Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

 X.A.                                     




.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΙΣ 
ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ...
Σε ένα περιβάλλον που οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να ανησυχούν τους εμπλεκόμενους στις αγορές και να απειλούν την αναπτυξιακή διαδικασία, οι επιλογές των τίτλων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το αντίδοτο σε αυτές είναι η καλύτερη στρατηγική. Οι μετοχές αυτές έχουν κατά βάση «αμυντικά» χαρακτηριστικά και με καλή μερισματική απόδοση και ανήκουν στους κλάδους των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας,  τον υγειονομικό, τον ασφαλιστικό κλάδο, τα λιμάνια, τα τρόφιμα.  (Διαγράμματα)

45 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρα σε όλους,

Για να δούμε ο Δαυίδ θα κερδίσει τον Γολιάθ?

https://banks.com.gr/asoi-mesa-sto-maniki-tou-chari-david/

mixalis mixalios είπε...

Όπου Γολιάθ είναι τα αρνητικά ίδια κεφάλαια, υψηλός δανεισμός,φωτιές, λιμοι, καταποντισμοί κτλ

Profit είπε...

Καλημέρα καλημέρα με υγεία

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,σε ολους μας.
Παρατηρω,με μεγαλη μου χαρα οτι,σιγα-σιγα μαζευονται σε αυτο το μπλογκ, ολο και περισσοτεροι,ολο και καλυτεροι.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hippy είπε...

"Τζόγος ανίκατε μάχαν"...ή λαϊκότερα "η ελπίδα πιάνει καλή τιμή στην αγορά φίλε μου Μ&Μ.

Βέβαια υπάρχει και το 50-50 ή καλύτερα το 80-20 για την περίπτωση σου. Πουλάς το 20% και αγοράζεις μπετά και δέστρες...Σαββίδη δηλαδή. Με σχεδόν 6% μέρισμα, αυξημένα κέρδη, θεσσαλονικιό υπουργό δημοσίων έργων, σε εξέλιξη η κατασκευή των 6 γεφυρών που θα ενώσουν την προβλήτα 6 με ΠΑΘΕ και Εγνατία και δρομολογημένη τη σιδηροδρομική ένωση θεωρώ σχεδόν απίθανο ενδεχόμενο να είναι κάτω από €27,50 το Πάσχα του 2022.

Μεγάλη ένσταση βέβαια...άλλα χαρτιά θα έχουν αποδώσει περισσότερο. Οπότε μειώνεις και περιμένεις τους χρησμούς του Αντρέα και του Μιχάλη με το όπλο παραπόδα.

mixalis mixalios είπε...

Έγκριτοι, λοιπόν, σχολιαστές (των οποίων τη γνώμη εκτιμώ) έλεγαν ότι δεν θα μπουν στην ΑΜΚ της ΔΕΗ καθόλου για να μην χαλάσουν το Μ.Ο. Το λοιπόν "χάλασα" το Μ.Ο. μου από 1,76 σε 3,32 (δεν ζήτησα όλα όσα δικαιούμαι γιατί όπως είπε και ο Ηλίας χαρτιά υπάρχουν, όχι όμως και απεριόριστα λεφτά) και σήμερα απολαμβάνω άκοπα 15%. Βέβαια, δεν θα μπορώ να περηφανεύομαι ότι έχω μ.ο. 1,76...

mixalis mixalios είπε...

Ηλία καλημέρα,

Η αλήθεια είναι προς τα εκεί προσανατολίζομαι (το 20% και όχι στο 50%, όλα τα πιάνεις...). Από την άλλη, είναι πολύ βαρύς ο Σαββίδης για τις δικές μου προτιμήσεις....Θέλω λίγο beta παραπάνω!

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες για να μου πεις τη γνώμη σου...το εκτιμώ!

hippy είπε...

@ Μ&Μ

η αγορά είναι σαν την γάτα...δεν πιάνεται με τίποτα. Επειδή όμως είσαι 45αρι colt με πολύ μέλλον μπροστά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αυτός ο σχεδόν "παθητικός" τρόπος κερδοσκοπίας (δημόσιες προτάσεις κι ΑΜΚ) προσφέρει 100% διψήφια απόδοση κάθε χρόνο κι ασφάλεια.

Εννοείται ότι δεν μπαίνεις στις αυξήσεις Αττικής, ΦΡΙΓΟ και λοιπών ξεπουπουλιασμένων.

michele είπε...

Καλημέρα σε όλους και φυσικα στον παλιοφιλο Profit ( με την ωραια φωνη) :))

hippy είπε...

@ Michele

επηρεασμένος απ΄το άρθρο σου συμπλήρωσα το group των επιλογών "μετοχές για να μην χάσω" με τον ΟΛΘ. Προφανώς και υπάρχουν μερικές ακόμα.

hippy είπε...

Ο/Η mixalis mixalios είπε...
βαρύς ο Σαββίδης για τις δικές μου προτιμήσεις....Θέλω λίγο beta παραπάνω!"


Ευκολάκι...ακολουθείς πιστά τον μ/μ (σοβαρολογώ-είναι προφανές ότι φτιάχει εξεδρα)

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2105987/xa-perasan-paketa-gia-to-278-ths-profile.html

Είναι καλό βορειοευρωπαιοι να σε προτιμούν...

mixalis mixalios είπε...

Ο σκοπός είναι Ηλία να αγοράζουμε μετοχούλες πριν αναφερθούν εκεί...όπως επίσης θα ήθελα να δω καμιά εγγραφούλα που ακόμα δεν...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Eπεστρεψαν, οι πρωην μετοχοι να παρουν πισω τα χαρτια τους, απο τους μεσεγγυουχους.Τωρα και λιγο ακριβοτερα να τα παρουν, παλι κερδισμενοι ειναι ,αφου απο την ΔΕΗ κερδισαν πανω απο 12%.
Αν τωρα οι μεσεγγυουχοι,δεν τα δωσουν και τα κρατησουν για δικα τους,εχουμε και μια καλη αναβαθμιση..........πωπωπωπωπω,ονειρα που κανω.!!!!!!!!!!!

hippy είπε...

H GS εβγαλε νεα αναλυση για την ΒΝΡ ενσωματωνοντας την πιθανη πωληση της αμερικανικης θυγατρικης. Θεωρει οτι τα εσοδα θα διατεθουν κυριως για επαναγορα μετοχων. Δεν αλλαζει για την ωρα την τιμη-στοκο (παραμενει στα 75). Με τα νουμερα του 2023, P/E 7x, μερισμα 7% και P/BV 0.7x, παρομοια και αυτα του 2022. Οποτε τα ιστορικα υψηλα απολυτως δικαιολογημενα.

Γνωριζω πως οι φιλοι στο μπλογκ δεν πολυενδιαφερονται για ξένες επιλογες. Μονος λογος που εβαλα το σχολιο είναι για να έχουμε εναν μπουσουλα οταν διαβαζουμε εκθεσεις για τις δικες μας. Ο "Ηρακλης" ελυσε σε σημαντικο βαθμο το προβλημα των NPLs αλλα εκκρεμουν ακομα τo DTC (η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση). Ο λόγος P/BV είναι το Νο 1 όταν μιλάμε για τράπεζες. "Ελλας-Γαλλια συμμαχια" αλλα (δυστυχώς) προς το παρόν οχι και παντου.

mixalis mixalios είπε...

"Εξαγορά σε τέτοια αποτίμηση για τράπεζα είχαμε καιρό να ακούσουμε και το πιο ενδιαφέρον είναι ό,τι αφορά τη γειτονιά μας. Στη Βουλγαρία λοιπόν, η βελγική KBC απέκτησε το 100% της θυγατρικής που είχε στη χώρα η Raiffeisen Bank, καταβάλλοντας 1,015 δισ. ευρώ. Τον βουλγαρικό κλάδο της Raiffeisen κυνηγούσε και η Unicredit, αλλά η KBC επικράτησε πληρώνοντας 1,64 φορές το book value. Η Εurobank δεν πουλάει τη δική της Post Bank (Β/V 900 εκατ.), αλλά αν το έκανε με βάση τους όρους του deal Raiffeisen – KBC θα έπρεπε να πάρει τίμημα περί το 1,5 δισ. όταν όλη η κεφαλαιοποίηση της Εurobank είναι 3,5 δισ."

https://www.newmoney.gr/dark-room/archizi-to-mats-gia-tin-atticabank-alla-ke-o-marathonios-gia-tin-ethniki-trapeza-ta-nea-gia-dei-elpe-ke-oligon-tsapas-gia-na-efthimisoume/

michele είπε...

Mιχαλιό χρωσταω μια απάντηση, οσονούπω :)) ο βραχνας του DΤC Ηλια τις εχει εδω κατω

mixalis mixalios είπε...

Take your time Mic...!

mixalis mixalios είπε...

Από την άλλη, η EΥΡΩΒ που έχει μπόλικο DTC έχει την καλύτερη συμπεριφορά. Βέβαια εκεί παίζει ο σχεδόν 7% δείκτης στα κόκκινα δάνεια, η ΑΜΚ πού εχει γίνει ήδη με την Grivalia και η ύπαρξη μεγαλομετόχου...

mixalis mixalios είπε...

Έτσι που πάει η ΔΕΗ μπορεί να γυρίσει και θετική...

michele είπε...

Μιχάλη η EUROBANK με ολα αυτα,ηταν κανα χρόνο μπροστα απο τις άλλες γι αυτο και έπιασε τα προ-πανδημικά επίπεδα πρώτη
η ΕΘΝΙΚΑΡΑ αναμένει καλά αποτελεσματα εξ ου και η κίνηση

hippy είπε...

Ο/Η mixalis mixalios είπε...
Έτσι που πάει η ΔΕΗ μπορεί να γυρίσει και θετική...


Όπως είπαμε είναι συχνό το φαινόμενο να έχει μαζευτεί το χαρτί από κάποιες ΑΧΕ κατ΄εντολή fund πριν το rebalancing οπότε στην δημοπρασία επαληθεύεται η ρήση "ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν". Εδώ όμως η είσοδος της ΔΕΗ έγινε τσακ μπαμ, η Μοργκάνα έπιασε τους πάντες στον ύπνο. Οπότε θα έδινα 75% πιθανότητες η δημοπρασία να γίνει σε υψηλότερη τιμή απ΄το κλείσιμο στις 5.00΄και 25% σε χαμηλότερη (τούτη τη στιγμή το ΣΜΕ στο 10,41 πιο ψηλά απ΄το spot 10,39)

hippy είπε...

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και κατά την "ξαφνική" ανακοίνωση έκτακτης εισόδου στον MSCI της ΑΛΦΑ. Στην ανακοίνωση 9 Ιουλίου 2021 το χαρτί "πέταξε" 10,14% στα €1,086 και κατά το rebalancing στις 13/7 έκλεισε 5 σεντσια ψηλότερα στα €1,14...έπειτα ήρθαν οι μέλισσες.


https://www.liberal.gr/economy/ektakti-eisodos-tis-alpha-bank-ston-msci-global-standards-apo-tis-14-iouliou/389842

mixalis mixalios είπε...

Τις μετοχές των γονιών που πήραν στα 9 τις έχω βάλει να φύγουν στο 10,58 (ένα λεπτό χαμηλότερα από το χτεσινό υψηλό). Έχω μια κρυφή ελπίδα να φύγουν στις δημοπρασίες υψηλότερα...

michele είπε...

A εσυ μακροπρόθεσμος, οι γονεις traders βραχυχρόνιοι αυτα ειναι!

mixalis mixalios είπε...

Ε, μα μόλις είδαν ότι έφυγαν τα λεφτά από το λογαριασμό "στενοχώρηθηκαν" και τους υποσχέθηκα να επιστραφούν το συντομότερο....θα προτιμούσαν να αγόραζα με "αέρα"...

michele είπε...

Eντάξει θα ξαναμπούνε σχεδόν αμέσως και περισσότερα :)) και βεβαια ενα δωρακι πρεπει να στο κάνουν!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

13.10 Η τιμη των πακετων.
13,36 Η τιμη στο ταμπλο,αυτη τη στιγμη.
Μπηκανε στα λογιστικα κερδη, οι ΤΕΝΕΡΓΙΤΕΣ
11,20 Η τιμη των πακετων
10,28 Η τιμη στο ταμπλο,αυτη την στιγμη.
Ακομη γραφουν λιγιστικες ζημιες, οι ΓΕΚΤΕΝΕΡΓΙΤΕΣ.
Λεω να περιμενω την επομενη βδομαδα να προηγηθουν και κατι ανακοινωσεις που ισως, σπρωξουν την τιμη ψηλοτερα.
Λετε να επιβραβευτει η υπομονη μου και να δικαιωθω???
Who knows??????

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ12 Νοεμβρίου 2021 - 11:06 π.μ.
Αγορά ΕΤΕ.

ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θα παίξουμε λίγο με το τελευταίο ανοδικό..
Μην ξεθαρευει κανείς..Ίσως και να στήνουν μια ωραία παγίδα..

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑ
Μουχεις διαλυσει την σεροτονινη μου, με τοσες φοβιες που μου μεταφερεις.
Δηλ.,να αρχιζω και να ανησυχω οτι,δεν θα φτασει η ΑΛΦΑ στο 1,6 οπως μουγραφες προχθες???
Στα χαπια θα με ριξεις "παλιοπαιδο"?????????
Σημερα Τριτη ,δεν ξεχνιομαστε.Περιμενις την διαιτολογο σου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τσαμπής αυτό το ανοδικό μπορεί να πάει και 50 70 μονάδες πάνω..Είναι λίγο παράξενα τα πραγματα..αν δεν τις θες τις άλφα..στηστες να τις παρω..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σήμερα δεν έχω διαιτολόγο...είδα τον Άδωνη στην απεργία και κόπηκε η όρεξη...
Η πλάκα είναι ότι σήμερα έκανα έναν υπέροχο τζίρο στο κατάστημα με σχεδόν όλους κλειστούς γύρω μου..μπλόκαραν τα μηχανήματα μέσω e paragelies...
Αν μπορούν οι συνάδελφοι να κάνουν καμία βδομάδα απεργία ακόμα...χαχαχα

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

1.-Δεν τις πουλαω τοτε ΟΠΛΑ.Θα σε ακολουθησω,μεχρι τελους στην ΑΛΦΑ.
2.-Ολοι για σεν δουλετουνε ΟΠΛΑ.Στο τελος νομιζω θα το ριξεις δαφκωτο ΑΔΩΝΗ.
χαχαχαχαχα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

2.Ποτέ δεν λέω ποτέ.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Τελικα,δεν ξαναγραφω τι αγοραζω.Το πηρα ειδηση.
Ενω κανω, σοφιστικε αγορες,δεν μου βγαινουν, γιατι πολυ απλα...ΜΕ ΜΑΤΙΑΖΟΥΝ.
Θα αλλαξω πλεον τακτικη.
Καλο απογευμα,σε ολους μας.
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ!!!!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

ρε αφηστε την αρφα/χωνι...
υπαρχουν χαρτακια που λεεικιο ΔΝ.
αλλα το χααμενο μολις δει κερδη το πιανει αναγουλα...

τσααααμπ

hippy είπε...

"TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...
Λετε να επιβραβευτει η υπομονη μου και να δικαιωθω???
Who knows??????"


Εσύ με τα αλάνια κι εγώ με τα λιμάνια.


hippy είπε...

Ε(κεί) ΠΣΙΛα, εκεί ΠΣΙΛα...μια κατηγορία μόνη της...κρίμα αργήσαμε να τ΄ανακαλύψουμε

michele είπε...

E τωρα ρε Ηλια 273 εκ κεφαλαιοποίηση έλεος

paolostar είπε...

Κρατήσαμε δεη για την αναβάθμιση(?) που πιθανόν έρχεται και για το κλείσιμο βιβλίων των μεγάλων στο τέλος του μηνός.
Και βλέπουμε αν θα το μετανιωσουμε....

hippy είπε...

Ο michele είπε...
E τωρα ρε Ηλια 273 εκ κεφαλαιοποίηση έλεος


Είναι προφανές ότι υπάρχει λόμπι στο χαρτί Μιχάλη...αυτό όμως δεν αλλάζει τη ζήλεια μου για τον Αντρέα και την παρέα του χα χα χα

mixalis mixalios είπε...

Τελικά αποτελέσματα:
ΦΡΙΓΟ πώληση ΜΕΔΕΝ (παρότι δόθηκε εντολή λίγο ψηλότερα)
ΔΕΗ πώληση ΜΕΔΕΝ (ας ελπίσω να μην μείνουν με τον Μουντζούρη στο χέρι οι γονείς, είναι και κάποιας ηλικίας)

mixalis mixalios είπε...

Σαν γνήσιος τζογαδόρος που είμαι (λέμε τώρα) λαμβάνω από μ/μ μηνύματα στο viber. Όταν αναφέρθηκε στους ΕΣΥΜΒ είχαν κάνει 5 με 6000 κομμάτια και ήταν λίγο πάνω. Λίγο μετά την αναφορά του (ότι είναι φτηνοί κτλ κτλ) ξεκίνησε η πτώση και με όγκο...Επειδή είμαι καλοπροαίρετος θα πω ότι ήταν τυχαίο, μάλλον ετοιμάζονται για την ΑΜΚ

mixalis mixalios είπε...

Εκεί στην Αμερική πότε θα πέσουν? Γιατί τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια λέμε ότι είναι φούσκα εκεί...
Κι εμείς πότε θα ανεβούμε για να μας πουν και εμάς φούσκα οεο?