Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΥΤΙΛ

  X.A.A 

   



           
Σχόλια για τη συνεδρίαση   on line

ΜΥΤΙΛ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Εξαιρετική ανοδική κίνηση από τα χαμηλά του Μαρτίου και τα 4,90€ έκανε η μετοχή εν μέσω πανδημικής κρίσης. Η ανοδική διάσπαση της B10 στα 8,22€ ταυτόχρονα με την ανοδική διάτρηση του απλού κινητού μέσου όρου των 50 εβδομάδων, έδωσε την αναμενόμενη ορμή στη μετοχή που "τεστάρει" την αντίσταση Α50 στα 8,80€ που όπως επισημαίνεται στο γράφημα είναι ιδιαίτερα σημαντική. 
Επιβεβαιωμένη υπέρβασή της θα δώσει συνέχεια στην κίνηση με επόμενο στόχο τα 10,20 της Α50, ενω αντίθετα μια διόρθωση του τίτλου θα βρει στήριξη στην Β10 και την πλαγιοανοδική γραμμή τάσης R1 που συγκλίνουν δημιουργώντας ένα πολύ σημαντικό επίπεδο στήριξης.
Μόνο με καθοδική διάσπαση της R1 θα επανέλθει η ανησυχία στους κατόχους, καθώς θα επανακάμψουν οι πωλητες πιέζοντας τον τίτλο και με στόχο στα 7,20€.

110 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Κοιτάχτε ακόμα και ο Μύτιλος τι ωραίο ΩΚΩ είχε κάνει! Κοίτα που δυστυχώς αντί να πιστέψουμε τότε το διάγραμμα πιστέψαμε την "πνοή αλλαγής".

https://www.mikrometoxos.gr/poia-elliniki-metochi-poly-vathia-ypotimimeni-spaei-ta/

Εδώ για τον Μύτιλο ότι είναι βαθιά υποτιμήμενος. Τα νούμερα βέβαια πολύ ψηλά! αλλά μας ξελασπώνει γενικά.

austin είπε...

Στα άλλα νέα της ημέρας, διάβασα το παρακάτω και βάζω εδώ απλά την πρώτη παράγραφο:

https://www.liberal.gr/apopsi/o-mitsotakis-kai-i-simaia-sto-kastelorizo/325353

"Τι κοινό έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική σημαία που κυματίζει στο ύψωμα πάνω από το Καστελόριζο; Και τα δύο σε κάνουν να αισθάνεσαι υπερηφάνεια."

Όμορφα! Ωραία σύγκριση, γραφική, γλαφυρή, απόλυτα ταιριαστή και χρήσιμη να την χρησιμοποιεί ένα ειδησεογραφικό μέσο.

Αδιαφορά αν είναι το liberal ή όποιο μέσο είναι. Απλά παρουσιάζω την ανάγκη που υπάρχει να πλασαριστεί ως σωτήρας ο Μητσοτάκης. Και είναι κρίμα, γιατί λόγω των άτυχων στιγμών που του έκατσαν, θα έχει "δύσκολο τέλος" και προσωπικά πιστεύω ότι διαφέρει πολύ από σχεδόν όλους τους παλιούς πολιτικούς. Δεν χρειάζονται τόσες φανφάρες. Φέρνουν αντίθετο αποτέλεσμα αν δεν υπάρχουν πράξεις.

ArTaXiA είπε...

Με Μητσοτάκη ξεκίνησες;

Και μετά, γκρινιάζουμε γιατί η αγορά είναι όπως είναι. Άστο να πάει στα κομμάτια. Ξεκίνα το σαν έναν άλλο φίλο, με κάτι σαν κι αυτό: "Καλημέρα σας.. Καλή ήρεμη και επικοδομητικη εβδομάδα με χαρά αγάπη και πολλά πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας... Καλη Συνεδρίαση και καλά κέρδη σε όλους..."

Bonjour

austin είπε...

Με αδικείς... Ξεκίνησα με Μύτιλο και πόσο υποτιμημένος είναι! Μετά απλά συνέχισα με Μητσοτάκη!

ArTaXiA είπε...

Μπορεί να 'χεις και δίκιο. Άντε να δούμε σήμερα και πήρα κάτι συμβόλαια την Παρασκευή.

austin είπε...

Κοίτα και πως έσπασε πάνω ο Μύτιλος σήμερα... Σε λίγο αν κάνουν και οι τράπεζες κίνηση, θα ξεκινήσω την ανάλυση γιατί πάει να χαθεί μία μοναδική ευκαιρία που είχαμε με Μητσοτάκη, λόγω του Ιού και του πανικού στην διαχείριση του Ιού.

Καλλιτέχνη, προσωπικώς θα ήθελα ένα πόνημα με βάση την "ψυχολογία του μέσου επενδυτή" σε μετάφραση ως δείκτη για την ευφορία και την απαισιοδοξία.

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους.

Λευτερης είπε...

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων, για την επέκταση του δικαιώματος αποκλειστικής διάθεσης ύδατος στην περιοχή της Αθήνας, κατά την επόμενη εικοσαετία, η ΕΥΔΑΠ εκτιμά ότι οι απαιτήσεις του Δημοσίου, όσον αφορά στο κόστος αδιύλιστου ύδατος ανέρχονται σε 137 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για απαιτήσεις της περιόδου από την 01.07.2013 έως την 30.06.2020. Η ΕΥΔΑΠ έστειλε, με τη σειρά της, στο υπουργείο Υποδομών τις απαιτήσεις της για τη συντήρηση του δικτύου κατά την ίδια περίοδο.

Στην περίπτωση που οι υπηρεσίες συντήρησης δεν συμψηφίσουν το κόστος αδιύλιστου ύδατος, η ΕΥΔΑΠ εξετάζει το πώς θα ανακτήσει το επιπλέον κόστος.

ArTaXiA είπε...

Austin, το θέμα σου έχει αναλυθεί εδώ:


https://artaxia.blogspot.com/2014/08/bias.html

μπαρμπαλιας είπε...

να δουμε η ΓΕΚ ποτε θα φυγει απο το 6...μεθαυριο την τελευταια ωρα τα αποτελεσματα.αληθεια γιατι;;

austin είπε...

αα θα το μελετήσω λίγο αργότερα. Τότε δεν ασχολιόμουν επί της ουσίας κιόιλας...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σας.
Ρευστοποιηση και οτι υπηρχε σε υπολοιπο σε τραπεζες σημερα.
Ρευστοτητα χωρις να υπολογιζω θεσεις πολυ μακρο 100%
Θα δουμε τετοια υφεση που θα μας φυγει το σκαρπελο.

austin είπε...

Πότε εννοείς θα δούμε ύφεση που θα μας φύγει το σκαρπέλο? Βγάινουν κάποια στοιχεία αυτές τις μέρες?

ArTaXiA είπε...

Ο παίκτης Αustin, δεν χρειάζεται στοιχεία. Έχει μάτια και βλέπει!

Εγώ πάντως δεν θα πουλούσα ακόμη. Γνωμούλα μου!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin..οπως ειπε ο Αρταξιας βλεπω γυρω μου.
Κατα την γνωμη μου οι ημερες αυτες θα ειναι ευκαιρια για κατοχυρωση τιμων που θα αργησουμε να τις ξαναδουμε.

Λευτερης είπε...

“Η πανδηµία επιταχύνει σε Παγκόσµιο επίπεδο. Πάµε σε Χειµώνα στο Βόρειο Ηµισφαίριο και αυτό θα είναι δύσκολο. Οι πιθανότητες για ασφαλές
εµβόλιο µεταφέρονται στο νέο έτος. Το ‘Fiscal cliff’ στις ΗΠΑ και η αδυναµία ∆ηµοκρατικών και Ρεπουµπλικάνων να συνεννοηθούν επιβαρύνει την
εικόνα. Oι Άνθρωποι φοβούνται για τις πολιτικές των Κεντρικών Τραπεζών. Οι Οικονοµίες αρχίζουν πάλι να φρενάρουν και το σχήµα ανάπτυξης ‘U’
είναι το πιο πιθανό αποτέλεσµα. Οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας ‘παγώνουν’ και επιδεινώνονται. Οι εκλογές στις ΗΠΑ µπορεί να διαρκέσουν εβδοµάδες, ή και
µήνες και τελικά µε το Ανώτατο ∆ικαστήριο να πάρει την τελική απόφαση. Οι Αγορές τον Σεπτέµβριο κινούνται από διάθεση risk on, σε risk off. Οι
συνθήκες συνολικά επιδεινώνονται”, σηµειώνει ο Nouriel Roubini.

ArTaXiA είπε...

Ο Roubini παίζει να μην έχει γράψει αισιόδοξο report τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να μην έχει γράψει και ποτέ του!

Λευτερης είπε...

Έχεις δίκιο, αλλά κάπου-κάπου λέει και κάτι σωστό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πηγα λοιπον...και εγω φιλε austin προχθες το βραδυ σε ενα μαγαζι στο Χαλανδρι απο τα πολυ μοδατα...κοσμος χαμος..κατα τις δωδεκα παρα...το βραδυ...λογαριασμο και εφυγαν ολοι ...μονολογουσα απο μεσα μου...καθως ειμαι και εγω στην εστιαση...ποιος πληρωνει την ζημια;εστω και αν κοβουν τα μισα..μα φυσικα το κρατος...απαντησα στον εαυτο μου..βλεπω φιλε εδω διπλα μου εταιριες δυνατες ..πολυ δυνατες...να δουλευουν με τηλεεργασια και μειωμενες αποδοχες και λεω...ολοι αυτοι στα σπιτια τους δεν καταναλωνουν..οποτε..
Σκευτομαι επισεις πως στην προβλεψη για υφεση γυρω στο 7% που σχεδιαζαν οι αρχοντες της οικονομιας καπου τον Μαιο μετα το κακο δευτερο τριμηνο..πως η ανακαμψη λογο τουρισμου στο τριτο και τεταρτο τριμηνο οπως μας ελεγαν θα ηταν τυπου V..αλλα βλεπω πως οχι V θα ειναι αλλα κατι σαν αναποδο V..και λεω απο μεσα μου..τι δεν μας λενε;Φιλοι μου και 700 μοναδες να παμε για μενα θα ειναι (ΦΑΚΕ)δικαιη τιμηΓΔθα ειναι λογικα κατω απο τα χαμηλα Μαρτιου.
Αυτα βλεπω φιλε austin και ειπα να κατσω λιγο στην ακρη.
Αλληθεια τα βλεπει καποιος αλλος αυτα;

austin είπε...

ξέχασες (και χωρίς να αστειευομαι) να βάλεις μέσα και τα περίπτερα μετά τις 12. Εγώ έχω ένα κοντά μου και έκανε και καμιά 100αριά αποδείξεις μετά τα μεσάνυχτα.

Τα βλέπουμε ΟΠΛΑ. Η κατάσταση σίγουρα δεν είναι καλή. Και όπως είπε και ένα φίλος λογιστής απορώ που βρίσκουν τα λεφτά για όλα τα λεφτά που έδωσαν, για όλα τα λεφτά που διέφυγαν λόγω μειωμένης κίνησης και όλα τα λεφτά για παέκτα σε μέσα, στον μεγάλο περίπατο κτλ κτλ.

Να σημειώσω εδώ λοιπόν,αφού έκανε την κίνηση και τώρα καθόμαστε... Ότι ο Μητσοτάκης για την ώρα έχει τρεις φάσεις διακυβέρνησης:

1) Την φάση περίπου του πρώτου εξαμήνου, που ήταν όλα προγραμματισμένα σε ΑΠΟΛΥΤΗ συμφωνία με τους ξένους και τα έκανε "όλα καλα".
2) Το μεσοδιάστημα μέχρι τον ξέσπασμα του ιού, όπου φάνηκαν οι πρώτες αδυναμίες, λίγες μεν αλλά φάνηκαν δε.
3) Η φάση του Ιού (η οποία μπορεί να χωριστεί και σε άλλες υποφάσεις αλλά δεν ασχολούμει με αυτό τώρα).

Στην φάση του ιού λοιπόν και μετά, είτε ως εθνική είτε ώς διακρατική πολιτική, και σε συνδυασμό με τον Τούρκο, έχουμε μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εκστρατεία φόβου και τρομοκρατίας.

Φόβος για τον Ιό. Φόβος για το Lockdown. Αμφισημες δηλώσεις. Φόβος για θερμό επεισόδιο. Φόβος για προστίματα. Καρατομήσεις όπως αυτή του Διακόπουλου.

Γενικά ο κόσμος βρίσκεται σε μία κατάσταση ΦΟΒΟΥ, που φτάνει στο σημείο να πει ότι δέχομαι παρά την φτώχεια μου να πάρουμε τα εξοπλιστικά γιατί ο Τούρκος είναι τρελός.

Όταν λοιπόν, αυτά που λέει ο ΟΠΛΑ θα πάρουν σάρκα και οστά, με έξτρα πρόβλημα στην κοινωνία, θα ξεχαστεί και ο Τούρκος αφού θα έχουν μοιράστεί και αυτά που είχαν ΠΡΟσυμφωνηθεί, θα περάσουμε (κάποια στιγμή) και τα του ιού και θα μείνει μόνο... Το αίσθημα ΦΟΒΟΥ τα κλειστά μαγαζιά κτλ κτλ.

Τότε λοιπόν, αν δεν καταφέρει να αναγεννήσει την οικονομία (δεν ξέρω πως) θεωρώ ότι θα έχει το χειρότερο τέλος όλων των τελευταίων πολιτικών αρχηγών, γιατί πολύ απλά ο κόσμος τώρα ΦΟΒΑΤΑΙ και όταν σταματήσει να φοβάται και θα "πεινά" θα ξεσπάσει...για το φόβο που πούλησε, για τα τσάμπα λεφτά που έδωσε στα ΜΜΕ, για την αδράνεια του από το πρώτο κύμα στο δεύτερο κύμα του ιού, για τα πεταμένα λεφτά του μεγάλου περιπάτου κτλ κτλ κτλ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΛΑΘΟΣ...λόγω απειρίας και μιρκής σχετικά ηλικίας.

Λευτερης είπε...

Επιστροφή κεφαλαίου 0,25 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε το ΕΛΒΕδάκι

austin είπε...

Η μιγ τα πάει καλά βλέπω!

μπαρμπαλιας είπε...

ο Μητσώ δια στοματος Βρουτσώ ελεγε οχι προσφυγες δικαστηρια και ταλαιπωριες εξοδα κλπ...
χθεσινο δημοσιευμα του Ε.Τ. θα δωσει λεει και τα αναδρομικα σε οσους ειχαν προσφυγει...

ΜΠΡΑΒΟ σας ρεεε ψευταραδες .

austin είπε...

Μιχαλη... η πεθερά όλα καλα?

μπαρμπαλιας είπε...

Τσαμπ...
γιατι ΓΕΚ και ΜΙΓα δινουν αποτελεσματα την υστατη ωρα;
καλα η Μιγα ειναι κοφα...η αλλη;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και τι να σου απαντησει ο ανθρωπος για την πεθερα...
Οτι ειναι καλα..η οτι δεν ειναι;
Τις αγαπαμε τις πεθερες...η δικη μου εχει ζαχαρο...καθε μερα μπουγατσα κερναω..χαχα

michele είπε...

Kαλο μεσημέρι σε όλους! Την πεθερα αυτες τις μερες την πηρα σπιτι υπο την επίβλεψή μου και παει καλα, βελτιωμένη τη βλέπω. Την αλλη Δευτερα θα παμε και στο γιατρο και μετα επιστροφη στο σπιτι της.Εκτος απροοπτου ελπίζω.

μπαρμπαλιας είπε...

προσεχε μηπως της κανεις εμβολιο ρωσικο και εχεις αλλα τρεχαματα...
περαστικα και καλη δυναμη

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μπάρμπα μου...Οι γυναίκες. .και οι πεθερές. ..ζουν περισσότερο από τούς άνδρες ξέρεις γιατι?Γιατί δεν έχουν γυναίκα. .

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΠΛΑααα,στα οπλα χαχαχααα
απαλλαχτηκα απεσενα

μπαρμπαλιας είπε...

το διπλο των κατασκευων παιζει σημερα.πως να μην ειμαι φανες του αχτώρ;;;

ArTaXiA είπε...

Ναι, αλλά παίζει και η ΙΝΤΚΑ. Just noting.

austin είπε...

Με τις τράπεζες έξω στα ψηλά τους...δεν περίμενα να γυρίσουμε έτσι.

Άντε καλή συνέχεια

μπαρμπαλιας είπε...

ο ΔουΝουσ την πομπαρησε την ΙΝΤΚΑ κανονικα.ξεκινησε απ το πρωι -οι γιγνωσκοντες- και το μεσημερι ταπαιξε ολα ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όπως περίμενα έπεσε χωσε austin.
Mπαρμαλια...σε καλή μεριά. .ξέρεις εσυ.
Θα της εξηγήσουμε άλλη μέρα το όνειρο. ..περιμένουμε λίγο.

μπαρμπαλιας είπε...

η ΓΕΚ φοβαται μη σπασει τα ωα!!!!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ναι αλλά ...το +2 έγινε 1.4% και ο τζίρος σχετικά χαμηλός, να τα λέμε και αυτά.

Πόσο ζηλεύω αυτούς που ήταν μέσα σήμερα.
Ενοηται με μικρό ποσοστό του χαρτοφυλακίου τους για όλους τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε φόβος κτλ.

Καλά να είμαστε ευκαιρίες θα υπαρξουν.
Το κατά πόσο θα τις δούμε είναι το θέμα...σα και τις κατασκευαστικές κτλ βεβαίως βεβαίως.

ArTaXiA είπε...

"Στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν Δένδια-Πομπέο η Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζεται «historic».

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ φροντίζουν να παραλείπουν τη σχετική φράση, μην τυχόν και δυσαρεστηθούν τα πρόβατα στο μαντρί.

Και να φανταστείς ότι είναι τα ίδια ΜΜΕ που προέτρεπαν τον κόσμο να ψηφίσει Μητσοτάκη μεταξύ άλλων και για τα καλά αγγλικά του.

Μάλλον έτσι εξηγείται γιατί στο σάιτ του Υπουργείου Εξωτερικών το κοινό ανακοινωθέν έχει ανέβει μόνο στα αγγλικά.

Επειδή, όμως, κάποιοι πολλοί έψαξαν το αγγλικό κείμενο, η κυβέρνηση αποφασίζει να βγάλει τη λέξη «historic» από το κείμενο (https://www.mfa.gr/…/joint-statement-regarding-the-high-lev…). Ελληνικό δεν έχει ανέβει ακόμα (https://www.mfa.gr/index.html).

Κι εκεί που λες ότι έπιασαν πάτο, το πράγμα γίνεται χειρότερο. Ψάχνοντας τα δελτία τύπου στο σάιτ του State Department, η λέξη «historic» δεν υπάρχει ούτε εκεί (https://www.state.gov/joint-statement-regarding-the-high-l…/).

Υποθέτουμε βάσιμα ότι κάποιος τους το ζήτησε να μην υπάρχει. Κι αυτό λέγεται σπατάλη διπλωματικού κεφαλαίου: να ζητά το ελληνικό κράτος από τους Αμερικανούς, των οποίων την υποστήριξη παρακαλάμε για ένα υπαρκτό πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής, να αφαιρέσουν μια λέξη από κοινό ανακοινωθέν, προκειμένου το επιτελείο Μητσοτάκη να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση σε ένα λυμμένο πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει μπει στον κόπο να αφαιρέσει από την cache την αρχική σελίδα όπου στο κείμενο υπήρχε η λέξη «historic» (https://webcache.googleusercontent.com/search…). Έστω για τα μάτια του κόσμου.

Το άλλο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η cached σελίδα του State Department βγάζει μήνυμα λάθους (https://webcache.googleusercontent.com/search…). Πιο προσεκτικοί οι αμερικανοί σύμμαχοι.

Οι Αμερικανοί της Αμερικής, γιατι οι Αμερικανοί στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν αφαίρεσαν την cached σελίδα. Στην cached σελίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα γράφει «historic» (https://webcache.googleusercontent.com/search…).

Historic στιγμές για την ελληνική διπλωματία.

Μετά απορούμε γιατί μας αντιμετωπίζουν ως πρώην οθωμανική επαρχία."

Καλημέρα σανοφάγοι μου!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα..
Βλεπω στον λογαριαμο μου ΚΑΙΡΟΜΕΖ τα τεμαχια που πιστωθηκαν επι 0.19...εναα πολυ καλο ποσο.
Βεβαια υποθετω πως οταν ολοι θα πουλαμε θα ειναι στο 0.01;
Ειναι 8.3 ανα εκατο μετοχες γιουρομπανκ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βλεπω πως ανω οριο εχουν 0.285 και κατω 0.0950.. οποτε δεν θα ειναι με απεριοριστο οριο.
Τα λεω καλα;

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArTaXiA είπε...

Οπλά, 1 στις 12 είναι, οπότε ναι 8,333~ ανά 100.

austin είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/bompolas-vs-veniami-i-dream-team-ton-attica-i-epiloges-tou-eftichi-vasilaki-ke-ti-krivi-to-buy-back-stin-mytilineos

Την καλημέρα μου.
Για να μην λέει ο Αρτ ότι ξεκινώ με μητσοτάκη.

austin είπε...

Στο μεγάλο rebound που έκαναν χθες και παρασκευή οι αγορές εμείς εδώ ψιλοβολοδέρναμε.

Σήμερα πάμε για ξύλο? Κοίτα να δεις που θα βγει και σωστός ο ΟΠΛΑ...

Όσο για τον Μητσοτάκη, μία απογοήτευση είναι η φάση στην κατάσταση τραμπουκο-σανου. Περίμενα πολύ περισσότερη χρήση της λογικής και όχι παλαιοκομματικές καταστάσεις.

ArTaXiA είπε...

1506 έχε το νου σου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τι εννοεις φιλε austin ο τι θα βγω και σωστος;
Με βαζεις σε σκεψεις...να χαρω η να κλαψω;
Χαχαχα

austin είπε...

Ότι χθες τα ξεπάστρεψες όλα...και περιμένεις καταστροφές.

Βλέπω ότι δεν θέλουν οι τράπεζες με τίποτα να σηκώσουν κεφάλι και βλέπω ότι ακόμα και ΟΠΑΠ ένα τίναγμα έκανε και η Μπελα ταλαιπωρείται. Αυτά...

Το 1506 το νου μου για σορτ ή μη το σπάσει πάνω??

ArTaXiA είπε...

Όλα στο πιάτο ρε Austin;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οπαπ και μπελα ταλαιπορεια..
Και λεω εγω...
Εχεις περασει απο πρακτορειο αυτες τις μερες;νεκρα...
Σχολικα με σχολεια κλειστα αγορασαμε;
Αν γινει λοκνταουν θα επηρεαστουν;
Ε;;;;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στοπ στο 1506.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οι τραπεζες που τρωνε ξυλο γιατι το τρωνε;austin..γιατι πολυ απλα με νεκρη αγορα δεν κανουν τραπεζικες εργασιες...αλλα και γιατι οταν βγουν τα νεα καθυστερουμενα μαζι με τα παλια που τωρα τα κρυβουν με κατι ωραιες προβλεψεις και καλα ...θα κλαψουν μανουλες..

austin είπε...

Οπλα, lockdown (δεν κόβω και το κεφάλι μου) δεν πρόκειται να γίνει.

Το κράτος αναζητά τους φόρους μας, και ταυτόχρονα μας φοβερίζει με lockdown, γιατί είδαμε τι και πως έγινε με το lockdown.

Αν γίνει lockdown, θα γίνει μετά τα Χριστούγεννα ή αν ξεφύγει απόλυτα η κατάσταση και ο κόσμος πεθαίνει με ρυθμούς τρελούς.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και μετά τα Χριστούγεννα να γίνει δεν θα παίξει τωρα?

Ισπανία. .Γαλλία. .Αγγλία. .κατεβάζουν ήδη ρολά. ..
Εξήγησα πως τα πράγματα έχουν σκουρινει πολύ. .
Αν δούμε κάνα εμβόλιο θα πούμε άλλα. ..Τώρα παίζει αυτό. ..τρόμος.

ArTaXiA είπε...

Όχι στοπ ΟΠΛΑ. Κοιτάμε να κλείσουμε τα long. Αμάν βρε παιδιά. Αμάν!

ArTaXiA είπε...

ΙΝΤΚΑ όμως δεν έχετε, ε;

hippy είπε...

Το πρόβλημα των Σκοπίων σάπιζε χρόνια και κάποιος έπρεπε να ξεβουλώσει την αποχέτευση. Ευτυχώς ο Τσίπρας, καθώς γνώριζε πως έτσι κι αλλιώς ήταν χαμένος στις εκλογές που ερχόντουσαν, το έλυσε. Προσωπικά το πιστώνω στα θετικά του μαζί με την κωλοτούμπα. Οι ελληναράδες μπορούν να συνεχίσουν να βρίζουν απ΄την δικαστκή έδρα στην οποία αυθαίρετα τοποθέτησαν την μετριότητα τους. Άλλωστε μόνο αυτό κάνουν. Κρίνουν κατακρίνουν ΔΕΝ προτείνουν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ναι λεω...στοπ λονγκ

austin είπε...

Το κανε χθες το 1506...και κάτι παραπάνω. Βέβαια θα μου πεις θα μπορούσε να σπάσει πάνω, εξού και δεν κλείνουμε τα πάντα εκεί.

Άλλα έτσι όπως τα βλέπω τώρα, αν φτάσει μέχρι εκεί (που δεν το βλέπω) θα πάει και κάμποσο παραπάνω.

Υποτίθεται έχουμε και τα νέα για bad bank, για τα πακέτα της ΑΛΦΑ κτλ... αλλά δεν φαίνονται ακόμα αυτά στο ταμπλό

austin είπε...

ΟΠΛΑ, ψάχνω τις ειδήσεις για lockdown στις χώρες που λες...

hippy είπε...

ΟΠΑΠ...η 12η Οκτωβρίου δεν είναι μακριά...δύο βδομάδες δρόμος...με ενοχλεί όμως ότι "ψάχνεται" για νέο ομολογιακό.

Καλημέρα

hippy είπε...

ΑΔΜΗΕ...από Eurobank Equities
(ακόμα να πάρω απάντηση τι στην ευχή ψάχνουν οι συνάδελφοι στον τραπεζικό βόθρο...ααα ξέχασα, είναι κατσίκια γρήγορα και ικανά οπότε θα προλάβουν να πουλήσουν στα πρόβατα)

ADMIE Holding | Electrifying growth

Rating: Buy (initiation)

Target Price: €3.3


We initiate coverage of ADMIE Holding with a ‘Buy’ recommendation and a €3.3 PT, while adding the stock in our top picks list.



In our note, we deep dive into ADMIE Holding, owner of 51% of IPTO, Greece’s electricity transmission network operator. Facilitated by an underleveraged balance sheet (1.5x 2020e Net Debt/EBITDA, vs. >5x gearing for other European regulated utilities), IPTO has committed to an ambitious €5.0bn network development plan over the next decade. This will drive double-digit RAB growth for IPTO, translating into c. 10% EBITDA CAGR over the next five years given the regulated returns, and will filter through to total dividends of >€130m for ADMIE Holding, namely annual yield near 5% on our estimates.



On valuation, the stock trades at a substantial discount to RAB, despite showcasing superior RAB growth in relation to other European regulated utilities (which are usually priced at a premium to RAB). In ADMIE’s case, the market is not only ignoring any potential future outperformance vs the cost of capital or the growth in RAB, but it also seems to imply a negative ROIC-WACC (cost of capital) spread near 60bps for the coming 10 years, on our estimates.



Our PT is based on a blended valuation (RAB-based, DCF, multiples) and effectively (and conservatively) values ADMIE at 5-10% discount to 2021e RAB.

austin είπε...

Hippy να πούμε ότι έχεις άδικο... Δεν έχεις. Απλά στις τράπεζες βάζεις λιγότερα και αν σκου κάτσει το trade βγάζεις περισσότερα.

Στα άλλα (βλέπε ΓΕΚ ας πούμε ή ΜΥΤΙΛΟ ή ΟΠΑΠ) πρέπει να βάλεις πολλά περισσότερα για trading.

Είναι παγίδα δεν λέω αλλά και challenging αν πιάσεις την κίνηση (είτε στο πάνω τους είτε στο κάτω τους)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Δεν υπάρχει μία αλήθεια...γιατί όλα όσα λέμε έχουν προυποθέσεις και απευθύνονται σε διαφορετικό επενδυτικό στυλ ή κοινό.

Ωστόσο κάθε επένδυση έχει ή πρέπει να έχει σχέση με τα θεμελιώδει, τις προοπτικές και την εμπορευσιμότητα.

Αλλά και αυτό έχει να κάνει με τον τύπο της επένδυσής μας και το κατα πόσο μπορεί να πάει σε βάθος χρόνου.

Σκοπός πάντα είναι η εξάλιψη του ρίσκου και η θετική απόδωση των κεφαλαίων μας.

Η στρατηγική είναι ανάλογη προς τις δυνατότητες του κοινού που απευθύνεται, το ποσοστό ρίσκου που μπορεί να αναλάβει αλλά και το βάθος χρόνου της όποιας επένδυσης, οπότε και εξαρτάτε.

Αν και όλα αυτά είναι γνωστά, κάποιοι τα παραγνωρίζουμε και παρασυρόμαστε σε λάθος επιλογές σε σχέση με την στρατηγική μας.

hippy είπε...

"Ο/Η austin είπε...
Hippy να πούμε ότι έχεις άδικο... Δεν έχεις. Απλά στις τράπεζες βάζεις λιγότερα και αν σου κάτσει το trade βγάζεις περισσότερα"


Για τα στοιχήματα υπάρχει το πρακτορείο (για την ιστορία το ΑΕΚ-ΛΑΜΙΑ πλήρωσε το 1,25 του χα χα χα).

Για τον εξαρτημένο του ΧΑΑ τώρα προτείνω το εξής...διαλέγεις κάποιες από τις εταιρείες που δείχνουν να αγαπιώνται και να στηρίζονται (ΚΟΥΕΣ, ΚΡΙ, ΓΕΚ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΚΡ, ΣΑΡ κλπ). Τις παρακολουθείς 2-3 βδομάδες να βρεις τα πάνω κάτω στενά όρια τους (είπαμε στηρίζονται => στενά όρια) και όλο και κάποια θα σου κάθεται κάθε διήμερο. Προσοχή...δεν αγοράζω νέα εάν πρωτύτερα δεν έχω πουλήσει την παλιά.

austin είπε...

Not bad...ειδικά για εμένα που αναλόγως την δουλειά είμαι από πάνω ή όχι.

Για την ΜΙΓ? Τίτλοι τέλους?

ArTaXiA είπε...

Έλα ΙΝΤΡΑΚΟΜΑΡΑΑΑΑ

hippy είπε...

Ο/Η Peter Vlaso είπε...

Ωχχχχχ...άντε πάλι ο λασποπόλεμος

Κρίμα...ξοδεύετε τον εαυτό σας ενώ μπορείτε πολύ καλύτερα-χρηστικότερα σχόλια

ArTaXiA είπε...

Hippy, μήπως σου απάντησε στις εύστοχες ερωτήσεις σου;

hippy είπε...

Αχχχχχχ

michele είπε...

Blogger Ο/Η ArTaXiA είπε...
ΙΝΤΚΑ όμως δεν έχετε, ε;

29 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:03 π.μ

"Οι επαναλαµβανόµενες ζηµίες, η αύξηση των άυλων και των υπεραξιών, οι υψηλές υποχρεώσεις, καθώς και η «σχέση» της µε την πολύπαθη Intralot έχουν αποτυπωθεί στην πορεία της µετοχής, αλλά η κεφαλαιοποίησή της που διαµορφώνεται στα 47 εκατ. ευρώ παραµένει σε αναντιστοιχία µε το µέγεθος του οµίλου."

Ετσι εκλεινα το αρθρο μου στο Φιλελευθερο για την ΙΝΤΚΑ ακριβως ενα μηνα πριν
https://www.liberal.gr/economy/intracom-o-megalos-asthenis-epistrefei/320608

Καλο μεσημέρι σε όλους :)

ArTaXiA είπε...

Έτσι Mic, τότε είναι που κι εμείς αρχίσαμε να κοιτάμε το χαρτί.

hippy είπε...

Εσύ όμως φίλε καλλιτέχνη που (ειλικρινά) έχεις τα πιο ενδιαφέροντα κοινωνικά σχόλια που διαβάζω στο διαδίκτυο μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό το φαινόμενο...γιατί ο παίκτης προτιμά να ρισκάρει να κερδίσει με τη μία τα 200 αντί τέσσερις φορές τα 50?

ArTaXiA είπε...

Gambling Attitude Ηippy.

ArTaXiA είπε...

Κι αυτό, λόγω ΙΝΤΡΑΚΟΜΑΡΑΣ.

"Επειδή ακούμε από πτυχιούχους Οικονομολόγους ότι δεν πρέπει
να στεναχωριόμαστε διότι σε κάθε
οικονομική κρίση δημουργούνται πολλές ευκαιρίες μοιράζομαι μαζί σας κάποιες περιπτώσεις για να ξέρετε
τι είδους ευκαιρίες εννοούνε :

Kατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας
στην πόλη Γουανγκτσού στην Κίνα
ο ληστής φώναξε στους πελάτες :

-Μην κινηθείτε τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος!."Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας"!!!
Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.
Αυτή η μέθοδος ονομάζεται:
"MIND CHANGING CONCEPT "
Ελληνιστί :
ΑΛΛΑΓΉ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΎ ΤΡΌΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.

Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι
με τα εκατομμύρια που έκλεψαν
ο μικρός αδερφός, με πτυχίο μάστερ
στα Οικονομικά λέει στο μεγάλο αδερφό απόφοιτο δημοτικού:
-Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε.
Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει:
-Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα
και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε.
Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν
τη ληστεία,θα πουν και το ακριβές ποσόν
που εκλάπη!
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "EXPERIENCE" (ΕΜΠΕΙΡΙΑ).
Είναι σαφέστατα χρησιμότερη
στις μέρες μας από τα πτυχία μάστερ.

Όμως στην τράπεζα, μετά την ληστεία,
ο ταμίας φωνάζει στον διευθυντή να καλέσει την αστυνομία.
Ο πτυχιούχος διευθυντής όμως του λέει:
-Μην τηλεφωνήσεις ακόμα!
Ευκαιρία είναι κοντά στα 20 εκατομμύρια
που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς
και κοντά στα 70 που έχουμε καταχραστεί,
να πούμε ότι μας έκλεψαν 100!
Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται
:"SWIM WITH THE TIDE"
Ελληνιστί : "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ"

Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε
ότι εκλάπησαν το ποσόν των 100 εκατομμυρίων
Οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν,
αλλα το ποσόν που είχαν στα χέρια τους
ήταν 20 εκατομμύρια.
Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει:
-Ρισκάραμε τις ζωες μας για 20 εκατομμύρια ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε 80 εκατομμύρια!
Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές
και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστής !
Αυτό λέγεται:
"KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!"
Ελληνιστι :
" Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ !"

hippy είπε...

10΄

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εισαι θεος λεμε παιχτη..
Πολυ μου αρεσε.

hippy είπε...

Μιχάλη θα μπορούσες παρακαλώ προσεχώς να αναλύσεις (κάπως διεξοδικά) την ΟΤΟΕΛ? Έχω την εντύπωση πως το χαρτί δείχνει διάθεση ν΄αλλάξει επίπεδο (από τα € 3,50 στα € 4,50 όπου κατεβαίνει μεν αλλά με τάση οριζοντίωσης ο εκθετικός 200αρης). Και σήμερα παρά τα φρικτά αποτελέσματα της ΑΡΑΙΓ (όπου κατέχει το 11,50%) καλούτσικα στέκεται.

ArTaXiA είπε...

Βλέπετε όταν μιλάω για μύγες στο σβέρκο τι εννοώ;

Τέσσερα σχόλια σε διάστημα δύο ωρών με ευθεία αναφορά λάσπης στο άτομό μου. Τίποτα άλλο. Λες και το μόνο που υπάρχει στο μυαλό αυτού του ανθρώπου είμαι ΕΓΩ και οι ΠΡΑΞΕΙΣ μου. Κι όσο δεν του δίνουμε σημασία, τόσο πεισμώνει.

Τι να πω.... Κλινική η περίπτωση. Στη θέση του οικοδεσπότη θα τον διέγραφα.

austin είπε...

Πολύ καλό! εξού και η ζήλεια. Εξού και η διαφορά ποιότητας! δεν πα να κάνει ότι θέλει ο τραπεζικός και το ΧΑΑ.. σημασία εν τέλει έχει αν έχουμε να πούμε και κάτι παραπάνω από αγορές, πωλήσεις και επίπεδα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βλασο φίλε. .
Αν μου μεταφέρεις κάτι το ίδιο έξυπνο έστω και αντιγραφή δεν θα διστασω να σου δώσω τα εύσημα. .

Άλλωστε οταν τρώμε μαι ωραία μπριζόλα δεν ευχαριστούμε το μοσχαράκι. ..αλλά τον μάγειρα που μας την έφερε στο πιάτο. ..

μπαρμπαλιας είπε...

κεινος ο Τσαμπ ...κατι ελεγε για ΜΥΤΙΛΟσταυρους...

michele είπε...

Ναι Ηippy μου θα την ανεβάσω να δουμε ποιο ειναι ποιο ενδιαφερον το εβδομαδιαιο ειναι πιο αξιοπιστο..

michele είπε...

Μπαρμπα εχω παρει το φιλο μου, εσενα δεν προλαβα να πάρω να ξερεις :))

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

ρε Οπλα πως θα παίζουμε με τον καθρέφτη μας αν σταματήσουμε χαχα

austin είπε...

Βλασο...και μετά το σχόλιο του ΟΠΛΑ, ας κατεβάσω το επίπεδο με το...

ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ.

hippy είπε...

Art παίρνω αμπάριζα από την πιο κάτω παράγραφο για να γράψω τη γνώμη μου σε ένα άλλο (ορθό νομίζω) σχόλιο σου αναφορικά με τις συστημικές

Από την στιγμή που αντιμετωπίζει κάποιος τις τράπεζες ως trade και όχι ως επένδυση (και είναι μάγκας κι αγοράζει στα χαμηλα) θεωρώ πως πρέπει να προτιμά την πλέον επιθετική εξ αυτών δηλαδή την τενεκεδοπειραιώς που στην μνήμη των πολλών είναι και η πλέον πιεσμένη (δικαίως φυσικά).



Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει:
-Ρισκάραμε τις ζωες μας για 20 εκατομμύρια ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε 80 εκατομμύρια!
Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές
και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστής !

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Γεια σου ρε Μπαρμπα γιγαντα.
Να το διαβαζεις τον Δημητρακη,εστω κι αν θεωρεις, εκεινη τη στιγμη οτι,αυτα που γραφει, δεν βοηθουν και πολυ.(πωπω πολυ εγωιστικο αυτο αλλα δεν πεiραζει,θα το αφησω).
Καλημερα σε ολους!!!

υγ.
ειχα δωσει και τιμη στοχο,αν θυμαμαι καλα,και σημερα αυτη την τιμη,καπου τη διαβασα.

streetboy είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...
Όλα στο πιάτο ρε Austin;

Ρε αχαριστε αρταξια τόσο γλύψιμο ολημερίς ολονυκτις σου ρίχνει ο φουκαρας αν πεις και μια κουβέντα παραπάνω τι έγινε δηλαδή;
Εσύ σαλιγκαρε αγόρι μου μην πτοείσαι συνέχισε τη σπάτουλα σου έτσι όπως μόνο εσύ ξέρεις!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΑΡΤΑΞΙΑ
σχολιο 15,28,ΕΞΑΙΣΙΟ.!!!!!!
ΟΠΛΑ
σχολιο 15,58 ΑΠΙΘΑΝΟ.!!!!!!
Ας συνεχισουμε, σε αυτο το τεμπο.Θα ειμαστε καλυτερα και χαρουμενοι.
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.!!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΑΡΤΑΞΙΑ
Η τελευταια προταση, του σχολιου σου 15,49.ειναι απο αντιδημοκρατικη εως και φασιστικη.!!!!
Σου το γραφω φιλικοτατα, μιας και κανεις δεν σκεφτεται οτι ,πρεπει να σου το γραψει

austin είπε...

Βλασό ίσως δεν θυμάμαι ποιος είσαι ή είχες άλλο Nickname??

Εγώ παραμένω ο ίδιος...Έχουμε πει πολλοί πολλές φορές να σταματήσει η κόντρα. Το χω πει και στον Αρταξία. Παρόλα αυτά, ο αρταξία δεν κάνει σχολιασμό ΜΟΝΟ για σένα.

Κάνει και για την αγορά. Εσύ βάζεις τις αγορές σου και καλά κάνεις, αλλά ενοχλεί αυτό το πράγμα.

austin είπε...

Hippy...σήμερα σε άκουσα...και πήρα ΟΤΕ. ελπίζω να μου βγει σε καλό!

Lorac είπε...

Καλησπέρα!!

Θετική "έκπληξη" από το ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες... της ΝΕΝΑΣ

Τώρα τι κάνουμε οι μπανκιοι??? Αγοράζουμε ή πουλάμε??

hippy είπε...

"Όμοιος ομοίω αεί πελάζει"

Σταθερά επίκαιρο....σοφοί αυτοί οι αρχαίοι χα χα

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΒΛΑΣΣΟ
Πετρο τη χαμηλο το εγραψε με2066 τεμ και το ψηλο με 100
Βεβαια στο 0,15 εκανε 164,927 αλλα και παλι, πολυ λιγα μπικικινια!!!!!!!!

austin είπε...

Και η άλλη μεγάλη απορία...Αγοράζει κανείς ΜΟΗ στο κλείσιμο το γκαπέ ή αυτή η αδυναμία δείχενι "αλλαγή πλεύσης" ζόρια και καιρό μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο

austin είπε...

Λορακ...τοσο θετική που γύρισαν κάτω! Σέρνονται τα σαπάκια πάντως. Ούτε στα επίπεδα προ τούρκικων προκλήσεων δεν πάνε, άρα δεν μας έφταιγε ο Τούρκος, αλλά η κατάσταση.

hippy είπε...

"Ο/Η austin είπε...
Hippy...σήμερα σε άκουσα...και πήρα ΟΤΕ. ελπίζω να μου βγει σε καλό!"


Μου αρέσει ο ΟΤΕ φίλε αλλά δεν έχω θέση..θυμίζω 1η πεντάδα (60%) ΤΕΝΕΡΓ, ΑΔΜΗΕ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ
2η πεντάδα (30%) ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡ, ΕΥΑΠΣ, ΔΕΗ, ΟΛΘ

Στη ζώνη Ε 12-12,20 ψήνομαι για αγορά (αντικαθιστώντας τον ΣΑΡ)

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΛΟΡΑΚ
Με τις τραπεζες, μετοχικη επαφη δεν εχω, αλλα νομιζω οτι αυτη η ειδηση, ειναι ικανη να δωσει εναυσμα ,στις τραπεζομετοχες.Πολη καλη ειδηση.!!!!!!!!!!!

austin είπε...

Δεν με ενοχλει καθόλου Βλασό...Απλά παρατηρώ ότι το μόνο που κάνεις είναι να την λες στον Αρτ (90% των εμφανίσεων σου) και να βάζεις τιμές.

Χιπι ο λόγος που πήρα τα πρώτα εδώ είναι ότι έχει ένα πολύ καλά ορισμένο κανάλι. Αν φύγει κάτω από αυτό αλλάζουν πολλά δεδομένα (ειδικά στον ΟΤΕ που επηρρεάζεται λιγότερο από τον ιό κτλ).

hippy είπε...


@ austin

Ως προς την ΜΟΗ,με κάθε επιφύλαξη, νομίζω ότι προς ώρας δεν αγοράζεται (παρά τις 6/7 πτωτικές συνεδριάσεις). Διετύπωσα την εξής άποψη νωρίτερα στο μπλογκ του Τάκη

hippy29 Σεπτεμβρίου 2020 - 1:06 μ.μ.

Το Σάββατο ρώτησε κάποιος συνάδελφος σε άλλο μπλογκ γνώμη για trade στην ΜΟΗ. Απάντησα ότι

"Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο ότι η ΜΟΗ έχει φάει τόση πίεση, ας αντιδράσει πρώτα να δούμε τον πάτο της και μετά το συζητάμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν αφήσουμε στο τραπέζι και 40-50 cents."

Η εταιρεία είναι εξαιρετική όλοι το ξέρουμε. Αρκετά καλό και το περιθώριο διύλισης στο 2ο τρίμηνο που πήγε στο 6,8bpl/$ απο 6,3 στο 2q19 τη ίδια ώρα που και στα ελπε ήταν χτυπημένο (ενώ στατιστικά τα ΕΛΠΕ έχουν καλύτερα περιθώρια διύλισης) αλλά και παγκοσμίως έφτασε σε ιστορικά χαμηλά. Τα λειτουργικά στο 6μηνο ήταν ebitda 197 (-15%) και κέρδη 47 (-55%) και αν προσθέσουμε τα αποθέματα (ζημιές) πάμε σε ebitda -63 εκ απο +292 και ζημιές 150 εκ απο 148 εκ κέρδη το 1Η19. Άσχημα προφανώς αλλά ας πούμε λίγο πιο αισιόδοξα το β τρίμηνο λειτουργικά τουλάχιστον.

Λογικά στα αποθέματα περιμένουμε κέρδη το 2ο εξάμηνο, καλύτερο περιθώριο διύλισης μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης στο 1ο τρίμηνο αλλά (μεγάλος) άγνωστος Χ το καύσιμο τζετ (δηλαδή σίγουρα αλλά πόσο χειρότερο από πέρσι).

Προσωπικά όπως ανέφερα στην αρχή στην εταιρεία δεν κοιτάζω αποτίμηση αλλά τον χρόνο αντίδρασης. Πιστεύω δεν θα περιμένουμε πολύ καθώς σε αρκετά πηγαδάκια συζητείται το θέμα πιθανής αντικατάστασης της μετοχής στον MSCI από τον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ. Τέλος Οκτώβρη-αρχές Νοέμβρη θα ξέρουμε (μαζί με τον πλανητάρχη).


hippy29 Σεπτεμβρίου 2020 - 2:41 μ.μ.

Να προσθέσουμε επίσης στο συλλογισμό μας ότι η τάση είναι αλλού (ΑΠΕ, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, «Πράσινη» αμμωνία ως καύσιμο για πλοία κλπ). Την ώρα που η ΕΕ επενδύει-επιδοτεί στην "πράσινη ενέργεια" ο Βαρδής κι ο Τζίγγερ αγοράζουν τηλεοπτικό σταθμό και ξαναφτιάχνουν τράπεζα. Η διοίκηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μυωπική σ΄αυτήν την φάση.

https://m.naftemporiki.gr/story/1563927/prasini-ammonia-os-kausimo-gia-ploia

THE REBEL είπε...

αδμηε & σενερ μια χαρά και ο μυτιλ σηματωρός ... καλησπέρα

ArTaXiA είπε...

Πάντως είναι η πρώτη φορά που κάποιος αναγνώστης, προφανώς υπερμειωμένης αντίληψης, διαβάζει κάτι που γράφω κι ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν επακριβώς πιάσει το νόημα και το τι θέλω να πω, εκείνος επιμένει πως είμαι διφορούμενος και εννοώ κάτι άλλο, το οποίο σημειωτέον, μόνον εκείνος φαντάζεται.

austin είπε...

Με την στήριξη της ΝΕΝΑσ και του ΔΝΤ... Κράτησε ο τραπεζικός το 300.. Καλό απόγευμα σε όλους και όλες.

Σοφία που είσαι?

ArTaXiA είπε...

Να τος πάλι ο ηλίθιος που δεν καταλαβαίνει.

Πρώτο σχόλιο χθες:

ArTaXiA είπε...
Μπορεί να 'χεις και δίκιο. Άντε να δούμε σήμερα και πήρα κάτι συμβόλαια την Παρασκευή.

28 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:51 π.μ.

Δύο ώρες αργότερα:

ArTaXiA είπε...
Ο παίκτης Αustin, δεν χρειάζεται στοιχεία. Έχει μάτια και βλέπει!

Εγώ πάντως δεν θα πουλούσα ακόμη. Γνωμούλα μου!

28 Σεπτεμβρίου 2020 - 11:48 π.μ.

Πώς, και από προκύπτει πως το 1506, θα μπορούσε να είναι σήμα για short; Έκλεισαν κάπου τα long;

θΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΣΟΥ!

ArTaXiA είπε...

Για πες τώρα. Τις τράπεζες τις έχεις ακόμη, γιατί κάποια στιγμή χθες έκαναν ένα +5%.

Θέλω να ενημερώσω το Excel μου.

hippy είπε...

TENEΡΓ μετά το ταίριασμα της δημοπρασίας κάποιος έβαλε για πώληση 20,000 μετοχές τις ρολυφηξαν κι έκλεισε με 11,000 αγοραστές. Δείχνει σαν να τελείωσε η ταλαιπωρία κι αργά να επιστρέφει προς τα ψηλά της (wishful thinking για το Χίππη βέβαια)

hippy είπε...

ρούφηξαν

kostas είπε...

Artaxia kai vlaso έχετε κουράσει. Έλεος

ArTaXiA είπε...

Πες τα ρε kostas.