Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

25 σχόλια:

hippy είπε...

Καλημέρα

"Η Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 ορίζεται ως η ημερομηνία μεταβολής της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας σε €1,00 από €3,00, μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,8 δισ. ευρώ με σκοπό το συμψηφισμό ισόποσων σωρευμένων λογιστικών ζημιών προηγούμενων χρήσεων"


Οι ραδιούργοι βέβαια εμείς σκεφτόμαστε ότι η μείωση βοηθάει την Goldman Sachs για πιθανό placement των μετοχών του ΤΧΣ.

Οι υποψιασμένοι βέβαια (πάλι εμείς) σκεφτόμαστε ότι μετά την μείωση αυξάνει η πιθανότητα να δούμε ΑΜΚ προς το τέλος του 1ου τριμήνου 2022 όπως πιθανολογούσαμε. Η μείωση της ονομαστικής τιμής διευκολύνει την διοίκηση καθώς η αύξηση δεν μπορεί να γίνει κάτω απ΄αυτήν. Από κοντά και λίγο μετά θα δούμε πιστεύω και την τελευταία για την μεταΛΗΜΑΝ εποχή ΑΜΚ της Πειραιώς. Διαβασμένοι πια μετά το δώρο που είδαμε στην ΠΕΙΡ και στη ΔΕΗ, όπως ο ναύτης στο πειρατικό ψηλά στο κατάρτι στις ταινίες φώναζε "ξηρά μπροστά", εμείς θα λέμε "λεφτά μπροστά".

hippy είπε...

"Οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ"


Ολόκληρη η φράση είναι «οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ» και είναι μια παράφραση των λόγων του αυλητή Καφισία, όταν ένας μαθητής του έπαιζε τον αυλό με ιδιαίτερη ένταση: “οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἶναι, ἀλλὰ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα”.

Μεταφράζεται ως «το καλό δε βρίσκεται στο πολύ, αλλά το πολύ βρίσκεται στο καλό» και σημαίνει πως η δεν έχει σημασία η ποσότητα (το πολύ) όσο η ποιότητα (το εύ).


(η άχρηστη πληροφορία της ημέρας)

austin είπε...

Καλα τα ελεγε ο τσάμπης.. οτι εοναι σίγουρος για την πτώση των κρυπτο..

Στα άλλα νέα της ημερας:
ΟΑΣΑ επόμενος σταθμός χρεωκοπία. Διπλα τρόλεϊ και λεωφορεία με 1-2 επιβάτες σε ωρα αιχμής από βόρεια προς κέντρο.

Δεν έγινε κάτι, λεφτα υπάρχουν και κάποτε τον κορόιδευαμε τον ΓΑΠ, απλά είπα και εγώ να βάλω μια παρατηρηση.

Και μιας και θυμήθηκα τον φελλό.. η φράση του ήταν πολύ μπροστά. Αφού οντως.. τα qe ηταν τα λεφτα που υπάρχουν. Το χρέος δε επιβεβαιώνει τον ΓΑΠ.

Και στο βάθος... χαγη! Αντε καλημερα σε μια μουντη μερα καιρικά!

Andreas D. είπε...

Κάποιος να πει οτι πάμε για τις 700 μονάδες μπας και το γυρίσουμε...

μπαρμπαλιας είπε...

ο ΠΛΑΘιας αντι να γλενταει....κατρακυλαει.

που ειναι οι θαμωνες σημερα;;;;

μπαρμπαλιας είπε...

ΓΔ930 ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ ΟΧΥΡΟ...

hippy είπε...

"Ο/Η μπαρμπαλιας είπε...
ο ΠΛΑΘιας αντι να γλενταει....κατρακυλαει."


Μπάρμπα μου ο Χαλιορής (σωστά) ενημέρωσε για μείωση του ρυθμού αύξησης κερδών στο 4ο τρίμηνο και μετά. Σε ότι με αφορά συνεχίζω να κατέχω το 60% της αρχικής θέσης (μείωσα 40% στα €7,50). Ο λόγος διακράτησης είναι ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις επενδύσεις, έχει κάνει σωστή διαχείρηση κερδών κι έχει σημαντικό θετικό ταμείο. Μέχρι τα Χριστούγεννα όμως μου φαίνεται δύσκολο να υπεραποδώσει της αγοράς όπως έκανε παλιά.

Konstantinos n είπε...

ΑΛΜΥ κύριε hippy τι κέρδη είναι αυτά;με δικούς μου υπολογισμούς αφαιρώντας τόκους και φόρο πρέπει να ναι 16 εκατομ,και ηοι δουλειές αυξανοντε,Κατά την εκτίμηση μου ΡΕ εννιαμηνου 4,4!!!!!

hippy είπε...

Καλησπέρα κύριε Konstantine

Προσωπικά βλέπω τα αποτελέσματα πολύ καλά, αλλά λιγότερο εντυπωσιακά απ΄όσο παρουσιάζονται στα οικονομικά sites.

-Κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή στο 9μηνο 0,2231 ευρώ/μετοχή => Ρ/Ε ~ 9,68 (πάει για ετήσιο Ρ/Ε ~7,25 => εξαιρετικό)

-Ίδια κεφάλαια 66.439.673 ευρώ έναντι 58.085.371 ευρώ στο περσινό 9μηνο (η αύξηση λόγω κερδών) => λογιστική αξία (ετησιοποιημένη) €2,16 => Ρ/ΒV = 1 (καλο για βιομηχανική εταιρεία, υποτιμημένη όμως δεν την λες)

-Πωλήσεις εννιαμήνου στα €220,1 εκατ (αύξηση 26,1%) καθαρά κέρδη ΜΕΤΑ φόρων €9,106 εκ. Δουλεύει δλδ με καθαρό περιθώριο κέρδους 4,14% σχετικά χαμηλό (άρα εύκολο να αυξηθεί).

-Οι υποχρεώσεις λίγο αυξημένες (260 εκ. έναντι 240 πέρσι) εκ των οποίων τα 164 εκ ευρώ είναι τραπεζικός δανεισμός, στο σύνολο του σχεδόν μακροπρόθεσμος, που εξυπηρετείται πλέον με επιτόκιο 3% (μεγάλη επιτυχία του Μυλωνά) και αποτελεί περίπου 75% των πωλήσεων (=> εύκολα εξυπηρετήσιμο).

https://static.alumil.com/userfiles/docs/default-source/ir/financial-statements/2021/06-2021-alumil-ifrs-report.pdf?sfvrsn=9f36da93_17

Μου αρέσουν τα αποτελέσματα, θεωρώ εύκολο να διατηρηθούν και να αυξηθούν (προφανώς με μικρότερο ρυθμό), έχω μικρή σχετικά θέση στην εταιρεία που θ΄αυξήσω εάν κινηθεί εκ νέου προς το 2ευρω.

Αν έπρεπε να μελλοντολογήσω θα έλεγα πως η μετοχή θα κινηθεί με βήμα 2πλάσιο-3πλάσιο από τον ΓΔ (είτε πάνω-είτε κάτω) λόγω του πακέτου ενίσχυσης και της σημαντικής οικιστικής ανάκαμψης.

Konstantinos n είπε...

Γιατί κύριε hippy κέρδη 7,3 εκατ,τόσα βγαίνουν αν πολλαπλασιάσουμε κέρδη επί μετοχές;,εγώ βλέπω 26,6 ebit αφαιρώ τόκους εννιαμηνου 5 εκατ,μείον 22% φόροκαι μένουν καθαρά 16,84 μείον 21% δικαιώματα μειοψηφίας ΚΑΘΑΡΑ 13,3,άρα ΡΕ εννιαμηνου 5,27,που κάνω λάθος;

Konstantinos n είπε...

Λέτε κύριε hippy κέρδη εννιαμηνου 9,106,δεν είναι αυτά,κοιταξτετο

Konstantinos n είπε...

Τα κέρδη του εξαμήνου είναι 9,1. Μειων των μετόχων μειοψηφίας πάμε στα 7,2,άρα 0,222 ανά μετοχή το ΕΞΑΜΗΝΟ και όχι το εννιαμηνο

hippy είπε...

Καλημέρα κύριε Konstantine

έχετε 100% δίκιο, μπήκα αργά χθες το βράδι στο μπλογκ της εταιρείας, ζήτησα το 9μηνο και δεν πρόσεξα ότι από λάθος μου πάτησα 6μηνο. Πρόβλημα στην επικοινωνίας μυαλού-δακτύλων. Δικαίωσα την παροιμία "της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά". Ευχαριστώ πολύ για την "ευγενική" διόρθωση.

ΑΣΧΕΤΟ πολύ μοναξιά πρέπει να νιώθει ο φίλος μας κύριος LARIS στο μπλογκ του κ. Τάκη...μήπως να κάνετε καμιά επίσκεψη που και που κι εκεί?

Konstantinos n είπε...

Επικοινωνώ δια ζώσης,ΧΑ,χα

Konstantinos n είπε...

Οπότε με τα νέα δεδομένα εννιαμηνου κύριε hippy δεν σας βλέπω στα δύο ευρώ να παιρνετε

Konstantinos n είπε...

Αν κάνατε ένα καινούργιο σχόλιο με τα νέα δεδομένα,σας ευχαριστω

Konstantinos n είπε...

Ένα πράγμα κοιτάξτε κύριε hippy ebitda πρώτος εξαμήνου 19,5 και τρίτου τριμήνου 15,2

hippy είπε...

"Ο/Η Konstantinos n είπε...
Οπότε με τα νέα δεδομένα εννιαμηνου κύριε hippy δεν σας βλέπω στα δύο ευρώ να παιρνετε"


Κατ΄αρχήν μοιάζει να έχετε δίκιο. Ωστόσο είμαι λίγο προβληματισμένος με το λοκντάουν της Αυστρίας κύριε Konstantine το οποίο πιθανά να ακολουθήσουν κάποια από τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Το υγειονομικό σύστημα της χώρας μας δοκιμάζεται, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι παρόμοιο μικρής διάρκειας κι εδώ. Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν θα έχουμε το κακό του περσινού Μάρτη καθώς πέραν του εμβολίου τώρα υπάρχει καλύτερη φαρμακευτική αντιμετώπιση και κυρίως η γνώση των επενδυτών (τι ακολούθησε την πτώση). Μια μικρή διόρθωση όμως (10% max) ποιος μπορεί να αποκλείσει? Θεωρώ σώφρονα συμπεριφορά εκ μέρους μας να κρατήσουμε κάποια ρευστότητα και μακάρι να μην μας χρειαστεί.

Ίσως γι΄αυτό το λόγο να υποφέρουν στο ταμπλό ΤΖΑΜΠΟ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ΑΤΤΙΚΑ, ΑΡΑΙΓ, ΑΣΚΟ, ΛΑΜΔΑ (mall) και γενικά λιανική, μεταφορές.

Konstantinos n είπε...

Έχετε δίκαιο ως προς την κατάσταση γενικά,για τα αμιγώς οικονομικά στοιχεία της ΑΛΜΥ τι λέτε;εγώ κάνοντας προβολή του εννιαμηνου βλέπω καθαρά κέρδη 18 εκ,έχω αφαίρεση τα κέρδη μειοψηφίας,με ΡΕ 8 η τιμή δείχνει 4,44 δεν λέω ότι θα πάει η θα το κάνει σύντομα,αλλά μιλάω για δίκαια συντηρητική αποτίμηση και προσθέτω 1 δεν έχει μέσα θεσμικούς,τέλειο,2 έχει το εξοικονομώ,τεράστια νούμερα,την θεωρώ κυκλική μετοχη- εταιρεία,νομίζω ότι θα δώσει πολύ μεγάλες αποδόσεις,α και η οικογένεια κατέχει το 80,5% ΕΠΙΣΗΜΑ

Konstantinos n είπε...

Προβολή στο έτος,και εκτός απ' το εξοικονομώ η χώρα δεν έχει σπίτια θα υπάρξει κατασκευαστικός οργασμός,μου θυμίζει τα ΠΛΑΘ,όταν ψώνιζα στα 2ευρω,άσχετα αν βιάστηκαν και πούλησα στα 5

hippy είπε...

Οι καταστάσεις του 9μήνου δεν είναι αναλυτικές όπως οι 6μηνες-ετήσιες ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα. Πιστεύω στην δυναμική της εταιρείας ιδιαίτερα σε περίοδο οικιστικής ανάπτυξης όπως η τρέχουσα. Ο μ/μ επίσης στηρίζει με το σχολιασμό του. Γι΄αυτό κι έχω μικρή θέση και την πρόθεση ενίσχυσης. Ωστόσο είναι αρκετές οι εταιρείες του μεταλλουργικού κλάδου που μοιάζουν-και είναι-"αδικημένες" στην κεφαλαιοποίηση τους (ΜΕΒΑ, ΚΟΡΔΕ, ΤΖΚΑ, ΕΛΣΤΡ κλπ) οι οποίες μοιράζονται το ενδιαφέρον και το χρήμα των μικροεπενδυτών. Το είπατε πρώτος. Σκάρτο το 20% free float της εταιρείας. Που σημαίνει ο πρόεδρος αποφασίζει για το που θα πάει το χαρτί.

Οπότε σεντουκιάζουμε, αράζουμε και φιλοσοφούμε δίχως άγχος. Ο χρόνος που θα επιτευχθεί η τιμή στόχος είναι σαν το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού μας όπως είπε ο Μέγιστος Αρκάς (και το διευκρίνισε...δεν είναι στο χέρι μας!!) 😆 😂

Konstantinos n είπε...

Σωστά,έχω σεντουκιασει πολύ πράγμα και τώρα αμπελοφιλοσοφο,καλό βράδυ,να περπατήσω και για την χοληστερίνη μου,ΧΑ,χα

hippy είπε...

👍 👍 👍

Konstantinos n είπε...

Καλημέρα,για τυπικούς λόγους τα ακριβή ποσοστά της ΑΛΜΥ,μυλωνάς Γιώργος 32,85 ,μυλωνά Ευαγγελία 14,64,πλαστικά νοτιοανατολικής Ευρώπης 32,08,ΣΥΝΟΛΟ 79,57,μέτοχοι των πλαστικών νοτιοανατολικής Ευρώπης που εδρεύουν στην Κύπρο είναι οι μυλωνάς αλεξανδρος 48,ευτυχία μυλωνά 11,Πηνελόπη μυλωνά 11,Αλέξανδρος Σαλπιγγίδης 15,Νικόλαος Σαλπιγγίδης 15,αυτά για καλύτερη ενημερωση

hippy είπε...

«Κληρώνει» και άμεσα η πώληση της Attica

-Δυνατά στο παιχνίδι της ναυτιλιακής Attica που ανήκει στον πάλαι πoτέ κραταιό όμιλο της MIG, μαθαίνω ότι μπήκε ο Γιάννης Γρύλος της Sky Express. Και όταν λέω δυνατά το εννοώ, αφού όπως πληροφορούμαι ο Ανωγειανός επιχειρηματίας δείχνει αποφασισμένος να κερδίσει τη συγκεκριμένη παρτίδα. Την ίδια ώρα, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θέλει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 να έχει «ξεφορτωθεί» και το τελευταίο asset της MIG. Πάντως, εκείνο που πρέπει να σημειώσω είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα ήθελε και πολύ τα πλοία της Attica να «περάσουν» σε αλλοδαπό επιχειρηματία, αφού εκτός των άλλων επιτελούν και εθνική αποστολή.

https://www.powergame.gr/big-mouth/159818/o-diplothesitis-ceo-tis-etad-o-ypopsifios-perifereiarchis-attikis-o-g-gryllos-kai-ta-ploia-tis-attica/


Εγώ πάντως στο ταμπλό ΔΕΝ βλέπω να προεξοφλείτε κάτι τέτοιο. Και σωστά καθώς το timing (εν μέσω πανδημίας) δεν βοηθάει τα θεμελιώδη της εταιρείας. Το ποστάρησα απλά για να καταδείξω την πρόθεση της τράπεζας.

Εάν και όποτε γίνει η κίνηση θα έχει θαρρώ δύο αποτελέσματα. Ένα κακό, το άδειο τσουβάλι ΜΙΓ θα πάει στην ανακύκλωση. Κι ένα καλό, το ομόλογο ATTICAB1 με κουπόνι 3,40% και λήξη σε 3 χρόνια (δλδ απόδοση 4,40% περίπου) θα πάει στο 101-102 πιάνοντας την απόδοση των υπολοίπων.