Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

 X.A.A                                      






                                  ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ- ΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ
ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ...

Ένας κλάδος που επλήγη ιδιαίτερα, αυτός του λιανεμπορίου, θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να ξαναβρεί τα πατήματα του. Το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών έχει συσσωρευτεί στις τράπεζες κατά τη διάρκεια του 2020, αναμένοντας την μείωση των κρουσμάτων με ταυτόχρονη αύξηση των εμβολιασμών για να βρει τη διέξοδό του στην κατανάλωση. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τις μετοχές του κλάδου.

51 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

michele είπε...

Με βρίσκει απόλυτα συμφωνο το σκεπτικό του Ηλία στη συζήτηση με ΟΠΛΑ :) ( χθεσινη ανάρτηση)

hippy είπε...

FOCUS ΣΤΟ “GREEN ENERGY PLAY” (από XRHMA_Week_)

Δείκτης Εταιρειών Πράσινης Ενέργειας


Σε συγχρονισμό με την Ευρώπη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας αγοράς εταιρειών που εστιάζουν στην πράσινη ενέργεια, την εταιρική διακυβέρνηση και την κοινωνικότητα.

Ειδικότερα, στη λογική της ευρωπαϊκής πολιτικής για ενεργότερη στροφή στη «φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια» εντάσσονται χρηματοδοτικά προγράμματα που, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του Προγράμματος για την Πράσινη Ενέργεια, φθάνουν τα 7 τρισ. σε ορίζοντα 2050, όταν η παραγωγή προορίζεται να έχει απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα.

Ανάλογες δράσεις και πρόνοιες προγραμματίζονται στη χώρα μας με τη συνδρομή τόσο της Επιτροπής Πισσαρίδη όσο και της πρωτοβουλίας για την αναβάθμιση της κεφαλαιαγοράς, υπό τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιώργο Ζαββό.

Ήδη, στη διεθνή αγορά, η Goldman Sachs έχει δημιουργήσει ένα «χαρτοφυλάκιο εταιρειών» τις οποίες συστήνει στους πελάτες της. Η ιταλική Enel, η γερμανική RWE, η δανέζικη Orsted, η πορτογαλική EDP Renovaveis, η ισπανική Iberdrola, η αγγλική SSE και τελευταία μια δεύτερη ισπανική, η Solaria Energia y Medio Ambiente, είναι οι “hot” επιλογές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Δείκτης Εταιρειών Πράσινης Ενέργειας

Στην πράσινη ενέργεια, τις ΑΠΕ, στρέφονται ήδη και ελληνικές εταιρείες (Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ με αφορμή την απολιγνιτοποίηση), αλλά και μη εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Επιδίωξη των χρηματιστηριακών αρχών, σύμφωνα με τον Νίκο Πορφύρη (επιτελικό διευθυντή Λειτουργίας και Ανάπτυξης Αγορών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών), είναι η διαμόρφωση ενός κλάδου ανάλογου με τα ευρωπαϊκά δεδομένα του “Green Energy”, ικανού να προσελκύσει από την εισαγωγή εταιρειών στο ΧΑ, την έκδοση πράσινων ομολόγων (αντίστοιχου της Τέρνα Ενεργειακής) μέχρι τη δημιουργία μιας αγοράς που θα απευθύνεται σε funds αυτής της επενδυτικής λογικής.

Προφανώς, για τη δημιουργία μιας τέτοιας αγοράς θα πρέπει να θεσπιστούν τα ανάλογα φορολογικά κίνητρα, να διαμορφωθεί πλαίσιο πιστοποίησης και η ανάλογη χρηματιστηριακή υποδομή.
Αν «τρέξουν» αυτά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό –καθώς υπάρχει χρηματοδότηση από Βρυξέλλες/Φραγκφούρτη και πολιτική βούληση–, ένας νέος Δείκτης Εταιρειών Πράσινης Ενέργειας θα μπορούσε να «αποτυπώνει» ακριβώς αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής επιχειρηματικότητας. ■■


Ήδη η ΔΕΗ εξετάζει το ζήτημα ενός «Ομολόγου Αειφορίας», μετά από στρατηγικές πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη της επιχείρησης, η οποία οδήγησε σε αναβάθμιση από την S&P (B από το CCC +) και την πρώτη αξιολόγηση από τη Fitch (BB-) στα τέλη του 2020 (πηγή: newmoney.gr ).

hippy είπε...

Να είσαι συγκεντρωμένος μέσα στην κοσμοχαλασιά και να επιχειρείς μόνο εύκολο δεν δεν είναι. Το σύνολο του συστήματος υγείας αξίζει μόνο θαυμασμό. Να εστιάζεις και να προβάλλεις μερικές περιπτώσεις άτυχων συμπολιτών που πέθαναν εκτός ΜΕΘ δείχνει απλά την μικροψυχία αυτών που το κάνουν.

austin είπε...

Καλημέρα έβαλα και εγώ το σχόλιο μου για την μεστή σου ανάλυση Hippy. Πάντα με επιχειρήματα.

Ωραίο το άρθρο σου Μιχάλη, άντε να ανέβει ο φουρλής γιατί τον βλέπω ότι δεν μπορεί να φύγει από την ζώνη με τίποτα. Παρά το πομπάρισμα που του ρίχνουν.

Μπορεί να καταστρέφεται με τα lockdown το μικρο-λιανεμπόριο, αλλά επί πτωμάτων σαν να "χεντζάρουμε" αγοράζοντας τους μεγάλους που θα βγουν κερδισμένοι από την καταστροφή των μικρών.

Ωραία!

michele είπε...

Ηλια μου θυμισες τον Πορφύρη, αγαπημένο φιλο που μου εκανε ( φιλικα) μαθήματα παραγωγων πριν πολλα χρόνια οταν πρωτοηρθαν στην Ελλάδα. Αν θυμαμαι καλα τον εφερε ο Αλεξακης απο το Λονδινο.

michele είπε...

Πάντως Αustin, το κολπο click away αλλα και το τωρινο διωρο που επιτρέπουν για αγορες, περισσοτερο πιστευω βοηθαει τα"μικρα" τοπικα καταστηματα λιανικης

austin είπε...

Μιχάλη, ξέρω ότι είσαι και εσύ τις πιάτσας (αν και περισσότερο της χρηματιστηριακής), αλλά ξέρεις ότι βρίσκομαι στην καρδιά του μικρο εμπορίου.

Θα σου πω ένα παράδειγμα (από τα πολλά). Επειδή ο κόσμος δεν την πάλευε με το click away (το οποίο κατά την γνώμη μου είναι ότι πιο γέλοιο, αλλά αυτό έιναι άλλη συζήτηση) αυξήθηκε εξωφρενικά ο τζίρος πωλήσεων σε "κέντρα αισθητικής" που μεταπωλούσαν διάφορα μπιχλιμπίδια-διακοσμητικά αλλά και είδη που θα έπρεπε να περιμένεις σε ουρά, σε click away κτλ.

Παράδειγμα ένα μαγαζί αισθητικής σε καθόλου κεντρική περιοχή που πούλαγε σα τρελό διακοσμητικά. Ο γνωστός μου που τα έφτιαχνε, δεν πούλαγα τόσο ούτε σε κοσμηματοπωλεία ή άλλα παρεμφερή μαγαζιά τις καλές εποχές! Όπως καταλαβαίνεις, χωρίς click away διαδικασία, με την ευκολία που ο άλλος είχε να το αγοράσει, έκανε ζημιά στον μικρολιανέμπορο. Εν μέρει ζημιά και στο κράτος που δεν εισέπραξε ΦΠΑ από την πώληση.

Αυτά και άλλα πολλα, τα οποία σημασία δεν έχουν για το μπλογκ. Είπα και πιο παλιά ότι κατά την γνώμη μου, όλοι οι δρόμοι (ειδικά στην Ευρώπη) στην post corona εποχή, οδηγούν σε ένα πράγμα... Η δική μου η γενιά και θα το ζήσει με όλες τις επιπτώσεις του. Οι μεγαλύτεροι, και επειδή μέχρι τώρα μιν. 10 χρόνια πίσω, λογικά θα το προλάβεται στα σπάργανα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ακούστε τι έμαθα. .
Είναι αλήθεια ότι γνωστός επιχειρηματιας έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου ότι αν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά την Δευτέρα (χθες )θα πάει την επιχείρηση του στην Βουλγαρια?

Δεύτερον. .για το κλικ ξεκλικ..που ξέρω πολύ καλά. ..
Έδωσε μια ανάσα ρευστότητας και το 80% ήταν χωρίς απόδειξη...στην ζούλα.
Από προσωπική εμπειρία έκανα κλικξεκλικ σε μαγαζί με παπούτσια και πλήρωσα μετρητά πριν τα Χριστούγεννα. .μέσα στο μαγαζί ήταν κρυμμένα και άλλα άτομα πελάτες..
Τρίτον. .Θέλω ο Austin να μου πει ποτέ θα γίνει το τρίτο λοκ νταουν..Εγώ ξερω..

austin είπε...

Δεν ξέρω, εικάζω. Σε 10-15 μέρες. Έτσι θα μας πηγαίνουν, κάτι σαν φανταρικό, 15-15. χαχα.

Πέραν της πλάκας δεν ξέρω. Έχω πλέον αποδεχθεί την ζημιά, τα δανεικά κτλ, και ελπίζουμε για το καλύτερο. Δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς αφού έσκασε το απρόσμενο της πανδημίας...

Άτυχος ο Μητσοτάκης, είχε σίγουρα την διάθεση και τα φόντα, και επειδή ο παλαιοκομματισμός για να αλλάξει θέλει χρόνο, λόγω της συγκυρίας έχει πέσει σε "αναγκαστικά λάθη" κατά την γνώμη μου πάντα

austin είπε...

*βασικά άτυχοι εμείς και όχι ο Μητσοτάκης, απλά το λέω από την πλευρά "τι θα μπορούσε να κάνει ως πολιτικός"

michele είπε...

Τα φορολογικα εσοδα το μηνα Δεκεμβριο ειχαν σε σχεση με τον κανονικο Δεκεμβριο του 2019 ελλειμμα μονο 43 εκατ. Η αληθεια ειναι οτι ειχαμε μεσα και τα ΑNFA
αλλα η χρονια εκλεισε καλουτσικα.
Τωρα μπορει να χάθηκε ΦΠΑ με το click αλλα κινηθηκε χρημα, εγω εδω που δεν εχει πολλα μαγαζια, ειδα αρκετη κινηση στα μικρομαγαζα και βεβαια αυτα τα μαγαζια συνεχισαν να εχουν κρατική στήριξη
Εχω ξαναπει οτι πρεπει να παμε σε μοντελο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

michele είπε...

Μεταξύ μας πολιτικα "τυχερος" ειναι ο Μητσοτακης και ατυχος οπως και ολοι μας με την πανδημια. Καποια πραγματα επιταχύνθηκαν ανγακαστικα λογω πανδημιας
Το σταυρο μας που εχουμε γλυτωσει απο τους κατσαπλιάδες και σωστη κριτικη στην κυβερνηση που σε θεσμικο επίπεδο δυστυχως δεν υπαρχει.
Αυτο χρειαζόμαστε
Μια κυβερνηση χωρις σωστη κριτικη, εμφανιζει αλαζονικα φαινόμενα αργα ή γρηγορα.

austin είπε...

Άρα συμφωνούμε...όλοι οι δρόμοι οδηγού..σε μοντέλο μοντέλο μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Τα θέματα βέβαια είναι πολλά, γιατί άλλο να πάει μία σοβαρή χώρα σε μοντέλο μεγαλύτερων επιχειρήσεων και άλλο να πάει η Ελλάδα που δεν έχει βασικές δομές, 10ετή κρίση, και μετά από έναν ιό.

Ας πούμε¨
1) Τι θα κάνουν αυτοί που θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους
2) Γιατί να πρέπει σώνει και ντε σε ΟΛΟΥΣ τους κλάδους να έχουμε πολυεθνικές? Δεν επιτρέπεται να επιχειρεί και κάποιος μικρός??
3) Τι μισθό θα δίνουν οι μεγάλοι, γιατί τα δεδομένα σε κλάδους που έχουν απορροφίσει τις μιρκότερες επιχειρήσεις (λιανεμπόριο, τουριστικά κτλ κτλ) δείχνει ότι οι μισθωτοί δεν έχουν καμία...ελπίδα.

Ας πούμε, Ωραία τα Mall, άσχετο που εγώ δεν την παλεύω εκεί μέσα να ψωνίζω, αλλά ειδικά στην Ελλάδα προτιμώ τις open air αγορές. Κάνεις την βόλτα, πιο ελεύθερα κτλ κτλ. Γιατί να πρέπει επειδή στο Μαρούσι δίπλα άνοιξαν ένα σκασμό mall, να πρέπει ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ να τσακίσουν την αγορά ΜΕ ΚΑΘΕ τρόπο και να μεταφερθεί ο κόσμος στα mall.

Όποιος θέλει να τους πω τους τρόπους που τσάκισαν την αγορά στο μαρούσι προς όφελος του μεγαλύτερου αυθαιρέτου.. (και με ξέρετε δεν είμαι αριστερός, αλλά υπάρχουν και όρια ή όπως λέω παραπάνω χώρα χωρίς δομές που οι μεγάλοι κάνουν ζημιά) πολύ ευχαρίστως

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ωπα..ωπα..μισό εκτός από τα ANFAs..που είναι 650 εκατομμύρια ευρω..είναι και το ΠΔΕ. .άλλα 260 εκατομμύρια. .
Δηλαδή το ποτήρι μισό γεμάτο όπως λέει ο Μιχάλης. .Μισοάδειο όπως λέω εγώ ή άδειο. .γιατί αν δεν υπήρχε αυτή η αλχημεία η λογιστική θα μιλάγαμε για άλλο ένα δις έλλειμμα και θα φτάναμε τα 20 περίπου δις όλο το χρόνο αντί για 18.5 που παρουσίασαν τώρα και χωρίς τα νούμερα να είναι οριστικά. .

Κύριε πρόεδρε σας ακουω..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και βέβαια το ΠΔΕ αυξημένο στο σύνολο της χρονιάς αλλιώς θα έπεφτε πείνα. .αλλά οι λογισταδες τραβάνε μια μείωση τον Δεκέμβριο για να φανεί στα νούμερα του Δεκεμβρίου πως υπάρχει μικρό έλλειμμα. .χαχα ..καλό το κόλπο δεν λέω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και τώρα ερχόμαστε στα λόγια του Χιόνη τού Διονύση που πριν μήνες έλεγε πως πρέπει να αυξηθεί το ΠΔΕ για να έχουμε ανάκαμψη. .
Το είχα αναφέρει τότε αλλά ποιος ακούει τον οπλαρχηγο..

hippy είπε...

Οι κυβερνώντες ΔΕΝ γνωρίζουν πότε και εάν θα χρειαστεί τρίτο lockdown. ΟΛΟΙ οι λοιμωξιολόγοι επίσης, είναι στην λογική του βλέποντας και κάνοντας (σωστό κατά τη γνώμη μου). Κάποιοι όμως, συνωμοσιολόγοι, ξέρουν.

Τι να πω? Ζούμε στη χώρα του "είσαι ότι δηλώσεις". Γνωστόν. Από την άλλη υποψιασμένοι είμαστε, σιγά να μην τσιμπήσουμε.

michele είπε...

Του Χιόνη του Διονύση του δραχμιστη; σε παρακαλω φιλε μου :))

hippy είπε...

Το φάρμακο της ανάκαμψης είναι οι επενδύσεις. Κι όπου υστερούν οι ιδιωτικές (λόγω και 10ετούς τραπεζικής δυσλειτουργίας) έρχονται οι δημόσιες. Απλά οι ιδιοτελείς ευρωπαίοι πρόταξαν το συμφέρον τους (έντοκη επιστροφή δανεικών) αδιαφορώντας για την ανάπτυξη της χώρας, ιδιαίτερα στο 1ο μνημόνιο του ΓΑΠ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και για να γίνει αυτό που έχει ξαναπεί ο Μιχάλης. .δηλαδή μοντέλο μεγαλύτερων επιχειρήσεων θα πρέπει να καταργήσουμε την ραχοκοκαλιά των μικρών που δεν είναι μόνο η εστίαση και το λιανεμποριο αλλά και οι εξής. .Λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες
Υπηρεσίες διαχείρισης εταιριων..
Μεσιτικα γραφεία και μεσίτες. .
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων και Leasing..
Νομικές υπηρεσίες. .
Υπηρεσίες υγειας..
Υπηρεσίες παραγωγής. .μεταφοράς και διανομής ρεύματος. .
Εκ μισθώσει ακινήτων. .
Υπηρεσίες υγειας..
Και ένα σωρό άλλες. ..
Αυτά προτείνεις να γίνουν?
Δεν νομίζω πως θα γίνουν και δεν πρέπει. .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε hippy ..με έχεις πάρει μονότερμα από χτες. .Εγώ συνωμοσιολογος;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θα θυμάστε βέβαια ότι όταν είπα για το δεύτερο λοκ..νταουν..λέγατε αποκλείεται. .αλλά η πληροφορία ήταν από πάρα πολύ ψηλά..δίπλα του. .χαχα
Σας έχω πει. .αν δεν μην.

Frances είπε...

Η ραχοκοκκαλιά πρέπει να δει τι τρύπες μπορεί να κλείσει. Η ραχοκοκκαλια αγοράζοντας κινεζιά και πουλώντας δήθεν ποιοτικά υφάσματα δεν θα πάει μπροστά. Η ραχοκοκκαλια πρέπει να δει τι λείπει από την αγορά και σίγουρα δεν λείπει από την αγορά ο καφές. Αν θες να επενδύσεις στον καφέ, δες με ποιο διαφορετικό τρόπο μπορείς να το κάνεις πχ αν κάποια ποικιλία πιάνει στην Ελλάδα τράβα καλλιέργησε την. Κατ' εμέ στην προηγούμενη γενιά δόθηκαν άπειρες ευκαιρίες και όλοι τις πέταξαν από το παράθυρο. Δεν είναι δυνατόν πλέον να ζητάς 35000 στεγαστικό δάνειο με 13.000€ εισοδήματα και να σου λέει ότι δεν επαρκούν επειδή έχει φεσωθεί το σύμπαν. Επίσης όλοι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να κυνηγάνε διαφορετικές πηγές για να έχουν εισόδημα σταθερό και όχι να περιμένει το ταβερνάκι δίπλα στο κύμα που θα το δουλέψει για 3 μήνες να τον ζήσει για 12. Εσείς είστε μαλάκες όλοι που χαλάτε φαιά ουσία στο ΧΑΑ εκτός από τη δουλειά σας και δεν ξέρω σε τι άλλο;

Lorac είπε...

ΟΠΛΑ δώσε τουλάχιστον μήνα να κανονίσουμε τα κουρέματα μας!!
Καλησπέρα στους παίκτες και επενδυτές! Κερδάμε σήμερα ή μου φαίνεται?
Ένας δείκτης τύπου "μικρά παιχνιδιάρικα" πάντως λέει φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο, μόνο που ξεκινήσαμε από ψηλότερα χαμηλά αυτή τη φορά.

Στην κλασσική "γραμοτραβιάδικη" θεωρία αυτό συνεπάγεται ανοδική διάσπαση, βέβαια έχουμε και τον "αμερικανικό κίνδυνο" μπροστά μας. Γιατί όσες αντιστάσεις και να διασπάσει το ΧΑΑ, αν κάνουν ντου καμιά χιλιάρα μπούφαλοι τραμππικοί πάλι θα ψάχνουμε στηρίξεις!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σε συνέντευξη πού είχε δώσει ο Δικτακτωρ για πολλούς Πατακός για το βράδυ τού πραξικοπηματος. .επαναστασεως για άλλους. .είχε ερωτηθεί...
Και πως τους πιάσατε;
Απ.Με ένα ποτήρι ουίσκι ήταν όλοι στην Μ.Βρετανία.

michele είπε...

OΠΛΑ μου οταν ξεκίνησε το δευτερο lockdown η αγορα ηταν στις 580 μονάδες, τωρα στις 800 και ο Δεικτης Τραπεζων εχει κανει πανω απο 100%
Τωρα αν εχει καποιος εναν...δίπλα του και δεν πιανει αυτη την κίνηση τι να το κανω;
μην στην πεφτω κι εγω. Ειπαμε η πολιτική και η χρηματιστηριακή ανάλυση, εχουν πολλες και ιδιαζουσες μεταβλητές
Ολα μπορουν να γινουν αλλα και ολοι περίμεναν με τα Χριστουγεννα ( ολοι εξω) με την Πρωτοχρονια ( ολοι εξω) με τα Θεοφανεια ( ολοι εξω) οτι θα γινει χαμος απο κρούσματα.
Το τρίτο κύμα μπορει να ερθει, αλλα τελικα καταλαβα οτι απ ολους εμας την καλυτερη γνωση την εχουν οι ..φυλακες.
Τωρα με τα λαθη και τις αστοχιες ο πολυς κόσμος εναμιση χρόνο μετα δεν εχει καταλαβει οτι ετουτοι εδω οι φυλακες, διαφέρουν απο τους αλλους ( και τους παλιοτερους)
Αυτο λεω εγω.

michele είπε...

Τωρα οι εταιρειες που ανεφερες, τι θα γινουν. Ανεφερες τις υπηρεσίες υγείας
ε τρανο παραδειγμα εξαγορων και συγχωνεύσεων ,στη γυναικα του μακαρίτη θα εμενε το ΥΓΕΙΑ;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και με 1000 κρούσματα να είχε τώρα η αγορά θα άνοιγε.
Πρώτον για εκτόνωση του κόσμου. .και δεύτερον για να πληρώσει λιγότερα το κράτος σε αναστολές.
Όλα είναι αριθμοί.
Ο Γενάρης θα κυλήσει ομαλά ίσως και ο Φλεβάρης.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Την ΙΖΑΜΠΕΛΑ όχι του μακαρίτη την ξερω..
Μποεμισα κυρία.
Και πήρε τότε έναν μάγκα όχι από το βοτανικό αλλά από ο Αίγιο.
Που να σου λέω τώρα. .χαχα

hippy είπε...

Οπλαρχηγέ μου έχεις δίκιο και να με συμπαθάς αλλά έχεις ξεσαλώσει.

Σου έχω μια απλή ερώτηση

Πες πως οι εκλογές γίνονταν την προσεχή Κυριακή, εσύ τι θα ψήφιζες?

1) Κυριάκο με βαριά καρδιά 2) Λευκό 3) Τίποτα, θα πήγαινες εκδρομή 4) ΚΙΝΑΛ 5) Τσίπρα γιατί θα υποσχεθεί επιταγή 2.000 σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση 6) Βελόπουλο (τους άλλους δεν τους βάζω απευθύνονται σε μοσχάρια)

Στο 1,2,3,4 βγαίνει ΝΔ...η αγορά έχει ανοδικό περιθώριο 12-20% (επειδή ξεκινά από ψηλά). Στο 5,6 καλά κάνεις και απέχεις καθώς προτίθεσαι να τιμωρήσεις τους νυν. Ότι κάνεις εσύ χοντρικά θα κάνουν κι οι άλλοι.

Περιμένω απάντηση

michele είπε...

https://www.mononews.gr/agores/reuters-i-ellada-antli-2-dis-meso-idiotikis-topothetisis-me-dio-ellinikes-trapezes?id=809275

hippy είπε...

Η συγκυρία στα ομόλογα είναι εξαιρετική, πιθανολογώ όμως θα γίνει ακόμα καλύτερη με τις πλάτες της ΕΚΤ (ομόλογο 50 ετών με κουπόνι <1,20%). Πιθανολογώ-περιμένω μια 5-7ετή ομολογιακή έκδοση με κουπόνι περί το 0,50%, επιπλέον των 10 δις που έχουν δρομολογηθεί για φέτος, με αποκλειστικό στόχο την αποπληρωμή του ΔΝΤ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

hippy..αν την Κυριακή είχαμε εκλογές σίγουρα δεν θα ψήφιζα Μητσοτάκη.
Όσο και αν του πήγε καλά η πανδημία ειδικά στην πρώτη φάση στην δεύτερη τα έκανε λάθος.
Διαφωνώ σε πολλά. .
Αρνούμαι να μπω σε συμψηφισμο σε σχέση με τον Τσιπρα.
Πιθανότατα δεν θα πάω να ψηφίσω.
Κρατα όμως και αυτό γιατί έχει σημασία.
Ο Τσιπρας ήταν σε περιβάλλον μνημονιων με δεμένα χερια..ο Μητσοτάκης είναι σε περιβάλλον. .Τσοβολα δωστα όλα μιας και δεν έχει την θηλια του συμφωνου σταθερότητας. Όταν θα κληθεί να πάρει μέτρα θα πέσει άμεσα.
Αυτή είναι η εκτίμηση μου.
Τώρα τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές. .
Με τα έως τώρα δεδομένα θα κερδίσει με πολύ μικρή διαφορά και θα κυβερνήσει μετά από περιπέτειες ίσως και με τον Τσιπρα μαζι.
Υπάρχουν πολλά σενάρια πάνω σε αυτό. .
Υπάρχει όμως και πολύ πιθανό σενάριο να ηττηθεί με ραγδαία πτώση που θα έχει προσεχώς. .
Όπως βλέπεις ολα είναι πιθανά και απίθανα να γίνουν.
Το σίγουρο είναι πως η παγίδα που έχει στήσει ο Τσιπρας είναι μεγάλη και θα πέσει μέσα ο Μητσοτάκης. .μιλάω για την απλή αναλογική. .
Δεν θα μπορέσει ο Μητσοτάκης στις δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη να κάνει κυβέρνηση και εκεί θα έχουμε περιπέτειες.
Η πανδημία του στέρησε την δυνατότητα να έχει κάνει ήδη εκλογές και να είναι Καβάλα στο άλογο. .Τώρα πάει πέταξε το πουλάκι. .
Αυτή είναι η εκτίμηση μου..
Αν με ρωτάς εντελώς προσωπικά χωρίς να κοιτάζω γύρω μου τι θα ήθελα να γίνει. .σου απαντώ με ειλικρινια. .
Θα ήθελα να έχω την οικονομική άνεση που έχω και να έχουμε δεξιά κυβέρνηση μέχρι να σβήσει ο ηλιος..

hippy είπε...

Οπλαρχηγέ θα σχολιάσω μόνο τούτο...αφού ΔΕΝ θα πας να ψηφίσεις εσύ ο δυσαρεστημένος (ομοίως και ο περίγυρος σου που σκέφτεται παρόμοια) => ΔΕΝ επηρεάζεις το εκλογικό αποτέλεσμα => ότι γράφεις είναι εικασίες.

Έχω σαν πολιτική στην αγορά (και γενικότερα) να θεωρώ τους αντισυμβαλλόμενους εξυπνότερους από μένα και προσπαθώ πηγαίνοντας τοίχο-τοίχο (άμυνα) να μην τους δώσω την ευκαιρία να με νικήσουν.

Όπως σου είπα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αντίθετη από την εικόνα που προβάλλεις. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εσύ έχεις δίκιο και οι επαγγελματίες δημοσκοπιστές είναι άσχετοι? Κι αν συμβαίνει το αντίθετο?

Εξακολουθώ να σου προσφέρω ένα μικρό στοίχημα (1 μετοχή Tesla, Amazon ή όποια θες εσύ) για διαφορά μικρότερη του 4%. Εάν πιστεύεις σε αυτό που γράφεις put your money where your mouth is όπως κυνικά λένε οι αγγλοσάξωνες κερδοσκόποι.

Τόσο απλά.

(μην το πάρεις στραβά, μην με παρεξηγήσεις. Διαβάζω όλο τα ίδια και τα ίδια "αποκλειστικά" σενάρια όποτε έχεις διαβάσει λάθος την αγορά...να σου θυμίσω πως και το 2017, 2018 οι γνωστοί σου που ίσταντο ψηλά έβλεπαν πρόωρες εκλογές...έγιναν? Όχι. Σύρθηκε ο Τσίπρας μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τα απλουστεύεις πολύ τα πράγματα .
Μεγάλη συζήτηση θέλει.
Στα της αγοράς δεν έχω παράπονα.
Άσε τα στοιχήματα είναι νωρίς.
Για τις δημοσκοπησεις δεν θα πω κάτι. .
Η πιο πρόσφατη για τις εκλογές του19 έδιναν στον Τσιπρα 26%
Οι δημοσκόπησεις είναι όλες λάθος...στημένες.
Θα μου επιτρέψεις όμως να γράφω ότι νομίζω. .ας συμφωνήσουμε σε αυτό.
Καλό απόγευμα.

hippy είπε...

Στα λοιπά τι να σχολιάσω

-ότι πήγε καλά στο Μητσοτάκη η πανδημία? Ημαρτον. Και να΄ταν μόνο αυτή. Κι ο Ερντογάν, οι μετανάστες κι οι 7 πληγές του Φαραώ από κοντά. Που αντιμετωπίστηκαν νομίζω καλά.

-ότι Τσιπρας ήταν σε περιβάλλον μνημονιων με δεμένα χερια? Τον έσπρωξαν ή ο βλαξ μπήκε μόνος του με αλυσοδεμένους τους συμπολίτες του?

-Όταν θα κληθεί να πάρει μέτρα θα πέσει άμεσα? Πως, με πραξικόπημα? Μόνο αυτός θα πάρει μέτρα? Ο Γάλλος, Γερμανός, Ιταλός, Ιρλανδός δεν θα πάρει ή θα πάρει άλλα? Στο ίδιο σκάφος είμαστε.

Δεν έχει νόημα να γράφω, δεν έχεις διάθεση ν΄αλλάξεις άποψη ούτε φυσικά εγώ τη δική μου...οπότε καλό απόγευμα.

hippy είπε...

Γράφαμε ο ένας πάνω στον άλλο οπότε κρατάμε μόνο το "καλό απόγευμα" που συμφωνούμε χα χα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η πλάκα είναι ότι αν μας διάβαζε ο Μητσοτάκης θα αισθανόταν υπέροχα. ..ένας αριστερός τον θαυμάζει και ένας δεξιός τον κράζει. .
Δεν ξέρω βέβαια αν και οι οπαδοί τη ΝΔςέχουν την ίδια αποψη..χαχα.

austin είπε...

Hippy, ο ΟΠΛΑ, όπως και εγώ όπως και όλη η συντριπτική πλειοψηφία της πραγματικής οικονομίας είναι πονεμένη. Και είναι λογικές οι αντιδράσεις.

Για σκέψου, μετά από όλα αυτά που έχουν περάσει οι δημόσιοι υπάλληλοι ας πούμε ή οι συνταξιούχοι (άλλη κουβέντα γιατί και πως οι δημόσιοι και οι πρόωρες συντάξεις) πήγαινε και έλεγε:

Λόγω ότι κλείνουμε τα μαγαζιά και επειδη το ταμείο είναι μείον, κόβουμε τον μισθό του δημοσίου ή την σύνταξη κατά 30-40% ας πούμε. Τι θα γινόταν??

Και αν σου έλεγε σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ξέρεις, αν θες να σε βοηθήσω μπορείς να πάρεις τα κομμένα ως δάνειο!

Ωραία τα λέμε όλοι μας, από τον καναπέ μας. Και εγώ και ο ΟΠΛΑ και εσύ. Το θέμα είναι ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης, δεν βρίσκω και ότι καλύτερο σε χειρισμό τα άνοιξε κλείσει και πάρε δανεικα.

Γνώμη μου βέβαια γιατί εν μέρει έχω πληγεί, και ευτυχώς που η δουλειά μου δεν είχε σημαντική πτώση... Αλλά πάντα, η αιμοραγία "κρίσεων" τρώει περισσότερα από την υγιή εργασία. anyway. Σημασία έχει να είμαστε καλά και θα τα βρούμε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin ώρες ώρες κεντας.χαχα..

michele είπε...

Ρε γραφετε ο,τι θελετε, αλλα μην βαζετε να κανω πολιτική ανάλυση θα τα πω χειροτερα απο τον Ηλία χαχα
Καλο απόγευμα, παω να γραψω το αυριανοοοο αρθρο, νεο αίμα

hippy είπε...

austin έχεις δίκιο να αισθάνεσαι αδικημένος σε σύγκριση με τους διπλανούς σου. Στην πραγματικότητα βέβαια είσαι απλά άτυχος. Άλλο όμως αυτό, άλλο να πεις "ρε μπαγάσηδες έτσι για το γινάτι θα ψηφίσω συριζα" και τελείως άλλο να λες "θα χάσει τις εκλογές η ΝΔ" αγνοώντας την ελληνικη πραγματικότητα κι όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ως προς τους "προνομιούχους" -όντως-σε τούτη τη φάση συνταξιούχους τους τα "είπε" φιλικά προ 3ετίας ο Τζήμερος

"Αγαπητέ συνταξιούχε"

https://www.capital.gr/arthra/3190140/agapite-suntaxiouxe

Ως προς τον Διονύση Χιόνη και τη δραχμή τους τα είπε "γαλλικά" προ 3ετίας πάλι ο Τζήμερος

"Της μιας δραχμής οι άθλιοι εγκληματίες"

https://www.bankingnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/292242-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B6%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85.html


Αλήθεια βρε Μιχάλη, αυτόν γιατί δεν τον εντάσσεται στο βασικό κορμό?

Θανασης Κ είπε...

Η χθεσινή σας συζήτηση ήταν αρκετα παραγωγική...
χαίρομαι που σας διαβάζω κ προσπαθώ να μην μιλώ συχνά επειδή είμαι μικρότερος κ θέλω να μαθαίνω απο σας...

Η συμπεριφορά του αγαπητού κατά τα άλλα ΥΠΕΞ της Γερμανίας με γεμίζει με πολλά ερωτήματα...

hippy είπε...

"Όπως αναμενόταν, πολύ ενθαρρυντικά σήματα έστειλε στις αγορές η κατάθεση της νέας υπουργού οικονομικών Janet Yellen χθες στη γερουσία. Υποστήριξε ότι η νέα διοίκηση οφείλει να εκμεταλλευτεί τα εξαιρετικά ευνοϊκά επιτόκια προκειμένου να παρέμβει δυναμικά στην οικονομία αυξάνοντας περαιτέρω τη δημοσιονομική δαπάνη, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την αντιμετώπιση το διογκούμενου χρέους."

Καλημέρα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σας..
Αγαπητε hippy..
Χθες ειχαμε μια συζητηση για καποια θεματα..θα ελαγα πολυ ενδιαφερουσα..
Στο τελος ομως μου τα χαλασες..
Και εξηγουμαι.
Μας παρεθεσες αποψη- σχολιο-του κατα τα αλλα συμπαθη Θανου Τζημερου.
Γνωστες οι αποψεις του και ενδιαφερουσες..
Βεβαια κινουνται στην σφαιρα της τρομολαγνιας και ειναι ισαξιες των ιδεων Βαρουφακη ως προς το αναποδο..
Το πιο συνταρακτικο ομως ειναι πως εσυ ενας δηλωμενος αριστερος οπως μας εχεις πει..
παραθετεις τις αποψεις ενος αντιαριστερου γραφικου περαστικου πολιτικου; που εχει ενωσει δυναμεις με τον επισεις αντιαριστερο ακροδεξιο Κρανιδιωτη προσφατα..
Αυτο δεν προσθετει κατι στις ενδιαφερουσες αποψεις σου γενικοτερα..ισα ισα θα ελεγα πως τις υποβιβαζει..
Ο τζημερος κριθηκε απο τον λαο ως γραφικος-ανικανος να συγκεντρωσει ικανο ποσοστο για να εκπροσωπηθει στην βουλη..μην ζητας λοιπων απο τον Μητσοτακη να τον βαλει και στην κυβερνηση..
Καλημερα φιλικα.

hippy είπε...

Καθένας πρέπει να κρίνεται πρωτίστως με τις πράξεις του και δευτερευόντως με την σκέψη του. Δημοκρατία έχουμε δυνεπώς ελευθερία στην ιδεολογία. Το αριστερός-δεξιός για μένα είναι ετικέττες ασήμαντης αξίας, κάτι σαν το ολυμπιακός-παναθηναικός. Αντίθετα με το προοδευτικός-οπισθοδρομικός που απαντούν στην αξιολόγηση καθενός.

Μου αρέσει η ρεαλιστική σκέψη και η γραφή του Τζήμερου, όπως μου αρέσει η σκέψη και η γραφή του Στουπα άσχετα που πιστεύω ότι δεν έχει "αίσθηση" αγοράς.

Μια και το ξεκινήσαμε νωρίς "η καλύτερη πληροφορία (στην αγορά) είναι η σωστή σκέψη" αγαπητέ και η χειρότερη το βραχνό παπαγαλάκι δλδ "μου είπε υψηλά ιστάμενος...μου είπε κάποιος από μέσα...κλπ κλπ"

Απολύτως φιλικά

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δηλαδη θεωρεις βραχνο παπαγαλακι καποιους που Παρασκευη Μεσημερι γνωριζαν για τα καπιταλ κοντρολς..και σωστη σκεψη την δικη μου που Παρασκευη μεσημερι..τοτε..θυμασαι.. ελεγα παρε κιαλα γιατι ο Τσιπρακος συμφωνησε;
Παντα οι insiders..θα εχουν το πανω χερι..καινεμεις θα ακολουθουμε.
Οπου παιζονται λεφτα υπαρχουν κααι πουστιες.Αυτο εχω μαθει εγω.
Καλη η ορθη σκεψη..ορθωτερη η πληροφορια.

austin είπε...

Την καλημέρα μου.

Ίσως hippy να έχεις δίκιο, να νιώθω εγώ ας πούμε αδικημένος. Αλλά (θέλω να πιστεύω) ότι βλέπω την μεγαλύτερη εικόνα και όχι μόνο το τομάρι μου.

Και εξηγούμαι χωρίς πολιτικούς χρωματισμούς και ασχέτως μητσοτάκη, τσίπρα κτλ κτλ.
-Ευαγγελίζεται αυτός που κρατά το τιμόνι ότι κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Μπορεί να μην το βλέπει αυτό ο "πληττόμενος" και να πονάει και να τα βλέπει συνομωσιολογικά και υπερβολικά. Αλλά για την κουβέντα να το δεχτώ, ότι κάνει ότι καλύτερο μπορεί.
-Να δεχτώ λοιπόν, ότι στο πρώτο κύμα ο ιός ήταν άγνωστος, έκαναν σπασμωδικές κινήσεις, και όλα τα γνωστά.
-Να δεχτώ, γιατί ζω στο επίπεδο της λογικής (θέλω να πιστεύω πάλι) ότι ούτε να κάνει νέο μετρό μπορούσε για να αυξήσει τους συρμούς, ούτε λεωφορεία να πάρει, ούτε ΜΕΘ. (βεβαίως να δώσει λεφτά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορούσε, αλλά ας μην είμαι εριστικός)
-Οπότε...τι μένει για να περιορίσουμε την μεταδοτητικότητα, να κλείσουμε τα μαγαζιά. Να το δεχθώ και αυτό.

Ερχόμαστε λοιπόν σαν λαός, που μας έλεγαν στο πρώτο κύμα do it like the Greeks, να κάνουμε ΟΤΙ μας ζήτησαν αλλά κάποια στιγμή όταν τα έχασαν και τα κρούσματα ανέβαιναν, να μας κατηγορούσουν ΕΥΘΕΩΣ ότι για την αύξηση των κρουσμάτων φταίει ο λαός... Κάτι που υιοθέτησαν αμάσητο όλοι οι "λογικοί" ακροατές. Και μην μου πει κανείς για τα Corona Party, αυτά είναι πάρα πολύ λίγα.

Πάμε λοιπόν στο καλοκαίρι που ανοίξαμε και σας περιμέναμε. Γνωρίζουν οι αναγνώστες των μέσω που πήραν μπόλικα λεφτά, ότι το καλοκαίρι η Μύκονος, η Σαντορίνη, Η Πάρος κτλ ήταν τίγκα στα κρούσματα???? Ξέρουν ότι οι ξενοδόχοι εκεί συμβούλευαν τον κόσμο να προσέχει γιατί γινόταν χαμός απο κρούσματα και δεν τα ανακοίνωναν? Και μην με πείτε συνομωσιολόγο, αυτά είναι ντοκουμέντα!

ΕΚΑΝΕ ΤΕΣΤ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ?? Όχι, γιατί πάλι λένε οι ειδικοί, αυτό δεν γινόταν. Γιατί γίνεται βέβαια σε άλλη χώρα και όχι σε εμάς, πάλι δεν το καταλαβαίνω.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, αυτοί που είναι στο τιμόνι (διορθώστε με αν κάνω λάθος) δεν έχουν κάνει τίποτα πέρα από το κλείσιμο των μαγαζιών ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ, αφού το καλοκαίρι ήταν γεμάτο κρούσματα μα ανοιχτά, και την αστυνόμευση-μηνύματα-περιορισμοί. Κάνω λάθος??

Και ερωτώ, αφού με έκλεισες γιατί δεν γινόταν αλλιώς (και να το δεχτώ) γιατί με αναγκάζεις να πάρω δανεικά. Γιατί χρεώνεις όλη την Ελλάδα??

Και εκεί γιατί δεν γινόταν αλλιώς????

Γιατί πρέπει δλδ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ να πω ότι τα έκανε όλα καλά, όταν το πράγμα μπάζει από παντού. Και γιατί να πρέπει να συγκρίνω τι θα έκανε ο Τσίπρας και τι θα ψηφίσω μετά?? Στο τώρα ζω και ψάχνουμε να βρούμε το καλύτερο.

Όλα τα παραπάνω ξέρετε προσωπικά τι μου λένε (πέρα από τον ιό). ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ (κυρίως που βγήκαν δημόσια και μας κατηγόρησαν και για τα click away και άλλα που έχω αναφέρει, αλλά ας μην πλατιάσω άλλο)

austin είπε...

*Κατά το δοκούν γιατί είχαν αφήσει και τα κλαμπ ανοιχτά για τα early drinks-party χωρίς μάσκα (αυτό συμπεριλμβάνεται στη γελοιότητα).

michele είπε...

Παμε επανω νεα αναρτηση