Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

 X.A.






                                         ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE

                                               Αegean Airlines και Αutohellas

ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ...
Οι δυο εισηγμένες του Χρηματιστηρίου της Αθήνας που έχουν άμεση εξάρτηση από τον τουρισμό κινούνται ώστε να επιστρέψουν στην «κανονικότητα», επιχειρώντας να απογειώσουν εκ νέου τα μεγέθη τους. Φαίνεται ότι η χώρα μας σε επίπεδο ζήτησης και ενδιαφέροντος βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών. Αρκεί η πορεία της μετάλλαξης να περιοριστεί σε ανεκτά επίπεδα, σε σχέση ειδικά με τις ανταγωνίστριες χώρες.


25 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Εν τω μεταξύ, το έχει κάνει το forum γιάφκα.

Χθες το απόγευμα εμφανίζεται φρέσκο προφίλ, το οποίο αφού επαινεί τον Χίππαρο, μας γράφει πως γράφτηκε για 400,000 ευρώ στα αδιάθετα της ΑΛΦΑ και του έδωσαν 40 μετοχές μόνο και τι να κάνει ο καψερός, και εάν έχουμε κάποια ιδέα. Ύστερα από λίγο, συντάσσει δεύτερο σχόλιο, με ερωτήσεις για την ΑΜΚ της ΕΛΛΑΚΤ. Συγκροτημένος, δε λέω, πάω να του απαντήσω, έχει σβήσει τα σχόλια.

"Τι στο καλό" σκέφτομαι, "μετάνοιωσε"; Αργότερα, το φρέσκο προφίλ, έχει γίνει "Σίλβιο" και το ανοικτό προφίλ, έχει κλείσει. Το βράδυ, κάποιος διαχειριστής του ιστολογίου, έχει σβήσει και το ίχνος από τα ήδη σβησμένα σχόλια.

Κρίμα ρε παιδιά, παίκτες του μυρίου (διότι για να βάζεις 400κ στην ΑΜΚ ΑΛΦΑ), δεν θα έχεις κι άλλο τόσα και βάλε;), να ντρέπονται και να σβήνουν τα σχόλια τους.

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημέρα σε όλους ! Εγω εσβησα οριστικα τα σχόλια, που εσβησε ο ιδιος ο συντακτης που βεβαια δεν ειχα δει τι ειχε γραψει

τι σημαινει γιαφκα; χαχ οποιος εχει google λογαριασμο γραφει. Επισης υπηρχαν 2 σχολια που εδιναν loans τα οποια το blogger αναγνωριζει αυτοματα και δεν τα ανεβαζει

michele είπε...

Παμε τωρα στα χτεσινα σου του Αδωνι. Επειδη λοιπον αυτος μιλαει παντου και για τα παντα και απανταει σε όλα, οι δημοσιογραφοι ( που ειναι και αυτοι μυρωδιαδες βεβαια και ενδιαφερονται μονο για την τηλεθεαση) αν τους πεις "πουληθηκαν τα ναυπηγεια Σκαραμαγκα" δεν τους ενδιαφερει.
Τους ενδιαφερει να ρωτησουν αν οι ανεμβολιαστοι θα μπαινουν σε κλειστους χωρους. Το επικαιρο το ρωτανε 100 φορες.
Παραδειγμα: Δεν ρωταγαν τα βηματα για Ελληνικο, τις δικαστικες αποφασεις, ποσο χρόνο κανει το Ελεγκτικό Συνεδριο, ποτε θα βγει η αποφαση του ΚΑΣ τι γραφειοκρατικες κινησεις υπαρχουν.
Ρωταγαν την ηλιθια ερωτηση "ποτε θα μουν οι μπουλντόζες" 1 χρονο η ίδια ερωτηση.
Ειναι σαφες οτι ΚΑΙ αυτοι οι αδαεις ( η πλειοψηφια τους για να ειμαστε δικαιοι) συνέτειναν στη χρεοκοπία της χώρας. Να μην αναφερω συγκεκριμενα παραδειγματα.

Τωρα ο Αδωνις δεν τον νοιαζει. Ειναι απο τους πιο αποτελεσματικους υπουργους σε οποιοδηποτε υπουργειο εχει υπαρξει ( Ναυτιλιας- Υγειας-Αναπτυξης) αναγνωριζει οτι μιλαει πολυ, πραγματι "χανεται" μερικες φορες και μετα εμφανιζεται σαν οδοστρωτηρας.

Οι περισσοτεροι συναδελφοι του ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ δεν ξερουν να δεσουν ουτε τα κορδόνια τους. Δεν μιλαω για τους επικριτές του. Αυτοι με το ζόρι μπορουν να συνταξουν οι περισσοτεροι δυο αραδες με σημασια.

ArTaXiA είπε...

Η απάντησή σου, δείχνει λογική και μπορεί να αποτελεί την ουσία. Ωστόσο, εξακολουθώ να είμαι επιφυλακτικός, με την έννοια, πως Οικονόμου/Αναστασοπούλου, είναι δημοσιογράφοι έμπειροι και με περγαμηνές και κατά τη γνώμη μου ελεγχόμενοι από την διοίκηση του καναλιού. Τι διάολο; Δεν θέλει το κανάλι να μάθει ο κόσμος πως "γίνεται δουλίτσα"; Μόνο, εάν θα κάθονται στα μπαρ, ή εάν θα πέσουν πρόστιμα στον ανεμβολίαστο που μπήκε στον εσωτερικό χώρο, προκειμένου να πάει τουαλέτα, ενδιαφέρουν το κοινό;

Μου θυμίζει πραγματικό περιστατικό με τον Γκούμα του Star, που ήρθε Πειραιά να κάνει ρεπορτάζ, ρωτούσε εάν είμαστε εμβολιασμένοι εμείς που ταξιδεύουμε και τις γνωστες σαχλαμάρες, κι όταν του είπα "γιατί δεν δείχνεις την ουρά που είναι 4 ανά τετραγωνικό μέτρο αντί 1 ανά δύο, σηκώθηκε κι έφυγε. Και βεβαίως, δεν έπαιξα στο δελτίο.

Είναι λοιπόν, ένα θέμα η ασχετοσύνη των δημοσιογράφων. Και θα το δεχτώ. Δεν μπορώ όμως να μην δεχτώ, πως εάν είχαν συγκεκριμένες εντολές να θίξουν ορισμένα θέματα, ή να θέσουν συγκεκριμμένες ερωτήσεις, θα το έπρατταν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Συγγνώμη για την παρέμβαση. .και αν θέλεις σβηστό και αυτο..
Είπε ο Αδωνης σήμερα στον Αντ1 ότι ο ανεμβολιαστος πρέπει να απολυθεί γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία.
Ο Αδωνης και όλοι οι κλέφτες και λοποδυτες που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και αποδεδειγμενα φέσωσαν την χώρα και παράγει μονο ελλείμματα γιατί πρέπει να πληρώνονται;
Αυτοί τι κάνουν; δημιουργούν η δημιούργησαν πρόβλημα στην οικονομία;
Ευχαριστώ.

michele είπε...

Καλα η Αναστασοπουλου μου τη δινει, ο Οικονομου λιγοτερο και οντως εχει κονε καθως και η γυναικα του ειναι στο καναλι της Βουλης εδω και χρόνια και εχει πληροφορηση.
Αλλα αυτοι ξερουν οτι το target group τους, αν αρχισεις να μιλας για Σκαραμαγκάδες και τετοια μαλλον θα αλλαξει καναλι

Τωρα με τη δικη σου εμπειρια, υποτιθεται οτι η ουρα ή ειναι εμβολιασμενοι ή εχουν στα χερια τους αρνητικο τεστ για να ταξιδεψουν. Οποτε ειχε μια λογικη να ειναι 4 ανα τετραγωνικο μετρο.

Μπορει να υπαρχει μια γραμμη στα καναλια, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο στοχευμενη ωστε να ρωτανε πραγματα που ενδιαφερουν λίγους

Μονο στο action24 μπορει να βρει κανεις εξειδικευση οταν βγαζει κανα Σκυλακακη κανα Τσακλόγλου και ρωτανε ενδιαφεροντα πραγματα ανεξάρτητα το τι απαντανε

ArTaXiA είπε...

Αγαπάμε Action 24, διότι έχει ωραίο οικονομικό δελτίο και όλες τις mainstream ιταλικές σειρές.

μπαρμπαλιας είπε...

o τσεχος ειναι αχορταγος ,θελει ολα τα σκατα και ετοιμαζει ΙΡΟ(;)
εξου και η φτωση .
οΗλιας θα μαςε ενημερωσει

Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτες και επενδυτές!! Στην αραιγ μεγάλες χασούρες είχαμε από λανθασμένες επενδυτικές στρατηγικές στα καύσιμα το 2020. Ελπίζω να πάει καλύτερα φέτος στον τομέα αυτό. Επίσης κάτι για 75% που ακούστηκε δεν το κατάλαβα, η πραγματικότητα είναι ότι και το 2021 χάνεται και πάμε τώρα για το 2022 για να επανέλθει το τουριστικό προϊόν στα επίπεδα προ covid. Σε αυτές τις τιμές δεν τη θεωρώ ευκαιρία, πλησίον της αμκ όμως θα έχει ενδιαφέρον. Πάντως άμα τα ρευστά διαθέσιμα έφτασαν τα 600 μύρια και από Απρίλιο αντι να καίει, εισπράττει χρήμα, τότε γιατί ζήτησε και πήρε ζεστό χρήμα από το κράτος-πατερούλη??

Σοσιαλιστική μπανανία είμαστε???

μπαρμπαλιας είπε...

αφου τα εδωσαν ...να τα αρνηθουν;

σσ σημερα ξεκινησε το Λατσεικο μετα βαιων .αν δεν επεσε σπρωξιμο

μπαρμπαλιας είπε...

απο τα 18 ο ΤΙΤΑΝ στα 15,50
ωραιοτατο διαγραμμα...

mixalis mixalios είπε...

Απολαυστικός Αδωνις
Βγαίνει, λοιπόν, ο εργατολογος Καρούζος και λέει ότι δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις πάρα μόνο αναστολές εργασίας. Ρωτάει η υπουργαρα: Και ποιος θα κάνει τη δουλειά τους?
Μα θα κάνει πρόσληψη λέει ο εργατολογος.
Και όταν τελειώσει η πανδημία? ξαναρωτάει ο Υπουργός..
Θα ξαναδουλεψει αυτός που ήταν σε αναστολη, απαντάει ο ειδικός.
Και θα απολυθεί ο εμβολιασμενος και ευσυνειδητος? Ξαναματαρωτάει ο Αδωνης....
Ο εργατολογος μούγκα.

Γιώργος είπε...

"Αποκρύπτουν ότι στο Ισραήλ από τους βαριά νοσούντες με την μετάλλαξη Delta το 61% είναι εμβολιασμένοι" από το :
https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/574665/i-megali-efkairia-tis-ellinikis-kyvernisis-einai-na-enosei-kai-oxi-na-dixasei-tin-koinonia-exei-parei-lathos-poreia
"Περίπου οι μισοί ενήλικες που μολύνθηκαν από το ξέσπασμα της παραλλαγής Δελτα του Covid-19 στο Ισραήλ ,εμβολιάστηκαν πλήρως με το εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα με τον Ραν Μπάλιτσερ,επικεφαλής της Επιτροπής λοιμωξιολόγων της χώρας" από το
https://www.naftemporiki.gr/story/1742380/israil-pliros-emboliasmenoi-me-pfizer-oi-misoi-oson-molunthikan-me-tin-parallagi-delta

Όταν ο ίδιος ο Μόσιαλος λέει : https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/299709_mosialos-embolio-den-mas-prostateyei-oloys-apo-tin-parallagi-delta

Αναρωτιέμαι, αφού το bankingnews και η naftemporiki γράφουν μέσα από παραμορφωτικούς φακούς, ψέματα και ανακρίβειες σε θέματα όπως του κορωνοϊού, κατά πόσο θα πρέπει κανείς να τους πιστέψει και στις άλλες οικονομικές πληροφορίες!

mixalis mixalios είπε...

Εγώ bankingnews δεν διαβάζω εδώ και χρόνια. Ο τύπος πέραν από το γεγονός ότι είναι Χρυσαυγιτης και το δηλώνει ανοιχτά, εχει χάσει και το modjo του με τα τραπεζικά. Εκαψε πολύ κόσμο με την ΑΜΚ της Πειραιώς. Έλεγε για παράδειγμα ότι αυτή θα γίνει στο 1 ευρώ αλλά δεν είχε υπολογίσει το reverse split...

austin είπε...

Αναμένω αναλύσεις, επεξηγήσεις και χαιδεματα γιατί η κυβέρνηση έκανε καλα που εβαλε μετρα στην Μύκονο.

Ειδικά μετά τις δηλώσεις μητσοτακη ότι για την μειοψηφια ορισμένων δεν θα ξανακλεισει η οικονομία...

Ανεμβολιαστοι οι περισσότεροι θα ήταν στην Μύκονο εξου και τξν τιμωρεί σωστα?? Πέσατε όλοι να με φατε με το εμεις, να προτείνω κάτι, να μην κάνω λευκή κριτική.

Όταν θα δούμε την αγορα να τρώει καο αλλο ξυλο αν συνεχίστει η ζημιά στον τουρισμό οι ανεμβολιαστοι θα φταινει και σίγουρα όχι ΕΜΕΙΣ.

Επ ευκαιρία.. Μιχάλη έγραφες για τα νούμερα ότι θα φτάσουμε σύντομα τπ 70% του πληθυσμού εμβολιασμενο. Πολυ ωραια νούμερα και ανάλυση.

Μόνο που όπως μας έλεγαν για ανοσία με εμβολιο, έτσι μας έλεγαν και οτι αν φτάσουμε το 70% του πληθυσμού εμβολιασμενο θα τελειώσουμε με τον ιό.

Γιατί αφού θα πάμε 70% επικρατεί παλι λυσσα και μανια??

Καλη Κυριακή με ακυρώσεις βροχή, μεσα σε αυτούς και εγω, γιατί να μπλέξουμε στο επόμενο νησί που μπορούν να αποφασίσουν να υο περιορίσουν. Άσε που και χωρίς περιορισμούς με τον χαμό που γίνεται και την τρομοκρατία που πέφτει γιατί να κινδυνεύει κάποιος με οικογένεια να πάει σε νησί?

Τι μας έλεγαν για τον τουρισμό το επόμενο θέμα..

hippy είπε...

"Ο/Η ArTaXiA είπε...
Χθες το απόγευμα εμφανίζεται φρέσκο προφίλ, το οποίο αφού επαινεί τον Χίππαρο, μας γράφει πως γράφτηκε για 400,000 ευρώ στα αδιάθετα της ΑΛΦΑ και του έδωσαν 40 μετοχές μόνο και τι να κάνει ο καψερός, και εάν έχουμε κάποια ιδέα. Ύστερα από λίγο, συντάσσει δεύτερο σχόλιο, με ερωτήσεις για την ΑΜΚ της ΕΛΛΑΚΤ. Συγκροτημένος, δε λέω, πάω να του απαντήσω, έχει σβήσει τα σχόλια.

"Τι στο καλό" σκέφτομαι, "μετάνοιωσε"; Αργότερα, το φρέσκο προφίλ, έχει γίνει "Σίλβιο" και το ανοικτό προφίλ, έχει κλείσει. Το βράδυ, κάποιος διαχειριστής του ιστολογίου, έχει σβήσει και το ίχνος από τα ήδη σβησμένα σχόλια."


 "Συγκροτημένος, δε λέω, πάω να του απαντήσω, έχει σβήσει τα σχόλια"....θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΩΣ για το "Συγκροτημένος".  

Διάβασα την Παρασκευή αργά το σχόλιο του κυρίου "Ιωάννη Δημητρακόπουλου?? "  Ήμουν κουρασμένος, σκέφτηκα "θα απαντήσω αύριο". Δεν είδα την διόρθωση του nickname  σε "Σύλβιο". Εάν το είχα δει θα ξεχνούσα την κούραση και θα στρωνόμουν για συζήτηση. Ο κύριος Σύλβιος είναι πολύ καλός "ιντερνετικός" φίλος (εξ ου και τα καλά του λόγια για το "Χίππαρο", εξαιρετικός αναλυτής θεμελιώδους ανάλυση και πολύ καλός παίχτης που ωστόσο προτιμά την αφάνεια. Έγραφε στον Κικου και στον κ. Τάκη.

Ως προς την ΑΛΦΑ...νομίζω ότι κατά την ΑΜΚ έγιναν εγκλήματα. Όπως έγραψα παλαιότερα κολλητός φίλος με μικρή θέση (περίπου 1500 μετοχές) έκανε εγγραφή σε ιδιωτική ΑΧΕ ζητώντας 10,000 μετοχές αξίας €12,000. Του έδωσαν περίπου 11,200 μετοχές!!!!!!! Σε ερώτηση πως γίνεται να πάρει περισσότερες απ΄όσες ζήτησε ο επίσης φίλος μας χρηματιστής απάντησε "ίσως επειδή μειώθηκε η τιμή από €1,20 σε €1 οπότε σε κάλυπτε το ποσό" και στην γκρίνια καθώς το χαρτί πολιορκούσε πτωτικά το 1 ευρώ της αύξησης "έλα μωρέ σιγά μην χάσεις απ΄την ΑΛΦΑ".

Δεν ξέρω νομικά, ούτε έχω μεγάλη εμπειρία πως να κινηθεί κάποιος. Στο παρελθόν σε παρόμοιο λάθος ΑΧΕ που συνεργαζόμουν ζήτησα φορτικά και πέτυχα να πάρει πάνω της το λάθος η ΑΧΕ. Από την άλλη βέβαια, ως χρόνιος τραπεζομάχος, θα έλεγα "κάθε εμπόδιο για καλό" και θα επικεντρωνομουν στις τρέχουσες ΑΜΚ  των ΠΡΕΜΙΑ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Ως προς την ΑΜΚ της ΠΡΕΜΙΑ (νομίζω γι αυτή ήσαν οι ερωτήσεις του κυρίου Σύλβιο)

Όταν η Premia Properties γίνει ΑΕΕΑΠ

Έκανε ενημερωτική εκδήλωση για την αύξηση κεφαλαίου των 75 εκατ. ευρώ η οποία θα γίνει κατά 28 εκατ.€ με εισφορά ακινήτων και με καταβολή μετρητών 47,5 εκατ.€ με τη δημόσια προσφορά.

Κατ’ αρχή τα 7,5 εκατ. ευρώ είναι «εσωτερικά» άρα δεν παίζουν για το ευρύ επενδυτικό κοινό.

Μένουν 40 εκατ. Ευρώ για όλους τους υπόλοιπους. Όταν ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου, η Premia Properties θα έχει κεφαλαιοποίηση 140 εκατ. Ευρώ και καθαρή κερδοφορία 10 εκατ. Ευρώ.

Όταν βέβαια μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ καλυτερεύουν κάπως τα πράγματα καθώς η φορολογία των ΑΕΕΑΠ είναι ευνοϊκότερη, (ποσοστό επί της εσωτερικής αξίας των ακινήτων) και επιπλέον το 50% των κερδών διανέμεται ως μέρισμα.

Στοχεύει κυρίως σε επενδύσεις στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) που έχουν υψηλότερα ενοίκια. Επίσης προσβλέπει ότι στα επόμενα χρόνια θα έχει έσοδα 30 εκατ. ευρώ από κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα στον χώρο της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης (όπως σχολεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, χώρους περίθαλψης τρίτης ηλικίας).


(οι πληροφορίες είναι από τον Wiseman του mononews που προφανώς προμοτάρει την εταιρεία...ειδικά στην τελευταία παράγραφο, τα σχολεία, απ΄όσο κατάλαβα απ΄το ενημερωτικό η απόδοση προς το παρόν είναι της πλάκας, κάτω από 2%)


ΕΚΤΙΜΗΣΗ δική μου (συνεπώς ελλοχεύει το λάθος)

Διάβασα το ενημερωτικό προσεκτικά.

1) Πιθανολογώ ότι ο τολμηρός που θα μπει στην ΑΜΚ θα πάρει το 75-100% των μετοχών που θα ζητήσει. Η νέα NAV-μετά την ΑΜΚ-θα είναι πιστεύω περί το €1,50 δηλαδή η εταιρεία θα έχει ένα μικρό discount έναντι της τιμής στο ταμπλό που ωστόσο-όπως και στην ΠΡΟΝΤΕΑ-είναι εύκολο να διατηρηθεί λόγω υπερσυγκέντρωσης των μετοχών στα χέρια των βασικών μετόχων.

2) Με απόδοση μισθωμάτων περί το 7% κατά μέσο όρο τα κέρδη μετά φόρων θα είναι περί το 5% (και το μέρισμα 3,50-4%) δηλαδή λίγο χειρότερα από την ΙΝΤΕΡΚΟ. Ωστόσο (ως προς την NAV) υπάρχει περιθώριο upside από αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών απ΄το 2022 και μετά...για το 2020 έχει ήδη γίνει και ενσωματωθεί στα αποτελέσματα.

3)Λογικά ο "χθεσινός" κύριος ανάδοχος "AMBROSIA CAPITAL HELLAS ΑΕΠΕΥ" θα βάλει κάποιους πελάτες. Για αμοιβαία κεφάλαια δίχως αναδοχή από τράπεζα δύσκολο να υπάρξει συμμετοχή.

4) Oι περισσότερες αγορές έχουν γίνει με δάνεια και τα ενοίκια πηγαίνουν στις τράπεζες. Θεωρώ πως υπάρχει περιθώριο σ΄αυτό το μοντέλο για "ασφαλή" κέρδη και μου αρέσει (το ενοίκιο πληρώνει τις τοκοχρωλυτικές δόσεις και στο τέλος σου μένει το ακίνητο τζάμπα. Το έχω κάνει κι εγώ με "επισκευαστικό δάνειο" που δεν χρειαζόμουν από το μακρινό 2007 λόγω προνομιακού επιτοκίου (euribor + 0,75%).

5) P/E ~ 14 (μέτριο)


Μ΄αυτά και μ΄αυτά σκέφτομαι μια εγγραφή περί τις 7-10,000 χιλιάδες μετοχές (€14,400 max) κι όσα πάρω. Για όσους καλοβλέπουν τον κλάδο εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι ΙΝΤΕΡΚΟ και ΜΠΡΙΚ (μ΄αυτή τη σειρά) είναι καλύτερες περιπτώσεις επένδυσης. Με το πρόβλημα βέβαια της εμπορευσιμότητας.

hippy είπε...

@ austin

μέχρι στιγμής έχω δυό έντονες πιθανολογήσεις

1) τα μέτρα έχουν ως στόχο την αντοχή του συστήματος περίθαλψης, των νοσοκομείων. Οι λόγοι που δεν πολλαπλασιάζονται μονάδες και προσωπικό περιγράφονται ανάγλυφα στο ποστάρισμα του φίλου μας Μ&Μ με τις απαντήσεις του καλού Άδωνι στον τζάμπα μάγκα εργατολόγο.

1) ότι σε 1,5-2 χρόνια από τώρα ΟΛΟΙ, σχεδόν το 100% του πληθυσμού, εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι, θα έχουμε περάσει-μολυνθεί από τον covid. Το ποιοί θα ζήσουμε να το θυμόμαστε είναι το θέμα.

Πιστεύω επίσης ότι με την συνδρομή των φαρμακευτικών εταιρειών από το 2023 κι έπειτα ο covid θα είναι κακή ανάμνηση. Με αυτή την άποψη φαίνεται να συντάσσονται κι αγορές οι οποίες "κωφεύουν" στις απειλές των καταστροφολόγων και τη γκρίνια των συνοδοιπόρων.

-Μα είναι δυνατόν οι αγορές ν΄ανεβαίνουν συνεχώς, παρά τις υπερβολικές αποτιμήσεις των εταιρειών?

-ΟΧΙ φυσικά, θα διορθώσουν. Όταν όμως ΔΕΝ θα το περιμένουμε οι μικροί εμείς. Ίσως όταν αρχίσουμε τα πάρτι για την επιτυχή "ανοσία της αγέλης".

hippy είπε...

@ Desunt Cetera είπε..

"Εκ των υστέρων"...τα είπες όλα. Ο "τυχερός" κολλητός πείσθηκε και μηδένισε.

Προσωπικά εξακολουθώ να πιθανολογώ ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οι τιμές στο ταμπλό και για τις δύο τράπεζες θα συγκλίνουν με τις τιμές των ΑΜΚ. Αυτός ωστόσο είναι ο λόγος που προτιμώ να απέχω, στοίχημα περί αυτού δεν θα έβαζα.

austin είπε...

Οι αγορές κωφευουν και στα νέα για τον πληθωρισμό. Γενικά κωφευουν και πάνε μόνο πάνω. Ως πότε δεν ξερω.

Δεν ξερω επίσης τα του ιου.. απλα διαβάζω και αναρωτιέμαι και επίσης και λύσεις έχω προτείνει ανα καιρούς.. μέχρι όπου φτάνει το μυαλό μου.

Τα μέτρα που μπαίνουν, οπότε και αν μπαίνουν, για το κοινό καλό είναι οκ. Δεν με ενοχλούν. Ενοχλούν βρβαια τον επιχειρηματία εκει και τα νούμερα 9μηνου του κράτους (ας εχοτμε στο πίσω μέρος ότι η Ευρώπη θα δείξει δόντια όταν τελειώσουμε με ολα αυτα).

Με ενοχλεί η κοροϊδία, ο ψυχολογικό πολεμος και ο διχασμός ευκολα πλασαρισμενος στο κοινό με αφορμή το κοινό καλό.

Παραδειγματα:
Ψυχολογικου πολέμου: η αβεβαιότητα αν κλείνει η οικονομία και αλλα τύπου πασχα στο χωριο που μόνοι τους τα λεγανε μόνοι τους τα ανακαλεσανε.
Κοροιδια απλόχερη.. παραδείγματα πολλά.
Διχασμος: με το να λεει ότι δεν θα ξανακλείνει η οικονομία εξαιτίας ορισμένων και να κλείνει η Μύκονος χωρίς να λένε ότι πχ "κλείνουμε λόγω άρνησης εμβολιασμών ανθρώπων που καταλήγουν σε νοσκομεια"

Άλλο χιπι να μιλάς εσύ η εγω και να λέμε ότι θέλουμε (ακόμα καο να βρίσκουμε καο να διχαστουμε) καο αλλο αυτό να γίνεται κεντρικά.

Σε αυτή την φάση φοβήθηκαν ότι και οι εμβολιασμενοι κολλάνε. Όταν αυτό το έλεγαν κάποιοι.. ήταν αρνητές και συνομωσιολογοι. Τωρα όλοι πλέον κατάλαβαν ότι κολλας και με το εμβόλιο.

Αρα το covid free μαγαζι είναι μια τεράστια βλακεια και κοροϊδία, που είναι στα όρια του "ποινικου" αφού ο εμβολιασμενος κόσμος χαλαρωσε και μετέδιδε.

Δεν ρίχνω καμια μα καμία ευθύνη στον εμβολιασμενο που δεν πρόσεχε. Έτσι του είπαν, ότι θα πάρει την ζωή του πισω, και για αυτό χαλάρωσε.

Κατά τα άλλα χιπι στον βαθμό που δεν αντιτίθεται στα παραπάνω, η ανάλυση σου και η αισιοδοξία σου με βρίσκει συμφωνω.

Τα τραύματα που θα αφήσει άπειρα...

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, περιμένω ανάλυση για Ελλακτωρ(α)
Το δωρεάν και ποιοτικό πάντοτε με ελκυε... Χεχεχεε.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Ανάλυση ποιά ανάλυση φίλε Μ&Μ???? Καθαρή κερδοσκοπία. Αυτά περί πιθανής απώλειας της "Αττικής Οδού", δυσφορίας, καταψήφιση και πιθανή δικαστική προσβολή της απόφασης για την ΑΜΚ από Καϋμενάκη και λοιπούς μειοψηφούντες τα θεωρώ κούφιες μπαλωθιές.

Ωστόσο όπου πιθανολογείς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Αναφέρομαι στις αδιάθετες φυσικά. Πιστεύω περί το 4-8% max. Είναι πολλά τα λεφτά και οι άλλοι είναι εξίσου ή και εξυπνότεροι από εμάς. Και κυριως με πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα.

hippy είπε...

@ austin

Μονόλογοι διαφωνούντων αγαπητέ. Ωστόσο αυτό που κάνει κάποιον περισσότερο αισιόδοξο ή όχι στην αγορά είναι η ρευστότητα του χαρτοφυλακίου (δικό μου συμπέρασμα-σλόγκαν)