Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

 X.A.                              





.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ
ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ;
.To γεωπολιτικό «παιχνίδι» στις σχέσεις Ρωσίας- Ουκρανίας που έχει άμεση σχέση και με το αυξημένο ενεργειακό κόστος σε όλη την Ευρώπη, ο καλπάζων πληθωρισμός και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού και η νομισματική πολιτική της FED ,αποτυπώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών σε παγκόσμιο επίπεδο, που παρασύρει και τη δική μας αγορά. Οι ευνοϊκές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το χρηματιστήριο θα αντέξουν στη δίνη των πιέσεων των διεθνών αγορών;

26 σχόλια:

michele είπε...

Εστω και καθυστερημένα καθως ημουν 18 ωρες χωρις ρευμα ανεβασα την σημερινη ανάρτηση

hippy είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη, καλή συνέχεια.

Θανασης Κ είπε...

Καλησπερα Μιχαλη και κ Hippy...
Παλι εγιναν λαθη θα πω...

hippy είπε...

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, εάν εξαιρέσουμε τις 5 πρώτες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες (FAANG), τερμάτισε το 2021 με πτώση 20% περίπου. Μην ξεγελιόμαστε απ΄τη συνολική εικόνα. Οι αμερικανοί είναι μανούλες στο να καλωπίζουν τους δείκτες (και τις ανορεξικές της Victoria Secret). Επανερχόμαστε λοιπόν πιθανολογώ στο παλιό καλό stock picking.

Εάν έχω δίκιο, λογικά θα το δούμε από τον επόμενο μήνα στα μικρά αδέσποτα του μ/μ. Μακάρι να κάνω λάθος (αλλά όπως λέει ο λαός "κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε")

hippy είπε...

Κύριε Θαναση προσυπογράφω.

Θανασης Κ είπε...

Με τις πυρκαγιες να δεχτουμε οτι χρονος δεν υπηρχε...
Αλλα για τα χθεσινα υπηρχαν αρκετες μερες για να σχεδιασουν και να προετοιμασουν την κατασταση, οσο δυσκολη και να ηταν... εμειναν μονο στις δηλωσεις...
Για μενα προσωπικα τους βγαζω την 1η κιτρινη καρτα μου.

Άχθος είπε...

Δεν ήταν θέμα σχεδιασμού κ Θανάση αλλά χειρισμού στο πεδίο. Έχει μεγάλη διαφορά. Ο Στυλιανίδης είναι εξαιρετικός στο να σχεδιάσει αλλά (όπως αποδείχθηκε) όχι στο πεδίο.

Θανασης Κ είπε...

Ο Στυλιανιδης και ο Πατουλης ειχαν την ευθυνη σχεδιασμου κ εκτελεσης σχεδιων κρισεων...
Οσο αφορα το θεμα της ηλεκτροδοτησης της Αθηνας, ελπιζω να περασουν ακομα 10 χρονια για να γινει επιτελους η υπογειοποιηση των καλωδιων.. ελεος με αυτη την καταρα

hippy είπε...

"Δει δή χρημάτων καί άνευ αυτών ουδέν γενέσθαι" κύριε Θανάση (ως προς την υπογειοποιηση των καλωδιων). Δύσκολο να το δω στο υπόλοιπο της ζωής μου χε χε.

Κατά τα λοιπά μεταξύ δύο κακών (κυβερνήσεων) το μη χείρον βέλτιστο.

mixalis mixalios είπε...

Πραγματικά, τα πάνω κάτω στην Αμερική ζαλίζουν. Χρειαζόμαστε μια κατευναστικη συνεδρίαση αύριο της Fed και χωρίς εκπλήξεις για να ομαλοποιηθει η κατάσταση. Δεν είναι τοσο τραγικό να ανέβουν τα επιτόκια στο 1 με 2% σε βάθος 2 ετών στην Αμερική. Η αβεβαιότητα δημιουργεί τα προβλήματα...

mixalis mixalios είπε...

Τώρα για τα της κακοκαιρίας τα πράγματα κατά τη γνώμη μου είναι απλά. Σε ακραίες καταστάσεις όπως αυτή και σε χώρες σαν τη δική μας χωρίς υποδομές και εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Προφανώς έγιναν λάθη. Το θέμα δεν είναι να τα παραδεχθουν οι κυβερνώντες που μερικως φαίνεται να γίνεται αλλά να γίνουν μάθημα για το μέλλον για το οποίο όμως αμφιβάλλω...

mixalis mixalios είπε...

Και επειδή γινονται συγκρίσεις μεταξύ των κυβερνήσεων στην διαχείριση νομίζω αυτό είναι λάθος. Ο κρατικός μηχανισμός είναι ίδιος είτε είναι αριστερός είτε δεξιός και θέλει μακροχρόνια εκπαίδευση και εξοπλισμο. Το θέμα είναι οι εκάστοτε κυβερνώντες να μην βαφτίζουν το μαύρο άσπρο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Υπενθυμίζω πως με την Κυβέρνηση Τσίπρα σε χιονιά έκλεισε η Εθνική Οδός για επτά ώρες και ο ΣΚΑΪ ήταν σε ζωντανή σύνδεση όλη μέρα με τον Πορτοσαλτε να κάνει Party.
...Στον περσινό χιονιά και φέτος..φταίει η λάθος εκτέλεση του τέλειου σχεδίου τής πολιτικής προστασίας και οι πολίτες που μπήκαν σε λεωφόρους και οδούς περνώντας πάνω από τους χιλιάδες αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν.
Την απόλυτη ξεφτίλα του ελληνικού κράτους δεν είδα να την σχολιάσουν οι γνωστοί γλυφτες του Μητσοτάκη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

mixalis mixalios25 Ιανουαρίου 2022 - 6:33 μ.μ.
Και επειδή γινονται συγκρίσεις μεταξύ των κυβερνήσεων στην διαχείριση νομίζω αυτό είναι λάθος. Ο κρατικός μηχανισμός είναι ίδιος είτε είναι αριστερός είτε δεξιός και θέλει μακροχρόνια εκπαίδευση και εξοπλισμο. Το θέμα είναι οι εκάστοτε κυβερνώντες να μην βαφτίζουν το μαύρο άσπρο.


Χίλια like για το πιο σωστό σχόλιο σήμερα.

mixalis mixalios είπε...

Για παράδειγμα θα πω ότι η πρόβλεψη αυτή τη φορά της Ε.Μ.Υ. ήταν σε βαθμό αηδίας απόλυτα ακριβής. Κάτι ψέλλισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν είχαν ενημερωθεί. Πιπέρι στο στόμα...Και έκτακτο δελτίο είχε βγεί και "επικίνδυνων καιρικών φαινομένων" το είχαν ονομάσει.

austin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
VAGGELIS MP είπε...

https://www.businessdaily.gr/epimonos-kipoyros/56706_ta-1000-fund-poy-tha-agorazoyn-ellada-deja-vu-tis-elpis-kai-i-ethn

Ένας ακόμα πονοκέφαλος έρχεται να προστεθεί για την Εθνική Ασφαλιστική και κατ’ επέκταση το CVC. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αττική Οδός ήταν ασφαλισμένη για έκτακτα γεγονότα στην Εθνική Ασφαλιστική και διεκδικεί μια λίαν αλμυρή αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τις απώλειες εσόδων το 2020 και 2021 εξαιτίας των lockdown. Φαίνεται ότι η Αττική Οδός πρώτα ζήτησε αποζημίωση από το κράτος, αλλά η κυβέρνηση παρέπεμψε στη σύμβαση η οποία προέβλεπε την ασφάλιση της οδικής αρτηρίας για έκτακτα γεγονότα. Σημειώνεται ότι το 2020 τα έσοδα της εταιρίας είχαν μειωθεί κατά περίπου 40 εκατ. ευρώ, λόγω της πανδημίας ενώ το τότε αίτημα προς την κυβέρνηση για αποζημίωση ήταν για 30 εκατ. ευρώ. Μιλάμε, δηλαδή, για πολλά λεφτά.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εκείνος ο Λεβέντης υπουργός με το Μεγάλο όνομα από τας Σέρρας που κρύβεται;
Αμ ο άλλος ο ΝανοΓιαλέκος που θα τρίβαμε τα μάτια μας με τον Μήτσο Λάκη που χάθηκε;
2+4+4 ΒΟΥΡΡΡ...

VAGGELIS MP είπε...

Οπλαρχηγε καλημερα, μπορείς να ηρεμήσεις;

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Συγχρονοι χρυσοθηρες.

Παιρνουνε μια μεγαλη σιτα(κοσκινο)πηγαινουνε στην Αττικη οδο,κοσκινιζουνε το χιονι,ψαχνοντας να βρουνε αποδειξεις διοδιων της 24/1/2022
Με καθε αποδειξη,θεωρεισαι εν δυναμει δικαιουχος του 2χιλιαρου??????

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χαχα...άσε πρόλαβαν οί Γύφτοι..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε..

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,σε ολους μας.!!!!!!!
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.

hippy είπε...

Αύριο το πρωί ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του έτους 2021 για τον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ. Το τμήμα ανάλυσης της ΠΑΝΤΕΚΑΚΗΣ ΑΧΕ περιμένει αύξηση σε όλα τα μεγέθεη. Ιδιαίτερα τα καθαρά κέρδη που μας ενδιαφέρουν θα είναι αυξημένα κατά 19% στα 150 εκατ. ευρώ περίπου.

Φαντάζομαι-ελπίζω ο καλός Ευάγγελος να μας πληροφορήσει και για την επενέναρξη του προγράματος αγοράς ιδίως μετοχών το οποίο είχε-έχει διακοπεί προ μηνός εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Έχω κατά νου να μειώσω κατα 20% τη θέση μου στην εταιρεία περί τα 15,80-15,90 (εάν πάει). Οι λόγοι δύο: α) η θέση εγινε υπερμεγέθης λόγω της ανόδου του χαρτιού και β) η μετοχή έχει θέση σε όλα σχεδόν τα προτεινόμενα χαρτοφυλάκια δημοσιογράφων και ΑΧΕ.

Καλημέρα

hippy είπε...

Εάν είναι να λες κακίες και κοινοτυπίες καλύτερα μη μιλάς καθόλου. Κρείττον του λαλείν το σιγάν

mixalis mixalios είπε...

Πραγματικά απίστευτα τα πάνω κάτω του Αμερικανού...