Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ: ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ...




Οι επιδημιολόγοι δεν είναι θεοί. Οι καλοί επιδημιολόγοι –οι καλοί επιστήμονες, γενικώς– ξέρουν πρωτίστως τι δεν ξέρουν. Εχουν συναίσθηση της άγνοιάς τους – της ανεξερεύνητης θάλασσας που κυκλώνει τη νησίδα της γνώσης τους.

Αφού, λοιπόν, ούτε οι ίδιοι δεν είναι βέβαιοι για τα πορίσματά τους, γιατί πρέπει η πολιτική να τους αντιμετωπίζει με αιδήμονα σιωπή; Γιατί απαγορεύεται η αντιπολίτευση στον Τσιόδρα;

Η περιγραφή αυτή είναι παραπειστική.

Η άποψη της επιστημονικής επιτροπής για τη δημόσια υγεία δεν είναι άλλη μία άποψη στην πολιτική αγορά. Δεν είναι σαν την άποψη που μπορεί κανείς να έχει για το επιμορφωτικό δαιμόνιο του Βρούτση, το showmanship του Αδώνιδος ή το ακλάδευτο μαλλί του Κικίλια.

Η «αντιπολίτευση» στην επιστημονική άποψη, για να είναι θεμιτή, πρέπει να είναι και η ίδια επιστημονική. Δεν μπορεί να βασίζεται σε ένα άρθρο στη «Ρεπούμπλικα», σαν αυτό που έσειε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, για να αμφισβητήσει το δειλό άνοιγμα των σχολείων.

Δεν μπορεί να εκπορεύεται μόνο από αντιπολιτευτική λαχτάρα, σαν αυτή που οδήγησε τον Νίκο Φίλη, τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, να χρεώσει την εισήγηση της επιτροπής για τα σχολεία σε «μικρομματικό υπολογισμό» – επικαλούμενος ως ακλόνητο επιχείρημα τη γνώμη των εκπαιδευτικών ως «κατεξοχήν ειδικών».

Ναι, δεν μπορεί να απαιτεί κανείς ομοφωνία όταν υπάρχουν τόσες επισφάλειες. Ποια άλλη επιλογή έχει, όμως, από το να εμπιστευθεί το αποτέλεσμα της εσωτερικής συζήτησης που γίνεται μέσα στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας, μεταξύ ανθρώπων που είναι εφοδιασμένοι για να εκτιμήσουν τα δεδομένα;

Η εναλλακτική είναι η υγειονομική δημαγωγία του Φίλη – η πολιτική εκμετάλλευση του φόβου με αναθέματα όπως αυτό περί «ριψοκίνδυνου πειραματισμού».

Δεν είναι, βέβαια, έκπληξη. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κερδοσκοπήσει κανείς με την ανασφάλεια. Τώρα, που καμία ηγεσία στον κόσμο δεν είναι βέβαιη για το πώς πρέπει να επιχειρηθεί η επιστροφή στην κοινωνική ζωή, είναι η στιγμή για να δοκιμάσει κανείς να «κεφαλαιοποιήσει» την αβεβαιότητα υποδαυλίζοντάς την.

Δεν πρόκειται για αντιπολίτευση που διεκδικεί. Είναι αντιπολίτευση δολιοφθοράς – δηλητηριασμός της συλλογικής εμπιστοσύνης, πάνω στην οποία βασίστηκε μέχρι στιγμής η αντιπανδημική άμυνα. Είναι μόνο αντιπολιτική.


Το γεγονός ότι ο στόχος αυτής της αντιπολιτικής δεν είναι πολιτικό πρόσωπο βοηθάει για να αποκαλυφθούν πιο καθαρά τα κίνητρά της. Ο αντίλογος του Τσιόδρα δεν κρύβει την αμφιβολία. Την εξηγεί. Η αβεβαιότητά του αποκτά έτσι κύρος. Είναι αβεβαιότητα τεκμηριωμένη και γι’ αυτό αξιόπιστη. Είναι το αντίθετο της σκέτης σπέκουλας.

Μιχάλης Τσιντσίνης  www.kathimerini.gr

20 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Το τελευταίο μου πόνημα προ δέκα μηνών, πραγματευόταν την περίπτωση της FF Group. Ήταν μια αστοχία ολκής. Διότι βασίστηκε στην παραδοχή πως οι Κινέζοι συνέταιροι ήσαν αδέκαστοι και όχι συμμέτοχοι στην απάτη. Εκ των υστέρων φαντάζει αφελές. Εκ των υστέρων! Άφησα το κείμενο αναρτημένο όλον αυτόν τον καιρό, όπου δύο χιλιάδες άνθρωποι το διάβασαν για να μου υπενθυμίζει τα λάθη μου. Και να με προσγειώνει στην ωμή πραγματικότητα. Θα σας εξομολογηθώ όμως κάτι. Ο τίτλος δεν ήταν πλήρως αληθής ως προς την αιτιολόγηση που ακολούθησε. Έγραψα λοιπόν "Γιατί αγόρασα μετοχές της FF Group την αμέσως προηγούμενη της αναστολής ημέρα. Και δεν ανησυχώ καθόλου γι αυτό". Και εξέθεσα τη σκέψη μου, παραλείποντας τον βασικότερο λόγο: Δεν ανησυχούσα γιατί η θέση είχε τέτοιο μέγεθος, ώστε να μην μπορεί να με κλονίσει οιαδήποτε έκβαση. Ακόμη κι αυτό που ακολούθησε. Το βέλτιστο μέγεθος θέσης αναλύεται σε πολλά βιβλία, κατά Markowitz, κατά Kelly, κατά Skeweness, κατά Mean Variance, Fuzzy, πολύ ωραίες εφαρμογές εάν θέλεις να κάνεις εντύπωση, ή να τα πουλήσεις όλα αυτά στην αγορά και να εισπράξεις προμήθειες, ωστόσο το να επιτυγχάνεις, οι κινήσεις σου όλες να εμπίπτουν στο confort zone, το οποίο σου επιτρέπει να λαμβάνεις αποφάσεις απηλλαγμένες από συναισθηματισμούς και περιττές ψύχολογικές εμπλοκές είναι κάτι που δεν στο μαθαίνει παρά ο χρόνος.
https://artaxia.blogspot.com/2019/04/blog-post.html

Νομίζω αυτό τα λέει όλα, προς όλους. αρκετά η κριτική και συγνώμη.

hippy είπε...

Το μόνο που ξέρω για το θέμα που αναφέρεστε είναι μια ανάρτηση στο ιστολόγιο του καλλιτέχνη. Ατυχής. Συνηθίζεται όταν κάποιος επαγγελματίας συνθέτει το βιογραφικό μου να αναφέρεται κυρίως στις επιτυχίες του και να προσπερνά τις άτυχες στιγμές. Εσείς πχ μετά την αρχική επιτυχία στην ΛΑΜΔΑ σχολιάσατε (θριαμβευτικά) μερικές φορές ενώ μετά το βύθισμα της μετοχής λόγω της πανδημίας ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Απόλυτη σιωπή.

Ο ερασιτέχνης Χίππης, όταν συστήνει σε φίλο του μια μετοχή κι αποτυγχάνει αισθάνεται την ανάγκη-υποχρέωση να τον βγάλει με τις λιγότερες ή μηδενικές απώλειες. Ψάχνει τις ανακοινώσεις της εταιρείας, προσπαθεί να ψυνανεμιστεί το κλίμα της αγοράς μπας και βρει ένα τοπικό χαμηλό ώστε με κάποια μικρή αγορά ο φίλος να βγει στεγνός και να συνεχίσει να τον εκτιμά.

Πόσο δύσκολο άραγε ήταν ν΄αναζητήσετε και να συστήσετε ένα σημείο γυρίσματος σχολιάζοντας «συγνώμη έκανα λάθος αλλά με αγορά στη ζώνη €4,50-5 πιθανολογώ θα μηδενίσω τις ζημιές μέχρι τέλους Μάη». Δεν το κάνατε διότι είτε δεν το ξέρατε είτε δεν αισθανόσαστε την υποχρέωση. Γιατί ζητάτε απ΄τον άλλο να κάνει αυτό που δεν κάνετε εσείς?

Δεν μπορώ να το απαιτήσω, δημοκρατία έχουμε, βαρέθηκα όμως κι εγώ το θόρυβο σας.

Λευτερης είπε...

«Όταν στον ΚΝίτη δείχνεις το φεγγάρι, εκείνος πάντα βλέπει το δάχτυλο»

https://www.liberal.gr/apopsi/otan-deichneis-ston-kniti-to-feggari-/299895

ArTaXiA είπε...

Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου για τα καλά σας λόγια.

austin είπε...

Καλημέρα, καλό μήνα και σιγα σιγα πάμε να βγούμε οξω!

Όπως βλέπεις φίλτατε κακεντρεχή, βλέπουμε και διαβάζουμε όλα τα μηνύματα, όχι μόνο αυτά που μας συμφέρει. Δεν είμεθα προπαγανδιστές εδώ, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε (οι περισσοτεροι) στο μπλογκ αυτό συμφέρον πο την προπαγάνδα.

Ευτυχώς βγήκαν και άλλοι σοβαροί αναγνώστες και είπαν το αυτονόητο για να μην λένε οι κακεντρεχείς για γλυφτρονια και λοιπές ανοησίες.

Προχωράμε παρακάτω και όσο το δυνατόν αποβάλλουμε βλακείες και αρνητισμους

streetboy είπε...

Κύριε hippy η ανάρτηση στο site του καλλιτέχνη που αναφέρεστε δεν ήταν απλώς ατυχής αλλά καταστροφική μιας και το μαγαζί έκλεισε και δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί κάτι.Φυσικα και όλοι μπορεί κάποια στιγμή να κάνουν λάθος, αλλά το να βγαίνει ο σιχαμερός τύπος και να μας το παίζει γκουρού και επαγγελματίας και να χλευάζει στα όρια του bullying όποιον πάει να εκφράσει μια άποψη για την αγορά αυτό είναι αν μη τι άλλο εξοργιστικο.Εχει τσακωθεί εδώ μέσα σχεδόν με όλους.Απο που να ξεκινήσω;Τον Μιχάλη κάθε τρείς και λίγο του κάνει προσωπικές επιθέσεις και προσβολές (τελευταία τον είπε αφελή δηλ. βλάκα, εσένα σε έχει αποκαλέσει μπακάλη, τον vlasso του έχει βρίσει τη μάνα, από τον όπλα απαιτούσε να του μιλάει στον πληθυντικό γιατί είναι λέει ανώτερος, από τον kostas ζητούσε χρήματα για να του δώσει δήθεν συμβουλές, τον nek τον έδιωξε κακήν κακώς επειδή τολμούσε να σχολιάζει τα της αγοράς......να πω κι ΑΛΛΑ;
Γενικά όλους μας θεωρεί κατώτερα όντα που πρέπει πάντα να συμφωνούμε με τις μαλακίες που λέει...(τις προάλλες έλεγε ότι η αγορά θα έχει άνοδο γιατί εκείνη τη μέρα έχει πανσέληνο, άλλη φορά έδινε αχαστα συστηματακια για σίγουρα (άκουσον άκουσον) κέρδη στο χρηματιστήριο).Και θα καταλήξω με το τελευταίο: Προχθές(μετά τα ανεπιτυχή παρακαλετα του επαγγελματία γλυφτη του(austin), να σβηστούν τα μυνήματα που δεν τους άρεσαν) ζήτησε από τον Μιχάλη να τον κάνει moderator για να σβήνει ότι σχόλια δεν του αρέσουν και όσοι έχουν αντίθετη άποψη από αυτόν... δηλαδή πόσο σιχαμερός και γελοίος μπορεί να γίνει κάποιος;
Όσο για εσένα σαλιγκαρε μην ανησυχείς δεν σου παίρνει κανένας τον τίτλο... γλυφτης και γιουσουφακι του εκάστοτε πουθενά θα είσαι.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλησπέρα,
η πληροφορία και οι οπτικές είναι το ζητούμενο, το ψυχολογικό είναι το παράγωγο.

Το ψυχολογικό μπερδεύει και είναι πρόβλημα, όταν δε αυτό απασχολεί περισσότερο τότε αναβαθμίζεται σε πρόβλημα.
Η κοινωνία μας βασίζεται στον ανταγωνιμό και τα μέλη παίκτες έχουν συνεχόμενες εξετάσεις και για αυτό και πρέπει να διαχειρίζονται την ψυχολογία τους.

Τα λάθη και οι ζημιές είναι δεδομένα, με ποιό τρόπο και πόσο μας επιρεάζουν είναι το συνεχές αντικείμενο της διαχείρησής μας.
Η εύκολη λύση είναι να φταίνε οι άλλοι... οι ποταποί,χαραμοφάηδες κτλ.
Το τελευταίο κρύβει και μια ένδειξη "Μεγαλείου" που το λές και αυτισμό και είναι το άλλο άκρο αυτού που κάποιος θα έλεγε ως ώριμη συμπεριφορά.

Η οπτική που βλέπουμε ένα πρόβλημα έχει μεγάλη σημασία και πάντα θα πρέπει να μας αφήνει στην παιχνιδιάρικη διάθεση της αντιμετώπισή του,κάποιες φορές η λύση είναι ανεκπλήρωτη κάποιες άλλες όχι.

Οι αντιδράσεις δίνουν εύκολα τα σημάδια και με αυτό τον τρόπο είναι χρήσιμα για την διαχείρηση της ψυχολογίας μας.

Συμπέρασμα... με καλή διάθεση όλα τα ξεπερνάμε ή έτσι νομίζουμε :)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μην χαλάτε το Ζεν σας ...ΩωωωωωωωωμμμμμΜΜ χαχα

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ποιός μου πήρε το Mojo? είναι το άλλο :))

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μεγάλε σε είχα καταλάβει από την αρχή, με βρίσκεις σύμφωνο και αναφέρομε στο περιεχόμενο... χαχαχα

hippy είπε...

Περί Ελλάκτωρα

Το 2019 είχε Ebitda 81 εκατ από 143 το 2018

Δανεισμό 1020 εκατ από 910 το 2018...Χρεωστικούς τόκους και συναφή έξοδα 81,95 εκ. από 80,38 το 2018...Αποσβέσεις 102,5 εκατ από 101,3 το 2018

Απαιτούνται τουλάχιστον 190 εκατ Ebitda (230% πάνω) μπας και περισσέψει κάτι για κερδοφορία στην τελική γραμμή.

Θυμίζει ένα αστείο των παιδικών μου χρόνων:

-Είναι μακριά η Αμερική παππού?
-Σκάσε και κολύμπα.

Το χαρτί (βραχυ-μεσοπρόθεσμα) είναι μόνο για τζόγο.

ΥΓ Όλοι το ξέρουμε, σιγά μην περιμένατε εμένα να το πω.

kostas είπε...

Καλα ο ανεμος τι εγινε? Εξανεμιστηκε?

hippy είπε...

Κύριε streetboy με εντυπωσίασε η μνήμη σας...μου κακοφάνηκε το "μπακάλης", δεν το ξεχνώ αλλά το προσπερνώ για τρεις λόγους

α) ήταν προφανής η προχειρότητα των υπολογισμών της μέλλουσας ζημιάς στην οικονομία της χώρας μας. Εγώ ο ίδιος τους χαρακτήρισα "μπακαλίστικους".

β ) μου είναι αδιάφορη η ιντερνετική περσόνα μου. Ο κύριος artaxia στην πραγματική ζωή δεν είναι φίλος οπότε η άποψη του δεν επηρεάζει την καθημερινότητα μου.

γ) ως προς την τελική γραμμή αισθάνομαι δικαιωμένος για την πρόβλεψη.

hippy είπε...

Κύριε Peter Vlaso είστε επαγγελματίας της αγοράς, πιθανολογώ καλός. Είμαι σίγουρος ότι το καταλάβατε αλλά επιθυμώ να το διευκρινίσω. Η παρουσία σας και ο σχολιασμός σας-κατά τη γνώμη-μου πλουτίζουν το μπλογκ. Η συγκεκριμένη "κόντρα" όμως νομίζω σας αδικεί (ομοίως και τον κυριο artaxia).

Άποψη μου φυσικά κι αν υπερέβην τα εσκαμμένα ζητώ συγνώμη κι απ΄τους δύο.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

"Ο kostas είπε...

Καλα ο ανεμος τι εγινε? Εξανεμιστηκε?"


Αναφέρθηκα στα απότελέσματα του ομίλου συνολικά. Μπακαλίστικα χα χα χα. Μάλλον ο κύριος Καλλιτσάντσης είναι αρμόδιος να απαντήσει στο ερώτημα σας. Ωστόσο σκέφτομαι "εάν πουλήσει αυτήν την συμμετοχή τι μέρος του δανεισμού του θα πληρώσει?"

Εσείς αλήθεια θεωρείτε ότι αξίζει σαν μεσο-μακροπρόθεσμη ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ επιλογή?

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Αδικαιολόγητες φοβίες?

Πιστεύω ότι κάτι μας διαφεύγει από το θέμα που έχει προκύψει με τον Κορονοιό.

Αν δεν βγεί παγκόσμια συνενόηση, θα υπάρξει πολλαπλάσιο πρόβλημα απο αυτό που βλέπουμε σημερα.

Ο Αμερικάνος τυπώνει χρήμα που ξέρει ότι
α) πολίτες μικρών χωρών θα ανταλλάξουν για να σωθούν από τις υποτιμήσεις των νομισμάτων τους.
β) μεγάλες χώρες θα αγοράσουν για να κρατήσουν την συναλαγματική ισοτιμία.

Οπότε τυπώνει χρήμα με αξία (που του δίνουν οι εξαρτώμενοι).

Στην πορεία λιώνει όλα τα τοπικά νομίσματα των μικρών χωρών, που κάποιες θα προσπαθήσει να βοηθήσει.

Το λιώσιμο των νομισμάτων των μικρών χωρών εξαρτάται από το ποσοστό της ισοροπίας του συστήματος.

Αλλά όλα ξεκινούν με την υπόθεση ότι οι μεγάλες χώρες θα ακολουθήσουν και θα φτιάξουν εν τέλει τις ισοτιμίες.

Θα χαρίσουν δάνεια, θα ανταλλάσουν προιόντα τι να πω ...μου κάνει εντύπωση που αναφέρονται για το παγκόσμιο ΑΕΠ που θα μειωθεί κατά μέσο όρο 10% περίπου και κανείς δεν προετοιμάζεται σοβαρά για το πως θα αντιμετωπιστούν τα παράγωγά του.

Όταν ανέβει η ανεργία σε ποσοστά Ελλάδος πως πιστεύουν ότι θα κάνουν σε παγκόσμια κλίμακα το V?

Υπάρχει εδώ κάποιος που δεν θα περιορίσει τα έξοδά του στα στοιχειώδει?

Δυστοιχώς διαρθρωτικά προβλήματα που ήδη υπήρχαν θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά αρνητικά.

Καλά δεν συζητάω τι θα γινόταν αν είχαμε δραχμή.

Αλλά αν το δεί κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε ένα τεράστιο ? μπροστά μας.

Οι αγορές βέβαια προς το παρόν δεν φαίνεται να συμφωνούν με τις φοβίες που περιγράφω.

Αλλά αν μια χώρα όπως η Τουρκία σκάσει τότε θα δούμε αλυσιδωτές αντιδράσεις και αλλού και τα χρηματιστήρια θα είναι τα πρώτα που θα αντιδράσουν.

Εν ολίγοις αν για τις πλούσιες χώρες το 10% είναι ανεκτό για τις υπόλοιπες είναι στα όρια της αποσταθεροποίησης.

Τα λεφτά που τυπώνει ο Αμερικάνος από κάπου παίρνουν αξία ...
Θα πληγούν οι μικρές χώρες και το πρόβλημα θα γυρίσει μεγαλύτερο, καθώς οι οικονομίες μας είναι αλληλένδετες.

Έχω αρκετά κενά στη λογική μου, αλλά για ένα ειμαι σίγουρος, δυστηχώς οι σημερινοί ηγέτες δεν φαίνονται να είναι ικανοί να το διαχειρηστούν και το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο κορονοιός είναι επιπρόσθετο σε άλλα και όλα μαζί μας κάνουν τρελή αβεβαιότητα.

Τα παραπάνω τα έχω απλά στην πίσω μεριά του μυαλού μου.

Ξεφεύγοντας λοιπόν από την μελοντολογία....

Παρακαλώ όλους τους συνδετήμονες αν έχουν ακούσει κάποια πληροφορία για την απόφαση του ΣΤΕ για το Ελληνικό και πότε αυτή θα γίνει ...ας την καταθέσουν γιατί είναι αυτή η κυρία που θέλουμε να τιμήσουμε :)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Η Δέλτα Development γιατί έχει πάρει 600εκ. δάνειο και η Γεκ άλλα 500.
Αν όντως υπάρχει αυτό το μπλέξιμο (δεν μιλώ για το θέμα της μη πληρωμής των τόκων Απριλίου της Mohegan που είναι αρκετά σημαντικό και δεν γνώριζα), γιατί ποντάραν τόσα λεφτά και μιλώ για την Δελτα περισσότερο.

Ενώ και ο Γεωργιάδης και ΝΔ αν ήταν τόσο πέτσινος ο διαγωνισμός γιατί δεν τον ακυρώσαν?
Κάτι δεν μου πάει καλά εκτώς και αν ακόμα έχουμε ΣΥΡΙΖΑ.

Ευχαριστώ, από ότι βλέπω τελικά υπάρχουν πολλά κουνέλια στο καπέλο και ξεκάθαρη άκρη δεν φαίνετε παρά τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις.

Αν όντως ειναι δυνατή η θέση της Hard Rock η μετοχές Δέλτα και ΓΕΚ θα έχουν πόνο παρόλα αυτά κρατώ μια επιφύλαξη γιατί είναι και αυτά τα περί αποκλειστικής προσωπικής χρήσης που έχεις πει παραπάνω :)

Claudia Klein είπε...

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείων.

Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος ... Πήρα ένα δάνειο από έναν δανειστή που με βοήθησε με το δάνειο μου. Ήταν καταπληκτικό πώς πήρα ένα δάνειο. Δοκίμασα μια διαφορετική υπηρεσία, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να λάβω δάνειο από αυτήν την υπηρεσία. Μερικοί από αυτούς θα με ζητήσουν να συμπληρώσω πολλά έγγραφα και στο τέλος της ημέρας δεν θα τελειώσουν καλά. Αλλά είμαι χαρούμενος μετά τη συνάντηση με την Έλενα Νίνο. Μπόρεσα να πάρω το δάνειο μου ύψους 70.000 ευρώ τώρα η επιχείρησή μου πηγαίνει καλά και θέλω όλοι να το γνωρίζετε σήμερα, επειδή είναι γρήγορο και 100% αξιόπιστο. Τώρα πληρώνω το δάνειο που πήρα από την εταιρεία Elena Nino δάνεια σε όλο τον κόσμο. Ελάτε σε επαφή μαζί τους και μην χάνετε χρόνο με αυτούς τους δανειστές επικοινωνήστε με αυτό το email: elenanino0007@gmail.com