Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

 X.A.A                                      


       

     
           
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ...

Αναζητώντας τα διαμάντια στη μεσαία κεφαλαιοποίηση που θα μπορούσαν να προσφέρουν θετικές αποδόσεις στους επενδυτές και να εξελιχθούν σε εταιρείες με μεγαλύτερο βεληνεκές, θέτουμε στο μικροσκόπιο τρεις εισηγμένες με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη των 125 εκατ. ευρώ, με πολύ καλά θεμελιώδη, αλλά και αντοχή στις συνέπειες της πανδημίας. (Διαγράμματα)



111 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα παίχτες μου..
Μείωση ενοικίων 80% με δεξιά κυβέρνηση..
Κατά τα λοιπά το κράτος των 90δις κόστους δεν τολμά να περικόψει όλες τις συντάξεις και να τις φέρει το ανώτερο 800ευρω..τουλάχιστον για ένα εξάμηνο και το ποσό που θα κερδίζει να δίνετε στους σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία..
Αντί αυτού προτιμά να δανείζεται και να επιστρέφει καθυστερουμενα εν μέσω θύελλας..
βέβαια οι αγορές κάνουν προς το παρόν τα στραβά μάτια...Είναι οι ίδιες αγορές που πριν λίγα χρόνια με 130% και150% χρέους μας ξετιναζαν στις εκθέσεις των μας έριχναν βαθμίδες αξιολόγησης αν είχαμε ένα ευρώ δαπάνης εκτός προγράμματος..
Είναι οι ίδιοι οίκοι που σε λίγους μήνες όταν σωθεί το τζάμπα χρήμα και βγάλουν ένα πινακακι με τον Λόγο-Χρέους-Αεπ..κάπου στο 230% θα μας ισοπεδώσουν ξανά..
ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ..

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

επιτέλους 1,30 !!!

χαχαχαχα

Andreas D. είπε...

Λογικά θα δυσκολευτεί στο 1,40 ?

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους. Οι ιδιοκτητες θα παρουν το 60% αφορολόγητο+20% απο τον ενοικιαστη, βαλε πόση ειναι η απώλεια του ιδιοκτητη. Σε τετοια κρίση ολοι εχουν απώλειες φιλε μου. Οι συνταξεις στη διαρκεια των μνημονιων περικόπηκαν ΟΛΕΣ κατα τουλαχιστον 50% και ορθως κατα τη γνωμη μου οι περισσοτερες.

Οσον αφορα το χρέος, το κόστος εξυπηρετησης μετραει.Ειναι διαφορετικό το τότε απο το τώρα μην λεμε γνωστα πράγματα.
Και κυριως και ευτυχως εχεις αλλη κυβέρνηση τώρα.

michele είπε...

Ανδρεα ναι εκει εχει υψηλα τον περσινο Ιουλιο για 6-7 εβδομαδες περιξ του 1,40

michele είπε...

Πανω απο 1,50 να δεις τι θα γινει !

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
ας παει εκεί και θα το βοηθήσουμε όλοι...

Λευτέρη,
δεν θέλω να γράψεις ξανά του χρόνου...

Μπάρμπα,
το ΚΟΥΑΛ προσπαθεί για 17η φορά...

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η michele είπε...
Πανω απο 1,50 να δεις τι θα γινει !

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

hippy είπε...

"Είναι οι ίδιοι οίκοι που σε λίγους μήνες όταν σωθεί το τζάμπα χρήμα και βγάλουν ένα πινακακι με τον Λόγο-Χρέους-Αεπ..κάπου στο 230% θα μας ισοπεδώσουν ξανά..
ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ.."

Η Ιταλία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο που θα είναι ΟΠΛΑ?

Η Γερμανία? Μην μένουμε μόνο στο επίσημο κρατικό. Εάν συνυπολογιστεί όπως είναι το σωστό και το χρέος που έχουν τα ομόσπονδα κρατίδια αυξάνεται κατά 40% και πλέον.

Στη πρόσφατη έκθεσή του το Institute of International Finance (IIF)«Περισσότερο χρέος, περισσότερα προβλήματα»παρατηρεί ότι η συσσώρευση δημόσιου και ιδιωτικού χρέους σε παγκόσμια κλίμακα έχει αυξηθεί κατά 52 τρισ. δολάρια και ότι μόνο το 2020 προστέθηκαν 20 τρισ. ευρώ σε νέο χρέος καθώς οι χώρες έλαβαν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Ο IIF εκτιμά ότι τα μέτρα στήριξης των οικονομιών θα παραμείνουν στη θέση τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παρά τα ενθαρρυντικά νέα από τα εμβόλια, διογκώνοντας ακόμη περισσότερο το χρέος.

Η Ελλάδα βέβαια δεν πάει πίσω. Το χρέος της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 340 δισ. ευρώ το 2020 ή 208,9% του ΑΕΠ έναντι 331 δισ. ή 180,5% του ΑΕΠ το 2019, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2021. Η αύξηση του ελληνικού χρέους είναι σχετικά μικρή στα 9 δισ. ευρώ περίπου παρά το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 11,8 δισ. ευρώ. Η "ζημιά" γίνεται στον λόγο χρέος/ΑΕΠ λόγω της συρρίκνωσης του ΑΕΠ στα 163 δισ. το 2020 από 183 δισ. το 2019.

Την επόμενη χρονιά, το χρέος προβλέπεται να ανέλθει σε 343,2 δισ. ευρώ. Εάν το εμβόλιο "δουλέψει" κι ο τουρισμός επανέλθει στο 80% του 2019 τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Εάν όχι "ο θεός να βάλει το χέρι του". Για όλο τον κόσμο βεβαια όχι μόνο για τη χώρα μας.

hippy είπε...

Το θέμα είναι ότι το νέο χρέος δεν κατευθύνεται σε παραγωγικές επενδύσεις αλλά σε "απάλυνση" των προβλημάτων της πανδημίας. Λογικά θα απαιτηθεί προσεχώς είτε η μείωση των δαπανών, είτε η αύξηση των φόρων, είτε και τα δύο, για να αποπληρωθούν τα τοκοχρεολύσια. Δεν είναι ο καλύτερος κόσμος αλλά δεν είναι επίσης το τέλος του κόσμου. Είναι μάταιο όμως εν μέσω κατακλυσμού να κάθεται ο Νώε και να μελαγχολεί για τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο τέλος του.

hippy είπε...

ΑΣΧΕΤΟ?

"Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη" έλεγε ο δάσκαλος. Παρόλο που νομίζω πως σκέφτομαι σωστά (Εμβόλιο => άνοιγμα κρουαζιέρας + ακτοπλοίας) ο κινέζος στο bras de fer με το δήμαρχο Πειραιά κρατάει χαμηλά το λιμάνι...ευτυχώς μας γλυκαίνει ο ΑΔΜΗΕ. Κάθε πράγμα στην ώρα του ή με διαφορετική διατύπωση "στο τέλος κάθε εταιρεία αποτιμάται σύμφωνα με τα θεμελιώδη της"

hippy είπε...

Και ποια μέρα βρήκε να κάνει κίνηση ο ΑΔΜΗΕ? Την μέρα που οι καλόγριες μπλοκάρουν την επένδυση στην επέκταση της γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας 400 Κιλοβόλτ από την Αιτωλοακαρνανία στην Πελοπόννησο.

Είναι τρελλοί αυτοί οι ΧΑΑεπενδεδυμένοι (ή σωστότερα η αγορά εστιάζει πέρα απ΄το σήμερα)

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2056774/na-synehistoyn-oi-ergasies-sth-grammh-megalopolhs.html?fbclid=IwAR0qVNMtjz9SnyS2_xQfylV0q3FsZpEXJuQkgpBid3rtAmIqgLKP1kPPYg8

michele είπε...

Eπεσε το Silchester κατω απο 10% στον ΑΔΜΗΕ Ηλια και μπηκε new blood

μπαρμπαλιας είπε...

γρηγορα γρηγορα ...πουληστε τα σπιτια σας τις πραματειες σας τις γυναικες σας ...παρτε τον ταχυτατο.
τον ειπε ο γκωλοφιγκερ

μπαρμπαλιας είπε...

και λιγο ρεαμπιλιτι ,για το εχος

μπαρμπαλιας είπε...

ο ψυχοβγαλτης εφυγε με καπε σημερα

μπαρμπαλιας είπε...

Ανδρε,θα το κλεισε καποτε καποια μερα το γκαπε η δικια σου;;
αλλος ψυχοβγαλτης με παραδες αυτος

Andreas D. είπε...

Μπάρμπα,
σε ποιο γκαπ αναφέρεσαι?

Lorac είπε...

Καλησπέρα φίλοι! Να προσθέσω με αφορμή το σχόλιο του κ. Hippy για το θέμα του λόγου χρέους προς ΑΕΠ, που εκτιμώ θα μας απασχολήσει σοβαρά μετά το πέρας του Dead Cat Bounch (DCB) που βιώνουμε και το οποίο υπό την επίδραση των ευρωπαϊκών ροών (Ταμείο Ανάπτυξης κτλ) που προσμένουμε θα διαρκέσει μεγάλο μέρος του 2021, τα παρακάτω:
- Οι Reinhart και Rogoff το 2010, υπολόγισαν το κατώφλι στο 90%. Πάνω από εκεί χάνεις σε ρυθμό ανάπτυξης. Ο Caner και φίλοι επίσης το 2010, προσδιόρισαν σε 77% το κατώφλι.

- Άλλες μελέτες την ίδια περίοδο, που εστιάζουν στην Ευρωζώνη εντοπίζουν την περιοχή του 70-80% ως το όριο που πάνω από εκεί, όσο αυξάνει το χρέος μειώνεται η ανάπτυξη.

Επομένως εμείς προ πολλού έχουμε ξεπεράσει τα ορθολογικά οικονομικά όρια και το ερώτημα είναι, θα πέσουμε εμείς ή τελικά θα μας ακολουθήσει και η υπόλοιπη ΕΕ στην νέα οικονομική ανορθολογικότητα?

mixalis mixalios είπε...

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτήν την ανωμαλία που για έναν οικονομολόγο του πρώτου εξαμήνου είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί επί μονίμου βάσεως. Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης αυτό είναι αναμενόμενο και απαραίτητο συνάμα. Από την άλλη, όσο το χρέος αναχρηματοδοτείται εύκολα και με καλύτερους όρους (όπως είναι η περίπτωσή μας) αυτό δεν είναι πρόβλημα. Με απλά λόγια όσο τα επιτόκια είναι μηδενικά ή αρνητικά και η εξυπηρέτηση του χρέους δεν κοστίζει ακριβά η κατάσταση βραχυχρόνια ίσως και μεσοχρόνια είναι διαχειρίσιμη.
Οι τρόποι για να βελτιωθεί η εικόνα είναι είτε να αυξηθεί το ΑΕΠ σημαντικά είτε να μειωθεί το χρέος είτε και τα δύο σε ένα βαθμό. Λογικά μιλώντας και με την έλευση του εμβολίου η αύξηση του ΑΕΠ είναι νομοτελειακή (δεν ξέρουμε βέβαια πόσο και πόσο γρήγορα) ενώ οι ανάγκες σε δανεισμό σταδιακά θα περιοριστούν. Άρα τα πράγματα θα κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Κομβικό όμως σημείο είναι ο χρόνος. Δηλαδή πόσο γρήγορα θα γίνουν όλα αυτά γιατί μέχρι να αποκατασταθεί μια κάποια ισορροπία μπορεί η εγχείριση να πετύχει αλλά ο ασθενής (μάλλον κάποιοι ασθενείς, μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις και νοικοκυριά) να πεθάνει.
Κι εδώ έρχονται τα διάφορα προγράμματα τύπου Ταμείου Ανάκαμψης να επιταχύνουν την ανάκαμψη του ΑΕΠ κι εδώ παίζεται όλο το στοίχημα

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,σε ολους.!!!!!
Βαζω στοιχημα οτι,θα με αντιχερετισουν,τουλαχιστον εξι(6).

hippy είπε...

Καλημέρα παιδιά, καλημέρα κύριε TΣΑΜΠΗ

Αν και είναι σχετικά νωρίς για να γράψουμε τις επενδυτικές επιλογές του 2021 νομίζω ότι η ΔΕΗ αξίζει να είναι μια απ΄αυτές. Εξαιρετική συμπεριφορά στο ταμπλό παρά την μεγάλη της άνοδο. Ποστάρω την σημερινή πρόταση της Eurobank Equities προς τους ξένους πελάτες της

PPC | Holistic transformation, more to come

Rating: Buy (initiation)

Target Price: €10.0

We initiate coverage of PPC with a ‘Buy’ recommendation and a €10.0 PT, while adding the stock in our top picks list.

In our note, we deep dive into PPC, Greece’s largest energy utility and sole owner of the electricity distribution network operator (HEDNO). The group’s restructuring story has had few precedents both in the EU energy sector and in the Greek corporates’ space, with adj. EBITDA almost tripling yoy in 2020 by virtue of regulatory amendments, self-help actions and a favourable input cost environment.

Most importantly, a 2nd transformation phase is set to unfold with further portfolio restructuring and scaling-up of renewables (RES). As such, PPC’s adj. EBITDA capacity seems to have been rebased to >€0.9bn, a level we see as achievable in 2021e notwithstanding the higher input costs. With further cost savings kicking in and with the conventional generation unit about to turn the corner, we see adj. EBITDA being sustained at >€1bn in 2022-23, translating to c7% CAGR in the next 3-year period.

The potential monetization of HEDNO (sale of a 49% stake in the distribution operator is underway, €3bn RAB) is an additional short-term catalyst which could further crystallize value and lead to additional deleveraging, while providing balance sheet optionality (e.g. accelerated RES capacity roll-out).

On valuation, the stock trades at a >35% discount vs the broad peer group, still a good entry point in our view, notwithstanding the c68% rally year-to-date. This is especially the case as, on our reverse-engineering exercise, at the current price PPC’s Generation/Supply/RES segments are valued at just 3.5x 2021 EV/EBITDA, quite punitive in our view given the unfolding of PPC’s decarbonization strategy. Our PT is based on a SOTP, effectively valuing HEDNO at small premium to RAB and other segments at c4.8x 2021 EV/EBITDA.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα στο blog,
καλημέρα στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς,
καλημέρα στον γίγαντα Δημήτρης Παφίλα!!!

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=536716

μπαρμπαλιας είπε...

προς τους φιλους γνωριζοντας...
ποιος ειναι το αφεντίκο της Βιότερ
με δεδομενο οτι ο καπος της πεθανε περσι;;;

Andreas D. είπε...

Γεια σου Peter παιχταρά!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ο υιος ΜΑΥΡΟΣΚΟΤΗΣ Μπαρμπα.!!!

μπαρμπαλιας είπε...

και απο ποτε εχει να αναλαβει ενα τεχνικο εργο;;;;;;

Andreas D. είπε...

Μπράβο Δημήτρη!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Την παλια εποχη μπαρμπα,οταν η Βιοτερ ηταν μια συμμαζεμενη εταιρεια,υπηρξε προσπαθεια,επιθετικης εξαγορας της.
Τοτε,τον συγχωρεμενο προεδρο της,συνεδραμε ενας εφοπλιστης(ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ)νομιζω ο οποιος και σταματησε την επιθετικη εξαγορα της αγοραζοντας εκατ.τεμαχια της.Η υτνεχεια γι αυτη την εταιρεια(διαμαντακι της εποχης της)δεν ηταν η καλυτερη.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Οπως φαινεται ΑΝΔΡΕΑ,γνωριζω λιγα πραγματακια ,για τον κατασκευαστικο κλαδο.
χαχαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

το γκαπέ εκει στα ότο θα τα κλεισετε Ανδρε και Δημητρακι;;;

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μπαρμπα
εχει να αναλαβει εργο,απο την εποχη του...Κουρ-πασα.!!!!!!!!!!!
χαχαχαχαχα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ποιο γκαπε μπαρμπα.Στην οτοελλας αν εννοεις,δεν εχω καμμια αποψη.!!!
Τελος ομως του ετους, θα σας γραψω για μια εταιρεια,που θα οφεληθει τα μαλλα απο τη ληξη των μετρων του κορονοσιαολου και για την οποια ,δεν εχει γραψει,νομιζω,κανεις.!!

Andreas D. είπε...

Η τελευταία δουλειά...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/1119690/bioter-upografi-sumbaseon-ergon-me-ti-dei

Andreas D. είπε...

Ο Ηλίας ασχολείται με την ΟΤΟΕΛ...

να προσέχει όμως και να μην την πομπάρει γιατί μπορεί να του στείλουν την Ε.Κ. !!

μπαρμπαλιας είπε...

για την ΓΕΚ ερωτω παικτε μου...

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους. Δυστυχως εχασα την πεθερά μου και.. τρέχω. Να ειμαστε ολοι καλά και θα επανέλθω μαζι σας απο Δευτέρα.

Andreas D. είπε...

Θερμά συλλυπητήρια Μιχάλη...

hippy είπε...

Δεν το έχουμε πολυκαταλάβει, όμως μεγαλώσαμε Μιχάλη κι αποχαιρετούμε την προηγούμενη γενιά. Καλό παράδεισο στη γιαγιά.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Συλλυπητηρια Μιχαλη.
Ζωη καλη,σε σας.Να ζειτε να την θυμοσαστε.

υ.
Εβγαζε ματια η ανορθογραφια μου.

Andreas D. είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/17-12-2020-elastron-mia-100-ypotimimeni-metochi/

Οι Batman & Robin έπιασαν δουλειά...
εννοείται οτι θα σιγοντάρει και ο "μυρωδιάς" απο το άλλο site...
για να δούμε, 4 χρόνια το παλεύει...

hippy είπε...

Ναι καλά...οι Καλπιναιοι φάγαν ολόκληρο Μιχαηλίδη σιγά μην έχουν πρόβλημα με το μαριδαίικο.

Που θα πάει, τώρα με τα PEPP κάποια στιγμή θα φορτώσουν και Μανωλόπουλο ν΄αρχίσουν να προμοτάρουν το διαστημόπλοιο

Andreas D. είπε...

Ο Μιχαηλίδης τους δάγκωσε...

Ξέρεις τι είναι να ψιχαλίζει κι εσύ να μην πηγαίνεις να κατεβάσεις την οροφή απο την κάμπριο Ferrari...

hippy είπε...

Αντρέα σωστός, ήμουν ασαφής...αναφερόμουν στην ψυχοφθόρο δικαστική διαδικασία. Μεγάλωσα, πρώτα απ΄όλα και πάνω απ΄όλα δεν θέλω έγνοιες με ιδιοτελείς μανατζαραίους. Έχουμε το περιστεράκι, γιατί να μπλέκουμε?

Σοφια είπε...

Συλλυπητήρια Μιχαλη...

Να έχετε υγεία για να την θυμάστε με αγάπη...

Andreas D. είπε...

https://www.fmvoice.gr/index.php/stiles/mauri-lista/item/262358-reggeborgh-symfonia-ekpliksi

https://www.newmoney.gr/dark-room/i-sakompakokaimenoulides/

μπαρμπαλιας είπε...

ο πομπαδορος ο 'ΑΓΝΟΤΙΣ εγραψε Καρπινη και βιόσολ και πριν το γραψει ειχαν απογειωθει....
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ νανανι νανι

μπαρμπαλιας είπε...

Μικ συλλυπητήρια, να είστε όλοι καλά

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
μπαρμπαλιας είπε...

κλμ παιχτη μου...

μπαρμπαλιας είπε...

παρατηρησα οτι καθε πρωι οτι βγαινει ....πρωινιατικα σαρωμα.
σημερα αρπαξε ολη την προσφορα 8500 τεμ....
λενε να ξερουν τιποτε ...μουλωχτα;

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μπαρμπα
Ρωτα, εκει στο ταβλε τους παλιους,τι σημαινει ...τσορτσοπια.Θα σου εξηγησουν.
Τσορτσοπια γινονται,λοιπον.

μπαρμπαλιας είπε...

η ΔΕουλα παει τσαρκα.......

austin είπε...

Μιχάλη συλλυπητήρια, να ζήσετε να την θυμάστε.

https://www.google.com/amp/s/www.clickondetroit.com/all-about-ann-arbor/2020/12/11/why-a-university-of-michigan-professor-voted-no-on-pfizers-covid-vaccine/%3foutputType=amp

Έδω μια εξήγηση γιατί ειπε οχι στο εμβολιο μια από τους 4 επιστήμονες.

hippy είπε...

"Ο/Η μπαρμπαλιας είπε...
κλμ παιχτη μου...

18 Δεκεμβρίου 2020 - 10:55 π.μ."

Μικρές φαντάζομαι οι πωλήσεις αλλά καλού κακού μην βιάζεσαι συνάδελφε και συναγωνιστή μου με την ΚΛΜ...καλημέρα


"ASE // Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι αλλαγές που προκύπτουν από την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών AthEx θα είναι αποτελεσματικές στο σημερινό κλείσιμο. Υπάρχουν δύο προσθήκες / διαγραφές και δύο αλλαγές βάρους επενδυτικότητας για τον Γενικό Δείκτη. Οι μετοχες Entersoft (42% βάρος επένδυσης) και Centric (38% βάρος) προστίθενται στον κατάλογο ενώ οι Κλουκινάς-Λάππας και Μοτοδυναμική έχουν διαγραφεί (λόγω της χαμηλής κατάταξης και στις δύο περιπτώσεις). Το βάρος της επενδυτικότητας της Lamda Development αλλάζει σε 48% από 40% και της Alumil σε 21% από 29% προηγουμένως. Υπάρχουν επίσης αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών Total Return, AthEx Select Plus και ATHEX Select.


FTSE // Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι αλλαγές που προκύπτουν από την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών FTSE AthEx θα είναι αποτελεσματικές στο σημερινό κλείσιμο. Δεν υπάρχουν προσθήκες / διαγραφές και μία αλλαγή βάρους επενδυτικότητας για τον δείκτη FTSE AthEx Large Cap: Το βάρος της επενδυτικότητας της Lamda Development αλλάζει σε 48% από 40%. Δύο προσθήκες / διαγραφές και καμία αλλαγή βάρους επενδυτικότητας για τον δείκτη FTSE AthEx Mid-Cap: Οι Papoutsanis και Briq Properties προστίθενται στο ευρετήριο ενώ οι Iaso και OLTH διαγράφονται (λόγω χαμηλής ρευστότητας και στις δύο περιπτώσεις)."

hippy είπε...

Ποιος γέμισε με ήλιον το διαστημόπλοιο? Αντρέα να ξέρεις είσαι ο Νο 1 ύποπτος.

μπαρμπαλιας είπε...

Ανδρε,για το @10.28 το σχολιασαν δυσμενως....

hippy είπε...

Και ξαφνικά μπουμ...έκρηξη στις αποδόσεις των ομολόγων...+ 13% το ελληνικό 10ετές, +100% το ισπανικό 10ετές!!!!!!!! (καλά μην θαρρείτε από 0,028 => 0,056)...τώρα τα μαζεύουνε λιγάκι.

Andreas D. είπε...

Ηλία,
είμαι αθώος!!
ασχολούμαι όμως με 2 άλλες του κλάδου...

Μπάρμπα,
για ΕΛΣΤΡ έγραψα χθες:
Ξέρεις τι είναι να ψιχαλίζει κι εσύ να μην πηγαίνεις να κατεβάσεις την οροφή απο την κάμπριο Ferrari...

όσον αφορά τον έτερο επιχειρηματία, με ένα τηλεφώνημα γίνεται η δουλειά...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΑΝΔΡΕΑ
Δυο πακετακια στο 1,7 γινανε.!!!!!

Andreas D. είπε...

πακέτα ΕΛΛΑΚΤΩΡ:

600,000 Χ 1,70
664,000 Χ 1,70

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

1.264.000 τεμαχια.
Να το πουλαει ακριβα,η,φτηνα τη περιουσια του????????

Andreas D. είπε...

Δημήτρη,
πιο πολύ με νοιάζει ο αγοραστής...

Andreas D. είπε...

Νέα υψηλά για ΕΠΣΙΛ (3,90) και ΠΕΡΦ (8,50) !!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Προβλεπω ΑΝΔΡΕΑ οτι και το ΒΥΤΕ θα κανει καινουργιαααααααα υψηλα.!!!!

Andreas D. είπε...

Λες Δημήτρη? Μακάρι!
Πρόσεχε όμως να μην πομπάρεις μετοχές γιατι θα σου στείλουν την Ε.Κ. !!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Το εχω ξαναγραψει ΑΝΔΡΕΑ.
Τοσο ...καλους ανθρωπους, σπανια συναντας.
Παιρνεις... αντιδωρο, απο τα χερακια τους.
χαχαχαχαχα

Andreas D. είπε...

1,7090 Ο Ελλακτωρ...

τζάμπα τα έδωσε ο (γνωστός) πωλητής...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλο ΠΣΚ ,σε ολους!!!!!!!

mixalis mixalios είπε...

Χαμουλης... https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2057343/ellaktor-h-efodos-ton-efopliston-periplekei-thn-ka.html

mixalis mixalios είπε...

Εκείνο το ηθικό πλεονέκτημα δεν?

mixalis mixalios είπε...

Στις ΗΠΑ δεν έχουν μετάλλαξη?

μπαρμπαλιας είπε...

εμεις κατηγορουμε το φιλτατο Αταραξι για τη ΦΦ...
και τη δουλεια την καλυπτε ο "θειος"ο Φλα,ο πολυτεχνιτης Μπαλά και 2-3 παληκαρακια...
τι εχει να βγει ακομη ;;;
τα λεφτα μου τα εχασα ,αλλα εχω την ικανοποιηση οτι μου τα πηραν οι εχοντες και κατεχοντες το ηθικον
πλεονεκτημα .

Σοφια είπε...

Καλημέρα ...

Μη βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα...

Είμαστε σγορασμενοι από χθες...και δεν είμαστε πελατακια

Κατάλαβε το επιτέλους...

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=537591

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Andreas D. είπε...

Παγκρατιώτης Συντονιστής • 6 λεπτά πριν
...όσο βλέπω διάφορους, δεξιά & αριστερά, να επιμένουν για τον Ελλάκτωρα,
τόσο "φορτώνω"...
Εδόθη, όταν και όσες φορές χρειάστηκε.
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΥ & ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ.

Μπάρμπα,
πρόσεχε τι διαβάζεις!!

mixalis mixalios είπε...

Μόνο ο Λεωτσακος κατέχει τη μία και μοναδική αλήθεια. Οι εφοπλιστές ξέρουν καλύτερα τη δουλειά... Πόσα άραγε να πήρε από αυτούς? Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν φαίνεται να έχουν περιουσία περί τα 300 εκατομμύρια, ήδη έχουν χαλάσει το 1/3 της περιουσίας τους, για που το βάλανε? Βρε, μήπως είναι άλλοι από πίσω? Μήπως αγοράζει ο Πετραν?

Χρήστος είπε...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στις Αναστασίες.........
Ανδρέα και Μιχάλη Μ, το άρθρο πάντως για τον ΕΛΛΑΚΤ έχει και ενδιαφέροντα σημεία, προφανώς τα γυρίζει ο ακατανόμαστος από Ολανδία σε εφοπλιστές για λόγους που αυτός γνωρίζει :))
Peter, εγώ εχθές αγόρασα, αρκετά....και σήμερα σχετικά νωρίς πούλησα τα μισά.....όλα τα ΑΛΦΑ, ΕΛΛΑΚ και ΜΥΤΙΛ....κράτησα για να αυγατίσουν όμως τα ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ και ΟΤΕ.
Καλημέρα μπάρμπα, παλιοσειρά!!!!!

Andreas D. είπε...

Χρήστο,
έχουν σκυλιάσει λέμε!

http://repository.kentrolaografias.gr/xmlui/handle/20.500.11853/184931

Andreas D. είπε...

Απο μ/μ, τον δημοσιογράφο που χαρακτηριζε ως παραμύθια τα περι Ολλανδών:
Εαν επιβεβαιωθούν οι φήμες για εμπλοκή μεγάλης Κυρίας στην διεκδίκηση της Ελλάκτωρ θα δούμε τρομερές ανατροπές... και σίγουρα δυσκολεύει η επικράτηση των Ολλανδών....

Μάλλον θα εννοεί την Γιουβέντους!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=UTvvxBTAFYU

Andreas D. είπε...

Λευτέρη, έχω άδικο?

Andreas D. είπε...

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κο Λαζαρίδη. Είπε και ο κος Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 1615 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε».

Γκότσης λέμε!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

Παλαουρας ουραςςςςς λεμε.
η ΜΑΛΑΚΙΑ της ζωης μου που δεν δηλωσα "η δεν το γυρισα μαρξιστης,κουμουνιστης,μαοιστης,σοκιαλ-ληστης,εν πασει περιπτωσει κατατρεγμενος...αδικημενος...πονεμενος,κλπ μαλακιες που φερνουν χρημα...

Χρησταρα παλιοφιλε σε χαιρετω

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λευτερης είπε...

Αντρέα μου αρέσεις, τα βλέπεις όλα και από ψηλά, είσαι αετός, προχώρα.

μπαρμπαλιας είπε...

κεφακια σημερα...
φαινεται τρυγισες χθες...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ναι μπαρμπα μου,δεν εχω παραπονο.
Ακολουθω τις ...εποχες,του τρυγου.!!!!!
χαχαχαχαχα.

μπαρμπαλιας είπε...

Λευτερη Χπολλα με υγεια λιγο καθυστερημενα αλλα μεστο σαρανταημερο.
χαιρετα μου το συντροφο ρεεε

μπαρμπαλιας είπε...

Aνδρε,
πως σου φαινεται ο μπίτης οτα ξεφυγε απο το 1,24

Andreas D. είπε...

Μπάρμπα,

17/12 έκανε 150,000 (σχεδόν όλα) στο 1,20... τσίμπησα 3000 αλλά τα έδωσα χθές...

σήμερα έβγαλε το τετρασέλιδο αφιέρωμα ο φίλος σου ο μ/μ...
όπως με το ΕΛΣΤΡ έτσι κι αυτόν τον "πάλευε" αρκετά χρόνια...

Andreas D. είπε...

Λευτέρη,

μερσί μποκού αλλά θέλω να γράφεις κι εσύ...

μπαρμπαλιας είπε...

Ανδρε,δωσε λιγκ να δω μπιτέ

Andreas D. είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/reds-kamp-koryfaia-epilogi-gia-ta-chronia-poy/

Andreas D. είπε...

https://www.mononews.gr/business/ta-kafta-erotimata-gia-ti-diachirisi-tou-skandalou-tis-folli-apo-tin-epi-diikiseos-gkotsi-epitropi-kefaleagoras

Γκότσης λέμε!!

Andreas D. είπε...

Ο πόλεμος «σκανδάλων» φέρνει νωρίτερα την εκλογική αναμέτρηση – Σε επιφυλακή τα επιτελεία κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=537806

Οπλά, λές? Μην απαντήσεις!!

χαχαχαχα

Andreas D. είπε...

Οι αγορές της Reggeborgh που γίνονταν μετά από αρνητικά δημοσιεύματα και πίεση στη μετοχή της Ελλάκτωρ - Σύμπτωση (;)

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=537768

Αχ βρε Παφίλα, (που)τι κατάντησες να γράφεις...
(ό,τι υποδείξουν στον εργοδότη σου)

επίσης:

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/pos-o-tzortzis-edine-60-000-dol-gia-krasia-to-politiko-aroma-apo-tous-ollandous-o-rolos-tou-giorgou-salla-ke-o-fanatikos-mas-anagnostis-k-alekos-flampouraris

http://lobbystas.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-mega-deal-%ce%ba%ce%b1%cf%8b%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bc/

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ανδρεαααα...
Λεωωωω....
Καλημέρα σε όλους.
Και να θυμάσαι. ..
Εν μέσω σκανδάλου. .ο άλλος Ανδρέας πήρε τις εκλογές. .και ήταν και άρρωστος. .
Όσο το καθυστερεί ο Κυριάκος τόσο πιο κοντά η δεύτερη φορά. .
Και τότε να δεις γλέντι οι αγορές. .
Αντιος..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και θα πρέπει να θυμάστε όλοι οι κεντροδεξιοι ψηφοφόροι. .όπως εγώ. .
Τα κουκιά της κεντροαριστερας ήταν πάντα περισσότερα από της κεντροδεξιας..
Αυτά τα ολίγα. .Καλές γιορτές φίλοι μου..
Αν συμβεί κάτι ειδοποιήστε με. .θα είμαι σε καραντίνα κάτω των 9 ατόμων πέριξ του Δήμου Γλυφάδας.
Υγεία σε όλες και όλους.

Andreas D. είπε...

https://banks.com.gr/desmeftiki-symfonia-apo-an-kai-dim-kallitsantsi-gia-polisi-metochon/

πακέτο ΕΠΣΙΛ:

150,000 Χ 3,70

Andreas D. είπε...

1,97 η αγαπημένη ΙΝΤΕΚ...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ.
Να ευχηθω ο,τι το καλυτερο, για σας και τις οικογενειες σας.
Διαβασα ενα ποσταρισμα στο ΣΟΛΩΝΑ .που με συγκινησε και το παραθετω,αυτουσιο και εδω.


Γιώργος Τ • 2 ώρες πριν

Αγαπητοί φίλοι του Soltrade,

Και αυτά τα Χριστούγεννα κάποιοι συνάνθρωποι μας έχουν την ανάγκη μας. Πιο κάτω παραθέτω links web σελίδων ιδρυμάτων με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή επικοινωνίας για όποιον θέλει να βοηθήσει. Δύο κλικ υπόθεση είναι. Οι περισσότεροι είχαμε κέρδη και φέτος. Μαζί με όποια άλλη υποχρέωση έχετε, κάντε μια κατάθεση και υποστηρίξτε το έργο των παρακάτω ιδρυμάτων.

Όταν κάνεις το καλό, αυτό επιστρέφει σε εσένα.
ΠΟΥ ξέρεις. Μπορεί το ποσό που θα καταθέσεις να σου επιστραφεί x 100 ή x 1.000.

Όποια φίλη / φίλος το επιθυμεί ας προσθέσει link με τη δική του πρόταση απαντώντας στην ανάρτηση.

Καλά Χριστούγεννα.

Κιβωτός του Κόσμου: https://www.kivotostoukosmo...
ΕΛΕΠΑΠ: https://elepap.gr/stirixe-m... ή πιο εύκολα με κατάθεση στους παρακάτω
τραπεζικούς λογαριασμούς (ανά περιοχή): https://elepap.gr/thankyou/...
Το Χαμόγελο του Παιδιού: https://www.hamogelo.gr/gr/...
Παιδικά Χωριά SOS: https://sos-villages.gr/gin...
Μαζί για το Παιδί: https://mazigiatopaidi.gr/e...
ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: http://mkoapostoli.com/%CE%...
Εκκλησία Ελλάδος: http://www.ecclesia.gr/gree...
Γιατροί χωρίς Σύνορα: https://msf.gr/donate

Και εδώ μια λίστα με περισσότερα από 65 ιδρύματα:
https://goldmum.gr/charity/...

Νίκο, ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία.

Φωτό από ΕΛΕΠΑΠ Προβολή — uploads.disquscdn.com

Chris Rea ~ Driving Home For Christma

Και παλι, χρονια πολλα και καλα, σε ολους μας.
ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Andreas D. είπε...

Δημήτρη,
δεν ξέρω πως διαγράφηκε αλλά το επανέφερα...

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Επισης ΑΝΔΡΕΑ.Να ειμαστε,ολοι καλα.!!!!!

Υγ,.
Καταλαβα οτι,κατι λαθος εγινε.!!!!!!!!
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.
χαχαχαχαχα.

Σοφια είπε...

Χρόνια Πολλά !

Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας !

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και χαρά

leky είπε...

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, υγεία πρώτα απ' όλα και αγάπη! Σε όλους τους φίλους και τις φίλες του μπλογκ ό,τι καλύτερο! Μιχάλη ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, την ενημέρωση που μας κάνεις και για όλα αυτά που προσφέρεις! Χρόνια πολλά σε σένα και την οικογένειά σου!

socialnick είπε...

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!

mixalis mixalios είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη για όλους. Ε τώρα αν εκτός από υγεία περισσέψει και κανά κερδάκι δεν θα πούμε όχι...

hippy είπε...

Καλά Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια σε όλους!

Ευλογημένος ο χρόνος που θά΄ρθει!!


❤️🎄!!❤️🎄!!❤️🎄

elpsa είπε...

Χρόνια Πολλά!!
Ευτυχισμένο το 2021 με Υγεία, Αισιοδοξία και επιστροφή στην κανονικότητα.