Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΒΥΤΕ

X.A.A. LIVE






                                                     
                                       σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΒΥΤΕ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Απο τα 0,5150€ της 16ης Μαρτίου, η μετοχή επέστρεψε δυναμικά στην GF των 0,94€ 
δημιουργωντας σχηματισμό τύπου W. Ενεργοποίηση αυτού του σχηματισμού, με ανοδική διάτρηση της GF θα δώσει κίνηση με αυξημένο όγκο συναλλαγών και στόχο την S1 στα 1,07€ ,τιμή που κλείνει και το gap καθοδικής φυγής της 24ης Φεβρουαρίου.
Επόμενος στόχος τα 1,20€ του Ιανουαρίου ( υψηλό 1,24€).
Αρνητικό σενάριο θα έχουμε μόνο με άρνηση της μετοχής να υπερκεράσει την GF των 0,94€, γενονος που θα την επαναφέρει προς την GK των 0,80€. Ο ταλαντωτής RSI14 στις 61,5 μονάδες ευνοει την συνέχιση της κίνησης.

64 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε ολους...
και οπως φωναζω 2 μηνες...με τα χρηματα τα δικα μου κανει κοινωνικη πολιτικη ο Αδωνης.. ο Σταικουρας...και ο Μητσοτακης.
Και η κλοπη συνεχειζεται...-40 % στα ενοικια για παντα..με δεξια κυβερνηση..
Και μην μου πει παλι ο Μιχαλης οτι φωναζω γιατι μου θιγει τα συμφερωντα..και τι να κανω δηλαδη..να γελαω;
Μας διελυσε τις δουλειες..μας κλεβει το εισοδημα..
Στην καλπη θα λογαριαστουμε.

ArTaXiA είπε...

Ο Μιχάλης δεν θα σου πει τίποτα, διότι ο Μιχάλης βλέπει τις δημοσκοπήσεις που δίνουν άνετο προβάδισμα στην κυβέρνηση, οπότε γιατί να εκτίθεται υποστηρίζοντας ανακρίβειες και εμπλοκές σε περιττές αντιπαραθέσεις;

Αλλά εδώ είμαστε. Όταν έρθει ο λογαριασμός της ανόητης πολιτικής "κλείνουμε τα πάντα κι εδώ είμαστε/ανοίγουμε τα πάντα τουρίστες χωρίς εξετάσεις και καραντίνα και άγιος ο Θεός", θα δεις.

Bonjour

Λευτερης είπε...

-διατηρείται το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40% για ακόμη έναν έως τρεις μήνες ανάλογα με τον κλάδο. Συγκεκριμένα, για τον Ιούνιο θα καταβάλλουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40% οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με διοικητική εντολή, και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουρισμός, εστίαση, μεταφορές, πολιτισμό, αθλητισμό και λιανικό εμπόριο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και αφου οι πλουσιοι ιδιοκτητες θα εχουν μειωση 40% στο ισως και μοναδικο εισοδημα τους ..και ταζοντας τους ακαλυπτες επιταγες για δωρακια για να μειραστει η χασουρα( το ακουσαμε και αυτο)καλο θα ηταν να λαικισω κααι λιγο..
Απλη λογικη;
Λαικισμος..θα πει καποιος..
Σε αυτες τις δυσκολες καταστασεις μας κοστολογει το κοστος καραντινας 17.50 ευρω την ημερα..και βεβαια να βαλω πλατη..
Αλλα πλατη να βαλουν ολοι οσοι ελαβαν μισθο ανω των 530 ευρω τον μηνα...συνταξιουχοι...ΔΥ...βουλευτες..δημαρχοι...διοικητες..και οποιος αλλο λαμβανει ανω των 530 το μηνα απο το δημοσιο ταμειο..
Αι σιχτιρ με τους μαλακες..

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους. ΟΠΛΑ μου δεν σε πιανει το χαμηλότερο ΦΠΑ στις καφεδιες και στα μη αλκοολουχα; δεν σε πιανει η μειωση προκαταβολης φόρου;
πιστευω θα υπάρξει και μεριμνα για τους ιδιοκτητες. Εγω ειδα το συνολικο πακετο εχει σοβαρες παρεμβασεις
και τελικά, λες να με νοιαζει τι θα κανει ο καθενας στην κάλπη; :))

michele είπε...

Χρονια πολλα στους Κωνσταντινους μας και στις Ελένες μας!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

3Χ11,3Χ12,3Χ15+11=???
Καπως ετσι ακουγεσαι ΟΠΛΑ.
Γκρινια,γκρινια,γκρινια.Σαν να ακουω, τον παλιο γερο-ΛΑΔΑ.Που ολη την μερα, ασχολουνταν με το λαδι του, και ποσο θα το διεθετε, και δεν ειχε αλλα ενδιαφεροντα.
Το ταυτοσημο επισης ειναι οτι,ηταν απο την Μεσσηνια.

Λευτερης είπε...

Όλες οι νέες φορο-ελαφρύνσεις

-μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

-στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν υποστεί μείωση εισοδήματος λόγω του κουρέματος των ενοικίων έρχεται συμψηφισμός μέρους της μείωσης του εισοδήματος από ενοίκια με τον φετινό φόρο εισοδήματος και τον φετινό ΕΝΦΙΑ.

-οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων προσαυξημένες κατά 100%, έναντι 30% που είναι σήμερα, για δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από 1η Σεπτεμβρίου 2020 και μετά

-ο ΦΠΑ μειώνεται προσωρινά, δηλαδή για πέντε μήνες και συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Οκτωβρίου σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.

-Μειώνεται από το 24% στο 13% για τον καφέ και όλα τα σερβιριζόμενα ροφήματα, πλην των οινοπνευματωδών ποτών.

-Μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ για όλες τις μεταφορές, δηλαδή αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, σιδηροδρομικά, αστικά και υπεραστικά εισιτήρια.

-Μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ για τα εισιτήρια των θερινών κινηματογράφων.

-μειώνεται ο ΦΠΑ στα τουριστικά πακέτα.

-αναστέλλονται οι φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις για τις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις αλλά και όσες παραμείνουν κλειστές για τον Ιούνιο

-διατηρείται το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40% για ακόμη έναν έως τρεις μήνες ανάλογα με τον κλάδο. Συγκεκριμένα, για τον Ιούνιο θα καταβάλλουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40% οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με διοικητική εντολή, και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουρισμός, εστίαση, μεταφορές, πολιτισμό, αθλητισμό και λιανικό εμπόριο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η μειωση φπα..δεν με πιανει..γιατι το 13% η το 24% δεν παει στην τσεπη μου..
Επισεις η μειωση προκαταβολης φορου θα αφορα τους παντες αν γινει..και οχι τους ιδιοκτητες μονο..
Μιχαλη χαθηκε η μπαλα..
Αυριο κλαινε.

ArTaXiA είπε...

Ωπα! Ώπα!

Τι λογιστικό ατόπημα είναι τούτο;

Ως γνωστόν ο ΦΠΑ μετακυλίεται σε κάθε στάδιο της παραγωγής ενός αγαθού ή μιας υπηρεσίας και καταλήγει να πληρώνεται ακέραιος από τον τελικό καταναλωτή. Οπότε, θεωρητικά ο τελικός καταναλωτής θα ήταν ο ωφελημένος από μια μείωση του ΦΠΑ και όχι ο επιχειρηματίας. Τώρα εάν πατεντάρουμε τη μείωση ως επιχείρημα, "μα του μειώνω τον ΦΠΑ, θα πουλάει στην ίδια τιμή, οπότε θα κερδίσει", μπορώ να αντιπροτείνω "μα δεν θα κόψει απόδειξη, οπότε θα πληρώσει 0% ΦΠΑ", ή εναλλακτικά, "μην του μειώσεις το ΦΠΑ, ας πουλήσει ακριβότερα, καφές είναι, θα καθήσουν να τον πιούν". Το ίδιο έκαναν τα οβελιστήρια. 15% πάνω η τιμή στο τυλιχτό από αρχή του χρόνου, αθόρυβα και όμορφα και χωρίς καμιά μείωση ΦΠΑ. Ή ο ΒΕΝΕΤΗΣ π.χ. που δεν έκοβε αποδείξεις στα πακέτα εν μέσω lock down.

Με χαρτζιλικάκια παιδιά δεν γίνεται δουλίτσα. Δες πως κάνουν δουλειές οι μέγιστοι. Σπυρέτος π.χ. Δεν παν να του τάζουν και να του τάζουν, συνεχώς ρωτάει: "Με την άδεια καζίνο εντάξει"; Κι όσο δεν λαμβάνει ικανοποιητική απάντηση δεν στέλνει ούτε κηπουρό να μαζέψει τα κλαδιά στο Ελληνικό.

Μπαλίτσα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ας υποθεσουμε οτι,εχω 50.000 μετχ.ΟΠΑΠ.
Περιμενα 40-50.000 ευρω μερισμα.
Η κυβερνηση,εκλεισε τα μαγαζια και ισως παρω 10-15.000ευρω.
Το αναλογο παραδειγμα θα μπορουσαν να γραψουν εκατομυρια ανθρωπων σε ολο τον κοσμο.
Γιατι πρεπει να μας απασχολει το δικο σου παραδειγμα καθημερινα???

Λευτερης είπε...

Η Κάλπη θέλει σύνεση και καθαρό μυαλό, ΟΧΙ νεύρα και καπρίτσια.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τσαμπης 125..
Πολυ λαρτζ σε βρισκω μα το εισοδημα του αλλου.
Και εγω σε ρωταω..
Εγω να δωσω το 40% του εισοδηματος μου μπροστα..και να λαβω τα δωρακια σε ενα δυο χρονια..
Δεχεσαι να κανεις το ιδιο;
Να καταθεσεις ας πουμε στον ειδικο λογαριασμο καραντινας ενα σεβαστο ποσό και να τα παρεις πισω σε λιγα χρονια με την μορφη μπονους..
Μα τι λεμε τωρα..

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ειναι το ιδιο παραδειγμα με το δικο μου εισοδημα που αναφερω.
Απορω πως δεν το καταλαβες??

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Επισης να αναφερω οτι, εμενα η κυβερνηση δεν σκεφτεται να βαλει το χερι στο πορτοφολι γαι να μου δωσει κατι απο το χαμενο μου εισοδημα.
Εσυ ολο και κατι θα παρεις.
Κανω λαθος???
Γκρινια,γκρινια,γκρινια.
Σαν Μεσσηνιος,χαχαχαχα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν ειναι το ιδιο παραδειγμα γιατι οπως θα ξερεις για τετοια προιντα ...μετοχες..ομολογα..κτλ..οι προηγουμενες αποδωσεις δεν διασγαλιζουν τις μελοντικες...αυτο το ξερεις απο πριν..
Μην μπερδευεις τα θεματα..πλιζ.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Δεν μιλαω για την τιμη της μετοχης ,αλλα,για το μερισμα του 2020, που εχει αμεση εξαρτηση απο τον κορονοιο,αφου ειχε ηδη προαναγγελθει,
Επισης,για τα μερισματα,ΑΡΑΙΓ,ΟΤΟΕΛ ....κλπ που και αυτα δεν θα δοθουν λογω κρισης και εχουν μετοχες αλλοι...ραντιερηδες (σαν εμενα).

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και σαν Μεσσηνιος..οπως λες ..ναι εχω σπιτια μαγαζια..μετοχες λαδια..και καταθεσεις..γιατι δεν επαιζα τζογο;γιατι τα βρεικα και τα μεγαλωσα;γιατι ζω σε καπιταλιστικη χωρα;πολλα τα γιατι για τον καθενα μας..
Εγω αλλο ρωταω μερες τωρα..Τι δουλεια εχει ενας ιδιοκτητης να επιδοτει εναν ενοικιαστη με τις πλατες του κρατους;
Και οχι..δεν θελω ευκολιες..δοσεις...αναβολες...και καθρεπτακια..θελω να παιρνω αυτα που εχω συμφωνησει με αυτον που μενει στο ακινητο μου..και αν δεν μπορει να τα δωσει να εχω να κανω εγω με αυτον με οτι μεσα μου παρεχει ο νομος και η ηθικη μου..γιατι αν το παρω αντιστοφα..στις καλες μερες δεν μου εκανε καποιος αυξηση ενοικιου γιατι πηγαινε καλα η δουλεια του..
Τελος παντων..μεγαλη κουβεντα ανοιγουμε..

Λευτερης είπε...


Οι δικαιούχοι του μειωμένου ενοικίου για τους θερινούς μήνες

http://greekfinanceforum.com/

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Εμένα πάντως αυτή η χθεσινή μακρόσυρτη αναγγελία μέτρων μου έφερε στο μυαλό κάτι από άρωμα εκλογών ή θέλει να διώξει την εντύπωση ότι όλα είναι υπό έλεγχο οργανωμένα τακτοποιημένα ...ότι και να πούμε τουλάχιστον έχουμε κυβέρνηση επικοινωνιακή...ευχωμε και για καλά αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Είμαστε χώρα πρωτυπο και σε λίγο θα δίνουμε και τεχνικές συμβουλές για το πώς ξεπερνιοτνται οι κρίσεις...να λέμε και τα καλά :)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με το ζορι τις κρατανε κατω τις τραπεζες...
Θα σπασουν πανω;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Κάτω οι Τράπεζες!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μιχάλη αυτή η beta version eurobank trader ΙΙΙ πότε θα γίνει σταθερή?
Έχουμε κανα νέο? Ξέρουμε τουλάχιστον τις προγραμματισμένες εργασίες στο δίκτυο της πολυεθνικής?

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Στην κλειστή σου είχα στείλει κάτι ...το μίλησες?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εχετε κανει κλειστη βρε; σας ρωτησα και προχθες..
Και ποιος θα σας φυλαει;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Οπλα :) εγώ τουλάχιστον αστιεύομε ...είχα στείλει mail στον Μιχάλη...αλλά ήθελα να σε πειράξω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τι ..εχεις και το mail του;
Τωρα θα τον παρω τηλ( αν το σηκωσει)χαχα..

michele είπε...

12.24 δεν βλεπω καποιο προβλημα Βill, βεβαιως και τους ειπα,ειχες καποιο θεμα;

michele είπε...

Ωραιο επιχειρημα, οτι αν του μειωσω το ΦΠΑ δεν θα κοψει αποδειξη και θα πληρωσει μηδεν

Υψιστης πολιτικης και οικονομικης αξιας χαχαχ

austin είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν.

Ένα ακόμα σχόλιο για τα μέτρα, ο υπάλληλος πήρες 800 και επιχειρηματίας που του έκλεισαν την επιχείρηση και οι λογαριασμοί τρέχουν πήρε πάλι 800. Όσο για το ενοίκιο που λες ΟΠΛΑ, κάτσε να δούμε ακριβώς πόσα θα χάσετε πόσα θα σας δώσουν και βλέπουμε.

ΟΤΟΕΛ την ξέσκισαν χειρότερα από την ΑΡΑΙΓ...

Λευτερης είπε...

Ο Βασιλάκης (ΑΡΑΙΓ-ΟΤΟΕΛ), έχει και θα έχει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, γιατί να τον επιλέξω???,
Και λεφτά δίχως κάλυψη Δημοσίου να το ξεχάσει. Η συμφωνία διάσωσης της Lufthansa από το γερμανικό Δημόσιο ύψους 9 δις. προβλέπει ότι το Δημόσιο θα αποκτήσει το 25% + μια μετοχή της εταιρείας ενώ θα κατέχει και δύο θέσεις στο Εποπτικό Συμβούλιο.

Λευτερης είπε...

Άντε η κυβέρνηση να επιδωτήση (Aegean, Sky Express) με 20 ευρώ, ανά διαθέσιμη θέση, για τις πτήσεις, που εκτέλεσαν το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου.
Η επιδότηση θα περιλαμβάνει και τις πτήσεις προς τις άγονες γραμμές, παρ’ ότι αποζημιώνονται και αυτό είναι πληροφορίες που αν ισχύουν, η επιδότηση θα καλύψει το κόστος καυσίμων.

Frances είπε...

Ρε παιδιά η αραιγ έχει την προβληματαρα η ΟΤΟΕΛ τρώει όλο το αγγούρι; Τι γίνεται τελοσπαντων; Πώς κρίνετε εσείς την κατάσταση;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Δηλαδής αν και λέω αν μπορούσε να πωληθεί σήμερα (δίχως κορονοιο υπόθεση) η lufthansa θα τιμολογείτο στα 36 δις??
Το ερωτώ γιατί πιθανολογώ ότι τους ρίξαν τους Γερμανούς πωλήτες στο ντιλ.

@ Μιχάλη όχι δεν έχω κάποιο νέο θέμα αλλά δεν θέλω να έχω ...είμαι περίεργος για την απάντηση που σου δώκαν και τι κάναν για να μη ξανασυμβεί ή σου είπαν κάτι όπως ...ξέρεις μωρε πως είναι αυτά τα πράγματα ...δίκτυα είν χαλάνε απο καιρό σε καιρό ...τι να κάνουμε!!!!!!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

είπαμε η ορθογραφία αλλάζει το νόημα

Πολίτες και οχι Πωλητές

austin είπε...

Λογικά κάποιος μεγάλος βγαίνει... Γιατί μετά το σπλιτ που έκανε, αυξήθηκε η εμπορευσιμότητα και μπήκαν και άλλου τύπου παίκτες (λέω εγώ τώρα, δεν γνωρίζω και από μέσα).

Άσε που αυτή έχει και άλλο αντικείμενο και μόνο το 11% της ΑΡΑΙΓ.

Πάντως η εικόνα είναι κάκιστη

michele είπε...

ΟΠΛΑ αν οι συνθηκες αλλαζουν και ο ενοικιαστης δεν μπορει να σου δωσει αυτα που εχει συμφωνησει 1) αντε να βρεις ακρη και 2) θα παρεις το μακρυτερο απ αυτον. Οποτε καλυτερα να τον βοηθησουμε σε εκτακτη περιπτωση και μετα με καποιον τροπο θα εχεις και συ μια βοηθεια.
Τωρα, επειδη εισαι της πιατσας δεν καταλαβαινεις οτι κατι θα παρουν και οι ιδιοκτητες;
γιατι εγω ετσι ψυχανεμιζομαι, εσυ οχι;

cornelsen είπε...

Πάντως οι καταναλωτές μείωση ΦΠΑ στην τσέπη τους ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ. Όποια μείωση γίνει θα καταλήξει στην τσέπη του πωλητή.

@ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ
η ΟΠΟΙΑ κοινωνική πολιτική πρέπει να γίνεται σε βάρος του ΣΥΝΟΛΟΥ και όχι σε βάρος μεμονωμένων ομάδων.

michele είπε...

Cornelsen συμφωνω :) ΜΙΚΡΕ πρεπει να κατσουμε να μετρησουμε

austin είπε...

Αν έκανε ένα μάζεμα μέχρι το τέλος πάνω από 3,70, λουκούμι θα ήταν! χαχα

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑ φιλε μου.
Διαπιστωνω οτι,ολοι εχουν τις κλειστες τους(ομαδες).
Εμεις των ανοιχτων,θα κανουμε μια συναντηση αν ολα πανε καλα,την ερχομενη βδομαδα.
Ολο και κατι εχουμε να πουμε χαχαχαχα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Το συνθημα μας,θα ειναι.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΣ και ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΥΣ.
Και αν ο συνδυασμος ειναι ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ τοτε ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
χαχαχαχα

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Σχετικά με τη Lufthansa τελικώς τ 36 δις αξίας με πέταγμα καθαρά κέρδη περίπου 3.5 δις δεν είναι και άσχημα ...οπότε και η αποτίμηση δεν ήταν τυχαία!

Οπότε όλα καλά για τους πολίτες της Γερμανιας ακόμα και με 6% να τρέξει η απόδοση δεν την λες και άσχημη.
Θέλω να πιστεύω ότι τα Γερμανία δεν θα την γεμίσουν με κομματικούς ψηφοφόρους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η michele είπε...
ΟΠΛΑ αν οι συνθηκες αλλαζουν και ο ενοικιαστης δεν μπορει να σου δωσει αυτα που εχει συμφωνησει 1) αντε να βρεις ακρη και 2) θα.....

Κοιτα...καταλαβαινω τι θες να πεις..αλλα..
Στα πανω απο 25 χρονια που ενοικιαζω ακινητα σε παρα πολυ κοσμο εχω φαει φεσια πολλα..σε ενοικια..νερα..δεη..
Ποτε δεν εχω παει ανθρωπο σε δικαστηριο..ποτε δεν πηγα στην εφορια για να μην πληρωσω φορο για ενοικια που δεν πηρα..
Ειμαι απο τους καλους...μπορω να πω..
Αλλα αυτο που εγινε ειναι λαθος..
Δεν ξερω τι παρε δωσε μπορει να εχει ο Παραδιας..αν εχει..με τον Μητσοτακη..αλλα τον βλεπω πολυ χαλαρο..αυτος ισως να επωφεληθει σε κατι ..
Δεν εχει ξαναγινει σε καπιταλιστικη χωρα με δεξια κυβερνηση με εντολη κρατους να μην γινεται οικονομικη πραξη νομιμη μεταξυ ιδιωτων..δηλαδη αυριο τι να περιμενω..να γινει επιταξη;
Απαραδεκτα πραγματα για μενα..και δεν ειναι μονο οικονομικο το θεμα..ειναι και θεμα εμπιστοσυνης γενικοτερα..
Το θεμα το εχω σηκωσει εδω πολυ..και ειδα πριν λιγο και ο Σολων διπλα τα ιδια λεει σημερα..
Δηλαδη ...οπως διαβαζω σε ενα φοιτητικο δωματιο που θα λαβουν μειωση σε καποιο νησι..θα πανε και για διακοπες το καλοκαιρι με -40% ...πλακα κανουμε;ειναι σοβαρο το θεμα..αλλα οπως βλεπω εγω..οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεει..και δεν το λεω για σενα...γενικα..ενα στυλ..ελα μωρε και τι θα γινει αν δεν παρεις και 3-4 ενοικια...
Να μην σκευτω τωρα ..πως σε επομενα συμβολαια θα βαζω και ρητρα για να ειμαι καλυμενος σε ενδεχομενα διαφορα...
Απαραδεκτα πραγματα..
Ο δε..αδωνης εχει γερασει 10 χρονια γιατι ξερει οτι αυτο που κανουν ειναι μη ηθικο..αλλα νομιμο.οκ..
Μη σας ζαλειζω αλλο με τα ενοικια...το μοναστηρι να ειναι καλα..αλλα πισω εχει η αχλαδα την ουρα..

michele είπε...

Αυτο ειπα κι εγω, οτι εχεις φαει φέσια. Στην προκειμενη περιπτωση λοιπον και μιλαμε για κατι παγκοσμιως εκτακτο, η δουλεια ειναι να μην φας φεσι 100% κατ αρχας και να περιμενεις ( μπορει κατι να ξερει ο Παραδιας)
Το δικο μου στυλ δεν ειναι "και τι εγινε να μην παρεις.." εμενα δεν αρεσουν αυτα, γιατι ειμαι ελευθερος επαγγελματιας 30 χρόνια.
Λεω ομως να δουμε τι θα γινει.
Υπαρχουν δουλειες οπως η δικια μου που εφαγε ξυλο και το 2015 και τωρα λογω κλεισιματος και πτώσης και φυσικα κανενας ποτε δεν θα δωσει επίδομα κλπ. Δεν παραπονιεμαι, λογικο το βρισκω, εχει το ρισκο της.

Φερνοντας ενα ασχετο παραδειγμα να πω οτι αμεσως λεγαμε τα αντισηπτικα, οι μασκες που θα βρουμε θα αισχροκερδισουν θα κανουν. Η αγορα ειναι απολυτα ομαλη σημερα και εδω και καιρο.
Ολοι ειπαμε με το εσκασε το θεμα, σιγα το μπουρδελο η Ελλαδα
με το ΕΣΥ που εχει τι να αντεξει.

Προφανως βιαζομαστε απαντες. Γκρινιαζουμε απαντες. Και δεν κοιταμε και γυρω μας.
Και για να το παμε και στο προσωπικο. Καλλιστα θα μπορουσα να ειμαι τωρα στο σπιτι μου μπροστα στη θάλασσα, να μην εχω μπλογκ, να μην γραφω σε καμμια εφημεριδα, να εχω μονο ενα δικο μου χαρτοφυλακιο
και να διαβαζω βιβλια. Εχει σημασια για κανεναν αυτο;

Αυτο εννοω οτι μιλαμε για πολιτικες γενικα και οχι ΜΟΝΟ επι μέρους.

Εν κατακλειδι, αν δεν υπαρξει καμμια ρυθμιση για τους ιδιοκτητες
θα βγω κι εγω και θα κραξω μαζι σου. :) Αλλα πινοντας και το ουισκακι μας

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ουτε για νερο δεν θα εχω φιλε...
Βολτες στις παραλιες σαν τον τρελο.

Lazaros είπε...

Καλημέρα και από εμένα..

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

ΟΠΛΑ τα πράγματα είναι απλά...
Επι της αρχής μιλάς σωστά ...τα συμβόλαια πρέπει να τηρούνται.
Ωστόσο όλα τα συμβόλαια ήτε το αναφέρουν ήτε όχι έχουν και παράμετρο αθέτησης - παύσης υποχρεώσεων λόγω ανωτέρας βίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση...Το Κράτος κάνει ρύθμιση.

Ερώτημα: Ποιανού τα συμφέροντα στηρίζει?

Απάντηση : Των Ιδιοκτητών
-γιατί τους εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ πληρωμών στο 60%.

Οχι Των Ενοικιαστών γιατί:
α) Οι ενοικιαστές επικαλούνται ανωτέρα βία και δεν πληρώνουν τπτ.
β) Οι ενοικιαστές έρχονται σε συνενόηση με τους Ιδιοκτήτες και πληρώνουν μειωμένο μίσθιο.
Όλοι ξέρουμε ότι μετά την έλευση του κορονοιού Οι ενοικιαστές θα επικαλεστούν 6 νοίκια που συμφώνησες να πέρνεις παρακάτω και θα επικαλεστούν ότι κοινή συνενέση έχουν αλλάξει οι όροι και οτι εσύ κακοβούλως πας να τα γυρίσεις και να τους βγάλεις εξω.

Επίσης
α) γνωρίζεις και γνωρίζουμε τι καθυστερήσεις υπάρχουν στις διεξαγωγές των υποθέσεων.
β)Αν αυτό το αφήσεις στην κρίση του δικαστηρίου ...είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις ότι το δικαστήριο θα κρίνει πιθανά 0 αποζημίωση ή κάποιο μικρό ποσό έναντι τουλάχιστον για το τρέχον διάστημα που δεν σε εξασφαλίζει και το πότε τελειώνει!

Συμπέρασμα στο συγκεκριμένο πρέπει να πάμε να ανάψουμε ένα κεράκι στον καλό Άδωνη που απο τη μία αδειάζει τα δικαστήρια από άπειρες ώρες και από την άλλη εξασφαλίζει τους Ιδιωκτήτες :)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Δηλαδή Ιδιοκτήτες και Μπράβο Άδωνη :)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Σε χρηματιστηριακούς όρους ...το ανάλογο:

Είναι το φαινόμενο που σε καίει περισσότερο για αυτά που υποθετικά θα κέρδιζες και δεν κέρδισες αλλά όχι τόσο για αυτά που χάνεις όταν χάνεις.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArTaXiA είπε...

Ωραία κουβέντα παίκτες μου. Και μιας και όλοι λέμε την άποψή μας και ξέρετε και τι λένε για τις απόψεις, ας πω κι εγώ κάτι.

Οι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αγαθή. Αλλά όπως λένε και κάτι φίλοι από το χωριό μου, "ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις". Το να επεμβαίνει μια κυβέρνηση, ειδικά μία που σήκωσε την παντιέρα του φιλελευθερισμού -πανάθεμά τους, ούτε ιστορία δεν γνωρίζουν- σε ιδιωτικές συμφωνίες, επιβάλλοντας άτυπο ενοικιοστάσιο είχαμε να το δούμε από την πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή το 1974. (Άλλος γιαλαντζί φιλελεύθερος κι αυτός).

Το ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μου εξασφαλίζει τον μισθωτή, μέσω της βιοσιμότητας της επιχείρησης ποσώς με απασχολεί, εάν δεν ερωτήθηκα προηγουμένως. Επίσης το να επιβάλλει κοινωνική πολιτική μέσω της δικής μου τσέπης, εδώ και τώρα, ενώ οι τυχόν ελαφρύνσεις θα ανακοινωθούν εκεί και τότε, ένα πράγμα σημαίνει. Οικονομικό επιτελείο άρπα-κόλλα. Μια σωστή κυβέρνηση θα έβγαινε και θα ανακοίνωνε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, και τα δύο μέτρα, ελάφρυνση μισθωτών και αποζημίωση εκμισθωτών, αλλά που να τη βρει ο Έλληνας τη σωστή κυβέρνηση;

Στα υπόλοιπα που θίχτηκαν, οι πηχιαίοι τίτλοι περί "Πρωτοφανούς Κατάστασης" προκαλούν θυμηδία, καθώς τα τελευταία πενήντα χρόνια υπήρξαν κι άλλες επιδημίες, με την πλέον πρόσφατη αυτήν εδώ: https://www.iefimerida.gr/stories/gripi-hongk-kongk-nekroi-pandimia-1968-martyries

Θυμάστε οι παλαιότεροι τίποτα καραντίνες και κουραφέξαλα;

Οπότε, μη μου λιβανίζετε πάλι μια λειψή κυβέρνηση που προσπαθεί να αποδείξει σε ηλίθιους πως είναι ικανή.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κανενα συμβολαιο δεν εχει ρητρα ανωτερας βιας..( για απλα ενοικια)
Τωρα αν παμε σε συμβολαια οπως του μιστερ τζαμπο..ειναι ειδικες περιπτωσεις που ο ιδιοκτητης μετα απο καποιους τζιρους κερδη..θα παρει και παραπανω η αν παει πατο η δουλεια..θα παρει και λιγοτερα...ειναι αλλο θεμα αυτο..
Να αναψω κερι στον αδωνη που θα παρω το 60% .. με ξεπερνα..
Ειναι μια θεωρια που περιγραφει οχι η Ναομι καμπελ..(οπως ειπε ο Αλεξης)αλλα η Ναομι Κλειν..περι του δογματος του σοκ...της σχολης του Σικαγο..ουτε με αυτο συμφωνω..γιατι αν συμφωνησω θα πρεπει να αλλαξω και τροπο σκεψης..
Και οπως πολυ σωστα ειπε πριν ενα φιλος...ας βαλουν ολοι πλατη..π.χ. εγω χαριζω 3 ενοικια..ας χαρισουν οι αλλες κοινωνικες ομαδες κατι αλλο..τους μισθους η τις συνταξεις..αλλα τοτε μπαινουμε στον κοινωνικο αυτοματισμο..και μπλεκει η κατασταση..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τσαμπη φιλε..βλεπω δουλεψαν οι ασυρματοι..χαχα..Μονο διευθυνση δεν μου εβγαλες..χαχα..

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Οχι βρε ΟΠΛΑ.
Απλα,σας ξερω χρονια και σας αγαπαω περισσοτερα..,
χαχαχα.
Εν τιμη σου το λεω.λ

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

και ευθυς ....αποσυρεται το σχολιο

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Αρταξία πάντως θέλω να πιστεύω ότι ο όρος του ηλιθίου δεν μου ταιριάζει....εγώ τουλάχιστον ξέρω ότι είμαι μειωμένης αντίληψης και γενικά έχω χαμηλό profil - Ηλίθιος είναι ο βλάκας που περνά για έξυπνος με λίγα λόγια.

Οπότε μη μου αλλάζεις το γνώθη σε εαυτό μου ...μπορεί η διαφορά να μην είναι μεγάλη αλλά χαχα
Όχι και ηλίθιος :))

austin είπε...

Foyrlis ωραίος! Σπάει πάνω

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για βαλε ενα μειλ..να τα πουμε..

michele είπε...

Περίεργο που επιβάλλεται κοινωνικη πολιτικη μεσω της δικης μας τσέπης, νομιζα υπηρχαν ειδικα λεφτόδεντρα γι αυτο.

Που με το καλημερα σου εριξε 25% τον ΕΝΦΙΑ. Kανε εκεί κανα σταυρό τωρα που ανοιξαν οι εκκλησιες :))

ArTaXiA είπε...

Να τος, να τος, ο πρωθυπουργός!

Ποιον ΕΝΦΙΑ μου μείωσε παλικάρι μου; Εκείνον που υπολογίζεται σε αυθαίρετες και πλασματικές αξίες που η κυβέρνηση ονομάζει "αντικειμενικές"; Και που στη δική μου περίπτωση τιμολογούν 100 κάτι που έχει αγοραία 25, ενώ ας πούμε στη Μύκονο τιμολογούν με 25 εκείνο που έχει 100; Και που όταν κάνεις ενδικοφανή προσφυγή με όλα τα επίσημα στοιχεία που το ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για τις αγοραπωλησίες ακινήτων στην ίδια περιοχή, με ανάλογα τετραγωνικά και κατάσταση στην απορρίπτει;

Γι αυτόν τον ΕΝΦΙΑ μιλάμε;

Που έχει και συμπληρωματικό που φτάνει στο 1% για περιουσίες π.χ. 800,000 ευρώ; Δηλαδή για ένα οικόπεδο σε καλή περιοχή με μια μονοκατοικία μέσα; ΕΝΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ; Και που φτάνει στο 1,15%;

Ανέκδοτο φίλε μου, κι η επιχειρηματολογία σου και η κυβέρνηση που υποστηρίζεις.

michele είπε...

Δυνατος στο τελειωμα ο Φουρλής όντως

michele είπε...

Ενω τοσα χρονια που τιμολογούσαν ( και στη δικη σου περίπτωση)25 αυτο που εκανε αγοραια 100 ηταν καλά ε; βολικο δεν λεω

να μην πιασω τωρα τα ψεκασμενα περι πανδημιας και αν επρεπε να κλείσουμε
η να ακολουθησουμε το Σουηδικό μοντέλο

ArTaXiA είπε...

Δηλαδή τώρα να το κοιτάμε το παρελθόν; Νόμισα πως τούτη η κυβέρνηση ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Θα αρχίσουμε το τι γινόταν και το τι έκαναν "οι άλλοι";

Τελικά κοιτάμε εμπρός ή όχι; Πείτε μου να ξέρω σε ποια βάση να σχολιάζω.