Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

 X.A.





                                         ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE


Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ...
Με την αναμενόμενη εισροή των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ 2021-2027 και την ανάλυση των τομέων όπου θα κατευθυνθούν τα κονδύλια στο πρόγραμμα "Ελλάδα 2.0", ο μεγάλος διευρυμένος κλάδος της Βιομηχανίας- Κατασκευών –Υποδομών πρόκειται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια κατάκτησης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Oι τέσσερις εισηγμένες που θα αξιοποιήσουν τους πόρους χρηματοδότησης.

30 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

hippy είπε...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....ραστώνη...καλημέρα Μιχάλη

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχαλη..
Ο οπλα ειναι εδω απο το 2014 χωρις να δωσει δικαιωμα ποτε .
Αυτο ειναι γνωστο.
Παντα με σεβασμο..
Οσες φορες τα εχουμε πει απο κοντα η απο το τηλεφωνο σου εδωσα ποτε την εντυπωση πως ειμαι τρολ..η παιχτης Μονοπολυ;
Απο την στιγμη ομως που αρχισαν να γραφουν εδω τα τρολακια με το ονομα μου η του Αρταξια η καποιου αλλου ...και δεν τους σβηνατε...η μονη μου αντιδραση ηταν να τους πολεμησω με τα ιδια οπλα..
Το να με τσουβαλιαζεις στην ιδια κατηγορια με τον βλασο και τους αλλους..που λες οτι δεν τους γνωριζεις..ενω εμενα με ξερεις..δεν ειναι σωστο.
Αν δεν εχεις χρονο δωσε μου την γομμα να τους καθαριζω καθε μερα..χρονο εχω..
Εχεις την εκτιμηση μου και το ξερεις.

michele είπε...

Αν υποθεσουμε οτι οι αλλοι ειναι τρολλακια, εσυ που ενω με ξερεις και με εκτιμάς κανεις το ιδιο αλλαζοντας νικ λειτουργεις χειροτερα. Ειναι σοβαροτερο το παραπτωμα, για να ο εκφρασω καλυτερα.

Καλημερα Ηλία, the wall of worry βλεπω

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ποια νικ αλλάζω μωρέ φίλε...
Από τον ίδιο λογαριασμό γράφω και φαίνετε αυτό...
Τέλος πάντων..
Από εμένα έληξε η πλάκα και δεν θα ξαναασχοληθω με τα τρολακια..
Ελπίζω να κάνουν το ίδιο.

streetboy είπε...


Blogger Ο/Η ArTaXiA είπε...
Θέλεις να σου καθαρίσω το blog από τα σκουπίδια μέσα σε μία ημέρα

Κύριε πανσεληνε (μιας και βλέπω ότι παρακαλάς το Μιχάλη να του καθαρίσεις το μπλογκ από τα σκουπίδια αλλά αυτός είναι ακαταδεκτος) επειδή διακρίνω ότι έχετε ένα ταλέντο στο καθάρισμα, δεν έρχεστε σπίτι, που μου έφυγε η καθαρίστρια για διακοπές, να μου το κάνετε λαμπίκο;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τσ τσ τσ...
Αυτό θα πει επανάσταση του προλετάριου...
Οι καθαρίστριες διακοπές..Και τα αφεντικά δουλειά..
Χάλασε ο κόσμος.

hippy είπε...

"Ο/Η michele είπε...

Καλημερα Ηλία, the wall of worry βλεπω"


Παρά την ασήμαντη εμπορευσιμότητα της ΠΡΕΜΙΑ γράφτηκα ήδη στην ΑΧΕ για μια μέτρια τοποθέτηση...πιστεύω ότι θα πάρω το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών που αιτήθηκα (ίσως και όλες). Μου αρέσει ο κλάδος, χρονικος ορίζοντας 6ετίας (μέχρι την έναρξη της 3ης πρωθυπουργία Κυριάκου χα χα).

Κατά τα λοιπά αγοράστηκαν ήδη χθες τα πρώτα δικαιώματα της κατασκευαστικής...στημένα στα 0,16. Μας την έκαναν οι insiders με τη βουτιά στο 0,001 και το εκατομύριο τεμαχίων της αλλαξοκωλιάς...αν και έχω ξαναδεί το έργο προ 3ετίας με την ΑΜΚ της ΙΝΤΕΤ, δεν το περίμενα, πιάστηκα στο ύπνο. Δεν μιζεριάζω, θα κερδίσουμε κάπως λιγότερα.

ArTaXiA είπε...

Eγώ ξεκίνησα δίαιτα.

manos είπε...

Καλησπέρα .
ο τουρισμός πάει πολύ καλά.Η οτοελ θα γράψει στο 3 τρίμηνο πάνω από 40 της εκατό πάνω από την περσινή χρονιά εκτός απροόπτουΔεν υπάρχει αμάξι ούτε για δείγμα

ArTaXiA είπε...

@manos, δεν υπάρχει αυτοκίνητο ούτε για δείγμα, διότι πούλησαν τον μισό στόλο πέρισυ και φέτος λόγω lockdown, ή επειδή οι τουρίστες νοικιάζουν τα διπλά οχήματα από πέρισυ;

Έχεις νούμερα; Θα με ενδιέφερε να τα δω!

manos είπε...

Νούμερα δεν έχω το αλλά όταν η τιμές έχουν πάει στο Θεό αμάξι σε μήλο Σαντορίνη Κρήτη Νάξο Πάρο και γενικά Κυκλάδες δεν υπάρχει και πρέπει να βάλεις μέσον για να βρεις.αρταξια από ανθρώπους του χώρου τα ακούω.δεν κάνω το προφήτη

manos είπε...

Το 40 δεν το έβαλα στην τύχη

hippy είπε...

Καλημέρα

Πάντα μου άρεσε η πέννα (σπανιότερα η άποψη) του Κ. Στούπα...σήμερα, άθελα του, μου γέννησε το ερώτημα "αφού δεν υπάρχει ορατή πολιτική εναλλακτική, δίχως τον Κυριάκο τι?"


Οι δυο συμφορές του έθνους

https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3561622/oi-duo-sumfores-tou-ethnous

austin είπε...

Καλημέρα. Το διάβασα το άρθρο και ήταν όντως ωραίο έτσι για να διαβάσεις κάτι και να ξεκινήσει κουβέντα.

Βάζει ως συμφορά βέβαια τους κακούς σχολιαστές, όταν έχω να απαριθμήσω πολλές συμφορές που οδηγούν σε κακούς σχολιαστές αλλά αυτό αμέλησε να το γράψει.

Ένα παράδειγμα για να μην πλατιάσω, η λογική ΠΑΣΟΚ, αργομισθίας και ρουσφετιού που μεσουράνησε για πολλά χρόνια, αποδόμησε κουλτούρες, νοοτροπίες και λεγόμενα σωστά.

Όσο για το περίφημο ΤΙΝΑ... όπως έχω πει προσωπικά δεν αναζητώ την πτώση του Μητσοτάκη. Άλλο όμως να μην θες να φύει ο Μητσοτάκης γιατί πχ έβαλε έναν Πιερρακάκη και κάνει δουλειά και άλλο να ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να δούμε τα στραβά.

Μπορεί να μείνει και για πάντα.. μια χαρά. Μπορεί όμως να βελτιώνει, να προάγει την κουλτούρα και να διορθώνει τα "κακώς κείμενα"?

Πρόσφατα είχα μία κουβέντα με μία Σιγκαπουριανή 45 ετών. Την ρώτησα αν ποτέ αισθάνθηκε ότι οι νόμοι και η "επίσηση" δικτακτορία που έχουν την ενοχλούν και αν της καταπιέζουν την ελευθερία

Η απάντηση της:
"Δεν βλέπω κάποιο νόμο που να γίνεται για το κακό μας και όλοι οι άνθρωποι στην Σιγκαπούρη και ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ έχουν μία ποιοτική και ήρεμη ζωή"

1) Ισχύει κάτι τέτοιο εδώ που είμαστε δημοκρατία?? Γιατί αν εξαιρέσω τον Πιερακκάκη, με συγχωρείτε ακόμα και τώρα ελάχιστους πολιτικούς έχω δει να στοχεύουν στην πραγματική βελτίωση της ζωής της κοινωνίας
2) Μήπως αυτή η γύναικα που γεννήθηκε και μεγάλωσε ένα απολυταρχικό καθεστώς συνήθισε και η ελευθερία βούλησης της πήγε άπατη...?

Το δεύτερο είναι φιλοσοφικό ερώτημα. Η γυναίκα πάντως φαινόταν χαρούμενη αλλά άβυσος η ψυχή τους ανθρώπου.

hippy είπε...

Όλοι οι νεώτεροι (στο μυαλό) ξεχωρίζουμε κι εκτιμούμε τον κ. Πιερακάκη.

Κατά τα λοιπά η κυρία Μενδώνη "ξεκόλησε" το Ελληνικό, η κυρία Κεραμέως επανέφερε τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία στη χώρα και επαναστήλωσε την αριστεία απ΄τα ερείπια του Γαβρόγλου, ο κύριος Δενδιας "στρίμωξε" ευρωπαικά Ερντογάν και Τσαβούσογλου, στείλαμε με την Αλβανία το θέμα της ΑΟΖ στη Χάγη, ο κ. Σταικούρας κρατάει σταθερά το τιμόνι μέσα στην καταιγίδα του covid (κατήργησε και την 8χρονη "προσωρινή" εισφορά αλληλεγγύης).

Γενικά γίνονται πράγματα και μάλιστα αρκετά. Κάποιοι βέβαια, τυφλωμένοι από το γράσσο της επιδημίας, δεν θέλουν να τα δουν και γκρινιάζουν. Μακάρι το πρόβλημα να λυθεί πριν αυξηθούν οι λαικιστές και σύρουν τη χώρα πίσω.

Μα καλά κι εσύ απ΄όλες τις φυλές την ασιάτισσα βρήκες να ρωτήσεις? Χαώδης η διαφορά κουλτούρας.

austin είπε...

Στην πανδημια προσωοικα διεκρινα τρεις κατηγοριες (με οικονομικα κριτηρια)

1) Δημόσιοι υπάλληλοι/συνταξιουχοι και εργαζομενοι ιδιωτικου τομέα σε μεγάλες πολυεθνικες που δεν ειχα "τεχνικες επιπτώσεις" από την πανδημία (π.χ. για να καταλάβουμε τι εννοώ Nestle ή PWC)
2) Επιχειρηματίες είτε πολύ μεγάλων ομίλων (δεν μιλάω μόνο για Μυτιληναίους και στασινόπουλους, αλλά και μεσαίους επιχειρηματίες με μεγάλες και ποικιλόμορφες δραστηριότητες)
3) Υπάλληλοι και επιχειρηματίες που πλήχθηκαν "τεχνικά" (λέω τεχνικά γιατί όλοι πληχθήκαμε με διάφορους τρόπους από την πανδημία) με τα άνοιξε κλείσει και τις αναστολές εργασίας.

Η πρώτη και δεύτερη κατηγορία βγήκε οικονομικά άρτια από την κατάσταση με μόνο εππαγγελματικο-οικονομικό αντίκτυπο τις πολλές ώρες εργασίας λόγω τηλεργασίας. Δεν μπλέκω στην κουβέντα για κάποια λαμόγια δημοσίους που αντί τηλεργασίας φεύγανε στο χωρίο και επικαλούντουσαν την υπηρεσία που δεν του παρείχε wifi άρα δεν δούλευαν. Λίγοι αλλά πάντα θα πάρχουν λαμόγια.

Η δεύτερη κατηγορία πήραν ένα σκασμό λεφτά και διόγκωσαν και τους τζίρους τους. Εννοείται υπάρχουν εξαιρέσεις

Η τρίτη κατηγορία έφαγε την χοντρή λέζα. Και οικονομικά αλλά και ψυχολογικά.
Φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουμε έναν υπάλληλο που παίρνει 1500-2000 και ξαφνικά παίρνει 534.
Επίσης όλοι καταλαβαίνουμε (φαντάζομαι) τον επιχειρηματία που τα έβγαζε δύσκολα και πλήχθηκε βάναυσα από την φάση αυτή. Επίσης, πέρα από το οικονομικό, η διαχείριση που τόσο καιρό φωνάζω με το να μην γνωρίζουν αν αύριο θα είναι ανοιχτά η κλειστά είναι ψυχοφθόρο και σίγουρα δεν νοιάζονται για την κοινωνία.

Το θέμα λοιπόν Hippy δεν είναι αν είναι ή όχι τυγλωμένος κάποιος. Είναι σε ποια κατηγορία βρέθηκε και πως τον πέτυχε η όλη φάση.

Πολύ σημαντικό το ελληνικό και η Λάμδα.. δεν το συζητώ. Αλλά καλώς κακώς άνθρωποι από την τρίτη κατηγορία εχεστήκανε στην προκειμένη αν πουλήθηκε το 80% των ακινήτων ήδη...

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός..και όχι γκρινιάρης!

austin είπε...

*δεν νοιάζονται οι πολιτικοί για την κοινωνία αφήνοντας στο σκοτάδι αυτή την μερίδα που δεν ξέρει αν θα ανοίξει ή θα κλείσει η αγορά την επόμενη

hippy είπε...

Εάν δεχθούμε ως σωστή την κατηγοριοποίηση σου (εγώ δεν την δέχομαι) το πρόβλημα σου είναι ότι υπάρχει αδικία ως προς την άτυχη τρίτη, τη δική σου κατηγορία (μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες που είχαν στην ίδια μοίρα και την ίδια αντιμετώπιση, δηλαδη μέτρα ήξεις-αφίξεις από Μερκελ, Μακρόν, Τζόνσον κλπ).

Ε ναι, δεν είσαι γκρινιάρης, ίσως λίγο ζηλιάρης...όπως κι εγώ βέβαια που επί 35 χρόνια έβλεπα δημοτικούς υπαλλήλους ή υπαλλήλους οργανισμών με απολυτήριο δημοτικού ή γυμνασίου κι αποδοχές 30-50% μεγαλύτεροες από τον πτυχιούχο εμένα. Η ζωή δεν είναι δίκαιη, το ξέρουμε, μπορούμε όμως εάν έχουμε αξία να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας. Μόνοι μας εννοείται, όχι απαιτώντας το απ΄τους άλλους.


"Φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουμε έναν υπάλληλο που παίρνει 1500-2000 και ξαφνικά παίρνει 534"

Αυτό τι το΄θελες??? Ψώφισα στο γέλιο!! Ο γιος μου είναι σ΄αυτήν την κατηγορία, δουλεύοντας σε πολυεθνική 11-14 ωρες καθημερινά, μερικές φορές και τα Σάββατα (έχω παραιτηθεί απ΄την φιλοδοξία να γίνω παππούς, σιγά μην βρει χρόνο να κάνει σοβαρή σχέση και να παντρευτεί)

hippy είπε...

"Μπορούμε όμως εάν έχουμε αξία να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας".


Εδώ ένας τρόπος βελτίωσης χε χε...όσο δεν δε τσακώνουν βέβαια

Μαλαισία: Η στιγμή που οι αρχές καταστρέφουν με οδοστρωτήρα 1.069 μονάδες εξόρυξης bitcoin αξίας $1,26 εκατ. (vid)

https://www.newmoney.gr/roh/diethni/malesia-i-stigmi-pou-i-arches-katastrefoun-me-odostrotira-1-069-monades-exorixis-bitcoin-axias-126-ekat-vid/

hippy είπε...

Πάντως (αν και λίγο θα σε παρηγορήσει σε προσωπικό επίπεδο) δεν είσαι μόνος...τα λέει κι ο κ. Βερούτης...και μακάρι να βρεθεί η "φόρμουλα" που θα λύσει το πρόβλημα επ΄ωφελεία όλων

Νύχτωσε και οι βάρβαροι δεν ήρθαν

https://www.capital.gr/arthra/3571710/nuxtose-kai-oi-barbaroi-den-irthan

μπαρμπαλιας είπε...

κατι σαπιο υπαρχει στη δανιμαρκια του γεροΣωκρατες και τα εψιλονετια τον χαιρετανε ....και ολο γραφει ο μ/μ τι αδικημενος ειναι και ο αλλος χωρις τυμβανοκρουσιες τρεχει διαστημικα...

austin είπε...

Δεν ανήκω στην τρίτη κατηγορία ατομικά. Στην οικογένεια μου όμως και στον περίγυρο μου Εχω όμως πολλούς φίλους και γνωστούς που ανήκουν.

Και συμπάσχω μαζι τους γιατί οι άνθρωποι αυτοί πονεσαν και δεν φταίνε. Δεν έκαναν κακοδιαχειριση. Άντεξαν στην δεκαετή κρίση από τις αμαρτίες τους αλλα περισσότερο από τις αμαρτίες άλλων που κάποτε πίστευαν σε πασοκικες λογικές, μετά πειραματιζοντουσαν με εναλλαγές κυβερνήσεων και συριζαιους και σκάει το κερασάκι στην τούρτα.

Και έρχεται ένα κερασάκι, ππυ τους είπαν να το γλειψουν και το έγλυψαν. Τους είπαν να το καταπιουν και το καταπιάν. Και τελικά επειδή τους έκατσε το κουκούτσι στον λαιμό τους είπαν ότι φταίνε και από πανω.. όταν οι κατακριτες φέρουν μεγάλη ευθύνη.

Πέρασα λοιπόν τα εξής κύματα...
-εχασα την αγορά και γκρινιάζω και φταίω.
-ειμαι γκρινιάρης.
-ειμαι ζηλιάρης.

Και ολα αυτα επειδη δεν βλέπω ακριτα τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων. Οπως για παράδειγμα ότι τα παιδιά των 15-20 την Η1Ν1 την πέρναγαν πολυ πιο βαριά από τον covid αλλα δεν τους είπαν αν θες να πας σε κλαμπ πρέπει να κάνεις εμβολιο.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει το κλαμπ... το ότι αναφέρω το παρακάτω τι σημαίνει άραγε.. μάλλον ότι ζηλεύω τα νεανικά μου χρόνια.

Εκβιασμος στιγνος σε κατηγορία με διασωλημωση μηδεν, θάνατοι μηδεν και πολυ πιο χαλαρά συμπτώματα από άλλες γρίπες.

Όσο για τα 2000, τότε παλιά τα ελεγα η μόνη χώρα που η nestle δίνει προαγωγές χωρίς αυξήσεις. Και τα παιδια σου εγκλωβισμένα και θα παραμείνουν εγκλωνισμενα γιατί ψηφίζονται εργασιακά τέτοιου τύπου. Ππυ σου λένε ανοιχτά ότι είσαι αναλωσιμος.

Αλλα όταν φίλος μου από 2000 πηρε 534 και είχε δάνειο μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη του οχι υπερβολές. . ας πάμε να του κάνουμε αναλύσεις για το ΤΙΝΑ. Θα μας ακούσει??

Μορφονιε πες αλεύρι..η luckin coffe σε γυρεύει είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μορφονιε πες αλεύρι..η luckin coffe σε γυρεύει είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μορφονιε πες αλεύρι..η luckin coffe σε γυρεύει είπε...

Τι να πει και ο μιταρολα που εδινε turn around story την φριγο για 40 λεπτα πρωτη σταση, οταν ηταν 25 λεπτα η μετοχη τοτε,και σημερα ειναι στο 0.12 με το χαα να εχει αναπληρωσει τις απωλειες που ειχε...Και ποσο μαριδα εβαλε μεσα στο χαρτι...1.5 χρονο μετα ειναι καραεγκλωβισμενοι και η εταιρεια και η μετοχη για κλαματα...

hippy είπε...

"Αλλα όταν φίλος μου από 2000 πηρε 534 και είχε δάνειο μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη του οχι υπερβολές. . ας πάμε να του κάνουμε αναλύσεις για το ΤΙΝΑ. Θα μας ακούσει??"


Να γενικεύουμε μεμονωμένες περιπτώσεις είναι μεγάλο λάθος για τη Στατιστική.

Κατ΄αρχήν μπράβο στο φίλο σου. Είχε καταφέρει να ανήκει μισθολογικά στο 0,5% των υπαλλήλων.

Κατά δεύτερον ήρθε μια συμφορά στον τόπο (και σε όλη την οικουμένη). Προφανώς και δεν ευθύνεται η κυβέρνηση. Τι κάνει? Προσπαθεί να μην "πετσοκόψει" αποδοχές των υπαλλήλων της που στην συνέχεια μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας "ανακουφίζουν" τις ανάγκες άλλων κοινωνικών ομάδων. Προσπαθεί επίσης να στηρίξει-εντός λογικών ορίων και με τα μέσα που διαθέτει-πληττόμενες ομάδες συνανθρώπων. Η οποία στήριξη τελικά θα πληρωθεί απ΄τον φορολογούμενο συμπολίτη-και έτσι πρέπει-σε βάθος χρόνου.

Ο φίλος σου με τη σειρά του. Ως συνεπής δανειολήπτης κάνει συμφωνία με την τράπεζα για μετάθεση της υποχρέωσης καταβολής δόσεων για λογικό χρονικό διάστημα δίχως την παραμικρή επιβάρυνση. Με τις πλάτες της κυβέρνησης. Φαντάζομαι το έκανε ήδη. Πάει ένα βάρος.

Συνεχίζει να μην του φθάνει για την επιβίωση το ποσοστό αναπλήρωσης των 534 ευρώ αλλά ως μη εργαζόμενος έχει άφθονο χρόνο. Βρίσκει λοιπόν μια ευκαιριακή δουλειά για συμπληρωματικό εισόδημα μέχρι την επιστροφή στην εργασία του. Ντελίβερι? Βοηθός ηλεκτρολόγου-υδραυλικού στην οικοδομή που ανθεί? Σύνταξη φορολογικών δηλώσεων με €20 το κομμάτι? Μεταφορά τροφίμων σε παππούδια? Κάτι άλλο?

Αν θέλει κάτι θα βρει. Αν πάλι δεν θέλει λυπάμαι φίλε, ως φορολογούμνος τα €534 είναι τα περισσότερα που μπορώ να δανεισθώ για πάρτη του και να τα αποπληρώσω για πάρτη του με ορίζοντα 10ετίας. Περιμένουν κι άλλες άτυχες ομάδες βοήθεια άλλωστε. Πλημμυροπαθείς, πυροπαθείς, σεισμοπαθείς, χαλαζοπαθείς κ.ο.κ.

Κανένα ευχαριστώ για την μεγαλύτερη των δυνατοτήτων της χώρας οικονομική συμπαράσταση λέει ή απειλεί ότι θα ψηφίσει Βελόπουλο ή Μπαρουφόπουλο? Κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις φαντάζομαι το δεύτερο.

hippy είπε...

Ο κύριος Τζακ Σμιθ, παντρεμένος με δύο παιδιά, ζούσε μια ήσυχη, περιορισμένη ζωή, σε κάποια γειτονιά του Αγίου Βικεντίου του Λονδίνου όπου εργαζόταν ως νεωκόρος. Έως ότου πέθανε ο αρχιεπίσκοπος κι ο νέος που τον αντικατέστησε είχε κάποιες νεωτεριστικές απόψεις. Θεωρούσε την σχολική μόρφωση ως σημαντικότατο εφόδιο κι απαίτησε όλοι οι εργαζόμενοι στους ναούς της αρχιεπισκοπής του να έχουν απολυτήριο δημοτικού τουλάχιστον. Σε όσους δεν το διέθεταν έδωσε 3ετές χρονικό διάστημα ώστε να το αποκτήσουν..

Ο καλός κύριος Τζακ, ταράχτηκε. Δεν είχε τελειώσει το δημοτικό. Μέχρι την 4η τάξη είχε φτάσει πριν παρατήσει το σχολείο και βγει στη βιοπάλη. Μην έχοντας όμως άλλη επιλογή γράφτηκε σ΄ένα νυχτερινό. Το επόμενο διάστημα το πάλευε, προσπαθούσε, αλλά αν και γενικές γραμμές ήταν έξυπνος άνθρωπος, με τα γράμματα δεν το΄χε. Το πάλεψε για 2-3 μήνες αλλά δυσκολευόταν.

Ένα όμορφο βράδυ, μετά το σχόλασμα του σχολείου, απογοητευμένος και στεναχωρημένος καθώς ήταν, είπε να μην πάρει το μετρό για το σπίτι, να περπατήσει λίγο μπας και ηρεμήσει. Στο δρόμο ανοίγει την καπνοσακούλα να στρίψει ένα τσιγαράκι αλλά ήταν σχεδόν άδεια. Κοιτάζει τριγύρω για καπνοπωλείο , τίποτα. Εκεί του ήρθε η φλασιά. Είχε κάτι μικρές οικονομίες, θα μπορούσε ν΄ανοίξει το μαγαζάκι που δεν υπήρχε στη γειτονιά. Το τολμά και δόξα τω Θεώ πάει καλά. Παρατάει την αρχιεπισκοπή, αφήνει το σχολείο και δουλεύει 12ωρα σκληρά.

Σε λίγο καιρό, με αυγατισμένο το ταμείο σκέφτηκε ν΄αυξήσει το τζίρο ανοίγοντας και δεύτερο καπνοπωλείο. Με τον ίδιο τρόπο. Περπάτημα και ψάξιμο σε άλλη γειτονιά. Το δεύτερο ακολούθησε, τρίτο, πέμπτο, όγδοο, δέκατο και μετά μια 7ετία σκέφτηκε πως θα μπορούσε να συσκευάζει τσιγάρα με την δική του φίρμα παίρνοντας και το σχετικό εργοστασιακό κέρδος από αυτήν την επέκταση. Χρήματα πολλά δεν είχε, τα ξόδευε στο άνοιγμα καταστημάτων, μπορούσε να πάρει όμως ένα τραπεζικό δάνειο.

Την επομένη βρίσκεται να συζητά το "άνοιγμα" με τον διευθυντή του υποκαταστήματος της τράπεζας που ήταν καταθέτης. Εκείνος τον ενθαρρύνει να το κάνει άμεσα. Συμπληρώνει τη σχετική χαρτούρα και του δίνει την αίτηση για υπογραφή. Ο νοικοκύρης Τζακ διστάζει.

-Εδώ υπογράφεται, λέει ο διευθυντής και του δείχνει το σημείο.

-Ξέρετε, απαντά ντροπαλά ο Τζακ, δεν ξέρω γράμματα, δυσκολεύομαι με τις υπογραφές.

-Δεν ξέρετε γράμματα κι έχετε πετύχει τόσα πολλά? απορεί ο διευθυντής. Ξέρετε τι θα ήσασταν σήμερα εάν είχατε σπουδάσει?

-Ναι, απαντά δειλά ο καλός κύριος Τζακ. Νεωκόρος στον Άγιο Βικέντιο.

Vaggelis είπε...

Κυριε Hippy καλημέρα. Μαλλον δεν τα λετε καλα.Ειναι δυνατον ο Κυριος Τζακ να μην γκρινιαξε? να μην διαδηλωσε που τον ξεβολεψανε? να μην εκανε μια κατάληψη ? να μην τα εβαλε με τον αρχιεπισκοπο ? τον παπα της ενοριας? τον υπουργο? προθυπουργο? τον κακο του τον καιρό? την ατιμη κοινωνια? το πανουργο σύστημα με τους υποχθονιους σκοπούς που τον εβαλαν στο ματι?τον χατζηπετρη? Ειναι δυνατον να μην τα εβαλε με καποιους απο αυτους ?Δλδ θελετε να πειτε πως ο άνθρωπος εβαλε το μυαλο του να σκεφτει πως θα ξεπεράσει το απροβλεπτο?πως στρωθηκε στην δουλειά? πως εκανε ότι περναει απο το χερι του να κανει το καλύτερο για αυτον κ την οικογένειά του . Δυσκολευομαι να το πιστέψω....τσ τσ τσ δεν γινονται αυτα.

Κατι μας κρύβεται κ δεν ξερω τι σκοπο έχετε, τι συμφεροντα εξυπηρετείται κ ποιους καλυπτεται????

Με εκτιμηση παντα

hippy είπε...

Χα χα χα...τίποτα δεν σας ξεφεύγει φίλτατε...σαν ανοιχτό βιβλίο με διαβάσατε!!