Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

      ΣΆΒΒΑΤΟ..

με LIBERAL MARKETS 


ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ  "LIBERAL MARKETS"...

 που κυκλοφορεί σήμερα μαζί με τον Φιλελεύθερο, είναι το άρθρο “Δραστικές Λύσεις για τις Τράπεζες, ΕΚΤ και SSM στρώνουν το έδαφος για αυξήσεις κεφαλαίου και Bad Bank”, του Βασίλη Γεώργα.

Ακολουθεί η ανάλυση του Μάνου Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ, τον γίγαντα της ελληνικής βιομηχανίας που ξυπνά και κερδίζει το στοίχημα.

Ο Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, περιγράφει την πορεία της αγοράς κατοικίας τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, μέσα από το άρθρο του με τίτλο: “Κεραμίδια ιδιόκτητα και ενοικιαζόμενα”.

Η Μαρία Βενέτη, εξηγεί την πορεία της Illumina και της Grail, που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της βιοτεχνολογίας και παρουσιάζει την μάχη της ηλεκτροκίνησης με πρωταγωνιστές την Tesla, την Volkswagen και τη ΝΙΟ.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης αναλύει τις μετοχές του ομίλου Μυτιληναίου, του Φουρλή και της Eurobank και παρουσιάζει τη διαγραμματική εικόνα της Alpha Bank.

O Κωνσταντίνος Χαροκόπος αναλύει τους όρους Amazonification, Uberification και Airbnbfication που επηρεάζουν τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε και παρουσιάζει τις τελευταίες κινήσεις της φάλαινα του Nasdaq, Softbank.

Ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος εξηγεί για ποιο λόγο ο Γουόρεν Μπάφετ μιλάει για μια νέα χρηματιστηριακή φούσκα.

Ο Ηλίας Ζαχαράκης παρατηρεί την αύξηση του volatility στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αναλύει τα τεχνικά διαγράμματα του Γενικού Δείκτη, του FTSE-25, του Τραπεζικού Δείκτη, της ΔΕΗ, του Μυτιληναίου, του S&P, της General Motors και της Valero.

O Σπύρος Αλεξόπουλος παρουσιάζει τις αλλαγές που έγιναν στον δείκτη S&P500, με την είσοδο της Catalent, της Etsy και της Τeradyne και αναλύει την επόμενη ημερά στο τεράστιο ράλι της ξυλείας στις παγκόσμιες αγορές.

Ο Νίκος Κωστόπουλος διαπιστώνει και περιγράφει την αύξηση του αριθμού των επενδυτών στο bitcoin, την στιγμή που υποχωρεί η τιμή του.

Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος παρουσιάζει στο άρθρο με τίτλο “Ρέκβιεμ σε ένα όνειρο”, όλο το χρονικό του σκανδάλου της Folli Follie και το μέγεθος της απάτης.

Ο Βασίλης Γαλούπης, αναλύει τους λόγους για τους οποίους η Wall Street έρχεται πιο κοντά στις κινεζικές μετοχές.

13 σχόλια:

austin είπε...

Κάποτε η δεθ ήταν για εξαγγελίες οικονομικές και προγράμματα Θεσσαλονίκης και παρε λαέ παρε.

Τώρα η ΔΕΘ έγινε...παρε Γάλλε παρε. Αιτιολόγηση των αρκετών δις... μεσα από τρομοκρατία των μέσων ΟΛΩΝ. Δεν ακούγεται καμια αντιπολιμευομενη φωνή. Αποκλειστικά μια γραμμή παίζει η τηλεόραση και οι εφημερίδες.

Μάλιστα η υπογραφή για αεροσκάφη και φρεγάτες γίνεται την ωρα λήξης navtex και με πιθανή αποχώρηση του ερευνητικού.

Εύγε! Για κάτι που είναι σύμφωνημενο, για κάτι που κανένας δεν μας στήριξε εμπράκτως (περαν του Γάλλου για να κάνει μπίζνες στου κασίδη το κεφάλι) εμείς και θα πάμε τραπέζι και θα φεσωθουμε και καμποσα δις.

Αυτό να ξέρετε το παραπάνω...δεν λέγεται επιτυχημένη κυβερνητική- εθνική πολιτική.

Λέγεται... μας έχουν βρει μπόσικους και οποιος προλάβει να εκμεταλλευτει την μπανάνια.

Ήθελα να ξερα...με 10 δις στην αγορά ποσο καλύτερη θα ηταν η ζωή μας??

Στην ΕΕ είμαστε, στο ΝΑΤΟ είμαστε... ποιο το όφελος??? Να δίνουμε τα περισσότερα λεφτά αναλογικά με τον πληθυσμό και τις οικονομικές δυνατότητες από κάθε άλλη χώρα??

Εύγε! Τουλάχιστον αύριο ξεκινανε τα σχολεία με μασκα σε εσωτερικό και ελεγχόμενο χώρο αλλα χωρίς στα διαλείμματα που τα παιδιά θα τρέχουν θα φωνάζουν και έμμεσα θα...φτάνοντας!

Σε λιγο αναμένουμε διθυραμβικά άρθρα... και για το ότι ο τουρκος υπέκυψε και οτι τον ιό τον καταπολεμισαμε!

austin είπε...

*φτυνονται όχι φτανοντας

austin είπε...

Στην Αττάλεια το ερευνητικό!

Δεύτερη φορά που μας εσωσε ο Μωυσής!

Οποιος κοροϊδεύει τον λαό, χρησιμοποιεί λογικές Τσίπρα, φεσωνει τον λαό κοκ είμαστε απεναντι. Ειναι το ελαχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για να μειωθεί η εκμετάλλευση μιας μπανανιας

hippy είπε...

Ποιος είναι ο συσχετισμός δυνάμεων σήμερα, ΠΡΙΝ τις εξοπλιστικές αγορές (τις οποίες είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσει και η Τουρκία?)

«Αστακός» η Ελλάδα, υπερεξοπλισμένη η Τουρκία -Οι συσχετισμοί δυνάμεων

https://www.sofokleousin.gr/astakos-i-ellada-ypereksoplismeni-i-tourkia-oi-sysxetismoi-dyname


(έλα να σου πουλήσω...τι δεν θέλεις? θα σου σκάσω ένα ΙΜΙΑ και θα με παρακαλάς)

Λευτερης είπε...

Ψάχνοντας να βρω τον ηγέτη στα πρόσωπα της αντιπολίτευσης και μου έρχεται ο Τσίπρας, δοκιμασμένος, αποτυχημένος και λίγος.
Η Φώφη που αν δεν την έλεγαν Γεννηματά, δεν θα την ήξερε ούτε ο θυρωρός του Κατσιφάρα.
Για τον Κουτσούμπα δεν….. αυτός δεν είναι Έλληνας, είναι της Διεθνούς.
Φαντάζομαι τον Βελόπουλο σε Ευρωπαϊκό συμβούλιο αρχηγών να διαπραγματεύεται με την Μέρκελ.
Όσο για τον Βαρουφάκη είναι για κάνα… γιακά σηκωμένο και χοντρό κουράδι.
Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι καλύτερο έχουμε τώρα και με όποια λάθη. Και διαβάστε ξανά και ξανά και ξανά και εμπεδώστε το ……(έλα να σου πουλήσω...τι δεν θέλεις? θα σου σκάσω ένα ΙΜΙΑ και θα με παρακαλάς), του Ηλία.

hippy είπε...

Γεια σου Λευτερη

επειδή είσαι σοβαρός (και όχι βεγγαλικός γκουρού) μπορείς να μας δώσεις κάποια στοιχεία παραπάνω για το προχθεσινό σου σχόλιο? Έχω κατά νου την οικονομική διευθέτηση-συμψηφισμό της πρώτης ύλης δλδ των ανεπεξέργαστων υδάτων με τα οφειλόμενα από κράτος-δήμους κλπ που έγινε το 2013 (αν θυμάμαι καλά) επί συγκυβέρνησης και με κάνει διστακτικό ως προς την εταιρεία.


"Ο/Η Λευτερης είπε...
Ηλία (hippy) είμαι στην ΕΥΔΑΠ χρόνια. Πολύ πριν την λήξει της τετραετίας Κυριάκου θα γίνουν θεαματικά πράγματα προς τα καλύτερα στην ΕΥΔΑΠ.

11 Σεπτεμβρίου 2020 - 3:36 μ.μ."

hippy είπε...

Ως προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα διαφωνήσω πως είναι καλύτερος απ΄τους πολιτικούς αρχηγούς (αν και το δείγμα είναι μικρό και κακής ποιότητος). Και του έτυχαν πολλές πληγές ταυτόχρονα.

Ωστόσο κάποια πράγματα μπορούσαν και έπρεπε να είχαν προχωρήσει. Όπως οι δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα για όσους αποκτούσαν την "βεβαίωση" του πρόσφυγα. Επίσης η νομοθετική παρέμβαση στη δικαιοσύνη για προτεραιότητα-αμεσότερη επίλυση στις υποθέσεις ενστάσεων δημοσίων έργων (μετρό, ελληνικό κλπ)

Έχω την εντύπωση πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είναι χοντρικά παρόμοιος με το θείο του "Βούδα της Εκάλης"...άχρωμος, άοσμος, άγευστος (και τελικά επιζήμιος στην συγκεκριμένη θέση)

austin είπε...

Παιδια, εγω ήμουν υπέρμαχος της φωρα κυβέρνησης. Προφανως και δεν είναι ότι καλύτερο τωρα. Απλα να σας θυμίσω (που υπ ξερετε) οτι στην δεύτερη εκλογική νίκη του Τσίπα, παλι δεν υπήρχε κάτι "καλύτερο τοτε".

Με ενοχλεί η αναγκαστική παραιτηση του Διακοπουλου.
Με ενοχλεί η αισχρή προσπάθεια φίμωσης οποίας άλλης γραμμής.
Με ενοχλει η μια και μοναδικη γραμμη που υπάρχει στα μέσα.
Με ενοχλει που τον τσίπρα τον πλασαραν ως οτι το χειρότερο (ηταν) και αυτόν τον λένε ότι το καλύτερο.

Όσο για τα Ίμια... τι έγινε τοτε? Κρίση μιας μέρας και γκριζάρισμα.
Τι έγινε τώρα?? Παλι σαν γκριζάρισμα δεν εγινε?

Δεν είμαστε στο νάτο?
Δεν είμαστε στην ΕΕ?
Δεν τους τα δώσαμε ολα?
Δεν κάναμε οτι μας είπαν?
Δεν έχουμε την κυβέρνηση που θελουν?
Δεν θα παραχωρησουμε στον ερντογαν αυτό που έχει συμφωνηθεί χρονια (από τξν πρώτη μέρα λεω για την συνεκμεταλλευση)

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΙΖΕΙ ΑΜΕΣΩΝ ΕΠΕΝΔΎΣΕΩΝ???

Γιατί να πρέπει να τους δώσουμε 10 δισάκια?? Για τον φόβο δήθεν? Λες και ο ερντογαν επειδή πήραμε 18 αεροπλάνα θα σταματήσει να προκαλεί...

Είμαι νέος και διακρίνω οτι λόγω καταστάσεων έχουμε πολύ δύσκολες μέρες μπροστα μας.

Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ αν στην επομενη διετή δεν αναγεννήσει καθολικά την οικονομία ο Κυριάκος... θα έχει την τύχη του πατέρα του.

Δυστυχώς ξαναλέω...αλλα τα λάθη τραμπουκισμου δεν θα ξεχαστούν αν δεν δοθούν λεφτα σε πολλους

austin είπε...

*προφανώς και είναι οτι καλυτερο τωρα

hippy είπε...

Τα Ίμια "φόρεσαν" το παλτό-αγορά του αιώνα (mirage-F16) στον καλύτερο-για μένα-μεταπολεμικό πρωθυπουργό καθηγητή Κώστα Σημίτη. Που μαζί με το άλλο παλτό της Ολυμπιάδας (μεγαλοιδεατισμό) τον υποχρέωσαν να ξεκινήσει το έργο του με άγκυρες στους ώμους. Είσαι μεν νέος αλλά μορφωμένος κι έξυπνος. Μπορείς να το καταλάβεις (και τον κ. Μητσοτάκη σήμερα).

Σαν παλαιότερος θα πω την κουβέντα μου κι ας πέσει κάτω. Οι μειωμένες συναλλαγές δυσκολεύουν πολύ τον αγώνα σου στο ΧΑΑ για καθημερινό ημερήσιο κέρδος (trade). Τελικά κουράζουν κι αντλούν-μειώνουν την βραδινή ευχαρίστηση με την οικογένεια (τουλάχιστον έτσι συνέβαινε με μένα το 1991-95). Αν καταφέρεις να νικήσεις αυτήν την εξάρτηση και κάνεις συναλλαγές μια φορά το μήνα (πχ μετά από 5-7 όμοιες κινήσεις μια μετοχής ανοδικές-πτωτικές δεν παίζει ρόλο) πιστεύω θα χαίρεσαι περισσότερο την ζωή (μην σου πω ότι θα γίνεις και πιο εύστοχος).

Δεν υπάρχει χρήμα-δεν υπάρχει τάση.

hippy είπε...

Ως προς το "no money-no trend" ποστάρω ένα σχόλιο από άλλο μπλογκ (εννοείται ότι δεν επιδοκιμάστηκε}

Τράπεζες-ΧΑΑ ζητείται τζίρος (ή οι ξένοι δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τραίνο)

Η τράπεζα των στρατηγών (Societe Generale) διαπραγματεύεται πλέον με κεφ/ση στα 11δις έχοντας ενεργητικό 1.4 τρις, ίδια κεφάλαια 50 δις, P/BV = 0.2x (όσο και οι Ελληνικές) και εκτιμώμενα κέρδη για το 2021-22, στα 2 και 2.5 δις αντίστοιχα δλδ εκτιμώμενο Ρ/Ε ~ 5 (φέτος βέβαια θα έχει ζημιές). Όταν με το καλό η ΕΚΤ επιτρέψει στις τράπεζες της ΕΕ να δώσουν μέρισμα ξανά, υπολογίζεται σε 7%. Σε προσαρμοσμένες τιμές για μερίσματα/αμκ κλπ, διαπραγματεύεται στην τιμή που είχε το Σεπτέμβρη του 1997!!! Ελλάς-Γαλλία συμμαχία λοιπόν και στα τραπεζικά, εκτός από τα εξοπλιστικά (μήπως να τους αγοράζαμε 2-3 φρεγάτες και αυτοί να μας αγόραζαν 2-3 τράπεζες???)

Αυτό που συμβαίνει δηλαδή είναι ότι με τα multiples των ελληνικών τραπεζών βρίσκεις πλέον κανονικές τράπεζες σε κανονικές χώρες, που σημαίνει ότι ο ξένος έχει ευκαιρίες στη χώρα του και δεν χρειάζεται να ξενιτευτεί για να κερδοσκοπήσει (φαίνεται νομίζω και στο ταμπλό συναλλαγών του ΧΑΑ). Συνεπώς η όποια άνοδος των συστημικών μας, όποτε έρθει, το πιθανότερο θα ακολουθήσει την άνοδο των ξένων εξαδέλφων. Επομένως γιατί να ρισκάρει κάποιος επένδυση στις τράπεζες του ΧΑΑ που πλέον των άλλων θα βασανίζονται με τα NPLs τουλάχιστον μέχρι το 2023 και τις ΑΜΚ σχεδόν βέβαιες και να μην προτιμήσει κάποια ξένη?


(αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πέσουν...υπάρχει και το "δεν υπάρχει τάση => απέχω")

michele είπε...

Αυριο καποιες οφειλόμενες απαντησεις επι των πολιτικων στο φιλο Austin
αλλα και στο φίλο Λευτερη για τις αραιες εμφανίσεις μου στο blog
την τελευταία περίοδο!

Χαιρετω Hippy και όλους τους φίλους :) Σαφως και no money-no trend

austin είπε...

Hippy πολυ σωστός.. όντως το trade εν τελει με έβγαλε ζημίωμενο. Αλλα και η διακράτηση μετοχών (περαν της τενεργ) ζημιωμενο (τουλάχιστον προσωρινά) σε έβγαζε στο χαα.

Το πρόβλημα μου δεν είναι μονο το ΧΑΑ τόσο.. το χαα είναι αυτο που είναι.

Το πρόβλημα μου είναι ότι σε μια μπανάνια κερδίζουν εν τελει δυο κατηγορίες ανθρώπων: οι πλησίον της κυβέρνησης η του μηχανισμού και τα λαμογια.

Να γλυψω πολιτικούς ούτε θέλω ούτε με νοιαζει.
Να γίνω λαμογιο ειναι αντίθετο με μένα.

Εξου και η εξωστρέφεια πλεον... απλα θέλει και αυτο χρόνο. Και μέχρι η εξωστρέφεια να αποδώσει σωστά και καλα... εχοτμε και εδω δραστηριότητες. Δυστυχώς εκτός τουρισμού. Κατι που σημαίνει ότι τα τελευταία 10 χρονια... απλα παλεύεις με κάθε λογής δυσκολια και δημογεροντες.

Εξου και ειπα δυστυχώς θα έχει την τύχη του πατέρα του.. έχει ικανότητες, είναι σοβαρός αλλα με ολα αυτά που έτυχαν την αρχική υου στάση "λογικής" την αντικατεστησε η παλαιοκομματικη στρατηγικη.