Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

 X.A.



                                                       
                                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE

ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ;
H πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την εξαγωγή, διάθεση και κυκλοφορία των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, αναμένεται να προσελκύσει επενδυτές σε ένα ταχέως εξελισσόμενο κλάδο. Η επίδραση της βιομηχανίας κάνναβης στην ελληνική οικονομία υπολογίζεται από περίπου 60 εκατ. ευρώ το πρώτο έτος σε 1,2 δισ. ευρώ δώδεκα χρόνια μετά. Θέτουμε στο μικροσκόπιο τρείς εισηγμένες στις αγορές της Αμερικής και του Καναδά, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. (Διαγράμματα)

141 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους!

Unknown είπε...

Καλημέρα σ όλες κ όλους.Μιχαλη πιστευω θά δούμε πολλά απο την Intracom. Η φαντασια μου παει μεχρι και σε επαναεισαγωγη της Intasoft.στο μακρυνο βεβαια μελλον.

michele είπε...

Bill αν εισαι εσυ, ας παει πρωτα 1,80 και βλέπουμε.

Bill είπε...

Εγώ ειμαι ,sorry

michele είπε...

Ναι το καταλαβα :) Εδω η ανάπτυξη ΑΕΠ Α Τριμήνου

https://www.bankingnews.gr/rss/item/564921

manos είπε...

Καλημέρα στην ευαπς τι γίνετε πολλά κομμάτια στο 5 ευχαριστώ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πολιτική
Διεθνή
Εκλογές Βρετανία 2019
Αγορές
Forbes
Υγεία
Αυτοκίνητο
Τεχνολογία
Έκδοση για Desktop
»
ΓΔ 13:07 896,91 +0,22% +1,97 15,78 εκ. €

Μπαράζ ακυρώσεων μετά την ψυχρολουσία από τη βρετανική αγορά
Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 07:32
FacebookTwitterLinkedIn
Μπαράζ ακυρώσεων μετά την ψυχρολουσία από τη βρετανική αγορά

της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Οι προσδοκίες να μπει η Ελλάδα στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα σήμαινε πως όσοι επισκέπτες επέστρεφαν από τη χώρα μας δεν θα έμπαιναν σε αναγκαστική δεκαήμερη καραντίνα, κάτι που αυτομάτως θα άνοιγε το δρόμο των κρατήσεων, διαψεύστηκαν.

Αν και αρχικά υπήρχε η ελπίδα πως έστω για μερικά νησιά θα άνοιγε η βρετανική αγορά- με επικρατέστερα την Ζάκυνθο, τη Ρόδος, την Κω, την Κεφαλονιά και ίσως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη- ούτε αυτό τελικά δεν έγινε.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν θέλησε να ρισκάρει την επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων, που προβλέπεται να γίνει στις 21 Ιουνίου, την ώρα μάλιστα που οι μεταλλάξεις και κυρίως η ινδική, προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που καμία χώρα δεν προστέθηκε στην πράσινη λίστα, ούτε οι Κανάριες Νήσους και η Μάλτα, ενώ και η Πορτογαλία από την πράσινη λίστα μπήκε στην πορτοκαλί.

Σύμφωνα με ξενοδόχους, όσες κρατήσεις είχαν γίνει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι την επόμενη αναθεώρηση δηλαδή, θα ακυρωθούν, καθώς η υποχρεωτική καραντίνα είναι αποτρεπτική για διακοπές και κανείς δεν μπορεί να πει πότε και εάν θα ανοίξει η βρετανική αγορά, που σημειωτέον είναι η δεύτερη πιο σημαντική πηγή τουριστών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό, μετά τη Γερμανία.

Προορισμοί που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Βρετανούς τουρίστες, όπως τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη, η Κως και η Ρόδος, ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα και το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξενοδοχειακές μονάδες που ετοιμάζονταν να ανοίξουν να αναστείλουν για μερικές εβδομάδες ακόμη τη λειτουργία τους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παρακαλώ ο φίλος manos που μας έγραφε για άνοδο 30%να μας πει αν ο Οπλαρχηγός λέει ψέματα.

manos είπε...

Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ ξυριστικα μόνος μου..Καλημέρα φίλε.

michele είπε...

Κατσε μελετα τα σημερινα στοιχεία ΟΠΛΑ να καταλάβεις τι ερχεται για να μην εκτίθεσαι φίλε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δηλαδή βγήκε τώρα ο Σταικουρας και μας είπε ανάπτυξη το Α τρίμηνο...σε σύγκριση με το τελευταίο του 20...
Δεν βγήκε όμως ένας κερατας να μας πει πως καταδίκασαν την αγορά σε λοκ νταουν μέχρι το Μάιο και την κρατούσαν κλειστή με λιγότερα κρούσματα από όταν άνοιξε.

mixalis mixalios είπε...

Η δικά μου (ξανά) ετοιμάζεται....

mixalis mixalios είπε...

Αν ολοι εμείς πάντως είχαμε τηρήσει κατά γράμμα τα μέτρα, το lockdown θα είχε πολύ μικρότερη διάρκεια. Αλλά εμείς είχαμε αλλά στο μυαλό μας. Κλασσικοί αυτόκαταστροφικοι....
Καλα,αυτοι οι Βρετανοί που θα πάνε το καλοκαιράκι? Στο Bournemouth ή στο Newport? Τσάμπα έρχονταν τόσα χρόνια στη Μεσόγειο...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη Ναι ερχετε ανάπτυξη.
Ο Οπλαρχηγός δεν εκτίθεται ποτέ φίλε.
κράτα το ποστ το σημερινό για να δούμε.
Όπως βλέπουμε το γλεντάει το ΧΑ το γεγονός αυτό..χαχα.

michele είπε...

Εγω οπως ξερεις γλενταω και τους φίλους μου, δεν θα εισαι ο πρώτος, εχω και αρχείο
εν τω μεταξυ σου εχω γραψει συγκεκριμενο ποστ με 4 λόγους γιατι με περισσοτερα κρουσματα ανοιξαμε σε σχεση με περσι αλλα συνεχιζεις να λες τα ίδια

austin είπε...

Την καλημέρα μου.

Να δούμε αν θα κάνουμε πάλι λοκντάουν από φθινόπωρο και να ψάχνουμε δικαιολογίες γιατί τότε θα κλείσουμε κτλ κτλ κτλ.

Ήδη μαθαίνω ότι προετοιμάζουν/προειδοποιούν το νοσοκομειακό προσωπικό από τώρα.

Μου έπεσα σαν κεραμίδα η ενημέρωση γιατί ειλικρινώς ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ με τίποτα, από την στιγμή που θα εμβολιαστούμε θα ξαναέχουμε περιπέτειες με πιθανά κλεισίματα

Πραγματικά εύχομαι να είναι απλά προειδοποίηση για το χειρότερο σενάριο και όχι ΤΟ σενάριο.

mixalis mixalios είπε...

Καλά κάνουν και τους προειδοποιουν μήπως πάνε και εμβολιαστούν...

austin είπε...

Μιχαλιό όπως και στους λοιπούς, η κατάσταση είναι πολύ πιο πολύπλοκη από αυτό που φαίνεται. Εκτίθεται όποιος με βεβαιότητα εκτιμά κάτι για αυτή την περίοδο.

Δες όλα τα "συστημικά" δημοσιεύματα ότι ο ιός ΔΕΝ είναι κατασκεύασμα. Ενώ τώρα λένε άλλα.

Δες την είδηση των συστημικών μέσων για το Ισραήλ και την πρωτοπορία στους εμβολιασμούς και τι λέει τώρα το υπουργείο υγείας τους.

Δες ότι η Μελβούρνη έκλεισε με πολύ λίγα κρούσματα.

Δεν λέω ότι γνωρίζω προφανώς κάτι παραπάνω από εσάς, απλά αυτή η βεβαιότητα είναι που αποδομείται σιγά, σιγά σιγά.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μισό γιατί θα τρελαθούμε....
α) σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο τού 2020 έχουμε ύφεση..Αλλά αυτό ας τι αφήσουμε...
Εγώ θέλω να μου πεις Μιχάλη την πρόβλεψη του προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 21.
Ανάπτυξη έταζαν..ύφεση έχουμε.
αντί αυτού μας λένε τα κανάλια και τα μπλογκς πως έχουμε ανάπτυξη σε σύγκριση με το τελευταίο του 2020.
ωραία η στατιστική δεν λέω...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για το Ταμείο Ανάπτυξης τώρα...

Πόσο είναι το έλλειμμα το 2020 και 2021;
πόσα θα πάρει από το Ταμείο?
Ούτε τα μισά..
Αυτά πείτε στον κόσμο.

mixalis mixalios είπε...

Γιώργο,
Κάνεις δεν ξέρει από που προήλθε ο ιός. Μέχρι να έχουμε αποδείξεις ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει κατά το δοκούν. Ομολογώ αυτό το θέμα με τα συστημικα ΜΜΕ και τα μη συστημικα είναι για μένα κενός λόγος. Στην εποχή που ο καθένας μπορεί να πληροφορηθεί δωρεάν από οποιο μέσο επιθυμεί αυτοί οι διαχωρισμοί δεν μου λένε κάτι. Κρίνουμε τι θεωρούμε αξιόπιστο και το παρακολουθούμε.
Το Ισραήλ προφανώς και είναι πρωτοπόρο στους εμβολιασμούς από την άλλη ομολογώ δεν ξέρω τι λένε τώρα...
Η Μελβούρνη με το που βλέπει ένα κρούσμα κλείνει και μπράβο της. Η διαφορά είναι ότι εκεί τηρούν τα lockdowns όχι όπως εδώ που κάναμε πορείες.

michele είπε...

Ο προϋπολογισμος ΟΠΛΑ για το α΄τρίμηνο του 2021 προεβλεπε μεγαλυτερη υφεση απο αυτη που είχαμε τελικα

michele είπε...

https://m.naftemporiki.gr/story/1705743/grafeio-proupologismou-sto-7-i-ufesi-to-a-trimino

austin είπε...

Μιχαλιό, κανείς δεν ξέρει για τον ιό, αλλά έβγαιναν lancet και όχι μόνο με ΠΛΗΡΗ βεβαιότητα και έλεγαν ότι δεν είναι από εργαστήριο.

Τώρα βγαίνουν σιγά σιγά τα δημοσιεύματα με Φάουτσι κτλ κτλ. Εκτός αν και Ο Φάουτσι είναι στο κόλπο. Αυτό εννοω για βεβαιότητα.

https://www.reuters.com/world/middle-east/israel-sees-probable-link-between-pfizer-vaccine-small-number-myocarditis-cases-2021-06-01/

Και ξαναλέω, ούτε έξυπνος το παίζω ούτε ότι ξέρω. Απλά από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του ιού, με τις πολιτικές σκοπιμότητες, αμφιλεγόμενες δηλώσεις, εκτιμήσεις, κινήσεις κυβερνήσεων είμαι πάρα πολύ σκεπτικός και επιφυλακτικός ΣΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

Με λίγα λόγια... στην φάση που βρισκόμαστε βάζω στο ίδιο καζάνι και τον ΣΚΑΙ και το Documento. Βάζω στο ίδιο καζάνι και το facebook και το lancet.

Και αυτό...είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ότι η ενημέρωση γίνεται με ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ τρόπο ανάλογα που έχει "ταχθεί ο καθένας"

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Αναθεωρημένος?

mixalis mixalios είπε...

Το ότι το Ισραήλ ήταν και είναι πρωτοπορο τι σχέση έχει με την μυοκαρδιτιδα που μπορεί να εμφανίζεται στους εμβολιασμους?
Εγώ γενικώς αποφεύγω τη συνωμοσιολογια και δεν λέω για κάποιον αν είναι ή όχι σε κάποιο κολπο. Αν τελικά ο ιός βγήκε από κάποιο εργαστήριο τότε όσοι λέγανε ότι αυτό δεν ισχύει θα ήταν λάθος. Άλλωστε κάποτε λέγαμε ότι η γη είναι επίπεδη. Κι αυτό λάθος αποδείχθηκε.

Προσωπικά υποστηρίζω την επιστήμη γιατί αυτή μας έχει φτάσει σήμερα να έχουμε αυτό το βιοτικο επίπεδο και για αυτό δεν βάζω το Facebook στην ίδια κατηγορία με το Lancet. Και βεβαίως δεν βάζω μια κομματική εφημερίδα που ο ιδιοκτήτης της έχει καταδικαστεί μερικές φορές για συκοφαντική δυσφήμιση (οπότε αποδεδειγμένα είναι ψεύτης) στο ίδιο καζάνι με τον Σκαι χωρίς βέβαια να καταπίνω αμασητο ότι παρουσιάζει ο τελευταίος. Τουλάχιστον μέχρι εκεί που καταλαβαίνω. Άλλωστε ποτέ υπήρχε αντικειμενική ενημέρωση?

austin είπε...

Το ότι τρέχανε να κάνουν τους εμβολιασμούς (και καλά έκαναν), λέγαμε όλοι για το υπόδειγμα και τώρα βγαίνει επίσημα το υπουργίο υγείας και λέει ότι πιθανότατα ευθύνεται σε μυοκαρδίτιδες σε ηλικίες 19-30.

Οι ηλικίες αυτές σε επιπτώσεις covid ήταν στατιστική πολύ χαμηλά. Με τα στατιστικά της μυοκαρδίτιδας (αν βγεςι 100% ότι αυτό ευθύνεται) τότε η ζυγαριά γέρνει πάρα πολύ στο να μην κάνει ένας 19-30 το εμβόλιο έναντι του να το κάνει.

Και ο λόγος για να μην παραξηγηθώ είναι καθαρά στατιστικός. Όχι συνομωσιολογικός.

Και εγώ την επιστήμη ακούω σε γενικές γραμμές. Η επιστήμη όμως μέσω επιστημόνων και του lancet μας έλεγαν πράγματα Θεσφατα που τελικά δεν είναι και τόσο θεσφατα.

Η επιστήμη μας λέει ότι το Αστρα Ζάνεκα δεν έχει τόσο σοβαρές επιτπώσεις όσες βγήκαν στα δημοσιεύματα αλλά ο ΕΜΑ είπε αυτά που είπαν και η Δανία και κάποιες άλλες χωρές το απέρριψαν για τον λαό τους.

Αυτά που αναφέρω δεν είναι επ ουδενί συνομωσιολογικά. Είναι ανάλυση δεδομένων με κριτική ματιά. Δεν είμαι αρνητής των εμβολίων, αλλά δεν έχω και τυφλή εμπιστοσύνη σε αυτό που μαζικά προσπαθούν μετά ΜΑΝΙΑΣ να μας πλασάρουν.

Με λίγα λόγια, κυβερνήσεις, ΠΟΥ, επιστημονικά περιοδικά, EMA και όχι μόνο, έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με αντικρούομενες δηλώσεις και κατηγορείται ο κοσμάκης για συνομωσιολογία. Βεβαίως δεν αναφέρουμε στις ακρότητες του fb που δεν ξέρουν τι λένε.. Αυτοί δεν είναι συνομωσιολόγοι, είναι αστείοι

austin είπε...

Και θα σας μεταφέρω τώρα και νουμεράκι από πολύ γνωστό νοσοκομείο των Αθηνών, δημόσιο:

-Οι νοσηλευτές που ήταν αρνητές των εμβολίων κόλλησαν τον ιό στο 100%. Κανείς μη εμβολιασμένος δεν την γλύτωσε
-Από όσους είχαν εμβολιαστεί (γιατροί και νοσηλετές) λίγοι είχαν κολλήσει μετά τον Φεβρουάριο όταν έκαναν και την δεύτερη δόση
-Όσοι το κόλλησαν και ήταν εμβολιασμένοι το πέρασαν από χαλαρά έως λίγο πιο βαριά, κανείς δεν νοσηλεύτηκε (εδώ είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του εμβολίου)
-Τον μήνα Μάιο, ολοένα και περισσότεροι εμβολιασμένοι γιατροί και νοσηλευτές να κολλάνε με το ποσοστό να φτάνει σιγά σιγά το 70 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο (δεν μιλάω για γενικά νούμερα). Οι περισσότεροι από αυτούς με ελαφρά συμπτώματα.

Από Φεβρουάριο μέχρι Μάιο (αν βγάλουμε και 15 μέρες το λιγότερο για την πλήρη ανάπτυξη αντισωμάτων) μιλάμε για 2,5 μήνες περίπου ανοσία.

Προφανώς αναμένουμε και μεγαλύτερο δείγμα και δεν εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα από αυτό το νοσοκομείο και μόνο, αλλά δεν είναι ότι κάνουμε το εμβόλιο και όλα καλα... θέλει και προσοχή και εξού και έλεγα τις προάλλες ότι έπρεπε να εστιάσουν στο φάρμακο και όχι στο εμβόλιο.

Άσε που επιστήμονες πάλι, λένε ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί ενισχύουν τις μεταλλάξεις.. έτσι λένε, δεν ξέρω.

ΑΡΤ είπε...

austin ...εξού και έλεγα τις προάλλες ότι έπρεπε να εστιάσουν στο φάρμακο και όχι στο εμβόλιο.


...η σύσταση των γιατρών είναι ξεκάθαρη: τα αντιβιοτικά όταν καταναλώνονται χωρίς λόγο και σε εσφαλμένο δοσολογικό σχήμα, οδηγούν στη δημιουργία ανθεκτικών μικροβίων, που με τη σειρά τους αυξάνουν τη νοσοκομειακή θνησιμότητα, καθώς τα ανθεκτικά μικρόβια κάνουν «πάρτι» στα νοσοκομεία!...

VAGGELIS MP είπε...

Austin, αυτό για μεταλλάξεις λόγω μαζικών εμβολιασμών έχει λεχθεί;έχει γραφτεί κάπου που;

mixalis mixalios είπε...

Για αυτό εδώ και περίπου 1 χρόνο οι σντιβιωσεις δίνονται πια με ιατρική συνταγή...

austin είπε...

Vaggeli, το ψάχνω λίγο και δεν το βρίσκω. Ίσως μου διέφυγε κάτι εδώ και να είναι άτοπο το σχόλιο. Νόμιζα ότι το είχε αναφέρει ο κούβελας κάποια στιγμή (θα το μπακάλικα) ότι όταν ξαφνικά αποκτούν αντισώματα τόσοι πολλοί σε μικρό χρονικό διάστημα ο ιός μεταλλάσεται για να επιζήσει.

Με επιφύλαξη όμως, γιατί δεν βρήκα σε ένα γρήγορο search την δήλωση αυτή. Οπότε προτιμώ να πούμε ότι έκανα λάθος, μέχρι να το βρω.

michele είπε...

Ε αφου το είπε ο Κούβελας..

mixalis mixalios είπε...

Θα είχε μεγαλύτερη αξιοπιστία αν το είχε ο Κουβελας ο Δήμαρχος... Με τόσα έμβολια που κάνουν στα παιδιά για διάφορους ιους θα έπρεπε να είχαν βγει φίδια...

austin είπε...

ωραίο σχόλιο Μιχάλη..

Μπορώ και εγώ ως απάντηση να γράφω:

Αφού το είπε ο Dr. Daszak
αφού το είπε ο πρωτοσάλτε
αφού το είπε ο Βαξεβάνης
αφού το είπε ο Τσιόδρας (που κοινωνούσε ενώ έλεγε να προσέχουμε)

Και κάπως έτσι θα γίνει μία σωστή κουβέντα!

austin είπε...

΄ΆΝτε καλό σκ να έχουμε. Και απο εδβομάδα να δούμε αν θα ακυρώσει τον ωκω η Ευρώβ να ηρεμήσουμε

mixalis mixalios είπε...

Εχει σημασία ΠΟΙΟΣ λέει τι... Για αυτό λέμε δεν κατεβάζουμε αμασητο ότι λέγεται και ακούγεται.
Καλό ΣΚ

michele είπε...

Αustin δεν παει ετσι, αυτο ειναι το πρόβλημα που εχω επισημανει χρόνια τωρα. Δηλ το ποιος λεει τι και σε ποια συγκυρία

Ο Τσιοδρας ας πουμε : Καθε μερα τεστ, καθε μερα μεσα στις εντατικες, με υψηλη προστασια ιατρικη και πηγε να ψαλλει στην εκκλησια. Εγω τι θα πω, γιατι εγω δεν παω να ψαλλω;;;
ρε φιλτραρισμα λεμε
Και ο αλλος ο Ιωαννιδης του Χαρβαρντ "γριπουλα" ελεγε. Καθησα κι εγω που ειμαι ασχετος ακουσα ενα δυο τρεις τεσσερεις, διαβασα αλλους 4 και καταλαβα ποιος ειναι ο μαλακας της υποθεσης

Στην αρχη ολοι ελεγαν ανακριβειες καθως δεν γνωριζαν λεπτομέρειες.Τωρα εχουν λυθει πολλα απο τότε.
η Γιαμμαρελου που την σεβονται ολοι οι συναδελφοι της σαν γιατρος,επειδη ηταν Χριστιανη φανατική, ελεγε δεν πειραζει να κοινωνησετε. Και αυτη με δεκα τεστ, με προφυλαξη κλπ
τι θα κανω εγω θα παω να κοινωνησω; θελει και τη ΛΟΓΙΚΗ το πραγμα, αλλα ποιος την εχασε για να την βρουμε εμεις.

Στη Σαμο πηγαν 4300 εμβολια και εχουν παει να εμβολιαστουν 110. Μετα θα λενε δεν παταει κανεις, δεν εχουμε τουρισμο,ψοφησαμε στην πεινα και θα φταιει το κρατος που δεν τους επιδοτει για ολη τους τη ζωη.

michele είπε...

Και να το πω και πιο χοντρα να το κατανοησουμε. Αν δεν ειμαι σε θεση να καταλαβω ποιος ειναι ο ΜΑΛΑΚΑΣ της υποθεσης τοτε και εγω, μαλακας ειμαι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εντάξει και μένα μου είπε. ..
Αφού το είπε ο Τραγκας...

Να κάτσουμε μια μέρα να δούμε όμως ποιος είναι ο Τραγκας;...

Ας πούμε για παράδειγμα. ..
Ποιος είναι ο Πορτοσαλτε;
Είναι αυτός που γλύφει τον Μητσοτάκη. ..
Και πόση αξιοπιστία έχει κάποιος που γλύφει την εξουσία;
Καμία.
Καλό ΣΚ.

mixalis mixalios είπε...

Ενώ στις δομές που εμβολιασαν τους μετανάστες είχε πάνω από 50% συμμετοχή. Αλλά εμείς είμαστε ο σοφοτερος λαός του κόσμου..

hippy είπε...

ΑΡΑΙΓΔ

όπου μαμούν πολλοί κοκκόροι ματώνουνε οι κότες...πιθανολογώ 5-8% από τις αδιάθετες, δηλαδή λίγα πράγματα. Έδωσα λοιπόν στα 0,619 και 0,629 τα 3/4 απ΄όσα είχα αγοράσει και θα μπω με μόλις 500 μετοχές κι άλλες τόσες αδιάθετες να δω το έργο δίχως άγχος.

michele είπε...

Διαβαζε pronews εσυ ΟΠΛΑ χαχα Αμα θες να μαθεις ποιος ειναι ο Τραγκας ρωτα εμενα που ξέρω που ειμαι και παλιος

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Τσιορδας είναι αυτός που έκλαιγε για τον Πρώτο νεκρό πριν ένα χρόνο.
Είναι ο ίδιος που δεν έχει βγάλει τσιμουδια για 13.000 νεκρούς.
Αξιοπιστία; καμία.
Άσε μην πούμε για τις μπίζνες με τον Αβραμοκοπριτη.
Για τα λεφτά πουλάνε και την μάνα τους.

michele είπε...

Ενταξει αμα δεν εχει αξιοπιστια ο Τσιοδρας, εχει ο Κουβελας ειναι δεδομενα αυτα τα πραγματα

michele είπε...

Ε Ηλια ειτε μπαινεις ειτε δεν μπαινεις βρε αδελφε χαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Κουβελας και ο κάθε Κουβελας. .από τον πιο μικρό γιατρό μέχρι τον μεγαλύτερο μπορούν να μιλάνε για ιατρικά θέματα.
Όταν για ιατρικά θέματα μιλάει ο Πορτοσαλτε...ο Ευαγγελάτος
..ο περιπτεράς της γειτονιάς ο Όπλαρχηγος και ο Μιχάλης τότε κάτι δεν πάει καλά.
Πολλά τα λεφτά Άρη.

michele είπε...

Τον Τραγκα ξεχασες και τον Τσιόδρα που εχει ενα βιογραφικο απο εδω μεχρι την Κυπαρισσια
Με τόσους ψεκασμενους λοιπον, μην περιμενεις να πανε και πολυ καλα καποια πραγματα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Συμπέρασμα. .
Όποιος είναι με τον Τσιοδρα και τον Πορτοσαλτε δεν είναι ψεκασμενος.
Όποιος ακούει όλες τις γνώμες και αποφασίζει όπως θέλει. .είναι ψεκασμενος.

Άλλο παράδειγμα. ..Όταν είσαι με τον Καμένο προ Ανελ..δεν είσαι ψεκασμενος. .
Όταν είσαι μετά ανελ..είσαι. ..

Άλλο παράδειγμα. ..

Όταν είσαι ο Πορτοσαλτε με κυβέρνηση Μητσοτάκη με 13.000 νεκρούς κοβιντ..όλα είναι καλά. ..

Όταν είσαι ο Πορτοσαλτε με κυβέρνηση Τσιπρα και 13.000 νεκρούς κοβιντ ολα στραβά. ..

Μας διαβάζει κόσμος λέμε.

hippy είπε...

"Γνώθι σαυτόν" Μιχάλη. Με παρατηρώ πολλά χρόνια και ξέρω καλά πως ΔΕΝ είμαι τζογαδόρος. Είμαι επενδυτής "τοίχο τοίχο" και περίσκεψη.

Αγορά μέσω ΑΡΑΙΓΔ στα 0,60 αντιστοιχεί σε τιμή μετοχής ΑΡΑΙΓ 5,50 δλδ εκεί που έκλεισε. Καθώς τα αφεντικά είπαν ότι θα ζητήσουν τις αδιάθετες που τους αντιστοιχούν πιθανολογώ σημαντική υπερκάλυψη της ΑΜΚ κάτι που θα δώσει ώθηση την επόμενη Πέμπτη 10/6 που θα γραφεί στα ΜΜΕ. Ίσως και την Παρασκευή. Φτάνει να μείνει το υπόλοιπο περιβάλλον ήρεμο. Η μετοχή ωστόσο κάνει πρεμιέρα Τετάρτη 16/6.

Το καλό είναι ότι τα αφεντικά αγαπούν και στηρίζουν το χαρτί. Το κακό είναι η πιθανή συνέχεια στην υποχρεωτική κίνηση των αερομεταφορών με μειωμένες θέσεις.

Κρατάμε τούτο

"Η κίνηση επιβατών του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών αυξήθηκε 6,9 φορές σε ετήσια βάση τον Μάιο (έναντι άλματος 13,6 φορές τον Απρίλιο), σημειώνοντας ωστόσο πτώση -75% σε σύγκριση με τα επίπεδα προ-πανδημίας του 2019, μειωμένη κατά 56% στα 5 εκατομμύρια"


(τελικά 2πλασίασα τη θέση στο κλείσιμο και πάω για 1000+1000...πάλι δεν έχω άγχος)

George Papadopoulos είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3550689/terna-energeiaki-auxisi-enopoiimenon-poliseon-6-to-a-trimino
Η ΤΕΡΝΑ έγραψε τις ζημιές από το Τέξας
Τα κέρδη προ φόρων, με την ενσωμάτωση της ζημίας στις ΗΠΑ, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 75,5 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 25,3 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2020.

DK είπε...

κ. Hippy στην Τζιρακιαν θα μπείτε?

George Papadopoulos είπε...

και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 21,2 εκατ. ευρώ, έναντι 18,8 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2020, αυξημένα κατά 12,6%....βλέπουμε από Δευτέρα...

hippy είπε...

Ναι, έχω κατά νου να μπω για λίγα κομάτια (λόγω εμπορευσιμότητας)...πχ αγορά 200 ΤΖΚΑΔ, αντίστοιχη εγγραφή και προεγγραφή για 1800 κι όσες μου δώσουν. Ωστόσο δεν την ξέρω την εταιρεία, θα την μελετήσω το Σ/Κ.

hippy είπε...

Τάσο ο ΟΛΠ απο κοινού με τον ΜΥΤΙΛ "έγιναν" οι μεγαλύτερες θέσεις στο χαρτοφυλάκιο μου. Ο ΜΥΤΙΛ γιατί αυξήθηκε θεαματικά η αποτίμηση του στο ΧΑΑ κι ο ΟΛΠ διότι αύξησα (κάπως πρόωρα μου δείχνει το ταμπλό) τη θέση μου καθώς εκτίμησα-κακώς-δυναμικότερη επιστροφή τιμής.

Νομίζω πως στις παρούσες κεφαλαιοποιήσεις α) αδικείται ο Πειραιάς έναντι της Θεσσαλονίκης (προφανώς λόγω μερίσματος) και β) κανείς δεν ασχολείται με την "κρουαζιέρα" που δείχνει να επανεκκινεί.

Σαφώς κάποιος σημαντικός παίχτης βγαίνει, έχω σταματήσει τις αγορές, σε τέτοιες τιμές όμως δεν πουλάω το χαρτί το αβύθιστο. Στα €25 ίσως. Στην τελική είμαι και Πειραιώτης χα χα 😄.

VAGGELIS MP είπε...

Κύριε hippy γειά σας,στον Ελλακτωρ η Ηλέκτωρ εντάσσεται στις παραχωρήσεις;

mixalis mixalios είπε...

Η τιμή που θα γίνει η ΔΠ στον Ολθ ίσως δώσει κίνηση στον ΟΛΠ. Εκτός αν ο Σαββίδης δεν θέλει να βγάλει τη μετοχή και απλά δώσει την ελάχιστη απαιτούμενη.

mixalis mixalios είπε...

Το 0.26 είναι δικό σου Μιχάλη ή του zelias?

mixalis mixalios είπε...

Γιατί αν πάει εκεί θα παραγγείλω αυτο από τα κερδη

https://www.autotriti.gr/data/newcars/times/montela/times_VOLKSWAGEN_GOLF.asp

Τασος ο λιμοκοντορος είπε...

Χιππυ η πληροφορία που εχω ειναι οτι τα 500 μυρια ειναι εξεφτελιστικη η κεφαλαιοποιηση. Ως αρρωστος Ολυμπιακος και αντι Κοντονης Τσιπρας που χαρισανε δικτατορικα το πρωταθλημα στο Γυφτορωσσο σου λεω αυτο κ κλεινω.


Κατω απο 19 αν παει θα βαλω και τα μπουνια μου... Μιλαμε για το πιο υποτιμημενο χαρτι του ΧΑα που εφτασε παλι στα 20 λογω ενος μεγαλου πωλητη που φευγει... Καλο σκ

hippy είπε...

Τάσο έχω ήδη συμφωνήσει.

hippy είπε...

@ VAGGELIS MP

Δεν το γνωρίζω. Έτσι όπως διαβάζω την Ετήσια Οικονομική Έκθεση (σελ 5) νομίζω όχι. Ο Δημήτρης (Τσαμπής) ίσως ξέρει καλύτερα

Στον κλάδο του Περιβάλλοντος:

Η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ανανέωσε στο σύνολό τους τις συμβάσεις διαχείρισης μονάδων επεξεργασίας
απορριμμάτων η διάρκεια των οποίων έληγε εντός του έτους. Ο Όμιλος λειτουργεί 5 μονάδες
επεξεργασίας αστικών αποβλήτων με δυναμικότητα που υπερβαίνει τις 700.000 τόνους ετησίως, 2
μονάδες επεξεργασίας κλινικών αποβλήτων, καθώς και 4 έργα παραγωγής ενέργειας από αξιοποίηση
βιοαερίου εκλυόμενου από Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων με συνολική εγκατεστημένη
ισχύ που υπερβαίνει τα 35 MW.

https://ellaktor.com/wp-content/uploads/2021/04/%CE%95%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%91-%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97-311220.pdf

hippy είπε...

ΕΧΑΕ

Διαβασμένος φίλος είχε την καλοσύνη να μου επισημάνει ορισμένα στοιχεία για την ΕΧΑΕ τα οποία καταρρίπτουν την πεποίθηση μου για αύξηση εξόδων μισθοδοσίας στην εταιρεία και την κάνουν ενδιαφέρουσα για-συντηρητική-επένδυση (αντί ομολόγου ή προθεσμιακής κατάθεσης). Συγκεκριμένα

-στις σελίδες 20-21 των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων α' τριμήνου 2021 φαίνεται ότι οι αποδοχές προσωπικού στον όμιλο μειώθηκαν σε 2.560 εκ από 2.750 το 2020 παρά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι αυξήθηκαν σε 231 άτομα από 223 το 2020.

Η εταιρεία επίσης από το 2019 ως μέλος ευρύτερης κοινοπραξίας έχει αποκτήσει το 44% του μετοχικού κεφαλαίου του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ. Η συμμετοχή της ΕΧΑΕ αντιστοιχεί στο 0,78% της κεφαλαιοποίησης του συγκεκριμένου χρημ/ρίου κι έγινε έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου.

https://www.athexgroup.gr/el/Boursa-Kuwait-privatization-process

Επένδυση επιτυχής καθώς για την περσινή χρήση το Κουβέιτ έκοψε μέρισμα 0,04/μετοχή στις 12/04 ποσό που-εαν διατηρηθεί-στις επόμενες χρήσεις σημαίνει απόσβεση κεφαλαίου σε 10 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή αποτίμηση αυτής της συμμετοχής σήμερα είναι 4,409 εκ (φαίνεται στη σελ. 32).

Επίσης η ΕΧΑΕ έσοδα από υποστηρικτικές εργασίες προς το εν λόγω χρηματιστήριο 126 χιλιάδες ευρώ το 1ο τρίμηνο, καθώς επίσης είχε σχεδόν τριπλασιασμό εσόδων από νεοσύστατο Χρηματιστήριο Ενέργειας (έσοδα €309 χιλ. από €118 χιλ. το 2020) τα οποία μοιάζουν επαναλαμβανόμενα (σελ. 20).

https://www.athexgroup.gr/documents/10180/6268870/ATHEX_Q1_2021_Fin_Stmts_GR_Version_47_522.pdf/a3e42ccd-788b-4075-a081-5a03d0520566

Με την προσθήκη των εκτάκτων εσόδων από τις φετινές ΑΜΚ είναι εύκολο να πιθανολογήσουμε δυνατό φετινό 6μηνο (και έτος).

mixalis mixalios είπε...

Δεν είναι μόνο οι ΑΜΚ που ενδυναμώνουν τα έσοδα της ΕΧΑΕ αλλά και τα ομόλογα που εισάγονται. Ας ελπίσουμε ότι θα εισαχθούν και νέες εταιρείες. Μέχρι τώρα αποχωρήσεις έχουμε (βλ. ΟΛΘ)

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2082170/hpa-aeroporikes-piezoyn-gia-arsh-taxidiotikon-peri.html

Ολα αυτά μπορούν να επισπεύσουν και το πρασινισμα της Ελλάδας από τους Βρετανούς. Και αυτό θα το εκλάβει θετικά και η αγορά...

austin είπε...

Και εκει που σπάει και παει για 0,159 η Φριγο.. πιάνει φωτιά εργοστάσιο της στην Ρουμανία?

https://www.pressalert.ro/2021/06/incendiu-de-proportii-aporpiere-de-timisoara-la-frigoglass/

Καλη κυριακη

mixalis mixalios είπε...

Ναι, μαλιστα έχω και photo του εργοστασίου πως είναι τώρα. Περίπου κάηκαν τα 2/3 του εργοστασίου. Πισωγύρισμα, ο κόσμος των αγορών έχει τελικά πολύ ενδιαφέρον...

austin είπε...

Το καλο είναι ότι είναι σε επιτήρηση (οντως ενδιαφέρον έχουν οι αγορές. Που να φανταστώ ότι θα ελεγα ότι το καλο είναι ότι είναι σε επιτήρηση)

Μέχρι να ανοίξει η σκόνη θα εχει κατσει.

Το κακό είναι, ότι πέραν της ζημιας, δεν ξέρουμε που θα κάτσει, ειδικά με τους "σκοπούς που αχνοφαινονται" ότι έχει η μετοχη

mixalis mixalios είπε...

Έχει σημασία και η ανακοίνωση της εταιρείας η οποία θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν αναλυτική. Επιπτώσεις θα υπάρχουν αλλά καλό είναι να ποσοτικοποιηθούν. Πάντως τέτοια τύχη δεν έχει ξανασυμβεί, πέρυσι πριν την πανδημία έπαιρνε τα πάνω της και είχε φτάσει τα 0,28. Φέτος άρχισε πάλι να δουλεύει το μαγαζί να σου η φωτιά μου. Θα βάλω όλα μου τα λεφτά στην ΕΥΑΠΣ. Να μην σου πω στον Καρέλια (και θα αρχίσω και το κάπνισμα αφιλτρο, χεχεχε)

hippy είπε...

"Ο/Η mixalis mixalios είπε...
Θα βάλω όλα μου τα λεφτά στην ΕΥΑΠΣ. Να μην σου πω στον Καρέλια (και θα αρχίσω και το κάπνισμα αφιλτρο, χεχεχε)"


BNP...τα λεφτά έξω, εξαιρετικοί αριθμοδείκτες και μέρισμα

😻 😻 😻

mixalis mixalios είπε...

Ναι αλλά όπως λέει και ο μορφονιός αν δεν πας για Χ3 ή Χ4 δεν έχει πλάκα.... Υπόσχομαι, όμως, στον εαυτό μου ότι θα το κάνω όταν πάρω σύνταξη. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα σε 21 χρόνια!

Lorac είπε...

Καλημέρα και καλή βδομάδα! Από τον τρόπο και μόνο που παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα στη τεν-εργα Μακριά και αγαπημένοι!! Κοντά στα 8 και πολύ είναι! Το αμερικάνικο όνειρο αποδείχθηκε εφιάλτης. Δεν μπορούν όλοι να καβαλήσουν τον μπούφαλο, από την άλλη φαίνεται ότι στην Ελλάδα καβαλάμε πανεύκολα το καλάμι!!

Αααα και που 'σται οι G7 αποφάσισαν παγκόσμιο εταιρικό φόρο. Αναμένω με αγωνία τη θετική προεξόφληση του γεγονότος :-)))))

austin είπε...

Καλημέρα!

Γιατί Lorac, μπορείς να μου πεις ποιο κομμάτι δεν σου άρεσε στην "παρουσίαση των αποτελεσμάτων"? Δεν σε πιάνω πως το εννοείς.

austin είπε...

Ως αναμενόταν για Φριγο.. στο -20%. Αν είναι δυνατόν, να κάνει ότι ξεμυτάει και να παίρνει φωτιά εργοαστασιο. Γκίνια στην εταιρεία μεγάλη.

Έβαλα τα μισά μαρκετ από νωρίς αλλά να είμαι ειλικρινής, κάτι μου λέει ότι παρά την ζημιά,ο "σκοπός" δεν αλλοιώνεται και ίσως το ρουφήξει το ανεκτέλεστο?

Μπλέξιμο όπως και να έχει

austin είπε...

Άρεσαν τα αποτελέσματα στην Τενεργ.. οι αγορές, τα ταμπλό και οι διαψεύσεις. Παρότι ρώτησα τον Lorac παραπάνω, δεν περίμενα και να ανεβαίνει η Τενεργ σήμερα.

austin είπε...

Κοίτα να δεις.. που την Market πώληση θα την γυρίσω σε αγορά! 1 μύριο φαίνεται να κάνει το Φριγο. προς ώρα φαίνεται να απορροφά την προσφορά

hippy είπε...

Pantelakis Research Τιμή στόχος 16.50


Terna Energy (Overweight): 1Q21 broadly in-line; EUR98.5m pre- tax hit to bottom-line from US write-off

Overweight
Target price (EUR) 16.50


Θα συμφωνήσω κατά 80% με τον κ. Lorac. Ναι οι εταιρείες που επιχείρησαν στις ΗΠΑ αποδείχτηκαν άτυχες (και η κορυφαία στις ΑΠΕ γερμανίδα RWE). Ναι στην χώρα μας η πράσινη ενέργεια έχει υπερφορτωθεί από ελπίδες και όνειρα (το είδαμε στην τελευταία δημοπρασία της ΡΑΕ όπου η τιμή "βούτηξε" από τα 53,86 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα 32,97 ευρώ). Από την άλλη όμως η εταιρεία είναι πρωτοπόρα, αξιόπιστη και στην τελική "και καλά να την πουλήσεις, τι τα κάνεις τα λεφτά?"

Μ΄αυτά και μ΄αυτά...πολύ χαμηλό 8.

mixalis mixalios είπε...

Γιώργο από αυτό
https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2114234714-frigoglass-finance-b-v-6-875-20-25
δεν προκύπτει πανικός.
Κατά τα άλλα κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο...

michele είπε...

Καλημέρα, καλη εβδομάδα σε όλους και Χρόνια πολλά για χτες για τον Austin ! Πάντα γερός και δημιουργικός!

hippy είπε...

Η Ρουμανία είναι ευρωπαική χώρα. Λογικά το εργοστάσιο (τουλάχιστον) της ΦΡΙΓΟ θα είναι ασφαλισμένο και η εταιρεία θα έπρεπε να έχει κάνει ανακοινώσεις πριν αρχίσει η συνεδρίαση.

hippy είπε...

Βιάστηκα

«η Frigoglass διατηρεί ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία καλύπτουν τις υλικές ζημιές καθώς και τις επιπτώσεις από τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με διακεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες. Παρέχουμε συνεχή ενημέρωση στους πελάτες μας και επικεντρωνόμαστε στον περιορισμό των επιπτώσεων στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα»

https://www.protothema.gr/world/article/1131355/frigoglass-megali-fotia-kai-simadikes-zimies-sto-ergostasio-tis-timisoara/

austin είπε...

Μιχάλη, σε ευχαριστώ για τις ευχές! Να είσαι καλα που με θυμήθηκες!

Μιχαλιό και hippy ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το καλό της επιτήρησης που έλεγα χθες! ακύρωσα την εντολή πώλησης και βλέπουμε!

michele είπε...

Eχεις ιδια μερα γενεθλια με την ανηψια μου και βοηθησε αυτο Austin!

austin είπε...

Καλή κοπέλα πρέπει να είναι η ανηψιά σου! να την χαίρεσαι!

michele είπε...

Πολυ καλή χαχαχαχα

austin είπε...

11:45 περί ασφάλιστηρίων.

Όπως έλεγε ένας φίλος, η ασφάλεια (εκείνος εννοούσε μικρή ασφάλεια αυτοκινήτου) είναι ασφάλεια του φτωχού!

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε που θα κλείσει σήμερα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κατά τα λοιπά. ..
Εμείς δεν έχουμε σάπιο Τράπεζες γιατί αγοράζουμε και πουλάμε ποιοτικά χαρτιά. ..μετοχικες αξίες δηλαδή. ..αλλά μας κοφτει και μας παρακοφτει για την Φριγκο που κάνει πράξεις με νταβατζή δύο φορές την μέρα. .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Λέγαμε δύο λόγια για καμιά τράπεζα για καμιά ΜΙΓ..για κάνα σάπιο που όλοι τα θέλουν. .και έβγαιναν οι ποιοτικές πένες του μπλογκ και με ύφος καρδιναλιου με μαλωναν. ..Εμείς δεν έχουμε τέτοια χαρτιά. .Μην μας χάνεις τον χρόνο με τα σάπια. ..
Τώρα σας πήρε ο πόνος για την Φριγκο?
Και τι σας νοιάζει αν καεί πίτα που δεν τρώτε;
Καλή εβδομάδα.

austin είπε...

Σα να έχει μηχανάκι ο Σεντρικ. Το κερί του όμως κάπως κακό για σήμερα.

μπαρμπαλιας είπε...

δεν το θελει η "στοα" πανω απο 900 μον...με τιποτε .
βαλανε ΟΤΕ στις δημοπρασιες -30% και το κανουν σχεδον ντείλι.
οποτε αφηστε τα χαρακια

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Δεν είχαμε, δεν έχουμε, δεν θα αποκτήσουμε τζογόχαρτα. Συμπάσχουμε στους φίλους μας που προσπαθούν-με λάθος τρόπο είναι αλήθεια-να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα (κάπως σαν το "πάμε στοίχημα"). Η εταιρεία ΦΡΙΓΟ είχε, έχει και συνεχίζει να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια. Δίχως να ιδρώνει το αυτί των αφεντικών. Καθώς επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία έφτασε να έχει αρνητικά ίδια 128,7 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό 248,2 εκατ. ευρώ.

Μια φορά μπορεί και να είναι κάποιος τυχερός. Δύο ίσως. Άντε τρεις, άντε και τέσσερις. Η συνεχής επανάληψη τζόγοεπιλογών είναι διαβατήριο για τη χρεοκοπία.


Οι 16 εισηγμένες με αρνητικά ίδια κεφάλαια και χρέος 1,82 δισ. ευρώ στις τράπεζες

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=559970

austin είπε...

Καλημέρα!

Οπλα, ξέρω ότι έχετε διαφωνία, τα είπατε χοντρά άνευ λόγου. Παρόλα αυτά, επειδή (προσωπικά μιλάω) δουλέυω και δεν μπορώ να είμαι πάνω από όλα, το copy paste του hippy (όπως και του μιχαλιού) με βοήθησε να βγάλω την εντολή πώλησης.

Όχι γιατί το είπαν αυτοί, αλλά γιατί έβγαλαν μία είδηση που εγώ δεν πήρα χαμπάρι και τον ευχαριστώ για αυτό.

Δεν χρειάζεται σε όλα να είμαστε γκρινιάρηδες και κακεντρεχείς. Με όλο το συμπάθειο στο λέω και μην ξεκινήσουμε με το ποιους είμαι κτλ κτλ.

Αν θέλουμε γκρίνια.. Ας δούμε του Ιωαννίδη την συνέντευξη στο Κρήτη tv. Εκεί με πολύ ηρεμία (και ωραίο τρόπο) λέει και κάποιες από τις ανησυχίες που εκφράζω εδώ.

austin είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/h-megali-ollandiki-ekplixi-tis-alpha-bank-to-colpo-grosso-tis-mytilineos

Εδώ σταθερά και ωραία ο Μύτιλος!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Austin..
Όταν δεν έχω να κάνω κάτι άλλο...τι λες ότι κάνω;
Μπαινω στην ενότητα ΟΙ ΕΚΤΙΜΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Γ....ΓΙΑ ΤΟ 2014.και χαζεύω ..
βλέπω κάποιους ποιοτικούς με τα τιπια τούς...με τις Μιγαρες τους...με τις σαπιομπανκες τούς..και αμέσως μου έρχεται στο μυαλό ποιος λες;Ο Άδωνης..Ναι ο Άδωνης βρε..και αυτός εκεί που εφτυνε γλύφει..
Καλή μέρα σε όλους.
Όταν πω ορματε θα ορμηξουμε...
ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΌΜΩΣ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εσύ δύσκολα θα γίνεις πλούσιος γιατί αγοραζες Πειραιώς στα 0.85.
Λιάσου τωρα.

streetboy είπε...

Το είπαμε αυτό... Θα ορμηξουμε οταν δούμε τις 500 μον.
Τα ίδια θε λέμε συνέχεια;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αγάπες μου...
Έναν έναν σας ξετρύπωσε ο Οπλαρχηγος..
Σε καλό μας...με κάνετε και γελάω. .

hippy είπε...

Τάσο ο Χίππης πάντως με το καλημέρα έγραψε και μια και δυο και πολλές φορές ότι η μοίρα-κατάληξη των warrants ήταν να μηδενίσουν. Και τ΄άκουγε από τον Κοζανίτη θαμώνα του μπλογκ και τους φίλους του.

Δεν ήταν και καμμιά σπουδαία γκουρουδιά. Όποιος έμπαινε στον κόπο να διαβάσει το ενημερωτικό θα το καταλάβαινε. Ποιός όμως μπαίνει στον κόπο να διαβάσει? Οι περισσότεροι περιμένουν πληροφορία από "υψηλά ιστάμενο πολιτικό στέλεχος".

Τα΄παμε...η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη.

hippy είπε...

Τασος απολύτως φιλικά

μπορείς έτσι απλά για να κάνεις το κέφι σου να τρολλάρεις. Από την άλλη μπορείς ως λιμανίσιος να σκεφτείς, να εκτεθείς (άποψη για χαρτιά) και να είσαι χρηστικός. Εσύ αποφασίζεις.

Θέμα: ΟΛΘ

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ (αρχές 2018)

Καταβλήθηκε το ποσό 231,9 εκατ. ευρώ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στο ΤΑΙΠΕΔ από την κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki, μετά την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του OΛΘ και του Δημοσίου από τη Βουλή.
231,926 εκατ. ευρώ για 6,753,600 μετοχές δηλαδή περίπου 34,34 ευρώ/μετοχή

Η επενδύτρια South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) έχει τρεις μετόχους: το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), το οποίο κατέχει και το 47%, την θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, Terminal Link, η οποία κατέχει το 33% και την Belterra Investments. συμφερόντων Ι. Σαββίδη (20%).

https://thepressproject.gr/oloklirothike-i-idiotikopoiisi-tou-olth/

Αρχές Φεβρουαρίου 2021 η Belterra Investments αγοράζει το μερίδιο των γερμανών (αγνοώ σε ποια τιμή)

Η Belterra (Ι. Σαββίδης) αποκτά το μερίδιο των γερμανών της DIEP στον ΟΛΘ

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3522975/i-belterra-i-sabbidis-apokta-to-meridio-ton-germanon-tis-diep-ston-olth

Και τώρα η Belterra Investments, που ανήκει στην οικογένεια Σαββίδη, απέκτησε το 100% της εταιρείας Melbery και έγινε ο μεγαλύτερος και ελέγχων μέτοχος της SEGT με άμεσο ποσοστό 66,67% είναι μάλλον* (?) υποχρεωμένη σε δημόσια πρόταση.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3550674/i-belterra-i-sabbidis-apektise-to-67-tou-olth-pros-upoxreotiki-dimosia-protasi

Είναι παράλογο να περιμένω τιμή προαιρετικής ΔΠ στα €30-32? Πολύ περισσότερο αν έχει έστω και 50% δίκιο το αριστερό εξτρέμ (πειραιώτικο, λιμανίσιο). Πάντως καθώς το χαρτί έχει γράψει πρόσφατα €28,80 εκτιμώ το downside ως ασήμαντο.

https://www.to10.gr/aristero-ekstrem/154016/pragmatiko-skandalo-tin-idiotikopiisi-tou-olth/


* Με προβληματίζει ελαφρά ο αρχικός δημόσιος χαρακτήρας του ΟΛΘ. Θυμάμαι στο μακρινό 2008 που ο Βγενόπουλος φόρτωσε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς στα €27,50 κάποιο νομοθετική διάταξη είχε φέρει στην Βουλή ο Αλογοβλάκας που απήλλασε τους γερμανούς από την υποχρέωση της δημόσιας πρότασης εάν αύξαναν το ποσοστό τους αγοράζοντας μερίδιο του δημοσία. Δεν είμαι σίγουρος, κρατώ μια επιφύλαξη.

hippy είπε...

"μερίδιο του δημοσίου"

mixalis mixalios είπε...

Είναι δεδομένο ότι όταν έχουμε αποκρατικοποίηση ο αποκτων τις μετοχές δεν υποχρεούται σε Δ. Π. Νομίζω ότι ισχύει αυτό και σε δεύτερη φάση, δηλαδή όταν στη συνέχεια αγοράζει εκ νέου μετοχές από το Δημόσιο. Και στα δύο λιμάνια αρχικά η πώληση αν θυμάμαι καλά αφορούσε το 51% και στη συνέχεια με όρους ένα υπόλοιπο 16%. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υποχρεούται σε υποβολή ΔΠ. Βέβαια στον Ολθ έγινε διαφορετικό.

Αν η Ευρωβ φύγει από το 80,5 θα έχουμε άλλα κόλπα....

mixalis mixalios είπε...

Να τη και η ΔΕΗ... Βρες λες να σπάσει η συσσώρευση της?

michele είπε...

Θέλει πάνω απο 9,38 για να δώσει καλη κινηση

mixalis mixalios είπε...

Ας ελπίσουμε κάτι να ξέρει...

https://www.euro2day.gr/news/highlights/article/2082611/vretanida-presvhs-h-ellada-syntoma-sthn-prasinh-li.html

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...




Έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο ενημέρωσης από τα κανάλια λίστας Πέτσα.
Ναι της έφερε τύχη..αλλιώς το μπαλάκι δεν θα έβρισκε τον στόχο του...
Αυτά γράφουν..


Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατάφερε να ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι για να δει από κοντά την αγαπημένη του να αγωνίζεται, φέρνοντάς της μάλιστα και τύχη καθώς η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να επιβληθεί της Αμερικανίδας Κένιν, περνώντας για πρώτη φορά στα προημιτελικά του μεγάλου τουρνουά τένις. Όπως θα δείτε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, ο γιος του πρωθυπουργού πανηγύρισε με θέρμη τους πόντους που κέρδιζε η Μαρία Σάκκαρη

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτός ο Βλαξ Πολιτικός. ..λέει δεξιά και αριστερά ότι κινδυνεύει η επιχείρηση από κάποιον που θα νοσησει αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο. .θα κλείσει λέει για μια δυο εβδομάδες. ..
Αυτός ο μπουμπουκος που μας είχε κλειστά ένα χρόνο θα απολυθει;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ανοίγεις να δεις καμία είδηση. .πέφτεις επάνω στην νύφη της Ντόρας. .βάζεις αθλητικά. .πέφτεις επάνω στην νύφη τού Κουλη..
Όλα τα πόστα πιασμένα.
Το θετικό είναι ότι η ΝΔ θα γίνει ένα νοικοκυρεμενο κόμμα με τις εισφορές των μελών του. .
360 εκατομμύρια έφτασε το δάνειο και οι τράπεζες ακόμα δίνουν με εγγύηση τα ποσοστά. ..χαχα..
Καλό απόγευμα.

hippy είπε...

Κακός σύντροφος το μίσος.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΝΤΕΣΟΥΝΤ ΚΟΠΡΙΤΕΡΑ.
Ποιές τράπεζες..
Μόνο ποιοτικά χαρτιά.
σα δε ντρέπεσαι λέω εγώ..εξακολουθείς να χώνεις κόσμο στα σάπια...

austin είπε...

Καλημέρα! Τι έγινε το παρατήσατε το ανοιχτό και είστε όλοι στο κλειστό?

Ούτε αναρτήσεις και αφήνετε και μηνύματα που κάποτε σβήνατε!

Μιχαλιό την χτύπανε αλύπητα την φριγο...

austin είπε...

Πέσανε οι υπογραφές στην Λαμδα και δεν το γνωρίζουμε ακόμα? Πολύ μεγάλος όγκος

michele είπε...

Καλημέρα σε όλους, νομιζω οπου ναναι πεφτουνε Αustin

austin είπε...

Απο Καραμανλή το γέρο υπήρξε η πρώτη ιδέα για να φύγει το αεροδρόμιο από το ελληνικό και να γίνει εκεί "πθεματικό άρκο", έγινε μετά από 40 χρόνια κοντά!

Έχουμε ακόμα καιρό για να γίνουμε χώρα...

michele είπε...

Eτσι! τα πάντα για να γινουν περνανε 20-25 χρόνια. Φωναζανε στα Σπατα να μην παει το αεροδρόμιο το 1976 πηγε το 2001 τελικα

austin είπε...

Αφού βλέπω ότι συμμετοχή δεν υπάρχει εδώ για το ΧΑΑ... άλλωστε είναι ηλίου φαεινότερο ότι τραβά τον δικό του δρόμο,εντελώς αποκομμένο από το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία.. να αναφέρω δυο λόγια για το εργασιακό

1) Ψάχνουμε υπάλληλο και με μεγάλη δυσκολία βρήκαμ (bingo φωνάζαμε)
2) Υπάρχει μία χρυσή τομή "τεμπελιάς" αλλά και ανάλγητης εργοδοσίας. Και όταν λέω ανάλγητη δεν μιλάω για σκληρή κτλ, αλλά για την κλασσική ηλιθιότητα που χτυπάει τον μέσο σκιτζή έλληνα (άλλα λέω άλλα κάνω, κουτοπονηριές που σε επίπεδο εργοδοσίας είναι αισχρές).
3) Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, και στους μεν και στους δε, που δυστχώς χάνονται στον οχετό της μπανανίας.
4) Γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την αγορά, ότι πλην δημοσίων υπαλλήλων και ελάχιστων εξαιρέσεων το 8 ώρο δεν τηρείται ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των εργασίων.
5) Ένα παράδειγμα, μεγάλη πολυεθνική με παρουσία σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη, δίνει συστηματικά προαγωγές με την μόνιμη ατάκα "θα επανεξετάσουμε στο μέλλον πιθανή αύξηση του μισθού σου".
Η εταιρεία αυτή σε χώρες δυτικού κόσμου ακολουθεί πάγια στρατηγική προαγωγή-αύξηση ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Αυτά κάποιες βασικές παραδοχές που κατά την γνώμη μου δεν είναι καθόλου μα καθόλου αρεστές.

austin είπε...

Αν κάποιος λοιπόν θέλει λοιπόν να λέγεται λογικός, εντός πραγματικότητας κτλ κτλ, το τελευταίο πράγμα που κάνεις είναι να φέρεις ένα εργασιακό σαν και αυτό!

Βεβαίως, όπως ο Τσίπρας "δεν έφταιγε" έτσι νομίζω ότι ούτε και ο "μητσοτάκης φταίει", εξού και οι δικαιολογίες που έχουμε ακούσει στα κανάλια όλο αυτό τον καιρό από τον Χατζηδάκη είναι παρόμοιες με τις γελοιότητες που βλέπαμε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ εμέ, μας τα έχουν πει όλα ανά καιρούς:
1) Θυμάστε τότε την Μέρκελ που έλεγε να φύγουν οι Έλληνες και να πάνε να δουλέψουν αλλού?
2) Θυμάστε τον Πατέλη που έλγε για διδακτορικούς
3) Ξέρετε τα κονδύλια που λαμβάνει χώρα ΤΩΡΑ για τους πρόσφυγες?
4) Θυμάστε τι χαμός γινόταν με τα κλειστά σύνορα των υπολοίπων ευρωπαικών χωρών και ο Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα.

Σταματώ εδώ...και όποιος κατάλαβε κατάλαβε γιατί φωνάζω για ιθαγενείς.. απλά μας παίρνει η μπάλα και πάρα πολλοί δεν θέλουν να το δουν και λένε (μιχάλη ναι σε σένα απευθύνομαι) για φίλτρα στις ειδήσεις που ακούμε. Το φίλτρο μου είναι πολύ καλό θεωρώ. Όχι αλάνθαστο... αλλά ο πυρήνας σκέψης μου τι γίνεται στην χώρα επιβεβαιώνεται μέρα με την μέρα.

michele είπε...

O καθένας εχει το φίτρο του Austin και τις δικες του προσλαμβάνουσες. Ανάλογα κανει και τις αναλύσεις του ειτε σε πολιτικό ειτε σε χρηματικοοικονομικό επίπεδο.
Συχνα πυκνα κανω και εγω εδω κάνω τις πολιτικες μου αναλύσεις και οποιος θέλει τις λαμβανει ή δεν τις λαμβάνει υποψιν του

Παρομοιως και στις εκτιμήσεις μου για την πορεία της αγοράς, που μεσω λιμπεραλ παει σε πολυ ευρυτερο κοινο απ οτι εδω

Να σου πω ενα παραδειγμα φίλτρου: Ο Πατέλης ειχε δίκιο οταν ελεγε για τους διδακτορικους οποιος έχει φίλους η εχει ασχοληθει το ξέρει.
Το φίλτρο ειναι οτι ΔΕΝ επρεπε να το πει κατ αυτον τον τροπο, γιατι πέρασε διαφορετικα απο την πραγματικότητα. Αλλωστε και ο ιδιος εχει διδακτορικό.

Αρα δεν ειναι μονο τι λες ειναι και πως το λες, ειδικα οταν είσαι πολιτικό πρόσωπο

austin είπε...

Θεωρώ και νομίζω ότι ο Πατέλης και οι λοιποί έχουν επικοινωνιολόγους και συμβούλους που τους λένε τι να λένε.

Άρα το πως θα το πουν, δεν νομίζω ότι είναι και εντελώς τυχαίο σε θέματα βαρύνουσας σημασίας.

Μπορούμε βεβαίως να το ρίξουμε στην τύχη και στο "ωχ, το εννοούσα αλλιώς", αλλά μην ξεχνάμε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί όλων τα ίδια λέγονται. Ότι το εννοούσαν αλλιώς και μαζεύουν τα αμάζευτα. Παρόλα αυτά όποιος ακούει τον λόγο (ειδικά) των πολιτικών αρχηγών μετά τον ΓΑΠ (ειδικα) τότε θα καταλάβει ότι ή ο επικοινωνιολόγος είναι το ίδιο άτομο ή ότι υπάρχει μία κοινή γραμμή.

Το ζουμί της υπόθεσης που τα λέει όλα, είναι οτι η ίδια η πολυεθνική έχει άλλα μέτρα και σταθμά στην Ελλάδα και άλλα στις υπόλοιπες χώρες.

Αυτό, σε συνδυασμό με το τι λέει ο Πατέλης και κάθε πατέλης, είναι που βάζει το φίλτρο των ιθαγενών και εμείς καθόμαστε παθητικά και το... τρώμε!

leky είπε...

Μιχάλη, ο ΓΔ ανεβαίνει στα μουλωχτά και ετοιμάζεται...Η τενεκεδοπειραιώς έτοιμη κι αυτή να ξεπεράσει το 1,67 και μετά πλώρη για το 2άρι μπροστά...είχαμε πει ότι βασικό σημείο θα είναι το 1,50 και πως θα κινηθεί γύρω από αυτό...εκεί λοιπόν έκανε συσσώρευση και καλή βάση...ίδωμεν...

austin είπε...

Όπως επίσης η ΑΜΚ της Αλφα έχει ωραία χαρακτηριστικά, αφού θυμίζει αναπτυξιακή ΑΜΚ αλά αμέρικα!

michele είπε...

Ηδη καναμε καινουργιο υψηλό Leky με τον Τραπεζικό να πηγαινει προς τις 608 μονάδες που ειναι σημαντικό σημείο

leky είπε...

Σωστός, Austin...τι έντεχνα τους πήραν τα κομμάτια στην ινκατ και από -5% την γύρισαν πάνω και με όγκο φυσικά...

michele είπε...

Ο Πατέλης που τον ξερουν πολυ καλα στην Wall ( οι Ελληνες δεν ξερουν ποιον εχει συμβουλο επι οικονομικων ο Μητσοτακης)
αν ειχε επικοινωνιολόγο ΔΕΝ θα ελεγε οπως σου ειπα πριν αυτο που ειπε για διδακτορικους

austin είπε...

Και που να σπάσει σήμερα και το 7,66 η Λαμδα.. (δεν το νομίζω)

Μιχάλη δεν το συνεχίζω, δεν έχει κάποιο νόημα. Το μέλλον θα το δείξει

michele είπε...

Και για να γελάσουμε μια και ηρθε στην κουβεντα ο Πατελης να δωσω μετικα στοιχεία ( μιας και ειμαστε χρηματιστηριακο blog :) )

Το 1993 πήρε Master of Arts στα Οικονομικά από το παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμιο του Princeton στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την εποπτεία του -καθηγητή τότε και διοικητή της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας FED αργότερα- περιβόητου Ben Bernanke.

Από το 1997 μέχρι το 2000 ο Alex Patelis εργάστηκε στο μεγαλύτερο dealing room του πλανήτη, ως trader της Goldman Sachs, στη Νέα Υόρκη.

Tο 2001 για έναν περίπου χρόνο μετακόμισε στο Λονδίνο για να δουλέψει ως οικονομολόγος στη Citigroup Asset Management. Το 2002 εντάχθηκε στη Merrill Lynch στο Λονδίνο. Γρήγορα ανέλαβε το επενδυτικό fund Global FX & debt Strategy το 2006 της Merrill Lynch.


σύντομα ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος μελετών για την παγκόσμια οικονομία στη Merrill Lynch. Ανέλαβε τη διοίκηση του Ομίλου International Economics, έχοντας την ευθύνη για τη διαμόρφωση προβλέψεων και επενδυτικών στρατηγικών σε οικονομίες εκτός της Βόρειας Αμερικής, μελετώντας τις προοπτικές των κεντρικών τραπεζών τους.

Στη Wall Street, o Alex Patelis έγινε πασίγνωστος επειδή εγκαίρως είχε προβλέψει και εκτιμήσει τους κινδύνους από τα ομόλογα με εγγύηση τα περιβόητα στεγαστικά δάνεια που προκάλεσαν την κρίση του 2008.
Είχε συμβουλέψει τους πελάτες του να κινηθούν αναλόγως και ένας από τους ευνοημένους ήταν ένα από τα hedge funds του μεγαλοεπενδυτή John Paulson, ο οποίος με μερικές κινήσεις κέρδισε εκατομμύρια.
Αργότερα, ο στενότερος συνεργάτης του John Paulson, ο Paolo Pellegrini αποφάσισε να λειτουργήσει το δικό του hedge hund και ξεκίνησε τη στελέχωση του γραφείου του με τον Αλέξη Πατέλη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δύο ερωτήσεις.
Γιατί κάθε χρόνο ο Πατελης άλλαζε εργοδότη;
και γιατί ο πετυχημένος Πατελης άφησε τα σαλόνια της Γουόλ...Για να πάει σύμβουλος του Μητσοτάκη για2-3-4-5 χιλιάρικα τον μήνα..που ένας πετυχημένος Λυκος της Γουόλ βγάζει σε μια ωρα;

michele είπε...

Aπόλυτα τεχνική η ΙΝΚΑΤ το συζητουσαμε με Μπαρμπα πριν χεχε

michele είπε...

Οι επιλογες του καθενος δεν εχουν σχεση παντα με το χρημα Οπλα ΕΙΔΙΚΑ αν εχεις βγαλει πολυ. Στην Ελλαδα ηρθε πολυ πριν ερθει ο Μητοστακης

και οταν εισαι στα πανω σου, αλλαζεις δουλειες ειδικα στην Αμερικη γιατι καποιος σου δινει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Να συμπληρώσουμε για τις φίλες και φίλους της ΕΓ..πως είναι παντρεμένος και όπως ο ίδιος εξομολογείται...


Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε στο Λονδίνο το 2004. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έξι μήνες μετά, μετακομίσαμε στο ίδιο σπίτι και έκτοτε είμαστε μαζί. Στα χαρτιά δεν ταιριάζουμε, διότι είναι πιανίστας κλασικής μουσικής και εγώ οικονομολόγος. Όμως κάνουμε εξαιρετική παρέα και μας αρέσει να είμαστε μαζί, πώς να το πω. Πολλές φορές προτιμάω να είμαι μαζί του αντί με φίλους και με παρεξηγούν.

ΝΑ ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου...Βίον ανθοόσπαρτον..

μπαρμπαλιας είπε...

το μυαλο σου στην κωλοτρυπιδα ωρε Σωτο...αμαν .ασε τον καθεναν να την κανει χωνι ...οι συνεπειες μετα στο βρακι του αχαχααααα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ισα ίσα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ..με όλη μου την καρδιά να είναι ευτυχισμένος ο Κύριος Πατελης.

Για πες μου τώρα...βλέπεις καμία διανομουλα;
Καλό απόγευμα.

michele είπε...

Lagarde (ΕΚΤ): Η οικονομία της Ευρωζώνης ανακάμπτει από την συρρίκνωση του α' 3μηνου του 2021 - Κρίσιμη η στήριξη από τις δημοσιονομικές και νομισματικές αρχές

Lagarde (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός θα παραμείνει χαμηλότερα του στόχου της ΕΚΤ - Σταθερές οι χρηματοδοτικές συνθήκες, κρίσιμη η παραμονή της στήριξης

Lagarde (ΕΚΤ): Πρώιμη άρση της νομισματικής στήριξης ενέχει κινδύνους για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό - Τα επιτόκια μπορεί να επηρεάσουν τις χρηματοδοτικές συνθήκες

Lagarde (ΕΚΤ): Δεν χρειάζεται να εξαντλήσουμε το πρόγραμμα αγοράς τίτλων λόγω πανδημίας (PEPP) ύψους 1,8 τρισ. εάν οι συνθήκες βελτιωθούν - Είμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε το πακέτο

Lagarde (ΕΚΤ): Αυξάνονται οι εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας στην Ευρωζώνη - Στο +4,6% το 2021 (από +4%), στο +4,7% το 2022 (από 4,1%) και στο 2,1% το 2023 (σταθερά)

Lagarde (ΕΚΤ): Αυξάνονται οι εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη - Στο +1,9% το 2021 (από +1,5%), στο +1,5% το 2022 (από 1,2%) και στο 1,4% το 2023 (σταθερά)

Lagarde (ΕΚΤ): Είναι αναμφισβήτητο ότι η οικονομία χρειάζεται στήριξη - Υπάρχουν κίνδυνοι εάν εκλείψει το δημοσιονομικό και νομισματικό δίκτυ προστασίας, ειδικά για όσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν εκτεθεί στις συνέπειες της πανδημίας

Lagarde (ΕΚΤ): Η οικονομία ανοίγει σταδιακά, τα δεδομένα δείχνουν ανάκαμψη στις υπηρεσίες, συνεχής ο δυναμισμός στον κλάδο των κατασκευών

Lagarde (ΕΚΤ): Προτεραιότητα είναι να στηριχθεί ο κλάδος των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη - Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, αλλά και η αύξηση των εμβολιασμών βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με λίγα λόγια η Κυρία Λαγκάρντ ΕΚΤ.. είπε ότι όταν τελειώσει η βοήθεια...που δεν είναι αναγκαία η εξάντληση της..θα γίνει της ΠΤΚ.

austin είπε...

Οντως δυνατά βιογραφικά. Οπλα δεν μας νοιάζουν αυτά. Μπάρμπα..καουρήθηκα!

Όπλα όπως το πες όταν σταματήσει. Μην νομίζεις ότι κοιμάμαι ήσυχος αλλά το μαγαζί δεν το θέλουν κάτω.

michele είπε...

Αustin το μαγαζι απο τις 550 μεχρι τωρα ανεβαινει ΑΜΟΧΛΕΥΤΟ
Αυτο μόνο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν είναι μόχλευση η αγορά σκουπιδιών ομολόγων από την ΕΚΤ?

michele είπε...

Το μαγαζι εδω λεω παιδι μου

hippy είπε...

leky είπε...
Μιχάλη, ο ΓΔ ανεβαίνει στα μουλωχτά και ετοιμάζεται...Η τενεκεδοπειραιώς ???????????????


Κύριε leky θα σας μαλώσω χε χε!! Εννοείται πως θέλω να σας επιτύχετε στην γουρουδιά σας για το 2ευρο κι ακόμα περισσότερο.

Προσωπικά περιμένω την επόμενη Παρασκευή 18/6 για να πάω ταμείο με τα ΣΜΕ. Και μετά με το ρευστό πάμε 28/6 για την Αλφαδω. Είναι προφανές ότι θα δώσει πολύ μικρότερο κέρδος αλλά όπως λέει ο λαός "μάζευε κι ας είν΄ και ρώγες"

leky είπε...

Αγαπητέ hippy, σου έχω πει ήδη ότι είσαι επιτυχημένος ως προς τον τρόπο που επενδύεις! Δεν ασχολούμαι πια διαίτερα με τις ΑΜΚ...εχω δώσει αρκετό χρονο για την γκουρουδια μου κι έχω μεγάλη υπομονη...αν δεν πιασει υπαρχουν κάτι αλλες μικρές λαχταριστες...