Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

56 σχόλια:

George Papadopoulos είπε...

Τίτλοι μακροοικονομικών νέων

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών την περίοδο Ιανουάριος-Ιούλιος 2021 παρουσίασε έλλειμμα ύψους EUR 6.969 εκ. έναντι ελλείμματος ύψους EUR 7.858 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Τον Ιούλιο, ο λογαριασμός τρεχουσών συναλλαγών γύρισε σε πλεόνασμα EUR 538 εκ. από έλλειμα EUR 797 εκ. τον ίδιο μήνα πέρυσι, λόγω της ανάκαμψης του τουρισμού (τον Ιούλιο του 2019 πάντως το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είχε πλεόνασμα EUR 1.333 εκ.).


Τίτλοι κλαδικών νέων

Ο οίκος Moody's αναβάθμισε το long-term deposit ratings των 4 συστημικών τραπεζών κατά δύο βαθμούς, ενώ οι προοπτικές και για τις τέσσερις τράπεζες είναι θετικές. Συγκεκριμένα, ο οίκος αναβάθμισε τη βαθμολογία της Alpha Bank, της Eurobank και της Εθνικής σε "B2" από "Caa1" και την αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς σε "B3" από "Caa2". Η Moody's αναβάθμισε επίσης τις περισσότερες άλλες αξιολογήσεις (Counterparty Risk Assessments, the Long-Term Counterparty Risk Ratings and the Baseline Credit Assessment, μεταξύ άλλων). Ο οίκος τόνισε: 1) τη βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και τη φερεγγυότητα των τραπεζών, 2) τις καλές προοπτικές τους για περαιτέρω ενίσχυση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας τους και 3) τις πρόσφατες και επερχόμενες εκδόσεις MREL των τραπεζών, ως τους κύριους λόγους της αναβάθμισης. Τέλος, η Moody's σημείωσε ότι «οι θετικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την προσδοκία της Moody's ότι οι τέσσερις τράπεζες θα συνεχίσουν να βελτιώνουν το πιστωτικό τους προφίλ και θα είναι σε καλή θέση να διαχειριστούν κάθε νέο σχηματισμό προβληματικών δανείων ως συνέπεια της πανδημίας του κορωναϊού. Οι αξιολογήσεις θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν τα επόμενα τρίμηνα εάν οι τράπεζες διατηρήσουν το υγιές κεφάλαιο και τη ρευστότητά τους, εφαρμόζοντας πλήρως τα σχέδια μετασχηματισμού τους μειώνοντας περαιτέρω τα προβληματικά τους δάνεια και αξιοποιώντας το οικονομικό και πιστωτικό δυναμικό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα ωφεληθεί σημαντικά από το ταμεία ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ (RRF)».

George Papadopoulos είπε...

Τίτλοι εταιρικών νέων

Η Piraeus Financial Holdings ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την τιτλοποίηση Sunrise I (NPEs ύφους EUR 7,2δις σε μικτή λογιστική αξία), αφού έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις. Υπενθυμίζουμε ότι η τράπεζα έχει συμπεριλάβει όλες τις σχετικές ζημίες για το Sunrise I (οι οποίες έφθασαν τα EUR 1,4δις) στα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου, ενώ το χαρτοφυλάκιο θα από-ενοποιηθεί το 3ο τρίμηνο, καθώς η τράπεζα έλαβε τις απαραίτητες εγκρίσεις. Σε σχετικές ειδήσεις, το euro2day.gr υποστηρίζει ότι η τράπεζα έχει εισέλθει σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Bain Capital, για την πώληση του χαρτοφυλακίου leasing NPE ύψους EUR 535εκ (project Sunshine).

Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου 2021 την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς. Με βάση τις εκτιμήσεις μας αναμένουμε πωλήσεις EUR 1.111εκ (+8% ετησίως) και προσαρμοσμένο EBITDA EUR 195εκ. (-29% ετησίως). Εξαιρώντας έκτακτα, το (ΔΛΠ) EBITDA παραμένει στο EUR 195εκ. (-27% ετησίως). Τέλος, χωρίς να υπολογίζουμε έκτακτα προβλέπουμε καθαρές ζημιές στα EUR 20εκ. από καθαρά κέρδη EUR 40εκ. το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Σε επίπεδο εξαμήνου, αναμένουμε πωλήσεις EUR 2.225εκ. (-1% ετησίως), προσαρμοσμένο EBITDA στα EUR 421εκ. (-8% ετησίως), (ΔΛΠ) EBITDA στα EUR 382εκ. (-22% ετησίως) and και καθαρή ζημιά EUR 63εκ. από καθαρά κέρδη EUR 29 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για το σχολιασμό των αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο 2021, η διοίκηση της Aegean Airlines εκτίμησε ότι το 2022 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό αναμένοντας μια καλή εκκίνηση από το Μάρτιο του 2022, σημειώνοντας ότι η εταιρία έχει ζητήσει επιτάχυνση των παραδόσεων των νέων αεροσκαφών από την Airbus με στόχο να φτάσει τα 30 νέα αεροσκάφη στο τέλος του 2023. Σε ότι αφορά το γ’ τρίμηνο 2021, η διοίκηση ανέφερε ότι θα είναι κερδοφόρο με τα καθαρά κέρδη να είναι υψηλότερα από τις ζημιές του δεύτερου τριμήνου, οι οποίες ανήλθαν σε EUR 34εκ.

Andreas D. είπε...

https://www.athexgroup.gr/documents/10180/6413994/1175_7476_2021_Greek_1.pdf/f3178668-3fdd-4ff2-a15e-d3598824148a

austin είπε...

Καλημέρα. George αν βγάλεις το πρώτο κομμάτι περνάς στην επόμενη φάση! Κακά νέα δεν υπάρχουν...

Στα άλλα, τελειώσαμε και με αυτό h evergrande τελικά τα έχει πληρώσει όλα, απλά fake news φάση και η φούσκα συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Η γενιά μου βγήκε στην πολυετή κρίση για τις αμαρτίες τους παρελθόντος που ελάχιστοι τόλμαγαν να μιλήσουν.

Η γενιά μου θα ζήσει και το μεγαλύτερο σκάσιμο της φούσκας που έχουν δημιουργήσει με δημιουργικές λογιστικές και οικονομικές πρακτικές. Με υπερσυγκέντρωση πλούτου σε ακραίο βαθμό, με ανθρωπιστικές προεκτάσεις του ιού που ελπίζουμε να τελειώσουν το 2025 (με βάση αρθρο της world bank).

Και έτσι για το yolo... Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκω συζητήθηκε πριν κανά 10ήμερο μεταξύ του υπουργείου εργασίας με το Ξενοδοχειακό επιμελητήριο.

Αν απορούσατε για τους Ευρωπαικούς νόμους κλεισίματος συνόρων, εκτός από την Ελλάδα που δεν είχε η θάλασσα σύνορα, και ο Τσίπρας είναι απλά κρετίνος που διατυμπάνιζε τέτοιες ατάκες, απλά μείνετε εκεί.

Σήμερα έχουμε Πλευρη υπουργό υγείας και λέει καλύτερες καφρίλες

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ακου βρε Γιωργακη,γιατι βαρεθηκα να σε ακουω καθε μερα να γκρινιαζεις να καταγγελεις και να εισαι ΟΧΙ σε ολοα και ΝΑΙ στο τιποτε.
Η δικη μας η γενια, την ωρα αυτη δουλευε.Και δουλευε και το απογευμα και το βραδυ αν ηθελε να κανει περιουσια.
Ευτυχως και στην σημερινη γενια,την δικη σου οπως την αποκαλεις,υπαρχουν εκατομμυρια τετοιοι.Ανθρωποι ομως της γενιας σου,που δεν εχουν λυσει το βιοποριστικο τους και καθονται ολη την ημερα πανω απο ενα πληκτρολογιο και γραφουν,γραφουν,γραφουν και περιμενουν να κερδισουμ την ζωη τους ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ στο χρηματιστηριο,ποση τυχη να τους εχει δωσει ο ΘΕΟΣ???????????
Αντε γιατι σε βαρεθηκα καθε μερα να μας κανεις τον κριτη,την ωρα ακριβως που θαπρεπε να δουλευεις.

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημέρα σε όλους
Εδω το σημερινό:

https://www.liberal.gr/market/irthe-i-ora-gia-apothermansi-ton-chrimatistirion/403135

austin είπε...

Τσαμπή φίλε μου... Κάθε μέρα αρχικά δεν γκρινιάζω. Αν το παραπάνω για τα ανήλικα είναι γκρίνια για σένα ΕΥΓΕ! Πες μας για την δική σας για την γενιά και πόσο δούλευε και δώσε μας μαθήματα!

Την γκρίνια που την είδες σήμερα??? Όποιος έχει την μύγα μυγιάζετε μου φαίνεται. Σαν τον άδωνι που έλεγε τέλος η μιζέρια τέλος! Όλα πάνε τέλεια.

Χαίρομαι. Εύχομαι τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου να μην έχουν τύχη ανάλογη των παραπάνω. Την μία τα βγάζουν στα μανταλάκια την άλλη τα βάζουν να δουλεύουν και εμείς πρέπει να καθόμαστε ΜΟΝΟ στον θώκο του Χρηματισητηρίου και να μην μιλάμε.

Άντε γιατί βαρέθηκα σε κάθε τι που λέμε να βγαίνει κάποιος λες και είμαστε εμείς γκρινιάρηδες μόνο, κακοί, Τσιπραίοι και αν υπάρχει κάτι καλύτερο από τον Μητσοτάκη. Και?? Επειδή δεν υπάρχει??? Πρέπει να δεχόμαστε κάθε μαλακία??

austin είπε...

Στα άλλα νέα... Ο ανδρέας έδειξε τον δρόμο με τις πληροφορικές, και εκεί είνια το trading. Και γεκάρα που ψώνισα βλέπω ζορίται, και ΠΛΑΘ σήμερα είχε καλύτερη έκπτωση.

Andreas D. είπε...

κοκκινήσαμε... τώρα μπορεί να εμφανιστεί και ο ΟΠΛΑ...

hippy είπε...

Καλημέρα

από το σύνολο των παιδιών της γειτονιάς φίλε Δημήτρη (περίπου 25) μόνο τρία (3) πήγαμε Γυμνάσιο και Λύκειο. Ο αδελφός μου, εγώ κι ο Γιωργής. Τα καλοκαίρια πηγαίναμε σε εφήμερες δουλειές (εγώ σε ένα κρεβατάδικο που δούλευε ένας θείος) για να πάρουμε το κατιτις παιχνίδι παραπάνω όπως μια δερμάτινη μπάλλα ποδοσφαίρου (τιμή 115 δρχ, μεροκάματο 25 δρχ και 5 δρχ η υπερωρία). Το ποδήλατο όνειρο απραγματοποίητο.

Στο γιος μου εννοείται πως τα έδωσα όλα (όπως ΟΛΟΙ μας). Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, αυτοκίνητο με το που μπήκε στη σχολή (το ισοπέδωσε με καμμιά 10ριά ψιλοτραλαρίσματα και 2 ζόρικα). Διαμέρισμα και καινούργιο αυτοκίνητο προ 4ετίας.
Μαζί τα φάγαμε.

Να΄ναι καλά η αγορά, την αγαπώ (δίχως ακρότητες) κι ευτυχώς μου το ανταποδίδει.

hippy είπε...

Ο ΜΥΤΙΛ έφτασε στα όρια που ήθελα, επαναγοράζω ότι έδωσα περί τα €16.

Κι αν πάει παρακάτω?

Ας πάει, θα έχω κάνει λάθος. Σάμπως πρώτη φορά θα είναι? Σημασία έχει όμως που θα είναι το Πάσχα/22 (24 Απριλίου) που θα ξεκινήσω να ελαφρώνω όπως συνηθίζω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τσαμπης ..
Πολύ με στεναχωρείς.

hippy είπε...

ΟΠΛΑ (απλά για πληροφόρηση και όχι για διαπληκτισμό)

Ξεπερνούν (οριακά) τα 40 δισ. τα διαθέσιμα του «μαξιλαριού»,γεγονός που «λύνει τα χέρια» του Χρήστου
Σταϊκούρα, ο οποίος προανήγγειλε την πρόωρη εξόφληση του πρώτου διμερούς (διακρατικού) δανείου και του υπόλοιπου του
δανεισμού από το ΔΝΤ.

Δηλαδή το μαξιλάρι των 35 δις του ESM δεν πειράχτηκε, αντίθετα "αυγάτισε". Σαφώς και η Λαγκάρντ, δόξα τω Θεω, βοήθησε αποτελεσματικά στο "θαύμα". Κι από την άλλη πλευρά όμως υπήρξαν νοικοκυραίοι, όχι μπαρουφολαφαζάνηδες.

austin είπε...

Hippy τότε έκανε τον κόσμο η ανάγκη να πάει για δουλειά. Και για εμένα η πρώτη μου δουλειά ήταν σε ένα κρεοπωλείο στο πήλιο στα 15 μου. Έφτιαχνα σουβλάκια και τα χέρια μου με αίματα. Πρόαλαβα παρά την ηλικία μου να πληρωθώ σε δραχμές...

Η γυναίκα μου, γέμιζε μπουκαλάκια σαμπουάν από τα 14 περίπου (ίσως και πιο νωρίς).

Το παιδί μου... αν έχω μπίζνα θα την βάλω μέσα από μικρή να καταλάβει τι εστί βερίκοκο. Όταν οι άλλοι φοιτητές πίναν καφεδάρες εγώ δούλευα.

Αν είναι το θέμα (δεν πάει για εσένα) να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη (σόρρυ για την έκφραση) η κουβέντα δεν έχει νόημα. Το ότι εγώ ήμουν η εξαίρεση από τους νέους, γιατί ΗΘΕΛΑ να δω πως είναι η δουλειά παρότι δεν ήμουν από οικογένεια που πείναγε (ευτυχώς) τι σημαίνει???

Ότι μπορεί να είναι νόμος κράτους να δουλεύουν τα παιδιά μετά τα 16?

Στην γενιά την δική σας, και πιο πίσω, ζούσαν πολέμους, εμφυλίους κτλ κτλ. Πάλευαν για ένα καλύτερο κόσμο. Είτε ο καθένας για την πάρτη του, βγαίνοντας και πηγαίνοντας στην γη των ευκαιριών, είτε παλεύοντας εντός τειχών για μία καλύτερη μέρα.

Πλεον να φύγεις ελάχιστο νόημα έτσι. Το ίδιο και να παλέψεις για ένα καλύτερο αύριο, αφού ούτε κουλτούρα υπάρχει, και όπου υπάρχει προσπαθεί να γελοιποιηθεί.

Αυτά και όπως έχω πει δεν κρίνω κανέναν.. απλα την δυστοπία θα την πληρώσουμε ακριβά κατά την γνμώμη μου

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φίλε Αντρέ ναι εδώ ειμαι..Αλλά με στεναχωρεί ο Τσαμπης που την λέει στον Austin που είναι παιδί διαμάντι.
Εντάξει όταν λες στον άλλον να πάει να δουλέψει χωρίς να τον ξέρεις τι να πω..
Μπορεί να δουλεύει βράδυ..Μπορεί να έχει χρήμα να κάθετε..τι μα..κιες είναι αυτές που βλέπουμε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Hippy δεν έχω αντίρρηση ότι το μαξιλάρι μπορεί και να αυγατησε..

Κοίτα όμως τι παίζει..
Οι νδες χρόνια στο κουρμπέτι της μασας και της εξουσίας ήξεραν και ξέρουν πως παίζετε το παίγνιο...
Οι άλλοι άσχετοι..ατσουμπαλοι...μπήκαν με φόρα και προσγειώθηκαν ανώμαλα..
Το αποτέλεσμα για τον πολίτη ίδιο και στις δύο περιπτώσεις..
Οι πασοκοΝΔδες φόρτωσαν δύο μνημόνια και πετσοκοψαν μισθούς συντάξεις και ότι άλλο μπορούσαν..ήρθαν και οι άλλοι το 15 και πάνω στα ήδη κομμένα..έκοψαν και άλλα..Και εκεί την ακούσαμε στερεο πλέον.
Αυτή τη συζήτηση να την κάνουμε όταν λήξει η περίοδος των παχιών αγελάδων ΕΚΤ που διανύουμε..Και θα αναγκαστεί να έχει πλεονάσματα ο Μητσοτάκης.

austin είπε...

Και οπλα.. πέτυχε διάνα ο Τσαμπής γιατί στην γενιά μου ελάχιστοι ήταν που δούλευαν χωρίς να έχουν ανάγκη.

Έκοβε ο πατέρας μηνιάτικο και ξεμπέρδευε! Από τα 18,5 δουλεύω με ένσημα.. τα οποία μικρός τότε και άμυαλος δεν μου κόλλαγαν όσα δούλευα.

Και ξέρετε γιατί δεν μου κόλλαγαν όλα... Γιατί μπορούσαν! Και γιατί εγώ προσωπικά έδινα ουισκάρες στους αστυνομικούς τότε, για να τα έχει καλά ο επιχειρηματίας!

paolostar είπε...

Βιάζεται να κοκκινησει η αγορά... Θα τον βρούμε και πιο χαμηλά τον μυτιλ μου φαίνεται hippy...

Vaggelis είπε...

Οι γιοι μου με μεγαλη μου χαρα ξεκινησαν να δουλεύουν τα καλοκαίρια απο τα δεκαεξι τους (κ δοξα τον θεο δεν ειχαν καμμια ανάγκη ,τωρα ειναι 20 κ 18)
Αμαν πια με την γκρινια πω ρε φιλε γκρινια γκρινια γκρινια κ γκρινια.
Απο ποτε η δουλεια ειναι ντροπη???! δλδ θα ηταν καλυτερα αραλικι καφεδουμπα κ αγιος ο Θεος???? ρε δεν παμε καλα δεν παμε καλα, στα νησια τα περισσότερα παιδια δουλευουν απο τα 15!!!
Οτι ναναι γκρινια για την γκρινια κ παλι γκρινια,προσοχη μονο μην πεσει ο ουρανος στο κεφαλι μας.

ω ρε μιρλα ω ρε μιρλα

μπαρμπαλιας είπε...

Tsamp,
ο Γιωργος ειναι αριστος..δε γραφω αλλα μη το παρει ψηλα...και με το μπεμπακι του χαζό...

Vaggelis είπε...

Γκρινια για το ενα μιρλα για το αλλο μουρμουρα για εκεινο κ βρισιμο για το επομενο

austin είπε...

Νάτος και ο βαγγέλας! Μόλις είπα ότι δούλευα από μικρός. Λες να την θεωρώ ντροπή.

Αντιλαμβάνεσαι όμως με ένα σωρό πρόσφυγες ταλαίπωρους εδώ τι σημαίνει ο νόμος που συζητείται??

Πραγματικά αντιλαμβάνεσαι την μεγαλύτερη εικόνα??? Δεν πειράζει, λέτε μίρλα απλά.

μπαρμπαλιας είπε...

για τα κωλοπαιδα των μεγαλων χρημ/κων που σορταρουν ...δε λετε τιποτα ;;;

Vaggelis είπε...

κ πάντα συνομωσιες θεωριες κ διαπλοκες κ ξανα συνομοσιες κ κατι ετοιμαζουν κ θα δείτε κ το εχω πει κ θα δειτε κ το κατευθυντηριο κτλ κτλ κτλ.

Δηλαδη φαντασου τι γινεται στο facebook????!!!!!! Φαντάσου

hippy είπε...

Φίλε paolostar ίσως έχεις δίκιο...και θα έχω κάνει λάθος...μικρό όμως εάν γράψει νέα ψηλά το 2022

(για την ιστορία και στην μερική πώληση αστόχησα...τα έδωσα στα €15,90 και πήγαν €16,25 χε χε)

Vaggelis είπε...

Προφανως κ δεν αντιλαμβανομαι την μεγαλυτερη εικονα.

Θα μπω στο facebook να ενημερωθώ!!

Ο Βαγγελας.

hippy είπε...

"Αντιλαμβάνεσαι όμως με ένα σωρό πρόσφυγες ταλαίπωρους εδώ τι σημαίνει ο νόμος που συζητείται??"


Νομίζω κανονικότητα κι αξιοπρέπεια austin. Θεωρώ αρκετά πιθανό πως ήδη δουλεύουν (μαύρα, με όρους σαν αυτούς που περιέγραψες για σένα). Άλλωστε σε λίγο τα ελληνόπουλα θα ψηφίζουν απ΄τα 16.

Τέλος πάντων θεωρώ πως το σημαντικό θέμα είναι να πάνε σχολείο, να μάθουν την γλώσσα και την ιστορία της χώρας που τους φιλοξενεί. Προσωπικά όπως έχω ήδη πει, θέλω να τους δωθεί η δυνατότητα να μείνουν στην χώρα μας, ως "Έλληνες δεύτερης ιθαγένειας", να ζήσουν τίμια και με αξιοπρέπεια, βοηθώντας ταυτόχρονα στην άμβλυνση του δημογραφικού και του συνταξιοδοτικού προβλήματος.

μπαρμπαλιας είπε...

Στασσηηηηηηηηηη,ΜΠΑΣΤΑ ΡΕεεεεεεε

δε αντρεπεστε που λετε οτι πουλησατε στους κογκολεζους τον δεδδηε;;;;

austin είπε...

Δεν έχω facebook.. και δεν ασχολούμαι.

Δύο στα δύο σήμερα!

austin είπε...

Hippy εννοείται και δεν έχω πρόβλημα με τα παιδιά όλου του κόσμου.

Το θέμα είναι το παίγνιο που προσπαθούν να στήσουν κάποιοι κάποιοι. Όταν έβγαινε ο Τσίπρας και έλεγε για τις θάλασσες και τα βουνά, απορούσαμε και κάποιοι (μαζί και εγώ) τον λέγαμε κατσαπλιά.

Στην συνέχεια ψηφίζονταν ευρωπαικοί νόμοι που έλεγαν επί της ουσίας ότι όλοι μένουν εδώ στην ελλάδα.

Στην συνέχεια αυτούς τους ανθρώπους τους επιδοτούσε η ΕΕ (καλά έκανε, άνθρωποι είναι και πρέπει να ζήσουν) και τώρα ψηφίζεται νόμος που λέει να πάνε για δουλειά. Δεν νομίζω οι ξενοδόχοι να τους συμπεριφερθούν ως ΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΥΣ με εργαζόμενους 30-40 κτλ...

Άλλωστε είδαμε τι έγινε με τον e-food. Κάποιοι λένε πάτησε στον νόμο χατζηδάκη. Ο ίδιος το αρνείται. Αν θυμάσαι έλεγα για το ότι το εργασιακό μπορεί να είναι το καλύτερο, το θέμα είναι οι δομές της χώρας και πως εκμεταλλεύονται αυτές.

Τεσπα.. με την δεύτερη παράγραφο σου συμφωνώ.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑ
Προτιμω να ειμαι χρησιμος και οχι,ευχαριστος.
Ηλια(χιππυ)
Βιους παραλληλους ειχαμε στην παιδικη μας ζωη.
Μπαρμπα
Δεν γραφω για τον Γιωργο οτι, δεν ειναι καλο παιδι.Μακαρι ομως να διαβαζε τα ποσταρισματα μου ως χρησιμα και ...πετερναλιστικα.Οχι,οχι σε ολα.Ισως τοτε, δεν αντιδρουσε αμεσα και αρνητικα.
Austin.Συνεχισε να τα βλεπεις ετσι,Ουδολως με απασχολει,ετσω κι αν πιστευω οτι ειναι λαθος.Θα παρακαλουσα ομως να μην ξεκινας καθε τοσο,επαναλαμβανοντας μονιμα, πως ολα τα καναμε και τα κανουμε λαθος.Καπου θα υπαρχει και κατι που καναμε,ή,κανουμε σωστα.Προσπαθησε να τα διακρινεις και να ποσταρεις κανοντας την ζωη σου πιο αισιοδοξη και εμας πιο ευχαριστους.
Το θεμα απο την πλευρα μου θεωρειται,ληξαν

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

https://www.capital.gr/story/3583177/eurobank-equities-oi-exi-paragontes-pou-stirizoun-to-isxuro-ependutiko-story-ton-ellinikon-metoxon

Συμφωνω πληρως με το παραπανω.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Επισης διαβαζεται,σαν να το εχει γραψει ο Μιχαλης.Ή σαν να διαβασανε την κεντρικη ιδεα των αρθρων του Μιχαλη και τα αναλυσανε.
χαχαχαχαχα.
Τιποτε δεν αποκλειεται.!!!!!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

στοιχηματιζω οτι θα τους γυρισουμε ολους κοκκινους...εχει ξαναγινει

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μπαρμπα.
Ο κομματικος(ενα ειναι το κομμα) θουριος λεει.
Ετσι κι αλλιως η γη θα γινει κοκκινη.
Ή κοκκινη απο θανατο,ή κοκινη απο ζωη.
ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τσαμπης ..Δεν νομίζω να το έχει γράψει ο Μιχάλης..Ούτε να του το έκλεψαν..
Το άρθρο μοιάζει να το έχει γράψει μαθητής Λυκείου και μάλιστα ΕΠΑΛ....
κουβέντα για την διεθνή διόρθωση που αναμένουν οι αναλυτές και πόσο θα μας επηρεάσει...κουβέντα για τα ελλείμματα δύο χρόνων..κουβέντα για χρέος...
Αυτά που γράφουν είναι καθρεφτάκια...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Αντε γεια σας,και καλο απογευμα,σε ολους μας.
ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.!!!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Βρε ΟΠΛΑ ,πανω που εφευγα.

Αν δεν θυμιζει γραφιδα του Μιχαλη,τοτε παιρνω την ευθυνη και γραφω οτι.μου θυμιζει δικο μου,γραφτο.
Ολοι μας βεβαια,ειμαστε της κατηγοριας των προβλεψεων και οχι των προφητειων.
Οποτε,μενει να αποδειχθει,ποιος θα κανει την καλυτερη προβλεψη.Και παιρνει και το αναλογο ρισκο.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ οχι ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ,το επαναλαμβανω.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Και δεν με ενδιαφερει καθολου αν με το παραπανω ποστ,μπαινω στη κατηγορια το μαθητη Λυκειου και μαλιστα ΕΠΑΛ.
Μ'αρεσει πολυ,ειλικρινεστατα.

Andreas D. είπε...

Ηλία,
2000 ΠΛΑΘ x 7.10

αν κλείσει κοντά στο 7,30 θα είμαι ευχαριστημένος...

μπαρμπαλιας είπε...

βλεπω τους κογκολεζους "αγοραστες"(;;;) της δέη να εχουν θυμωσει...λετε να πισωτουμπαρισαν;

hippy είπε...

Chamb(ion) παίρνω αμπάριζα απ΄την έκθεση της ΕΥΡΩΒ. Λένε


"Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες γενικότερα, η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ισολογισμών, η οποία είναι πλέον ορατή (θα ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2022) θα στηρίξει το περαιτέρω re-rating των μετοχών τους στους επόμενους μήνες, όπως σημείωσε και σε αναλυτική της έκθεση αυτήν την εβδομάδα, αν και με πιο σταδιακό ρυθμό. Καθώς πλησιάζουμε προς το 2022, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν περισσότερο στις προοπτικές κερδοφορίας, οι οποίες θα καθορίσουν τον βαθμό στον οποίο οι ελληνικές τράπεζες θα αποτιμηθούν για την κανονικότητα και θα περιορίσουν το χάσμα αποτίμησης έναντι τραπεζών της ευρωπεριφέρειας. "



Μέχρι πρότινος έλεγα "γνωρίζω πως νομοτελειακά θα έρθει κι η ώρα των τραπεζών αλλά εγώ-λόγω αρνητικής προδιάθεσης-αυτό το παιχνίδι θα το χάσω"

Τελευταία σκέφτομαι "και γιατί να το χάσω?"

Ωστόσο

1) Έχω ένσταση σε μερικές απ΄τις παραδοχές των αναλυτών της ΕΥΡΩΒ όπως πχ ότι "οι ελληνικές τράπεζες θα αποτιμηθούν για την κανονικότητα και θα περιορίσουν το χάσμα αποτίμησης έναντι τραπεζών της ευρωπεριφέρειας". Στο βασικό δείκτη αξιολόγησης, σε όρους P/B οι ευρωπαικές τράπεζες έχουν περίπου 0,60 δλδ όσο και οι ελληνικές εάν αφαιρέσουμε τον αναβαλλόμενο φόρο (DTC).

2) Θεωρώ πιθανή μια ΑΜΚ στην "ναυαρχίδα" ΕΤΕ που θα της δώσει την πρωτοκαθεδρία στην κεφαλαιοποίηση όπως της πρέπει. Μια τέτοια κίνηση, εάν έρθει, θα δώσει ευκαιρία εισόδου σε δαύτην και πιθανά στο σύνολο του κλάδου καθώς θα γίνουν πωλήσεις για να βρεθούν τα κεφάλαια για την συμμετοχή (+ τις αδιάθετες)

Μ΄αυτά και μ΄αυτά σκέφτομαι "μείνε ήσυχος, αλλά προσηλωμένος. Χρόνος υπάρχει"

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τσαμπής..δέκα μέρες άδεια πληρωμένη από μένα.

hippy είπε...

Ο/Η Andreas D. είπε...
Ηλία,
2000 ΠΛΑΘ x 7.10


Αντρέα χαρτάρα...πάρε και λίγο ΠΕΤΡΟ γιατί είσαι γουρλής.

μπαρμπαλιας είπε...

στασσης και λατσης ....κοιταχτε διαγραμματα.παπαλα οι επεντυτες ουστ ρε

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ηλια.
Η επενδυτικη συλλογιστικη σου ειναι τελεια.Με βρισκει,απολυτα συμφωνο.Προσωπικα,για διαφορους ,μη ανακοινωσιμους λογους, δεν μπορω να την εφαρμοσω.Ισως να φταιει και η ποσοτητα(λεω εγω τωρα)
Στον αναβαλλομενο φορο κανεις καποιο μικρο λαθος .Δεν εχω χρονο ομως τωρα.
ΟΠΛΑ.
Ετσι μ'αρεσεις.
Ο παλιος πλακατζης ΟΠΛΑ.
χαχαχαχαχα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οφείλω να ομολογήσω πως ο Κύριος hippy τις τελευταίες 20 μέρες μου θυμίζει τον παλιό hippy που χαιρόμασταν όλοι να διαβάζουμε..

VAGGELIS MP είπε...

Αustin...έλεος...το θέμα με την εργασία 15χρονων έχει σχέση με παιδιά σε ιδρύματα ορφανοτρ κλπ,επειδή από αυτή την ηλικία δεν υπάρχει περίπτωση υιοθεσίας,προκειμένου να κοινωνικοποιηθουν διευκολυνονται με την συμφωνία αυτή με τον ξενοδοχειακό κλάδο παράκληση ψάξε τα θέματα καλύτερα, μην παρασύρεσαι με τόση ευκολία...και δεν το έχω με το γράψιμο καθόλου.....

hippy είπε...

Βλέπεις ΟΠΛΑ μου ο Αντρέας απέβαλλε τον "μπουρλοτιέρη"

mixalis mixalios είπε...

Α, πήρα κι εγω ΠΛΑΘ στα 7.12. Περιττό να πω ότι αν δεν πάει καλά θα φταίτε εσείς που με παρασυρατε ενώ αν βγάλω λεφτά θα ήταν αποκλειστικά δική μου ιδέα 😜 και μπράβο μου

mixalis mixalios είπε...

https://www.kathimerini.gr/economy/561506620/reyma-apo-ligniti-poylise-i-dei/

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

"Οι ποσότητες 245 MW (541.000 μεγαβατώρες που αντιστοιχούν στο 50% των συνολικών ποσοτήτων για το 2020) πουλήθηκαν την Παρασκευή μέσω του Γερμανικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας στην τιμή των 153,5 ευρώ/MWh, που σημαίνει ότι η ΔΕΗ εισέπραξε περί τα 83 εκατ. ευρώ. Η πλευρά της ΔΕΗ υποστηρίζει ότι οι ποσότητες διατέθηκαν περί τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής τόσο στο Γερμανικό Χρηματιστήριο Ενέργειας όσο και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, από το οποίο όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση."


Που είσαστε βρε ρεμάλια του ΕΧΑΕ ωρέ?

mixalis mixalios είπε...

Νομίζω το μαγαζάκι αυτό πρέπει να αλλάξει αφεντικά . Θα έπρεπε να ναι όξω και να ψάχνουν πελατακια. Και αυτοί κλωθουν στις καρέκλες τους...

mixalis mixalios είπε...

Αλλά και μέσα να ψάχνουν για νεες εισαγωγές. Δεν ξέρω ποιο είναι το νομικό καθεστώς και αν μπορούν να αλλαχτούν εύκολα αλλά είναι αναγκαιότητα πια

μπαρμπαλιας είπε...

σας ειπα το μεσημερι @3.39μμ

θα τους γυρισουμε ολους κοκκινους