Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

 X.A.                              






.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ Η ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 
ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...
H ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει την ανοδική της πορεία από την αρχή της χρονιάς  και όσο το διεθνές περιβάλλον είναι σταθεροποιημένο, μπορεί να διατηρήσει το αναβαθμισμένο επενδυτικό της ενδιαφέρον φλερτάροντας με τις 1015 μονάδες. Η κρίση της ρωσο-ουκρανικής διαμάχης συνεχίζεται με συνεχείς διαβουλεύσεις των εμπλεκομένων και η δραστηριότητα των ελληνικών εισηγμένων και μη στην περιοχή, εξαρτάται άμεσα από την τελική έκβαση.

30 σχόλια:

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα σε ολους μας.!!!

austin είπε...

Προς τον Βαγγέλη και αλλά και όχι μόνο, για να καταλάβετε για ακόμα μία φορά γιατί και πως λεω αυτά που λέω. Όσο πιο λιανά, απλά και σύντομα γίνεται:

- Ξεκινάω με το 12 χρόνια είναι πολλά. Κρίση και πανδημία. 25 χρονών έβγαινα στην αγορά και μου έλεγαν από τότε αν παίρνεις 1000 ευρώ μισθό πρέπει να είσαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ. Το ίδιο ισχύει στην αγορά και τώρα
- Αν παίρνεις 2000 ευρώ τον μήν, δεν πρέπει να μιλάς καθόλου και σε κανέναν
- Αν παίρνεις 3000 και πάνω, είναι σα να πουλάς νεφρά στην πιάτσα, αφού από όσους στην γενιά που παίρνουν τα λεφτά αυτά παθαίνουν κρίσες πανικού, αιμοραγίες, αυτοάνοσα, πίεση κοκ, δεν κάνεις οικογένεια (επί της ουσίας)

Μια παύση.. με τα 3000 στην γενιά του Τσαμπή πάθαιναν αντίστοιχα πράγματα οι πολίτες
και.. με στα πόσα χιλιάρικα παθαίνουν στο εξωτερικό?

-Ελάχιστα πράγματα λειτουργούν προς όφελος του πολίτη στην χώρα αυτή και έχουμε ΜΟΝΙΜΑ κλακαδόρους κυβερνήσεων που λένε πόσο ωραία είναι τα πράγματα
-Ξεχιόνιζα μόνος μου τον δημόσιο δρόμο, και πέταγα τα χιόνια στο δημόσιο φρεάτιο αποχεύτησης που ΠΛΗΡΩΣΑ ΕΓΩ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ γιατί δεν το έφτιαχνε το κράτος. Και ο λογαριασμός ΕΥΔΑΠ ο τελευταίος είχε 110 ευρώ αποχεύτηση και ψάχνομαι γιατί.

-Μας μοιράζουν (ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ακριβώς, μας μοιράζουν) το όπιο του τούρκου για να παίρνουμε ραφάλ όταν καταρρέουν βασικές δομές στον τόπο. Ακόμα κι οι ιδιωτικές που δώσαμε (και πρώτος έλεγα καλά κάναμε.. αλλα τελικά, και εκεί μόνο ρεμούλα).
1) Πότε είπε πρεσβεία να μην πάτε στην Ελλάδα λόγω Τουρκίας?? ΠΟΤΕ
2) Το αεροπλάνα από ζώνες επικύνδυνες δεν περνάνε από πάνω. Σωστά? Από την Ελλάδα υπήρξε ποτέ τέτοιο σενάριο??
3) Ας πάει κάποιος στο Καστελόριζο και να ρωτήσει αν νιώθουν φόβο οι άνθρωποι εκεί. ΜΟΝΟ καταστροφή μοιράζουν στους ακρίτες με την τρομολαγνία.
4) Ακόμα και στην μεγαλύτερη κρίση με τους Τούρκους στα ΙΜΙΑ, που έπεσε ένα ελικόπτερο, τι έγινε?? Σηκώσαμε τα αντίστοιχα ΡΑΦΑΛ να κάνουμε χαμό ή ευχαριστήσαμε απλά και τέλειωσε το γεγονός.

Κλείνοντας για να μην μακρυγορώ... υπάρχει μόνο ένας τρόπος να πάει μπροστά ο τόπος. Και αυτός είναι να ενωθεί ο απλός πολίτης σε ένα κοινό όραμα που κανένας ΠΘ δεν έχει δώσει μέχρι τώρα και οι λόγοι είναι απλοί, σε θέλουν banana rebublic.

Όταν λοιπόν ο Τσίπρας κάνει καφρίλες και αντιδράει MONO η μία πλευρά και όταν ο Μητσοτάκης κάνει καφρίλες και η πλευρά που ΟΥΡΛΙΑΖΕ κάνε ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ...

συγγνώμη δεν πάμε πουθενά.
Και κλείνω με τα 12 χρόνια είναι πολλά. Και είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει, γιατί δεν θέλουν να αλλάξει. Βάλε πλέον και το υπερτατο αγαθό της υγείας... απλά κοιτάμε την οθόνη και ευχόμαστε να πάνε καλά οι μετοχές για να πληρώνουμε τον πληθωρισμό.

streetboy είπε...

Ρε παιδιά έλεος δηλαδή.... εσείς οι 3-4 δεν μας λυπάστε καθόλου; Τι σας κάναμε και μας τυραννατε;

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλος αρχιζει να φαινεται και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ ε???????
ΟΠΛΑ,εσυ τι λες????
Εχουμε καμμια περαιτερω ενημερωση??????
Μην τσιμπησεις στα πολιτικα του ζιζανιου Γιωργου ,σε παρακαλω??????
ΑΝΔΡΕΑ.
Την αποψη σου,γιατι'' γκαζωνω''στις αγορες του!!!!!!!!!
Πετρο,παντα εχεις πετυχημενα μπες-βγες.Ξερεις κατι παραπανω???

ArTaXiA είπε...

Kι αφού μας αποχαιρέτησε ο μπακαλοσυνταξιούχος (ελπίζω να κρατήσει την υπόσχεσή του και να σας απαλλάξει) τα βάλατε πάλι με τον Γιώργο, ο οποίος λέει τα αυτονόητα. Θέλετε χρηματιστηριακά σχόλια μας δηλώνετε ξεκάθαρα, σας χαλάει η γκρίνια για την καθημερινότητα. Υποθέτω, θα ζείτε σε τίποτα εξωτικά νησιά και το να μην μπορείτε να βγείτε από το σπίτι σας για μια εβδομάδα, ή το να μην έχετε ρεύμα δεν σας αγγίζει. Ή, εναλλακτικά ζείτε σε φανταστικό κόσμο, με φανταστικούς φίλους που έρχονται σε ραντεβού στην Κοραή.

Έστω...

Διάβασα το σημερινό πόνημα του οικοδεσπότη. Ξέρετε, εκείνον που μιλούσε πέρισυ από τον Απρίλιο για "μονόδρομους" και 950 μονάδες. Το γεγονός πως κάναμε οκτώ και πλέον μήνες να τις δούμε δεν τον πτόησε και τώρα ομιλεί για τις 1015 μονάδες.

Οι 1015 μονάδες λοιπόν είναι οι νέες 950 μονάδες. Από την πλευρά μου θα πω πως κάθε φορά που βγάζει τέτοιο άρθρο η αγορά τρώει βούτα. Το ίδιο συνέβη προ εβδομάδων που έγραψε εκείνον τον διθύραμβο για τις τράπεζες. Βούτα! Σορτάρουμε μια-δυο μέρες και βγαίνει χαρτζιλικάκι.

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας.

Βλέπω τίτλο "Πώς θα επηρεάσει η ρωσοουκρανική κρίση τις μετοχές στο χρηματιστήριο" και σκέφτομαι "ρε, μελέτησε τούτος".

Σκέφτηκα, θα παραθέσει τίποτα συνεντεύξεις του Lavrov, στοιχεία από δηλώσεις του Biden, κάποιο report για την έκθεση των εισηγμένων στη Ρωσία. Μπαίνω Liberal και τι βλέπω; Ένα Breakdown των θυγατρικών της ΕΕΕ από τον ετήσιο απολογισμό και δυο γραφήματα. Ούτε το product mix, ούτε την ισοτιμία ΕURxRBL, ούτε πιθανολογούμενες επιπτώσεις από τυχόν επιπλέον κυρώσεις, ούτε συνεισφορά των θυγατρικών στα μεγέθη, στα κέρδη, oύτε δανεισμό.

ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ ρε φίλε! Στο πόδι όλα. Να γράψουμε 800 λέξεις κι έξω από την πόρτα. Δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει κάποιο έτοιμο report για την ΕΕΕ που θα έδινε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες. Αλλά τι λέω; Μήπως πληρώνεται για τέτοια;

Οπότε, μπήκαμε να διαβάσουμε τίποτα σοβαρό και είδαμε πάλι για "την σημαντική αντίσταστη της ΦΡΙΓΟ στο 0,1920 και το ανοδικό κανάλι FK". Τις συνηθισμένες π@πες δηλαδή.

Συγχαρητήρια στον κ. Μαυρίδη για τις επιλογές του θα πω και συγχαρητήρια και στον συντάκτη ύλης που βαράει τίτλους στον γάμο του καραγκιόζη και μας δίνει πάτημα για αβίαστο και αβάδιστο γέλωτα όπως τότε με τον "Μονόδρομο" που έγινε Viral.



michele είπε...

Ειναι ενα στοίχημα ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ Τσαμπ, για γνωστους λόγους ειναι απο τις λιγες μετοχές που απέχει πολυ ακόμα απο το 1,85 της προ-πανδημικής περιόδου
Για να βγει απο το καθοδικο καναλι που κινείται απο το Δεκεμβριο του 2020
πρεπει να σπάσει πανω το 1,45-1,46
Και μετα σοβαρή αντίσταση στο 1,55.
Το θεμα ειναι οτι σώζεται ακόμα απο τα εσοδα της Αττικης Οδου. Θα του ανανεωσουν τη συμβαση το 2024;

michele είπε...

Καλώς τον λατρεμένο μυρωδια.

Στις 5 Οκτωβρίου οταν ο Τραπεζικός Δείκτης επαιζε στις 563 μονάδες εγραψα αρθρο με τίτλο: " Κάτι τρέχει με τη θετική αυτονόμηση του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα "

https://www.liberal.gr/market/kati-trechei-me-ti-thetiki-autonomisi-tou-trapezikou-kladou-stin-ellada/406059

Μπας και ξυπνησουν καποιοι: Σημερα ο ΔΤΡ ειναι +24%.

Στις 20 Οκτωβριου επανέρχομαι ( μπας και ξυπνησουν καποιοι), οταν ο ΔΤΡ ειχε ανέβει στις 580 μονάδες με αρθρο με τίτλο:

"Ρυθμιστής του χρηματιστηριακού κλίματος ο τραπεζικός κλάδος"

https://www.liberal.gr/market/ruthmistis-tou-chrimatistiriakou-klimatos-o-trapezikos-klados/409207

Στις 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ οταν ο ΔΤΡ ηταν στις 575 μονάδες και εν αναμονη της νεας χρονιάς, επανέρχομαι ( μπας και ξυπνησουν κάποιοι) με αρθρο με τίτλο:

"ΧΑ: Θα είναι έτος αφετηρίας το 2022 για τον τραπεζικό κλάδο;"

https://www.liberal.gr/market/cha-tha-einai-etos-afetirias-to-2022-gia-ton-trapeziko-klado/423075

Του τύπου ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ

Στις 12 Ιανουαρίου επανέρχομαι, οταν ο ΔΤΡ ειναι πια στις 640 μονάδες με αρθρο με τίτλο:
" Χρηματιστήριο: O τραπεζικός κλάδος πυροδοτεί το θετικό ξεκίνημα του 2022"

του τύπου ΞΥΠΝΗΣΑΤΕΕΕΕΕΕ ;;
και τέλος εφιστωντας την διαγραμματική προσοχη στο επίπεδο των 730 μονάδων
προχτες γράφω αρθρο με τίτλο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟ πλέον:
"Η εκτίναξη του τραπεζικού κλάδου οδηγεί την κούρσα του χρηματιστηρίου"

Αν λοιπον μετα απο την κούρσα αυτη, ο ΔΤΡ γυρίσει ας πουμε απο τις 710 η και απο εδω στις 697 ο μυρωδιάς θα πει

ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ 730.

Αυτα ζούμε.




michele είπε...

Τωρα αυτα που θες να δεις για το σημερινό αρθρο που επικεντρωνει σε 2-3 εισηγμενες που ενδεχόμενα θα έχουν προβλημα με συρραξη στην περιοχή
και που τα βρίσκει κανεις ευκολα, θα πρεπει να βγει ενα αρθρο 2500 λεξεων
το οποιο και ο αναγνωστης θα αφηνε στη μέση.
Αυτο μπορει να το κανει καποιος στο προσωπικο του blog

To σημερινο αρθρακι ειναι στο top 7 των δημοφιλέστερων ακριβως γιατι προσπαθει να ειναι περιεκτικο και αναφερει και αλλες μη εισηγμενες που δραστηριοποιουνται εκει.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Mιχαλη 12.52
Πιστευω οτι,αξιζει πλεον να ενισχυσω την θεση μου και να περιμενω.
Εχει καμποσο ρισκο,αλλα...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τσαμπής εγώ λέω ΝΑΙ.
Μαζί τα λέγαμε στα χιόνια.
Τα χιόνια έλιωσαν...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτό που βλέπω Τσαμπής είναι ότι μερικές φορές εκπέμπουμε στην ίδια συχνότητα.
Στο 1.75 παίρνουμε το 0.50 καθαρό και αντίο.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Το θυμαμαι ΟΠΛΑ.
Και δεν σου κρυβω οτι,μετρησα πολυ την αποψη σου.
Αλλα,με την ρηση στο μυαλο μου" caveat emptor".

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ομως ΟΠΛΑ εχε υπ'οψιν σου οτι κσι ο Πετρος εχει πολυ καλη αποψη για το ΧΑΑ και δινει συχνα τιμες εισοδου και εξοδου γραμμενες και εμεις εξακολουθουμε να τον κραζουμε,ενω χρηματιστηριακα,θα επρεπε να τον σεβομαστε και να του το αναγνωριζουμε.
Το γραφω αυτο ,σαν παρατηρηση και μονο και οπως εγω το σκεφτομαι και θα σε παρακαλουσα να μην μου απαντησεις και δημιουργησουμε ...ιντριγκες παλι!!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ ,σε αυτο το μπλογκ.!!!!!











ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Πέτρος δεν είναι άσχετος.
Μην ξεχνάς ότι εκεί μέσα τρώνε ψωμί πολλές οικογένειες...

mixalis mixalios είπε...

Mic τον ταπωσες όπως ο Αδωνις τον Πολακη... Hawaii 5-0 λέμε...

michele είπε...

Ελα ρε συ τώρα με τους κολλημενους και εμπαθείς και πολυ ασχολήθηκα

mixalis mixalios είπε...

Ε εντάξει μια φορά στο τόσο να βγαίνουν τα σχόλια τους για να εκτίθενται

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ρε παιδί μου αυτός ο νανο-υπουργός...άχυρο πιάνει χρυσός γίνετε...Μέχρι και η αμοιβή τής Μαεστρίνας στο όνομά του κατατέθηκε..
Καλά ένα ΤΗΛ δεν είχε η Κυρία να την ρωτήσουν τι IBAN εχει;
ΜΠΑ...συμπτώσεις..

kostas είπε...

Βάλε το σασμο. Έχει καλύτερο σενάρια

Konstantinos n είπε...

Στην ΑΛΜΥ σήμερα βάζουν τουβλάκια να μην τους φύγει παραπάνω ,με 20 εκατ καθαρή κερδοφορία όπως δείχνει και κεφαλ στα 66 ,οποίος έχει καλό σεντούκι να τους κόψει τον αερα

austin είπε...

Με το μακελειό του 27% στο FB χθες... κρατάμε τέλεια. Επειδή είμαι βέβαιως ότι πάμε σε εκλογές ότι και αν λένε οι πηγές μείωσε τον ΕΝΦΙΑ...

Ψάχνω το κατάλληλο σημείο για να σορτάρω. Αλλά επειδή είναι πολύ καλή η αγορά, ακόμα αναμένω με την ευχή, να μην γίνει άμεσα. Έχουμε λίγο καιρό.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα,σε ολους μας.
Καλημερα Γιωργο.Μιας και βλεπω οτι.πλεον ασχολεισαι με τα χρηματιστηριακα,θα ηθελα να σε ρωτησω ,επειδη πιστευεις οτι το μαγαζι μας ειναι πολυ καλο σε ποιες μετοχες θα εστιαζες την προσοχη σου????????
Στο ρωταω, εντελως καλοπροαιρετα.

austin είπε...

Κάποια στιγμή το χα πει.. ότι δεν πολυασχολούμαι με το ΧΑΑ πλέον. Απλά τα έχω αφήσει πιστεύοντας στην άνοδο.

Δεν πίστεψα/ δεν είχα χρόνο να είμαι από πάνω για να πιάσω όπως ήθελα τις τράπεζες..αλλά εστιάζω σε Μυτιλ, ΦΡΛΚ, ΓΕΚ και ολίγον ελλάκτωρα (αν και τώρα με τον χαμό δεν ξέρω τι να τον εκάνω) και έχω και κάτι μικρούλια μεταξύ των οποίων ο ΚΕΚΡ που μας την έφερε την μία ο μάνθος (αν θυμάμαι καλά) και τον πήγαν στα 2,5 και μετά η αντίθετη είδηση.

Τσαμπή.. δυστυχώς ή ευτυχώς πλέον δεν έχω την πολυτέλεια να είμαι πάνω από τις αγορές. Εϊμαι στο μεταίχμιο να συνεχίσω τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στο εξωτερικό... ακόμα δεν έχω πάρει την τελική απόφαση

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Βεβαια και οιοσδηποτε αλλος εχει προταση αγορας συγκεκριμμενης μετοχης,καλοδεχουμενη.
Δεν θα κρινω και ουτε θα κατακρινω την επιτυχια,ή,την αποτυχια της προτασης.
Εχω γραψει αλλωστε " caveat emptor".!!!!
Πρεπει να πεφτουν ομως και προτασεις ,οπως του Κωνσταντινου πχ. 12.16μμσημερινη.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Γιωργο ευχαριστ.
Για τις επιχειρηματικες σου δραστηριοτητες, ο,τι και να αποφασισεις σου ευχομαι καλη τυχη!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Βρε!!!!!!!!
Σαν καλος μου φαινεται και σημερα ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.!!!!!!!!!
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ.
Καλο ΠΣΚ,σε ολους μας.

Konstantinos n είπε...

Έχω ΑΛΜΥ και πιστεύω ότι ως κυριολεκτικά πολυεθνική,μα πολύ καλά αποτελέσματα και τα επιδοτούμενα εξοικονομώ έχει πολύ δρόμο,η κεφαλαιοποίηση αστεια

mixalis mixalios είπε...

Σε περιόδους κανονικοτητας ευνοούνται οι Τράπεζες. Αν λοιπόν, τα επιτόκια ανέβουν λίγο και κάτσουν στην περιοχή του 1 με 2% που είναι ένα κανονικό επιτοκιο οι τράπεζες θα ρολαρουν...

VAGGELIS MP είπε...

https://youtu.be/w19KKWnqnV8

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.