Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

X.A.A  



                              σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Μετα τα χαμηλά των 3,71€ της 17ης Μαρτίου, η μετοχή αντέδρασε ανοδικά προσεγγίζοντας τα 7€ ( 6,96€ στις 2 Ιουνίου)  της GA. H αδυναμία υπέρβασης των 7 €  έφερε μια διορθωτική κίνηση στον τίτλο, που διέσπασε καθοδικά την V100 των 6,40€ και κατόπιν και το εκμο 50 ημερών.
Η μετοχή βρήκε στήριξη στην GB των 5,95€ που είναι πολύ πιθανό να κρατήσει , πριν κινηθεί εκ νέου ανοδικά, βρίσκοντας τα προαναφερθέντα σημεία ως αντιστάσεις. 
Σημαντική διαγραμματική εξέλιξη, θα είναι η υπέρβαση της GA στα 6,96€, που θα δώσει ώθηση προς τα 7,84€ του Φεβρουαρίου.
Αλλά και στο αρνητικό σενάριο, καθοδική διάσπαση της GB θα δώσει κίνηση προς την D1 των 5,40€ που λειτουργεί ως ισχυρή στήριξη για τη μετοχή.

44 σχόλια:

Frances είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Frances είπε...

Σχετικά με το σχόλιο του κ. Hippy χθες στον FTSE απαντώ εδώ, γιατί δεν ξέρω αν θα το δει εκεί.

Η εικόνα μου, η δική μου τονίζω την περίοδο την τωρινή είναι απογοητευτική. Η Αθήνα έκανε έκρηξη μέσα στην καραντίνα, αλλά οι ρυθμοί στην κατανάλωση ήταν άγνωστοι. Την μία ημέρα είχαν πλεόνασμα στο ψωμί και την επόμενη μεγάλο έλλειμμα. Η λιανική υπεραπέδωσε στους μήνες της καραντίνας, αλλά και οι 2 τομείς έχουν καθίσει δε για τα καλά τώρα. Οι φούρνοι έχουν σταματήσει και τα λεγόμενα premium ψωμιά, επίσης, για καλοκαίρι. Για τα νησιά δε, μη κάνουμε συζήτηση, υποτετραπλάσια κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι και περιμένουμε να δούμε από αύριο τι θα γίνει που θα ξεκινήσουν οι αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Προσωπικά αν είχαν μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα θα τις επέλεγα γιατί τα μεγέθη θα είναι σίγουρα καλύτερα και πολύ μάλιστα. Τον δε ΚΕΠΕΝ δεν τον εμπιστεύομαι γιατί δεν τον βλέπω να κυκλοφορεί πολύ στους φούρνους και ούτε τον ακούω, τουλάχιστον Αθήνα που έχω και την περισσότερη εικόνα. Επίσης δεν μου αρέσει που έχει μεγάλο ποσοστό η οικογένεια.

μπαρμπαλιας είπε...

φοβερη ανοδος σημερα...
βαστατε τα μπρικια σας και καντε παρουσιαστε

Frances είπε...

Παιδιά πάλι με έκπτωση ο ΕΦΚΑ. ΣΠΕΥΣΑΤΕ!!

austin είπε...

Την καλημέρα μου.

Σήμερα το πρωί είχα μία αγωνία, ότι θα ανοίξει πολύ πάνω η αγορά και
1) Δεν είχα μπει όσο ήθελα
2) Αναρωτιόμουν αν θα πρέπει να πουλήσω αυτά που αγόρασα ή/και να σορτάρω.

Τελικώς, είδα ότι και το πράσινο του Γερμανού και το πράσινο του Αμερικάνου δεν αρκούσε για μία σοβαρή άνοδο πέραν μερικών δευτερολέπτων. Πολύ κοντά να μην ξανασχοληθώ με το ΧΑΑ..απλά σε κάτι ακραίο να το σκεφτώ.

Κλείνοντας, να πούμε πάλι λίγο για τον "σανο", γιατί ΞΑΝΑΛΕΩ εγώ και την πάω γενικά την κυβέρνηση και θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες των πολλών τελευταίων ετών, αλλά μου την δίνει να πρέπει να "παραπλανήσουμε" και να λέμε ότι όλα είναι καλά:
Χθες με έναν φίλο μπήκαμε στις ειδήσεις του google για να διαβάσουμε τίτλους πολιτικών, κοινωνικών και επιχειρηματικών νέων. Παρακάτω οι παρατηρήσεις:

1) ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ. Μα ένα περίεργο πράγμα ρε παιδί μου... και ειλικρινώς δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι από την αγορά γκρινιάζουν.
2) Στα επιχειρηματικά νέα, ήταν λες και βρήκαμε το λεφτόδεντρο. Αναδρομικά για συναταξιούχους, φοροελαφρύνσεις, πάλι κάτι για συνταξιούχους κοκ.
3) Στα επιχειρηματικά νέα πάλι, σε έπιανε κατάθλιψη γιατί δεν έβλεπες κάτι σχετικό με επιχειρήσεις, όπως μπουλντόζες στο ελληνικό για παράδειγμα, αλλά έβλεπες παροχές και το ομόλογο της ΓΕΚ Τερνα.
4) Για να βρουμε κάποια αρνητική κριτική-είδηση έππρεπε να φτάσουμε στην σειρά ειδήσεων νούμερο 40 περίπυο και αυτή από το tvxs.

και το χειρότερο... είχαν ακόμα και ειδήσεις ότι κατά δεκάδες χιλιάδες έρχονται οι τουρίστες, όταν για την ώρα μιλάμε ότι ο τουρισμός είναι ΜΗΔΕΝ σχεδόν απόλυτο μηδέν, κατά πολύ χειρότερος των εκτιμήσεων.

Αυταααα! Και ειλικρινά σιχαίνομαι, να προσπαθούμε λόγω κάκιστης κατάστασης να ωραιοποιήσουμε τα πράγματα για να το θυμικό των ελλήνων και εν τέλει να συντηρούμε μία κατάσταση "εγκεφαλικής μαλάκυνσης", που θα δίνει πρόσφορο έδαφος σε νεοΣΥΡΙΖΕΣ.

Τουλάχιστον μας μένουν τα μπάνια του λαού!

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημέρα σε όλους !
Αustin: Υπαρχουν πολυ συχνα συνεδριάσεις που καποιος απλα ΔΕΝ πρεπει να κανει τιποτα, απλως να παρατηρει.

Οι ειδησεις: Οπως εχουμε πει φιλτραρονται αλλοιως δεν λενε τιποτα. Χιλιαδες τουριστες ερχονται ,θα ερθουν και εκατομμυρια. Το θεμα ειναι οτι περσι ηρθαν 33 εκατ. Οποτε η ειδηση ειναι σωστη, αλλα πρέπει να γινεται και συγκριση.
Μια ειδηση σημερινη ας πούμε: " Οπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ,

- Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στον κλάδο του λιανικού εμπορίου κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2019, παρουσίασε μείωση 24,7% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2020, μείωση 23,3%.

michele είπε...

Επισης: Την εποχη αυτη εχεις μερισματα απ ολους τους μεγαλους και τους μικρους και ταυτοχρονα 2-3 ομολογιακα 500 και 350 και 250 εκατομμυριων.
Αυτη ειναι η ειδηση.

Η επεξεργασια της ειναι προφανης

THE REBEL είπε...

καλημέρα
εξακολουθώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο καθώς απουσιάζουν οι πωλητές από το χαα όπως φαίνεται από τον τζίρο και η αγορά αρνείται να γίνει πτωτική και βρίσκεται σε καλοκαιρινό range
Τον ζεστό μήνα Ιούλιο εύχομαι και ελπίζω να ξεπεράσει το pivot 653 του μηνός Μαϊου και να οδηγηθεί σε bullmarket ναι
Ετσι ένα αισιόδοξο διάγραμμα είναι ότι ο δείκτης τραπεζών διόρθωσε την πρόσφατη άνοδο και ότι από δω και πέρα θα ανέλθει να πούμε ...ευχολόγια που μόνο η αγορά θα ακυρώσει ή όχι ..το στοπ λοσσ στο δ τρ. είναι το 336
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_3daef840997ae38bd5399a87ef527ff4.png

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

πόσο έχει το αγαπημένο μου ΕΠΣΙΛ?

michele είπε...

2,62 βλέπω Ανδρεα, ετοιμαζεται για Κυρια Αγορα

Andreas D. είπε...

2,62 έ? Μη μου πεις οτι κάνει και κομμάτια!

Θυμάμαι πριν λίγες ημέρες στο 2,20 κάποιος το λοιδορούσε...

michele είπε...

Κατι εχει κανει σήμερα, καλη εταιρεία ,τωρα που θα μπει στην Κυρια Αγορα θα την εχω στα υποψη

michele είπε...

Η αγορα εχει πολυ μικρο τζιρο και θέλει προσοχη, ευκολα ανεβαινει -ευκολα πεφτει

austin είπε...

https://economictimes.indiatimes.com/news/international/world-news/chinese-researchers-warn-of-new-virus-in-pigs-with-human-pandemic-risk/articleshow/76703263.cms

Ωραία πράγματα!

austin είπε...

Peter...δυστυχώς έχουμε μπλέξει γενικώς και δυστυχώς για σένα και για όποιο θέλει να κάνει πρόβλεψη, δεν μπορεί!

Έτσι λοιπόν, έγραψες το σχόλιο 2 παρά κάτι. 2 περίπου έκανε το υψηλό ο τραπεζικός και μετά έφαγε χωσέ....

Η αγορά είναι για καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς φάση...

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη,σορτέ μονο

austin είπε...

Προσωπικός την ΟΤΟΕΛ την έχω δώσει με χασούρα πιο ψηλά. Αν δεν δείξει τις πρώτες μ έρες του Ιουλίου αλλαγή το κλίμα στον τουρισμό προκοπή δεν βλέπω ειδικώς για ΟΤΟΕΛ και γενικώς.
Μπορεί η ΟΤΟΕΛ να μην εξαρτάται τόσο απο βραχυχρόνια μίσυθωση, αλλά σε σίγουρα το καλοκαιράκι ένα "seasonality" το είχε. Τώρα εάν και εφόσον ανακοινώσει μέρισμα, το ξαναβλέπουμε.

Frances είπε...

Την ΟΤΟΕΛ δεν την δίνω με τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τρώει τέτοια πίεση, αλλά το θεωρώ πολύ "ψεύτικο". Θέλουν να βγάλουν κόσμο έξω, έχει επηρεαστεί από την hertz;

Εντωμεταξύ βλέπω τις υποτιθέμενες φοροελαφρύνσεις που απλώς είναι επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και αναρωτιέμαι εγώ, μέσα σε ένα περιβάλλον που γίνεται πάρτυ μπαταχτσήδων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, γιατί να φανούμε συνεπείς;

Σοφια είπε...

Δειτε τι εκανε η Αλφα σε αυτο το 30λεπτο...αποτομο τιναγμα...

Καλησπερα σε ολους !

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα εχουν αποχωρησει οι "μπουληδες"...οποτε μιλα λευτερα

ArTaXiA είπε...

Εγώ να ρωτήσω με αφέλεια;

Τις πράξεις σου γιατί τις δημοσιοποιείς; Σου ζητήθηκε;


Παίζει κανένας διαγωνισμός;

Γιατί αν παίζει, να βάλω τα ΚΡΙ-ΚΡΙ που έχω με πινακίδια αγοράς και να πάω να μαζέψω το βραβείο.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Peter νομίζω ότι δεν έχουν ενδειαφερον οι αναφορές πχ αγόρασα τάδε μετοχή στο τάδε αντίτιμο.
Αυτό που θα είχε ενδειαφερον ξέρεις ότι είναι η στρατηγική σου ίσως
δηλ αγοράζω λόγω υψηλης μεταβλητότητας και καλών τζιρων την τάδε για βραχυπρόθεσμη αρπαχτη κοκ.
Ξερή αγορά και πώληση και πόσο μάγκας είμαι είναι εντελώς άχρηστο να το μοιράζεστε.
Καλύτερα να βάζω το γνωστό τραγουδάκι ...είσαι θεός θεός καλοκαιρινός ...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ήλιος

THE REBEL είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
THE REBEL είπε...

https://www.stopbullying.gov/cyberbullying/how-to-deal-with-haters

ArTaXiA είπε...

Εννοείς το bullying γι αυτά;

Peter Vlaso είπε...

Πολλοί θεσμικοί του εξωτερικού κλείνουν χρονιά για τα bonus των στελεχών τους στο τέλος του Οκτωβρίου. Είναι ένας πρόσθετος λόγος για την τρέχουσα ανοδική περίοδο των Τραπεζών.

22 Οκτωβρίου 2019 - 2:33 μ.μ.

Τα χαρτιά της ΛΑΜΔΑ τα έχω με αγορά 7,08 μείον πώληση δικαιωμάτων 0,57 = 6,51. (γραμμένα στο blog). Δεδομένου ότι μεγάλα πακέτα δόθηκαν σε ισχυρά χέρια πάνω από τα 7,00 σε περίπτωση που δω την τιμή στα 6,50 θα την θεωρήσω ευκαιρία ζωής και θα πολλαπλασιάσω τη θέση μου.

4 Δεκεμβρίου 2019 - 10:51 π.μ

Έκτος βέβαια εάν μάθει ότι ταλαντούχοι την σορτάρουν και φοβηθεί. Προσωπικά την θεωρώ ένα από τα καλύτερα χαρτιά της Αγοράς μας και πλησιάζει να γίνει η μεγαλύτερη μου θέση.

21 Δεκεμβρίου 2019 - 1:57 μ.μ.

Οι Αγορές βελτιώνουν στη φήμη για φάρμακο που βρήκαν οι Κινέζοι για τον ιό.

26 Φεβρουαρίου 2020 - 3:37 μ.μ.

Ε! Καλύτερα που τα σταμάτησες. Ξεφτιλίκι.

Θα ρωτήσω όμως και κάτι άλλο. Γιατί δεν πηγαίνεις στον Σόλωνα, όπου όλοι ανακοινώνουν τις πράξεις τους να τις γράψεις εκεί, να μην σε ενοχλεί και κανείς; Γιατί επιμένεις να τις γράφεις εδώ;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Πέτρο αν υπάρχει αιτιολόγιση δεν υπάρχει bullying ... όλες οι πληροφορίες έχουν αξία, ωστόσο για να φτάσει να είναι κάτι πληροφορία θα πρέπει να είναι χρήσιμο ...δεν με ενδειαφέρουν οι πόντοι ή τα λεφτά που έβγαλες σε οποιοδήποτε στήσιμο.
Το μόνο που με ενδειαφέρει είναι η πληροφορία και ίσως η στρατηγική σου.

Το παραμύθι με το bullying πρέπει να σταματήσει γιατί το bullying είναι για πολλούς μια παιδαγωγική διαδικασία σε παιδάκια.

Όταν κάτι το αιτιολογείς και κάποιος με αντεπιχειρήματα σου λέει το αντίθετο δεν είναι bullying, εγώ θα τό εύρισκα επικοδομητικό εσυ όχι?

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

2,68 το ΕΠΣΙΛ με όγκο...

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArTaXiA είπε...

Νατος, ήρθε και ο θεσμικός να μας πει για το ΕΠΣΙΛ με όγκο στις 30/6.

ArTaXiA είπε...

Στις 23/6 που είχε μεγαλύτερο, έριχνες πασιέντζες και ξεχάστηκες;

THE REBEL είπε...

καλώς την χασαποταβέρνα ...stop bullying λέμε

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Εντριβές? :)

Andreas D. είπε...

https://www.athensmagazine.gr/article/oikonomia/297560-5-symperifores-poy-exoyn-oloi-oi-pseytes-pws-tha-toys-ksexwrizete

ArTaXiA είπε...

Ναι όπου @Peter, βάζουμε @Vassilis.

ArTaXiA είπε...

@Βασίλης, κατάλαβες τώρα; Γι αυτό ό,τι και να γράφει, εάν παρατηρήσεις δεν του δίνει σημασία κανείς. Πήγαινε και δες. Γράφει δεν γράφει, ένα και το αυτό. Μην τσιμπάς.

Όντως, δεν έβγαζε νόημα. Εν τω μεταξύ γαμάτο δεν είναι που όλοι σέρνονται, εμφανίζομαι, 10 σχόλια, και μετά στο καπάκι βγαίνει κι ο τρελός και γίνεται το σύσκατο;

Άντε φιλιά πολλά. Η γκουρουδιά μου έχει αναρτηθεί στον Σόλωνα το πρωί. Για περισσότερο χαβαλέ, σεξ και διασκέδαση με ΕΠΣΙΛ (με όγκο), ξύλο (με screenshots από περιστατικά) και άλλα στην κλειστή του FB (Sictransitmundigloria).

Περιμένουμε Streetboy τώρα. Μόνο αυτός δεν ήρθε.

ArTaXiA είπε...

@Peter και 6% κάτω από τις πρώτες αγορές σου στις 25/6;

Για πες να μην ψάχνω, κι έχω και δουλειές.

ArTaXiA είπε...

Έλα Peter, όλο τις ξεχνάς αυτές!

https://ibb.co/bXg5XG4

ArTaXiA είπε...

Για πες λοιπόν. Πόσο χάνεις από τις αγορές της 25ης Ιουνίου;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Άσχετο αυτή η ΜΟΗ γιατίς έχει χάσει πάνω από 10% ενώ ανάβηκε δεν ανέβηκε 3% για το μέρισμα δεν καταλαβαίνω ... δεν έχουν σταθεροποιηθεί τα πετρελαιάκια? Τι στο καλό ...που το πάει?

ArTaXiA είπε...

Κάτσε ρε Βασίλη που πετάγεσαι. Εδώ ρωτάμε τον γκουρού.

ArTaXiA είπε...

Άσε να απαντήσω ο ίδιος επειδή όταν πρόκειται για ζημιά, τον πιάνει τρέμουλο και δεν μπορεί να γράψει:

Λοιπόν,
ΧΑΝΕΙΣ 1,92% από την ΕΥΡΩΒ
ΧΑΝΕΙΣ 2,64% από την ΑΛΦΑ και
ΧΑΝΕΙΣ 5,10% από την ΕΤΕ.

Εάν είναι ισομερείς οι θέσεις τότε είσαι με 3,22% ΖΗΜΙΑ!

Πες μας και τι προμήθειες πληρώνεις να σου τα κάνω καθαρά.

Επίσεις ΧΑΝΕΙΣ ΧΑΝΕΙΣ ΧΑΝΕΙΣ ΧΑΝΕΙΣ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑΜΔΑ. Το αστέρι της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Κατά τα λοιπά σου κάνουμε και bullying.

ArTaXiA είπε...

To 6% κάτω που ανέφερα, ήταν για να βγεις και να πεις, όχι δεν είναι 6% είναι μόνο 5,10% στην ΕΤΕ συν τις προμήθειες, που ακόμη να τις γράψεις. Αλλά αυτά τα ξεχνάς. Και τη ζημιά στη ΛΑΜΔΑ την ξεχνάς.

Θα ρωτήσω κάτι τελευταίο. Την μελλοντική αγορά που είπες, θα την κάνεις βάσει σχεδίου, ή θα περιμένεις πάλι να αντιδράσει κανα-δυο ώρες όπως συνήθως; Γιατί αν έχεις σχέδιο, πολλοί εδώ θα ήθελαν να το γνωρίζουν και να βοηθηθούν από αυτό. Εάν όμως δεν υπάρχει σχέδιο, τότε καλά κάνουμε όλοι και σου τα χώνουμε και καλύτερα να παίζεις ΚΡΕΚΑ κι εσύ σαν τον θεσμικό να βγάζεις κανένα εικοσαρικάκι να το παίζεις κονιόρδος.

hippy είπε...

Κύριε Frances ευχαριστώ πολύ