Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

 X.A.   





                                    

                                               ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ  ΚΑΙ 

ΤΟ "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ"...

Η πενταετία εκτίναξης των επενδύσεων που ανοίγεται μπροστά, με την ανάπτυξη που θα πυροδοτήσουν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, των ΣΔΙΤ, τη συμμετοχή των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, αποτελούν και για τους ιδιώτες επενδυτές μοναδική ευκαιρία να επενδύσουν σε τομείς που θα οδηγήσουν την κούρσα. Και να το κάνουν απαλλαγμένοι από αμφιβόλου ποιότητας επιλογές και επενδυτικά «σύνδρομα» άλλων εποχών που οδήγησαν σε μακροχρόνιους εγκλωβισμούς και μεγάλες απώλειες κεφαλαίων.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ"


38 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα Χριστός Ανέστη σε όλους!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα και καλο μηνα ,σε ολους μας.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!

Andreas D. είπε...

Καλημέρα Μιχάλη, χρόνια πολλά σε όλους!!

https://www.capital.gr/analusi/3543284/terastia-kondulia-xtupoun-tin-porta-tis-pliroforikis

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2077205/plhroforikh-poia-mhnymata-stelnoyn-ta-apotelesmata.html

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2077207/hrhmatisthrio-dyo-dis-eyro-limnazoyn-se-31-eishgme.html



Andreas D. είπε...

Απογοήτευση το ΒΥΤΕ... δεν έγραψε το 2...

michele είπε...

χαχα θα γραψει το 2,28 ομως :)

hippy είπε...

Μοναξιά...μόνος μου ταξιδεύω στο διαστημα

Καλημέρα

Andreas D. είπε...

Θα ήθελα να δώ και την ΙΛΥΔΑ στα 2,28...
όπως και το ΕΠΣΙΛ στα 5,28..!!

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ,
τραπες ο ΟΤΕς ντείλι

hippy είπε...

Και τη ΣΠΕΙΣ στα 8,88

μπαρμπαλιας είπε...

Ανδρε,
ζουπουσιν το μικρο ..μπιλιτυ

Λευτερης είπε...

Καλημέρα, Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλες-όλους.

michele είπε...

Αληθως Ανέστη Λευτέρη να χαιρεσαι την οικογένεια!
Ηλία μια χαρα ταξιδεύεις στο διάστημα

και βλέπω και ο θείος επέστρεψε πανω απο το 1,45, σημαντικό τεχνικό σημειο

Λευτερης είπε...

Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη, και εσείς υγεία.

Vaggelis είπε...

Χριστός Ανέστη.
Οχι μονος κυριε Ηippy εχετε κ συνεπιβάτες . Ας ελπίσουμε πως θα ειναι μακρινό το ταξιδι κ προς το διαστημα!!!

hippy είπε...

Τρελλάθηκε ο Μανωλόπουλος κι αρχισε τους σάλτους? Μας αποσυντονίζεις βρε, ήρεμα. Κάν΄το όπως ο Βαγγέλης...αργά και σταθερά, γιαβάς γιαβάς

michele είπε...

https://www.liberal.gr/liberalmarkets/liveMarket.asp?lm=2822

Ανεβάσαμε ενα απλό για τη Space

hippy είπε...

Μιχάλη ευχαριστώ θερμά για την Space.

σήμερα μηδένισα χοντρικά τη θέση μου στην Πειραιώς στην ΑΧΕ πουλώντας τις υπόλοιπες μετοχές που θα πάρω από την ΑΜΚ μέσω ΣΜΕ στο 1,45. Μέση τιμή πώλησης με τα προηγούμενα ΣΜΕ περίπου 1,50. Καλό κέρδος μεν 30% αλλά θα το εισπράξω στις 18 Ιουνίου με φυσική παράδοση των μετοχών στην λήξη των ΣΜΕ. Που σημαίνει πως εάν νωρίτερα κάνει την επικείμενη ΑΜΚ ο Ελλάκτωρας δεν θα υπάρχει μεγάλη ρευστότητα για το παρόμοιο παιχνίδι (που βέβαια θα είναι πολύ μικρότερης απόδοσης). Παρομοίως για την ΑΡΑΙΓ.

Πούλα Μάη κι όπου πάει? Νομίζω ναι. Προσωπικά αυξάνω ρευστότητα πουλώντας οριζόντια μέρος των θέσεων.


michele είπε...

Eκλεισε το βιβλιο για 5 ετες, 20 δισ προσφορές

mixalis mixalios είπε...

Ηλία η ΑΜΚ πάει για Ιούλιο από οτι φαινεται στον Ελλακτωρα.
Κι εγώ έχω κλείσει θέση για το διάστημα που λογικά θα είναι καλό το ταξίδι αν κρίνουμε από την άνοδο που έχει προηγηθεί στα υπόλοιπα χαρτιά του κλάδου. Δεν ξεχνώ ότι επί χρόνια έπαιζε στο 1 με 1.5 έκανε ένα γρήγορο μέχρι τα 5 όπου επίσης χοντρικά έχει κάτσει χρόνια.

Περιεργη συμπεριφορά της ΠΕΙΡ...

μπαρμπαλιας είπε...

...και του ότε

michele είπε...

Κλείνουν θεσεις στην ΠΕΙΡ προφανως

hippy είπε...

"Ο michele είπε...
Eκλεισε το βιβλιο για 5 ετες, 20 δισ προσφορές"

Απόδοση 0,20% δηλαδή όσο είναι και τα ετήσια έξοδα θεματοφυλακής!!!!! Αυτή η αγορά, των ομολόγων, κατα τη γνώμη μου έχει πεθάνει για τους ιδιώτες επενδυτές. Τελευταίο ομόλογο με (μικρό) ενδιαφέρον το 5ετές της ΔΕΗ με κουπόνι 3,875% λήξη το 2026 και τρέχουσα απόδοση 3,20% περίπου

DK είπε...

και το ομόλογο της ΑΤΤΙΚΑ κ. Hippy που για κάποιον λόγω κάποιοι θεωρούν ότι αξίζει να είναι στο 94-95 αν και έχει εξασφαλίσεις και με κουπόνι 3.4% όταν η Aegean και άλλες τους κλάδου είναι στην ίδια και χειρότερη μοίρα. Ίσως να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε..

hippy είπε...

Μ&Μ ευχαριστώ...προσπαθώ (με μικρή επιτυχία όμως) να αποσυνδέω την αξία της εταιρείας από την τιμή που βλέπω στο ταμπλό.

michele είπε...

Οντως Ηλια το ομολογο της ΔΕΗ δεδομενων των συνθηκών εχει καλη αποδοση. Προς το παρον παντως οι αποδοσεις εχουν συρρικνωθει πολυ. Γι αυτο και οι μετοχικες αξιες συνεχιζουν ουτε την ...Γιελεν δεν φοβούνται

hippy είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σας κύριε DK. Έχω θέση σε δαύτο, πιθανολογώ πώληση της ΑΤΤΙΚΑ το 2022 ως τελευταία κίνηση της μαμάς πριν την ταφή της (δίχως ανάσταση δυστυχώς για τους δυσμοιρους μιγόπληκτους). Εάν έχω δίκιο και η πώληση γίνει τότε το ATTICAB1 θα κινηθεί προς το 105.

Χρήστος είπε...

Καλημέρα Μιχάλη και φίλοι, Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!
Ε, όχι και μόνοι σας στο διάστημα :).........
Από το επίπεδο 5,08 πετάω εδώ και πολύ καιρό!
Υγεία σε όλους και καλά κέρδη!

hippy είπε...

Σουπερ σήμερα η Space αλλά να μην ξεχνάμε το σιγουράκι του κλάδου.

ΚΟΥΕΣ

(πώληση Cardlink + split στα 2) => 16 ευρώ τιμή ΣΤΟΚΟΣ

Φέσσας όπως Μίδας...δίχως ποτέ να εγκλωβίσει την τελευταία 5ετία

DK είπε...

Και η Ανδρομέδα με την μεγαλύτερη θέση της στην ΚΟΥΕΣ και στα πλαστικά Θράκης αγοράζεται με 30%+ έκπτωση και οι insiders αγοράζουν σαν να μην υπάρχει αύριο, και η μετοχή είναι στα αζήτητα.

hippy είπε...

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση κύριε DK. Να πω την αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί μαζί της. Ανέκαθεν ο κλάδος δεν τραβούσε το επενδυτικό ενδιαφέρον, αγνοώ το λόγο. Θυμάμαι ένα παλιό άρθρο του κυρίου Βάρσου το 1992 (γέρασα) όταν πρωτοξεκινούσε στην Ελλάδα για την ΠΡΟΟΔΟ επενδυτική. Διαπραγματευόταν με έκπτωση 50% στις 900 δχμ ακριβώς όσο ήταν και τα μετρητά στο ταμείο της. Αργότερα οι εκπτώσεις μειώθηκαν και το μαγικό 1999 είχαν και σημαντικό premium μέχρι που τις απορρόφησαν οι αδηφάγες μαμαδοτράπεζες για να καρπωθούν το ταμείο τους.

Γράφοντας μου ήρθε κι η φλασιά...εάν και όταν μειωθεί σημαντικά η έκπτωση στην ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ίσως είναι καμπανάκι εξόδου απ΄το ΧΑΑ.

DK είπε...

κ. Hippy αν υπάρχει κάποια σχέση, ίσως να είναι το αντίθετο από αυτό που λέτε. Όταν ο γενικός δείκτης έφτασε στον πάτω πριν από μερικούς μήνες, η ανδρομέδα μηδένησε το discount αλλά ήταν και η καλύτερη στιγμή για να επενδύσει κάποιος στο ΧΑΑ.

hippy είπε...

Οπως έγραψα κ.DK δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την εταιρεία*. Οπότε πιθανά να έχετε δίκιο. Η μειωμένη εμπορευσιμότητα δυσκολεύει την ορατότητα.

(έχω διαλέξει ήδη μια εταιρεία μηδενικής εμπορευσιμότητας-ΑΣΤΑΚ...δεν με παίρνει για δεύτερη)

mixalis mixalios είπε...

Νομίζω πως μόνο μια απρόβλεπτη/απότομη και μόνιμη αύξηση του πληθωρισμού θα γυρίσει τα χρηματιστήρια. Εκτός βέβαια και από απρόβλεπτα γεωπολιτικά που αυτά όμως σε συνθήκες υπερβάλλουσας ρευστότητας μόνο πρόσκαιρα μπορούν να επηρεάσουν...

Νέα ιστορικά για DJ. ..

mixalis mixalios είπε...

108.000 εμβολιασμοί σήμερα....Αν συνεχίσουμε έτσι θα απολαύσουμε ένα όμορφο καλοκαιράκι...Αύριο πάω κι εγώ να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου για την ανοσία της αγέλης! Αν περάσει κανάς μήνας χωρίς σχόλιο θα ξέρετε τι έχει γίνει (φτου φτου φτου...)

mixalis mixalios είπε...

Εξαιρετικά αποτελέσματα απο ΙΛΥΔΑ και ΒΥΤΕ. Τη δεύτερη την έχω από χαμηλά κατόπιν των "προτροπών" σας εδώ (0,84) την πρώτη από παλιά (εκεί γύρω στα 0,25). Περιμένω και την ΠΕΙΡ μεθαύριο γιατί είχα πάρει στα 0,25 προ rs και πρέπει να με αποζημιώσει για την μέχρι τώρα ήττα...Νομίζω η ΑΜΚ είναι χτισμένη έτσι για να σου πει ότι μπορεί να έχανες αλλά αν έμπαινες στην ΑΜΚ θα κέρδιζες...Απλά για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα
Δεν σκέφτομαι να πουλήσω από την πρώτη ημέρα εκτός συγκλονιστικών εξελίξεων.

mixalis mixalios είπε...

Αν καταλαβαίνω καλά η ένταξη της ΠΕΙΡ στον δείκτη θα γίνει στην έναρξη της συνεδρίασης της 10/05/2021. Άρα όσοι πρέπει να τοποθετηθούν (passive funds) θα πρέπει να το κάνουν στις 07/05/2021 λογικά....Αν ξέρει κανείς το επιβεβαιώνει.

https://www.mononews.gr/agores/ftse-russell-stis-10-ma%ce%90ou-i-isodos-tis-metochis-tis-pireos-ston-ftse-global-small-cap

George Papadopoulos είπε...

http://lobbystas.gr/οι-16-εταιρειεσ-που-πηραν-δανειο-απο-την-att/

michele είπε...

Παμε επανω νεα αναρτηση!