραγματικά ανεξήγητο!

Γιώργος είπε...

Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ θα εκδώσει τελικά εκείνο το ομόλογο 480 εκατ. ευρώ που έλεγε;

Γιώργος είπε...

Διαρκής Ιερά Σύνοδος για κορωνοϊό: Οι ασθένειες δεν μεταδίδονται με τη Θεία Κοινωνία!
Άρα θα πρέπει να βασιστούμε στην ανώτερη δύναμη ή στο χρυσό κουταλάκι της μετάληψης και στη μεγάλη ποσότητα αλκοόλης ...

THE REBEL είπε...

https://pbs.twimg.com/media/ESl-M71XYAMNpJg?format=jpg&name=medium

michele είπε...

Eδω Ηλια ( εστω και καθυστερημένα) το γραφημα του crude με αντίστοιχα σχολια στο fb ( θα το βρεις)

michele είπε...

https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/89113903_3414349345248832_1297638902932176896_o.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=dbN6e33GblcAX8a8Oj8&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&_nc_tp=7&oh=03ef5aa7f3c502b0ed96c745b90320f8&oe=5E91386E

ArTaXiA είπε...

Hippy, CFD μέσω της ΙΒ, γιατί δεν τα σκέφτηκες;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κυριε Γιωργο.
Η ορθοδοξη εκλησια δεν ειναι απλα μια ανωτερη δυναμη..ειναι κατι συγκεκριμενο.
Επισεις μην εισαι του δογματος..πιστευε και μη ερευνα...αλλα του Ερευνατε τας γραφας.
Εσεις αν νομιζετε πως η θεια κοινωνια ειναι ενα ποτηρι αλκοολ...υπαρχει και το τσιπουρο που εχει μεγαλυτερη περιεκτικοτητα..
Καλο σας απογευμα.

Lorac είπε...

Τελικά δικαιώθηκαν όλοι οι σκατόψυχοι... Σφοδρή πτώση, χειρότερη από Κίνες-Ιταλίες-Συρίες και όπου αλλού παγκοσμίως διαλύονται πραγματικά τα πάντα!!!
Ρε μήπως και προεξοφλούμε επιστροφή σύριχζα??

hippy είπε...

Μιχάλη ευχαριστώ πολύ.

Art όπως έγραψα 1) δεν μοχλεύω, όσο φτάνουν τα ρευστά μου...2) στο ΧΑΑ τα καταφέρνω, στα άλλα είμαι μετριοτατος

THE REBEL είπε...

Μάλιστα μετά το greed ήρθε και ο φόβος πολύ γρήγορα όμως

https://pbs.twimg.com/media/ESczKm1WkAEyb4t?format=jpg&name=900x900

ArTaXiA είπε...

Πάντως βρε παιδιά, θυμήθηκα τώρα το 1998 που είχα αγοράσει μια αυτοκινητούκλα με τα κέρδη από το μαγαζί, είχε καταργήσει ο Σημίτης το τεκμήριο, κι είχα πάει να το παραλάβω από την αντιπροσωπία, μου λέει ο πωλητής, "να του βάλετε βενζίνη όμως, διότι έχει μέσα μόνο για να κατέβει από το φορτηγό ως το τελωνείο.

Και είχε τότε το βαρέλι 9$, ήταν και οι φόροι σημαντικά χαμηλότεροι και θυμάμαι πάω μπρούκλης στο βενζινά με 0 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, του λέω "γέμισέ το" και γέμισε με 10.500 δραχμές, 31 ευρώ σκάρτα. Και λέω, θα τρελαθώ στα ταξίδια. Έκανα 40.000 χιλιόμετρα μέσα σε ένα χρόνο και που δεν πήγα....

Ωραία χρόνια.

μπαρμπαλιας είπε...

ρε ντενεκεδες δεν του βαρατε ενα
λουκετο...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με ενα γεμισμα;

ArTaXiA είπε...

Ναι, γέμισε με 30 ευρώ.

ArTaXiA είπε...

Όχι, δεν έκανα 40.000 χιλιόμετρα με ένα ντεπόζιτο, αχαχαχαχα!

THE REBEL είπε...

πολύ φτηνός ο χαρακτηρισμός οι σορτ οι σκατόψυχοι
και οι λονγκ τα καλόπαιδα?
Σε αυτό το παιχνίδι που δεν είναι παιχνίδι καλύτερα να ΄σαι με τους κερδισμένους...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χααχχαχα....για πες μου τώρα που σε πέτυχα. ..βλέπεις εσύ με το κλείσιμο το σημερινό ότι δίνει σήμα για αντίδραση αυριο?

ArTaXiA είπε...

Όχι! Ούτε καν. Να φανταστείς έβαλα κάτι αγορές στο παράγωγο επειδή απλώς έπρεπε να το κάνω και τις έβαλα τόσο χαμηλά, ώστε να είμαι απολύτως σίγουρος πως δεν θα γίνουν. Βεβαίως, με τέτοιο sentiment αντιδρούν οι αγορές, αλλά δεν σκοπεύω να αυξήσω το ρίσκο μου περισσότερο.

ArTaXiA είπε...

Φαντάσου, έχω σορτάρει τη BUD από τα $90 και δεν μπήκα στον κόπο να τα κλείσω σήμερα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Έτσι βλέπω και εγω..

Γιώργος είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Η ορθοδοξη εκλησια δεν ειναι απλα μια ανωτερη δυναμη..ειναι κατι συγκεκριμενο.
Επισεις μην εισαι του δογματος..πιστευε και μη ερευνα...αλλα του Ερευνατε τας γραφας.
Εσεις αν νομιζετε πως η θεια κοινωνια ειναι ενα ποτηρι αλκοολ...υπαρχει και το τσιπουρο που εχει μεγαλυτερη περιεκτικοτητα..
Καλο σας απογευμα.

Φίλε οπλαρχηγέ σέβομαι το τι πιστεύει ο καθένας (μάλιστα είμαι συναισθηματικά δεμένος με την χριστιανική θρησκεία και τις παραδόσεις) και δεν θέλω να τον προσβάλω. Όμως δεν είναι παράδοξο από τη μία να πλένεις τα χέρια σου με απολυμαντικό (πριν μπεις στην εκκλησία) και από την άλλη να κάνεις χρησιμοποιείς το κουταλάκι που έχουν χρησιμοποιήσει 100 άτομα;
Νομίζω πως εδώ τίθεται σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας και είναι κάπως ανεύθυνο προς τον εαυτό σου αλλά και τους οικείους σου να παίρνεις τέτοια ρίσκα!
Η μόνη επιστημονική εξήγηση που δίνω είναι η απολυμαντική δράση του χρυσού κουταλιού της Θείας Κοινωνίας αλλά και η περιεκτικότητα σε αλκοόλ του γλυκού κρασιού. Από εκεί και πέρα ο Θεός είναι μεγάλος!

cornelsen είπε...

@@Γιώργος, ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ
Είμαι εκ πεποιθήσεως άθεος (αν και πολύ πιο χριστιανός στην ουσία από τους περισσότερους χριστιανούς που δηλώνουν έτσι από συμφέρον ή/και φόβο) αλλά η Εκκλησία αυτή την στιγμή δείχνει μια αξιόλογη σταθερότητα στις απόψεις της. Αν δεν υπερασπιστεί την αγιότητα της θείας κοινωνίας -αγιότητα που προφανώς δεν συμμερίζομαι- υποσκάπτει τον ίδιο της τον εαυτό. Την λύση θα έπρεπε να την δώσει η πολιτεία απλώς απαγορεύοντας την συνάθροιση των πιστών στους ναούς όλων των θρησκειών διασώζοντας και τις θρησκείες και την δημόσια υγεία.

Γιώργος είπε...

Η Ορθόδοξη εκκλησία της Ρουμανίας και η Αμερικανική φαίνεται να είναι πιο κοντά στο ρεαλισμό και στην κοινωνική ευθύνη!

cornelsen είπε...

Η ρουμανική Εκκλησία το πήρε πίσω https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/35528-anaskeuazei-to-patriarxeio-roumanias-gia-ta-peri-theias-koinonias

Γιώργος είπε...

Ως προς αυτό συμφωνώ Cornelsen, η εκκλησία θα αυτοαναιρούνταν αν έπραττε το αντίθετο. Σε αντίθεση με το Σύριζα που άλλαξε εντελώς ταυτότητα, παραμένοντας Σύριζα (παντού χωράει ένα ανάθεμα στο Σύριζα) ¨-)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Γιώργο ένα θα σου πώ

Σύριζα, Συριζα, Σύριζα... n Σύριζα

Στα γραφόμενά σου ο Σύριζα έχει μεγαλύτερη διασπορά από ότι ο Κορονοιός και πρέπει να το κοιτάξεις.
Φαντάζομε κάποια μορφή αντιβίωσης θα υπάρχει δεν είναι ποτέ δυνατόν.

Γιώργος είπε...

Βασίλης Πασπαλιάρης

Yo man

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

haha
whatsup

mixalis mixalios είπε...

https://www.mononews.gr/business/intracom-apochorise-apo-ceo-o-sokratis-kokkalis/amp

THE REBEL είπε...

https://twitter.com/i/status/1237106063662596097