Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

  X.A.A


                
           
 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ONLINE
ΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ...
Η πανδημική κρίση στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς έφερε την απότομη κατάρρευση των μετοχικών αξιών κυρίως λόγω του φόβου για την επόμενη ημέρα. Τρείς μετοχές  της μεγάλης κεφαλαιοποίησης του δείκτη FTSE/ΧΑ LARGE CAP, εμφάνισαν αποδόσεις που ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα αποτυπώνοντας την επιτυχία του επιχειρηματικού τους μοντέλου  και στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Δεν είναι τυχαίο πως όλες προέρχονται από τον κλάδο της ενέργειας και των κατασκευών. (Διαγράμματα)


158 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φοβάμαι ένα νέο lockdown σκληρότερο τόνισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Πνευμονολογίας Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης. Πρόσθεσε δε, ότι υπολογίζει, βάση μοντέλων, τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή να είναι περίπου 50-60 χιλιάδες, ίσως και περισσότερα.

Κατά την εκτίμηση του είναι πολύ κρίσιμη αυτή τη στιγμή η κατάσταση ενώ εξέφρασε την ανησυχία του ότι το πράγμα μπορεί εύκολα να ξεφύγει, καθώς «το ελατήριο τώρα ξεκινάει από πολύ πιο ψηλή θέση» δηλ. από τα 500-600 κρούσματα τη μέρα και όχι από τα 100 από τα οποία ξεκινούσε τον Οκτώβριο. Ο καθηγητής εξέφρασε επιπλέον την αγωνία του, ότι ενδεχομένως να δούμε πλέον και περισσότερες και πιο δύσκολες νοσηλείες.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΆΠΤΥΞΗ...
ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟ ΔΝΤ.

ArTaXiA είπε...

Χθες το βράδυ λοιπόν, αναλογιζόμουν το σύσκατο που συμβαίνει κάθε φορά που αναφέρεται κάτι που θίγει την κυβέρνηση, με συγκεκριμένα κοιμωμενα προφίλ "κλακαδόρους" να επιτίθενται στους συντάκτες σχετικών σχολίων. Προσπάθησα να ανακαλέσω το παρελθόν, όπου όντως το forum αυτό ήταν αμιγώς χρηματιστηριακό και οι συμμετέχοντες κατέθεταν απόψεις σε στενά ορισμένο πλαίσιο.

Και κατέληξα πως η μεταστροφή αυτή έγινε κατά την προεκλογική περίοδο τελών 2014, αρχών 2015. Ήταν τότε που ο νεοεισερχόμενος στην πολιτική σκηνή Τσίπρας θα μας χαλούσε το φαγοπότι που συγκεκριμένες οικογένειες μονοπωλούσαν για δεκαετίες. Αρκούσαν λίγες εβδομάδες διακυβέρνησης, ώστε ο αρχάριος ηγέτης ενός συνασπισπού που ορθώθηκε πολιτικά εκμεταλλευόμενος τα λάθη και την κακοδιοίκηση των προηγουμένων κυβερνήσεων αντί να καρπωθεί την επιτυχία, να φορτωθεί όλη την παθογένεια της διαπλοκής της εξουσίας.

Ο Τσίπρας ενόχλησε πρωτίστως επειδή δυνητικά θα μπορούσε να βάλει το χέρι στο μέλι, παρά για ο,τιδήποτε άλλο. Εξαπολήθηκε λοιπόν, μια πρωτόγνωρη επιχείρηση λάσπης με σκοπό τον πολιτικό αφανισμό του, ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα αποτελούσε απειλή για την επική μασαμπούκα που είχαν εδραιώσει με κόπο συγκεκριμένες παραδοσιακές οικογένειες πολιτικών στη χώρα. Το πρόσταγμα που ξεκίνησε από τα παραδοσιακά κέντρα εξουσίας, έφθασε ταχύτατα και στα κάτω πατώματα όπου τούτο δω το forum.

Και ενώ ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με τα δομημένα ομόλογα του Δούκα και τις λογιστικές αλχημείες του υπουργού Αλογοσκούφη, καθόλου δεν μας απασχόλησε η επιβολή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Πικραμμένου σε ένα δημοκρατικό έθνος, ο πολιτικός Τσίπρας κατέστη υπεύθυνος για όλα τα παρελθόντα, τα τρέχοντα και τα μελλούμενα ακόμη. Με τακτικές αναφορές του οικοδεσπότη, αλλά και άλλων, βρέθηκε επιτέλους ο ένοχος για όλα τα μνημόνια, το psi, την πτώση των δεικτών, το κλείσιμο των τραπεζών, τα capital control, την φτωχοποίηση, την ανεργία, την κλιματική αλλαγή, τη φαλάκρα και την ανδρική ανικανότητα. Τότε ήταν που αυτό εδώ το forum απόκτησε πολιτική αύρα, επειδή βεβαίως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κακός επειδή στερεί τους φίλους μας την πρόσβαση σε εξουσία, κοινοτικά κονδύλια και τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, κατά τα λοιπά, εάν ο Αλέξης Τσίπρας, ήθελε να προσχωρήσει στην παράταξή μας, με χαρά να του δώσουμε και καρέκλα και προνόμια, δεν είμαστε μοναχοφάηδες εμείς, άλλωστε εδώ ενσωματώσαμε πρώην ακροδεξιούς και τραμπούκους με τσεκούρια, σε έναν αρχάριο αριστερό που έγινε πρωθυπουργός από σπόντα θα κολλήσουμε;

ArTaXiA είπε...

Το θέμα είναι πως αυτός ο πολιτικός αέρας, παρέμεινε ως μέτρο σύγκρισης και μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διότι, βλέπετε, το πρόβλημα στη χώρα δεν ήταν ο Τσίπρας. Οπότε, όταν σε τακτική βάση κάποιοι εδώ που κατέκριναν τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σώπασαν με την έλευση Μητσοτάκη, ένα πελώριο "μα καλά μας δουλεύουν" άρχισε να πλανάται στον αέρα. Διότι, τα προβλήματά μας δεν λύθηκαν. Το χρηματιστήριο δεν πήγε ποτέ στις 1000 μονάδες. Η επιχειρηματικότητα δεν απογειώθηκε. Η ανεργία δεν κάμφθηκε. Ο λαός δεν επέστρεψε στην "κανονικότητα" και στην "αριστεία". Βασικά, δεν υπήρξε ποτέ ούτε κανονικότητα, ούτε αριστεία. Ήταν απλώς ένα αφήγημα που μια μερίδα σχολιαστών είχαν υιοθετήσει επειδή βόλευε.

Αυτοί οι σχολιαστές/παλαμοκροτητές αμοίφθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Κάποιοι έλαβαν δημόσια αξιώματα, κάποιοι άλλοι θέσεις ευθύνης, αμοιβόμενα πόστα, you name it. Εμείς, οι υπόλοιποι, οι απλοί πολίτες, που θέλαμε απλώς να κάνουμε την τίμια δουλειά μας, απομονωθήκαμε με απλές και συνοπτικές διαδικασίες, γιατί οι παραδοσιακές οικογένειες πολιτικών ξαναμπήκαν στα πράγματα και έπρεπε να αποκαταστήσουν τα στο μεταξύ χαμένα προνόμιά τους.

Και σταδιακά, απο σκεπτόμενοι πολίτες με νόηση, αποκτήσαμε την ταμπέλα των ψεκασμένων, Συριζοτρόλ, γραφικών, πολιτικά άσχετων, μυρωδιάδων, σκύλοι αμολήθηκαν στο κατόπι μας, επειδή γράφαμε τα αυτονόητα.

Κι όταν, διαπίστωσαν πως οι φωνές διαμαρτυρίας αντί να ελαττώνονται, πληθαίνουν, θυμήθηκαν όλοι πως αυτά δεν είναι θέματα για ένα "χρηματιστηριακό blog", ενώ ας πούμε το να βρίζει κάποιος τον Γιάνη τον Βαρουφάκη από τον Φεβρουάριο του 2015 έως το τέλος του 2018 εμπίπτει στα πλαίσια του "χρηματιστηριακού blog".

Και ξέρετε πού κατέληξα;

Πως σε ένα περιβάλλον υποκρισίας, ψεύδους και προσωπικών φιλοδοξιών, το να γράφει κάποιος το προφανές θεωρείται μεμπτό.

hippy είπε...

Καλημέρα

Αντρέα ΑΣΚΟυμεθα παρέα. Κι αφού ξεκίνησε η συζήτηση του φτηνού έχουμε και γράφουμε

ΑΣΤΑΚ

Ταμείο+διαθέσιμα = 78.659.045
Απαιτήσεις από πελάτες = 4.070.842
Μείον υποχρεώσεις = 343.194

ΣΥΝΟΛΟ 82.386.693 ή 5,90 cash ευρώ/μετοχή που στο ταμπλό κάνει 6,05 (εκεί αγόρασα 200 στο άνοιγμα το πρωί) δίχως να χρωστάει σέντσι.

ΑΚΙΝΗΤΑ (δωρεάν στην σημερινή αποτίμηση)

Την 30.06.2020 το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιελάμβανε 24 ακίνητα εκ των οποίων 23 βρίσκονταν στην Ελλάδα και 1 στη Βουλγαρία.Η λογιστική αξία του συνόλου των ακινήτων του Ομίλου ανέρχεται σε Ευρώ 36,97 εκατ. (αξία 2,65 ευρώ/μετοχή)

Όπως όμως μας πληροφορεί ο πολύ καλός δημοσιογράφος-αναλυτής κ. Κοτζαμάνης

"Υπάρχουν επαφές σε προχωρημένο επίπεδο, προκειμένου να λήξει συμβιβαστικά και με σχετικά θετικό τρόπο για την εισηγμένη η πολυετής δικαστική διαμάχη γύρω από το ακίνητο που κατέχει η εταιρεία στη Βουλγαρία"

"Ακούγεται" ότι έχει γίνει πώληση του βουλγαρικού ακινήτου με τιμή 20.000.000 (δεν το έχω όμως διασταυρομένο). Εάν όντως ανακοινωθεί τα στοιχεία αλλάζουν, τα μετρητά γίνονται 102,386 εκ. δηλαδή 7,30 ευρώ/μετοχή μειώνοντας φυσικά ισόποσα την λογιστική αξία των ακινήτων.

Μεγάλο μείον ότι το χαρτί έχει ασήμαντη εμπορευσιμότητα, δεν προτείνεται στους παίχτες αλλά στους οπαδούς του "φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι" καθώς είναι βαθειά υποτιμημένο. Κάποια στιγμή θα το "ανακαλύψει" κι ο μικρομέτοχος.


https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2038640/alpha-astika-akinhta-syzhta-me-funds-ton-kokkinon.html

Τα στοιχεία είναι από τις 6μηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της εταιρείας

https://www.astikaakinita.gr/files/%CE%95%CE%9E%CE%91%CE%9C_%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D_%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97_30_6_20.pdf

hippy είπε...

Δεν ξέρω πότε εσείς πήρατε είδηση την οικονομική πανώλη που ερχόταν στην χώρα μας. Εγώ το κατάλαβα όταν ο καβαλημένος βλαξ Γιάνης ανέφερε στη συνέντευξη του στον Χατζηνικολάου ότι έχει συμφωνήσει "δημιουργική ασάφεια" με τον Σόιμπλε. Πρέπει να ήταν τέλος Φλεβάρη/2015. Πάγωσα. Από την επομένη άρχισα σιγά σιγά να πουλώ τους ελληνικούς τίτλους και ν΄αγοράζω ξένες μετοχές κι ομόλογα μέσω της πλατφόρμας της Interactive Brokers.

Τι περάσαμε Θεέ μου. Ευτυχώς που τρόμαξε ο μικρός αντικρύζοντας τον γκρεμό κι έκανε την περίφημη κωλοτούμπα. Και μην ακούω πως δεν έκανε τίποτα. Έκανε τρία και καλά (έστω και σπασμωδικά). Κωλοτούμπα-Τσακαλώτος-Πρέσπες!!

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η hippy είπε...
Καλημέρα
Αντρέα ΑΣΚΟυμεθα παρέα. Κι αφού ξεκίνησε η συζήτηση του φτηνού έχουμε και γράφουμε
ΑΣΤΑΚ

Ηλιά , συμφωνώ σε όλα... είναι χαρτί για συνταξιούχους...
εγώ που είμαι νιάτο τσίμπησα 2000 Χ 2,40 ΙΝΤΕΚ & 2060 Χ 3,0596 ΚΕΚΡcoin...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Είπαμε βρε ΑΡΤΑΞΙΑ...κανονικότητα είναι αν φοράς γραβάτα. .ξέρεις καλά Αγγλικά και Γερμανικά...
Ποιος ασχολείται με ανεργία και ύφεση;
Μόνο οι γραφικοί. ..
Αυτά συμβαίνουν όταν οι λίγοι πιστεύουν πως η κανονικότητα περιστρέφετε γύρω από μετοχές. .μερίσματα. .και αναλύσεις.
Βέβαια άλλο κανονικότητα και άλλο πραγματικότητα..και ποιος μετράει και ορίζει την κανονικότητα; κάποιος θα μου πείτε που θεωρεί κανονικό το προσωπικό τού όφελος αδιαφορώντας για το γενικό σύνολο. .
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην κανονικότητα και να αφήσουμε την μετριότητα.

Andreas D. είπε...

Peter,

GameStop Corp. (GME)

147.98+71.19 (+92.71%)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ερώτηση. ..
Ήταν βλαξ ο Βαρουφακης όταν μίλησε για ευρωομολογο για την αντιμετώπιση της κρίσης τότε. .και όλοι τον χλευαζαν;η ήταν 10 χρόνια μπροστά?
Γιατί αν κρίνουμε από την αντιμετώπιση της πανδημίας..όλοι στο λεφτοδεντρο έτρεξαν για να καλύψουν την χασούρα και όχι στα παγκόσμια μνημονια.
Οπότε για μένα ήταν γάτος. .και ας τον κατεκρινα τότε.

hippy είπε...

ΑΝΤΡΕΑ μου λυπάμαι, πάλι θ΄ακούσεις τα σχολιανά σου απ΄την κυρά σου το βράδι στο σπίτι. Τα tips οι επαγγελματίες τα πουλάνε, δεν τα δίνουν τζάμπα χα χα χα

😊😎

μπαρμπαλιας είπε...

Η.,
φιλε εσυ τη γλυτωσες απο τον ηλιθιο οικονομολογο...
εγω δυστυχως ΔΕΝ ...
εχω το γραφημα εποχης για να τον θυμαμαι οσο ζω.

ArTaXiA είπε...

Οπότε ΟΠΛΑ βλέπεις πως το θέμα δεν είναι οι πολιτικές συζητήσεις. Το θέμα είναι ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΣΥΖΗΤΑΣ.

Είδες πως η εμβόλιμη αναφορά στον Γιάνη, δημιούργησε μια σύμπνοια στο κοινό;

Συμπέρασμα #2

Είναι ευπρόσδεκτη η πολιτική κουβέντα, όσο δεν θίγει την κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό.

Εδώ λοιπόν κολλάει περίτρανα το #ΝΔΞΕΦΤΙΛΕΣ

μπαρμπαλιας είπε...

0,85% επιτοκιο το δεκαετες με προσφορες 22δις...και η μαλακια ξεψυχαει

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν θα πάρουμε μπάρμπα και τα 22 δις γιατί οι αγορές θα καταλάβουν τότε ότι τα έχουμε ανάγκη. .ενώ εμείς δεν τα έχουμε. ..αλλά έχουμε τα δύο δις. ..Οπότε θα πάρουμε τα δύο δις. .και αυτοί δεν θα καταλάβουν ότι θέλαμε τα 22 δις..και τότε εμείς θα έχουμε καταφέρει να μην πάρουμε τα δις τα22 αλλά μόνο τα δύο.
Γιαυτό. ..

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ.

austin είπε...

Καλημέρα. Θα σημειώσω ότι τα χθεσινά ήταν θλιβερά.

Για τους σχολιαστές που απλά έβαλαν τις ανόδους ξένων μετοχών, σε περίπτωση που τα αναφέρουν με ειρωνεία, απαντώ κάτι το οποίο έχει ξεχαστεί από τους περισσότερους εδώ μέσα.

Όντας χρηματιστηριακό μπλογκ (που ναι μεν ξέφυγε ο Αρταξία χθες, αλλά έχει δίκιο οτί εδώ μέσα το ΕΙΧΑΜΕ κάνει κραχτήριο του ΣΥΡΙΖΑ και λέγαμε ότι τα στραβά των επόμενων θα τα λέμε πάλι) οι προτάσεις μετοχών, επιλογών, αγορών/πωλήσεων είναι ελάχιστες.

Είναι πολύ λογικό να είναι ελάχιστες γιατί στο ΧΑΑ είτε μπλέκεις με χαμηλή εμπορευσιμότητα είτε πρέπει να είσαι longterm για μερίσματα.

Έτσι λοιπόν, αυτός που θέλει να βαφτίσει τον ευατό του "επενδυταρα-κερδοσκόπο", είναι τουλάχιστον γραφικό να μιλάει για το ελληνικό ΧΑΑ όταν στο αμερικάνικο γίνεται ο κακός χαμός.

Αν από την άλλη, νιώθει ικανοποίηση με το ελληνικό και πολύ περισσότερο να ειρωνεύεται βάζοντας δήθεν κινήσεις ξένων...στην ελλάδα είμαστε, ο καθένας λέει ότι είναι κάτι και αυτό είναι αρκετό

ArTaXiA είπε...

Εγώ πάλι θα σημειώσω "στα σχόλια με σημασία" τις τιμές των τραπεζών τώρα.

ΕΤΕ 1,894
ΠΕΙΡ 0,91
ΑΛΦΑ 0,7488
ΕΥΡΩΒ 0,5526

Ένα μπράβο στους επενδυταράδες και τις επιλογές τους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η πρόταση αγορων ήταν προχθές
Αλφα 0.78
Ετε 1.971
Γιουρομπ. 0.560
Πειραιώς. .0.948.

Κατά τα λοιπά αιτία της βουτιάς σήμερα είναι η εμπλοκή στις συζητήσεις Άστρα ΕΕ..χτες η ΑΣΤΡΑ ΟΠΩΣμαθαμε είχε άνοδο 0.92%
Καλά το πατε..δώστε πονο..

Αλλά να το πω απλά. .βρε ερασιτέχνες παιχτε ταζετε ανοδους όταν σε εξέλιξη είναι τέτοια θέματα ανοιχτά και έχετε την ψευδαίσθηση πως με τον Μητσοτάκη θα πάμε μπροστά;
μπράβο και παλι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Άκου τωρα...έχουν δώσει λεφτά μπροστά στις εταιρείες για εμβόλια. ..Η εταιρεία τα δίνει αλλού. .και γίνεται το μπάχαλο. .
Ερώτηση. ..ρητρες υπάρχουν; Τι λενε;
Ρητρες υπάρχουν και στις κουριερ για ένα δέμα. .εδώ δεν θα το σκέφτηκαν. ..
Πάμε παρακάτω. ..
Πιστοποιητικο εμβολιασμού λέει ο Μήτσο. ..μπράβο μπραβο..και ποίοι θα το έχουν από τον άλλον μήνα για να ταξιδέψουν και να κάνουν τζίρο στον τουρισμό? Αυτοί που δεν θα το κάνουν; ταξιδεύουν αυτοι;
Και χωρίς πάλι τουρισμό πως θα βγάλουμε μανυ;
ΑΥΤΆ ΤΑ λαμβάνετε υπόψιν σας όταν λέτε 1.000 και 1200 μοναδες;
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. .έχουμε Μητσοτάκη. .άρα αγοράζουμε φουλ..
OK..

streetboy είπε...

Όλο μπουρου μπουρου είσαι ρε όπλα και μετά παραπονιεσαι ότι δεν συμμετειχες στην τελευταία άνοδο... Εμ βέβαια το μυαλό σου είναι να γράφεις στην ελεύθερη γνώμη για το μητσοτάκη (μεταξύ μας γράφε όσο θες δε με πειράζει χαχα.. ).... Δες και λίγο ταμπλό συμβαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα....

μπαρμπαλιας είπε...

στο 677 εχει γκαπε να κλεισουμε;;;
ρε τι τραβαμε με τους στραβογαμιαδες και τις μηδεποτε στηριξεις τους

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ταμπλό θα ξαναδώ όταν πιάσουμε πάτο.

μπαρμπαλιας είπε...

ετσετερα ετσετερα μαλλον την πατας με τις τραπεζες .δε βλεπω πατο μονομια μανια πωλησεων.

Ανδρεεεε
ο αλλος εγραψε οτι μετα τις 14.00
θα τριβουμε τα κωλαρακια μας .το διαβασες;;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όταν τα μουαγιεν είναι σε κοντινες τιμες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα καψίματος κεφαλαίου.
Κατά τα λοιπά εύχομαι να πάνε όλα καλά.

austin είπε...

Επειδή έχουμε κοκκοραμαχίες, για να είμαστε ειλικρινείς, στα επίπεδα εδώ κοντά αγόραζε κανείς αν πιστεύει ότι η μαυρίλα έχει μείνει πίσω.

Οπότε ναι μεν μπορεί να χώνεται, αλλά δεν είναι και εντελώς άκυρο να παίρνεις εδώ γύρω.

μπαρμπαλιας είπε...

ναι Γιωργη η στηριξη 750 ειναι φοβερη,την τρεμουν οι σορτεδες

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με λίγα λόγια όταν π.χ. έχει μια μετοχή με αγορά 1 ευρώ και αγοράζεις ξανά στο -3% δεν προσθέτει κάτι εκτός του πιθανού εγκλωβισμου νέου κεφαλαίου. .
Πόσο δε μάλλον όταν απέχεις μόνο 3% από το αρχικό σου ποσό και πιστεύεις στην μετοχή ( αλώστε γιαυτό την πηρες)
Αντιθέτως μακρινό μουαγιεν άνω του 10 και 20% έχει αξία όταν και πάλι πιστεύεις ότι θα πάρεις πίσω τα λεφτά σού από χαρτί αξιόπιστο. ..αν το χαρτί είναι μουφα αρπαζεις την χασούρα έγκαιρα και πας αλλού.

austin είπε...

https://invst.ly/tlndi

Εδώ όλα τα λεφτά! Αν σπάσει ο αμερικάνος κάτω τη σφήνα και ΕΝΩ είναι να μιλήσει η γέλεν...τρεχάτε να φεύγουμε

Andreas D. είπε...

Μπάρμπα, δεν το έχω διαβάσει...

DK είπε...

κ. Hippy τα σχόλια στο άρθρο για την ΑΣΤΑΚ που παραθέτετε τα είδατε?

--
Οχι αλλο κάρβουνο • 5 μήνες πριν
Το γηροκομείο της Αλφα Αστικα ακίνητα έχει γεμίσει συνταξιούχους. Που ακούστηκε εταιρία ακινήτων να κρατάει με σχεδόν μηδενική απόδοση 80 εκ ευρώ. Σε κάθε άλλη εταιρία ο βασικός μέτοχος θα τπυς είχε ξηλώσει. Στην Αστακ απλά έχει βάλει το χερι στο ταμείο ως μέτοχος τπυ 90+% και κρατάει τα χρήματα στην τραπεζα τπυ. Κανονικά η επιτροπή κρφαλαιοαγορας έπρεπε να την είχα αποσύρει την μετοχη. Ούτως η αλλιώς είτε υπάρχει είτε όχι η μόνη διαφορά είναι η «σύνταξη « που δίνει στην αδρανή διοίκηση της.


κοστας45
Απατεώνες !
Ροκανίζει συστηματικά εκεί μέσα ένα ολόκληρο σύστημα...
Έτυχε να ενδιαφερθώ για 2 ακίνητα που εκποιούσαν με πλειοδοτικό...και τα είδα όλα τα τρικ (εύκολα και γρήγορα) ...τελικά τα πήρε μισοτιμής ένας πελάτης της άλφα με μεγάλα δάνεια...και τα έσπρωξε στην αγορά εντός εξαμήνου...μοιράζοντας τα ανάλογα στο σύστημα...
--

Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι η Alpha θα μπορούσε να πάρει όλα τα μετρητά πίσω με επιστροφή κεφαλαίου και ίσως κάποιο μικρό μέρισμα και η μετοχή να μείνει στα ίδια επίπεδα (λόγω ακινήτων, p/e, και αλλαγή τάσης). Σε αυτή την περίπτωση και μετρητά θα έπαιρναν να τα δώσουν σε δάνεια κλπ και η αξία θα έμενε ως έχει στις λογιστικές καταστάσεις. Είναι απορίας άξια γιατί δεν το κάνουν, οπότε ίσως κάτι άλλο να βρωμάει...

μπαρμπαλιας είπε...

εκεινος ο Τσάμπης ΖΕΙ;;;;;
οποιος γνωριζει κατι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Desunt. ..ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. .
ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ βρίζεις.
Οπότε ας πούμε πως το κουραμπιες και το παπατρέχας ήταν μια άστοχη τοποθέτηση σου.
Αυτά για να ξηγιωμαστε καθαρά.
Κάνε όση κριτική θες..τα υπόλοιπα άστα για να τα λέμε και ωραία.

μπαρμπαλιας είπε...

τα αμερκανικα φουτούρες ειναι -1%
αφου εχουν ξεσκιστει στο απ.
εδω τα χαλια στο ταβλε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

VIX +18.5%

austin είπε...

Μπάρμπα είδες το Link??? όλα εκεί παίζοντα. Αν σπάσει κάτω, θα είναι πολύ απότομα τα πράγματα. Οι πιθανότητες επειδή έχουμε και αποτελέσματα και γελεν είναι προς το να το σώσει... αλλα θα δείξει

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Άσε τα μελομακάρονα και κοίτα το ταμπλε.
Πλησιάζει η τρίτη αγορά?
Αυτά πες μου.

Andreas D. είπε...

Peter,

το Πασχα των καθολικών?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αλλά να τα πούμε ωραία. .
Δηλαδή γιατί εγώ να σε πιστέψω βρε φίλε όταν μου λες προχθές αγορές σε όλες τις τραπεζες..μου δίνεις τιμές. .
Οπότε σε ανοδικό την άλλη μέρα είσαι μαγκας...
Σε πτωτικο μου λες αγοράζω και άλλα. ..και σε νέο πτωτικο αγοράζω και άλλα. ..και συνεχίζω εγω...αγοράζω μέχρι ο ήλιος να βγει από την θάλασσα. .κάποια στιγμή θα γυρίσει και πάλι μαγκας..
Αυτό μου λες?
Εγώ δεν θα διαφωνήσω καθόλου.
Αλλά κάτι ακόμα. .αγορά σε όλες τις τράπεζες. .γιατί. .για αντιστάθμιση κυνδυνου?και γιατί δεν τα εχωνες όλα τα μανυ σε μια να καταλάβω την μαντεψια..
Αυτά θέλω να λέμε. .
Να δω πως σκέφτεται κάποιος. .και εγώ κάποια στιγμή να σου πω τα δικά μου..

Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτες και επενδυτές! Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, να πούμε ότι οι κ. ΟΠΛΑ και ArTaXiA είχαν κτυπήσει το κούδουνα κινδύνου. Σε κάθε περίπτωση, σιγά-σιγά προσεγγίζουμε σε σημεία/επίπεδα κλειδιά, οπότε τυχόν πτωτικές αποκλίσεις και υπερβολές ή και συνδυασμός αυτών των δύο, προσφέρονται για βραχυπρόθεσμα παίγνια. Μπάνκιες εκ του μακρόθεν, αμα δω καμιά ευρωβ στα πέριξ του 51 το ξαναβλέπουμε.

Κ. Hippy είμαστε μαζί στον κλάδο, αλλά εστιάζουμε σε διαφορετικό εκπρόσωπο του. Προσωπικά βρίσκω ενδιαφέρον το πλάνο ανάπτυξης logistics στην περιοχή Μαγούλας-Μάνδρας μιας νεαρότερης θυγατέρας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ας πούμε. .είχαμε πριν μια ώρα πτώση έως- 2.50%..έκανε γύρισμα στο -1.80 και ξανά νέο χαμηλό χαμηλότερο τώρα. .Αυτό πως το διαβάζεις. .τι δειχνει..για να ακούσω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Lorac την γιουρομπανκ θα την πάρουμε κοντά στο 0.35.

Lorac είπε...

ΟΠΛΑ step by step. Ας κάνει πρώτα το πρώτο πέρασμα στα 51, να πάρει το στοπ των τελευταίων λονγκ και μετά (και τότε) την ξαναβλέπουμε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η και καθόλου άμα μυρίζουν αυξήσεις.
Μετά τις αυξήσεις και καθαρές δουλειές. .

Lorac είπε...

ΑΜΚ άλλες προηγούνται, αλλά και εκεί θέλει καλό κλίμα, που για την ώρα δεν υπάρχει.

ΑΡΤ είπε...

Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Η και καθόλου άμα μυρίζουν αυξήσεις.
Μετά τις αυξήσεις και καθαρές δουλειές. .

27 Ιανουαρίου 2021 - 3:50 μ.μ.

////////////////////////

Για να κερδισεις ενα 10% ολο αυτο ????

ArTaXiA είπε...

Πάντως -μιας και είναι και ο φίλος Lorac εδώ- θα επαναλάβω πως το να σορτάρεις την πρώτη και την δεύτερη αγορά, και μάζεμα στην τρίτη αγορά του ατάλαντου, εξασφαλίζει κέρδος με επιτυχία 100%.

Ελέγξτε το κι εσείς!

Lorac είπε...

ArTaXiA μόλις διάβασα πολύ αβανταδόρικη έκθεση της UBS για ΜΟΗ και θυμήθηκα εκεί στα 8 ευρώ τι γινότανε. Όπως πάντα όλα κρίνονται εκ των αποδόσεων. Πάντως και εγώ όταν με ενδιαφέρει κάποια και την έχω μελετήσει κάνω τμηματικές αγορές (όχι μουαγέν, αλλά προγραμματισμένες σε συγκεκριμένα σκαλοπάτια) και μετά υπομονή.

ArTaXiA είπε...

Συμφωνώ, αλλά υποθέτω τα σκαλοπάτια σου δεν απέχουν 3% μεταξύ τους, κι όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι, δεν πας να αγοράσεις όλον τον κλάδο σαν μερικούς μερικούς. Επιλέγεις, εκείνη την εταιρεία που εσύ θεωρείς καλύτερη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΑΡΤ όταν δεν ξέρεις τους όρους και την πιθανή βουτιά που θα κάνουν. .συν ότι θα χρειαστούν και μετρητά. .γιατί να είσαι μεσα?

ΑΡΤ είπε...

ΟΠΛΑ...Αν εχω καταλαβει καλα απο τα γραφομενα σου σου αρκει μια αποδοση της ταξεως του 10-20% ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΑΡΤ εγώ έχω ξαναπεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις μου αρκεί και μια απόδοση χαμηλότερη από 20 και 10%..

austin είπε...

Σπάμε κάτω στον Αμερικάνο για την ώρα.

μπαρμπαλιας είπε...

ρε τη ΜΙΓαρα ...παει χερι ποδι την ΑΡΦΑρα

austin είπε...

Έσπασε η αμερική, φεύγει καρφί, αναμένουμε δηλώσεις και βλέπουμε κλείσιμο.

Λέτε και να τέλειωσε το πάρτι?/??

austin είπε...

Ξαναμπήκε ο Αμερικάνος στην γραμμή...Ενδιαφέρουσα η μέρα.

hippy είπε...

Κύριε DK καλησπέρα, ευχαριστώ θερμά για τα σχόλια. Ότι λέτε για τα ΑΣΤΑΚ είναι ορθό. Η μητρική Alpha εκμεταλλεύεται (προς το παρόν) τα μετρητά. Πήγα πρόπερσι στη ΓΣ, ήταν κι ο κύριος Κοτζαμάνης που ανέφερα. Μέχρι να πω καλημέρα και δυο κουβέντες στο Στέφανο τα θέματα διαβάστηκαν και ψηφίστηκαν σχεδόν ακαριαία. Όλη η διαδικασία, 8 θέματα στην ΓΣ σε 10 λεπτά max. Είχα ερωτήσεις για το ακίνητο στη Βουλγαρία*...δεν πρόλαβα, σηκώθηκαν απ΄το έδρανο. Το μόνο που κατάφερα ήταν με πολύ επιμονή και με 6μηνη καθυστέρηση να μου στείλει ο υπεύθυνος μετόχων-τότε-κ. Ζαπάντης ένα κατάλογο με τα ακίνητα της εταιρείας.

Πέρσι λόγω της πανδημίας δεν πήγα. Φέτος θα πάω και θα είμαι προετοιμασμένος. Επενδυση με προβλήματα ναι, Φόλα όμως όχι. Έχω καλούτσικη θέση λίγο κάτω απ΄το 6ευρο, ευτυχώς δεν έχω οικονομικό πρόβλημα, τα νύχια να μου βγάλουν κάτω απ΄τα €7,90 ΔΕΝ τους τα δίνω (καθαρή αξία μετοχής περίπου €9,80)

* https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1445606/dikastikh-peripeteia-gia-thn-astak-sth-voylgaria.html

DK είπε...

κ. Hippy ευχαριστώ εγώ πολύ για τις πληροφορίες που δίνετε. Και εγώ έχω θέση στην εταιρία και μάλιστα ήταν να πάω και στην συνελυση φέτος. Μάλλον είδαν ότι θα πήγαινα και άλλαξαν την μέρα τελευταία στιγμή (και ερχόμουν από εξωτερικό - και για άλλους λόγους βέβαια). Στην επόμενη συνέλευση πρέπει να τους την έχουμε στημένοι από μαζί χαχα

hippy είπε...

"Ο Lorac είπε...

Κ. Hippy είμαστε μαζί στον κλάδο, αλλά εστιάζουμε σε διαφορετικό εκπρόσωπο του. Προσωπικά βρίσκω ενδιαφέρον το πλάνο ανάπτυξης logistics στην περιοχή Μαγούλας-Μάνδρας μιας νεαρότερης θυγατέρας."

Αγαπητέ φίλε με αδικείτε. Η εταιρεία είναι στις επιλογές μου δίπλα (στα ΣΧΟΛΙΑ με ΣΗΜΑΣΙΑ), με σημαντική θέση στο χαρτοφυλάκιο όπως και η μητέρα της. Γνωρίζω τις επενδύσεις και το πλάνο ανάπτυξης logistics στην περιοχή Μαγούλας-Μάνδρας. Θεωρώ μεγάλο ατού την έμπειρη καπετάνισσα που πήραμε μεταγραφή απ΄την ΛΑΜΔΑ ακινήτων. Μικρό (νομίζω) πρόβλημα η αγορά των 3 μικρών ξενοδοχειακών μονάδων που πέρσι φυσικά υποαπέδωσαν, λιγότερο φαντάζομαι φέτος, καθώς και το σχετικά μικρό προσδοκούμενο μέρισμα για τούτη τη χρονιά. Από του χρόνου όμως....

austin είπε...

Ολα αυτά τα τιναγματα που κάνουν μετοχές πεθαμένες στο αμερικανικό που είναι δίπλα σορταρισμενες, σε συνδυασμό με όλους τους μικρούς που λένε αγοράζουμε μετα μανίας δεν θυμίζει λίγο 99??

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin θα έχουμε Λοκ νταουν?

Lorac είπε...

Κ. Hippy ωραίο info, διότι αυτή τη στήλη "ΣΧΟΛΙΑ με ΣΗΜΑΣΙΑ" δεν την είχα προσέξει!! Οπότε συμπορευόμαστε! Γενικά με ενδιαφέρον οι 12 επιλογές σας. Νομίζω θα πρέπει να ψάξουμε πια θα τοποθετηθεί καλύτερα στην 5g εποχή και εκτιμώ ΔΕΝ θα προέρχεται από την κατηγορία των αμιγώς πληροφορικάριων. Μια που έχετε στην 12αδα πάντως κάνει joinst δράσεις στη Σαλόνικα, αλλά εκεί για την ώρα παίζει και άλλο παίγνιο με τις καλόγριες και πιέζεται ως χλωρό ανάμεσα στα ξερά!!

Κ. Desunt Cetera είπε...

αν δίνει πιστοποίηση, να έχω και καδράκι στην "ακαδημαϊκή γωνιά" στο γραφείο μου, ναι θα το σκεφτόμουν σοβαρά! Με ενδιαφέρει το πεδίο "πως θα σορτάρω παραφουσκομένες διεθνείς αγορές που κάνουν ράλι 99"

austin είπε...

Καρα εφυγε από την σφηνα... δεν έχω ακούσει ακόμα τι είπε η γελάν, αλλά τζουφιο θα ηταν

Andreas D. είπε...

https://www.mononews.gr/agores/se-pia-chartia-i-stirixis-katerrefsan-san-chartinos-pirgos-pou-parapempi-i-nea-voutia-tis-agoras

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Andreeeeee.....καλημερα..
Καλημερα σε ολους..
Με προσοχη διαβασα τι γραφει το παραπανω ποστ που εκανες.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα ΟΠΛΑ,

εσένα σκεφτόμουν όταν το διάβασα!!

χαχαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ακου φιλε..δεν χρειαζετε να εισαι γκουρου για να προβλεψεις αυτα που γραφει..απλη αναγνωση δεδομενων θελει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο πυργος που καταρεει στην φωτο μειαζει με πυργο ελεγχου εναεριας κυκλοφοριας..το επιασες;
Εγω ρωτησα χθες..τουρισμο θα εχουμε;θα εχουμε ναι..το θεμα ειναι τι ταμειο θα κανουμε..και τι μεσο θα χρησιμοποιουν οσοι θα ερθουν.

Andreas D. είπε...

ΟΠΛΑ,

τα χαρτιά της πληροφορικής θα αντέξουν?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φυσικα..ειναι διαμαντια.αλλα μεσα στο γενικο κακο θα επηρεαστουν.ΑΛΛΑ με το μελλον δεν πας κοντρα.

austin είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/28-1-kryvei-chrysafi-gia-mytilinaio-kai-tenerga/

Εδώ λέει ότι η ΑΜΚ της πειραιώς φταίει για το νέο ξεπούλημα. Η άλφα αισιώς πάνω από 30% πτώση από τα τοπικά ψηλά...

Κλασσικά εικονογραφημένα, λέει για τενεργα και μυτιλο. Όπως είπε ο hippy, δεν πουλάμε ποτέ!

austin είπε...

https://invst.ly/tm2cs

Απλά τα πράγματα...Στο στραβό κλίμα σέρνει τον χωρό των ΑΜΚ η πειραιώς, δεν θέλει πολύ το ΧΑΑ να ξεπουλιέται!

Μία ακόμα ευκαιρία του αμερικάνου σήμερα, να αντιδράση δυνατά, αλλιώς θα έχουμε συνέχεια

austin είπε...

Κλείνοντας τα πρωινά σχόλια, θα ήθελα να σημειώσω (μιλώντας περισσότερο για εμένα) ότι ΜΟΝΟ σε σχέση με το ΧΑΑ η πολιτική συζήτηση/ τυφλή πίστη που εναγωνίως προωθείται από τα μέσα κάνει κακό στην "κερδοσκοπική στρατηγική"

Να μην τα ξαναλέμε, εξαιρούνται οι σοβαρές μετοχές που είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ.

Κατά τα άλλα, η τόσο μα τόσο καλή εικόνα που θέλει να περαστεί (δεν μιλάω για το μπλογκ προφανώς) από τα μέσα, από τους οίκους, με ΜΟΝΟ θετικά δημοσιεύματα, τιμές στόχους, Ηρακλήδες και Ελευθερίες κτλ κτλ, φορτώνουν τα τραπεζόχαρτα στον κοσμάκι.

Τελειώνοντας, πριν τον ιό περιμέναμε και δεν πουλάγαμε για την αλλαγή σελίδας, τώρα στην αντίδραση περιμένουμε τα λεφτά την ευρώπη τα εμβόλια και τις...τραπεζικές αλχημείες αλλά προφανώς η κατάσταση είναι άλλη. Έτσι λοιπόν, είχαμε ένα μήνα πολύ ωραίο για να γλυκάνουμε 1,5 χρόνο!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δηλαδή η ΑΜΚ της Πειραιώς φταίει.
ΟΚ.

Andreas D. είπε...

Μπάρμπα,

26/01 ο φίλος σου αναρωτιόταν:

Χρηματιστήριο: Η ώρα των long;

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημέρα σε όλους! Τεχνικη ανάλυση μονο με τους κινητους, δεν γινεται ( διαβασα το αρθρο που εβαλε ο Ανδρεας)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καρμπόν μπαρμπα.
Κάποιοι την κάνουν με τροπο.

austin είπε...

Μαζεματάρα! Καλό αυτό! Αν πίστευαν οι επενδυτάς ότι πάμε σε σκάσιμο φούσκας δεν θα το μάζευαν εδώ.. μπακάλικη λογική βεβαίως

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin..
Είμαστε 100 μονάδες κάτω από το υψηλό του..και ακόμα δεν εβηξε ο Αμερικανός.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η Μιγα βρε.

Μανώλης είπε...

Καλημέρα σας κύριοι.FTSE...1715 έδωσε ο καλλιτέχνης,1718,82 έκανε χαμηλό προς το παρόν."Τα του καίσαρος τω καίσαρι".Ας ελπίσουμε να κρατήσει...

Lorac είπε...

Καλλιτέχνης αφού... Καλησπέρα σας!! Φτάσαμε και στο 51 στη ευρωβ συνοπτικά και ήδη είμαστε στο +7% καθαρό. Καθαρές δουλειές λοιπόν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το έχει δώσει στο δίπλα πριν 3 μέρες. .

Μανώλης είπε...

Αγαπητέ Desunt Cetera,το νούμερο αυτό δώθηκε πρόσφατα.Πριν δυο τρεις μέρες.Τώρα πού δώθηκε θα σε γελάσω!Μπορεί και στο Soltrade.Την καλησπέρα μου.

austin είπε...

Εμ.. να ήταν και η πρώτη φορά που λέει από πριν τα νούμερα και να τα πιάνει, να πω...ναι βρε αδερφέ έχετε δίκιο να του την πέφτετε!

Αντί λοιπόν, να έχουμε "μασημένη τροφή" και να βάζουμε ένα alert αντί να ξεροσταλιάζουμε πάνω από την οθόνη, ασχολείστε να του την λέτε, να βγαίνουν οι παρατρεχάμενοι μόνο όταν μιλάει κτλ κτλ.

Αλλά στο Ελλάντα βλέπετε... το μόνο που μας νοιάζει είναι το ΕΓΩ μας. Δεν πειράζει, όλα καλά!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κύριε Cetera.ερωτηση.
Γιατί δεν πήρατε την θέση σας το πρωί που ήταν όλες στο μειων πολύ %.
Πιστεύετε ότι στις δημοπρασίες θα βρείτε καλύτερα νουμερα?
Ευχαριστώ.
(Μας έφαγε η Ευγενια σήμερα χαχα..)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://www.zougla.gr/greece/article/panekpedeftiko-silalitirio-sto-kentro-tis-a8inas-1890142


Καραντίνα μέχρι σβήσει ο ήλιος.

hippy είπε...

"Ο/Η austin είπε...
Μαζεματάρα! Καλό αυτό! Αν πίστευαν οι επενδυτάς ότι πάμε σε σκάσιμο φούσκας δεν θα το μάζευαν εδώ.. μπακάλικη λογική βεβαίως

28 Ιανουαρίου 2021 - 12:22 μ.μ."


Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βιάζομαι...συχνά έχουμε σφαγή σόρτηδων...προς τις 3.30 θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Βέβαια δεν με πολυαφορά καθώς αφορά κυρίως τους τραπεζοπαίχτες...

hippy είπε...

σωστότερη διατύπωση..."συχνά οφείλεται σε κλεισίματα σόρτηδων"

Μην προκαλούμε (όπως οι καταστροφολάγνοι) κιόλας ...σπεύδε βραδέως

ArTaXiA είπε...

Έλα Vlaso. Για να δούμε και τα δικά σου τώρα.

https://imgur.com/a/xMH6ZhL

austin είπε...

vlaso... αυτό είπα! Δεν τα βλέπουμε γιατί τα έγραψε αλλού. Από τον Μανώλη το είδα.

Εδώ οι μόνες αγορές που έχω δει (γιατί γίνεται και χαμός από τα σχόλια) είναι ΑΣΚΟ και οι τραπεζές σου. Κάνω λάθος?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArTaXiA είπε...

Και να ευχαριστήσω όλους, όσοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για μένα σήμερα. Να ξέρετε, δεν ξεχνώ.

Τώρα για τα υπόλοιπα, μην πέσετε στο ατόπημα που έπεσα κι εγώ. Σας έχει κάνει εδώ και δυο ημέρες να ασχολείστε μαζί του. Μην την πατάτε. Καταλάβατε πλέον κι εσείς πως είναι ένας ερασιτέχνης που προσπαθεί να πουλήσει την περσόνα του για γνώστη.

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.

Αφού, οι έχοντες την εξουσία να τον διαγράψουν, τον ανέχονται, ας γράφει τις σαχλαμάρες του. Με το να του απευθύνεστε, του δίνετε αξία. Που προφανώς δεν την έχει.

Αυτά.

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η austin είπε...
Εδώ οι μόνες αγορές που έχω δει (γιατί γίνεται και χαμός από τα σχόλια) είναι ΑΣΚΟ και οι τραπεζές σου. Κάνω λάθος?

και ΙΝΤΕΚ !!!!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ να καλέσω τον Αδωνη να πάει στο σύνταγμα να δει 3.000 άτομα με ντουντούκες...και να ρίξει τα 300 αρια..
Πως να ξεχάσω που είχε βγει λαιβ στον Ευαγγελάτο και βλέποντας μια κυρία να αγοράζει παντοφλες φώναζε. ..
Τώρα στέλνω τον χαρδαλια να ρίξει τριχιλιαρο στον καταστηματαρχη...
Για τα μπάζα λεμε..

hippy είπε...

"Η μετοχή της Jumbo, η κίνηση της οποίας επηρεάζει το λιανεμπόριο στο ταμπλό του Χ.Α. έχει σπάσει προ πολλού των κινητό μέσο όρο 200 ημερών που ήταν τα 14,78 ευρώ. Η χθεσινή αντίδραση πάνω από τα 13 ευρώ, θα μπορούσε να ήταν και αντανακλαστική, σχολιάζουν οι αναλυτές."

(από το πρωινό σχόλιο του mononews που ποστάρατε)


Προσωπικά ΔΙΑΦΩΝΩ με "επαγγελματίες" και ξεκινώ να το ΠΟΝΤΑΡΩ στα 12,80-12,90. Οι λόγοι πολλοί

1) Υψηλές και σταθερές ταμιακές ροές μετά από αποπληρωμή τόκων και ισχυρή ρευστότητα (πρόβλεψη για ταμειακά διαθέσιμα άνω των ΕUR 600εκ στις 31.12.2020)

2) Εξαιρετικό μοντέλο λειτουργίας το οποίο βασίζεται σε διαφοροποιημένο προϊοντικό μίγμα, χαμηλές τιμές, ορθή διαχείριση αποθεμάτων και ευννοείται από την ισοτιμία €/$

3) Διαπραγματεύεται με δείκτη 5.3x EV/EBITDA για το 2022 δλδ 50% έκπτωση από τους Ευρωπαίους λιανεμπόρους (όταν η έκπτωση ιστορικά κυμαίνεται 30%)

Πιθανολογώ αποτίμηση στη μετα-Covid εποχή κοντά στα 16 ευρώ/μετοχή.

ArTaXiA είπε...

@Hippy...

ΕBITDA 2022; Όταν ακομη δεν γνωρίζουμε πόσα καταστήμα θα λειουργεί τελικώς η εταιρεία το 2022; Τα μεγέθη βέβαια αυτά θα τα μάθουμε την άνοιξη του 2023.

Ποιος είναι αυτός ο αναλυταράς που μίλησε για 5,3 φορές, ποιο είναι το enterprise value και με τι μεγέθη έχει βάλει στην εξίσωση;

Πολύ φύκι παιδιά.... Πολύ φυκι.

hippy είπε...

@ ArTaXiA

το σχόλιο μου έχει αρχή-μέση-τέλος. Επίσης και τιμή στόχο. Αν είσαι "επαγγελματίας" και επιτυχημένος σύμβουλος δώσε τη δική σου τιμή στόχο και αιτιολόγησε την.

hippy είπε...

Διότι αγαπητέ όπως συνηθίζεις ρωτάς, ρωτάς αλλά αποφεύγεις να εκτίθεσαι...το λες και τζάμπα μάγκας

ArTaXiA είπε...

Hippy, το σχόλιο σου έχει παραδοχές που δεν βασίζονται σε γνωστά, ούτε τεκμηριωμένα στοιχεία. Υπό αυτό το πρίσμα το λες και παραπλανητικό.

Τώρα εάν δεν γνωρίζεις το EBITDA του 2022, ή τον τύπο του EV, μπορείς και να επικαλεστείς τη συνηθισμένη σου δικαιολογία "είμαι ερασιτέχνης".

Επίσης, δεν είδα να απευθύνεις ανάλογα ερωτήματα στον οικοδεσπότη που είναι επίσης επαγγελματίας, ή στον Andreas που πολύ σοφά αρκείται σε αναδημοσιεύσεις, προκειμένου να μην εκτεθεί.

θέλεις κι εσύ να γράφεις ό,τι κατεβάζει ο νους σου, χωρίς αντίλογο;

ΤΕΛΕΙΑ!

Αλλά, όσο και να με προκαλείς, προστιθέμενη αξία, ειδικώς εσύ από εμένα δεν θα λάβεις. Διότι όταν ήταν η ώρα να διαλέξεις πλευρά, δεν επέλεξες τη σωστή.

hippy είπε...

Προσωπικά επίσης όταν επικαλούμε κάποια "προφητεία" συνηθίζω να την ποστάρω καθώς και το αντίστοιχο link προς επίρρωση...έχεις την καλωσύνη εσύ ή ο κύριος Μανώλης ή ο φίλος Austin να την την ποστάρει? Έτσι θα αποστομώσετε κάθε αντίθετη άποψη (δίνοντας όμως την ευκαιρία στους άλλους να τσεκάρουν πόσο διαφανής είναι καθώς και άλλη σας πιθανά αντίθετη άποψη).

Εγώ να πω την αλήθεια μου μόνο ως ψηφοσυλλέκτη του ΓΔ σας έχω γνωρίσει. Κάτι απολύτως περιττό στην εποχή της επενδυτικής στρατηγικής stock picking την οποία ευαγγελίζομαι.

hippy είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...
Hippy, το σχόλιο σου έχει παραδοχές που δεν βασίζονται σε γνωστά, ούτε τεκμηριωμένα στοιχεία. Υπό αυτό το πρίσμα το λες και παραπλανητικό.

Τώρα εάν δεν γνωρίζεις το EBITDA του 2022, ή τον τύπο του EV, μπορείς και να επικαλεστείς τη συνηθισμένη σου δικαιολογία "είμαι ερασιτέχνης".

Επίσης, δεν είδα να απευθύνεις ανάλογα ερωτήματα στον οικοδεσπότη που είναι επίσης επαγγελματίας, ή στον Andreas που πολύ σοφά αρκείται σε αναδημοσιεύσεις, προκειμένου να μην εκτεθεί.

θέλεις κι εσύ να γράφεις ό,τι κατεβάζει ο νους σου, χωρίς αντίλογο;

ΤΕΛΕΙΑ!

Αλλά, όσο και να με προκαλείς, προστιθέμενη αξία, ειδικώς εσύ από εμένα δεν θα λάβεις. Διότι όταν ήταν η ώρα να διαλέξεις πλευρά, δεν επέλεξες τη σωστή.



Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί αγαπητέ...αν σας χρειαζόμουν θα είχα έρθει στην "κλειστή" σας όταν με προσκαλέσατε.

ArTaXiA είπε...

@Hippy

Σκούπισε τη Φατμέ και μετά σκουπίσου κι εσύ.

https://imgur.com/a/7DkkO9j

hippy είπε...

Τι να σχολιάσουμε κύριε Vlaso?

"Eάν δεν γνωρίζεις το EBITDA του 2022, ή τον τύπο του EV"

Σε μια γραμμή απαξιώνει συνολικά ΟΛΑ τα τμήματα ανάλυσης των χρηματιστηριακών...δεν χάνουμε τη συγκέντωση μας, πάμε παρακάτω.

hippy είπε...

Ας μην το ξεκίναγες ArTaXiA...ως "διαβασμένος" ερασιτέχνης επενδυτής που αυτοπροσδιορίζομαι ότι δεν έχει αιτιολόγηση το θεωρώ ελάσσονος αξίας, κάτι σαν κουτσομπολιό δηλαδή και προσπερνώ....με τέτοιου τύπου γκουρουδιές απορώ εάν και που βρίσκεις πελάτες...πολύ αγωνία εεε?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArTaXiA είπε...

Και για να το κλείνω κύριε ερασιτέχνη θα σου θέσω τον προβληματισμό μου να τον αναφέρεις "σε ΟΛΑ τα τμήματα ανάλυσης των χρηματιστηριακών", για να φανείς εσύ ο έξυπνος και ο γνώστης, αφού τόσο σου αρέσει να τον παριστάνεις.

Τύπος Enterprise Value. Κεφαλαιοποίηση + Υποχρεώσεις - Διαθέσιμα.

Να ξεκινήσω από τα διαθέσιμα; Πόσο ταμείο καίει η εταιρεία κάθε μήνα; Εξαρτάται από τυχόν μελλοντικά lockdown. Γνωρίζει τα μελλούμενα lockdown ο αναλυτής; Γνωρίζει τι ταμείο θα έχει δύο χρόνια από σήμερα; Οπότε το νούμερο "διαθέσιμα" είναι στην καλύτερα πετυχεσιά στον γάμο του καραγκιόζη.

Υποχρεώσεις; Ο ίδιος ο κ. Βακάκης μίλησε για κεφαλαιακή ενίσχυση προκειμένου να ανταπεξέλθει. Γνωρίζει ο αναλυτής τι κεφαλαιακές ανάγκες θα έχει η εταιρεία στους επόμενους μήνες, έως να μπει σε γραμμή; Ναι, έχει βάλει μικρόφωνα στο γραφείου του Απόστολου.

Κεφαλαιοποίηση. Σημερινή, ή μελλοντική; Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του ο αναλυτής.

Έβαλε λοιπόν όλα αυτά τα φα-ντα-στι-κά νούμερα στην εξίσωση και του έβγαλε ένα EV που είναι κατά 50% ελκυστικότερο των ευρωπαίων retailers. Ποιοι είναι αυτοί; Έλαβε δείγμα, ή κάποιον δείκτη από το Bloomberg.

Καταλήγει λοιπόν σε ένα συμπέρασμα που στο σερβίρει εσένα ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ, όπου κι εσύ με τη σειρά σου, έρχεσαι εδώ, αφού το έχεις καταπιεί αμάσητο και το δημοσιεύεις.

Και περιμένεις τι; Να σου πούμε μπράβο που το κατάπιες αμάσητο;

Άσε μας κουκλίτσα μου!

Μου έφαγες ήδη δέκα λεπτά από τη ζωή μου να σου απαντήσω και πολλά σου ήταν.

Μανώλης είπε...

ArTaXiA • 6 μέρες πριν

Καλημέρα σε παίκτες και συναγωνιστές, τραβογραμμιάδες, σερφίστες, λομπύστες και παραλίες. Είδα ένα όνειρο χθες το βράδυ. Η αγορά -λέει- έφτασε ως το 1715. Ξύπνησα κάθιδρος. "Δεν είναι δυνατόν", είπα στον εαυτό μου.

Γι αυτό λοιπόν, απευθύνομαι σε σας. Υπάρχει κάποια μαντεψιά που να σας δίνει στόχο κάπου εκεί, ή να θεωρήσω πως ήταν εφιάλτης και να το ξεχάσω;...ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ παιδιά,μια καλημέρα μπήκα να πω.Δεν είχα λόγο να δημιουργήσω έριδες.Καλησπέρα και πάλι.

hippy είπε...

Μπλα μπλα μπλα μπλα...στοιχεία και τιμή στόχο ΔΕΝ...διότι απλά ΔΕΝ γνωρίζουμε, βαριόμαστε να ψάξουμε αλλά κατα τα λοιπά λέμε πως είμεθα "επαγγελματίες"...ψευτοεπαγγελματίες το ορθόν.


Μην χάνεις το χρόνο σου κουκλίτσα μου! Δεν πείθεις !

μπαρμπαλιας είπε...

ωραια παρασταση σημερα....+τα κερδη απο την πρωινη αγόρα ΕΤΕ/ΑΡΦΑ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ArTaXiA είπε...

Κύριε Μανώλη, ελάτε να με βρείτε στο FB, να σας προσθέσω στην ομάδα μας. Πάντα υπάρχει μια θέση για έναν φίλο.

Οπλαρχηγέ σε ποια short αναφέρεσαι;

hippy είπε...

Μια στις τόσες κύριε Μανώλη...η διάρκεια κάνει τον καλό που δεν είναι, απλά έχει πείρα όπως το 1/4 των συμμετεχόντων στο μπλογκ.

Απλή διαπίστωση για εσάς "τον είδατε να συστήνει κλείσιμο χθες ή σήμερα νωρίς?" ΟΧΙ.

Αντίθετα όταν θα κλείσει η κερδοσκοπική κίνηση του κυρίου Vlaso θα προσπαθήσει να την απαξιώση με κάποια μεγαλοστομολογία του στυλ "γινόταν και πολύ καλύτερα"

Αφού όμως γινόταν εσύ γιατί δεν εκτέθηκες?

"Διότι πρέπει να πληρωθώ γι αυτό"

Μπου χα χα χα χα...Πόσο βολικό. Λαζοπούλειος συμπεριφορά. Κρίνω, κατακρίνω, δεν προτείνω (και στα πολιτικά). Πάντα καβάλα στο γαιδουράκι ο Χότζας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Δεν θα πάρω κ. οπλαρχηγέ. Μας ενδιαφέρουν μόνο οι απόψεις των ανθρώπων που εκτιμούμε...οι άλλες είναι σπατάλη χρόνου.

ArTaXiA είπε...

Οπλαρχηγέ, όντως τα ατομάκια έχουν ξεφύγει.

Ο ένας ζητάει να του γράψω το ονοματεπώνυμό μου δημοσίως.
Ο άλλος να του κάνω ανάλυση επειδή έτσι.

Ανεβάζω πραγματική κίνηση στο χαμηλότερο της ημέρας, την αμφισβητεί.
Δίνω τιμή στόχο του δείκτη έξι ημέρες πριν, "όχι δεν το έγραψες".
Το ανεβάζω, το γράφει και ο Μανώλης, "νταξ, τυχαίο".

Έχει πάρει το avatar που χρησιμοποιώ στο Disqus και το χρησιμοποιεί για δικό του. Απαρνήθηκε την περσόνα του, για να με μιμηθεί.

Βάζει κινήσεις που είναι άστοχες.

Τον ρωτάτε, απαντάει ό,τι να ναι. Ο άλλος τον θεωρεί "καταρτισμένο", αλλά δεν ζητάει από εκείνον intelligence, από εμένα τη ζητάει.

Ο δικός σου σε αμφισβητεί, του στέλνεις χαρτοφυλάκιο, "άκρα του τάφου σιωπή".

Γ@μ@σ@ τους όλους, κοίτα να κερδίζεις εσύ κι άστους στη δυστυχία τους. Δεν έχουν ζωή φίλε μου.

μπαρμπαλιας είπε...

αλα ανοιξε κιαλλη μπουκαλα....

austin είπε...

Hippy, πέραν των ανάλφρων σχολιων βάζω νομίζω όταν λέω κάτι. Όπως το διάγραμμα. Ήδη δείχνει να το σώζει.

Αλλά όπως και να έχει είμαι μικρός για προτάσεις...

Μανώλης είπε...

Αγαπητέ κ. hippy και κ.Desunt Cetera.Προσωπικά θεωρώ ότι ο καλλιτέχνης το κατέχει το άθλημα,όπως και πολλοί από τους γράφοντες στο blog.Επίσης κ.hippy θαυμάζω τη δική σας μεθοδικότητά ως προς την επιλογή των μτχων.Πιστεύω πως δεν ήταν ένας τυχαίος αριθμός το...1715 του κ.ArTaXiA.Επαγγελματίας είναι.Ο Διόφαντος δίπλα,έδωσε στις 27-1 ΔΤΡ...405 μονάδες.Έγιναν 405,46.Κάποια νούμερα εντυπωσιάζουν.Να μην αποδώσουμε τα "του καίσαρος τω καίσαρι"; Ούτε πελάτης του καλλιτέχνη είμαι,ούτε τον γνωρίζω. Καλησπέρα και πάλι και λυπάμαι αν έγινα αιτία παρεξήγησης.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Εμενα μια φορα με προκαλεσαν..εστειλα το μειλ και τελος..


Andreas D. commented on "(Untitled)"
Jan 22, 2021
Οπλα, έχεις παίξει άλλα χαρτιά εκτος απο τράπεζες, μιγ και ΠΕΡΦ ?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ commented on "(Untitled)"
Jan 22, 2021
Για ποτε μιλας Αντρε; για τωρα;

Andreas D. commented on "(Untitled)"
Jan 22, 2021
ΟΠΛΑ, Γενικά λέω...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ commented on "(Untitled)"
Jan 22, 2021
Αντρέα θα λάβεις μειλ

ΟΠΛΑ, τα παραπάνω τα θεωρείς πρόκληση?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όχι βρε Ανδρέα τι πρόκληση. .
Για αλλού ήταν τα λουλούδια χαχα..
Είπα. .έλαβα πρόκληση και έστειλα το μεειλ σε σένα που το έχω. .όχι ότι με προκαλεσες εσυ.
Εμείς τα βρήκαμε..
Χεχε

Χρήστος είπε...

Πω ρε φίλε τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα !!!!
Και ''συνασπισμός'' κατά του hippy!!! Δεν περίμενα ποτέ τέτοια εξέλιξη!!! Γνώσεις που μοιράζεται χρόνια, ευγενικός, χαμηλών τόνων και έρχονται μερικοί μερικοί, ''επαγγελματίες'' και ''ερασιτέχνες''.......μπορείς να τους πεις και κλακαδόρους να του επιτεθούν!! Γιατί?
Κε ARTAXIA, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα του οικοδεσπότη εχθές (εάν γράφει καλά και εάν μπορεί να βρει δουλειά αλλού κλπ, του κ. Hippy σήμερα.....για τους λοιπούς θαμώνες του blog δεν θα σχολιάσω.
Δηλητήριο στο 95% των σχολίων σας εδώ!!
Γιατί?
Και οι κλακαδόροι από κοντά σας!!!Συμφωνούν, είτε επευφημώντας σε ή σιωπηρά!!!
Περίεργα πράγματα.
Εχθές ο κ Οπλαρχηγός μου απάντησε ότι όλα αυτά τα αρνητικά γίνονται σχεδόν για πλάκα και ότι θα τα βρίσκατε μεταξύ σας. Εγώ το πήρα τοις μετρητοίς, αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι, προφανώς, μου απάντησε ειρωνικά.
Κρίμα, ειλικρινά.
Ελπίζω, για μία ακόμη φορά, να συνέλθετε και να εκτιμάτε αντί να ειρωνεύεστε και να βρίζετε τους εδώ θαμώνες.

streetboy είπε...

Αρταξια έλεος πια... μας τα έχεις κάνει τσουρέκια πάρε τους γλυφτες σου και πηγαίνετε στην κλειστή σας ομάδα να ησυχάσουμε
Τα 9 στα 10 σχόλια είναι βλακειες και μπούρδες από την κατάσταση που δημιουργεί ο ψυχοπαθής εδώ μέσα
Κυριε Σόλων κάντε μας τη χάρη και μη του ρίχνετε απανωτές κλωτσιές στο forum σας, γιατί μετά όλο του το χρόνο το περναει λέγοντας μ@λ@κιες στην ελεύθερη γνώμη.... Τουλάχιστον να τον μοιραζόμαστε με εσάς...
Συγχαρητήρια στο hippy για τις πάντα εύστοχες και αιτιολογημενες απόψεις του για την αγορά... Keep going φίλε μου και μην δίνεις σημασία στα σκατα, απλά τράβηξε το καζανακι να φύγουν!!!

μπαρμπαλιας είπε...

που ειναι ρε ο φιλος μου ο γεροΤσααααμπ;;;

τελικα ο τσετεραιος με τις τραπεζες καλα τα παει...ρεσπεχτέ

Andreas D. είπε...

Οκ ΟΠΛΑ!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

"Τύπος Enterprise Value. Κεφαλαιοποίηση + Υποχρεώσεις - Διαθέσιμα."


Περισσότερο χρήσιμο και δημοφιλές είναι το EV/Ebitda δηλαδή Enterprise value / EBITDA και είναι μια πολλαπλή αποτίμηση που χρησιμοποιείται στη χρηματοοικονομική βιομηχανία για τη μέτρηση της αξίας μιας εταιρείας. Όπου:

EV=Επιχειρηματική αξία=Κεφαλαιοποίηση αγοράς + συνολικό χρέος-μετρητά και ισοδύναμα μετρητών και EBITDA=Κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων

Το χρησιμοποιεί κατά κόρον ο "αναλυτής με άποψη" στο μικρομέτοχο και φυσικά μπορεί ο καθένας να το βρει γκουγκλάροντας.

https://www.google.com/search?q=ev%2Febitda&oq=ev%2F&aqs=chrome.2.69i58j69i57j0l3.6904j1j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Κάποιοι κατά φαντασίαν γκουρούδες ζώντας στο ημίφως νομίζουν ότι οι υπόλοιποι είναι τυφλοί και κάνουν ερωτήσεις που φυσικά δεν αξίζουν απάντησης.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κύριε Χρήστο. .δεν σας απάντησα ειρωνικά. .το εννοούσα ότι κάποια στιγμή θα τα βρούμε.

paolostar είπε...

Τι να πω κάποιοι έχετε βαλθεί (δε ξέρω για ποιο λόγο) να καταστρέψετε ένα αρκετά ενδιαφέρον και χρήσιμο για τους απλούς επενδυτές φόρουμ...
Από ζηλοφθονια, από κακεντρεχεια, από ψυχοπαθεια, από εκδίκηση γιατί εναντιώνεται στα επαγγελματικά σας συμφέροντα και σας στερεί πελάτες;Δεν ξέρω.
Νομίζω ότι πλέον ήρθε η ώρα της γόμας....

Vaggelis είπε...

Χτες τα εβαλε ακομψα κ αγενεστατα με τον κυριο Μιχάλη σμρ με τον κυριο Ηippy

Αν ειστε επαγγελματιας ??!?!! μου κανει εντυπωση που βρισκεται τοσο ελευθερο χρονο να γράφεται απο εδω κ απο εκει κ να ασχολειστε με ερασιτέχνες??

(Σόλων που χρειάζεται !!!!)

Κυριε Hippy respect , keep on

Χρήστος είπε...

ΟΚ κ ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ,...... τα σημερινά, κάπως ειρωνικά σχόλια σας, με παρέσυραν.
Φοβάμαι όμως ότι έχει παραγίνει το κακό για να διορθωθεί και να ξαναγίνετε όλοι φίλοι. Ειλικρινά, το εύχομαι.

hippy είπε...

Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους για την στήριξη. Ως μικροεπενδυτής θεωρώ συναδελφική μου υποχρέωση να ενημερώνω για εκθέσεις αναλυτών με τις οποίες συμφωνώ.

μπαρμπαλιας είπε...

γομα πεφτει μονο στα βρισιδια...εδω εχουμε ωραιοτατη ατιμοσφαίρα

Χρήστος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=lc75k1g_kHo

Γειά σου Μπάρμπα με κεφαλαίο Μ!!!

μπαρμπαλιας είπε...

γειασου φιλαρα παλιε και καλε.

αυτος ο μπουστης ο τσαμαζεσ μουκανει νουμερα...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Andreas D. είπε...

paolostar ,

έχω γόμα και θα ηθελα να σβήσω ΟΛΑ τα σημερινά σχόλια αλλά το blog είναι του Μιχάλη...

όπως είπε και ο Μπάρμπας περιορίζομαι μόνο στις βρισιές...

Lorac είπε...

Η σημερινή ημέρα ήταν καλή για όλους - σορτ πριν λονγκ μετά - τώρα πως κατάφερανε κάποιοι να μανουριάσουνε...άγνωστο!! Καλό απόγευμα.

hippy είπε...


Μα τον Τουτάτη, oύτε και σήμερα έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας. Δοξάζουμε !

Andreas D. είπε...

Μπράβο Peter, πάντα τέτοια !!

hippy είπε...

Σωστός κύριε Lorac. Πλέον όσων αναφέρετε η συμπεριφορά της αγοράς ήταν εξαιρετική για να σκεφθούμε τα όρια της κίνησης, χρονικά και ποσοτικά, ώστε να διαμορφώσουμε τη στρατηγική μας. Κυρίως οι επενδυτές. Οι παίχτες (εσείς) έχετε και την τεχνική ανάλυση να σας βοηθάει.

Εξακολουθεί να πιθανολογώ (προς το παρόν) θετικό το αύριο λόγω σίγουρης νίκης επί της πανδημίας-προβληματικό το μεθαύριο των εορτασμών.

austin είπε...

ΤΡελή η δύναμη στην Αμερική. Ούτε μία δεύτερη μέρα διόρθωση ή έστω χώνεμα...

Είμαστε στην φάση ρετεστ της γραμμής της σφήνας που έχασε χθες. Και τα μυαλά στα κάγκελα

austin είπε...

Hippy περισσότερο από τύχη.. αλλά και λίγο ότι η αγορά είναι φούσκα οπότε χωρίς κάποιον σημαντικό λόγο δεν πρόκειται να φύγει κάτω, πέτυχαμε το φίλτρο, αν το σώσει σήμερα και το έσωσε.

Αλλά λίγο χθες (για την αμερική περισσότερο) μας ταρακούνησαν...δλδ χεστήκαμε τρόπον τινά! χαχα

austin είπε...

Βέβαια, αν δεν σκάσει και τώρα η φούσκα, που γίνεται ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ στο αμερικανικό χρηματιστήριο δεν θα σκάσει ποτέ!

GME: GameStop Plunges After Brokers Restrict Trading
ΒΒ μετά το ξέσπασμα χοντρό ξύλο.

Περίεργα πράγματα

hippy είπε...

austin

Ότι έγινε χθες (για την αμερική περισσότερο) μας προβλημάτισε και μάλιστα πολύ...τις οικονομίες της οικογένειας επενδύουμε, λεφτά δουλεμένα (τουλάχιστον τα πρώτα χα χα).

Εάν εκτεθείς σε επενδυτική κίνηση κι ατυχήσεις ως συνομιλητής σου στο μπλογκ συμπάσχω και πετώ-πετάς καμιά ιδέα πως θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω...εάν κάνω καζούρα είμαι αχρείος. Τόσο απλά.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φίλοι μου Καλημέρα.
Πάντα μου άρεσε να ξυπνάω νωρίς εδώ και πάρα πολλά χρόνια. .
Έτσι λοιπόν σήμερα είπα να καθίσω και εγώ να δω πιο ψύχραιμα την υπόθεση δημοσκοποισεις χωρίς φόβο και πάθος. .
Εγώ αναζητώ πάντα την αλήθεια μέσα από στοιχεία.
Δύο εταιρείες χθες και προχθές μας έδειξαν τα ευρήματα τούς. .
Η μία είναι η PUlSE για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και η άλλη η ALCO για λογαριασμό του OPEN..
Ας δούμε λοιπόν τι έχει συμβεί από το 2015 εως και σήμερα. .
ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ. .ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ με μεγάλη ακρίβεια προέβλεπαν το ποσοστό της ΝΔ ή του ΝΑΙ και πάντα λάθος του ΣΥΡΙΖΑ ή του όχι. ..
ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ. ..
PULSE...Εκλογές βουλευτικές λίγες μέρες πριν την κάλπη Σεπτεμβρίου 2015 (για τον Ιανουάριο 2015δεν βρήκα στοιχεία της ίδιας εταιρείας )

ΣΥΡΙΖΑ 29% ΕΛΑΒΕ 35.5%
ΝΔ 29%(έδινε ισοπαλία )ΕΛΑΒΕ 28..

Η ίδια εταιρεία έδινε στο δημοψήφισμα. .
ΝΑΙ 43% ηρθε 38
ΟΧΙ43% Ηρθε 61%

Πάμε τώρα στην άλλη. .
ALCO..
ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2015
ΣΥΡΙΖΑ 32.9%
ΕΔΙΝΕ. .ΗΡΘΕ 36.5%

ΝΔ..26.3%εδινε. 27.8%ηρθε. .
Και εδώ βλέπουμε την ακρίβεια των ποσοστών της ΝΔ..και πάλι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ. .
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019. .ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ..
ΣΥΡΙΖΑ 22.3%...ΕΛΑΒΕ 31.53%
ΝΔ. ..31.1%...ΕΛΑΒΕ. ..39.85%
ΚΑΛΑ ΕΔΏ ΒΑΤΕΡΛΟ...ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΌΚΛΙΣΗ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΆ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ...

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ..
ΝΑΙ 41.7%
ΟΧΙ 41.1%
ΉΡΘΕ. ..ΝΑΙ 38.68% ΟΧΙ 61.3%...
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ εταιρίες αντί να έχουν κλείσει. .εξακολουθούν να μας μιλάνε για 16 και 18 μονάδες διαφορες. ..και ότι το κόμμα της ΝΔ λαμβάνει και τους νέους ψηφοφόρους. ..
Δεν τρώμε σανό.
Λέμε την αλήθεια. .
Μόνο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και μια λεπτομέρεια για μένα με μεγάλη σημασία.
Έχω την πολυτέλεια για τις λογιστικές μου υπηρεσίες να έχω πρόσωπα πολύ κοντινά μου. .πάρα πολύ κοντινά μου..εκτός των δωρεάν υπηρεσιών που λαμβάνω. .εχω και μια ακόμα δυνατότητα. .εχω πάντα τον παλμό της αγοράς από πρώτο χέρι.
Το τι γίνεται στην αγορά αυτή τη στιγμή δεν θα το περιγράψω αναλυτικά...θα σταθώ όμως σε ένα και μόνο σημείο. Σχεδόν όλοι τις τελευταίες μέρες βρίζουν την Κυβέρνηση με λόγια που δεν μπορώ να μεταφέρω. .ειδικά τις τελευταίες μέρες. .
Που θέλω να καταλήξω.
Η χώρα θα μπει σε μεγάλες φουρτούνες με ότι αυτό σημαίνει για τις επενδυτικές μας αποφάσεις.

austin είπε...

Τι κάθεσαι και ασχολείσαι ρε οπλα με εκλογές. Και δεν πρόκειται να βγει άλλος και δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με το ποιος είναι πάνω. Είδατε το agora? Του έλεγαν να κάνει υπομονή του τσίπρα και να μην φύγει. Γιατί να μην έφευγε...? Τόσο τον αγάπησαν τοτε.

Χαλάς την ζαχαρένια σου με τα εκλογικά. Εδώ στο τωρα έχει σημασία τι γινεται. Φημολογία για κλεισίματα παλι..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin σκάω με τις εκλογές γιατί οι μέτριοι θα ξαναφέρουν τους χειρότερους.
Όσον αφορά το λοκ νταουν που λες. .
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ταφόπλακα στην οικονομία.
Πόσο μα πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβουν πως το δεύτερο λοκ νταουν έπρεπε να γίνει σκληρό Οκτώβριο και Νοέμβριο. .να ανοίξουν όλα Δεκέμβριο και αρχές Ιανουαρίου που γίνετε ο μισός τζίρος της χρονιάς. .να ξανακλεισει παλι από μεσα Ιανουαρίου έως Απρίλιο. ..και με εμβολιασμους..έστω όσους θα έχουν γίνει να πάμε να αρπαξουμε την σεζόν τουρισμού απο την Αρχή. Θέλει μυαλό?
Φυσικά και θελει.
Σου μιλάω ειλικρινά ότι γνωρίζω πως στις συσκέψεις πάνε στα κουτουρου χωρίς σχέδιο. .λένε πέντε μαλακιες και πάνε στα τυφλά.
Δεν υπάρχει σχέδιο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Desunt..
Βγαίνεις να πεις την εξυπνάδα σου σχολιάζοντας εμένα και τον Αρταξια.
Και όχι Αγορίνα...δεν θα απαντήσω.
Παίξε μπάλα μόνος σου. .με προσοχή σε διαβάζω πάντα.
Καλά κέρδη.

Andreas D. είπε...

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ. H κίνηση του Μανώλη Καραμολέγκου να αγοράσει στις 26 Ιανουαρίου 456.432 μετοχές της εταιρείας του (προς 2,42 ευρώ ανά τεμάχιο) ενισχύει τις φήμες που κυκλοφορούν και αναφέρονται σε δρομολογούμενη υποβολή δημόσιας πρότασης με στόχο την έξοδο της γνωστής αρτοβιομηχανίας από το ταμπλό του ΧΑ.
Άλλωστε, ο κ. Καραμολέγκος είχε αποκτήσει άλλες 480.000 τεμάχια στις 8 Δεκεμβρίου από το ταμπλό, ενώ παράλληλα δεν είναι γνωστή στο ευρύ επενδυτικό κοινό η ταυτότητα εκείνων που στα μέσα Οκτωβρίου είχαν αγοράσει το 9,5% της αρτοβιομηχανίας από τον επιχειρηματία Σταύρο Νένδο.
ΥΓ: Αν εξαιρεθούν συναλλαγές τέτοιου τύπου, η εμπορευσιμότητα της μετοχής κινείται σε οριακά ή και πολλές φορές μηδενικά επίπεδα.

austin είπε...

Hippy δεν θα διαφωνήσω, η καζούρα στον χαμένο είναι άσχημο πράγμα.

Όπως οι περισσότεροι, έτσι και εγώ παρακολοθώ την ιστορία του Gamestop. Τρελό αν σκεφτούμε ότι το lockdown μάζεψε τον κόσμο στα social media και έκαναν επίθεση στα hedge funds.

Ακόμα πιο τρελό όμως είναι ότι την Μέκκα της "ελεύθερης οικονομίας" την περιορίσανε! Σηκώνει τρελή συζήτηση και για όσους δεν το έχουν δει, δείτε το TED "Plutocrats beware of the pitchforks" . Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται.. ποτέ δεν ξέρεις, έχει ενδιαφέρον αυτό που γίνεται.

austin είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/i-proti-tou-ari-ston-ellaktor-ta-minor-issues-milona-fotakidi-ke-ti-sindei-tin-saxo-bank-ta-commodities-ke-tin-mytilineos

Και εδώ..ο παίχτης λέει για εκλογές!!!! και λέει και για lockdown σήμερα. Για πλάκα το είπα σε δεκαπέντε μέρες τις προάλλες που με ρώτησε ο ΟΠΛΑ, αλλά ειλικρινώς δεν το περίμενα τόσο σύντομα

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Και όχι Αγορίνα...δεν θα απαντήσω.

ΟΠΛΑ, μπράβο σου!!

το ίδιο θέλώ να κάνουν και οι Peter, Ηλίας, Γιώργος και artaxia

Andreas D. είπε...

Peter,
σαν πολύ δεν έχει πέσει το ΕΠΣΙΛ ?

michele είπε...

Παμε επανω καινουργια αναρτηση :)