Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

  X.A.                              





.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
O ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ 
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ...
Η μεταβλητότητα ήρθε για να μείνει όχι μόνο στις αγορές αλλά και στη ζωή μας με την κλιματική κρίση, την πράσινη μετάβαση, το ενεργειακό κόστος, την πανδημία, τον πόλεμο στη γειτονιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το χρηματιστηριακό ερώτημα που εγείρεται είναι ποιοι τίτλοι συμπεριφέρονται καλύτερα στις κρίσεις και ποιες είναι οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς;


54 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Ο Αλέξης ψήφισε παρών στη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Αυτόν θα ψηφίσω κι εγώ. Αξίζει!

VAGGELIS MP είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω κύριε Μιχάλη.
Ο παπαγάλος μου θα ψηφίσει ΓιαΝη έχει καλλιτεχνική στόφα.

austin είπε...

Ασχοληθείτε με τον τσίπα και όχι με αυτά που είπε ο μπαιντεν..

Το ακούσατε? Food shortages. Λέγεται αυτο το πραγνα όταν προϊόντα σε εργοστάσια τροφίμων είναι σε έλλειψη??

Είμαστε σοβαροί?? Έχετε καταλάβει ότι τελικως ο μπαιντεν αποδεικνύεται μερα με την μέρα ΑκΡΑΙΑ επικίνδυνος?? Θυμάστε την σειρά των δεδομένων από την ημέρα του κορονα???

Πως μας κλείσανε, πως μας τρομοκρατησανε να ακολουθούμε κάποιες από τις πιο παράλογες και οργουελικες προτροπές, ούτε σαδιστές να ηταν σε κάποιες, μετα να έρχεται πολεμος και ενεργειακ και τωρα τρόφιμα????

Μαλλον οζι για να λέτε για τον τσιπρα

hippy είπε...

@ austin

"Τα λίγα λόγια ζάχαρι και τα καθόλου μέλι" λέγαν οι παλιοί...εκτίθεσαι

austin είπε...

Βεβαίως.. τα λόγια τα δικά μου μαλλον κάνουν ζημιά, τα λόγια των υπευθυνων που δημιουργούν πανικό και ενισχύουν το πρόβλημα δεν ενοχλούν.

Δεν γίνεται παιδια να ασχολούμαστε με απολιφαδια που βάζανε λεφτα στην τσέπη για να πληρώσει τον μουσικό όταν χθες ο μπαιντεν ειπε αυτά που είπε.

Ακόμα χαμπάρι ότι περνάμε σε ακομα πιο σκοτεινές μερες. Τι άλλο πρέπει να γίνει άραγε για να κατανοήσουμε. Ε σε λογο στις οθόνες μας.

austin είπε...

Δεν ανέφερα επίσης τιποτα περίεργο.. απλα τα δεδομένα.

Όταν ο πλανητάρχης λεει ότι θα υπάρχουν food shortages είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι θα γίνει από σήμερα γενικώς?

hippy είπε...

Χρόνια πολλά και καλά στον κ. VAGGELIS MP και σε κάθε καλό άγγελο του μπλογκ (ευ-άγγελος). Μόνο νίκες.

austin είπε...

Όντως.. χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιόρτζαν! Κάθε καλό!

Εδώ έχομεν συνέχεια στης Βενεζουέλας το παράδειγμα!

https://www.youtube.com/watch?v=aYKe240nJVE

ΑΡΤ είπε...

ΠΑΓΩΜΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ… ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΣΜΑ!

24 Μαρτίου 2022

Η κυβέρνηση, για να… βοηθήσει τις επιχειρήσεις, όταν τις έκλεισε με το πρώτο lockdown, πάγωσε τις εργοδοτικές εισφορές Απριλίου και Μαΐου του 2020.
Προσέξτε: δεν τις διέγραψε, τις πάγωσε...
...Κάποια στιγμή στον ΕΦΚΑ θυμήθηκαν το παγωμένο δίμηνο και το ξεπάγωσαν. Αλλά τι έκαναν οι άθλιοι; Δεν έστειλαν ενημέρωση: “το ξεπαγώσαμε, πληρώστε το” γιατί φοβήθηκαν το κράξιμο. Έστειλαν όμως την οφειλή στο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), χωρίς πάλι το ΚΕΑΟ να σε ενημερώσει όπως έχει υποχρέωση (Ν.4172/2013 άρθρο 101).
Μένει λοιπόν κρυμμένη εκεί η οφειλή και το διαπιστώνεις, μετά από αρκετό ψάξιμο, μόνο όταν πας να βγάλεις ασφαλιστική ενημερότητα και βλέπεις το χαρτί που βλέπετε, ενώ ξέρεις ότι έχεις πληρώσει ΟΛΕΣ τις εργοδοτικές υποχρεώσεις σου. Και τι άλλο έκαναν οι άθλιοι;
Καταλογίζουν και τόκο (!) (με το τοκογλυφικό επιτόκιο του Δημοσίου: 8,76% τον χρόνο) για όσο διάστημα έμειναν οι εισφορές απλήρωτες!

https://polis24.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/

austin είπε...

Γεια σου ΑΡΤ!

Και σε κοροιδεύουν που μπαίνεις στην σελίδα και γράφει στα σχόλια Πλητόμμενοι COVID!

Μιλάμε για αισχρά πράγματα! Έχουν έρθει κάτι μπιλιέτα άλλο πράγμα και ψάχνονται τι και πως.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ29 Μαρτίου 2021 - 10:00 μ.μ.
ΟΤΑΝ οι 18 και οι 20 μονάδες διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο έγιναν σήμερα στον ΣΚΑΪ 12...επιβεβαιώνουν τον Οπλαρχηγο που καιρο τώρα φωνάζει ότι δεν βαδίζουν σωστά και με το ζόρι θα ξανακάνουν τον Τσίπρα και το γυφτικο ασκέρι τού κυβέρνηση με το ζόρι.
Τους επόμενους μήνες η διαφορά στα κυβερνητικά κανάλια θα παίζει κάτω από 10 μονάδες.
Στις μυστικές όπως σας είχα ξαναπεί είναι ήδη σε μονοψήφιο αριθμό.
Όπως η πανδημία έφαγε τον Τράμπα..την Μέρκελ..Έτσι θα φάει και τον Μητσοτάκη.
Το οικονομικό επιτελείο που είναι για κλάματα και ο υπουργός αναπτύξεως χαντακωνουν την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη του Καραμανλή σε κόμμα τραβεστί που το ένα μάτι κοιτάζει το γιαχνί και το άλλο το πιλάφι.
Έγκαιρα σας είχα πει πως η φθορά είναι μεγάλη λόγο λανθασμένων επιλογών..αλλά κάποιοι επέμεναν και επιμένουν πως ο Μητσοτάκης και το κόμμα απόκομμα τού βαδίζει προς το 38..40...45%..
Η συνέχεια θα είναι ακόμα δυσκολότερη.
Η αγορά κλειστή μήνες χωρίς ουσιαστική βοήθεια θα τιμωρήσει τους μαθητευόμενους μάγους και θα τους υπενθυμίσει πως η αντοχή τελείωσε.
Όταν η μικρή έστω βοήθεια του κράτους σταματήσει σε κάποια στιγμή θα φανεί και η πραγματική ζημιά..
Η τιμωρία θα είναι παραδειγματική για έναν και μόνο λόγο...
Νόμισαν και εξακολουθούν να νομίζουν πως είναι αλανθαστοι..
Τυχερό παιδί ο Αλέξης.


Αυτα λεγαμε ενα χρονο πρίν.
Πλεον η ΝΔκοντα στο 22-25%...και θα εχει και παρακάτω οσο περναει ο καιρός.

austin είπε...

Καλημέρα!

«Το σχέδιο που υπήρχε για εκλογές τον Μάϊο-Ιούνιο, έχει καεί τελείως. Εκλογές με πόλεμο, ακρίβεια και πανδημία δύσκολα γίνονται. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι πολύ αρνητική δυστυχώς και νομίζω ότι ούτε το φθινόπωρο θα υπάρχει ελεύθερος διάδρομος για εκλογές», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, Ηλίας Νικολακόπουλος.

1) Όπως είπαμε, το γεγονός ότι έφυγε το σενάριο εκλογών είναι καλό για το ΧΑΑ, αφού δεν θα μπούμε σε περιπέτειες.

2) ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ... αφού παίρνει αυτοδυναμία γιατί δεν πάει σε εκλογές?? (γελάνε και τα τσιμέντα)

Βεβαίως, όταν διευρύνεται η δυσαρέσκεια και σε ανθρώπους όπως ο ΑΡΤ (δεν βάζω εμένα γιατί με λέγατε καιρό γκρινιάρη, δεν βάζω τον ΟΠΛΑ γιατί έχανε το δίκιο του με κάποια ακραία σχόλια) καταλαβαίνετε, ότι με το ζόρι θα μπορέσει να βγει πρώτος.

Αυτοί που στήριξαν τον Μητσοτάκη πιο ΣΘΕΝΑΡΑ ήταν οι "υγιείς παραγωγικές μονάδες". Καιρό έχω πει ότι αυτή η μερίδα, εν τέλει ΜΟΝΟ ζημιά είδε... Και λόγω συνθηκών, μεγαλύτερη ζημιά ακόμα και από τα cc.

Δυστυχώς, ακόμα και ΕΑΝ ΔΕΝ φταέι ο Μητσοτάκης σε κάποια.. θα γίνει απλά σάκος του μποξ. Και όσο δεν σοβαρεύονται και δεν σταματήσει η ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ προπαγάνδα από τα μέσα, τόσο θα φθείρεται.

Πρέπει αδώνιδες, πρωτοσάλτε κτλ να σταματήσουν να ομιλούν.

austin είπε...

5 διαφορετικοί λογιστές μου λένε.. δεν διανοήσε πόσες υποθέσεις που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ γιατί υπάρχει ασφαλιστική οφειλή στο ΚΕΑΟ.

Όλη η Ελλάδα χρωστάει πλέον και ΕΦΚΑ!

Ε ρε μαύρο που έχει να πέσει στους αυτοδύναμους!

mixalis mixalios είπε...

Ο Τσιπρας έρχεται με δυναμική. Μεγάλη απήχηση σε Κάτω Αχαγια και Αμαλιάδα.

austin είπε...

Δεν ξέρω αν έρχεται, αλλά είναι κρίμα να υπάρχει έστω και η πιθανότητα ενίσχυσης των κατσαπλιάδων επειδή κάνουν ξανά μανα καφρίλες ετούτοι.

Σε περίπτωση που δεν έχεις εικόνα Μιχαλιό (πράγμα δύσκολο, πρέπει να είσαι σε γυάλα για να μην ξέρεις τι συμβαίνει) αν βάλεις ρεύμα, βενζίνη, επιστροφή επιστρεπτέων και τώρα ΕΦΚΑ.. συγγνώμη αλλά να σε ενημερώσω ότι με ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ την αγορά έξω, πάμε για οφειλές στο ΘΕΟ που θα κυνηγάνε για πολύ καιρό.

Άρα νέο κύμα λουκέτων. Απλά λέω.. τι με νοιάζει αν θα κλείσουν επί Τσίπρα ή επί Μητσοτάκη..

mixalis mixalios είπε...

Μου φαίνεται όλα μπαίνουν σε ένα αχταρμά. Αυξάνεται λέει το χρέος και μας ζητάνε να γυρίσουμε και τις επιστρεπτεες. Ωραία, γίνεται να μην αυξήσουμε το χρέος και να μην πληρώσουμε και τις επιστρεπτεες? Ακούω προτάσεις!

austin είπε...

Η πρόταση είναι απλή και την έχουμε αναφέρει. Απλά τα αυτιά είναι κλειστά.

1) Αφού σε κλείνει, για ανώτερο λόγο και πολύ φυσιολογικό τότε το κλείσιμο, πρέπει να μην πληρώσεις τα τρέχοντα. Σωστά ναι ή όχι;
2) Αφού σε έκλεισε και δεν είχες επιλογή και θέλει να σε στηρίξει, γιατί σου δίνει μέρος ως ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ δάνειο; Να σου έδινε μόνο το ποσό που χρειαζόσουν. Θα μου πείτε ο νοικοκύρης όμως θα τα κράταγε στην πάντα. Σωστό. Αλλά αν χρωστάς κάτι άλλο και έχεις στην τράπεζα λεφτά τι θα κάνεις? Δεν θα τα φας? Η ακόμα και για τον μη νοικοκύρη, αφού είσαι πιεσμένος και σου έχουν κλείσει το μαγαζί (που να καταλάβει κάποιος τι ψυχολογικό φέρει το να σου κλείσουν το μαγαζί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΣ) όταν βλέπεις λεφτά στο λογαριασμό σου και πιέζεσαι, δεν θα τα φας?

3) Για όποιο λόγο και αν σου έδωσαν τα μισά ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ως δάνειο, έρχεται η ώρα που πρέπει να πληρώσεις. Πότε όμως??? Όταν όλα ανεβαίνουν στον θεό. Και όταν οι πολιτικές των έξω ενισχύουν πολεμικές συρράξεις και όλα τα παρελειπόμενα. Δλδ μετά από πανδημία, πάνω που λέγαμε να πάρουμε ανάσα ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΓΑΜΕ?

Και κλείνω.. αφού τα παραπάνω δεν σου αρέσουν ως προτάσεις, γιατί είναι λογικό να έχεις άλλη οπτική όντας υπάλληλος και έξω από τον χορό... πρέπει σώνει και ντε να κλείσουν επιχειρήσεις και να μην υπάρχει μικροεπιχειρηματικότητα παρά μόνο επενδύσεις πληροφορικής, με εταιρείες κελύφη που δεν υπάρχει καμία ανακύκλωση χρήματος στην Ελλάδα.

Σωστά??

Ακούω προτάσεις και εγώ τώρα, τι θα κάνουν όσοι θα κλείσουν τα μαγαζιά τους. Ή όσοι δεν έχουν σήμερα να πληρώσουν την ΔΕΗ επειδή κλείσαμε τα λιγνιτικά χωρίς να είμαστε έτοιμοι εμείς και η Ευρώπη.

mixalis mixalios είπε...

Peter ξέχασες τα Συνορα. Χαμουλης!

hippy είπε...

"Ο/Η austin είπε...
Δεν ξέρω αν έρχεται, αλλά είναι κρίμα να υπάρχει έστω και η πιθανότητα ενίσχυσης των κατσαπλιάδων επειδή κάνουν ξανά μανα καφρίλες ετούτοι."


Αυτή είναι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ εικόνα austin. Στη δική σου θολή γυάλ που περιορίζει την ορατότητα εντός των συνόρων, ίσως και εντός των ορίων του σπιτιού σου. Άλλοι-πχ εγώ-έχουν άλλη εικόνα. Ότι η οικονομία κινδυνεύει από την συνεχή παροχή επιδομάτων και διευκολύνσεων. Τις οποίες συνηθίζουν τόσο πολύ οι "δικαιούχοι" και "ψευτοδικαιούχοι" που διαμαρτύρονται και ζητούν μεγαλύτερη ντόπα και διαγραφή των διευκολύνσεων (παγωμένους ΕΦΚΑ, επιστρεπτέες προκαταβολές φόρου κλπ).

Γνώμη μου έτσι? Τόσο σημαντική όμως όσο και η δική σου. Κι ο μόνος λόγος που την καταθέτω είναι για να μάθεις-μάθετε ότι υπάρχουν κι άλλες απόψεις.

Κατά τα λοιπά η κυβερνητική φθορά που καταγράφουν σχεδόν όλες οι έρευνες, είναι λογική κι αναμενόμενη. Αυτό που δεν είναι καθόλου αναμενόμενο, είναι το γεγονός της αδυναμίας του Τσίπρα να πείσει το ευρύ κοινό ότι διαθέτει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Βλέπεις τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, κινούνται λίγο κάτω από την περιοχή του 20%.

Εάν με την πανδημία, την ουκρανία, τον πληθωρισμό το σύμπαν ματώνει αλλά ο συριζα δεν μπορεί να πάει ταμείο τι να πεις? Βλαμμένο παιδί ο Αλέξης. Για να μην πούμε αυτιστικό (τι κωλοτούμπα ήταν κι αυτή με τον ΕΝΦΙΑ).

mixalis mixalios είπε...

1) και ποιος θα τα πληρώσει? Ή θα σταματήσει το κράτος να πληρώνει μισθούς?
2) Κανείς δεν υποχρέωσε να πάρει επιστρεπτεες. Το δάνειο είναι ατοκο.

3) Και αν τα ξέρω καλά παρότι σε γυάλα η αποπληρωμή επεκτάθηκε σε 96 μήνες. Άρα μικρότερες δόσεις.

Προταση:οποιος μικροεπιχειρηματίας περιμένει δανεικά και ρυθμίσεις για να τα βγάλει πέρα μπορεί να γίνει υπάλληλος.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτο που δεν έχετε καταλάβει εθναι οτι ο τσιπρας στην άσχημη τού το καλοκαιρι του 19 πήρε 32%
Η κεντροαριστερά ανεκαθες είχε κΙ έχει ενα 40% συμπαγές.
Κανυε τους υπολογισμούς σας..
Τσίπρας για πλάκα 30% συν Κιναλ...και ο Μητσοτάκης παει για βρουβες.
Καλο απόγευμα..αν και βλεπω πως δεν είστε έτοιμοι να δείτε την πραγματικότητα πού έρχεται.
Ο Μητσοτάκης μας τελείωσε...

austin είπε...

Hippy όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, κάθε γνώμη είναι απόλυτη σεβαστή..

Από αυτά που είπες κρατώ το παρακάτω ως το σπουδαιότερο:

Ότι η οικονομία κινδυνεύει από την συνεχή παροχή επιδομάτων και διευκολύνσεων.

Κράτα για το αρχείο σου το παρακάτω και να είμαστε όλοι καλά σε περίπου 5-10 χρόνια να δούμε τι θα σημαίνει η δική σου φράση σε συνδυασμό με το παράκάτω link

https://m.naftemporiki.gr/story/1740353/to-peirama-tis-germanias-me-dorean-basiko-eisodima-1200-euro-gia-3-xronia

Τώρα, πρώτος ήμουν που σιχαινόμουν τον Τσίπρα και πρώτος ήμουν (αν θυμάστε) που έλεγα ότι είχε παραγίνει το κακό με την ασυδωσία στην Ελλάδα. Άλλο αυτό και άλλο να γίνονται ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ προσπάθειες να γίνουμε ΟΛΟΙ υπάλληλοι.

Και μάλιστα πότε... όταν ψηφίζεται νόμος για να πληρώνεσαι την υπερωρία σε ρεπό. Τι κάνει νιαου νιού στα κεραμύδια και για κάποιον λόγο θέλουμε να εθελοτυφλούμε ότι ο κίνδυνος της οικονομίας, τα επιδόματα, πάνε να γίνουν ΜΟΧΛΟΣ της οικονομίας για τον μικρό-μεσαίο και διόγκωση της πίτας σε λίγους και "καλούς" παίκτες.

ΑΡΤ είπε...

1) Δεν εχω ψηφισει ποτε Τσιπρα και ουτε προκειται να τον ψηφισω...
2) Δεν εχω ψηφισει Μητσοτακη και ισως τον ψηφισω σαν επιβραβευση καθως νομιζω οτι διαχειριστηκε σε γενικες γραμμες καλα την χωρα σε δυσκολες περιοδους...
ΑΛΛΑ εγω ειμαι η εξαιρεση και οχι ο κανονας...

μαλλον καλα τα λεει ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ
... βλεπω πως δεν είστε έτοιμοι να δείτε την πραγματικότητα πού έρχεται.



ΑΡΤ είπε...

mixalis mixalios
Προταση:οποιος μικροεπιχειρηματίας περιμένει δανεικά και ρυθμίσεις για να τα βγάλει πέρα μπορεί να γίνει υπάλληλος.

Αναξιο σχολιασμου

austin είπε...

1) όταν δεν φταίω εγώ, ούτε ήθελα να κάνω μεγάλη ζωή, και μετά από 10 χρόνια κρίσης με κλείνεις για κάποιο ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ, τότε φίλτατε ναι. Δεν πληρώνεις και όπως μπορούν να κάνουν λογιστικές αλχημείες σε άλλα (όπως κόμματα και άλλα πολλά) μπορούν να κάνουν και εκεί.

Δεν μιλάμε για σκιντζήδες που δεν κόβουν απόδειξη. Μιλάμε ότι μας έκλεισαν για το κοινό καλό

2) Εσύ Μιχαλιό, που είσαι υπάλληλος ας πούμε, ας σε έβαζαν σε αναστολή, να είχες έξοδα 1000 πχ το μήνα, να σου έδιναν ΤΙΠΟΤΑ και μετά να ερχόσουν να μου έλεγες όποιος ήθελε την έπαιρνε.

Την επιλογή όποιος ήθελε να πάρε την μισή επιστρεπτέα χωρίς να πάρε το δάνειο??? Υπάρχει στην σκέψη σου ή μπα..? Εδώ φαίνεται το ΠΟΣΟ εκτός πραγματικής αγοράς είσαι, γιατί επιχειρήσεις και εύρωστες μάλιστα αν δεν έπαιρναν αυτά τα λεφτά (τα μισά εννοω, όχι τα δανεικά)ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

3) Ακριβώς.. για κάτι που δεν φταίω, θα πληρώνω για τόσο καιρό, όταν όπως βλέπουμε τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο διεθνώς. Όσο και αν δεν το καταλαβαίνεις, τα συνεχόμενα χρέη, μειωμένη κυκλοφορία χρήματος στην αγορά λόγω αναταράξεων κτλ κτλ, οδηγεί με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ σε κλεισίματα.

Μόνη ελπίδα, τα λαμόγια, οι κλέφτες, τα ξεπλύματα, οι ημέτεροι και οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Όσο για την πρόταση σου...

Κράτα το Μιχαλιό! είμαστε από τους πιο κακοπληρωμένους λαούς τους δυτικού κόσμου. Απολύουν κόσμο οι μεγάλες επιχειρήσεις για να πάρουν νέους με 800 ευρώ.

καλά?? Αυτά δεν τα ακούς? Από μένα ας πούμε ακούς ότι γίνεται downsizing στις εταιρείες προλαμβάνοντας φθηνούς υπαλλήλους??

Είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα, να λες ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ ότι πρέπει την αγορά να την ελέγχουν οι μεγάλοι και οι μικρομεσαίοι δεν έχουν θέση???

Να θυμήσω τις επιδοτήσεις για να ξεριζώσουν τις καλλιέργειες και ο ΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ το έκανε για μια πρόσκαιρη καλύτερη ζωή

Να θυμήσω τον καραγκιόζη τον Παπαντωνίου (αν δεν κάνω λάθος) που ο Μουζάκης πήγε και του είπε για την υφαντουργία και του απάντησε: Εδώ μπάινουμε στο Ευρώ, με κλωστούλες θα ασχολούμαστε??

Πυροβολάμε τα πόδια μας μόνοι μας. Χρόνια τώρα. Και αν τα υγιή μυαλά έχουν νοοτροπίες σας τις παραπάνω.. ζήτω που καήκαμε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

mixalis mixalios29 Μαρτίου 2022 - 1:00 μ.μ.


Προταση:οποιος μικροεπιχειρηματίας περιμένει δανεικά και ρυθμίσεις για να τα βγάλει πέρα μπορεί να γίνει υπάλληλος.

Πράγματι..δεν χωράει σχολιασμός στο παραπάνω σχόλιο του κυρίου m/m.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Λεω εγω τώρα Κύριε M/M...
Σκεψου στην πανδημια το αφεντικό της αεροπορικής...μην λεμε ονόματα..να μην έπαιρνε δανεικά και αγύριστα για να δώσει το μαγαζί..και να έψαχνε να γινει υπάλληλος..
Για σκέψου το πάλι..

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


"το αφεντικό της αεροπορικής...μην λεμε ονόματα..να μην έπαιρνε δανεικά και αγύριστα?????"


αγύριστα? τα warrants? Όχι δα, αυτά ούτε στις τράπεζες δεν έγιναν. Μήπως να ξαναδιαβάζατε την συμφωνία?

Στη Γερμανία η Λουφτχάνσα ήδη ξεκίνησε σιγά σιγά να γυρίζει τα δανεικά της. Σιγά μην αφήσουν οι Γερμανοί το Βασιλάκη να πράξει αλλιώτικα.


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Hippy οι επιστρεπτέες θα γίνουν αγύριστες και καλως θα γίνουν..
Εγω μίλησα για το σχολιο του mm οτι όσοι θελουν δανεικά να πανε για υπάλληλοι..και η αεροπορικη ηταν ενα τυχαίο παράδειγμα..
Ολοι πηραμε επιστρεπτέες...αλλοι λιγα άλλοι πολλά..άλλοι τρέξανε τις δουλείες τούς με αυτά και αλλοι πηραν αυτοκίνητα δωρεάν προσφορά της πανδημίας..μιας και δεν τα ειχαν ανάγκη τα δανεικά και αγύριστα όπως ια γίνουν.

mixalis mixalios είπε...

Δυστυχώς έχουμε μάθει στο Ελλαντα με το κράτος πατερουλη. Το κράτος πρέπει να είναι εκεί μόνο στα ακραία, τα απρόβλεπτα, αυτά στα οποία δεν είναι υπεύθυνος ο επιχειρηματίας. Ο επιχειρηματίας από την άλλη πρέπει να κάνει τα κουμάντα του. Να κρατάει αποθεματικό, να επαναπενδυει μέρος των κερδών του και να ασφαλιζεται έναντι κινδύνων. Να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να προσαρμόζεται. Ο επιχειρηματίας που κάνει ό,τι έκανε πάντα μένει πίσω και απλά κατηγορεί την τεχνολογία , το κράτος που δεν βοηθάει, τον Πουτιν και τον Μητσοτάκη.
Ναι αυτός ο επιχειρηματίας πρέπει να γίνει υπάλληλος και ίσως δημόσιος, αν και αυτό τείνει να ανατραπεί.

mixalis mixalios είπε...

Art οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς δεν περιλαμβάνουν τη φράση αυτή ως μια από τις καλές εναλλακτικές. Εγώ (και ποιος είμαι εγώ θα μου πεις) στη θέση σου απλά δεν θα σχολίαζα.

austin είπε...

Σε πρώτη φάση, μια ενημέρωση ότι εδώ και πολλά χρόνια πάτερ πατερουλης υο κράτος είναι σε λίγους καλούς παίκτες. Βλεπε φραπορτ. Εκει τι έδωσε και τι ζήτησε πθσω το κράτος. Άραγε ξερεις??

Στη μετα ΠΑΣΟΚ εποχή (αλλα και τότε, απλα τότε το χρήμα ερεε και καλυπτε υα παντα) το κράτος είναι ΕΧΘΡΟΣ για την επιχείρηση, πλην των μεγάλων. Μπορώ αν θες να σου απαριθμήσω παρα πολλά παραδείγματα.

ΑΡΤ είπε...

m/m...Αν και δεν ηταν προθεση μου να σε προσβαλω ,ηταν τοσο λαθος η τοποθετηση σου , που εχεις δικιο ξεφυγα ενω θα μπορουσα απλως να μην σχολιασω .

Σου ζητω συγνωμη .

austin είπε...

Τα λεγανε και οι δανειστές μας.. μη φιλική χώρα στην επιχειρηματικότητα. Θυμάστε??

Τωρα με την λογική σου, γιατί κουμαντα κάποιοι επιχειρηματίες έκαναν για 12 ολόκληρα χρόνια μέχρι που ήρθε η πανδημια, ποσο αλλο, παράδειγμα τυχαίο, βλεπουμε ότι ο τραπεζικός τομέας πνέει τα λοίσθια, και για διάφορους λόγους θα χρειάζεται ολοένα και λιγότερα άτομα.
Έτσι λοιπόν όταν κάποια στιγμή δεν θα χρειάζεται και απολυθεί θα του πούμε..

Να ειχες κανει τα κουμάντα σπυ και να έβρισκες λύση. Σωστα ε? Γιατί ΌΛΟΙ εδώ μέσα πλην των επιχειρηματιων ηταν τόσο διορατικοι που έβλεπαν

12 χρονια κρίση
Καπάκια πανδημια
Καπάκια πολεμος
Άναρχη αγορά χωρίς κανένα όριο

Κτλ κτλ.

mixalis mixalios είπε...

Και βέβαια δεν είπα ότι όποιος θέλει γενικώς δανεικά να γίνει υπάλληλος. Οι τράπεζες τι θα κάνουν δηλαδή?
Είπα ότι όποιος περιμένει δανεικά και μετά ρυθμίσεις και κουρέματα θα πρόσθετα τώρα πρέπει να γίνει υπάλληλος. Εννοείται πως υπάρχει υγιής δανεισμός, και εννοείται πως οι ρυθμίσεις σε ακραία γεγονότα είναι επιλογή αναμενόμενη. Αλλά είπαμε εδώ μάθαμε πολλά χρόνια με νόμους Κατσέλη και άλλα τέτοια παρόμοια. Και οι ρυθμίσεις και οι παρατάσεις είναι ο κανόνας πια

mixalis mixalios είπε...

Austin σου επιστρέφω τα εκτός πραγματικότητας. Άλλωστε αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας κακό του κεφαλιού της.
Καλό απόγευμα

mixalis mixalios είπε...

Art δεκτον. Κανένα πρόβλημα. Μπορούμε να διαφωνούμε, ακόμη και να παρεξηγουμαστε χωρίς προσβολές. Εδώ μέσα κάποιες φορές ξεφεύγουμε. Δεν θέλω να είμαι ένας από αυτούς. Καλό σου απόγευμα

austin είπε...

Η αττικη οδος ας πουμε μια χαρα μππρεσε να ζητάει αποζημίωση από το κράτος για μειωμένη κινηση στα lockdown.

Οι μικροί. Να πάρουν δανεικά αναγκαστικά και αν δεν βγουν να κλείσουν και να γίνουν υπάλληλοι.

Ζουγκλα, δλδ μπανανια

hippy είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓE προσπαθώ να σχολιάζω μόνο χρηματιστηριακά. Γι αυτό κι έκανα την παρεμβολή επειδή η ΑΡΑΙΓ είναι εισηγμένη.

Πολιτικά όπως όλοι έχω άποψη, που αφορά μόνο εμένα, που με πιάνει ίλιγγος όταν σκέφτομαι ότι μπορούσε να είναι στο τιμόνι της χώρας ο κωλοτούμπας σε αυτή την 3ετή καταστροφική συγκυρία.

mixalis mixalios είπε...

Ταβερνιαρη έτσι ακαδημαϊκά... Γιατί κάποια γράμματα σου είναι με κεφαλαία και κάποια πεζά? Ελπίζω να μην χρησιμοποίησα δύσκολες λέξεις στην ερώτηση μου και να έγινα κατανοητός γιατί από ότι κατάλαβα υπάρχει μια δυσκολία στην ανάγνωση κειμένου.
.

mixalis mixalios είπε...

Αφού το λες εσυ, δεν μπορεί, θα ισχύει. Κάνα νέο από την ταβέρνα? Έχεις στοκάρει ηλιέλαιο?

mixalis mixalios είπε...

Ταβερνιαρη, με τον Βασιλάκη τον Καΐλα γνωρίζεστε?

mixalis mixalios είπε...

Μπράβο, αγνό και παρθενο. Να σου πω... Έναν που έγραφε ως "δεξιος" παλιά τον έχεις υπόψη σου?

mixalis mixalios είπε...

Άρα έχεις πλάτες... Μπράβο. Οπότε μαζί και με το ελαιόλαδο γίνεται δουλίτσα...

mixalis mixalios είπε...

Μακάρι, αγάπη για τον συνάνθρωπο πάνω από όλα και κυρίως εναντίον του πολέμου...

austin είπε...

Προσπαθώ να δω που είπα εγώ εκτός πραγματικότητας. Μάλλον από τα συμφραζόμενα το βγάζεις και μου το επιστρέφεις.

Χαίρομαι να μου τα επέστρεψες τα εκτός πραγματικότητας και μακάρι να ήμουν εκτός πραγματικότητας, γιατί θα είχα λιγότερες ανησυχίες.

Μετά χριστό προφήτης, μακάρι να είχα ακολουθήσει παρεία corporate μεγάλων πολυεθνικών να ήμουν στο κουκούλι και να μην με ενδιάφερε η κοροιδία ότι παγώνουμε τον ΕΦΚΑ ας πούμε και δεν μας ενημερώνουν ποτέ ότι το ξεπαγώνουν.

Όποιος έχει παρακαλουθήσει κάποια σεμινάρια 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ΑΙ και άλλα τέτοια, σε συνδυασμό με συμφωνίες μπανανίας στην Ελλάδα αλλά και συμπολίτες μας να λένε ότι "κλείσε και γίνει υπάλληλος" ή "καλά κάνει και χάνει την δουλειά του αφού είναι ανεμβολίαστος", προσωπικά τρέμω για το μέλλον.

Όταν βγήκε η φωτογραφική μηχανή, οι ζωγράφοι αντιδρούσαν. Όταν ο γεωργός φοβόταν ότι θα έχανε την δουλειά του λόγω βιομηχανικής επανάστασης αντιδρούσε.

Παρόλα αυτά, έβρισκαν δουλειά στο επόμενο "τεχνολογικό" επιτευγμα.

Στο ΑΙ, δεν θα μπορεί κάποιος να βρει δουλειά... Και για αυτό επέμεινα στον τραπεζικό τομέα. Συγγενής μου είναι σε μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού και χρόνο με τον χρόνο αυτοματοποιούνται τα πράγματα που η δουλειά του απλά έχει ρόλο "επικοινωνίας με τον πελάτη" για ψυχολογικούς περισσότερο λόγους ότι υπάρχει άλλος απέναντι...

Τα παραδείγματα πολλά. Και κλεινω.. Ποτέ μου δεν με πείραξε να σερβίρω έναν πελάτη, έναν τουρίστα.

Το θέμα είναι με τι όρους. Και για τον τουρίστα και για εμένα, τον σερβιτόρο!

austin είπε...

A και by the way... επειδή ακριβώς έχω καταλάβει ότι χρόοοονια τώρα γίνεται πλιάτσικο και έχουμε εσωτερικές και εξωτερικές ακρίδες, δεν γκρινιάζω επειδή την τρώω (κάποιες φορές όταν θέλουν να στην φέρουν την τρως αναγκαστικά, πως να ξεφύγει από παντου)...

Όταν άκουσα πριν κανά δυο μήνες για την ύπαρξη του ΚΕΑΟ, που πραγματικά είναι να απορείς ποιο μυαλό τα σκέφτεται αυτά, κατευθείαν, πριν γίνει ντόρος μπήκα μέσα να δω. Ανακάλυψα ΜΟΝΟΣ μου το χρέος, επί τόπου το πλήρωσα όλο.

Και ξέρετε γιατί??? Γιατί έχουν ΒΓΕΙ ΔΟΝΤΙΑ λέμε. Και αν για κάτι χαίρομαι είναι ότι έχω αντιληφθεί εδώ και κάμποσο καιρό την κατάσταση και προσπαθώ να φυλαχθώ όσο μπορώ.

Αυτά γιατί θα νομίζουν εδώ κάμποσοι ότι γκρινιάζω επειδή την έφαγα και δεν πλήρωσα τότε ΕΦΚΑ. Το ότι εγώ ΕΤΥΧΕ να φυλαχθώ δεν σημαίνει ότι είναι σωστό το περιβάλλον. Κάποια στιγμή, όταν υπάρχουν τόσες λαμογιές θα την φας.

mixalis mixalios είπε...

Σχόλιο 2:38 χτες

"Εδώ φαίνεται το ΠΟΣΟ εκτός πραγματικής αγοράς είσαι".

Ειδικά τα κεφάλαια φωνάζουν

austin είπε...

Οκ, άλλο εκτός πραγματικής αγοράς, άλλο πραγματικότητα, για αυτό μπερδεύτηκα.

Παρόλα αυτά, το σχόλιο μου για το κουκούλι της πολυεθνικής ισχύει..

mixalis mixalios είπε...

Ενδιαφέρον, λοιπόν, έχει ότι η λέξη υπάλληλος ακούγεται υποτιμητικη. Κι όμως κάποτε το όνειρο γενεων ήταν να γίνουν τα παιδιά τους δημόσιοι υπάλληλοι. Όπως από την άλλη δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι "επιστήμονες". Οι τεχνίτες είναι αναρπαστοι και ακριβό πληρωμένοι αλλα δεν έχουν χαρτί πανεπιστημίου

austin είπε...

Γιατί μπερδεύουμε την λέξη υπάλληλος, με τεχνίτη και πανεπιστήμιο?

Για τους τεχνίτες συμφωνώ. Για τους υπαλλήλους.. τους ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ οι νόμοι σαν του Χατζηδάκη για ευέλικτη εργασία και πληρωμή σε χρόνο, την ώρα που δεν υπάρχουν δομές.

Όταν αυτή την στιγμή ο βασικός μισθός είναι εκεί που είναι και ένας λογαριασμός της ΔΕΗ σήμερα στον τρώει τον μισθό?? Τι είναι? Ιδανικό να κλείσεις το μαγαζί σου και να πας υπάλληλος?

Επίσης ξέρεις τι "ρατσισμό" φέρει σε ένα βιογραφικό το "πρώην επιχειρηματίας?".

streetboy είπε...

Austin έλεος πια με τις μπούρδες σου...
Αν δεν έχεις να πεις κάτι μην μπαμπαλιζεις συνέχεια λέγοντας παρλαπιπες... γίνεσαι κουραστικός πως να στο πω αν π.χ. ήσουν με παρέα σε ένα τραπέζι το λούσιμο με νερό στα μούτρα το είχες σίγουρο!!!

VAGGELIS MP είπε...

Οι εποχές αλλάζουν..μονον τα στουρνάρια(βραχια ,όπως λένε στο χωριό μου) μενούν ίδια....

https://www.ot.gr/2022/03/30/plus/executive/tetraimeri-ergasia-einai-i-lysi-sto-burnout-ton-ergazomenon/