Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με LIBERAL MARKETS


ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ "LIBERAL MARKETS"...
που κυκλοφορεί μαζί με τον Φιλελεύθερο, μπορούμε να διαβάσουμε άρθρα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τα χρηματιστήρια και τις αγορές.

Ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, παρουσιάζει τις απώλειες δισεκατομμυρίων στην παγκόσμια βιομηχανία ποδοσφαίρου, από το αθλητικό lockdown λόγω του covid-19.

O Ηλίας Ζαχαράκης, αναλύει διαγραμματικά τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τον FTSE 25, τον Δείκτη Τραπεζών, τις μετοχές του Μυτιληναίου, της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, της ΔΕΗ, της AUTOHELLAS και της APPLE.

Ο Μάνος Χατζηδάκης, αναλύει τους ισολογισμούς του ΑΔΜΗΕ και της ΚΡΙ ΚΡΙ.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, αναλύει διαγραμματικά την μετοχή του ΟΠΑΠ, παρουσιάζει τα θεμελιώδη στοιχεία της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη και κάνει stock picking στις μετοχές του ΟΛΠ, της ΚΡΙ ΚΡΙ και του Φουρλή.

O Nίκος Κωστόπουλος, παρουσιάζει τον τρόπο που το “φάντασμα” του Nakamoto, κλόνισε την αγορά του Bitcoin.

Η Μαρία Βενέτη, γράφει για την δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες στην διαδικασία των τιτλοποιήσεων και για τον «κανόνα του χρυσού» που επιστρέφει από την πίσω πόρτα.

O Σπύρος Αλεξόπουλος, παρουσιάζει τις ευκαιρίες πίσω από τα spin-offs της Corteva, της Madison Square Garden SG, της Otis και της Carrier.

Ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος, αναλύει από την επενδυτική σκοπιά, τον χώρο των ψηφιακών τραπεζών Revolut, N26, Monzo και Starling.

12 σχόλια:

Γιώργος είπε...

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2024742/ptoheysh-khryxe-h-etaireia-hertz-stis-hpa-kai-ton.html

ArTaXiA είπε...

"Λογική και Αριθμοί

Τα βιβλικών διαστάσεων και σε παγκόσμια κλίμακα μέτρα που επιβλήθηκαν εξ αιτίας του Covid- 19 που έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή μας, στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στην οικονομία άξιζαν τελικά; ΟΧΙ

-Είναι η πρώτη επιδημία στην ιστορία μας που δημιούργησε μια άλλη επιδημία- τον ιό των κοινωνικών δικτύων. Τα νέα μίντια έκαναν πλύση εγκεφάλου σε εκατομμύρια ανθρώπους για την επικινδυνότητα του ιού, διασπείροντας fake news, ανοησίες και παράλογες απόψεις προσθέτοντας περισσότερο άγχος και φόβο ενισχύοντας την ανικανότητα να καταλάβει και να διακρίνει κάποιος τις πραγματικές πληροφορίες. Έτσι πάνω στην κρατική υστερία προστέθηκε κι άλλη υστερία κι άλλη υστερία.

-Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πέθαναν από τον κοροναιό λένε όλο και περισσότεροι σοβαροί και έγκυροι γιατροί σε όλο τον κόσμο που δεν υιοθετούν σενάρια συνομωσιών αλλά μιλάνε με πραγματικά επιστημονικά δεδομένα συγκλίνοντας στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι που καταχωρίζονται ως θάνατοι από κορονοιό ανήκουν σε ασθενείς που πεθαίνουν από λευχαιμία, μεταστατικό καρκίνο, άνοια, ή καρδιαγγειακά νοσήματα.

-Ο μόνος αληθινός αριθμός είναι ο συνολικός αριθμός των θανάτων- όλων των αιτιών θανάτου και όχι μόνο από τον κοροναιό. Παρατηρώντας αυτούς τους αριθμούς διαπιστώνεις ότι κάθε χειμώνα έχουμε αυτό που ονομάζεται «excess death rate». Δηλαδή κατά τη διάρκεια του χειμώνα πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι από τον μέσο όρο εξαιτίας των συνηθισμένων, εποχικών επιδημιών γρίπης στις οποίες δεν δίνουμε σημασία. Η καταμέτρηση του αριθμού των ανθρώπων που πέθαναν κατά την επιδημία του κοροναιού είναι κατά 15% μεγαλύτερος από μιας συνηθισμένης γρίπης του 2017.

-Τα δρακόντεια μέτρα που επιβλήθηκαν στον πλανήτη κατέστρεψαν τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σ΄ όλο τον κόσμο. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει ότι 1,6 δις εργαζόμενοι θα υποστούν «τεράστια ζημιά» στις ζωές τους κατά τη διάρκεια του 2020. (30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τις δουλειές τους σε ενάμιση μήνα, 2 εκ Ιάπωνες, ενώ 5,5 μονάδες, δηλαδή 7,6 εκ εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους στον Καναδά ανεβάζοντας την ανεργία στο 13%. Επίσης 2 εκ Βρετανοί έκαναν αίτηση για οικονομική βοήθεια και 10 εκ στην Γαλλία. Στην Ελλάδα οι προβλέψεις μιλάνε για 250.000 νέους άνεργους. Να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν για νέα επισιτιστική κρίση στην Αφρική και σε αναπτυσσόμενες χώρες εξ αιτίας της απαγόρευσης εξαγωγών τροφίμων και της κατακόρυφης αύξησης στις τιμές των προϊόντων διατροφής.

-Κάθε σοβαρός ειδικός μας λέει ότι το lockdown δεν μπορεί να αλλάξει τον τελικό αριθμό των προσβληθέντων ανθρώπων. Μπορεί να αλλάξει μόνο τον δείκτη της μετάδοσης. Οι άνθρωποι προβάλλουν το επιχείρημα ότι μειώνοντας τους δείκτες της μετάδοσης και «ισιώνοντας την καμπύλη» του κοροναιού προλαβαίνουμε την κατάρρευση των νοσοκομείων. Η Σουηδία είναι ένα παράδειγμα που δεν επέβαλε lockdown και δεν είχε κατάρρευση των νοσοκομείων της. Το επιχείρημα του lockdown καταρρίπτεται.

-Γιατί κάποιες σε χώρες οι νεκροί είναι περισσότεροι και σε άλλες λίγοι ή καθόλου; Ο Yoram Lass, τέως Διευθυντής στο Υπουργείο Υγείας στου Ισραήλ λέει ότι «Στην Μέση Ανατολή ο ιός δεν αποτελεί σοβαρό κίνδυνο. Για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι ο πληθυσμός κατά βάση είναι πολύ νέος και ο άλλος γιατί το κλίμα είναι διαφορετικό… Η Ιταλία έχει τον πιο γερασμένο πληθυσμό του πλανήτη μετά την Ιαπωνία. Οι Ιταλοί είναι μανιακοί καπνιστές και πολύ κοινωνικοί με αγκαλιές και φιλιά. Εάν κοιτάξετε ωστόσο τους αριθμούς θα δείτε ότι το 2017 πέθαναν 25.000 Ιταλοί από επιπλοκές της γρίπης. Τώρα έχουμε γύρω στις 30.000 θανάτους από τον κοροναιό. Τα νούμερα είναι παρόμοια. Δεν μπορείς να καταστρέψεις όμως μια χώρα για σχετικά ίδιους αριθμούς».

-«Ο ιός όπως και η γρίπη λένε σίγουρα αντίο στην Δυτική Ευρώπη» λέει ο Lass. «Το ίδιο και στην Μέση Ανατολή. Στις ΗΠΑ δεν ξέρουμε ακόμα, θα γνωρίζουμε σε ένα μήνα. Όμως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταστροφή που υπέστησαν οι ανθρώπινες ζωές. Είναι απίστευτο»"

Γ. Πανόπουλος

Προσυπογράφω με χέρια και πόδια μαζί.

austin είπε...

Και εγώ. Υπολογίζεται ότι 1,3 εκ άνθρωποι θα πεθάνουν από την πείνα.

Επιπροσθέτως όλες οι χώρες ανοίγουν την ίδια περίοδο ανεξαρτήτως κρουσμάτων. Η δική μου αίσθηση είναι ότι κανανε και lockdown την ίδια περίοδο ανεξαρτήτως πρώτου κρούσματος και Ρυθμού έξαρσης

Αφού λοιπόν μπήκαμε σε καραντινα για το κοινό καλό, μετά τις 15 Ιουνίου που θα μπαίνει όποιος θέλει στην χώρα μας, με δειγματοληπτικό έλεγχο δεν θα κινδυνεύουμε.

Με λίγα λόγια, και να θες επικριτικός σε κάθε σενάριο υνωμοσιολογιας, δεν σε αφήνουν τα δεδομένα και οι κινήσεις κρατών και πολιτικών.

Εδώ θα μαστε και θα βλέπουμε.

Καλημερα

ΑΡΤ είπε...

ArTaXiA ... Στη γριπη του 2017 ειχαν νοσησει στις δυο περιοδους , περιπου 13.000.000 πολιτες σε αντιθεση με τον κορονοιο που οι νοσησαντες ειναι 230.000... οι ευαλωτες ομαδες ηταν και ειναι οι ηλικιωμενοι ,οι πασχοντες απο χρονια νοσηματα κλπ...και τοτε ειχαν καταγραφει ως θανατοι εξαιτιας επιπλοκων της γριπης ( οπως και τωρα ) .

hippy είπε...

Έχω την ίδια άποψη με τον κύριο Πανόπουλο...και συνεχίζω...θεωρώ υποχρέωση μας να βοηθήσουμε το καλοκαίρι όλους όσους μας εξυπηρετούν στις διακοπές εδώ και τόσα καλοκαίρια (όσοι δεν χτυπηθήκαμε απ΄τα μέτρα κι έχουμε χρήματα εννοείται). Προσωπικά έχω ήδη κλείσει τις διακοπές μου (δίχως παζάρια) στη Ζάκυνθο που συνηθίζω.

Ως προς τις αγορές τώρα θεωρώ απίθανο ενδεχόμενο νέο lockdown το Φθινόπωρο ακόμα κι αν έχουμε 10πλάσια κρούσματα και θανάτους (που πιθανολογώ δεν θα έχουμε ούτε τα μισά). Το ξέρω ότι ακούγεται κυνικό να μιλάμε για χρηματιστήριο εν μέσω πανδημίας αλλά και ψεύτικο να κάνουμε πως δεν μας νοιάζει εμάς τους εξαρτημένους. Ο γιος μου σχεδό κάθε βράδι όλο το καλοκαίρι πηγαίνει στα μπαρ φιλάει, χαμουρεύεται, πηδάει. Θα φοβηθεί τα εμπορικά και τις δημόσιες υπηρεσίες? Αστειότητες.

Ωστόσο νομίζω πως σωστά ο κύριος Μητσοτάκης χειρίστηκε το θέμα. Εάν το έκανε αλλιώς-Σουηδικά λαϊκιστές δημοσιογράφοι* και ιδιοτελείς αντίπαλοι πολιτικοί θα σκύλευαν πάνω στους θανάτους. Και οι επόμενες εκλογές είναι με απλή αναλογική.


* Αυτό το πράγμα, που τα βράδια τα κανάλια αναγκάζουν τους πολιτικούς να τοποθετηθούν και να μαλώνουν με θέμα τις δημοσκοπήσεις ηλιθίων συμπολιτών που άγονται και φέρονται αντί για τα προβλήματα της καθημερινότητας με ξεπερνά και μου αφαιρεί κάθε ψευδαίσθηση ότι θα προχωρήσει δυτικά η χώρα μου (πχ αν είναι σωστό ή όχι να ανοίξουν τα δημοτικά και άλλες τέτοιες παπαριές)

Frances είπε...

https://tinyurl.com/ybqu5n6r

Με εξέπληξε θετικά ο Βασιλάκης, με συνοπτικές διαδικασίες έβγαλε ανακοίνωση.

Βλέπω κι εγώ ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πλέον και δεν προσέχει καν. Νομίζω και οι πλέον φοβισμένοι μέτρησαν τα κουκιά και δεν τους βγήκαν. Πάντως τραγική η κατάσταση και θα κάνουμε μήνες να ισορροπήσουμε.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μόνο μια παρατήρηση να κάνω...

Τα νούμερα των θανάτων είναι με lock down...ο κύριος Πανοπουλος ξέρει μήπως να μας πει τι θα γινόταν σε διαφορετική περιπτωση?

Εννοήται ότι σε συνολικό πληθυσμό 9δις και 5-6 εκ επιπρόσθετων από κορονο νεκρών δεν είναι και μεγάλο θέμα ή είναι?

Δηλαδή στην Ελλάδα των 10εκ αν υποθέταμε 30% - 35% προσβεβλημένων θα είχαμε περίπου 3εκ νοσούντες με 20% περίπου εξ αυτών 600χιλ στα νοσοκομεια που αν τους κατανημουμε χρονικά σε 4μηνες θα ήταν 150χιλ στα νοσοκομεία ανά μήνα.
Τους μισούς να είχαμε το σύστημα θα είχε διαλυθεί ...

Η διαφορά με τις προηγούμενες αρρώστιες αν δεν κάνω λάθος είναι η διάρκεια και οι

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

και το μεγάλο πάνω από 1% θνησιμοτητας

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ο Ερντογάν στην αρχή έλεγε κάτι παπαριές για γονίδιο ανοχής στον κορονοιος...παρόλα αυτά έκανε lock down.

Όπως θεωρούμε ότι έχουμε δικαίωμα στην περίθαλψη...τι θα γινόταν αν αυτή δεν δινόταν?

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Όλοι...αντί όπως του διορθωτή

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Το θέμα λοιπόν που τίθεται δεν είναι και δεν ήταν αν έρχεται το τέλος του κόσμου...αλλά τι γίνεται από κοινωνικής αποψης όταν ένα δικαίωμα που όλοι θεωρούν ως βασικό ...μα τα έχω πληρώσει και το πληρώνω γιατί δεν υπάρχει θέση στο νοσοκομείο?
Το συγκεκριμένο ήταν πιστεύω που δεν ήθελαν να αντικρίζουν...γιατί ένα συγνώμη δεν θα έφτανε.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Το άνοιγμα των συνόρων ...θα γίνει αλλά να είστε σίγουροι ότι θα ξανά κλείσουν πριν το σημείο θραύσης του συστήματος.

Η διαφορά είναι ότι υπάρχει σχεδιασμός και έλεγχος...

Αυτό ο έλεγχος και ο σχεδιασμός που έχουμε τέλος πάντων ο οποιος έδωσε εξετάσεις δίνει αυτοπεπηθιση και πιστεύω να μην εκτροχιαστεί.