Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

  X.A.                                     



                                              ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE 

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ( SNG):  ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΟΠΛΟ

ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ...

Ένα ακόμα μεγάλο όπλο προστίθεται στον αγώνα κατά της ενεργειακής κρίσης και τον δρόμο προς την «πράσινη» μετάβαση. Το συνθετικό φυσικό αέριο (SNG), που συντίθεται χρησιμοποιώντας πλεόνασμα ανανεώσιμης ενέργειας και μπορεί να μεταφερθεί ή να αποθηκευτεί σε δίκτυο φυσικού αερίου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Μεταφορά και αποθήκευση τα δυο μεγάλα πλεονεκτήματα.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ( SNG): ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΟΠΛΟ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ



         

15 σχόλια:

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα και καλη βδομαδα,σε ολους μας.!!!

hippy είπε...

Ωραία δουλειά Μιχάλη. Καλημέρα σε σένα, καλημέρα σε όλους

Όπως είδαμε στην περίπτωση του εμβολίου covid εάν η επιστήμη θέλει τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα. Φαντάζομαι ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να γίνει και για την πράσινη μετάβαση (πχ υπεραύξηση αποδοτικότητας φωτοβολταικών) αλλά έχει πέσει πολύ χρήμα στα πετρέλαια κι αυτό πρέπει να αποσβεστεί πριν πάμε στον πιο πρασινο αντικαταστάτη. Οπότε γιαβας γιαβας. Γνώμη μου βέβαια, μπορεί λάθος.

hippy είπε...

Ανάλυση της Eurobank ΑΧΕ για τα ΠΛΑΘ (Προσοχή είναι παραγγελιά απ΄την εταιρεία)

Πλαστικά Θράκης | Υποστηρίζεται από την αυξημένη ζήτηση

Έρευνα με χορηγό εκδότη*





Ισχυρά αποτελέσματα H1'21...

- Η Thrace Plastics ανέφερε ένα πολύ ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων σημαντικά πάνω από τις προσδοκίες μας, κυρίως λόγω του τμήματος τεχνικών υφασμάτων και πιο συγκεκριμένα της συνεχούς σταθερής ζήτησης για προϊόντα ΜΑΠ (εξοπλισμός ατομικής προστασίας). Οι πωλήσεις τεχνικών υφασμάτων έφτασαν περίπου 15% πάνω από τις προβλέψεις μας, με τη γραμμή EBITDA περίπου 20% πάνω από τις προσδοκίες μας. Αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της αυξημένης τιμολόγησης, που οφείλεται στην έντονη ζήτηση, ειδικά για ιατρικό/ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (ΜΑΠ). Συνολικά, ο όμιλος EBITDA του εξαμήνου 21 αυξήθηκε κατά 178% σε 72,5 εκατ. Ευρώ (63 εκατ. Ευρώ εκ των οποίων αποδόθηκαν σε τεχνικά υφάσματα), σε πωλήσεις 234 εκατ. Ευρώ (+51% σε ετήσια βάση).

... οδηγούν σε αναβαθμισμένες FY'21 προβλέψεις για σταθερή ζήτηση για τα προϊόντα με τον παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο περαιτέρω προωθούνται με ΕΛΚ...

- Όπως υποστήριξε στην έκθεσή έναρξη μας, η κερδοφορία σε επαναλαμβανόμενες χαρτοφυλάκιο μη ΕΛΚ της ομάδας έχει εκ νέου με βάση σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από ό, τι το 2019, με την ορμή να παραμένει ισχυρή στο Η1'21 σε ισχυρή ζήτηση. Η κερδοφορία στα ΜΑΠ είναι μια ευπρόσδεκτη ώθηση στους αριθμούς, τους οποίους, ωστόσο, θεωρούμε προσωρινούς και αναμένουμε να συνεχιστεί με επιβραδυνόμενο ρυθμό στο Η2. Φιλτράροντας το ρυθμό του πρώτου εξαμήνου, έχουμε αναβαθμίσει τις προβλέψεις μας για το οικονομικό έτος 2001, με στόχο 20% αύξηση των πωλήσεων και 51% αύξηση του EBITDA. Προβάλλουμε ομαδικό PBT ύψους 89 εκατ. Ευρώ, χωρισμένο σε βιώσιμα περίπου 40 εκατ. Ευρώ (c4x πάνω από τα επίπεδα του 2019) και 49 εκατ. Ευρώ από ΜΑΠ. Οι αριθμοί μας συνεπάγονται συντηρητικά διαδοχική επιβράδυνση στο Η2, με πωλήσεις Η2 -6% σε ετήσια βάση και EBITDA -20% σε ετήσια βάση. Σημειώνουμε επίσης ότι έχουμε κερδίσει περίπου 6,6 εκατομμύρια ευρώ εφάπαξ κέρδος από την ολοκλήρωση της πώλησης βιομηχανικής ιδιοκτησίας της θυγατρικής της Θράκης στις ΗΠΑ.



… Αν και διατηρούμε μια συντηρητική προοπτική με ανυπομονησία

- Παρά τις σταθερές επιδόσεις μέχρι σήμερα, το προκλητικό οικονομικό περιβάλλον-εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη από τις πληθωριστικές πιέσεις που προέρχονται από τις αυξήσεις των τιμών των βασικών προϊόντων και των μεταφορών-απαιτεί μια προσεκτική στάση 2021. Συνολικά, διατηρούμε τις προβλέψεις μας για ελάχιστη συμβολή ΜΑΠ το 2022e (σε c7% των επιπέδων 2021e), αλλά αναμένουμε ότι η επαναλαμβανόμενη γενιά EBITDA εκτός ΜΑΠ του ομίλου θα διαμορφωθεί κοντά στα 55 εκατομμύρια ευρώ κατά μέσο όρο την περίοδο 2022-23e (c80 % πάνω από τα επίπεδα του 2019), που οφείλονται στην ισχυρή τοποθέτηση στην αγορά, τα υγιή περιθώρια και το συνεχιζόμενο capex.


Διατηρήθηκε η προαιρετικότητα του ισολογισμού

- Μετά από ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών κατά το πρώτο εξάμηνο (> 50 εκατ. Ευρώ), ο όμιλος έκλεισε την περίοδο με καθαρή ταμειακή θέση 11 εκατ. Ευρώ. Ως εκ τούτου και υπό το πρίσμα των σταθερών λειτουργικών επιδόσεων του τρέχοντος έτους, βλέπουμε τη καθαρή ταμειακή θέση στο τέλος του έτους να διατηρείται στα 12 εκατ. Ευρώ (με μικτά μετρητά> 60 εκατ. Ευρώ). Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν πολλά ανάποδα από την προαιρετικότητα του ισολογισμού, απόδειξη του οποίου ήταν το ανακοινωθέν ενδιάμεσο DPS (0,11 €), πέρα ​​από επενδύσεις που δημιουργούν αξία.


Αποτίμηση

- Η τρέχουσα τιμή της μετοχής μειώνει μια μάλλον συντηρητική ρύθμιση, δηλαδή το EBIT μετά το 2021 μόλις 36-37 εκατ. Ευρώ, περίπου 25% κάτω από τα επίπεδα που θεωρούμε εφικτά έως το 2025. Η αποτίμησή μας βάσει DCF (που υπολογίζεται σε 9% WACC) αποφέρει εύρος αποτίμησης μεταξύ 380 εκατομμυρίων ευρώ και 500 εκατομμυρίων ευρώ, με το βασικό ενδεικτικό σενάριο να υποδηλώνει εγγενή αξία 12 εκατομμυρίων 9,8 ευρώ/μετοχή (από 9,4 ευρώ/μετοχή προηγουμένως).

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

1% κατω το μαγαζι και ο τζιρος αποκοιμιζει.
Δεν το λες κακο, αυτο το φαινομενο.

kostas είπε...

ουτε και καλο

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Αντιθετως Κοστας εγω το βρισκω αρκετα καλο.
Με προβληματιζουν βεβαια τα κακα μαντατα απο την Κινα και Βρετανια.Αν την σβησουν την φωτια, νωρις,τοτε θα ξεπερασουμε υπερ αισιοδοξα.
Διαφορεικα...φωτια στα μπατζακια μας.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο...μενουμε κατω απο την μπαρα και αποφευγουμε, επιθετικες κινησεις.
Καπως ετσι σκεφτομαι εγω, την επενδυτικη στρατηγικη μου.

kostas είπε...

συμφωνω περιμενω δεη

hippy είπε...

Κι εμένα μου αρέσει αρκετά η αγορά. Δεν ανεβαίνει, άλλωστε δεν είναι η ώρα της (Ιανουάριος-Μάιος) ούτε και πέφτει αισθητά όμως. Χαρακτηριστικά θα πω ότι πέρα απ΄τις εταιρείες τις πληροφορικής είναι αρκετές άλλες που με ενδιαφέρουν αλλά αρνούνται να διορθώσουν όπως ΟΤΕ, ΟΤΟΕΛ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, ΕΛΛ, ΟΛΘ κλπ.

Αλλά κι οι τράπεζες που ενδιαφέρουν τους πολλούς περίπου οριζόντια κινούνται.

manos είπε...

Σαν άσχετος μια χαρά την βλέπω την αγορά περιμένουν όλοι διορθώσει σε αυτά που αναφέρατε κύριε Χίπυ και δεν τα αφήνουν με τίποτα αντίθετα σε άλλα που τα κρατούν κάτω ΕΥΔΑΠ ευδαπς μοτό και άλλα προσπαθούν να μαζέψουν

μπαρμπαλιας είπε...

ΔΕΗ @ ΙΝΔΡΑΚΟΜ ....παραμυθιου συνεχεια.ο ενας πηρε; 2,25δις και ο αλλος 230; στραγαλοπασσατεμπους.
και η πλακα ειναι οτι το πιστευουν ολοι ,εκτος του ταβλέ του μονου που λεει αληθεια

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μπαρμπα
Κατω απο 1,86 η ΙΝΤΚΑ θα ανησυχησω.
Αναμεσα απο 1,87 και 1,92 θα δοκιμασω την τυχη μου.
Καλο απογευμα,σε ολους μας.

μπαρμπαλιας είπε...

χαι Τσαμπ,ανευ ανησυχιων

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://youtu.be/SG1kyaPXOyE

mixalis mixalios είπε...

Κάτι λίγο πιο πρόσφατο από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ... Ε του Σύριζα εννοούσα...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D_Ke7bNZc4kU&ved=2ahUKEwj11ObW8cLzAhVKg_0HHUkJD58Qjjh6BAgEEAE&usg=AOvVaw3HFXjFLIcWPuSMlf1VDe9H