Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

26 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ25 Οκτωβρίου 2021 - 4:03 μ.μ.
Χρηματηστιριακο σχόλιο.
Μπορεί κάποιος φίλος να μου πει αν θα έχουμε νέο Λοκ νταουν στην χώρα μας;
Ευχαριστώ.

ΑπάντησηΔιαγραφή

Andreas D.25 Οκτωβρίου 2021 - 4:09 μ.μ.
ΟΠΛΑ,
κάνε λίγο υπομονή να κλείσουμε και γράψε ό,τι θέλεις...




23/11/2021
Καλή μέρα σας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φίλοι μου.
Στις πτώσεις αγοράζουμε..
Στις ανοδους πουλάμε..
Εγώ τουλάχιστον..

Για τους νέους και ωραίους..
Μεγάλη ρευστότητα.. μακρινά μουαγιέν σε χαρτιά που έχουν αξία .
Καλο βόλι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ16 Νοεμβρίου 2021 - 3:47 μ.μ.
Θα παίξουμε λίγο με το τελευταίο ανοδικό..
Μην ξεθαρευει κανείς..Ίσως και να στήνουν μια ωραία παγίδα..

ΑπάντησηΔιαγραφή

μπαρμπαλιας είπε...

χθες ο Μανθος ο Μεγας "πουλησε"την ΑΡΦΑ για 2 ελώ...ποιος του δινει βημα και γραφει;το μεσημερι γυρισε -1,50% και σημερα -2,50%....

μπραβο Μανθουλι μεγαλε

Andreas D. είπε...

-0,90% ο DAX απο -1,40%...

μπαρμπαλιας είπε...

εκεινο που βλεπω ειναι οτι η αγόρα διψαει για κατω...το βλεπεις στην ευχαριστηση που πουλανε τα υπερκερδη

Andreas D. είπε...

Μπάρμπα,

πιστεύουν οτι θα τα βρούν χαμηλότερα...

Andreas D. είπε...

PERFORMANCE. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρουσιάσεις των στελεχών της εταιρείας σε θεσμικούς επενδυτές και χρηματιστηριακές εταιρείες, ενόψει της δρομολογούμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής, η οποία φαίνεται πως δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί.
Απ’ ότι μαθαίνουμε, από τις παρουσιάσεις αυτές δεν προκύπτουν «ειδήσεις», ωστόσο γίνεται λόγος για τις ανοδικές προοπτικές της αγοράς πληροφορικής, για τη μακροχρόνια συνεργασία της Performance με τους πελάτες της, για το πολύ σημαντικό ποσοστό επαναλαμβανόμενων εσόδων που επιτυγχάνει από χρόνο σε χρόνο, αλλά και για τις διερευνητικές επαφές που γίνονται στο μέτωπο των εξαγορών.
Να θυμίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η Performance ζητά κεφάλαια από την χρηματιστηριακή αγορά, καθώς όταν είχε εισέλθει στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ το είχε πράξει χωρίς να προχωρήσει σε ΑΜΚ.
ΥΓ: Μετά από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει με τη μέθοδο του book building, η εισηγμένη θα πληροί όλα τα κριτήρια μετάταξής της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Οπότε, είναι θέμα της διοίκησής της, το αν σε κάποια μελλοντική στιγμή προχωρήσει στο συγκεκριμένο αίτημα προς τις χρηματιστηριακές αρχές, ή θα επανέλθει (π.χ. μέσα στο 2022) για να το πράξει μέσα από μια νέα αύξηση κεφαλαίου, αυτή τη φορά με τη μέθοδο της δημόσιας εγγραφής.

hippy είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μια καλή στιγμή για να πουλήσεις είναι όταν αγοράζουν οι ορκισμένοι άχαρτοι.

Πως το γράψατε αυτό με τα κεράσια κύριε Βλάσο? Σοφή κουβέντα.

Καλημέρα, καλή συνέχεια.

hippy είπε...

Βέβαια η αναφορά για πωλήσεις "όταν κι τελευταίος δύσπιστος ξεκινά αγορές" αφορά τους παίχτες. Οι επενδυτές τι έχουν να φοβηθούν με τα δίκτυα, τα νερά και τα λιμάνια? Τίποτα...4 μποφώρ γι΄αυτούς.

Andreas D. είπε...

http://lobbystas.gr/%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%ae-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9-%ce%b5%cf%8d%ce%bb%ce%bf/

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πάλι καλα που ο Αντρέ έσβησε τα υβριστικά σχόλια του βλασο προς το πρόσωπό μου χωρίς να προκληθεί.
Ευχαριστώ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

Παιδιά μιας και ελάχιστοι αγοράζουν σε αυτή την φάση το μαχαίρι που πέφτει επί του φόβου lockdown..

Μην ξεχνάμε! οι ανεμβολίαστοι φταίνε για τα lockdown στας Ευρώπας. Ειδικά στην Ολλανδία ας πούμε που είναι ψηλά τα ποσοστά του εμβολιασμού.

Όσο για την Ελλάδα.. Τα club "σφίγγουν"από ζωή εμβολιασμένων. Σαρδελο-μπαλαμούτι η κατάσταση. Αλλά φταίνε τα μαγαζιά λιανικής, κομμωτήρια κτλ που μπαίνει ο κόσμος με τις μάσκες τους.

Βρε ουστ! Γίνεται κάθε σκ της πόπης, έχουμε πιάσει ρεκόρ κρουσμάτων με τον υψηλότερο αριθμό εμβολιασμένων (τι να κάνουμε αυτό είναι για την ώρα το ποσοστό) και μας τσαμπουνάνε ότι ενδιαφέρονται για την υγεία μας.

Αν ενδιαφερόντουσαν, τότε τα μέτρα θα είχαν γνώμονα την λογική και όχι την λογική ΜΟΝΟ να χάσουμε την βόλεψη μας και τις ποτάρες μας για να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Που είναι η τηλεργασία κύριοι??? Που είναι οι δράσεις για τα ΜΜΜ που έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι? Που είναι οι απαγορεύσεις συνωστισμού σε κλειστούς χώρους διασκέδασης???

Δεν πειράζει.. έχει ο θεός για όλους! Υγεία και μόνο υγεία.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter V.23 Νοεμβρίου 2021 - 4:55 μ.μ.
@ Andreas D.

Ξέρεις κάποιον γιατρό να τον δει;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ
Η Φωτό Μου

Μέλος του Blogger από τις Ιανουάριος 2014

Προβολές προφίλ - 807

Σχετικά με εμένα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΠΡΟΦΙΛ PETER V.


Δε Διατίθεται Προφίλ
Το Blogger Προφίλ που ζητήσατε δεν μπορεί να εμφανιστεί. Πολλοί χρήστες του Blogger δεν έχουν ακόμη επιλέξει την δημόσια κοινή χρήση του προφίλ τους.

Αν είστε χρήστης του Blogger, σας προτείνουμε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο Προφίλ σας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

-30% η Αττ και προφανώς έρχονται κι άλλα. Το καλύτερο σενάριο είναι μετά την ΑΜΚ να έχει κεφαλαιοποιηση max 300 εκατ. Έχει δουλίτσα ακόμα.

hippy είπε...

austin πρώτα απ΄όλα πρέπει να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας στην καθημερινότητα μας. Οπότε εφ΄όσον τα βλέπεις έτσι καλύτερα να απέχεις απ΄το ΧΑΑ.

Από την άλλη βέβαια εάν κάποιος πιθανολογεί ότι το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι αλλιώτικα πρέπει να είναι stand by για να προβλέπει τις πιθανές ευκαιρίες. Δυστυχώς καλό κλίμα στην οικονομία και καλές τιμές στο ταμπλό δεν πάνε μαζί.

hippy είπε...

Φίλε Μ&Μ ΟΛΕΣ θέλουν δουλίτσα ακόμα (και ΑΜΚ). Έτσι τουλάχιστον τα βλέπω εγώ (κι εύχομαι για τα τραπεζοαγορασμένα φιλαράκια μου να κανω λάθος. Ειλικρινά)

mixalis mixalios είπε...

Θα συμφωνήσεις φανταζοναι ότι δεν θέλουν όλες την ίδια δουλίτσα Ηλία. Άλλο για παράδειγμα η Ευρωβ και άλλο η Πειραιώς. Όπως επίσης σε άλλη τιμή μπορεί να κάνει αύξηση η Εθνική και σε άλλη η Πειρ σε σύγκριση με τις τρέχουσες. Το θέμα είναι ότι οποιαδήποτε αύξηση απορροφά ρευστότητα και ταλαιπωρεί ένα ρηχό χρηματιστήριο όπως το δικό μας οπότε ανεξάρτητα αν κάποιος έχει τραπέζι μετοχές επηρεάζεται.
Κατά τα άλλα https://www.euro2day.gr/news/market/article/2107075/deh-anevazei-ton-phhh-gia-th-metohh-h-euroxx.html

hippy είπε...

Φίλε Μ & Μ φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα από όλες κι ακόμα περισσότερα απ΄την Eurobank. Έχω δύο ενστάσεις μια μικρή και μια μεγάλη που με κάνουν να τις θεωρώ επικίνδυνο "παιχνίδι" ακόμα.

Η μικρή είναι τα ψιλά γράμματα του Ηρακλή όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια/ανοίγματα, η εκχώρησή των οποίων από τις τράπεζες στα funds και μέσω αυτών στους servicers δεν εξασφαλίζει τη διαχείριση και την ουσιαστική εκκαθάριση/μείωσή τους. Το ζήτημα της ανακτησιμότητας μπορεί να μην είναι άμεσο καθώς οι συμβάσεις με τους διαχειριστές καλύπτουν έναν ορίζοντα 5ετίας-7ετίας (και βλέπουμε), δεν παύει ωστόσο να παραμένει υπαρκτό. Το πρόβλημα υφίσταται, άσχετα που το σύστημα προσποιείται πως δεν υπάρχει. Το χρέος ιδιωτών και επιχειρήσεων παραμένει και δεν εξαφανίζεται επειδή μεταφέρθηκε από τους τραπεζικούς ισολογισμούς στα χαρτοφυλάκια των NPLs servicers. Και φυσικά συνεχίζεται η σιγή ιχθύος από τους μανατζαραίους όσον αφορά το συνολικό ύψος των νέων κόκκινων δανείων. Θα μου πεις "τι ψάχνεις" αφού στο τέλος τη ζημιά θα την πληρώσει κατά πάσα πιθανότητα το κράτος-φορολογούμενος. Αυτό φοβάμαι.

Η δεύτερη, η μεγάλη ένσταση είναι το ποσοστό συμμετοχής του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια (DTC). Στο πρόβλημα του DTC έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη και ο κ. Στουρνάρα. Όσο δεν προτείνεται λύση θεωρώ σχεδόν απίθανο ενδεχόμενο την επίτευξη επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας και φυσικά μερίσματος. Θα μου πεις άλλα υποσχέθηκε ο κ. Καραβίας. Τι να πω? Ίσως κάτι ξέρει που οι υπόλοιποι (και σίγουρα εγώ) αγνοούμε.

Εννοείται πως όλοι οι ενδιασμοί αφορούν τις συστημικές ως επένδυση και όχι ως παίγνιο.

mixalis mixalios είπε...

Η αλήθεια είναι Ηλία ότι όποιος προσπαθεί να βγάλει άκρη με τους τραπεζικούς ισολογισμούς είναι σαν να ψάχνει ψύλλους στα άχυρα. Όμως κι εδώ, όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις υπάρχει τζίρος και έσοδα (προμήθειες) που βέβαια πολλές φορές έχει έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα τα οποία κάθε φορά μπορεί να είναι διαφορετικά στοιχεία. Κομβικός είναι ο δείκτης των κόκκινων δανείων (όπως μετράται κάθε φορά γιατί και αυτό αλλάζει) αλλά και τα έξοδα (π.χ. προσωπικού που είναι ένα σημαντικό κόστος). Σημαντικό στοιχείο για μένα είναι και οι νέες χρηματοδοτήσεις μείον τις αποπληρωμές δανείων. Και βέβαια όποια τράπεζα υπερηφανεύεται φανερά για την αύξηση των καταθέσεων υπογείως μάλλον στενοχωριέται γιατί δεν τις θέλει (είναι κοστοβόρες και ας έχουν μηδενικά επιτόκια). Για αυτό και επιθυμούν την μετατροπή τους σε Α/Κ ή bankassurance (εξού και η μεγάλη αύξηση των τελευταίων).
Τώρα για την εκκαθάριση των κόκκινων δανείων είναι σίγουρα μια διαδικασία αργή αλλά μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι οι ρυθμοί των πλειστηριασμών αυξάνονται και είναι αλήθεια ότι επειδή ο νόμος Κατσέλη ποια δεν χαρίζει όσα στο παρελθόν (με αρκετές απορριπτικές αποφάσεις) οι κακοπληρωτές προσέρχονται για ρύθμιση (είμαστε βέβαια ακόμα μακριά από την οριστική επίλυση του προβλήματος). Επιμένω όμως ότι οι ρευστοποιήσεις (πλειστηριασμοί) θα παίξουν σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια χωρίς να γίνονται μαζικές εξώσεις αφού θα καταβάλλεται ένα τίμημα για να μένει ο οφειλέτης στο σπίτι της Τράπεζας ή του fund.
Συνολικά το ιδιωτικό τραπεζικό χρέος δεν είναι τόσο μεγάλο σε σύγκριση με τις Ευρωπαϊκές και Αγγλοσαξονικές χώρες αλλά υπάρχουν κάποιοι θύλακες με σημαντικό δανεισμό. Οι Τράπεζες έχουν ξεκινήσει να χορηγούν κυρίως Στεγαστικά και Καταναλωτικά, αυτό που δεν ξέρω όμως αν οι νέοι δανειολήπτες θα έχουν την κουλτούρα των παλιών (ας ελπίσουμε όχι...)
Τώρα για το μέρισμα και ειδικά ο Καραβίας θα κάνει ότι πρέπει για να ευχαριστήσει τον μεγαλομέτοχο (και ζημιές που λέει ο λόγος να βγάλει θα το δώσει...)

austin είπε...

Hippy το ΧΑΑ δεν το κοιτω καθημερινά. Εχω πάρει τις θέσεις που πρέπει, άργησα αλλά τις πήρα, και κοιτάω από απόσταση.

Για παίκτες είναι καλύτερες άλλες αγορές. Για στοιχήματα όταν έρχεται το metaverse είναι αλλου. Η Ελλάδα είναι για φαι, ηλιο, θαλασσα και τα... γνωστά κλασσικά απαράλλαχτα.

Το σχόλιο είναι περισσότερο για την μεθεπόμενη μερα και όχι για το πιθανό λοκνταουν.