Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

   ΣΆΒΒΑΤΟ..

με LIBERAL MARKETS 


ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΙ "ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ'...

κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 31 Οκτωβρίου η επενδυτική και οικονομική εφημερίδα Liberal markets μαζί με τον Φιλελεύθερο.

Το πανίσχυρο δεύτερο κύμα του κορονοϊού προκαλεί αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές και καθώς ξυπνά τους εφιάλτες γενικευμένων lockdowns, που θα μπορούσαν να στραγγαλίσουν τις ήδη επιβαρυμένες οικονομίες και επιχειρήσεις. Οι πιέσεις στις αποτιμήσεις των εισηγμένων είναι γενικευμένες, όμως στην ανάκαμψη δεν θα συμμετάσχουν όλες.

Οι μεγάλοι διαχειριστές βλέπουν προοπτικές σε συγκεκριμένες εταιρείες από τη φαρμακοβιομηχανία, τη βιοτεχνολογία, την περίθαλψη, την τεχνολογία, το ψηφιακό μάρκετινγκ, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την κυβερνοαφάλεια και την κυκλική οικονομία.     Γράφει η Μαίρη Βενέτη.

Διαβάστε ακόμη:


- Τι κάνουμε όταν γρυλλίζει ο Grizzly


Eίναι δύσκολο ερώτημα για τη στρατηγική των επενδυτών, όταν ο ορίζοντας γεμίζει σύννεφα, όταν δεν είναι εμφανές το τι έπεται και όταν η τάση δεν είναι προφανής. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να χειριστεί κάποιος την πτώση. Ιδού μερικές «τεχνικές».      Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος.


- Συνέντευξη Γιάκομπ Σουβάλσκι-Scope Ratings: Ώθηση για την Ελλάδα από το Ταμείο ανάκαμψης, τα φθηνά δάνεια και τις μεταρρυθμίσεις


Το στέλεχος του ανερχόμενου ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης μιλάει για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.


- Η καραντίνα γέννησε νέα γενιά πρωτάρηδων μικροεπενδυτών


Ποια είναι η συμπεριφορά τους σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Ο ρόλος της τεχνολογίας και η φρενίτιδα με τις πλατφόρμες συναλλαγών.


- Τεχνική ανάλυση: Ο φόβος φυλάει τα έρμα


Στην Ελλάδα το πρόσφατο lockdown μπορεί και να στοίχισε το 10% του ΑΕΠ. Σε περίπτωση που το δεύτερο κύμα αναγκάσει σε δεύτερο ολικό lockdown, οι απώλειες θα αυξηθούν σημαντικά και αυτό φοβάται η αγορά και δυσκολεύεται να βγάλει σοβαρή ανοδική κίνηση.    Ο Ηλίας Ζαχαράκης αναλύει τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό.


- Στην τελική ευθεία η έναρξη για τα δίκτυα 5G


H είσπραξη θα ανέλθει σε τουλάχιστον 368 εκατ. ευρώ και όλες οι συχνότητες πρόκειται να δημοπρατηθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.


- Ελλάκτωρ: Καταλύτης εξελίξεων η είσοδος των Ολλανδών


Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο «Βαρόμετρο του ΧΑ» τον διεθνή όμιλο υποδομών που δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, των παραχωρήσεων, του Περιβάλλοντος των ΑΠΕ και της ανάπτυξης ακινήτων.


- Fibran: Ο κολοσσός με τα έξι εργοστάσια στην Ευρώπη


Η «άγνωστη» εταιρεία των Σερρών που είναι η απάντηση στο «αν η Ελλάδα έχει βιομηχανία».


- Το επενδυτικό επίκεντρο πάει... Voria


Τι αλλάζει στη Λ. Κηφισίας η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ της Regency. Πως θα δημιουργηθεί ο ολοκληρωμένος πόλος ψυχαγωγίας που θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της Αττικής.


- Θεσμικοί και εταιρείες πίσω από το ράλι του Bitcoin


Η ανοδική τάση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, δεδομένης της υποχώρησης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ο βασικός λόγος της ανοδικής πορείας είναι η είσοδος θεσμικών επενδυτών στις αγορές κρυπτονομισμάτων, με πολλές εισηγμένες να δηλώνουν πως θα τοποθετήσουν μέρος των αποθεματικών κεφαλαίων τους σε κρυπτονομίσματα.


- Σύννεφα, deals και τηλεργασία


Στο Blue Print, ο Σπύρος Αλεξόπουλος αναλύει με μια μεγάλη εξαγορά, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας γίγαντας της πληροφορικής και την πορεία ενός παλιού γνώριμου.


- Η διόρθωση του ασημιού το βάζει πάλι στο ραντάρ


Οι παράγοντες που ευνοούν την άνοδο της τιμής του αργύρου είναι περισσότεροι από αυτούς που την εμποδίζουν, οι είναι κυρίως προσωρινού χαρακτήρα.


- Τα «καλά χαρτιά» της αγοράς ακινήτων


Εν μέσω πανδημίας Covid-19 και μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια και η υγεία, οπότε η κτηματαγορά μετατοπίζει το βάρος από τον εμπορικό τομέα στην αγορά logistics και στις κατοικίες.


- Η πανδημία αλλάζει την αγορά γραφείων


Ερευνα της Arbitrage Real Estate και παραγόντων της αγοράς ακινήτων. Η υγειονομική κρίση αναμένεται να επιταχύνει μια σειρά αλλαγών, όπως την ανάγκη για ευέλικτους χώρους που φέρουν πιστοποιημένα προδιαγραφές βιωσιμότητας και προωθούν την υγεία και την ευεξία.


- Μύθοι και πραγματικότητα για τους πλειστηριασμούς


Οι αλήθειες που ξεκαθαρίζουν οι νομικοί οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα και όχι οι πολιτικοί. Οι δυνατότητες του νέου νόμου και οι προϋποθέσεις.

5 σχόλια:

austin είπε...

Καλημερα και καλο μηνα! Να μαστε όλοι και όλες καλα!

Lockdown, Τούρκος παλι σε ένταση και γενικά, δοξάζουμε που είμαστε τουλάχιστον σε κάποια ενωση, γιατί κατά τα άλλα μπανανια.

Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει η αγορά αυριο, ειδικά μετά το αγοραστικό γύρισμα.

Και επειδή η πιο απλή σκέψη είναι και η πιο δύσκολη...

Η εξίσωση εχει ως εξης: εστιαση κλειστή. Ζημια μεγαλη σε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους. Καποιο επίδομα θα υπάρξει αλλα φτουράει για κάποια αγοραστική διθεση στα υπαλλοιπα (λιανεμπορίο κτλ).

Μήπως περα από το αρχικό σοκ που λογικά θα υπάρξει η μπελα ο φουρλης ο Σαράντης να είναι ευκαιρία εν όψη και Χριστουγέννων. Η παμε σε φουλ ξύλο γενικευμένο

Hippy , εσένα που σου αρέσουν αυτά, βάζεις το λιθαράκι σου

Stratos είπε...

Το 2021 τον Νίκο χρηματιστήριο θα πάει πολύ καλύτερα

hippy είπε...

austin μια και φτάσαμε ως εδώ αξίζει νομίζω να περιμένουμε τις αμερικάνικες εκλογές και μερικές μερούλες παραπάνω. Σε ότι με αφορά-το έχω ξαναπεί-ιδανικά θα ήθελα να κάνω υπομονή μέχρι τα μισά του Δεκέμβρη (ωστόσο επειδή το ομόλογο της ΜΟΗ έδωσε μια αντίδραση πάνω απ΄το 100 το τελευταίο 2ήμερο αγόρασα μερικές την Παρασκευή στα € 7,80...εν αναμονή των ανακοινώσεων της MS για τον δείκτη MSCI το προσεχές 10ημερο εάν μέσα στη βδομάδα κάνει 30-40 σέντσια άνοδο θα την χωρίσω).

Από τα χαρτιά που ανέφερες μόνο στο ΣΑΡ έχω θέση. Νομίζω ότι στη ΜΠΕΛΑ οι προσδοκίες πρέπει να κατέβουν στη ζώνη € 11-15 max για το 3ετές υπόλοιπο της 1ης θητείας Μητσοτάκη. Πιθανολογώ ότι στο ίδιο διάστημα και η ΜΟΗ δεν θα ξεπεράσει τα € 12.

Κύριε Vlaso δεν έχω σκεφτεί το θέμα καθως δεν μ΄ενδιαφέρει, τίποτα ασύνηθες δεν παρατήρησα από το παίξιμο της Παρασκευής εκτός από το καλό κλείσιμο του Βαγγέλη που με χαροποίησε...μάλλον ανήκω στους μπουμπούνες...το ψιλοήξερα βέβαια αυτό απλά το διασταύρωσα με την παρατήρηση σας.

(η ζωή είναι μικρή, μην την κάνεις θλιβερή)

Lorac είπε...

Καλό μήνα!! Ο πειραυλος όπως φαίνεται οδεύει σε κρατικοποίηση, με το ΤΧΣ (εφόσον γίνει μετατροπή του coco's και του τοκομεριδίου που δεν θα πληρώσει φέτος στα 6 ευρώ) να φτάνει σε ποσοστό πέριξ του 62%. Λογικά επίσης, θα γίνει η αλλαγή του νόμου που θα επιτρέπει στο ΤΧΣ να λάβει μέρος σε μελλοντική ΑΜΚ, που στην ουσία θα αποτελέσει ένα option αγοράς για την περίπτωση μη-κάλυψης της ΑΜΚ από ιδιώτες. Επίσης αναμένεται πλεον ότι θα πάει η τράπεζα εμπροσθοβαρώς για μείωση σημαντική των npe εντός του 2021 και πριν την ΑΜΚ, πράγμα που θα επηρεάσει αρνητικά τα ιδία κεφάλαια. Είδαμε για παράδειγμα ότι η ευρωβ έκαψε σχεδόν 1,3 δις για npe ύψους 7,5 δισ. ευρώ του χαρτοφυλάκιου Cairo.
Επομένως α) φαίνεται ότι υπάρχει ένα πλάνο που δεν μηδενίζει τον τωρινό μέτοχο, αλλά β) θα απαιτήσει υπομονή και συμμετοχή αργότερα στην αμκ. Άρα αποκτά ενδιαφέρον trading γιατί πιέστηκε πολύ προσφάτως, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δει και χαμηλότερες τιμές το επόμενο κρίσιμο διάστημα, όπου θα αποφασιστούν όλα τα παραπάνω και θα ξεκαθαρίσει και ο επόπτης (SSM) τη θέση-προθέσεις του.

Σοφια είπε...

Lorac

Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα !

Απλή και άκρως κατανοητή η ανάλυση σου,σκέψεις σου ,για την τράπεζα Πειραιως...

Διάβασα αρκετά σε διάφορα sites για επερχόμενη μελλοντική ,ίσως ΑΜΚ της τράπεζας Πειραιώς...και κάπου είχα μπερδευτεί..ομολογώ ότι ελυσες όλες τις απορίες που ειχα
σχετικα με το θέμα αυτό...

Εψαχνα στον Σολωνα καινούργια σχόλια σου , μιας και είχες αναφερθεί ξανά στο θέμα Πειραιώς..

Πράγματι θα έχει πολύ ενδιαφέρον το trading για όσους ενδιαφέρονται...
Να δούμε πως θα συμπεριφερθεί λοιπόν
αύριο στο ταμπλό !

Αυτά...καλό βράδυ και ευχαριστώ πολύ !!!