Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



ΝΕΟ. ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΣΤΙΣ 9,30 πμ...

Οταν ξεμύτισε ο ιός από τη Γιουχάν, έλεγες ότι δεν είναι παρά μια απλή γρίπη που χρησιμοποιεί το σύστημα για να σπείρει τον φόβο στους λαούς. Όταν άρχισε να σκοτώνει αβέρτα, έλεγες ότι είναι κατασκευασμένος στα υπόγεια της CIA για να μειώσει τον πληθυσμό του πλανήτη και να διασώσει τα ασφαλιστικά συστήματα του καπιταλισμού. Όταν η πατρίδα πήρε εγκαίρως τα κατάλληλα και σωτήρια μέτρα, έλεγες ότι το lockdown παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν η Ευρώπη έβγαζε τα φέρετρα με τις νταλίκες αλλά εμείς μέναμε σπίτι ασφαλείς, απαιτούσες να λήξουμε την καραντίνα ως υπερβολική. Τώρα που τα κρούσματα υποχωρούν και όλος ο κόσμος επανέρχεται στην κανονικότητα, δεν θέλεις να ανοίξουν τα σχολεία. Παρτάκια όμως στις πλατείες θέλεις. Γκαζόζα, δεν μας είπες, θέλεις;

Ενδιάμεσα, ζητούσες εδώ και τώρα επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, την έπεφτες στον Τσιόδρα γιατί ήταν το επιστημονικό φρικιό της δεξιάς, ο Χαρδαλιάς σου θύμιζε χουντικό συνταγματάρχη και δυσφορούσες γιατί σου έκοψαν τα μπάνια στη θάλασσα τον Μάρτη μήνα. Σε άκουγα να λες ότι από τύχη σώθηκε η Ελλάδα, η Αλβανία έχει λιγότερους νεκρούς, η Μάρεβα βγάζει μεροκάματο από τις μάσκες, να κάνουμε περισσότερα τεστ όπως η Κορέα, να μοιράσει ο Μητσοτάκης το 50% του ΑΕΠ όπως η Γερμανία, να μην παίζονται τα τραγούδια σου στου Κούλη τα λημέρια, «ΟΧΙ» στην τηλεκπαίδευση, αφού δεν έχουν όλοι υπολογιστή, και «ΟΧΙ» στη βιντεοσκόπηση, γιατί παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Της πλάτης του μαθητή, του καθηγητή, ίσως και του πίνακα. 


Και για να μη νομίζουμε ότι ξέχασες την επανάσταση, διαδήλωσες έξω από τον Ευαγγελισμό ενώ μέσα ψυχορραγούσαν άνθρωποι, έκανες ασκήσεις ακριβείας απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων για να τιμήσεις δήθεν την εργατική πρωτομαγιά, συγχρωτίστηκες ανέμελα στο Σύνταγμα για να μείνουν «τα βουνά ελεύθερα από τα αιολικά» και πας δειλά και πλαγίως να στήσεις κίνημα για το δικαίωμα της «οργισμένης» νεολαίας να πίνει μπίρες στις πλατείες. Όταν ο χάρος μας χτυπήσει δυνατά την πόρτα και αρχίζει να γράφει πάλι το κοντέρ, θα σηκώσεις το δάχτυλο για να δείξεις τον υπαίτιο. Φρόντισε να μη στέκεσαι μπροστά από καθρέφτη. Δέκα χρόνια μετά θα καταθέσεις στεφάνι. Το Σάββατο πρωί στις 9.30.

Όταν ξεκίνησε αυτή η τραγωδία, ήσουν σίγουρος ότι το τέλος της θα σε βρει νικητή. Μονά ζυγά δικά σου. Το πιθανότερο ήταν η πατρίδα να τα πάει ως συνήθως χάλια και να πεθαίνουν οι άνθρωποι σαν τις μύγες εν μέσω κατάρρευσης του νοσηλευτικού συστήματος της επάρατης δεξιάς. Διότι ο νεοφιλελευθερισμός βάζει τους αριθμούς επάνω από τον άνθρωπο. Δεν σου έκατσε. Ο φιλελεύθερος τρελάθηκε και έβαλε μπροστά τους γέρους και από πίσω όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, ενώ ξέχασε τους αριθμούς.

Τώρα που όλος ο κόσμος υμνεί την Ελλάδα για τις επιλογές της, εσύ ο αριστερός θυμάσαι τους αριθμούς ελπίζοντας να στήσεις πανηγύρι πάνω στην ύφεση. Τους βάζεις μπροστά, αλλά μια ανησυχία την έχεις. Τελειώνει το lockdown, γυρίζει το κλειδί στη μηχανή, λες να πάρει μπρος η οικονομία; Λες να επιλέξουν οι παραθεριστές την Ελλάδα που δεν είχε πολλά θύματα; Λες να προλάβουν και η ζημιά να μην είναι τόσο μεγάλη; Και τι θα απογίνει η αριστερά που ποντάριζε στους αριθμούς; Στους αριθμούς των δημοσκοπήσεων βεβαίως. Γιατί αυτοί είναι που την απασχολούν και όχι οι αριθμοί της οικονομίας. Αυτή ανέκαθεν ήταν απλώς το μέσο. Δυστυχώς, αγάπη μου, μπορεί να μην είναι ούτε τα μονά αλλά ούτε και τα ζυγά δικά του. Γι' αυτό δέκα χρόνια μετά θα καταθέσεις στεφάνι. Δεν ξέρεις τι γίνεται, μπορεί και να το χάψουν. Το Σάββατο πρωί στις 9.30. Alone.

Αυτή η λατρεία διασάλευσης της νομιμότητας, αυτός ο παντός καιρού κόντρα ρόλος, αυτή η απανθρωπιά πίσω από την ηχηρώς επαναλαμβανόμενη ανθρωπιά μπορεί να σου φαίνεται επαναστατική, αλλά σε εκθέτει. Γιατί σε αυτοαναιρεί.

Είναι όπως η σχέση της αριστεράς με τα εκπαιδευτικά νομοσχέδια. Τα έχει καταγγείλει όλα, ακόμα και αυτά που αναιρούσαν όσα προηγούμενα είχε αρνηθεί. Ακόμα και αυτά που νομοθετούσε η ίδια ως κυβερνώσα. Διότι στον κόσμο της ως πολιτική δεν νοείται η θέση παρά μόνο η αντίθεση.

Αφού τους τρεις στη Μαρφίν δεν τους έκαψαν οι εξάδελφοι μπάχαλοι αλλά η τράπεζα, γιατί καταθέτεις στεφάνι; Να τιμήσεις ποιους και γιατί; Έχεις καταθέσει στεφάνι και γι' άλλα θύματα πυρκαγιάς που οφείλονται σε αμέλειες; Μήπως και γι' αυτά στο Μάτι; Αφού η ανεπίσημη αλλά ισχυρή άποψη του κινήματος είναι ότι τη φωτιά την έβαλαν προβοκάτορες του συστήματος, γιατί ζητάς από τον υπουργό της δεξιάς να βρει τους ενόχους; Και αν οι ένοχοι είναι οι ασφαλίτες, γιατί πέντε χρόνια που κυβερνούσες δεν τους έψαξες να κλείσει το θέμα και να μην τολμάει κανείς να σε σύρει σε κατάθεση στεφάνου; Το Σάββατο το πρωί στις 9.30. Με την τσίμπλα στο μάτι.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ 

3 σχόλια:

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

σωστά όσα λέει ο κύριος Λεωνίδας, αλλά πόσοι από εμάς είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει ένα μέρος ευθύνης και στη κατάπως φαίνετε αναποτελεσματική διαδικασία εκκένωσης και πιθανά και στο σύστημα πυρόσβεσης?

Υπήρχε έξοδος κινδύνου? Υπήρχαν τα κατάλληλα πυράντοχα υλικά εκεί που έπρεπε? (Διάδρομος Διαφυγής και Πυροφραγές?)
Λόγω Φωτιάς στο εσωτερικό θα έπρεπε να ξεκλειδωθούν και αυτόματα να ανοίξουν όλες οι πόρτες και να σηκωθούν όλα τα ρολά. Έγινε αυτό και πότε?

Υπήρχε επαρκείς εκπαίδευση στο προσωπικό για το σχέδιο εκκένωσης ή και αντιμετώπισης των πρώτων σταδίων της φωτιάς?

Υπήρχε και λειτούργησε το σύστημα κατάσβεσης? Γιατί λειτούργησε πλημελώς?

Τα παραπάνω απασχολούν ως ερωτήματα γιατί μιλάμε για Τράπεζα που υπο κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει και πελάτες και υπό αυτή την έννοια είναι αναγκαίο όχι μόνο τα συστήματα να λειτουργούν αποτελεσματικά αλλά και οι διαδικασίες να τηρούνται.

Με αφορμή αυτό το άθλιο γεγονός ποιά είναι τα πρόσθετα μέτρα που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις και οι κανονισμοί που πρέπει να συμπληρώνονται να ελέγχονται ώστε να τηρούνται?

Ποιά είναι τα συμπεράσματα ή και οι διορθώσεις στους υπάρχοντες κανονισμούς και διαδικασίες?

Ο πύραρχος πως τονε λένε τι συμπεράσματα έβγαλε στην τεχνική του έκθεση?

Με τι κριτήρια διαλέγουν ανθρώπους για ανάλογες θέσεις?

Εντάξει οι Μπαχαλάκηδες φταίνε αλλά τελικά αυτό αρκεί?

Δεν κάνω τον μετά Χρηστό προφήτη, εν προκειμένο είμαι.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιος οι δυστοιχώς πολοί και αντικρουόμενοι μηχανισμοί διαδικασιών που ενεργοποιούνται όταν βγαίνει μια κατάσταση εκτώς ελέγχου τι στο καλό λειτούργησε?
Έστω οι 500 αν ήταν...Μπαχαλάκηδες κριμένοι σε μια οποιαδήποτε πορεία είναι δικαιολογιμένο να καίνε την Αθήνα?

Όλα καλά λοιπόν Ποτέ Πιά αλλά και μη μου πείται ότι υπήρξε και κάποια άλλη διεξαγωγή συμπερασμάτων εκτώς του ότι ο Θεός να μας φυλάει από τους Μπαχαλάκηδες και τους στρατηγούς Ανέμου.

Ποτέ Πιά είναι όντως μια κενού περιεχομένου κίνηση αν δεν συνοδεύεται και απο την σοβαρή αναθεώρηση προτωκόλων διαδικασιών και κανονισμών.
Έστω το SMS μήνυμα της πολιτικής ασφάλειας είναι κάτι αλλά αρκεί? πότε λειτουργεί και πόσο γρήγορος είναι ο μηχανισμός ενεργοποίησης.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που εμπλέκονται ...μήπως περιμένουν ακόμα τον υπουργό για να τους συντονίσει?

Γιατί το ότι κάθε φορά φταίει ο Υπουργός με ξεπερνά και είναι το θέμα με το Κάρο που όλοι το βλέπουμε και αναρωτιόμαστε γιατί σε κάθε λακούβα διαλύεται.

Τα προβλήματα δεν επιλύονται με το να βρίσκεις ένα φταίχτη και να του τα φορτώνης.

Αυτά δίνουν ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα που είναι θέμα πολιτικής.
Άντε να δώσουμε κανα παλαμάκι μερικά χτυπήματα στην πλάτη για να μην τρομάξουμε τα ψηφουλάκια μας και αν είναι δυνατό να πούμε ότι για την κάθε βλάβη φταίνε οι προηγούμενοι οι επόμενοι και δεν ξέρω ποιός άλλος που κάθεται σε ένα γραφείο τα έχει όλα στον αυτόματο και αναφέρεται μόνο στα λάθη των αλλονών δίχως να βελτιώνει τίποτα μα τίποτα?

Ο Θεός λοιπόν να μας φυλά και για να τελείωσω λίγο δυναμικά

Θάνατος στους Φασίστες στους Αριστερούς στους Δεξιούς στους αναρχικούς στους ....που φταίνε γιατί να είστε σίγουροι όλοι οι άλλοι φταίνε εμείς είχαμε να διαχειρηστούμε μια κατάσταση που ήταν εξ υπαιτιότητας των δίνα εκτώς ελέγχου.
Επι τη ευκαιρεία να συγχαρό όλο τον Κρατικό Μηχανισμό που λειτούργησε με αίσθημα καθήκοντος υπο αντίξοες συνθήκες.

Ψηφίστε με!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

λυπάμε για τα ορθογραφικά λάθη του σχολίου μου ..και είναι πολλά!

Ωστόσο καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και τις τσίμπλες που όλοι αρέσκονται να ασχολούνται να μην είναι μονίμως το κύριο θέμα.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Άσχετο...να πούμε και κανένα σοβαρό.

Έχεται όλοι προσέξει ότι ο Πρόεδρος και μιλώ για τον Ντόναλτ, κάθε φορά που βγαίνει δίχνει όλο και ποιό κόκκινος? - Στα ματάκια του είναι λευκός δηλαδή ο τύπος έχει την ημέρα τουλάχιστον μια ή δύο ώρες κλειδωμένος με την μουσικούλα του στο σολάριουμ.

Εντω μεταξύ φαίνετε να λειτουργεί. Όλοι γύρω του αρρωσταίνουν ενώ αυτός εκεί κόκκινος με άσπρα μάτια, ακμαίος και υγιής.

Ο δε σπασίκλας που έχουν στη θέση του κυρίου Τσιόδρα στην Αμερική, λέει θα μείνει καραντίνα για 14 μέρες, καθώς πολλοί συνεργάτες δίπλα του έχουν αρρωστήσει.

Υποψιάζομε ότι μετά από 14 μέρες θα είναι κάποιος άλλος στη θέση του και θα είναι κόκκινος με άσπρα μάτια.