Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

  X.A.





                                         ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE


NORGES BANK INVESTMENT MANAGEMENT
EΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ : ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ...
Η Ελλάδα σαφώς με μεγάλη καθυστέρηση έναντι των υπολοίπων χωρών του ΟΟΣΑ  επιχειρεί να εισαγάγει την έννοια της ανταποδοτικότητας στην επικουρική ασφάλιση με τη δημιουργία ενός «ατομικού κουμπαρά» για κάθε νέο ασφαλισμένο από το 2022 και μετά. Είναι κάτι επαναστατικό;  Για τον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο όχι, για την πατρίδα μας ναι. Ας δούμε το γιατί.

170 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Καλημερες,

Αυτό που δεν έχω βρει (χωρίς να το έχω ψάξει πολύ) είναι αν υπάρχει κάπου το που θα επενδυονται τα κεφάλαια αυτα, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και σε τι ποσοστά... Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να σημαίνει για το ΧΑΑμενο μας...

austin είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Hippy πολύ καλό το βιντεάκι που έστειλες. Αναλυτικό, επεξηγηματικό και κάνει τα πολύπλοκα απλά. Έχω μόνο μία ένσταση, την οποία και δεν περιμένω τόσο ένας καθηγητής οικονομικών να την αναλύσει, που δεν κάνει 100% accurate που λένε και ελληνιστί το βιντεάκι.

Ότι αυτές οι ηλικίες που έδωσε το οικονομικό κίνητρο δεν χρειάζονται τα συγκεκριμένα εμβόλια. Από την στιγμή που η επιτυχία του εμβολίου (μέχρι τα σημερινά δεδομένα) δεν είναι η επίτευξη ανοσίας, αλλά η μη εισαγωγή σε νοσοκομείο και αποτροπή θανάτου, που στις ηλικίες αυτές είναι πολύ πολύ μικρό ποσοστό, τότε το κίνητρο αυτό εμπίμπτει στην κατηγορία high risk.. και όχι στην κατηγορία που λέει.

Αυτό βέβαια μόνο για την ηλικία 18-25... για τις άλλες ηλικίες δεν ισχύει αυτό.

mixalis mixalios είπε...

Αν και οι 18αρηδες δεν το χρειάζονται τόσο πολύ το χρειάζονται οι μεγαλύτεροι από αυτούς. Άλλωστε είναι μεταδότες. Είναι και η κοινωνική αλληλεγγύη, δεν είναι μόνο το προσωπικό μας συμφέρον. Αν ξαναγεμίσουν οι ΜΕΘ και ξαναέχουμε lockdown δεν θα περάσουν καλά ούτε οι 18άρηδες...δεν ξέρω που θα βρουν δουλειά σε κατεστραμμένη οικονομία, δεν είναι μόνο υγειονομικό το θέμα.

hippy είπε...

Κατ΄αρχήν να πω ότι μου αρέσουν τα βιντεο που ποστάρει αυτό το παληκάρι συνολικά. Κυρίως όμως μου άρεσε η συλλογιστική του αμφίδρομου αποτελέσματος των κινήτρων γενικά, ακόμα κι αν ειναι εμφανές ότι σχεδιάστηκαν με τις καλύτερες προθέσεις. Δύσκολο κομπιούτερ η ανθρώπινη σκέψη και συμπεριφορά.

Καλημέρα, καλή εβδομάδα, καλή συνεδρίαση (κλειστές οι ΗΠΑ σήμερα)

μπαρμπαλιας είπε...

κλειστες ΕΠΑ κιεδω συνεχιζουμε το καθοδικο τροπαρι 14 μερες τωρα .
πανε και τα μερισματα ...(πολυ παραμυθι τελικα)πανε και τα νεα ...καηκαμαν

μπαρμπαλιας είπε...

απο τον λογικο του...μ/μ

Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα- Πρέπει να μιλάμε για την ντροπή των αγορών (από τον… Λογικό)

Τις μέρες που ανεβαίνουν έξω πέφτουμε και το αστείο όταν τύχει και διορθώσουν λίγο, εμείς πέφτουμε πιο πολύ (γέλια) γιατί λέει πέφτουν έξω.

Αλλά τι να περιμένει κανείς, όταν ζουν ακόμα ανάμεσα μας οι αγανακτισμένοι του 2012 που έγιναν χορευτές του Συντάγματος το 2015 και τώρα το 2021 μεταλλάχθηκαν σε αντιεμβολιαστές.

σωστος ως λογικος...

μπαρμπαλιας είπε...

Desunt Cetera ,
φιλτατε στο επομενο πολιτικο σχολιο σε σβηνω ...πηγαινε αλλου

Bill είπε...

Καλημέρα κ καλή εβδομαδα σε ολους.

austin είπε...

Όντως hippy.. είνια πολύ καλός και από τότε που τον έβαλες τον ψιλοπαρακολουθώ. Είναι ωραίο (ότι και αν πιστεύει ο καθένας) να ακούς επεξηγηματικές και δομημένες σκέψεις.

Μιχαλιό σωστά.. το χρειάζονται οι μεγαλύτεοι από αυτούς. Αλλά επιμένουμε σε κάτι λάθος. Ο ιός μεταφέρεται αποδεδειγμένα και από τους εμβολιασμένους.

Αν παραμένουμε ως κοινωνία μη επαρκώς ενημερωμένοι, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο γιατί πολύ απλά ο μέσος εμβολιασμένος που πήρε την απόφαση μετά από 1 και κάτι χρόνο πρέσας να "ελευθερωθεί" προσέχει και λιγότερο. Άρα το μεταφέρει και πιο εύκολα, ειδικά όταν το περνάει (στατιστικά) και πιο χαλαρά.

Όλα τα προβλήματα λύνονται με τον αναγκαστικό εμβολιασμό σε ευπαθείς ομάδες και μεγάλες ηλικίες. Τότε οι ΜΕΘ ναι δεν θα γεμίζουν ασφυκτικά και ούτε οι οικονομίες θα κλείσουν.

Οι οποίες δυστυχώς θα ξανακλείσουν (τον δρόμο τον έδειξε η Αυστραλία με lockdown με μόλις 130 κρούσματα) και θα κατηγορήσουν τότε τους ανεμβολίαστους.

Επίσης στο κλείσιμο της οικονομίας, οι ανεμβολίαστοι δεν θα πάρουν και λεφτά... επειδή φταίνε! Ξέρω ξέρω..καλά θα κάνουν. Πρώτη φορά θα είναι άλλωστε που θα το ρίξουν στην ατομική ευθύνη. Τώρα ειδικά που υπάρχει η λύση του εμβολίου... ξεχνάμε τις παλιές καφρίλες και πάμε να τα ρίξουμε στους ανεμβολίαστους. Στρατηγική σωστή.

austin είπε...

Και εγώ μπάρμπα, ένα τελευταίο γράφω και σταματω, γιατί πολύ απλά η αηδία που ζούμε με κούρασε.

Λένε με στόμφο τα μέσα, από 5 Ιουλίου rapid test όποιος πάει σε νησί και είναι ανεμβολίαστος.

Μα αυτό ίσχυε και πριν (όποιος πήγε διακοπές τον Ιούνιο το ξέρει). Αλλά όχι, πρέπει να τονίσουμε τον διαχωρισμό!


michele είπε...

Kαλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους :) Μπαρμπα μου να πω οτι ο Μητσοτακης ετρωγε χτες βραδυ στην Αντίπαρο με τον Tζεφ Μπέζος της Amazon ειναι πολιτικο σχόλιο ή χρηματιστηριακο; χεχεχ

μπαρμπαλιας είπε...

ΕΛΧΑ απο το κακο στο χειροτερο.για χοντρα μυημενα πορτοφολια μονο.μικρους δεν ηθελαν ποτε ,τουταυτο και ο Λατσης

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε εδω μεσα ερχονται να μιλησουν μονο πολιτικα...
ασ πανε στη βουλη "η σε αλλο καφεαμαν

VAGGELIS MP είπε...

Αυτός είναι Ελληνικής καταγωγής; σαν τον Πόντιο Ερτογκαν,ρε τι έχουμε ακούσει από συμπατριώτες μας πλεριους Έλληνες

Bill είπε...

60%???ποσοστο ψεκασμενων του οχι μου θυμιζει.το ιδιο παντα ποσοστο ηλιθιων που κραταει την χωρα πισω και την παραδιδει ερμαιο πλεον στις ορεξεις των αλλων που την θελουν ελευθερη υποδουλη

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Michel είπε. .


Kαλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους :) Μπαρμπα μου να πω οτι ο Μητσοτακης ετρωγε χτες βραδυ στην Αντίπαρο με τον Tζεφ Μπέζος της Amazon ειναι πολιτικο σχόλιο ή χρηματιστηριακο; χεχε

Εγώ αν ήταν να πετάξω με πύραυλο σε λίγες ημέρες. .δεν θα έβλεπα τον Μητσοτάκη. ..

Και ένα σχόλιο παρακαλώ αν θα πτωχευσουμε με το τέταρτο κύμα όπως είπε ο Αδωνης.

ΥΓ..Ο υπουργός ανάπτυξης έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια και λέει. .δώσαμε 40 δις..
Κάποιος να του θυμίσει πως δεν τα δίνει από την τσέπη τού. .
Τόσο μα τόσο άσχετος.

VAGGELIS MP είπε...

Για το ΒΙTμαλαcoin έχεις άποψη; Για τον Αδωνη μαζεύουμε ξύλα στην πυρά, στάχτη θα τον κάνουμε ικανοποιηθηκες;

Bill είπε...

η συμπεριφορα του χρηματιστηριου βεβαια δειχνει οτι κατι περιμενει.ισως πολλα μαλιστα.εσυ θα εβλεπες τον παπα και θα και τον μονο πυραυλο που θα βλεπατε υα ηταν παγωτου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η απάντηση σας δεν προσθέτει κάτι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν θέλετε γράψτε Ελληνικά. .δεν βγάζουμε νόημα σε αυτήν την γλώσσα.

Bill είπε...

ειναι η σωστη γλωσσα για εσενα.εδω δεν προσθετει κατι η ολη τοποθετηση σου και

μου λες για την απαντηση?

hippy είπε...

Ο/Η μπαρμπαλιας είπε...
ΕΛΧΑ απο το κακο στο χειροτερο.για χοντρα μυημενα πορτοφολια μονο.


Ότι η αγορές κύκλους κάνουν το γνωρίζουμε. Ότι στις αγορές πρώτα διαλέγουμε κλάδο και μετά μετοχή μέσα από αυτόν το γνωρίζουμε ομοίως. Το μόνο που θα πω εγώ είναι ότι συνολικά για τον μεταλλουργικό κλάδο τα αποτελέσματα 2ου τριμήνου και όλου του 1ου εξαμηνου πιθανολογώ πως θα είναι εξαιρετικά. Εάν είναι μέτριο έως καλό και το κλίμα* τον Σεπτέμβριο θα βοηθήσει την εικόνα τους στο ταμπλό.


* σχεδόν όλοι στη χώρα μας φοβούνται το 4ο κύμα του covid. Εάν έρθει θα είναι προεξωφλημένο. Εάν ΔΕΝ έρθει?

** η αξία της εικόνας που βλέπουμε σήμερα στο ταμπλό είναι αντίστοιχη του όγκου συναλλαγών...ασήμαντη

michele είπε...

Η τοποθέτηση Αδωνι ως συνήθως υπερβολική απευθυνεται σε αυτους που παραμένουν ανεμβολιαστοι και πιστευουν οτι το κράτος θα συνεχισει να δίνει λεφτα σε υπο αναστολή επιχειρήσεις. Τους λεει απλα δεν υπάρχουν αλλα λεφτα
υπάρχει ενα 25% του κόσμου που ειναι παραδοσιακα "αντι", συνηθως ακραιων πολιτικων πεποιθησεων και οι οποιοι ενημερωνονται απο ψεκασμενους

Δεν μιλω εδω για λογικους αμφισβητίες, υπάρχουν και αυτοι και έχουν τα δίκια τους. Η ανθρωπότητα προχωρα και χωρις αυτους. Θυμαμαι εναν Βορειοελλαδιτη του "Κινήματος δεν πληρωνω" που τον ειχαν ψησει να περνα τα διοδια ετσι, μετα του ηρθε ενα μπουγιουρντι 5-6 χιλιαρικα και κλαιγόταν

Ομοιως, εδω ειναι σοβαρότερα τα πραγματα, εχω πολλα παραδειγματα ανθρωπων "αντι" οι οποιοι νόσησαν και πέθαναν, τελευταιο θυμαμαι ενα γιατρο στην Κύπρο

austin είπε...

Οπλα φιλικά στο λεω, με το ύφος και το είδος των σχολίων σου χάνεις κάθε δίκιο που μπορεί να έχεις.

Θα σου πρότειν να χαλαρώσεις γιατί ήσουν από τους λίγους που φώναζε για τουρισμό και ναύγιο, ελάχιστοι έδωσαν σημασία γιατί πολύ απλά ο θόρυβος από τα υπόλοιπα σχόλια είναι μεγάλος.

Σιγά σιγά βλέπουμε ότι ο τουρισμός και φέτος θα πάει μετριότατα. Ίσως και ένας λόγος της διόρθωσης?? θα δούμε

michele είπε...

12.39 Απολύτως συμφωνω με Hippy

μπαρμπαλιας είπε...

EXAE στα γνωστα του 4 ευρω.ημουνα νιος και γερασα

hippy είπε...

Μιχάλη γενικά νομίζω το έχεις με την αρθρογραφία. Το σημερινό όμως πάει μακρύτερα. Είναι εξαιρετικό.

michele είπε...

12.55 Ευχαριστω Hippy :)

michele είπε...

Δεν παίζουν οι Αμερικάνοι σήμερα και εχουμε τζιρο περιπτέρου

μπαρμπαλιας είπε...

ξεχασες να μαςπεις οτι οι τιμες γραφουν....

hippy είπε...

1:19 μ.μ. Μιχάλη εγώ ευχαριστώ που πλέον των άλλων-θέμα για συζήτηση με τους φίλους μου-βρήκες και ποστάρισες τους πολύ χρήσιμους πίνακες.

μπαρμπαλιας είπε...

....παρεπιπτωντως οι Νορ δε βλεπω να εχουν δέη ...αλλα μιγες και λοτ...

κατα τα λοιπα απο τις πιο καλες παρουσιασεις

mixalis mixalios είπε...

Είναι contrarian μπάρμπα...Ευκαιρία να πάρουν και λίγη frigo να τριτώσει το καλό....Εγγυημεναι αποδόσεις!

μπαρμπαλιας είπε...

πιθανον να εχουν συμπουλους εδω καποιους "αντί"(φωτοπλαιους)...και χασαν τη δέη

μπαρμπαλιας είπε...

αμα πιασω 13 στον ΟΠΑΠ τον εστειλα...και να μου λειπουν τα μεραδια .τα ειδα και απο παλια ,πηρες μεραδι ;θα στο παρουν 3 φορες...

μπαρμπαλιας είπε...

σταματημο δεν εχει ..

μπαρμπαλιας είπε...

FTSE 100England
7.165,89
0,60%
DAXGermany
15.664,66
0,09%
CAC 40France
6.576,09
0,35%
Data as of July 5, 9:20 AM EDT

με την ΔΕΛΤΑ στο φουλ(;)οπως λενε...

εδω;;;;;τι

mixalis mixalios είπε...

θα αρχίσω να ανησυχώ όταν πέσει και το τελευταίο οχυρό... (ΕΥΡΩΒ)

μπαρμπαλιας είπε...

Γράφει ο Μ/Μ στο κεντρικό του άρθρο σήμερα: « ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΟΥΜΕ συνεχώς τις μετοχές των Βιοχάλκο, ΕλβαλΧαλκορ και Cener. Αυτές δείχνουν την τάση της ελληνικής αγοράς. Καθηγητές, βλέπετε, οι διαχειριστές των μετοχών τους…».

ωξω ρε ντενεκεδες

μπαρμπαλιας είπε...

ΒΙΟ,ΕΛΧΑ,CENER...
μονιμα σε ανοδικη φορα,εχουν αποζημειωση τους πιστους.

ελλ.μπουρνελ ,τι να ειπουμε

austin είπε...

https://www.in.gr/2021/07/05/greece/koronaios-sypsas-thema-xronou-tetarto-kyma-den-apokleiontai-nea-orizontia-metra/

Εως και ντροπή όσα λέει ο Σύψα:

Υπεκφυγή και καμία απάντηση γιατί ο εμβολιασμένος κινείται ελεύθερα.
Συνέχεια λέει ότι ο ανεμβολίαστος είναι δημόσιος κίνδυνος, ενώ πριν έλεγε ότι οι μεγάλοι απορώ γιατί δεν εμβολιάζονται
Και πολύ σημνατικό, λέει ότι ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ.

Μύλος!

austin είπε...

Μιχαλιό είδα 22 λεπτά και του Συψα... όχι μονο των πανδημαγωγών

kostas είπε...

ΑΛΦΑ πήραμε το 27/ από τα αδιάθετα

austin είπε...

Και η βόμβα στο τέλος περίπου.. ότι αν δεν εμβολιαστούν οι μαθητές τα σχολεία κλειστά!

Εκβιασμοι ωραίοι και σωστοί...Οι περισσότεροι έλεγαν ότι δεν μπορεί, δεν θα το κάνουν. Να που έρχεται.

Εκεί με βρίσκουν αντίθετο πέρα για πέρα και κουβέντα δεν σηκώνει το πράγμα. Ελπίζω να το καταλαβαίνουμε όλοι. Ελπίζω και εύχομαι!

μπαρμπαλιας είπε...

το θεμα με τους εμβολιασμους καταντησε μεγαλη παπαρα....

μεχρι τωρα λεγανε οτι η φριζέτα εχει 96% ανοσια μεταλλαξεων και τωρα γυρισε 65% ...αλλα ειναι δυνατη στο κομματι που θα μπεις νοσοκομειο.
Τελικα μεγαλη συγχηση .
εγω προβληματιζομαι εναντι ολων και για ολα.

ο μπουλαρος παντως πληρωσε σημερα τους σορτεδες

hippy είπε...

Οι εταιρείες που βγάζουν τα εμβόλια austin ανέφεραν 95% επιτυχία μετά τον εμβολιασμό. Σαν να λέμε υπάρχει 5% εμβολιασμένων που δεν εμφανίζουν προστασία και ίσως σ΄αυτούς να είμαι κι εγώ είτε η κυρά και τα παιδιά μου. Οπότε συνεχίζω να τηρώ τα βασικά μέτρα προφύλαξης κι ας έχω ολοκληρώσει το διπλό εμβολιασμό.

Δυό από τις πιο αγαπημένες μου διασκεδάσεις είναι ο κινηματογράφος (τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα) και οι καλοκαιρινές συναυλίες. Δεν πάω (ούτε σε καλοκαιρινό). Θα πάω όμως εάν για την είσοδο απαιτείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θεωρώ πως ο μη εμβολιασμένος (δημοκρατικό του δικαίωμα) δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να κάθεται δίπλα μου σαν να μην τρέχει τίποτα. Ας κάτσει σπίτι του να δει τηλεόραση όπως θα έκανε κι ένας διαπιστωμένος φορέας της ηπατίτηδας Β (του οποίου την παρουσία απαγορεύαμε στα σχολεία μέχρι πλήρης ίασης και απολυμάναμε την αίθουσα δυο φορές που έτυχε στα 35 χρόνια εργασίας μου για να προστατέψουμε τα υπόλοιπα παιδιά).

Σωστό να προστατεύουμε τους παθητικούς καπνιστές. Σωστό και να προστατεύουμε τους δυνητικά ευάλωτους.

mixalis mixalios είπε...

Σήμερα πήγα για ψώνια (πραγματικά όχι στο ΧΑΑ) και στον κεντρικό δρόμο της πόλης προφανώς υπήρχε συνωστισμός οπότε μασκούλα. Κι εγώ εμβολιασμένος, δεν ρισκάρω το 5% (είτε είναι 15% για μένα, είτε 0,1%). Δεν χρειάζονται πολλά πολλά, παρά μόνο κοινή λογική. Και αν το επόμενο κύμα είναι δριμύ ναι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία και να δουλέψουν με τηλεκπαίδευση (συνηθισμένο το βουνό στα χιόνια). Δεν ξέρω πόσο απειλητικό είναι αυτό, αλλά σίγουρα είναι αληθινό. Η λύση είναι στο χέρι μας (δωρεάν , όποτε και όπου θέλουμε).

mixalis mixalios είπε...

Μπορεί μια εταιρεία με κοινό μέτοχο να συστήνει αγορές της άλλης εταιρείας?

https://www.liberal.gr/economy/optima-bank-timi-stochos-gia-tin-motor-oil-ta-18-euro-perithoria-anodou-258/388908

μπαρμπαλιας είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/05-7-2021-ch-a-liga-logia-kai/

απο τα καλυτερα που εχουν γραφτει ποτε για την "αντροπη των παγκοσμιων αγορων".

δεν το υπογραφει ο ΔουΝους....

mixalis mixalios είπε...

Αν υπολογίσουμε ότι το 63% των Βρετανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 86% με μία δόση τότε με το άνοιγμα το ταξιδιών από 19/07 κάτι γίνεται και για μας...Αρκεί βέβαια να μην γίνουμε κόκκινοι (ένας ακόμα λόγος να εμβολιαστούμε)

https://www.capital.gr/diethni/3557529/bretania-to-sxedio-tzonson-gia-arsi-ton-periorismon-tis-pandimias-stis-19-iouliou

Καλά αυτοί οι χαζοβρετανοί που εμβολιάστηκαν κατά βάση με Astra Zeneca με θρομβώσεις και θανάτους γιατί δεν σταμάτησαν να εμβολιάζονται?

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

"Ο/Η kostas είπε...
ΑΛΦΑ πήραμε το 27/ από τα αδιάθετα"


Αρκετά καλά προσεγγίσαμε το νούμερο οι μη έχοντες ΑΛΦΑ. Με πήρε τηλέφωνο "αισιόδοξος" τραπεζόφιλος που είχε 5000 μετοχές και ζήτησε 12000 συνολικά. Σε αυτούς ο Ψάλτης τις έδωσε σχεδόν ΟΛΕΣ (πήρε 11800). Μετά την ανακοίνωση της τιμής της ΑΜΚ του είχα συστήσει να πουλήσει τις μαμαδες. Δεν με άκουσε. Το ξανασυνέστησα σήμερα μετ΄επιτάσεως. Είπε θα το κάνει, δεν είμαι σίγουρος όμως. Τι να πω? Τα κωλοτραπεζόχαρτα έχουν μπει βαθειά στη σκέψη του μικροεπενδυτή. Δυστυχώς.

hippy είπε...

@ μπαρμπαλια

Φίλε μου και συμπολεμιστή...επειδή το πρωί αναφέρθηκες και στην απώλεια των μερισμάτων.

Τα μερίσματα είναι το σαράκι του ΓΔ στο ταμπλό κι αυτό ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει άμεσα. Ας υποθέσουμε πχ ότι ο ΟΤΕ έχει συμμετοχή 10% στη διαμόρφωση του ΓΔ (δεν ξέρω ακριβώς πόσο είναι) κι έδωσε μέρισμα 0,68 δλδ 4,5%. Κάνοντας λοιπόν την αυτονόητη κίνηση δλδ χάνοντας κατ΄αρχήν μέρος ή όλο το μέρισμα "τρώει" από τον ΓΔ των 900 μονάδων (900 χ 10% χ 4,5%) = 4 μονάδες και τον κατεβάζει στις 896. Κάτι που απ΄όσο ξέρω ΔΕΝ συμβαίνει στις περισσότερες από τις δυτικές αγορές.

Θα έπρεπε δλδ ο ΟΤΕς και ο κάθε ΟΤΕς την επομένη της αποκοπής να έχει ως τιμή προηγούμενης μέρας και εκκίνησης σημερινής συνεδρίασης 14,32 ευρώ και όχι 15 δίχως να αλλάζει διόλου ο ΓΔ. Κι αν η μετοχή κλείσει πχ €14,50 το ταμπλό να δείχνει άνοδο 1,25% και όχι πτώση 3,33%.

Αν αυτό το υπολογίσουμε στο σύνολο των μερισματοφόρων μετοχών που απαρτίζουν το ΓΔ το "ροκάνισμα" ίσως είναι κοντά σε διψήφιο νούμερο ετησίως. Κι αν πολλαπλασιάσουμε με τα χρόνια αυτής της πρακτικής ο ΓΔ ίσως να είναι και μεγαλύτερος των 1500 μονάδων.

Στις ΗΠΑ των ρεκόρ κάνουν και το κατιτις παραπάνω. Αφαιρούν από τους μεγάλους δείκτες τις μετοχές των εταιρειών που υστερούν (ή πρόκειται να υστερήσουν πχ General Electric, Exxon etc και τις αντικαθιστούν με αυτές που "καλπάζουν" όπως Tesla, Apple που συμμετέχει σε όλους τους δείκτες κλπ

ArTaXiA είπε...

Ο/Η hippy είπε...
Πιθανολογώ πως το χαρτί από βδομάδα θα δει καλύτερες μέρες (1,10-1,20)

Μουαχαχαχαχαχαχαχχχχχααααααααααα


Καλημέρα βρε!

hippy είπε...

Μια χαρά η ιδέα πώλησης ΣΜΕ για τμήμα της πιθανής θέσης ε? Καλού κακού ντε ξέρεις εσύ.

Όσο και να χτυπιέσαι, όσο και να παραποιείς σχόλια χρησιμοποιώντας μόνο αποσπάσματα και όχι το σύνολο εγώ εδώ θα μείνω.

Καληνύχτα "συμβουλάκο" (κατά δήλωσην σου...όχι ότι το πιστέψαμε κιόλας)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

οταν βγαινει ο υπουργος αναπτυξης και δηλωνει...Με τεταρτο κυμα πτωχευει η χωρα..τι λετε εχει καμια σχεση ;
Εγω βεβαια μηνες ελεγα και λεω...χωρα που δεν εισπρατει και ζει πλεον με δανεικα εχει θεματαρα.

ArTaXiA είπε...

Το υπόλοιπο τμήμα της "πιθανής θέσης" πως πάει;

Καλά;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

εγω μιλαω σοβαρα..και εσεις τσακωνεστε παλι..
Ρε παιδια κυνδυνευει η χωρα με πτωχευση;εχει δικικ ο Αδωνης;
εχω ενα φιλο επενδυτη και δεν ξετει τι να κανει...να βαλει τα λεφτα του σε χωρα που παει για φουντο;
εγω δεν ξερω..τον Αδωνη ακουω..

hippy είπε...

Ούστ βρε...


https://www.youtube.com/watch?v=onsga5KnF-k

streetboy είπε...

Εγώ θα μιλησω για τους άλλους γλυφτες του παπαρα.
Κύριε Austin και οπλαρχηγοι θα μας πείτε και πάλι πόσο πολυ χρειαζόμαστε τα σχόλια του παπαρα;
Χθες μια χαρά ειμασταν και διαβάσαμε και κανένα χρηματιστηριακο σχόλιο.... Σημερα εμφανίστηκε ο παπαρας να τα κάνει πάλι μπου...ο με τις μ@λ@κιες του.
Έλεος δηλαδή ρε παιδια!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ρε αγαπούλα δεν βοηθάς με τα σχόλια τέτοιου τύπου.

ArTaXiA είπε...

Θέλετε σχόλιο χρηματιστηρίου;

Και γιατί δεν με ρωτάτε βρε ψυχούλες μου;

Επειδή θα πέσω μέσα, όπως τότε που έγραψα πως η αγορά δεν θα δει νέα υψηλά τον Ιούνιο; Μήπως όπως τότε, που έγραψα για το ΚΡΙ και το περάσατε στο ντούκου; Μήπως όταν αναφέρθηκα στα ΠΛΑΚΡ και στο ΦΛΕΞΟ;

Για σήμερα λοιπόν, το χρηματιστηριακό μου σχόλιο είναι πως οι 850 μονάδες θα έρθουν πριν τις 950 και αυτό το έχω ψηφίσει και στο poll δίπλα.

Εσείς βέβαια, μπορείτε πάντοτε να αλλάζετε nick και να γράφετε με δυο-τρία nick ο καθένας, γνωρίζοντας πως είστε αόρατοι, σε αντίθεση με εμένα που έχω εγνωσμένη παρουσία στα fora.

Μπορείτε επίσης, να διαβάζετα αθρογράφους Liberal, οι οποίοι δηλώνουν πως "οι 950 μονάδες είναι μονόδρομος" (αφού βέβαια πάμε πρώτα κάτω, αλλά αυτό παρελήφθη από τον δαίμονα του τυπογραφείου"), οι να βλέπετε βίντεο Άδωνη. Αν δεν αρκούν αυτά, ώστε να χάσετε τα λεφτά σας, μπορείτε να ακολουθείτε κινήσεις Vlaso. Αυτές εδώ, όχι τις "άλλες της κλειστής".

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χρηματιστηριακό μπλογκ εδώ ...Ναι δεν λέω..αλλά να βγάζουμε και ακρη..
Μπορεί ένας να μας πει..τι βλέπουμε;
Πτώση φυσιολογική;
Διόρθωση;
Κατι που να μας ανησυχεί;
Πτώση που είναι απαραίτητη για να πάμε πιο πανω;
Παίζει ρόλο που ο τουρισμός πάει ακλαφτος;
Παίζουν ρόλο οι δηλώσεις υπουργών περί πτώχευσης;
Εκείνα τα 30 δις του Τσίπρα υπάρχουν;
Τα λεφτά από το Υπερταμειο χάθηκανμιας και θα καλύψουν τις απώλειες ΑΕΠ..;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αφού θέλεις τέτοια γκουρουδιες..ας δούμε και αυτό..
870 μέχρι τις 550..πόσες;
870 μέχρι τις 1300 πόσες;
Όχι τίποτα άλλο.. αλλά όταν δεν έχετε δουλειά...γράφετε..προτείνει οι 550 του οπλαρχηγου;
Εγώ να μην ρωτήσω;που είναι οι 1200 και οι 1300 που ταζατε;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σιγά μη πάρω απαντήσεις..
Καλό σας απόγευμα φίλοι μου..
Και όταν ξεμεθυσουν οι Αμερικανοί που περίμενατε..ρίχτε και εσείς ένα καλό μεθύσι μπας και στρώσετε

VAGGELIS MP είπε...

Δεν θέλουμε σχόλιο ,στο καλό,πως σε είπε ο οικοδεσποτης;

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

"Ο/Η ArTaXiA είπε...
Το υπόλοιπο τμήμα της "πιθανής θέσης" πως πάει;

Καλά;

6 Ιουλίου 2021 - 10:55 π.μ."


Για το υπόλοιπο τμήμα της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ πλέον θέσης μόλις ολοκληρώθηκε η πώληση-χετζάρισμα μέσω ALPHA2109 στα €1,02. Τα συνολικά έξοδα είπαμε είναι περίπου 0,30%. Καθαρή τιμή 1,01694 και καθαρό κέρδος μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου που θα εισπραχθεί €0,01694 δλδ περίπου 2% μέχρι τη λήξη ή 8% ετησιοποιημένο. Για τα παλαιά κομμάτια που δόθηκαν "καλού κακού" το όφελος είναι 4πλάσιο.

Σαφώς και δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση...όσο να πεις όμως είναι 80 φορές περισσότερο από την αντίστοιχη του ΧΑΟΥΣΜΟ1 που συστήνουν κάποιοι "επαγγελματίες" "σύμβουλοι" στους πελάτες τους (δλδ κάποιος που ξέρω).

hippy είπε...

Είναι σαφές...ΔΕΝ εμπιστεύομαι (ακόμα) τις συστημικές ως επένδυση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχω δίκιο.

Χ(ίππης τραπεζομάχος)

μπαρμπαλιας είπε...

Η.
κλσ οπως βλεπουμε ο ΟΠΑΠ εκοψε μερισμα απο σημερα....

streetboy είπε...

Σωπατε καλέ... Δηλαδή θα γκρεμοτσακιστει η αγορά στις 850 μον;
Να φυλαξω ρευστότητα αν είναι να τα χώσω τότε να τα κονομησω
Ευχαριστούμε πολλαν μπρε...

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΠΛΑ,

μη λεσ παπαρες...κοιτα την πορεια των ελχα 2,67-1,97 και εκατσε μηνα στο 2,08 (γλυκια αναμονη)οτι θα μπουν θεσμικοι.

CENER 2,91- 2,34

βεβαια τωρα τελευταια εσυ υπεραμυνεσαι των "καθηγηταδων".

ασε την κομματικη εμπαθεια και ψωνησε ΔΕΗ-ΜΥΤΙΛ

μπαρμπαλιας είπε...

οσην ωρα εγραφα,η ΔΕΗ εκανε 8,85...προλαβες; τωρα 9...

ντενεκεδες θα βαρεσουν σιγουρα

hippy είπε...

Όταν μια μετοχή χάνει περισσότερο από το μέρισμα που δίνει νομίζω ότι δείχνει ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ πρόβλημα στην τάση φίλε μου και συμπολεμιστή. Τονίζω το βραχυπρόθεσμο.

Η ΔΕΗ επίσης με το δυνατό νέο της έναρξης της διαδικασίας πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ του οποίου η αξία κατά την ανάλυση των "οίκων" ξεπερνά τα 2,5 δις και πλησιάζει στα 3 δις θα έπρεπε από χθες να κινηθεί δυνατά. Δεν το έκανε καθώς η αγορά σκιάζεται απ΄το Δέλτα. Δεν πολυπειράζει, το κρατάει για προσεχώς. Όπως ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ την επιστροφή κεφαλαίου.

Νέοι μπορεί να μην είμαστε, καλήν υγεία όμως δόξα το μεγαλοδύναμο έχουμε. Και ρευστότητα που δημιουργήσαμε απ΄την προηγούμενο δίμηνο των παχιών αγελάδων. Ας περιμένουμε.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα αγαπητοι μου.
Ελπιζω και ευχομαι να εισαστε οοοοοοοοοοολοι σας καλα,εσεις και οι δικοι σας.
Μπαρμπα
Ο συνεργατης ειναι στα μερη σας.Γραφε ενα μειλ,για 10' και θα σου γραψει σημερα αυριο.
Να περνατε παντοτε καλα.

μπαρμπαλιας είπε...

καλωστον...που γυρωβολας και ζηλευω;;;αλλασε εχω μονοφαγα (εκτος της ΙΝΤΚΑ...)

μπαρμπαλιας είπε...

πιστευω να το πηρες...

μπαρμπαλιας είπε...

ρε ΠΘ γερασες ,διακοσια τοσα ονοματα αλλαξες...μυαλα δεν αλλαζεις.

Γιώργος είπε...

Τιμωρέ αυτός που δίχασε τη χώρα ήταν ο Τζίφρας και το κακό συναπάντημα, ζώντας ακόμα στο μεσαίωνα αριστερίστικης λογικής. Και βέβαια αυτά τα αληταριά, στον καταγγελτικό λόγο τους (όχι μόνο στο θέμα του εμβολίου) κάνουν προβολή της ίδιας τους σχιζοφρενικής εικόνας. Πόσο διαστρέβλωση της ορθής λογικής θα γίνει πια! Αυτός που δεν εμβολιάζεται να αυτοπεριοριστεί ο ίδιος και η ηλιθιότητα που κουβαλάει. Αν δε, δεν επιτρέπεται να εμβολιαστεί για χ λόγους, αυτός πρώτος θα έπρεπε να απαιτεί οι πάντες γύρω του να είναι εμβολιασμένοι!

Υ.Γ. Διάβασε τις παρενέργειες του panadol που τόσο αβίαστα παίρνεις ...

mixalis mixalios είπε...

Γιώργος
Μην ασχολείσαι. Ο άνθρωπος είναι γνωστή περίπτωση που κατά περιόδους δεν παίρνει τα χάπια του...

Γιώργος είπε...

Ευχαριστώ Μιχάλη, κατάλαβα!

hippy είπε...

"Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για “μαχαίρι” στο Pandemic Emergency Purchase Programme".

Με τη δήλωση αυτή η Κριστίν Λαγκάρντ καθάρισε τον ορίζοντα κόβοντας κάθε συζήτηση για άμεση επιστροφή σε μια πιο «σφικτή» νομισματική πολιτική, όπως πιθανολογείται πως επιδιώκουν οι γερμανοί και οι συν αυτώ. Το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης το βλέπουμε 3 μέρες τώρα στις μειωμένες αποδόσεις των ομολόγων του Νότου με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους δανεισμού των χωρών μελών της ευρωζώνης.

Ξεκάθαρο το μήνυμα πως η ΕΚΤ δεν φοβάται τον "πληθωρισμό" ή ακριβέστερα αυτόν τον πληθωρισμό, που δημιουργείται όχι από ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, αλλά λόγω (κυρίως) της ραγδαίας επιβάρυνσης του κόστους ενέργειας. Παράλληλα, αφορμής δοθείσης, η Γαλλίδα πέρασε κι ένα άλλο μήνυμα, πως τα αρνητικά επιτόκια αποδίδουν μεγαλύτερο "κοινωνικό όφελος" από "δημοσιονομική ζημιά" σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις κοινωνίες της Ευρώπης που σταθεί στα πόδια της και ν΄αντιδράσει στις μεταλάξεις.

Απ΄ ότι φαίνεται η πιθανότητατα να μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι απομακρύνεται "Μα τον Τουτάτη".

hippy είπε...

Παράλληλα, αφορμής δοθείσης, η Γαλλίδα πέρασε κι ένα άλλο μήνυμα, πως τα αρνητικά επιτόκια αποδίδουν μεγαλύτερο "κοινωνικό όφελος" από "δημοσιονομική ζημιά" σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις κοινωνίες της Ευρώπης που ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να σταθεί στα πόδια της και ν΄αντιδράσει στις μεταλάξεις.

hippy είπε...

Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν "βουρ στον πατσά". Καλοκαίρι, ραστώνη, στατιστική συνηγορούν υπέρ της διατήρησης σημαντικών μετρητών στο χαρτοφυλάκιο (το δικό μου τουλάχιστον). Άσε που έρχεται και η ΑΜΚ του Ελλάκτωρα (στα €0,90?) που ίσως δώσει ευκαιρία ξεπέτας.

Γιώργος είπε...

Συνάδελφε Hippy, είσαι πηγή αισιοδοξίας και γίνεσαι σημείο αναφοράς μεστού λόγου αυτού του blog!

kostas είπε...

Super hippy

austin είπε...

Την καλησπέρα μου! Πλέον μόνο ο Hippy έμεινε με εκτίμηση για την αγορά??

Αλφα ακούω και διαβάζω για κάτι καφρίλες πάλι! Κάτι τύπου συμμετείχες στην ΑΜΚ και παρότι λέγανε ότι θα πάρει τόσες, τελικά σου έδωσαν με όσα λεφτά είχες στον λογαρισμό σου?? Ισχύει? Πάλι καλά που μου βρώμαγε και δεν μπήκα στον κόπο!

Είπαμε.. μπόσικοι και ιθαγενείς και ότι θέλουν κάνουν.

ArTaXiA είπε...

Καλά Hippy, μιλάμε κι εμένα μ' έχεις βοηθήσει πολύ.

Μετά το άρθρο του οικοδεσπότη για τον "μονόδρομο" των 950 μονάδων, και τις συνεντεύξεις Άδωνη για το ελληνικό "success story", τα σχόλια του Hippy με φθίνουσα σειρά βοήθειας είναι

1) Η ΔΠ του ΠΡΕΖΤ (τρελά κέρδη, δεν το συζητώ)
2) Η ΔΠ του ΙΝΤΕΚ (για την ώρα διψήφιες απώλιες στο κεφάλι.
3) Η ΑΜΚ της ΑΛΦΑ, (ξέρετε, εκείνο το από βδομάδα 1,10), τρελό κονόμι.

Keep up with the good work.

austin είπε...

Για Αλφα ελπίζω ότι το σημερινό σπάσιμο κάτω από το 1 της ΑΜΚ να είναι τρομοκρατικό λόγω αυτού που έγινε.

Αλλιώς..κλάφτα χαράλαμπε.

ArTaXiA είπε...

Αναγνωρίζω επίσης την βοήθεια Vlaso με τις αγορές ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ.

Τι θα έκανα βρε χωρίς εσάς;

ArTaXiA είπε...

Όποιος όμως εφάρμοσε το άχαστο σύστημα, σορτάρουμε όταν ανακοινώνει ο Vlaso αγορές, πόσα θα κέρδιζε τώρα;

Ε; Ε;

Vlaso, ευτυχώς που οικειοποιήθηκες nick άλλου και γλίτωσες το bullying. Φαντάζεσαι τώρα, τι θα πάθαινες εάν εξακολουθούσες να γράφεις τις βλακείες που γράφεις ως Peter Vlaso;

austin είπε...

Και σεντρικ γύρισμα πανυγηρικό.. Είχα δώσει, δυστυχώς όχι σε καλή τιμή και πάλι καλά που δεν τσίμπησα να μπω ψηλότερα.

Σήμερα πάει να χάσει γραμμή τάσης. Μην γίνει ο κακός χαμός πλέον ανησυχώ...

hippy είπε...

Κι εσείς παιδιά με έχετε βοηθήσει με τις επιλογές και το σχολιασμό σας...τι να θυμηθώ...ΕΛΒΕ, ΣΕΝΤΡΙΚ, ΙΝΤΚΑ, ΛΑΜΔΑ, ΛΥΚ, ΠΕΡΦ, ΕΠΣΙΛ και 3 φορές άλλα τόσα. Ευχαριστώ με τη σειρά μου θερμά.


Τι να σου απαντήσω βρε "σύμβουλε" μου...έχεις κι εσύ τα δίκια σου. Πρόσεξε μόνο μην δαγκώσεις τη γλώσσα σου κατά λάθος.

ArTaXiA είπε...

Εδώ αφήνει εσένα να γράφεις Vlaso....

hippy είπε...

Άλλα της διάθεση να (ξανα)σπάσει το διαστημόπλοιο το 8ευρο...χαρτιά (με ανοδική διάθεση και προοπτική) υπάρχουν.

ArTaXiA είπε...

Βρε! Θυμήθηκα και το ΑΣΚΟ!

Πότε το είχες αναφέρει; Φεβρουάριος θα ήταν, ε; Πόσο είχε τότε; 2,40€; Καλά πήγε κι αυτό!

Ευτυχώς που έχουμε τον Hippy και ξεστραβωνόμαστε!

hippy είπε...

Κύριε Vlaso μην ασχολείστε....και μνήμη έχουμε και κρίση και δεν ξεχνάμε ότι εσείς κερδίσατε με τα συμβόλαια στο πετρέλαιο πέρσι, όπως και με την ΑΜΚ της ΛΑΜΔΑ και πολλά άλλα όταν άλλοι κριτικάριζαν ζηλόφθονα...μένουμε εδώ, δεν αφήνουμε τον κακό να μας διώξει (όπως τον Αντρέα πχ)

hippy είπε...

Έχω πει κι άλλα...ΟΤΟΕΛ, πλαστικά που σου άνοιξα τα μάτια, ΣΑΡ, ΚΟΥΕΣ, ΒΝΡ...όποιος θέλει βρίσκει....όποιος δεν θέλει ξυδάκι τι να κάνουμε.

ArTaXiA είπε...

Ναι, είπες κάποια, ορισμένα βγήκαν, κάποια άλλα δεν βγήκαν, έχεις το 50% επιτυχία που σου αναλογεί βάσει στατιστικής. Ο άλλος ο ήλίθιος δεν έχει ούτε αυτό.

Από το 50% όμως, μέχρι το "αχ κύριε πρέσβη μας, πόσο μας έχετε βοηθήσει, τι θα κάναμε χωρίς εσάς", έχει μια μικρή διαφορούλα ε;

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Ξεβρακωθήκατε, κι ακόμη δεν νύχτωσε!

VAGGELIS MP είπε...

Μόλις πεις καλή κουβέντα εμφανίζεται ο μελισταλακτος

austin είπε...

Σήμερα αύξησα κατά πολύ την θέση μου στον Μυτιλ και ανησυχώ κάπως..ο κυριότερος λόγος που ανησυχώ είναι βραχυπρόθεσμος και τραπεζικός.

Αν με το νέο πλιάτσικο που στήθηκε με την Αλφα αρχίσει το γλίστρημα... άστα βράστα

hippy είπε...

Εγώ ξέρω τι έχω στο χαρτοφυλάκιο...κάπως όμως ρε μπαγάσα με μπέρδεψες...έριξα μια ματιά και βλέπω την ΑΣΚΟ να κάνει πράξεις 2,10-2,20 τον Φεβρουάριο...δεν σου έχει πει ο γιατρός να μην πίνεις για να μην έχεις παραισθήσεις και βλέπεις την ΑΣΚΟ στα 2,40?

Οι επιλογές μου βρίσκονται σταθερά δίπλα στα "σχόλια με...σημασία". Δεν σβύνω ότι λάθεψα. Το αφήνω για να μου γίνει μάθημα για την επόμενη φορά. Δες, μέτρα, υπολόγισε κι έλα μετά να ρίξεις το μελάνι σου. Για να σε βοηθήσω το λέω, μην εκτίθεσαι άδικα.

VAGGELIS MP είπε...

Μας βρωμισες πάλι, πολύτιμο αγαθό η υγεία μάλλον την εχασες

hippy είπε...

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μ΄ενδιαφέρει να γίνω Μιχάλης στη θέση του Μιχάλη, ούτε Αρτάξιας στη θέση του Αρτάξια, ούτε επιθυμώ τη θέση άλλου. Ξέρω πως είμαι "εξαρτημένος" από την αγορά, και ψάχνομαι στα μπλογκς για την "ντόπα" και την κατα το δυνατόν ευχάριστη παρέα. Εσύ όμως ρε γαμώτο είσαι τόσο ζηλόφθονος. Φαρμακι σκέτο.

ArTaXiA είπε...

Λοιπόν, Hippare με την προβληματική μνήμη.

Στις 27/1 Ο/Η Andreas D. είπε...
Καλύτερα που ξεκινήσαμε κάτω...

Ηλία, μου την βίδωσε χθες και αγόρασα 3000 ΑΣΚΟ Χ 2,31 στο κλείσιμο...
τα έβαλα μόνιμα για πώληση στο 2,98 ...!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑ
27 Ιανουαρίου 2021 - 10:44 π.μ.


Κι εσύ απαντάς το ανεκδιήγητο

Ο/Η hippy είπε...
Αντρέα ΑΣΚΟυμεθα παρέα. Κι αφού ξεκίνησε η συζήτηση του φτηνού έχουμε και γράφουμε.

Και κατανοώ πως λόγω γήρατος ξεχνάς, αλλά γι αυτό είμαι εγώ εδώ βρε! Για να σου φρεσκάρω τη μνήμη. Πόσο είχε η ΑΣKO ΣΤΙΣ 26/1, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ;

2,31€.

Πότε το ξαναείδε το νούμερο αυτό; Στις 14/4/2021, κάτι μήνες αργότερα. Πού βρίσκεται τώρα; 2,22€. Πήγε κουβά αυτή η μαντεψιά; Πήγε!

Αλλά καθώς έψαχνα βρήκα κι αυτό εδώ το διαμαντάκι που το παραθέτω γιατί είσαι και ανεκτίμητος βρε μπαγάσα:

ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ!

Ως προς τις ΑΜΚ των τραπεζών

Κατ΄αρχήν πρέπει ΟΛΕΣ να γίνουν Holdings ώστε να παρακαμφθεί η υποχρέωση απ΄τις ΑΜΚ του 2015 να καλύψει το κράτος τις ζημιές που θα προκύψουν απ΄τις πωλήσεις των NPLs. Κατά δεύτερον να αποκτήσουν αξιοπρεπείς κεφαλαιοποιήσεις ώστε να μην προκύψει χαρτοπόλεμος.

Αυτό που θεωρώ πιθανότερο και θα ήθελα την γνώμη του Μιχάλη επ΄αυτού είναι

α) να νικηθεί η πανδημία (μέχρι τέλος Ιουνίου καθώς θα μπουν στην αγορά και τα εμβόλια των άλλων εταιρειών).

β) ο κ. Μητσοτάκης με την διπλή νίκη (επί ιού και Τούρκου) και τον τουρισμό συγκριτικά καλύτερο απ΄το κακό 2020 να κάνει διπλές εκλογές τον Σεπτέμβρη-Νοέμβρη.

γ) η σίγουρη κατά τη γνώμη μου επικράτηση του θα δώσει ένα (πρόσκαιρο ??) αέρα στο μαγαζί, θα ανεβάσει τις αποτιμήσεις και θα μπορέσουν οι συστημικές να πραγματοποιήσουν τις ΑΜΚ σε τιμές αξιοπρεπείς (πχ 0%-20% χαμηλότερες των αντίστοιχων του 2015 αναλόγως της κάθε τράπεζας).

Προσωπικά αυτήν θεωρώ ως πιθανότερη εξέλιξη και βάσει αυτής κινούμαι.
26 Ιανουαρίου 2021 - 3:05 μ.μ.


Αχαχαχαχαχαχχαχαχαχα.

hippy είπε...

Κύριε Vlaso αγνοώ την ηλικία σας, ωστόσο δεν χρειάζεται να γράφετε πράγματα που ξέρουμε κι εκτιμούμε. Επί τη ευκαιρία ζητώ απ΄τον φίλο και παίχτουρα Αντρέα να ξαναγυρίσει στο μπλγκ.

Κύριε Kostas στα χαρτια του ταμπλό έχω δυνατή μνήμη. Θυμάμαι λοιπόν την σωστή σας σύσταση για είσοδο στην ΑΜΚ της ΙΝΚΑΤ* τον ΟΚΤ/2017 (5ν/1π μτχ στη τιμή των 0,40) με αγορά δικαιωμάτων κάτι που κι εγώ κάνω μόνιμα. Ευκαιριάρα. Ήρθε τότε ο "κακός", σας πρόγκηξε (όπως όλους πλην των μετρίων που συμπορεύονται μαζι του) και κάναμε μαύρα μάτια να σας ξαναδούμε. Αδιαφορούμε για την πάρτη του, έτσι κι αλλιώς επιλογές δεν δίνει, χρηματιστηριακές αναλύσεις δεν κάνει (ίσως δεν ξέρει κιολας), άχρηστος είναι. Θέλει να μείνει ας μείνει, θέλει να φύγει ας φύγει.


*ΑΣΧΕΤΟ η εταιρεία έδωσε ως αδιάθετες και ίσο αριθμό με τις κανονική εγγραφή.

hippy είπε...

"Ο/Η ArTaXiA είπε...

Θυμήθηκα και το ΑΣΚΟ! Πότε το είχες αναφέρει; Φεβρουάριος θα ήταν, ε; Πόσο είχε τότε; 2,40€;"


2,31€ στις 27 Ιανουαρίου 2021 ε? Άντε πάλι να ψάχνουμε τις τιμές στο monopoly.

Λοιπόν, το χαρτί εκείνη τη μέρα έγραψε χαμηλό €2,21 κι έκλεισε στα €2,24.

Μήπως εκτός από ψυχαναλυτή χρειάζεσαι και οφθαλμίατρο. Μήπως να πήγαινες και στους δύο μπας και γλυτώσουμε απ΄τις φαντασιώσεις και την άχρηστη παρουσία σου?

Μέχρις εδώ για σήμερα "συμβουλάκο". Θέλω να σε βοηθήσω αλλά αγνοώ τον τρόπο. Σταματώ λοιπόν.

Γιώργος είπε...

Artaxia γιατί έχεις συνέχεια διαλυτική συμπεριφορά αφού μπορείς να προσφέρεις. Εξ' άλλου όπως όλοι γνωρίζουμε:
"Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες."
Οπότε προς τι το μίσος, προς τι ο αλληλοσπαραγμός;

kostas είπε...

Τελικά είμαστε κωλοελληνες καλά έλεγε ο Τζίμης

kostas είπε...

Η αγορά κοιμάται και μαζί και εμείς. Προσπαθήστε να βοηθάτε χωρίς κακεντρέχεια και εγωπαθεια. Ακολουθήστε τον οικοδεσπότη

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

"Ο/Η kostas είπε...
Τελικά είμαστε κωλοελληνες καλά έλεγε ο Τζίμης"

Κι ο Διονύσης...και πέσαν να τον φάνε

Πνεύμα αλήτικο
Ελλαδίτικο
σε μικρά Ασία,
Κύπρο, Λευκωσία
Βόρειο Ήπειρο,
δεν ακούει κανείς
στο χειρότερο
του Ελληνισμού κομμάτι
στην Ελλάδα ζεις

Δεν υπάρχει ελπίς στην Ελλάδα ζεις.

Κι ενώ εδώ θα ζούμε καταρρεύσεις
ο έξω Ελληνισμός θα προχωρεί
και φως και μουσική μιας άλλης σκέψης
στη μείζονα Ελλάδα θα εκραγεί

στους Πανέλληνες.

https://www.youtube.com/watch?v=jbz5TRzEEKg

mixalis mixalios είπε...

Hippy απαγορεύεται να είσαι "πνευματικός" άνθρωπος και να μην είσαι αριστερός...

ArTaXiA είπε...

Copy-Paste του ανωτέρω γιατί εκτός από απώλεια μνήμης, διακρίνω και διαταραχές όρασης:

Και κατανοώ πως λόγω γήρατος ξεχνάς, αλλά γι αυτό είμαι εγώ εδώ βρε! Για να σου φρεσκάρω τη μνήμη. Πόσο είχε η ΑΣKO ΣΤΙΣ 26/1, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ;

2,31€.

hippy είπε...

Για άεργος, πρωί σηκώνεσαι. Βέβαια στο ίδιο μήκος κύματος που κοιμήθηκες. Κατανόηση κειμένου μηδέν.

austin είπε...

Εγώ θα πρότεινα να το σταματήσετε.

Δεν τα βρίσκετε, οπότε αφήστε το και ας μην ασχολειθεί ο ένας με τον άλλον. Ποιο το νόημα να το συνεχίζετε?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο hippy είπε χθες..

Ήρθε τότε ο "κακός", σας πρόγκηξε (όπως όλους πλην των μετρίων που συμπορεύονται μαζι του) και κάναμε μαύρα μάτια να σας ξαναδούμε.

Γιατί τόσο ειρωνικά σχόλια κύριε hippy;
Πώς έχετε την εντύπωση πως είστε και εσείς καλύτερος από αυτούς που αναφέρεσαι;
Έρχονται δύσκολες χρηματιστηριακές ημέρες και θα πρέπει να έχετε καθαρό μυαλο- σκέψη.
Μην δυναμιτίζεται το μπλογκ με αυτόν τον τρόπο.

hippy είπε...

Εσείς κύριε ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ γιατί "τσιμπήσατε"?

Παρακαλώ μην δυναμιτίζεται το μπλογκ με αυτόν τον τρόπο.

austin είπε...

Σήμερα πάμε για καλό κάτω.. Εκτός αν σώσει την παρτίδα η ECB... Την ώρα που αντιδρούσε ο Γερμανός χθες εμείς βολοδέρναμε

austin είπε...

Αν ο μύτιλος ανοίξει με γκαπ και δεν το μαζέψει, τότε θα έχουμε γενικότερα χοντρά θέματα.

Μετά από πολύ καιρό θα βρεθεί επιβεβαιωμένα κάτω από τον 50άρι...

μπαρμπαλιας είπε...

ποτε ξανα μερισματα..."η αν τοπηρες την ιδια ημερα πουλημα.
νατος ο Μυτιλ,νατος ο ότε.

εδω ειναι αναδελφον λεμε

austin είπε...

Να τους χαιρόμαστε! Σανό και από κοκό τίποτα... όχι μόνο ο θεός αλλά και η λογική ότι μας έχουν βρει μπόσικους δεν με έπεισε για την ΑΜΚ της ΑΛΦΑ.

Ήδη από το ταμπλό βρίσκεις με discount..

Την λογική του hippy προσωπικά δεν μπορώ να την παίξω, οπότε έμεινα εκτός!

austin είπε...

Μπάμπα μου ηλίου φαεινότερο ότι η αγορά δεν τράβαγε!

Και εξού και είπα ότι χθες ανησυχω που αύξηα μυτιλο.. με γκαπε και ακούνητος στο γκαπέ έχει μείνει!

hippy είπε...

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο ενημερωτικό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, με πηγές προσκείμενες στον Όμιλο να διαψεύδουν διαρροές περί καθυστερήσεων.

H ΑΜΚ της Ελλάκτωρ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 133,9 εκατ. νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με τιμή διάθεσης 90 λεπτά ανά μετοχή και αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές.

(πηγή: capital.gr )

μπαρμπαλιας είπε...

γιατι βιαστηκες;;
αφου θα το πανε εκει που επιθυμουν
τα κωλοπαιδα...

ArTaXiA είπε...

Ε! Παίξε του Vlaso τη λογική κι εσύ!

Πέρα από πλάκα όμως, να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Έχω ακούσει πολλάκις γκρίνια, ειδικώς από σένα Austin, για την αγορά, τώρα και του ΜΠΑΡΜΠΑ για την αδυναμία σύμπαράταξης του ΧΑΑ με τις ξένες κεφαλαιαγορές.

Ξεχνάτε, ίσως να φταει το πολύ Liberal για αυτό και η ανάγνωση λάθος μέσων, αλλά οι αγορές που βρίσκονται σε πολυετή υψηλά, είναι όσες κυβερνούνται από ηγεσίες που τις βοηθούν και οι οποίες "δίνουν λεφτά" σε όσους επενδύουν σε αυτές. "Δίνουν λεφτά" με φορολογικά κίνητρα, "δίνουν λεφτά" με υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, "δίνουν λεφτά" προστατεύοντας τους επενδυτές με ακέραια θεσμική θωράκιση, "δίνουν λεφτά" ευκολίες.

Εδώ τι έχουμε;

Τεκμήρια για τοποθετήσεις στο ΧΑΑ, τσαμπουκαλεμένες διοικήσεις που κάνουν ό,τι γουστάρουν και δεν ελέγχονται επί της ουσίας από κανέναν, διάτρητες διατάξεις που αλλάζουν αναλόγως συμφερόντων (αναλογιστείτε μόνο τι έγινε στην περίπτωση της ΠΕΙΡ, μέχρι και ο νόμος άλλαξε για να μην διωχθούν τα μέλη του ΤΧΣ). Να προσθέσω τους "ξένους οίκους" που ουσιαστικά αλωνίζουν σε μια ρηχή αγορά, μερικούς "δημοσιογράφους" που βιοπορίζονται πομπάροντας χαρτάκια και την ελληνική γραφειοκρατία παρούσα σε κάθε περίπτωση.

Σκεφτείτε μόνο τι ζητάει μια ελληνική χρηματιστηριακή για άνοιγμα κωδικού και δημιουργία μερίδας, τι χαρτούρα πρέπει να μαζέψει ο επενδυτής και πως ανοίγει μια αντίστοιχη μερίδα σε πλατφόρμα του εξωτερικού (μη λέω ονόματα και νομίζουν πως τις διαφημίζουμε κι όλας).

Καθείστε τώρα εσείς να περιμένετε τις 1000 μονάδες που έλεγαν οι λελέδες αρχές άνοιξης.

Success Story my a$$.

austin είπε...

Εμ..γιατί πούλαγα στο 15,6 περίπυο, πήγε 16 δεν πούλησα και τα λοιπά και στο 15 περίπου ξεκίνησα να τα ξαναπαίρνω.

Τον στηρίζουν, είναι έτοιμη και μία μεταγραφή λένε καλή... λέω θα αντιδράσει.. αλλά γκαπέ μπάρμπα μου γκαπέ και το 14,4 φαίνεται να το χει εύκολα αν δεν γυρίσουν τα ξένα πάνω.

Για μυτιλο κοιτάω ξένα, αδιαφορώ για το ΧΑΑ

austin είπε...

Αρταξία.. σορταρισμένος είμαι στις τράπεζες. Είχα σορτάρει και ΟΠΑΠ, αλλά εκεί φοβήθηκα και τα έκλεισα.

Σήμερα τα σορτ τα έκλεισα σχεδόν όλα, γιατί φοβάμαι πιθανές δηλώσεις. Βιάστηκα ίσως και να τα κλείσω, σίγουρα βιάστηκα να ανοίξω μύτιλο

ArTaXiA είπε...

Πάντως αυτή τη στιγμή ο 25άρης είναι πάνω στον 100άρη.

austin είπε...

Η αγορά μας μίλαγε από μακριά ότι δεν τραβάει.

Το ίδιο έκανε και πριν τον ιό. Τα σημείωνα τότε, τα σημείωνα και τώρα. Δεν νομίζω να έρθει νέα καταστροφή σαν εκείνη, αλλά τουλάχιστον δεν μας βρήκε μέσα στο 2,60 της ΕΤΕ!

Στα άλλα νέα...

Η κυβερνησάρα έλεγε να βγάλουμε μάσκες. Δεν την έβγαλα ποτέ, αφού η κίνηση αυτή ηταν ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΟΠΩΣ τότε που έλεγα για το "πάσχα στο χωριό". Ευτυχώς ακόμα δεν έχω επιλεκτική λογική.

Η κυβερνησάρα αφήνει όπως και πέρισυ να μπουν μέσα χωρίς τεστ οι ταξιδιώτες.
ΕΥΤΥΧΩΣ η emirates αναγκάζει τους επιβάτες της να κάνουν και ας λεει η χωρα ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Σήμερα δυστυχώς βρήκαν ότι έχει κορωνοιο η ανηψία μου που θα ερχόταν από το εξωτερικό. Δυστυχώς γιατί είναι άσχημο να κολλάει κάποιος, ευτυχώς γιατί αν στηριζόμασταν ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ της κατά τα άλλα πολύ καλής κυβένρησης θα γεμίζαμε χ5 τα κρούσματα με τους "COVID FREE ταξιδιώτες".

Να σημειώσω ότι μόνο εγώ, ξέρω 3 μέχρι στιγμής άτομα που δεν ανέβηκαν στο αεροπλάνο λόγω covid... Αλλά εδώ επιτρέπουμε την είσοδο ελεύθερα και ωραία γιατί είμεθα και μάγκες ως προς τους ξένους.

hippy είπε...

Motor Oil

"Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την έκδοση του νέου 5ετούς ομολόγου της Motor Oil, μετά τις εξ αποστάσεως συναντήσεις που διεξήχθησαν μεταξύ των συντονιστών-αναδόχων της έκδοσης και των επενδυτών.

Η τελική τιμολόγηση αναμένεται να διαμορφωθεί σήμερα Πέμπτη, εκτός απροόπτου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ζήτηση από τους επενδυτές είναι ιδιαίτερα ισχυρή ενώ η αρχική τιμολόγηση τοποθετείται στο 2,5% με 2,75%."

Ζητάει 350 εκ. Δεν απευθύνεται στους μικρομετόχους καθώς είναι διεθνές, συνεπώς απαιτούνται 100Κ κατ΄ελάχιστον για την εγγραφή. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι μέσα σε τόσο ευνοϊκό περιβάλλον θα (υπερ)καλυφθεί. Το ελληνικό 5ετές καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλή απόδοση στο -0,05%, ενώ αρνητικές αποδόσεις συνεχίζουν να καταγράφουν και τα 2ετή, 3ετή και 4ετή ελληνικά ομόλογα, κάτι που ωθεί όλο και περισσότερες εισηγμένες να βγουν στις αγορές.

Θεωρώ πως το επόμενο στη σειρά, αυτό της ΔΕΗ, θα έχει μεγαλύτερο κουπόνι και ενδιαφέρον (το προηγούμενο της είχε κουπόνι 3,875%). Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό να έρχεται χρήμα με τόσο χαμηλό επιτόκιο στις επιχειρήσεις της χώρας. Τώρα είμαστε στο βάλτο και δεν το βλέπουμε, ωστόσο έχουμε χωθεί χειρότερα (πχ το 2015) και βγήκαμε (2019). Χιλιοπαιγμένο το έργο.

Χρήστος είπε...

@ ARTAXIA 8 Ιουλίου 2021 - 11:01 π.μ. Συμφωνώ στο 95%!
Σχόλια σαν και αυτό, αγαπητέ, σε τιμούν (άποψή μου).
Σπάνια όμως δυστυχώς,...... προτιμάς να αναλώνεις το χρόνο σου με άλλους τρόπους σχολιασμού.

μπαρμπαλιας είπε...

ΕΕΕ και ΔΕΗ ....κοψανε σημερα μερισμα.
0.65 η πρωτη και ο,οο η δευτερη

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΝ αν ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ 860...

austin είπε...

Έντονες οι πιέσεις και έξω.. Δεν μας βλέπω να κρατάμε

austin είπε...

Πάμε για 850.. και ευλπιστούμε να πατήσουμε για να γυρίσουμε. Αλλιώς πάμε άπατοι!

leky είπε...

Είχα εκφράσει τους φόβους μου πριν περίπου 15 μέρες ότι κάτι δεν αρέσει στο ΧΑ. Κάθε μέρα έχουμε θετικές ειδήσεις από ξένους οίκους για μεγαλύτερη ανάπτυξη και όμως το χρηματιστήριο πέφτει και φοβάται...νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η μετάλλαξη δέλτα...κανείς δεν ξέρει τις επιπτώσεις του και πώς θα είναι τα πράγματα από Φθινόπωρο...για μένα δεν φταίνε οι αυξήσεις ή τα μερίσματα...αν ήταν τόσο καλά τα πράγματα όσο μας λένε τότε θα ανέβαινε και θα είχε και αυξημένους τζίρους καθημερινά...κατά τα τέλη Αυγούστου θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα και ίσως τότε ξεκινήσει άνοδος, επειδή πιστεύω θα παρθούν πιο γρήγορα φέτος τα όποια μέτρα και δεν θα περιμένουμε να πάει τέλη φθινοπώρου...γενικά δεν πρέπει να πηγαίνουμε κόντρα στη τάση.

austin είπε...

Leky... αν με ανακοινώσεις lockdown κτλ κτλ, των τελευταίο καιρό η αγορά όχι μόνο άντεε, αλλά πήγαινε και πάνω και τώρα βρήκαμε θεωρητικά ένα πρόβλημα που λέγεται Δελτα... ο οποίος με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι πιο light από ότι πριν τι να πω..κοροιδευόμαστε μεταξύ μας.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι αν "βλέπουν" ότι με αφορμή τον Δελτα, θα ξανακλείσουν μαζικά οι οικονομίες. Ή αν φοβούνται κάτι πολύ συγκεκριμένο με τον Δελτα το οποίο δεν έχει φανεί ακόμα στα νούμερα.

leky είπε...

Austin, δεν ξέρω τι φοβούνται...ίσως δεν κλείσουν μαζικά οι οικονομίες, μάλλον κάπως αλλιώς θα γίνει, αλλά μπορεί αυτό να τις πηγαίνει πίσω και σίγουρα δεν είναι όπως μας τα έλεγαν ότι με τα εμβόλια θα πάνε όλα καλά...επίσης, όλοι φοβούνταν για φθινόπωρο την μετάλλαξη, αλλά να που θα επικρατήσει το καλοκαίρι...πάντα οι συνθήκες αλλάζουν.

leky είπε...

Όσο πιο επιθετικός είναι πάντως ο ιός τόσο λιγότερο κίνδυνο θνησιμότητας έχει...μέχρι να φέρεται σαν μία κοινή ίωση, όπως η γρίππη... και αυτή η μέρα δεν νομίζω ότι είναι πολύ μακριά...απλά τώρα όλα φαίνονται μπερδεμένα.

leky είπε...

Και για το ΧΑ σε αυτό που λένε οι αναλυτές ότι με μικρό καθημερινό τζίρο δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, διαφωνώ και έχουμε πολλά παραδείγματα από το παρελθόν, όπου πέφτει πολύ αργά για να μην παίρνουν είδηση οι πολλοί και ξαφνικά η πτώση επιδεινώνεται με αύξηση τζίρου...δεν χρειάζεται να φτάσουμε στα 100εκ για κατρακυλήσει ο δείκτης...φτάνουν 40εκ μέχρι 60εκ καθημερινά...θα ήμουν αισιόδοξος αν είχε μικρούς τζίρους αλλά δεν έπεφταν οι μετοχές, όπως το καλοκαίρι του '12 ή του '16.

austin είπε...

Leky πραγματικά κανείς μας δεν ξέρει και το ρητό του Σωκράτη πιο σύγχρονο από ποτέ, και ειδικά για αυτούς που τάσσονται σε μία πλευρά και νομίζουν ότι ξέρουν.

Η θολούρα κακό πράγμα! Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε βήμα βήμα.

Το μόνο θετικό για την ώρα είναι ότι δεν ακολουθήσαμε στα πιο χαμηλά που έγραψε ο Γερμανός. Ίδωμεν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
streetboy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

"Ο leky είπε...

γενικά δεν πρέπει να πηγαίνουμε κόντρα στη τάση."


....με το θάρρος της γνωριμίας κ. leky να συμπληρώσω "και την στατιστική" (πουλα Μάη κι όπου πάει, η μάνα του Χωσέ κλπ)...η οποία πλέον των προηγουμένων σλόγκαν αναφέρεται και σε January effect. Δεν θα κλάψουμε για τον τραυματία...θα γίνει καλά και θα περπατήσει...ιδιαίτερα τώρα που υπάρχουν και τα εμβόλια!!

Χιλιοπαιγμένο το έργο και χιλιοειδομένο...σαν παλιά ασπρόμαυρη ελληνική ταινία.

austin είπε...

Όριο ο Μύτιλος, όριο η Ευρωβ, όριο ο ΦΡΛΚ, όριο ακόμα και ο ΟΛΠ.

Από αύριο μας βλέπω να τρέχουμε αν δεν μαζέψει η αμερική που δεν δείχνει καμία τέτοια διάθεση ακόμα

ArTaXiA είπε...

Τελικώς, για όσους δεν σορτάρουν, το 0,6% του ΧΑΟΥΣΜΟ, ήταν η καλύτερη επιλογή, ε;

Ωραία γεννέθλια για τα δύο χρόνια της κυβερνησάρας.

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, γουρλής ο Μωυσής.

hippy είπε...

Για τους νοικοκυραίους που "χετζάρουν" κλειδώνοντας την απόδοση (και όχι σορτάρουν)

Ο/Η hippy είπε...

το υπόλοιπο τμήμα της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ πλέον θέσης μόλις ολοκληρώθηκε η πώληση-χετζάρισμα μέσω ALPHA2109 στα €1,02. Τα συνολικά έξοδα είπαμε είναι περίπου 0,30%. Καθαρή τιμή 1,01694 και καθαρό κέρδος μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου που θα εισπραχθεί €0,01694 δλδ περίπου 2% μέχρι τη λήξη ή 8% ετησιοποιημένο. Για τα παλαιά κομμάτια που δόθηκαν "καλού κακού" το όφελος είναι 4πλάσιο.

Σαφώς και δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση...όσο να πεις όμως είναι 80 φορές περισσότερο από την αντίστοιχη του ΧΑΟΥΣΜΟ1.

6 Ιουλίου 2021 - 1:18 μ.μ.

ΧΑΟΥΣΜΟ

Μήπως κάνεις λάθος? Μήπως το σωστό είναι 6% ??? ή μήπως 60% ?

χαχαχαχα...γελάσαμε και σημερα...είσαι ωραίος...ειλικρινά!!

ArTaXiA είπε...

Aπολαυστικός Κράλογλου για κυβερνησάρα.

"Να ανησυχεί, λοιπόν, η αγορά επειδή "Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Το καταλαβαίνετε αυτό ότι αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά".

Να μην ανησυχεί για το κράτος-πατερούλη επειδή "Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισ. Υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία το 2021 και αυτή έχει επεκταθεί και το 2022. Θα επανερχόμαστε το 2022 και το 2023 σε δημοσιονομική ισορροπία"."

Να, με κάτι τέτοια γελάμε! Και φαντάσου, λέγαμε τους άλλους τσίρκο!

austin είπε...

Ελπίζω να μας ξανακάνει την χαρη το ΧΑΑ δυνατής αντίδρασης για να ξανασορταρουμε. Μην φύγει από εδω άμεσα κατω...

Και μην ξεχνάτε.. αν έρθει πολυ μεγάλη πτώση μαντέψτε ποιοι θα φταίνε. Οι ανεμβολιαστοι!

austin είπε...

Αυτο το ΣΜΕ του τραπεζικού τι το έβγαλαν? Πράξη δεν κάνει καλά δεν βλέπω?

VAGGELIS MP είπε...

https://www.capital.gr/arthra/3558412/idiotikopoiiste-idiotikopoiiste-idiotikopoiiste

austin είπε...

Capital Economics: Δεν θα έχει συνέχεια το sell-off των μετοχών

Μετά τον τρίτο οικο η μεγάλο διεθνές μέσο που θα μας πει να αγοράσουμε γιατί τέλος η πτώση θα ξεκινήσουμε τα στησίματα για σορτ. Αναμονή και ευελπιστώ (αν και δυσκολο) να κανει σε δεύτερη φάση καο η ετε μια ΑΜΚ τωρα που μπήκε και ο χαρδουβελης για να γουστάρουμε και να δούμε τι θα σκαρφιστουν εκει.

Δύσκολο λεω η αμκ στην ετε αλλα ποτε δεν ξέρεις. Εδώ θέλουν να μας πάρουν σώνει και ντε τα σωβρακα

austin είπε...

HSBC: Επιμένει overweight στις ελληνικές μετοχές – Γιατί συνεχίζουν να αποτελούν ελκυστικό trade

Πολυ γρηγορα το δεύτερο...

hippy είπε...

@ Artaxia (συζήτηση να γίνεται)

Σταθερή μου άποψη, πολλές φορές διατυπωμένη, είναι ότι ο καλός Θεός που αγαπά την Ελλάδα (οι λόγοι αγνοούνται) μέσα στο τσίρκο των συριζανέλ φρόντισε να υπάρξει η πολύ καλή τριπλέτα Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Πιτσιόρλας που απεσόβησαν τα χειρότερα για τη χώρα. 

Στα παρόντα προβλήματα τώρα για την συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ΔΕΝ φταίει η κυβέρνηση αλλά η πανδημία.

Προχθες ο  ΟΔΔΗΧ διενήργησε δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,40%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.158 εκατομμυρίων Ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,85 φορές.

ΟΛΕΣ οι εκδόσεις ομολόγων ελληνικού δημοσίου μέχρι και την λήξη του ΟΕΔ/2026  έχουν πλέον αρνητικά επιτόκια. Κάτι που βοηθά πολύ ταδημόσια οικονομικά και την μέχρι τώρα στήριξη (στο μέτρο του εφικτού πάντα) της κυβέρνησης στην πραγματική οικονομία και κοινωνία.

Προφανώς το "θαύμα" οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά, σε δύο πηγές.Η πρώτη, η μεγαλύτερη πέρα από κάθε αμφισβήτηση, είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς έχει παράσχει κάθε δυνατή χρηματοδοτική στήριξη, υπερβαίνοντας ακόμη και τα αυστηρά πρωτόκολλα της Φρανκφούρτης(αναφέρομαι στην κατ’ εξαίρεση/παρέκκλιση στο Έκτακτο Πρόγραμμα αγορών «χρέους» λόγω Covid-19).  Μουδιάζει το μυαλό μου όποτε σκέφτεται τι θα συνέβαινε στους δρόμους εάν το 2015 είχε επικρατήσει η δραχμή του Μπαρουφα Γιάνη (αλήθεια πόσο κρετίνοι είναι οι ψηφοφόροι του σήμερα, ώστε να διαλέγουν την άρνηση της πραγματικότητας και ακολουθούν τον "πολιτικά" άσχετο chicken game παίχτη?)

Η δεύτερη αφορά εξ ολοκλήρου τις εγχώριες δυνάμεις που συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, παράγοντας που έχει αποτέλεσμα το οποίο συζητείται θετικά στην ΕΕ (αναφέρομαι στο σχέδιο Ανασυγκρότησης μετά την πανδημία). Η 4τράδα Κυβέρνηση/Μαξίμου-Υπουργείο Οικονομικών-Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους και Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι στιγμής σχεδιάζει, υλοποιεί και εκτελεί-κατά τη γνώμη μου-αποτελεσματικά. Αντίθετα από το το απώτερο παρελθόν και το "πολεμικό" κλίμα  μεταξύΜαξίμου-Τσίπρα και ΤτΕ, τις παρεμβάσεις στον Οργανισμό και πολλά άλλα. Κι αυτό εν μέσω της χειρότερης κρίσης μετά την χούντα. Κι όλο αυτό δίχως ένα ευρώ από τα κεφάλαια του λεγόμενου Next Generation EU. Και με το περίφημο «μαξιλάρι» σχεδόν ανέγγιχτο να μετρά 30-32 δις.

Το πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης της χώρας, το μεγαλύτερο μετά τον Β’ ΠΠ (αποπληθωρισμένο ξεπερνά και το Σχέδιο Μάρσαλ) είναι unde portas. Θεωρώ πως ασχέτως πολιτικής προσέγγισης δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για την προοδευτική έλευση του. Προσωπικά, με ορίζοντα 3ετίας, ΟΧΙ δεν φοβάμαι τον Δέλτα, την αγορά, τις ευκαιρίες στην εργασία. Ας μην βιαζόμαστε, η γκρίνια χαλάει την μέρα και σε ότι με αφορά δεν έχω δα και τεράστιο αριθμό μπροστά μου.

Φυσικά (ως προς το ΧΑΑ) μικρά βήματα και με οδηγό τη στατιστική (όσον αφορά τις μεγάλες κινήσεις-τοποθετήσεις "ραντεβού τον Οκτώβριο με το άνοιγμα των χειμερινών κινηματογράφων"). Όπως πάντα. 

hippy είπε...

@ artaxia

Η δασκάλα σ΄ένα δημοτικό σχολείο στον Ασπρόπυργο ζήτησε από τα παιδιά της ΣΤ΄τάξεως να γράψουν έκθεση με θέμα "η γειτονιά μου". Μια μαθήτρια έγραψε:

Απέναντι από το σπίτι μου είναι η μάντρα του εργοστασίου που δουλεύει ο μπαμπάς μου. Είναι πολύ μεγάλη. Το πρωί, μαζί με τις φίλες μου, περπατάμε δίπλα της για να πάμε στο σχολείο. Ο δρόμος είναι χωματινος και έχει λακκούβες. Το καλοκαίρι είναι ωραία γιατί παίζουμε πολλά παιχνίδια στο χώμα. Το χειμώνα όμως που βρέχει όσο και να προσέχουμε λασπώνουμε τα παπούτσια μας και μετά πρέπει να τα καθαρίζουμε. Η γειτονιά μου δεν είναι πολύ όμορφη. Όμως εδώ γεννήθηκα, εδώ είναι οι φίλες μου και την αγαπάω.

Αυτή είναι η απάντηση για το ΧΑΑ (που ψιλογνωρίζει ο επενδυτής Χίππης) στο πραγματικά ΟΡΘΟ χθεσινό σου σχόλιο (8 Ιουλίου 2021 - 11:01 π.μ.)


(Η έκθεση είναι αληθινή, η παράθεση στο περίπου όπως τη θυμάμαι)

hippy είπε...

@ Desunt Cetera


Πολύ καλό...το αντέγραψα στο βιβλίο με τις "ρήσεις του δάσκαλου"

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Να ευχηθω ο,τι το καλυτερο ,σε ολους μας.
Χαιρομαι να σας διαβαζω.
Μπραβο Πετρο με τις αγορες σου,Χιππυ μα τις αναλυσεις σου και οι υπολοιποι,εξαιρετικοι (να μην σας αναφερω ξεχωριστα).
Μπαρμπα,ολα καλα?????????

VAGGELIS MP είπε...

Καλώς όρισες κύριε Τσαμπη

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Να εισαι καλα Βαγγελη μου.
Περαστικος απο το μπλογκ και για πολυ λιγο ομως!

hippy είπε...

ΑΛΦΑ

"τζάμπα" τα δώκαμεν? δεν πειράζει κερδίζουν οι φίλοι μας? ή και τα δύο?

Συγκλίνω στο τρίτο.

Καλησπέρα Δημήτρη, καλή συνέχεια καλοκαιριού.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Κι οπως καταλαβες Μπαρμπα,δεν ειμαι μοναχοφαης.
Να εισαι ομως πρωτα και πανω απ'ολα καλα.
Σας χαιρετω,οοοοοοοοολους.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ηλια και κατι τελευταιο.
Σ' αυτα τα τραπεζοχαρτα να παρακολουθεις με σεβασμο την χρηματιστηριακη αποψη του Πετρου.Ή ειναι πολυ μεγαλος ή παιρνει ...γραμμη απο καποιον(ποιον???)ΜΕΓΑΛΟ.Ποσως μας ενδιαφερει ομως.Οπως και να ειναι το πραγμα τον διαβαζουμε ...μετα προσοχης.!!!!!!!!!!!
χαχαχαχαχα.
Φευγω ομως τωρα.Ευχομαι να τα ξαναπουμε ΥΓΙΕΙΣ.
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ(για να μην ξεχνιομαστε)

VAGGELIS MP είπε...

Κύριε hippy η cener που το φθινόπωρο το 20 μας προτείνατε στο 0.90 περιπου είναι αυτή που τώρα είναι στο 2,48 ;Μην πτοειστε

austin είπε...

Πολυ ωραια..κλείσαμε και το 15% όσων άνοιξα χθες μυτιλο γιατί το παρακανα.

Κατι ψηλά σορτα αλφα άνοιξα. Πολυυυ ψιλά ακόμα

austin είπε...

Γιατί μας έκαναν και τρελή χαρη! Και πήραν τα διαθέσιμα λεφτα από τους λογαριασμούς καο υην επόμενη της έκπληξης αλλη έκπληξη για είσοδο..

Βρέχει ακοπα λεφτα για πρώτη φορά στο χαα!

hippy είπε...

Θεωρώ πως η cener θα είναι το τροχιοδεικτικό του ομίλου κι ότι στην επόμενη άνοδο (μέχρι τέλους του έτους) θα σπάσει τα προηγούμενα υψηλά των €2,91. Εάν είχα δεν θα πούλαγα. Δυστυχώς όμως ξεγελάστηκα λίγο πριν το 2ευρο και είμαι στεγνός. Αν διορθώσει προς το 2,20 ίσως ξαναψωνίσω.

Το έχω ξαναγράψει. Οι μεταλλουργικές πιστεύω πως θα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα 6μήνου. Εχω μπει με δικαιώματα και αδιάθετες στην μικρή που έκανε πρόσφατα ΑΜΚ. Καθώς πιθανολογώ καλό 6μηνο αλλά και προμοτάρισμα απ΄τον μ/μ περιμένω δεν δίνω τίποτα.

hippy είπε...

Δημητρη να βρεθούμε στα τραπεζόχαρτα δύσκολο...δεν συχνάζω...σε κάποιο κατασκευαστικό πολύ ευκολότερα.

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2087342/se-anaptyxiakh-ayxhsh-kefalaioy-120240-ekat-prohor.html

Χαχαχα... Σε αυτή την τράπεζα έχουν πολύ humour... Ακου εκεί Αναπτυξιακή... Να δω ποιος θα βάλει λεφτά εκεί. Εκτός αν γίνει η ΑΜΚ στο μισο λεπτό...